abonnement Unibet Coolblue
pi_105782866
voor de salade eigenlijk van piet zn suggestie eigenlijk..

Salade, neem je veldsla, zure appel aan dunne reepjes gesneden, wat tomaat, croutons, even kort geroosterde pijnboompitten
  maandag 19 december 2011 @ 19:14:12 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105782921
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 19:09 schreef ticklemepink het volgende:
de dadels klinkt lekker en inderdaad simpel. dus dat word hem.

tips voor tomaat? cherrytomaatjes halveren bv ? ziet er wellicht wat leuker uit als gewoon een plakje tomaat.
Cherry tomaatjes zijn prima, meestal wat smaakvoller dan gewone tomaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105782937
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Sorry, maar als ik ergens op bezoek ga, zeker familie, ga ik ook niet vertellen wat zij moeten koken. Mensen die bij mij op bezoek komen die van te voren willen vertellen hoe en wat zeg ik dat als ze dat willen lekker naar een restaurant moeten gaan.
Ik vind dat uitermate onbeleefd en ondankbaar.
Ik vind het een uitdaging. Zoals het dieet van mijn vader ooit.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 19 december 2011 @ 19:17:23 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105783074
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 19:14 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik vind het een uitdaging. Zoals het dieet van mijn vader ooit.
Het gaat me niet om dieet, of dingen echt niet lusten, of vegetariërs, het gaat me erom dat er blijkbaar mensen zijn die ergens komen eten en dan wensen voor te schrijven wat er gemaakt moet worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105795085
Heeft Piet toevallig nog een lekker recept voor groene kool?
  maandag 19 december 2011 @ 22:25:03 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105795511
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 22:19 schreef FigureBirdStars het volgende:
Heeft Piet toevallig nog een lekker recept voor groene kool?
Bladeren Blancheren en vullen met gekruid gehakt, en gaar koken in tomatensap?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 december 2011 @ 22:34:10 #207
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105796061
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 19:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Cherry tomaatjes zijn prima, meestal wat smaakvoller dan gewone tomaten.
Een kleine aanvulling daarop, houd wel in het achterhoofd dat dit eigenlijk niet het juiste seizoen voor tomaten is.
pi_105796423
quote:
1s.gif Op maandag 19 december 2011 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bladeren Blancheren en vullen met gekruid gehakt, en gaar koken in tomatensap?
Klinkt goed! Binnenkort maar eens proberen.
pi_105797841
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Probeer anders gewoon morgen even een mousse in elkaar te zetten, lekker
Het wordt je frambozenmousse wat mij betreft. Chocomousse werd veel te caramel naar mijn smaak.
Maar het was weer een leuk experiment :)
  dinsdag 20 december 2011 @ 05:51:57 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105807376
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 22:34 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Een kleine aanvulling daarop, houd wel in het achterhoofd dat dit eigenlijk niet het juiste seizoen voor tomaten is.
Daarom koop ik mijn tomaten altijd een week of 2 in vooruit en leg ze in de vensterbank. Ook in de zomer worden ze dan nog beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 december 2011 @ 05:52:31 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105807380
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 23:03 schreef Sts het volgende:

[..]

Het wordt je frambozenmousse wat mij betreft. Chocomousse werd veel te caramel naar mijn smaak.
Maar het was weer een leuk experiment :)
Aha, goed te horen dat je lekker bezig bent,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 december 2011 @ 20:27:07 #212
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_105835045
Hoi. ik zit met een probleem, voor mijn nagerecht moest ik heavy cream hebben. Nu heb een rondje google gedaan en die zij mij dat kookroom bijna op hetzelfde neer kwam.
Maar nu heb ik volgens mij nog de verkeerde gekocht, want mijn kookroom bevat geen 40% vet, maar (volgens mij) 25 of 30%. Kan ik deze evengoed gebruiken of stort dan mijn cakeje in?

Bij de eerst winkel waar ik was hadden ze namelijk geen 40% room maar bij een andere wel...en toen begon ik te twijfelen :S
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
  dinsdag 20 december 2011 @ 20:57:29 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105836702
Koksroom is troep, maar zie in die link niets van room staan, wel roomkaas
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:15:20 #214
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105837748
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Koksroom is troep
Mee eens, vooral dat Bluebandspul (maar dat is niet eens room).
Wat gebruik jij daarvoor? Ik zou zelf denk ik sneller slagroom kopen.
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:15:44 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105837772
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:15 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Mee eens, vooral dat Bluebandspul (maar dat is niet eens room).
Wat gebruik jij daarvoor? Ik zou zelf denk ik sneller slagroom kopen.
Slagroom.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:26:08 #216
296595 foodlover
live and learn
pi_105838394
Piet, ik zag dat je vorig weekend zuurvlees gemaakt hebt. Wat is jouw recept?
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:26:51 #217
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105838430
Cream cheese is wel verkrijgbaar in Nederland, ik heb het wel eens bij de AH zien staan. Koksroom is de margarine van de keuken :r

Wat is de maximale 'kern'-temperatuur als je Crème brûlée maakt? Ik had het vandaag geprobeerd met mijn stoomkoker maar die maakte er een Crème omelet van... Volgende keer dus au bain marie maar wat zijn de juiste oven- en kerntemperaturen?
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:34:17 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105838792
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:26 schreef foodlover het volgende:
Piet, ik zag dat je vorig weekend zuurvlees gemaakt hebt. Wat is jouw recept?
Niet voor herhaling vatbaar, vond het smerig en heb het niet gegeten. Moet nog aan gewerkt worden. Jammer want de structuur was perfect.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:36:40 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105838950
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:26 schreef Erasmo het volgende:
Cream cheese is wel verkrijgbaar in Nederland, ik heb het wel eens bij de AH zien staan. Koksroom is de margarine van de keuken :r

Wat is de maximale 'kern'-temperatuur als je Crème brûlée maakt? Ik had het vandaag geprobeerd met mijn stoomkoker maar die maakte er een Crème omelet van... Volgende keer dus au bain marie maar wat zijn de juiste oven- en kerntemperaturen?
Ik zet het eimengsel in een waterbad in de ovenbij 120 graden met wat alufolie er over tot het gestolt is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:42:30 #220
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105839282
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zet het eimengsel in een waterbad in de ovenbij 120 graden met wat alufolie er over tot het gestolt is.
Regelmatig controleren dus. Morgen nog eens proberen met een nieuw testbakje, heb de vanillepeul al in de slagroom in de koelkast gezet.

quote:
1s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet voor herhaling vatbaar, vond het smerig en heb het niet gegeten. Moet nog aan gewerkt worden. Jammer want de structuur was perfect.
Te azijnig?
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:47:06 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105839548
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:42 schreef Erasmo het volgende:


[..]

Te azijnig?
Ja,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 december 2011 @ 21:55:21 #222
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105840054
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja,
Vandaar dat die Limbo's altijd zo zuur kijken.
pi_105840184
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:55 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Vandaar dat die Limbo's altijd zo zuur kijken.
:D oh-oh (user F&F) maakt het regelmatig.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_105846648
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 december 2011 21:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja,
Ik heb een goed recept liggen (van limburgse schoonma). Post het morgen, als ik achter een echte pc zit.
  woensdag 21 december 2011 @ 08:18:49 #225
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_105855642
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Koksroom is troep, maar zie in die link niets van room staan, wel roomkaas
Nee sorry....ik ben dingen door elkaar aan het halen. De kookroom voor in de soep en in de sauzen. Maar dan zal het wel goed komen.....
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
  woensdag 21 december 2011 @ 08:24:24 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105855704
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2011 08:18 schreef Tyler-Girl het volgende:

[..]

Nee sorry....ik ben dingen door elkaar aan het halen. De kookroom voor in de soep en in de sauzen. Maar dan zal het wel goed komen.....
Kerststress
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 21 december 2011 @ 08:28:01 #227
262052 TaMieke
Bah-a-la-la-la-la-la
pi_105855754
Ja ben bang van wel.....en eerste keer kerststress is nog erger ;)
Op woensdag 13 juni 2018 15:27 schreef gcjoel het volgende:
JIj bent raar, dat snap je wel he? :D
  woensdag 21 december 2011 @ 08:30:23 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105855789
Mooi woord trouwens, Kerststress, heb je SSSSKTRREE liggen met schrabble kan je toch noch punten scoren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105858918
Kun je kalfsvlees een paar dagen in de koelkast bewaren voordat je het gebruikt? En smaakt het dan nog een beetje? Ik wil namelijk met kerst gevuld kalfsvlees bereiden, echter heb ik morgen en overmorgen geen tijd om boodschappen te halen. Zaterdag zal het wel superdruk zijn bij de slager. :Y
  † In Memoriam † woensdag 21 december 2011 @ 11:00:36 #230
91830 MaximusTG
pi_105859018
Leg je het toch in de vriezer? Haal je het er vrijdagavond weer uit. Mooi op tijd ontdooit voor zondag.
  woensdag 21 december 2011 @ 13:01:59 #231
340838 VakantieNancy
Altijd op Vakantie
pi_105862934
Als je het laat vacumeren zeker wel.
Zonnenschijn en Champagne, van Spanje tot Rockanje
  woensdag 21 december 2011 @ 13:19:01 #232
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105863542
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2011 08:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Mooi woord trouwens, Kerststress, heb je SSSSKTRREE liggen met schrabble kan je toch noch punten scoren
Dan mis je een T. :P
Bovendien heb je maar 7 letters.
Tsssssssssssssss.
  woensdag 21 december 2011 @ 13:26:28 #233
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_105863819
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2011 13:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dan mis je een T. :P
Bovendien heb je maar 7 letters.
Tsssssssssssssss.
Als er een t ligt, kan het wel en vang je alsnog de maximale score 8-).

Maar ik denk niet dat 'ie goedgekeurd wordt door de Scrabblebond/Wordfeud. Door de laatste iig niet :P.
Niet meer actief op Fok!
  woensdag 21 december 2011 @ 16:08:13 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105870479
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2011 13:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dan mis je een T. :P
Bovendien heb je maar 7 letters.
Tsssssssssssssss.
Jeez, wat is er toch met je, heb ik je vriendje verleid of zo?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 21 december 2011 @ 17:28:17 #235
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105873775
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2011 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jeez, wat is er toch met je, heb ik je vriendje verleid of zo?
Kerststress.
  woensdag 21 december 2011 @ 17:31:25 #236
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105873925
Er zou voor de gein eens een cook-off moeten komen tussen Piet en Robin :P
  woensdag 21 december 2011 @ 18:24:30 #237
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105875812
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2011 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jeez, wat is er toch met je, heb ik je vriendje verleid of zo?
Wat nou weer? Ik zou zweren dat er met jou iets is!
pi_105878582
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2011 18:24 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wat nou weer? Ik zou zweren dat er met jou iets is!
Heerlijk getrouwd stel, jullie :D
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_105891323
Piet, we hebben nog een beenham/varkensruggetje volgens mijn ouders (ik denk het laatste) met zo'n mosterdkrokantkorstje-idee, hoe maak ik dit klaar in de oven? :)
  woensdag 21 december 2011 @ 22:44:01 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105891707
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2011 22:38 schreef Ansu het volgende:
Piet, we hebben nog een beenham/varkensruggetje volgens mijn ouders (ik denk het laatste) met zo'n mosterdkrokantkorstje-idee, hoe maak ik dit klaar in de oven? :)
Heeft ie de korst al of wil je er eentje?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105892071
Nee die heeft hij al! Wat een snelle reactie :)
  woensdag 21 december 2011 @ 22:53:40 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105892438
Ontdooien en dan de oven voorverwarmen op 175 graden en dan er in, heb je een vleesthermometer? Dan een kerntemperatuur van een graad of 75
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105894281
Nee die heb ik helaas niet! Geen indicatie voor tijd? Geloof dat hij 25 minuten moest sudderen in de pan dacht ik. Of anders een vleesthermometer halen? Prijzig?
  woensdag 21 december 2011 @ 23:27:11 #244
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105894887
Van de week nog gezien bij appie. Nee, niet prijzig.
  woensdag 21 december 2011 @ 23:48:21 #245
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105896491
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2011 23:18 schreef Ansu het volgende:
Nee die heb ik helaas niet! Geen indicatie voor tijd? Geloof dat hij 25 minuten moest sudderen in de pan dacht ik. Of anders een vleesthermometer halen? Prijzig?
Xenos, Ikea, wellicht de Hema. Kost pakweg een tientje maar is een must met braadstukken in de oven.
pi_105903163
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2011 23:48 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Xenos, Ikea, wellicht de Hema. Kost pakweg een tientje maar is een must met braadstukken in de oven.
Blokker, 5 euro laatste keer dat ik er was. Tiger volgens mij ook rond die prijs.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_105913717
Hierbij overigens een handig schema voor vleestemperaturen. Gebruik ik voor barbecueën :P

klikkerdeklik
pi_105914471
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 02:28 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Blokker, 5 euro laatste keer dat ik er was. Tiger volgens mij ook rond die prijs.
Die heb ik laatst gekocht. Aangezien ik hem gebruik voor de watertemperatuur kan ik vaststellen dat hij kokend water keurig als 100 graden beoordeelt en hij ook in lagere temperaturen behoorlijk exact en consistent is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 22 december 2011 @ 13:40:57 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105914579
Een kerntemperatuur thermometer kost weinig en is een van de weinige keukengadgets die je echt zal gebruiken en die nut hebben als je het vergelijkt met wat er zoal te koop is aan keukengadgets.
Verder wil ik nog een keer het braadstuk promoten!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 22 december 2011 @ 13:47:40 #250
91830 MaximusTG
pi_105914863
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:38 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die heb ik laatst gekocht. Aangezien ik hem gebruik voor de watertemperatuur kan ik vaststellen dat hij kokend water keurig als 100 graden beoordeelt en hij ook in lagere temperaturen behoorlijk exact en consistent is.
Ah, fijn om te weten, dat vroeg ik met net af, of ze wel nauwkeurig zijn. Dat is gewoon zo' n prikding toch? Kan je die erin laten zitten in de oven? Of moet je em er af en toe inprikken?
  donderdag 22 december 2011 @ 13:55:02 #251
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105915206
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:47 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ah, fijn om te weten, dat vroeg ik met net af, of ze wel nauwkeurig zijn. Dat is gewoon zo' n prikding toch? Kan je die erin laten zitten in de oven? Of moet je em er af en toe inprikken?
De punt tot halverwege in het vlees steken, dan meet ie daar de temperatuur.
Ook handig om erachter te komen of je oven wel op temperatuur is.
Mijn (magnetron)oven is standaard zo'n 10 graden kouder dan er aangegeven wordt, ik moet 'm dus op 190 graden zetten als het 180 graden moet zijn.
Dus standaard ligt er een (kern)temperatuurmeter bij me in de oven.

De mijne heb ik voor een euro of 15 gekocht bij cook&Co en is eigenlijk een frituurthermometer, gaat dus ook tot 300 graden.
pi_105915213
Zit meestal bij een digitale een hittebestendig kabeltje aan. De "Fantast" van dat grote Zweedse warenhuis is een goedkope en degelijke oplossing. Mijne komt overigens van de Sligro af. En ik heb ook nog een ouderwetse prikthermometer van Weber met een wijzertje.
  donderdag 22 december 2011 @ 19:51:03 #253
1723 zeeuws jongetje
inmiddels ouwe lul
pi_105929627
Piet,

In een recept voor soep staat dat ik moet binden met rijstebloem. Is dat ergens goed voor of kan ik net zo goed gewone bloem gebruiken?

Weet sowieso niet waar ik rijstebloem moet krijgen. Is toch babyvoedsel??
  donderdag 22 december 2011 @ 19:53:09 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105929751
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 19:51 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,

In een recept voor soep staat dat ik moet binden met rijstebloem. Is dat ergens goed voor of kan ik net zo goed gewone bloem gebruiken?

Weet sowieso niet waar ik rijstebloem moet krijgen. Is toch babyvoedsel??
Wat is het voor een soep?
Binden met aardappel is meestal beter dan bloem omdat bloem de smaak onderdrukt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 22 december 2011 @ 19:54:21 #255
91830 MaximusTG
pi_105929835
Rijstebloem kan je trouwens wel bij een toko krijgen als je het per se moet hebben. Wordt volgens mij ook gebruikt om tijgerbrood zn strepen te geven :).
  donderdag 22 december 2011 @ 19:54:46 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105929867
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 19:54 schreef MaximusTG het volgende:
Rijstebloem kan je trouwens wel bij een toko krijgen als je het per se moet hebben. Wordt volgens mij ook gebruikt om tijgerbrood zn strepen te geven :).
Klopt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 december 2011 @ 20:57:14 #257
1723 zeeuws jongetje
inmiddels ouwe lul
pi_105933191
quote:
1s.gif Op donderdag 22 december 2011 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is het voor een soep?
Binden met aardappel is meestal beter dan bloem omdat bloem de smaak onderdrukt.
`
Het is een bisque, van rivierkreeftjes.
  donderdag 22 december 2011 @ 21:02:57 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105933534
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 20:57 schreef zeeuws jongetje het volgende:

[..]

`
Het is een bisque, van rivierkreeftjes.
Dan kan je hem ook binden met een sausbinder, eentje zonder smaakje. Dat is trouwens ook grotendeels rijstebloem
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105934068
Piet,

Ik wil met de kerst (morgenavond ga ik oefenen) gebraden eendenborst gaan serveren op een bedje van en-dente groenten (wortel reepjes en kool) met gebraden blokjes chorizo. Dit recept heb ik eens in een goed restaurant gegeten, alleen denk ik dat er een saus of jus bij moet omdat het geheel anders te droog wordt. Ook denk ik dat er mischien nog 1 extra groente bij moet...

heb je suggesties voor een de saus en het bedje van groente? Op youtube gebruiken de chefs nooit de sappen van de eend voor de saus, is hier een reden voor?
at your service
  donderdag 22 december 2011 @ 21:14:46 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105934338
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 21:11 schreef the_butler het volgende:
Piet,

Ik wil met de kerst (morgenavond ga ik oefenen) gebraden eendenborst gaan serveren op een bedje van en-dente groenten (wortel reepjes en kool) met gebraden blokjes chorizo. Dit recept heb ik eens in een goed restaurant gegeten, alleen denk ik dat er een saus of jus bij moet omdat het geheel anders te droog wordt. Ook denk ik dat er mischien nog 1 extra groente bij moet...

heb je suggesties voor een de saus en het bedje van groente? Op youtube gebruiken de chefs nooit de sappen van de eend voor de saus, is hier een reden voor?
Ik zit mobiel en heb geen zoekfunctie, maar heb hier wel eens een recept voor sinaasappelsaus gepost.
Hebbus, goegel vond hem
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.
Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 december 2011 @ 21:16:55 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105934486
Wiebertvormig insnijden op de vette kant met een scherp mes, gebruik eventueel een vers stanleymesje of breekmesje, je kan rustig een beetje vet in de pan doen, niet teveel, en op laag vuur braden en pas op het einde de rode kant dichtschroeien. De spekkant wordt dan heerlijk knapperig.
Laten rusten voor je hem aan plakjes snijdt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105934678
Dank je Piet :) dat was ongeloofelijk snel trouwens
at your service
  donderdag 22 december 2011 @ 21:27:03 #263
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105935164
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 19:51 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,

In een recept voor soep staat dat ik moet binden met rijstebloem. Is dat ergens goed voor of kan ik net zo goed gewone bloem gebruiken?

Weet sowieso niet waar ik rijstebloem moet krijgen. Is toch babyvoedsel??
Rijstmeel is natuurlijk wel lekkerder dan bloem. Je kunt rijstmeel ook zelf maken, zeker als je niet veel nodig hebt. Gewoon wat rijst fijnwrijven.

Gisteren nog gebruikt om turnipcake te maken. :P
  donderdag 22 december 2011 @ 21:28:26 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105935259
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 21:11 schreef the_butler het volgende:
Op youtube gebruiken de chefs nooit de sappen van de eend voor de saus, is hier een reden voor?
Ja, omdat dat puur vet is. Niet lekker/geschikt om jus van te maken.
  donderdag 22 december 2011 @ 21:37:01 #265
1723 zeeuws jongetje
inmiddels ouwe lul
pi_105935838
Oke dank Piet en Robin :Y)
  donderdag 22 december 2011 @ 21:45:52 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105936396
Succes zeeuws jongetje!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 december 2011 @ 21:56:43 #267
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105937177
Ben toevallig zelf ook bezig met het recept van eend met sinaasappelsaus uit Mastering the art of french cooking, kan het recept wel overtypen als er behoefte aan is.
  donderdag 22 december 2011 @ 22:00:44 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105937460
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 21:56 schreef Erasmo het volgende:
Ben toevallig zelf ook bezig met het recept van eend met sinaasappelsaus uit Mastering the art of french cooking, kan het recept wel overtypen als er behoefte aan is.
Die is ook lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 december 2011 @ 22:16:44 #269
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105938493
Sterspeler is de saus dus het master roasting recept heb ik achterwege gelaten:







pi_105939210
Ik heb voor 1e kerstavond 2 reebiefstukken. Hoe kan ik deze het beste bereiden? Welke saus is hier het lekkerst bij?
  donderdag 22 december 2011 @ 22:32:12 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105939520
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 22:27 schreef tech4u het volgende:
Ik heb voor 1e kerstavond 2 reebiefstukken. Hoe kan ik deze het beste bereiden? Welke saus is hier het lekkerst bij?
Op kamertemperatuur laten komen, zouten en peperen, kort braden als biefstuk.
Saus, fles rode wijn inkoken met knoflook, gesnippert uitje, blaadje laurier, foelie, peperkorrels, jeneverbes tot je ca een kwart over hebt.
Door een zeef halen en fond toevoegen, inkoken, licht binden vuur uitzetten en een kluit boter toevoegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105940291
quote:
1s.gif Op donderdag 22 december 2011 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op kamertemperatuur laten komen, zouten en peperen, kort braden als biefstuk.
Saus, fles rode wijn inkoken met knoflook, gesnippert uitje, blaadje laurier, foelie, peperkorrels, jeneverbes tot je ca een kwart over hebt.
Door een zeef halen en fond toevoegen, inkoken, licht binden vuur uitzetten en een kluit boter toevoegen.
Dank!
  donderdag 22 december 2011 @ 22:45:29 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105940376
U zijt wellekome, om maar in de kerstgedachte te blijven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 december 2011 @ 23:02:59 #274
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_105941522
Kan ik eendenleverpate bakken?

Vindt gebakken eendenlever namelijk heerlijk, maar dit verkochten ze alleen per hele lever (700g), dat was me wat teveel en daardoor duur.
  vrijdag 23 december 2011 @ 08:59:52 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105952437
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 23:02 schreef mol_air het volgende:
Kan ik eendenleverpate bakken?

Vindt gebakken eendenlever namelijk heerlijk, maar dit verkochten ze alleen per hele lever (700g), dat was me wat teveel en daardoor duur.
je kan het proberen, maar of het lekker is weet ik niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105953521
Supergoed dat piet zo actief is, nu met de kerstdagen wanneer iedereen zijn hulp het hardste nodig heeft!
  vrijdag 23 december 2011 @ 10:14:22 #277
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105954090
Ja, dat viel mij ook al op! :thumbsup
  vrijdag 23 december 2011 @ 10:24:50 #278
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_105954360
Ideeen hoe ik het wel lekker kan maken?

(volg dit topic een tijdje, mooi werk hier Piet!)
  vrijdag 23 december 2011 @ 10:59:08 #279
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105955323
Ik zou dat gewoon met geroosterd brood serveren. Brood na het roosteren in driehoekjes gesneden.

Salade erbij kan ook.
Maar de pate is een feest op zich, daar hoef je niet veel toeters en bellen bij te doen. Toch?
  † In Memoriam † vrijdag 23 december 2011 @ 11:00:40 #280
91830 MaximusTG
pi_105955365
Ik heb vanavond wat vrienden op bezoek, lekker biertje drinken. Wou er een Duitse avond van maken qua eten; Bratkartoffeln, Flammkuchen, Bratwurst, Wurstsalat, Augurken, iets van brood erbij, groene salade. Allemaal prima te doen, zit alleen met de vraag welke worst ik moet halen voor de Wurstsalat. Wou dit recept gebruiken:

http://wurstsalat.delectation.de/schweizer-wurstsalat.htm (ja, ik weet dat dat niet perse Duits is ;) )

Welke worst in een NLse supermarkt moet ik dan hebben?

[ Bericht 11% gewijzigd door MaximusTG op 23-12-2011 11:18:21 ]
pi_105955832
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:38 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die heb ik laatst gekocht. Aangezien ik hem gebruik voor de watertemperatuur kan ik vaststellen dat hij kokend water keurig als 100 graden beoordeelt en hij ook in lagere temperaturen behoorlijk exact en consistent is.
Goed om te weten. Ik moet er namelijk ook nog een hebben... :@
Toen mn ex en ik uit elkaar gingen heeft hij het ding gekregen en voor alleen mijzelf maak ik natuurlijk niet vaak grote braadstukken, dus nog niet heel hard gemist. Toch eens halen weer.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_105955854
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 10:14 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat viel mij ook al op! :thumbsup
Idd! ^O^
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 23 december 2011 @ 11:30:27 #283
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105956281
Paniek, ik kan geen arrowroot vinden voor het recept wat ik eerder postte :o Wat is een goed alternatief?
pi_105956965
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:47 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ah, fijn om te weten, dat vroeg ik met net af, of ze wel nauwkeurig zijn. Dat is gewoon zo' n prikding toch? Kan je die erin laten zitten in de oven? Of moet je em er af en toe inprikken?
Het is zo'n prikding inderdaad. Verder weet ik het niet, ik heb hem alleen nog maar in de tuit van de waterkoker gehangen om het water op de juiste temperatuur op de koffie te gieten. Hele dieren in de oven doe ik zelden. Het viel me alleen op dat hij snel reageert en erg consistent en dus kennelijk nauwkeurig is terwijl het niks kost.

Ik neem aan dat het geen kwaad kan om hem erin te laten zitten, maar ik vraag me af hij dan niet stiekem een andere temperatuur gaat meten dan die aan de punt. Het is natuurlijk zaak dat je de oven niet te lang open hebt omdat die dan zomaar meer dan 10 graden afkoelt. Als het niet opschiet heb je de neiging om vaak te gaan kijken of het al opschiet, maar dat werkt dus averechts. Ik zou vooraf de plek bepalen die je moet meten, en er niet mee treuzelen, desnoods even de deur dicht terwijl de wijzer aan het klimmen is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_105958527
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 11:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het is zo'n prikding inderdaad. Verder weet ik het niet, ik heb hem alleen nog maar in de tuit van de waterkoker gehangen om het water op de juiste temperatuur op de koffie te gieten. Hele dieren in de oven doe ik zelden. Het viel me alleen op dat hij snel reageert en erg consistent en dus kennelijk nauwkeurig is terwijl het niks kost.

Ik neem aan dat het geen kwaad kan om hem erin te laten zitten, maar ik vraag me af hij dan niet stiekem een andere temperatuur gaat meten dan die aan de punt. Het is natuurlijk zaak dat je de oven niet te lang open hebt omdat die dan zomaar meer dan 10 graden afkoelt. Als het niet opschiet heb je de neiging om vaak te gaan kijken of het al opschiet, maar dat werkt dus averechts. Ik zou vooraf de plek bepalen die je moet meten, en er niet mee treuzelen, desnoods even de deur dicht terwijl de wijzer aan het klimmen is.
Ik moet zeggen dat zo'n prikding mij eerder niet zo heel erg bevallen is. In kokend water gaf hij inderdaad juiste temperatuur aan, maar in de oven leek hij niet helemaal accuraat voor mijn gevoel. Dus nu heb ik een digitale met snoer gehaald, zeer content mee.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  † In Memoriam † vrijdag 23 december 2011 @ 14:04:39 #286
91830 MaximusTG
pi_105961840
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 11:00 schreef MaximusTG het volgende:
Ik heb vanavond wat vrienden op bezoek, lekker biertje drinken. Wou er een Duitse avond van maken qua eten; Bratkartoffeln, Flammkuchen, Bratwurst, Wurstsalat, Augurken, iets van brood erbij, groene salade. Allemaal prima te doen, zit alleen met de vraag welke worst ik moet halen voor de Wurstsalat. Wou dit recept gebruiken:

http://wurstsalat.delectation.de/schweizer-wurstsalat.htm (ja, ik weet dat dat niet perse Duits is ;) )

Welke worst in een NLse supermarkt moet ik dan hebben?
Ben er al uit, heb gekookte gelderse worst meegenomen. Was ook de enige gekookte worst die ze hadden, dus de keuze was simpel :P. Staat nu lekker te trekken in de koelkast. Smaakte al goed. Leek op de Wurstsalat die ik wel eens in Duitsland op heb, dus dan zit het vast goed.
pi_105965228
ai ai ai, net mijn bestelde tamme eendenborst opgehaald, maar hij is nog bevroren :(
Kan ik daar over 2 uur nog mee gaan koken, of kan ik beter tot morgen wachten en de borst goed ontdooid is....
at your service
  vrijdag 23 december 2011 @ 15:45:00 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105965354
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 15:41 schreef the_butler het volgende:
ai ai ai, net mijn bestelde tamme eendenborst opgehaald, maar hij is nog bevroren :(
Kan ik daar over 2 uur nog mee gaan koken, of kan ik beter tot morgen wachten en de borst goed ontdooid is....
Zit ie in plastic? Leg hem dan in koud water ( niet in lauw of warm) in de wasbak, kwartiertje is ie ontdooit. Heb ik net ook met twee steaks gedaan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2011 @ 15:45:39 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105965376
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 14:04 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ben er al uit, heb gekookte gelderse worst meegenomen. Was ook de enige gekookte worst die ze hadden, dus de keuze was simpel :P. Staat nu lekker te trekken in de koelkast. Smaakte al goed. Leek op de Wurstsalat die ik wel eens in Duitsland op heb, dus dan zit het vast goed.
Mortadella is ook geschikt, net als berliner.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105965484
dank piet, ik pak nu een panetje water :)
at your service
  vrijdag 23 december 2011 @ 16:51:52 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105967917
Gelukt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105968942
In het vorige topic plaatste iemand het volgende recept:

http://www.foodnetwork.co(...)ce-recipe/index.html

Wat voor kip moet ik hier voor halen? De letterlijke vertaling is 'kip kotelet' maar die zijn bij de slagers hier niet te krijgen..
  † In Memoriam † vrijdag 23 december 2011 @ 17:27:28 #293
91830 MaximusTG
pi_105969241
Als ik het plaatje bekijk lijken het gewoon stukjes kipfilet. Denk dat het lekkerder is als je kipdij-filet haalt. Zit meer smaak aan.
  vrijdag 23 december 2011 @ 18:22:01 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105970954
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 17:27 schreef MaximusTG het volgende:
Als ik het plaatje bekijk lijken het gewoon stukjes kipfilet. Denk dat het lekkerder is als je kipdij-filet haalt. Zit meer smaak aan.
Jep, dat denk ik ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105971864
Hej piet! Mijn moeder blijkt wilde eendenborst ipv de door mij bedoelde tamme eendenborat gekocht en er lijkt geen vetlaag op deze filets te zitten. Nog tips over hoe ik deze filets nu moet maken zo zonder inkerven enzo. Er stond op dat ze door en door verhit moeten worden, mogen ze echt niet lekker rose?

Probeer de kerst stress te voorkomen ;)
  vrijdag 23 december 2011 @ 18:48:00 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105971952
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 18:45 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hej piet! Mijn moeder blijkt wilde eendenborst ipv de door mij bedoelde tamme eendenborat gekocht en er lijkt geen vetlaag op deze filets te zitten. Nog tips over hoe ik deze filets nu moet maken zo zonder inkerven enzo. Er stond op dat ze door en door verhit moeten worden, mogen ze echt niet lekker rose?

Probeer de kerst stress te voorkomen ;)
Rose is ook door verhit.
Ze moeten ongeveer de stevigheid hebben van je bovenlip.
Hou er rekening mee dat wilde eend wilder smaakt dat tamme.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105972078
Dankjewel! Wild smaken zal geen probleem zijn, iedereen aan tafel lust dat wel. De bovenlip it is! :9
pi_105972469
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Gelukt?
Ja hoor, van onder waren ze nog ietswat hard maar het ging allemaal goed. Lekker aangebraden, ik was alleen te voorzichtig met het vuur en kreeg geen knapperig korstje. Het vet had ik twee keer afgegoten, toen 45 seconden aan de andere kant gebraden en toen de oven in op 200 graden. De sinaasappelsaus er appart bij gedaan, met een kaneelstokje en kruidnagel. Na zeven minuten in de oven de twee borsten uit de oven gehaald en vijf minuutjes tot rust laten komen. Ze waren iets minder rood van binnen dan dat ik had gehoopt, maar toch heerlijk mals en het smaakte heerlijk :)

nogmaals dank voor je hulp Piet! en een goede kerst toegewenst
at your service
  vrijdag 23 december 2011 @ 19:35:33 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105973854
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 18:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
Dankjewel! Wild smaken zal geen probleem zijn, iedereen aan tafel lust dat wel. De bovenlip it is! :9
Dat is trouwens medium rare, puntje van je neus is medium,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2011 @ 19:37:30 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105973929
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 19:01 schreef the_butler het volgende:

[..]

Ja hoor, van onder waren ze nog ietswat hard maar het ging allemaal goed. Lekker aangebraden, ik was alleen te voorzichtig met het vuur en kreeg geen knapperig korstje. Het vet had ik twee keer afgegoten, toen 45 seconden aan de andere kant gebraden en toen de oven in op 200 graden. De sinaasappelsaus er appart bij gedaan, met een kaneelstokje en kruidnagel. Na zeven minuten in de oven de twee borsten uit de oven gehaald en vijf minuutjes tot rust laten komen. Ze waren iets minder rood van binnen dan dat ik had gehoopt, maar toch heerlijk mals en het smaakte heerlijk :)

nogmaals dank voor je hulp Piet! en een goede kerst toegewenst
Graag gedaan
Als ik mensen ertoe bewegen kan beter te gaan koken zonder pakjes ben ik gelukkig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')