Beeldspraak | maandag 21 november 2011 @ 12:52 |
Hee een vraagje, Ik heb een maand geleden ofzo heel veel kipfilet gekocht en in de koelkast gelegd. Net pak ik zon pakje en eet m op maar zie net tot mijn schrik dat het tenminste houdbaar is tot 9-11-11. Moet ik nu serieus de dokter bellen aangezien het 12 dagen over de THT datum heen is of kan het nog wel en merk ik er wss niks van? Ik heb wel geroken nog of het goed was maar ik rook niks en de smaak was ook niet anders ofzo. Bedankt alvast ![]() | |
Lienekien | maandag 21 november 2011 @ 12:54 |
Broodbeleg? En pakje was nog niet open? En het stonk niet? Smaakte niet raar? | |
unox_worst | maandag 21 november 2011 @ 12:57 |
Dokter bellen heeft geen zin meer, een begravenisonderneming daarintegen wel. | |
BasEnAad | maandag 21 november 2011 @ 12:58 |
Als het niet raar smaakte is er waarschijnlijk niks aan de hand. | |
Sideshowbobbie | maandag 21 november 2011 @ 12:58 |
Succes straks op de wc ![]() | |
Beeldspraak | maandag 21 november 2011 @ 12:59 |
@Lienekien, Jep die plakjes en het pakje was dicht tot net. Het stonk niet, al verschillen de meningen over de lucht van kipfilet natuurlijk XD. En emm het smaakte niet raar, wel beetje smakeloos maar dat kan komen omdat ik het bij de liddl heb gehaald :'D | |
golfer | maandag 21 november 2011 @ 12:59 |
Heb je je erfenis al goed geregeld? | |
CaptainCookie | maandag 21 november 2011 @ 12:59 |
Altijd dat blindstaren op de THT ![]() | |
CaptainCookie | maandag 21 november 2011 @ 13:00 |
Maargoed, RIP TS alvast. | |
Lienekien | maandag 21 november 2011 @ 13:01 |
Het zal wel loslopen. Sowieso doe je er nu niks meer aan. | |
Beeldspraak | maandag 21 november 2011 @ 13:02 |
Ja kijk als het nou 5 dagen na de THT was.. Maar 12 dagen is wel aardig wat toch? Die tenminste staat niet voor 1 jaar neem ik aan ![]() | |
motorbloempje | maandag 21 november 2011 @ 13:03 |
Nou, bereid je voor op een innige relatie met je toiletpot en emmer in de nabije toekomst! ![]() | |
Lienekien | maandag 21 november 2011 @ 13:04 |
Moet ik alvast 112 voor je bellen? | |
Beeldspraak | maandag 21 november 2011 @ 13:04 |
XD NEEEEEEEEEE en dan is ook juist nu net het toiletpapier op :| Snel inslaan denk ik maar? | |
motorbloempje | maandag 21 november 2011 @ 13:05 |
Ja, zo'n Page voordeelpak, 3-laags, 20 rollen ![]() | |
CaptainCookie | maandag 21 november 2011 @ 13:06 |
Live-topic van de dood van TS. | |
leeell | maandag 21 november 2011 @ 13:09 |
dit tvp | |
Beeldspraak | maandag 21 november 2011 @ 13:10 |
![]() | |
xminator | maandag 21 november 2011 @ 13:12 |
Even tvp ik wil op pagina 1 staan van diy legendarische topic waarin de ts gaat sterven. | |
Scarlet_Dragonfly | maandag 21 november 2011 @ 13:18 |
Pas op he, dat spul is doorgaans maar 3 weken houdbaar! Het is echt afperserij dat ze dat spul met zoveel tegelijk aan je verkopen aangezien je driekwart toch nooit opmaakt voor die tijd! ![]() ![]() | |
leeell | maandag 21 november 2011 @ 13:41 |
ben je al dood TS? | |
FkTwkGs2012 | maandag 21 november 2011 @ 18:47 |
goed voor je afweer. gewoon dooreten tot je er ziek van wordt, dan weggooien. | |
Lienekien | maandag 21 november 2011 @ 18:52 |
Een goede afweer kan een voedselvergiftiging voorkomen, maar ik heb nog nooit gelezen dat je afweer verbetert van het doormaken van een voedselvergiftiging. | |
FutureFairytale | maandag 21 november 2011 @ 18:59 |
Je rook er eerst aan om te kijken of het nog goed was, toen at je het op en daarna keek je pas naar de tht? ![]() | |
golfer | maandag 21 november 2011 @ 19:06 |
Dat is ook klinkklare onzin. ![]() | |
robber57 | dinsdag 22 november 2011 @ 00:10 |
Met warmte bereide vleeswaren voor op brood zijn doorgaans behoorlijk lang houdbaar, ik heb het dan over de fabriek verpakte variant en niet de zakjes die in de super zelf worden gesneden en verpakt. Gebraden gehakt,kipfilet,gekookte worst,ham ed zijn allemaal doorgaans lang na de tht nog goed te eten. Zo koop ik nagenoeg alleen maar afgeprijsde vleeswaren en dan meestal in bulk en vries deze dan gewoon in, na het ontdooien is de vleeswaar vaak nog meer dan een week prima te eten. Dat de in de supermarkt gesneden vleeswaar minder lang houdbaar is komt omdat de hygiëne in de super doorgaans niet van hetzelfde hoge niveau is als in de fabriek en tegenwoordig is fabrieksverpakte vleeswaar meestal afgevuld met "beschermende atmosfeer" , meestal iets van stikstof die de zuurstof verdrijft uit de verpakking waardoor de inhoud langer goed blijft, in de super gebeurt dit meestal niet. | |
markmarkmark | dinsdag 22 november 2011 @ 01:00 |
het is niet rauw dus er zal weinig met je gebeuren | |
Pietverdriet | dinsdag 22 november 2011 @ 08:56 |
Wil je voor die 98 cent het risico lopen te gaan projectielkotsen en de diaree onder de bril te moeten wegpoetsen? | |
HeatWave | dinsdag 22 november 2011 @ 08:59 |
Ook nog niet wakker blijkbaar. | |
Pietverdriet | dinsdag 22 november 2011 @ 09:23 |
Mijn Espresso apparaat is stuk, geen koffie | |
killfrenzy | dinsdag 22 november 2011 @ 09:26 |
tvp, is ts al deaudt? | |
Bleie | vrijdag 25 november 2011 @ 14:25 |
Even een kick, want ik heb wel een aanverwante vraag. Hoe zit het met de houdbaarheid van vleeswaren (broodbeleg dus) als de verpakking is geopend? Ik snap dat je vooral ook af moet/kunt gaan op uiterlijk, reuk en geur, maar mijn man houdt ook altijd vast aan de tht-datum, terwijl die volgens mij alleen geldt voor de ongeopende verpakking. Eenmaal geopend, bederft het toch veel sneller? | |
golfer | vrijdag 25 november 2011 @ 14:29 |
Yups. THT is ongeopende datum. | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 25 november 2011 @ 14:32 |
de meeste vleeswaren zijn zo steriel en gezouten / geconserveerd dat het geen drol uitmaakt volgens mij. rosbief, filet american ed zou ik wat voorzichtiger mee zijn. en altijd goed proeven he alvorens je het in zijn geheel wegslikt ![]() | |
jcdragon | vrijdag 25 november 2011 @ 14:35 |
Ik nuttig het meestal binnen een week. Na een week is het droger en gaat het anders smaken. | |
Pietverdriet | vrijdag 25 november 2011 @ 14:39 |
| |
Pietverdriet | vrijdag 25 november 2011 @ 14:40 |
Wat ook belangrijk is, is hoe koud staat je koelkast. Mijne staan op 2 en 4 graden. Zaken zijn dan duidelijk langer goed dan bij 7-9 graden. | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 25 november 2011 @ 14:41 |
nou ja de vraag is dus over geopende dingen. 2 dagen zoals officieel in restaurants geloof ik geldt hou ik thuis iig niet aan. | |
vriendelijkevriend | vrijdag 25 november 2011 @ 14:49 |
http://www.troskompas.nl/(...)at-mee/305/browse/2/ | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 25 november 2011 @ 15:07 |
En een goede, moderne koelkast met strict gescheiden vries en koelsysteem (niet alleen qua vakjes maar ook qua techniek), en luchtcirculatie maakt ook een boel uit. | |
Pietverdriet | vrijdag 25 november 2011 @ 17:13 |
Qft . Fruit, eieren, tomaten en sommige groenten kunt u beter niet in de koelkast bewaren; de kwaliteit gaat daarin harder achteruit. Ingrediënten die in de supermarkt niet in de koeling liggen, hoeven thuis ook niet in de koelkast. | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 25 november 2011 @ 17:16 |
eieren heb ik dubbele dingen over gelezen. uit- in- uit- in de koelkast is slecht ivm condens, maar op zich kunnen ze wel in de koelkast (in zoverre mijn kennis rijkt). mandarijnen enzo blijven langer goed in de koelkast. appels ook. aardbijen ook. frambozen ook. ananas niet. banaan niet. en nog zo wat. |