Cherry tomaatjes zijn prima, meestal wat smaakvoller dan gewone tomaten.quote:Op maandag 19 december 2011 19:09 schreef ticklemepink het volgende:
de dadels klinkt lekker en inderdaad simpel. dus dat word hem.
tips voor tomaat? cherrytomaatjes halveren bv ? ziet er wellicht wat leuker uit als gewoon een plakje tomaat.
Ik vind het een uitdaging. Zoals het dieet van mijn vader ooit.quote:Op maandag 19 december 2011 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Sorry, maar als ik ergens op bezoek ga, zeker familie, ga ik ook niet vertellen wat zij moeten koken. Mensen die bij mij op bezoek komen die van te voren willen vertellen hoe en wat zeg ik dat als ze dat willen lekker naar een restaurant moeten gaan.
Ik vind dat uitermate onbeleefd en ondankbaar.
Het gaat me niet om dieet, of dingen echt niet lusten, of vegetariërs, het gaat me erom dat er blijkbaar mensen zijn die ergens komen eten en dan wensen voor te schrijven wat er gemaakt moet worden.quote:Op maandag 19 december 2011 19:14 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik vind het een uitdaging. Zoals het dieet van mijn vader ooit.
Bladeren Blancheren en vullen met gekruid gehakt, en gaar koken in tomatensap?quote:Op maandag 19 december 2011 22:19 schreef FigureBirdStars het volgende:
Heeft Piet toevallig nog een lekker recept voor groene kool?
Een kleine aanvulling daarop, houd wel in het achterhoofd dat dit eigenlijk niet het juiste seizoen voor tomaten is.quote:Op maandag 19 december 2011 19:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Cherry tomaatjes zijn prima, meestal wat smaakvoller dan gewone tomaten.
Klinkt goed! Binnenkort maar eens proberen.quote:Op maandag 19 december 2011 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bladeren Blancheren en vullen met gekruid gehakt, en gaar koken in tomatensap?
Het wordt je frambozenmousse wat mij betreft. Chocomousse werd veel te caramel naar mijn smaak.quote:Op zondag 18 december 2011 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Probeer anders gewoon morgen even een mousse in elkaar te zetten, lekker
Daarom koop ik mijn tomaten altijd een week of 2 in vooruit en leg ze in de vensterbank. Ook in de zomer worden ze dan nog beterquote:Op maandag 19 december 2011 22:34 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Een kleine aanvulling daarop, houd wel in het achterhoofd dat dit eigenlijk niet het juiste seizoen voor tomaten is.
Aha, goed te horen dat je lekker bezig bent,quote:Op maandag 19 december 2011 23:03 schreef Sts het volgende:
[..]
Het wordt je frambozenmousse wat mij betreft. Chocomousse werd veel te caramel naar mijn smaak.
Maar het was weer een leuk experiment
Mee eens, vooral dat Bluebandspul (maar dat is niet eens room).quote:
Slagroom.quote:Op dinsdag 20 december 2011 21:15 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Mee eens, vooral dat Bluebandspul (maar dat is niet eens room).
Wat gebruik jij daarvoor? Ik zou zelf denk ik sneller slagroom kopen.
Niet voor herhaling vatbaar, vond het smerig en heb het niet gegeten. Moet nog aan gewerkt worden. Jammer want de structuur was perfect.quote:Op dinsdag 20 december 2011 21:26 schreef foodlover het volgende:
Piet, ik zag dat je vorig weekend zuurvlees gemaakt hebt. Wat is jouw recept?
Ik zet het eimengsel in een waterbad in de ovenbij 120 graden met wat alufolie er over tot het gestolt is.quote:Op dinsdag 20 december 2011 21:26 schreef Erasmo het volgende:
Cream cheese is wel verkrijgbaar in Nederland, ik heb het wel eens bij de AH zien staan. Koksroom is de margarine van de keuken
Wat is de maximale 'kern'-temperatuur als je Crème brûlée maakt? Ik had het vandaag geprobeerd met mijn stoomkoker maar die maakte er een Crème omelet van... Volgende keer dus au bain marie maar wat zijn de juiste oven- en kerntemperaturen?
Regelmatig controleren dus. Morgen nog eens proberen met een nieuw testbakje, heb de vanillepeul al in de slagroom in de koelkast gezet.quote:Op dinsdag 20 december 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zet het eimengsel in een waterbad in de ovenbij 120 graden met wat alufolie er over tot het gestolt is.
Te azijnig?quote:Op dinsdag 20 december 2011 21:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet voor herhaling vatbaar, vond het smerig en heb het niet gegeten. Moet nog aan gewerkt worden. Jammer want de structuur was perfect.
Ja,quote:
Vandaar dat die Limbo's altijd zo zuur kijken.quote:
oh-oh (user F&F) maakt het regelmatig.quote:Op dinsdag 20 december 2011 21:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Vandaar dat die Limbo's altijd zo zuur kijken.
Ik heb een goed recept liggen (van limburgse schoonma). Post het morgen, als ik achter een echte pc zit.quote:
Nee sorry....ik ben dingen door elkaar aan het halen. De kookroom voor in de soep en in de sauzen. Maar dan zal het wel goed komen.....quote:Op dinsdag 20 december 2011 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Koksroom is troep, maar zie in die link niets van room staan, wel roomkaas
Kerststressquote:Op woensdag 21 december 2011 08:18 schreef Tyler-Girl het volgende:
[..]
Nee sorry....ik ben dingen door elkaar aan het halen. De kookroom voor in de soep en in de sauzen. Maar dan zal het wel goed komen.....
Dan mis je een T.quote:Op woensdag 21 december 2011 08:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Mooi woord trouwens, Kerststress, heb je SSSSKTRREE liggen met schrabble kan je toch noch punten scoren
Als er een t ligt, kan het wel en vang je alsnog de maximale score .quote:Op woensdag 21 december 2011 13:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan mis je een T.
Bovendien heb je maar 7 letters.
Tsssssssssssssss.
Jeez, wat is er toch met je, heb ik je vriendje verleid of zo?quote:Op woensdag 21 december 2011 13:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan mis je een T.
Bovendien heb je maar 7 letters.
Tsssssssssssssss.
Kerststress.quote:Op woensdag 21 december 2011 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jeez, wat is er toch met je, heb ik je vriendje verleid of zo?
Wat nou weer? Ik zou zweren dat er met jou iets is!quote:Op woensdag 21 december 2011 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jeez, wat is er toch met je, heb ik je vriendje verleid of zo?
Heerlijk getrouwd stel, julliequote:Op woensdag 21 december 2011 18:24 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat nou weer? Ik zou zweren dat er met jou iets is!
Heeft ie de korst al of wil je er eentje?quote:Op woensdag 21 december 2011 22:38 schreef Ansu het volgende:
Piet, we hebben nog een beenham/varkensruggetje volgens mijn ouders (ik denk het laatste) met zo'n mosterdkrokantkorstje-idee, hoe maak ik dit klaar in de oven?
Xenos, Ikea, wellicht de Hema. Kost pakweg een tientje maar is een must met braadstukken in de oven.quote:Op woensdag 21 december 2011 23:18 schreef Ansu het volgende:
Nee die heb ik helaas niet! Geen indicatie voor tijd? Geloof dat hij 25 minuten moest sudderen in de pan dacht ik. Of anders een vleesthermometer halen? Prijzig?
Blokker, 5 euro laatste keer dat ik er was. Tiger volgens mij ook rond die prijs.quote:Op woensdag 21 december 2011 23:48 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Xenos, Ikea, wellicht de Hema. Kost pakweg een tientje maar is een must met braadstukken in de oven.
Die heb ik laatst gekocht. Aangezien ik hem gebruik voor de watertemperatuur kan ik vaststellen dat hij kokend water keurig als 100 graden beoordeelt en hij ook in lagere temperaturen behoorlijk exact en consistent is.quote:Op donderdag 22 december 2011 02:28 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Blokker, 5 euro laatste keer dat ik er was. Tiger volgens mij ook rond die prijs.
Ah, fijn om te weten, dat vroeg ik met net af, of ze wel nauwkeurig zijn. Dat is gewoon zo' n prikding toch? Kan je die erin laten zitten in de oven? Of moet je em er af en toe inprikken?quote:Op donderdag 22 december 2011 13:38 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Die heb ik laatst gekocht. Aangezien ik hem gebruik voor de watertemperatuur kan ik vaststellen dat hij kokend water keurig als 100 graden beoordeelt en hij ook in lagere temperaturen behoorlijk exact en consistent is.
De punt tot halverwege in het vlees steken, dan meet ie daar de temperatuur.quote:Op donderdag 22 december 2011 13:47 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ah, fijn om te weten, dat vroeg ik met net af, of ze wel nauwkeurig zijn. Dat is gewoon zo' n prikding toch? Kan je die erin laten zitten in de oven? Of moet je em er af en toe inprikken?
Wat is het voor een soep?quote:Op donderdag 22 december 2011 19:51 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,
In een recept voor soep staat dat ik moet binden met rijstebloem. Is dat ergens goed voor of kan ik net zo goed gewone bloem gebruiken?
Weet sowieso niet waar ik rijstebloem moet krijgen. Is toch babyvoedsel??
Kloptquote:Op donderdag 22 december 2011 19:54 schreef MaximusTG het volgende:
Rijstebloem kan je trouwens wel bij een toko krijgen als je het per se moet hebben. Wordt volgens mij ook gebruikt om tijgerbrood zn strepen te geven .
`quote:Op donderdag 22 december 2011 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is het voor een soep?
Binden met aardappel is meestal beter dan bloem omdat bloem de smaak onderdrukt.
Dan kan je hem ook binden met een sausbinder, eentje zonder smaakje. Dat is trouwens ook grotendeels rijstebloemquote:Op donderdag 22 december 2011 20:57 schreef zeeuws jongetje het volgende:
[..]
`
Het is een bisque, van rivierkreeftjes.
Ik zit mobiel en heb geen zoekfunctie, maar heb hier wel eens een recept voor sinaasappelsaus gepost.quote:Op donderdag 22 december 2011 21:11 schreef the_butler het volgende:
Piet,
Ik wil met de kerst (morgenavond ga ik oefenen) gebraden eendenborst gaan serveren op een bedje van en-dente groenten (wortel reepjes en kool) met gebraden blokjes chorizo. Dit recept heb ik eens in een goed restaurant gegeten, alleen denk ik dat er een saus of jus bij moet omdat het geheel anders te droog wordt. Ook denk ik dat er mischien nog 1 extra groente bij moet...
heb je suggesties voor een de saus en het bedje van groente? Op youtube gebruiken de chefs nooit de sappen van de eend voor de saus, is hier een reden voor?
Rijstmeel is natuurlijk wel lekkerder dan bloem. Je kunt rijstmeel ook zelf maken, zeker als je niet veel nodig hebt. Gewoon wat rijst fijnwrijven.quote:Op donderdag 22 december 2011 19:51 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,
In een recept voor soep staat dat ik moet binden met rijstebloem. Is dat ergens goed voor of kan ik net zo goed gewone bloem gebruiken?
Weet sowieso niet waar ik rijstebloem moet krijgen. Is toch babyvoedsel??
Ja, omdat dat puur vet is. Niet lekker/geschikt om jus van te maken.quote:Op donderdag 22 december 2011 21:11 schreef the_butler het volgende:
Op youtube gebruiken de chefs nooit de sappen van de eend voor de saus, is hier een reden voor?
Die is ook lekker.quote:Op donderdag 22 december 2011 21:56 schreef Erasmo het volgende:
Ben toevallig zelf ook bezig met het recept van eend met sinaasappelsaus uit Mastering the art of french cooking, kan het recept wel overtypen als er behoefte aan is.
Op kamertemperatuur laten komen, zouten en peperen, kort braden als biefstuk.quote:Op donderdag 22 december 2011 22:27 schreef tech4u het volgende:
Ik heb voor 1e kerstavond 2 reebiefstukken. Hoe kan ik deze het beste bereiden? Welke saus is hier het lekkerst bij?
Dank!quote:Op donderdag 22 december 2011 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op kamertemperatuur laten komen, zouten en peperen, kort braden als biefstuk.
Saus, fles rode wijn inkoken met knoflook, gesnippert uitje, blaadje laurier, foelie, peperkorrels, jeneverbes tot je ca een kwart over hebt.
Door een zeef halen en fond toevoegen, inkoken, licht binden vuur uitzetten en een kluit boter toevoegen.
je kan het proberen, maar of het lekker is weet ik nietquote:Op donderdag 22 december 2011 23:02 schreef mol_air het volgende:
Kan ik eendenleverpate bakken?
Vindt gebakken eendenlever namelijk heerlijk, maar dit verkochten ze alleen per hele lever (700g), dat was me wat teveel en daardoor duur.
Goed om te weten. Ik moet er namelijk ook nog een hebben...quote:Op donderdag 22 december 2011 13:38 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Die heb ik laatst gekocht. Aangezien ik hem gebruik voor de watertemperatuur kan ik vaststellen dat hij kokend water keurig als 100 graden beoordeelt en hij ook in lagere temperaturen behoorlijk exact en consistent is.
Idd!quote:Op vrijdag 23 december 2011 10:14 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat viel mij ook al op! :thumbsup
Het is zo'n prikding inderdaad. Verder weet ik het niet, ik heb hem alleen nog maar in de tuit van de waterkoker gehangen om het water op de juiste temperatuur op de koffie te gieten. Hele dieren in de oven doe ik zelden. Het viel me alleen op dat hij snel reageert en erg consistent en dus kennelijk nauwkeurig is terwijl het niks kost.quote:Op donderdag 22 december 2011 13:47 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ah, fijn om te weten, dat vroeg ik met net af, of ze wel nauwkeurig zijn. Dat is gewoon zo' n prikding toch? Kan je die erin laten zitten in de oven? Of moet je em er af en toe inprikken?
Ik moet zeggen dat zo'n prikding mij eerder niet zo heel erg bevallen is. In kokend water gaf hij inderdaad juiste temperatuur aan, maar in de oven leek hij niet helemaal accuraat voor mijn gevoel. Dus nu heb ik een digitale met snoer gehaald, zeer content mee.quote:Op vrijdag 23 december 2011 11:48 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het is zo'n prikding inderdaad. Verder weet ik het niet, ik heb hem alleen nog maar in de tuit van de waterkoker gehangen om het water op de juiste temperatuur op de koffie te gieten. Hele dieren in de oven doe ik zelden. Het viel me alleen op dat hij snel reageert en erg consistent en dus kennelijk nauwkeurig is terwijl het niks kost.
Ik neem aan dat het geen kwaad kan om hem erin te laten zitten, maar ik vraag me af hij dan niet stiekem een andere temperatuur gaat meten dan die aan de punt. Het is natuurlijk zaak dat je de oven niet te lang open hebt omdat die dan zomaar meer dan 10 graden afkoelt. Als het niet opschiet heb je de neiging om vaak te gaan kijken of het al opschiet, maar dat werkt dus averechts. Ik zou vooraf de plek bepalen die je moet meten, en er niet mee treuzelen, desnoods even de deur dicht terwijl de wijzer aan het klimmen is.
Ben er al uit, heb gekookte gelderse worst meegenomen. Was ook de enige gekookte worst die ze hadden, dus de keuze was simpel . Staat nu lekker te trekken in de koelkast. Smaakte al goed. Leek op de Wurstsalat die ik wel eens in Duitsland op heb, dus dan zit het vast goed.quote:Op vrijdag 23 december 2011 11:00 schreef MaximusTG het volgende:
Ik heb vanavond wat vrienden op bezoek, lekker biertje drinken. Wou er een Duitse avond van maken qua eten; Bratkartoffeln, Flammkuchen, Bratwurst, Wurstsalat, Augurken, iets van brood erbij, groene salade. Allemaal prima te doen, zit alleen met de vraag welke worst ik moet halen voor de Wurstsalat. Wou dit recept gebruiken:
http://wurstsalat.delectation.de/schweizer-wurstsalat.htm (ja, ik weet dat dat niet perse Duits is )
Welke worst in een NLse supermarkt moet ik dan hebben?
Zit ie in plastic? Leg hem dan in koud water ( niet in lauw of warm) in de wasbak, kwartiertje is ie ontdooit. Heb ik net ook met twee steaks gedaanquote:Op vrijdag 23 december 2011 15:41 schreef the_butler het volgende:
ai ai ai, net mijn bestelde tamme eendenborst opgehaald, maar hij is nog bevroren
Kan ik daar over 2 uur nog mee gaan koken, of kan ik beter tot morgen wachten en de borst goed ontdooid is....
Mortadella is ook geschikt, net als berliner.quote:Op vrijdag 23 december 2011 14:04 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ben er al uit, heb gekookte gelderse worst meegenomen. Was ook de enige gekookte worst die ze hadden, dus de keuze was simpel . Staat nu lekker te trekken in de koelkast. Smaakte al goed. Leek op de Wurstsalat die ik wel eens in Duitsland op heb, dus dan zit het vast goed.
Jep, dat denk ik ookquote:Op vrijdag 23 december 2011 17:27 schreef MaximusTG het volgende:
Als ik het plaatje bekijk lijken het gewoon stukjes kipfilet. Denk dat het lekkerder is als je kipdij-filet haalt. Zit meer smaak aan.
Rose is ook door verhit.quote:Op vrijdag 23 december 2011 18:45 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hej piet! Mijn moeder blijkt wilde eendenborst ipv de door mij bedoelde tamme eendenborat gekocht en er lijkt geen vetlaag op deze filets te zitten. Nog tips over hoe ik deze filets nu moet maken zo zonder inkerven enzo. Er stond op dat ze door en door verhit moeten worden, mogen ze echt niet lekker rose?
Probeer de kerst stress te voorkomen
Ja hoor, van onder waren ze nog ietswat hard maar het ging allemaal goed. Lekker aangebraden, ik was alleen te voorzichtig met het vuur en kreeg geen knapperig korstje. Het vet had ik twee keer afgegoten, toen 45 seconden aan de andere kant gebraden en toen de oven in op 200 graden. De sinaasappelsaus er appart bij gedaan, met een kaneelstokje en kruidnagel. Na zeven minuten in de oven de twee borsten uit de oven gehaald en vijf minuutjes tot rust laten komen. Ze waren iets minder rood van binnen dan dat ik had gehoopt, maar toch heerlijk mals en het smaakte heerlijkquote:
Dat is trouwens medium rare, puntje van je neus is medium,quote:Op vrijdag 23 december 2011 18:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
Dankjewel! Wild smaken zal geen probleem zijn, iedereen aan tafel lust dat wel. De bovenlip it is!
Graag gedaanquote:Op vrijdag 23 december 2011 19:01 schreef the_butler het volgende:
[..]
Ja hoor, van onder waren ze nog ietswat hard maar het ging allemaal goed. Lekker aangebraden, ik was alleen te voorzichtig met het vuur en kreeg geen knapperig korstje. Het vet had ik twee keer afgegoten, toen 45 seconden aan de andere kant gebraden en toen de oven in op 200 graden. De sinaasappelsaus er appart bij gedaan, met een kaneelstokje en kruidnagel. Na zeven minuten in de oven de twee borsten uit de oven gehaald en vijf minuutjes tot rust laten komen. Ze waren iets minder rood van binnen dan dat ik had gehoopt, maar toch heerlijk mals en het smaakte heerlijk
nogmaals dank voor je hulp Piet! en een goede kerst toegewenst
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |