lekker vlakbij een over etc.quote:Op dinsdag 22 november 2011 22:51 schreef densmee het volgende:
[..]
wat is daar het voordeel van, ik zou een gasfles liever binnen hebben staan bij redelijk constante temperaturen
warme oven is 1,5 meter afstand. als dat nog opwarming zou veroorzaken dan zouden de kasten direct tegen de oven spontaan ontbrandenquote:
Net als jouw gasleiding die net naast jouw oven loopt... De voorschriften voor de plaatsing van het fornuis schrijven een minimale afstand van 1 cm voor tot andere brandbare objecten. 1 cm.quote:
Waarom niet gewoon elektrisch koken? Of had je dat al ergens gezegd?quote:Op dinsdag 22 november 2011 23:12 schreef MMach het volgende:
[..]
Net als jouw gasleiding die net naast jouw oven loopt... De voorschriften voor de plaatsing van het fornuis schrijven een minimale afstand van 1 cm voor tot andere brandbare objecten. 1 cm.
Flessengas in huis is gewoon toegelaten. Butaangas moet zelfs binnen staan. Als dat net naast jouw achtergevel staat en het ontploft blijft jouw hui ook niet staan. Het alternatief in deze regio is een gastank van 800liter, bovengronds of ondergronds in de tuin. Ook niet ideaal
een kunstof fles nemen.. die klappen sowieso NIETquote:Op dinsdag 22 november 2011 23:08 schreef bouwfraude het volgende:
Ik heb wel eens zo'n klein campinggaz busje zien ploffen (onder gecontroleerde omstandigheden)
maar dat wil je niet binnen hebben.
http://www.primagaz.nl/pr(...)n-met-gasflessen.htm
Ik ben ook kookgek en ik kan dat inderdaad beamen dat gas het beste is daarin.quote:Op woensdag 23 november 2011 10:07 schreef MMach het volgende:
Mensen die vaak koken zullen moeten beamen dat koken op gas het beste is van reactiesnelheid en controleerbaarheid. Inductieplaten komen al in de buurt, maar elektrisch koken is onvoldoende voor ons. Het had wel gelukt, want wij hebben al een 3fasige aansluiting.
Ikzelf heb altijd al gekookt op een gasvuur met gasflessen. Zo'n fles gaat bijna een half jaar mee as je veel kookt, het is niet alsof je daar wekelijks met gasflessen moet zitten sleuren. Tegen dat de fles leeg is, daalt de druk en wordt de vlam opvallend minder krachtig. Je wordt dus vanzelf een weekje of 2 op voorhand gewaarschuwd dat de fles bijna leeg is. Flessen automatisch laten koppelen is dus een beetje overkill voor iets dat eigenlijk geen probleem is. Die flessen koop je gewoon bij de meeste tankstations. Dus dat is echt niet zo lastig als je zou denken (ik weet zelfs van niet beter).
Ik zou niet zeggen dat koken op butaangas in Belgie de standaard is, want de meeste huizen hebben wel aardgasaansluiting, maar 'op de buiten' is dat zeker normaal.
In NL is dat misschien anders geregeld, dat zou ik niet weten, maar hier is al wat ik doe toegelaten.
@HerrPiet: je zou ervan versteld staan hoeveel mooie huizen er in België staan (nog duizend keer mooier dan het mijne). Maar jullie zien altijd dezelfde huizen in doortocht door België (deprimerende gevallen als Charleroi enzo). Een discussie die we in de vorige delen eens gevoerd hebben. In NL is alles strikt geregeld zodat alles er min of meer hetzelfde uitziet, bij ons mag je bijna altijd in een totaal andere stijl dan jouw buren bouwen. Voor elk lelijk huis bestaat er dus een mooi huis, elders in België.
Nee hoor, Mmach, ik doe in NL precies hetzelfde :-). En wat je zegt over die vlam klopt ook. Zodra ik ga schuiven met mijn pannen en mijn favoriete pit niet voldoende kracht meer heeft, weet ik dat de gasfles leeg aan het geraken is.quote:Op woensdag 23 november 2011 10:07 schreef MMach het volgende:
Ikzelf heb altijd al gekookt op een gasvuur met gasflessen. Zo'n fles gaat bijna een half jaar mee as je veel kookt, het is niet alsof je daar wekelijks met gasflessen moet zitten sleuren. Tegen dat de fles leeg is, daalt de druk en wordt de vlam opvallend minder krachtig. Je wordt dus vanzelf een weekje of 2 op voorhand gewaarschuwd dat de fles bijna leeg is. Flessen automatisch laten koppelen is dus een beetje overkill voor iets dat eigenlijk geen probleem is. Die flessen koop je gewoon bij de meeste tankstations. Dus dat is echt niet zo lastig als je zou denken (ik weet zelfs van niet beter).
Ik zou niet zeggen dat koken op butaangas in Belgie de standaard is, want de meeste huizen hebben wel aardgasaansluiting, maar 'op de buiten' is dat zeker normaal.
In NL is dat misschien anders geregeld, dat zou ik niet weten, maar hier is al wat ik doe toegelaten.
Ik zeg altijd "In België mag je bouwen wat je wilt, maar dat mag de buurman ook "quote:Op woensdag 23 november 2011 10:07 schreef MMach het volgende:
bij ons mag je bijna altijd in een totaal andere stijl dan jouw buren bouwen.
Echt onwijs gaafquote:Op woensdag 23 november 2011 10:36 schreef MMach het volgende:
Google streetview werkt eindelijk in Belgie, dus ga maar op zoek
De straat van het ouderlijke huis bv, met m'n busje dat ik toen nog had
[ afbeelding ]
Versus de omgeving nu, waar je in de verte de kleine loods in onze tuin kan ontwaren:
[ afbeelding ]
Mn vlakke land.
balen zegquote:Op woensdag 23 november 2011 14:21 schreef MMach het volgende:
Het ouderlijke huis is nog in ons bezit. De verkoop wordt tegengehouden door mn 'kleine' zus die daar wil blijven wonen zolang ze niets anders heeft (maar ze heeft wel gedaan met studeren) verder ligt er daar nog veel rommel en zullen we nog enige tijd bezig zijn met opkuisen. Ze hebben nog steeds geen begrip voor mijn werk dat ik erin gestoken heb (ik krijg dus geen groter deel, hoewel ik daar bijna de helft heb van in orde gebracht...) Dus wat mij betreft help ik geen uur mee om het verkoopbaar te krijgen,gezien mijn moeite toch niet wordt gewaardeerd (niemand heeft je gevraagd om dat te doen, zoveel meerwaardere betekent dat toch niet, en je hebt geen huur moeten betalen, dus dat compenseert toch? (Letterlijke zinsnedes van familieleden)). Ik krijg er grijze haren van. Bijzonder om te zien hoe mijn kennissenkring en vrienden respect heeft voor mijn werk, maar mijn eigen familie niet. Jammer, maar binnen 20jaar als zij eens gaan moeten verbouwen zullen ze wel snappen hoeveel tijd verbouwen kost. Als dat verbitterd klinkt, dan is dat omdat het voor mij ook zo aanvoelt.
Je verwart ze met mensen die objectief en rationeel willen denken. Je moet weten dat ik voor hen nog altijd het kleine broertje ben die in zijn onderbroek wat aan het prutsen is. Om dat dan te gaan uitdrukken in uren. Het gaat me niet om de geldwaarde, het gaat me om erkenning van mijn werk. En ik weet dat dat niet zal gebeuren in de eerstkomende jaren. Ah well, ik probeer me er niets van aan te trekken.quote:Op woensdag 23 november 2011 15:48 schreef Gripper het volgende:
[..]
balen zeg
Kun je op papier laten zien wat jij er aan materialen, uren (tegen een redelijk MMach-uurloon) in dat oude huis gestopt hebt, zodat je in ieder geval dat als meerwaarde krijgt?
Het is je familie, dus je zult het er misschien eerder bij laten dan dat je het tot op de bodem uitvecht. Maar echt leuk is het niet van ze, zo'n instelling.
Die planken zijn eigenlijk vuren timmerpanelen (latjes vuren die aan elkaar zijn gelijmd), daarvan heb ik een pallet van besteld bij een houthandel. Je kan dat wel kopen in de betere bouwmarkt, maar niet in die hoeveelheden. Vuren is niet zo'n goede houtsoort omdat het beperkt duurzaam is, maar voor de binnenkant van een kast is dat goed genoeg. Wil je dat gebruiken voor de buitenkant, dan zou ik beuken panelen pakken. Die zijn veel harder en hebben een mooiere houttekening.quote:Op woensdag 23 november 2011 15:58 schreef freak1 het volgende:
hoihoi, prachtig weer!
ik ben momenteel ook bezig een en ander zelf te bouwen, en ik vroeg mij af;
welk soort hout heb je gebruikt voor de planken in je keukenkasten? is dat esdoorn ofzo? en waar haal je die planken?
wat voor materiaal heb je gebruikt voor de latten in je kastjes, vurenhout?
en de scharnieren in de kasten, is dat piano scharnieren?
thanks
Je hebt geen 3-fasen nodig om een inductie op aan te sluiten hoor.quote:Op woensdag 23 november 2011 10:07 schreef MMach het volgende:
Mensen die vaak koken zullen moeten beamen dat koken op gas het beste is van reactiesnelheid en controleerbaarheid. Inductieplaten komen al in de buurt, maar elektrisch koken is onvoldoende voor ons. Het had wel gelukt, want wij hebben al een 3fasige aansluiting.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |