abonnement Unibet Coolblue
pi_105594407
quote:
15s.gif Op woensdag 14 december 2011 21:27 schreef Aisumasen het volgende:
Zucht, nu dít weer... :P

Het was een toch al flauw geworden grapje, in de eerste plaats om de geposte onzin gekscherend te benadrukken. Oorsprongen uit een totaal uit de lucht gegrepen tabloid-verhaal uit 2007. A source said... http://www.thesun.co.uk/s(...)ner-Kome-off-it.html
Nah, my bad: ik liep maar wat te stoken, want jou een nepfan noemen is natuurlijk bullocks, gezien alle anekdotes en nieuwtjes de afgelopen jaren. :D

It kinda backfired is all.
Post-icons zijn te subtiel vrees ik, dan maar weer shitloads aan smileys!
pi_105594700
quote:
7s.gif Op woensdag 14 december 2011 21:44 schreef =HellFire= het volgende:

[..]

Nah, my bad: ik liep maar wat te stoken, want jou een nepfan noemen is natuurlijk bullocks, gezien alle anekdotes en nieuwtjes de afgelopen jaren. :D

It kinda backfired is all.
Post-icons zijn te subtiel vrees ik, dan maar weer shitloads aan smileys!
Haha, nee, dat was voor mij wel duidelijk. Weet ik toch :P.

Nog een semi-recent iets:

pi_105595726
Submarine staat overigens weer op de luisterpaal!
pi_105748301
Nu het richting het eind van het jaar gaat, ben ik benieuwd, wat is de consensus hier over "Suck It And See", een half jaar na release?

Favoriete songs alhier zijn respectievelijk "All My Own Stunts", "Black Treacle", "Suck It And See" en "The Hellcat Spangled Shalalala". Daarna "Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair", wat in retrospectie de perfecte eerste single-keuze was, en "Brick By Brick", de song die het plezier in de band terugbracht, maar in beide gevallen 2 nummers die je vooral live moet ervaren. "Library Pictures" en "Reckless Serenade" horen daar toch echt achter in de lijst, dat is iets waar ik later op terugkom. Maar da's wel zo'n beetje waar ik de grens trek bij nummers op 'AM-niveau'.

Het ding wat me tegenstaat aan dit album is tevens het manco aan "She's Thunderstorms", die past prima in de sfeer van dit album, maar het klinkt allemaal te ongepolijst op meerdere vlakken. Mooie song op zich - al mogen ze hem NOOIT meer live spelen, laat dat duidelijk zijn - maar je hoort telkens dat Turner en band beter kunnen. Ik denk dat "Piledriver Waltz" het beste liedje is wat Alex Turner dit jaar heeft geschreven, maar zéker niet in de Arctic Monkeys-versie. Dus dat kan ik daar niet echt los van zien. "Love Is A Laserquest" valt ook in die categorie, zelden heb ik Matt zo ongeďnspireerd gehoord. En deze stijl heeft Alex al eens beter gedaan. Véél beter. Ongeďnspireerd en mislukt is wat me gelijk bij het laatste nummer van het album, en tevens op mijn lijst, terecht brengt. Festival-crescendo's moeten ze voortaan maar overlaten aan Snow Patrol en Elbow, hoor...

Ok, het ding waar ik het net al een beetje over had, is wat ik heb met zeker de helft van de nummers op dit album, namelijk dat het qua productie en instrumentatie allemaal hetzelfde klinkt. Dit is een overduidelijk bewuste keuze geweest, maar het betekent wel dat het veel minder 'lijmt' dan de voorgaande albums - ja, inclusief "Humbug" -, al klinkt dat waarschijnlijk heel erg tegenstrijdig. Dit zijn 12 (11...) hele goede losse songs, die in de studio zijn opgenomen, en dat is wat je terughoort op de plaat. Maar zo klinkt het ook letterlijk, bijna als een live opgenomen studio-sessie. Wat in alle rechtvaardigheid niet ver van de waarheid af staat.

Er zijn qua songs 6 absolute uitblinkers wat mij betreft. De overige nummers zijn verre van middelmatig, maar klinkt wel als een soort 'mal'. De band die het gehele album dezelfde instrumenten lijkt te bespelen, bij wijze van spreken, en Alex's stem die daar heel dik bovenop ligt, in dunne lijntjes. Het is hier en daar of Turner vergeten is wat gaten qua songwriting in te vullen, wat weer los van de productie staat, maar niet los van de werkwijze. Gelukkig heb ik in de 7 keer dat ik ze sinds de release live zag geleerd dat de meeste van die songs hun kracht live hebben bewezen, dus ik wil het niet al te negatief laten overkomen. Plus dat de liedjes live zijn gegroeid, wat sowieso met al het post-FWN werk het geval is. En sowieso de tracks genoemd in de eerste alinea misstaan in geen enkele 'best of Arctic Monkeys'-playlist.

Ik weet zeker dat als ze iets langer aan bepaalde liedjes en vooral het studio-werk hadden geschaafd, het als album allemaal iets overtuigender was geweest. Maar het is goed zo, want dat had het hele doel en de werkwijze onderuit gehaald. En wat heeft dat ze goed gedaan!
pi_105753213
Mijn top 5 nummers van Suck It And See:

• All My Own Stunts
• Library Pictures
• Brick By Brick
• Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair
• The Hellcat Spangled Shalalala

Bij Hellcat stoor ik mij wel aan het gitaarwerk van Jamie tijdens het refrein.
Reckless Serenade vind ik wel leuk, That's Where You're Wrong ook wel. Suck It And See kan er ook nog wel mee door.
She's Thunderstorms luister ik nooit, Black Treacle ook niet. Love Is A Laserquest wil ik het liefst nooit meer horen. Piledriver Waltz hadden ze niet op het album moeten gooien.

Ik vind de stijl die ze opgaan steeds minder worden. Hopelijk draaien ze weer bij. Maar SIAS is voor mij echt het minste album van AM.
pi_105753394
S&S gaat niks meer worden bij mij, ik blijf de nummers skippen. Alleen Library Pictures is goed _O_
pi_105780404
Wel goed album, maar hij boeit me niet zo als de vorigen. Beetje album dat mn moeder wel leuk zou vinden.

Te weinig Helders.
pi_105781421
Als een muzikale discussie het topic niet kan opschudden, moet het kerst-cadeautje daar maar voor gaan zorgen O-):

  maandag 19 december 2011 @ 19:04:22 #109
159761 Arn0
Abbey Road
pi_105782372
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_105782764
quote:
4s.gif Op maandag 19 december 2011 18:44 schreef Aisumasen het volgende:
Als een muzikale discussie het topic niet kan opschudden, moet het kerst-cadeautje daar maar voor gaan zorgen O-):

Nou, dat duurde ook lang :'). Vroeg me al af of we gingen wachten op middernacht, of gewoon de Guardian-primeur gingen pakken.

Fantastische trip down memory lane was het.

edit: Nee, schrap wat op deze plek stond, laten we het leuk houden :P.
  maandag 19 december 2011 @ 19:19:23 #111
159761 Arn0
Abbey Road
pi_105783178
Hoogtepuntje was toch wel de kerel met de Alex Turner tattoo.
By hook or by crook, I'll be last in this book.
pi_105783660

Ok, dat toch maar: wie zei ook alweer precies wat over een 'DVD', en over beelden die enkel met de intentie om te gebruiken voor de grote schermen geschoten waren...? Dank.
pi_105783854
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 22:36 schreef Aisumasen het volgende:
Nu het richting het eind van het jaar gaat, ben ik benieuwd, wat is de consensus hier over "Suck It And See", een half jaar na release?
Mijn mening is ook verdeeld. Aan de ene kant heb je (vinyldenker hier) de A-zijde, met simpele popsongs. Waar She's Thunderstorms en in nog grotere mate Brick By Brick (wat ik overigens het slechtste nummer in hun hele repertoire vind, maar dat terzijde) er uit springen als simpele meezing-popsongs, balanceren Don't Sit Down en Library Pictures het geheel een beetje. Al laat het idee dat het beide geen serieuze nummers zijn mij niet helemaal los. The Hellcat is wel erg goed, maar heeft ook een meezingfactor die ik liever niet meer terug hoor in het volgende album.

Dan de B-zijde. Die vind ik -ben ik de enige hier?- echt ijzersterk. Allemaal prachtige nummers met wonderschone teksten. Komen live misschien af en toe niet geheel tot hun recht, voor zover ze ze al spelen, maar wisten mij heel snel te grijpen. Hoogtepunten vooral Love is a Laserquest en That's Where You're Wrong, met volgens mij de mooiste teksten die Alex ooit geschreven heeft. All My Own Stunts en Reckless Serenade zijn weer simpel, maar doordacht. Beter dan de simpelere tracks in de eerste helft van het album.

Negatieve uitschieter is trouwens nog Piledriver Walz, een track waar misschien helemaal niets mis mee was geweest als de versie op de Submarine EP niet zo veel beter was. De albumversie voelt overcompleet aan, alsof de band zich opdringt in het intieme optreden van Alex.

Samenvattend een erg goed album dat ik met plezier luister. Toch blijft bij mij de nasmaak hangen dat er meer in had gezeten, dat ze zichzelf niet ten volste er op gezet hebben. Daarvoor klinken sommige nummers te veel hetzelfde. Ik hoop dat ze zichzelf weten te herpakken voor het volgende album en mij daarmee weer weten te grijpen zoals ze met Humbug deden.
pi_105795410
Suck It And See (plus b-sides) is het minste werk tot nu toe. De liedjes zijn over het algemeen een beetje saai. Geen van mijn favorieten zou in mijn 'all time' Arctic Monkeys-top 10 zitten. Ik mis spannende momenten die de vorige albums wel hadden, zoals het magistrale outro van "Secret Door" of de climaxen van "505" en "Dance Little Liar".
"Wrong" en "Laserquest" behoren tot het slechtste werk van de band tot nu toe. Je kan wel horen bij de akoestische sessies dat "Laserquest" een heel fijn nummer kan zijn, maar het is door de band te laconiek uitgewerkt. "I.D.S.T" behoort ook tot het slechtste werk, maar dat is slechts een onserieuze meeschreeuwer.

quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 18:21 schreef Xrenity het volgende:

Te weinig Helders.
Hier ben ik het roerend mee eens. Vooral bij Humbug heeft hij te gekke drumpartijen. Ik noem een "Pretty Visitors", of meer subtieler drumwerk bij "Secret Door" en "My Propeller". Ik hoop dat we dat soort drumwerk weer te horen krijgen op een nieuw album. Alhoewel ik zijn simpelere drums op Suck It And See wel kan begrijpen, de 'liedjes' moesten juist meer op de voorgrond.

quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 00:13 schreef Kijana het volgende:

Bij Hellcat stoor ik mij wel aan het gitaarwerk van Jamie tijdens het refrein.
Grappig dat je dat zegt. Doet een vriend van mij ook. Bij heel veel liedjes van het album overigens.
"Hellcat" is trouwens het enige nummer waarbij er bij mij sprake was van liefde op het eerste gehoor, bij het optreden bij Jools Holland dat ik toen op tv zag. Mijn meeste memorabele moment als ik denk aan SIAS. Toen keek ik nog zo uit naar het album.
pi_105799496
Anders dan de meeste mensen hier ben ik toch wel echt blij met S&S. Er staan een paar geniale nummers op (Black Treacle, The Hellcat, AMOS, Reckless & S&S) twee hele goede (Wrong en The Chair) en twee echte live knallers (Brick & Library Pictures). De andere nummers vind ik wel beduidend minder.

Waar de meeste mensen hier de hoop een beetje hebben verloren, heb ik hem juist weer hervonden. Als ze namelijk de lijn van de goede nummers van S&S doorzetten voor het volgende album kunnen we nog heel wat verwachten denk ik. Al zou ik het ook helemaal niet erg vinden als ze weer iets heel anders gaan doen.

Ik vind trouwens dat S&S vooral een enorme toevoeging heeft gegeven aan de live shows. Ik weet niet of het door de nieuwe nummers komt of doordat ze zichzelf weer hebben hervonden. Ik ben iig heel erg benieuwd wat de rest van de tour ons gaat opleveren. Maar ik ben iig al vrij tevreden met het SIAS 'era' tot nu toe!

Ik ben wel blij trouwens met het Don Valley filmpje. Erg mooie beelden, en ik denk dat het wel goed is dat er geen DVD van komt. Een heel concert met dit soort beelden is ook niet optimaal. Al hadden ze er van mij wel een backstage DVD van mogen maken :)
pi_105809801
Mijn favorieten van S&S zijn Hellcat, All My Own Stunts en Black Treacle.

Dat filmpje doet me Don Valley weer herleven, wat een fantastisch concert was dat zeg _O_ .

Ik schijn trouwens al 3 jaar om de hoek te wonen van een van de Arctic Monkeys, maar ik weet nog steeds niet welke 8)7 .
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_105930848
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 23:33 schreef Jacobuspower het volgende:
Anders dan de meeste mensen hier ben ik toch wel echt blij met S&S. Er staan een paar geniale nummers op (Black Treacle, The Hellcat, AMOS, Reckless & S&S) twee hele goede (Wrong en The Chair) en twee echte live knallers (Brick & Library Pictures). De andere nummers vind ik wel beduidend minder.

Waar de meeste mensen hier de hoop een beetje hebben verloren, heb ik hem juist weer hervonden. [..]
Ben het juist absoluut met jou eens. Gaf alleen mijn kritische noot over hoe ik dacht dat het album op zich nog een niveau hoger had kunnen zijn. Want wat dat betreft kan ik me dus weer behoorlijk vinden in een gedeelte van wat hallo-daar hierboven zegt, iets wat ik zelf ook al aankaartte, vooral over de rol van Helders op het album. Mooi hoe hier vrijwel iedereen "All My Own Stunts" als top van het album beschouwd, dat nummer zal je niet snel terugvinden bij de favorieten van de mensen die de band niet zo volgen.

Om aan te sluiten op je punt, ik denk er hetzelfde over, zeker gezien het niveau van de B-kanten. De energie is terug, getuige "Little Illusion Machine" en "Evil Twin", beide favorieten van deze periode wat mij betreft. Bijna jammer dat ze zich deze keer helemaal suf touren, en amper tot geen tijd hebben om de studio in te gaan. Ok, in februari misschien :+.

Wat je zegt over de live-shows is natuurlijk helemaal waar. Naarmate de tour vorderde heb ik gemerkt hoe bepaalde (oude) songs steeds beter op hun plek vielen. Alex zelf zei deze maand in een interview met de Australische pers:

"I couldn’t dream of not playing I Bet You Look Good On The Dancefloor, even though it seems so long ago and like you’re doing a cover song sometimes. I don’t mean that in a negative way, we do pretty good covers of those old ones I think. Probably the best."

En dat ervaar ik als toeschouwer sinds deze periode dus juist niet meer, de songs van het eerste album voelden live in 2009 en 2010 als gespeeld door een band die uit z'n jasje gegroeid was, en had voor mij niets van het gevoel uit die periode meer. Sinds dit jaar lijkt dat anders, in ieder geval in hun thuisland. Een show zonder "I Bet You Look Good On The Dancefloor" is ondenkbaar. Zal dit jaar nog eens proberen wat zinnen op te schrijven over de shows in Londen eind oktober, want dat was toch wel een bijzonder weekend.

Het enige wat ik wens is dat ze (volgens verwachting) in de komende stukjes tournee iets dieper de catalogus induiken. De meest recente setlist was een frisse wind, en voor Australië zal ik niet klagen dat - surprise, surprise - Miles Kane aanwezig is voor "505" in de toegift, maar daarna hoop ik wel op iets meer in de trant van "Evil Twin" en "Dance Little Liar", en het liefste natuurlijk iets van ver voor die tijd...
pi_106011244
Hey MilanILF, je gaat het niet geloven, maar ik hoorde van de week over een Zweedse fan die begin oktober kaarten had gekocht voor het optreden in L'Olympia, ze nog steeds niet ontvangen heeft, en na wat heen-en-weer gemail een reactie kreeg dat het nu uitverkocht is, en ze niets meer kunnen doen, behalve het geld terugstorten :').

Stelletje onprofessionele incompetente leugenaars daar.
pi_106020917
quote:
15s.gif Op zaterdag 24 december 2011 19:39 schreef Aisumasen het volgende:
Hey MilanILF, je gaat het niet geloven, maar ik hoorde van de week over een Zweedse fan die begin oktober kaarten had gekocht voor het optreden in L'Olympia, ze nog steeds niet ontvangen heeft, en na wat heen-en-weer gemail een reactie kreeg dat het nu uitverkocht is, en ze niets meer kunnen doen, behalve het geld terugstorten :').

Stelletje onprofessionele incompetente leugenaars daar.
Fnac, why u no give us e-ticket?!

Echt een vieze boel daar. Maar ik heb m'n geld terug (en een week nadat ik de storting zag pas een reactie op mijn email waarin ik m'n rekeninginfo had gestuurd) en 2e hands kaarten, dus waarschijnlijk kom ik in Februari wel binnen. Ik zie alleen echt zoveel verschillende soorten tickets, rode, dan weer paarse die onderling ook nog eens verschillen.
pi_106041013
Oei, ik ben bij het bedenken van mijn jaarlijstjes uit mijn hoofd, dus zonder computer om de releases op te zoeken, ben ik SIAS glad vergeten. Zegt genoeg over hoe ik het album waardeer... al dacht ik in het begin anders. Humbug was juist the other way around, die waardeerde ik juist een jaar na release meer dan ik gedacht had.

Grotendeels door wat hierboven gezegd is mbt Matts drumpartijen denk ik.
pi_106047485
Prachtige setlist va de monkeys, de 23e in O2. 26 nummers!!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wta zou ik deze set toch eens graag meemaken live.
  maandag 26 december 2011 @ 01:44:54 #122
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_106047795
Dat lijkt me fake.
2000 light years from home
pi_106071823
Beste nummers van SIAS, wat voor mij een album is wat op het hoogste Monkeys niveau meedraait:

- Suck It And See
- Love Is A Laserquest
- Don't sit down..

en dan de rest pas, deze steken er wel iets boven uit :)
"If you're not happy wearing denim, you're a devil in disguise"
pi_106073509
quote:
0s.gif Op maandag 26 december 2011 01:44 schreef Merkie het volgende:
Dat lijkt me fake.
Setlist.FM, sja.

Meest recente kwam aardig in de buurt van bovenstaande utopische. Over een paar dagen staan ze weer op de planken, dan weten we welke keuzes ze hebben gemaakt. Zie dat de eerste data festivals zijn, maar ook daar zal "Pretty Visitors" of "505" wel een keer gespeeld worden, als je begrijpt wat ik bedoel. Hehe, misschien is dát wel de reden dat ze Miles Kane er in heel januari en februari bij willen hebben :P.
pi_106178266
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 23:47 schreef MilanILF het volgende:

[..]

Fnac, why u no give us e-ticket?!

Echt een vieze boel daar. Maar ik heb m'n geld terug (en een week nadat ik de storting zag pas een reactie op mijn email waarin ik m'n rekeninginfo had gestuurd) en 2e hands kaarten, dus waarschijnlijk kom ik in Februari wel binnen. Ik zie alleen echt zoveel verschillende soorten tickets, rode, dan weer paarse die onderling ook nog eens verschillen.
Joh, ik heb het vermoeden dat als ik hier nu met een stift "Arctic Monkeys Paris" op een kartonnetje schrijf, ik er alsnog bij ben volgende maand :P. Slechte organisatie, maar scheelt dan wel weer dat je je ook geen zorgen hoeft te maken over vervalste kaarten en barcodes, al geloof ik dat ze sowieso alleen in Nederland ons willen doen laten geloven dat zoiets aan de orde is.

Ook leuk voor jou, de radio-opname hadden we al, maar nu ook: "Les concerts de Rock en Seine diffusés sur W9 : retrouvez Arctic Monkeys [..] Samedi 31 décembre ŕ 07h30 et 01h30". Las elders dat het om 'een groot gedeelte' gaat. Hier is de W9-trailer:


Zag die jongen op drums er het hele optreden zo bad ass uit? 8-) En ehm... Aparte registratie. Ze zullen 'een groot gedeelte' uitzenden. Hopelijk knippen ze "All My Own Stunts" er niet weer uit. Wat me op het volgende brengt: het bijna volledige optreden (ja, "All My Own Stunts" is eruit geknipt) van een ander Frans festival is eerder deze maand zonder aankondiging uitgezonden op een digitaal kanaal. Eurockéennes van begin juli, met de eerste live-opname van "That's Where You're Wrong", die ene keer dat ze 'em speelden.

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')