abonnement Unibet Coolblue
pi_104666911
Wil vanavond voor het eerst een (deels)zelfgemaakte pizza maken. Voor het deeg wil ik voor de eerste keer een pakje van koopmans gebruiken(heb ik ook nog thuis). Saus wel zelf maken volgens recept.

Op het pakje staat oven voorverwarmen, en dan de pizza 25 minuten in het midden van de oven.
In dit topic lees ik vooral dat de oven zo hoog mogelijk moet, en de pizza er zo kort mogelijk erin..

Hoe kan ik het beste doen? En op welke positie moet ik de bakplaat in de oven doen?

Ik heb een elektrische oven die tot 250 graden kan.
pi_104666929
Je kunt dat pakje van Koopmans het beste weggooien. Ja, ik heb het ook een keer geprobeerd (zat in een kerstpakket) en het was niet te kanen.
Ja doei.
pi_104667263
Ik kan pas vanavond rond 6 uur naar de supermarkt, dus deeg maken gaat sowieso vandaag niet lukken.

Maar hoe zouden jullie het doen als ik het toch met een koopmans pakje doe? Het pakje volgen? Of de oven veel heter maken?
  † In Memoriam † dinsdag 22 november 2011 @ 10:36:09 #154
91830 MaximusTG
pi_104667283
Ja, dat is echt smerig. Tis dan ook "deeg" met bakpoeder, niet met gist.
Heb het iemand een keer zien maken;met de hoeveelheid water als op het pakje wordt het ook nog eens superplakkerig.
Voor een simpele pizza, als je dat een keer wil proberen:
500 gram bloem
300 gram water, lauw
Half zakje gist (zakje van 7 gram)
Theelepeltje zout.

Zout door bloem mengen. Gist door bloem mengen. Water erbij. Met lepel omroeren tot het gemengd is. Afdekken en 15 min. wachten. Dan kneden met de hand, handen bebloemd of met olie insmeren. Ongeveer 10-15 min. kneden. Daarna in twee bollen verdelen, in kommetjes die je met olie invetten.
Twee uur rijzen, kamertemperatuur. Oven voorverwarmen, heetst. Pak stuk bakpapier, neem een bal, bebloem een stuk aanrecht, druk de bal plat, en rek het deeg uit. Eventueel pak je een deegroller. Doe deeg op bakpapier, leg van te voren iets hards onder het papier, snijplank of zo. Smeer wat tomatensaus erop, en laat het papier met pizza en al op de ovenplaat glijden. Bak een paar minuten voor, tot de rand gerezen is maar nog niet bruin. Haal eruit, beleg verder en bak af.
Ik denk dat je dan genoeg pizza hebt voor twee/drie personen, die je goed zal smaken.
Wil je de volgende keer wat verder gaan, kijk dan eens naar het recept in mn ondertitel.
pi_104667305
Ik heb het gisteren trouwens met die gooi methode gedaan van dat filmpje ergens hier in het topic, en dat werkte eigenlijk best goed moet ik zeggen! :o
Ja doei.
  † In Memoriam † dinsdag 22 november 2011 @ 10:38:40 #156
91830 MaximusTG
pi_104667341
Die van de San Francisco school bedoel je, of die Italiaan met de overpak methode? Ik doe altijd een combi. Werkt goed he?
pi_104667397
Die laatste, die italiaan op die cursus.

Alleen ben ik niet blij met m'n zogenaamde tipo00 deeg én was het gisteren omdat het half volkoren was wat aftasten. Het deeg was redelijk stevig, maar niet zo elastisch als ik zou willen, dus moest erg voorzichtig doen.

Was wel lekker overigens O+
Ja doei.
pi_104667411
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 10:36 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, dat is echt smerig. Tis dan ook "deeg" met bakpoeder, niet met gist.
Heb het iemand een keer zien maken;met de hoeveelheid water als op het pakje wordt het ook nog eens superplakkerig.
Voor een simpele pizza, als je dat een keer wil proberen:
500 gram bloem
300 gram water, lauw
Half zakje gist (zakje van 7 gram)
Theelepeltje zout.

Zout door bloem mengen. Gist door bloem mengen. Water erbij. Met lepel omroeren tot het gemengd is. Afdekken en 15 min. wachten. Dan kneden met de hand, handen bebloemd of met olie insmeren. Ongeveer 10-15 min. kneden. Daarna in twee bollen verdelen, in kommetjes die je met olie invetten.
Twee uur rijzen, kamertemperatuur. Oven voorverwarmen, heetst. Pak stuk bakpapier, neem een bal, bebloem een stuk aanrecht, druk de bal plat, en rek het deeg uit. Eventueel pak je een deegroller. Doe deeg op bakpapier, leg van te voren iets hards onder het papier, snijplank of zo. Smeer wat tomatensaus erop, en laat het papier met pizza en al op de ovenplaat glijden. Bak een paar minuten voor, tot de rand gerezen is maar nog niet bruin. Haal eruit, beleg verder en bak af.
Ik denk dat je dan genoeg pizza hebt voor twee/drie personen, die je goed zal smaken.
Wil je de volgende keer wat verder gaan, kijk dan eens naar het recept in mn ondertitel.
Ik denk dat ik dit van het weekend wel ga maken, maar heb ik voor vandaag geen tijd meer voor. Lijkt me erg leuk om pizza's te maken. Heb me vriendin belooft het vanavond voor haar te maken. Maar koopsman pakje is echt geen optie? Anders moet ik wat anders bedenken om vanavond te eten.
pi_104667428
Ik zou een lekkere lasagne maken ofzo en dan het echte werk voor in 't weekend bewaren als ik jou was :@
Ja doei.
  † In Memoriam † dinsdag 22 november 2011 @ 10:49:44 #160
91830 MaximusTG
pi_104667611
@motorbloempje:
Volkorenmeel maakt de boel altijd lastig, maakt het deeg altijd "taaier". Een lange autolyse wil daar wel eens bij helpen!
Dat je bv het volkorenmeel deel + grootste gedeelte water al eerder mengt, verder niks erbij.

@symantec12: je kan het wel maken hoor, gewoon instructies pakje volgen, maar zorg dat je losse bloem hebt, want het is echt heel plakkerig. Je kan ook gewoon een Turks brood halen en doorsnijden, of een ciabatta. Pizzabrood van maken met eigen saus en beleg. Eventueel een salade caprese ernaast?
pi_104668774
Ik kan alleen maar bevestigen dat een pakje koopmans echt heel erg slecht is. Dan kan je nog beter zo'n kant en klare rol deeg met een potje saus kopen, maar ook die zijn niet geweldig.

Overigens, ik vind het meel van de Sligro (ben even de naam kwijt) beter dan Caputo. Heeft dat misschien te maken met het hogere percentage gluten?
  † In Memoriam † dinsdag 22 november 2011 @ 13:06:44 #162
91830 MaximusTG
pi_104672022
Je bedoelt Soubry? Kan goed dat je dat fijner vindt, met meer gluten :).
pi_104672213
Molino Grassi bedoel ik, deze:

  † In Memoriam † dinsdag 22 november 2011 @ 13:21:01 #164
91830 MaximusTG
pi_104672449
Ziet er inderdaad Ideale per pizza uit.
pi_104673595
Het is naar mijn mening het beste meel dat ik tot nu toe in huis heb gehaald. Nu moet ik wel toegeven dat ik de laatste weken/maanden nogal met deeg-recepten heb gestunt, maar ik zie nu geen reden meer om voor veel geld Caputo in huis te halen. Deze zakjes kosten namelijk maar ¤1,60 inc btw en gelukkig hebben mijn ouders een pasje voor de Sligro. Ik zal donderdag eens een plaatje schieten want dan staat er weer pizza op het menu.
  † In Memoriam † dinsdag 22 november 2011 @ 14:55:36 #166
91830 MaximusTG
pi_104675964
Das niet duur nee, voor een kilo. Jammer dat je altijd een pasje voor zulke winkels nodig hebt;). Mn moeder heeft voor dr werk wel een pasje van de Hanos. Misschien ook eens gaan kijken...
pi_104676114
Ik haal mijn meel ook altijd bij de Hanos.
Kost per kilo iets van 1,50.
Deze is het:

Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_104697782
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 21:04 schreef Yvesss het volgende:
De lunch-hawaii van Zaterdag:
[ afbeelding ]
Ziet er weer goed uit. Omdat ik een beetje puristische neigingen heb (valt meestal wel mee hoor) zag ik vroeger ananas op een pizza niet erg zitten. Maar heb voor kennissen met kinderen een keer een uitzondering gemaakt en tot mijn verbazing vind ik het best lekker.

Toch houd ik het meestal maar bij mijn favoriet: champignons/ham. Soms wat kleine variaties, zoals: paprika of olijven erbij, salami ipv ham, mozarella ipv geraspte kaas.
pi_104716166
Heeft er iemand weleens een smaak-olijfolie door zijn deeg gebruikt? bijv. olijfolie met toscaanse kruiden, of olijfolie met knoflook?
Ik zag deze bij de oil en vinegar en lijkt me weleens leuk om te proberen.
  woensdag 23 november 2011 @ 13:44:53 #170
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_104716790
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 13:27 schreef peerte het volgende:
Heeft er iemand weleens een smaak-olijfolie door zijn deeg gebruikt? bijv. olijfolie met toscaanse kruiden, of olijfolie met knoflook?
Ik zag deze bij de oil en vinegar en lijkt me weleens leuk om te proberen.
Jups, prima maar nog lekkerder om verse kruiden erdoor te doen :9 veel meer smaak afgifte.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  woensdag 23 november 2011 @ 13:46:33 #171
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_104716848
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 10:37 schreef motorbloempje het volgende:
Ik heb het gisteren trouwens met die gooi methode gedaan van dat filmpje ergens hier in het topic, en dat werkte eigenlijk best goed moet ik zeggen! :o
Ja! ik heb hem ook net geprobeerd :D best handig ( langzaamaan gaat het steeds beter hehe zo grappig)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_104719064
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 13:44 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Jups, prima maar nog lekkerder om verse kruiden erdoor te doen :9 veel meer smaak afgifte.
Verbranden die verse kruiden niet bij het bakken?
  woensdag 23 november 2011 @ 14:49:08 #173
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_104719357
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 14:42 schreef peerte het volgende:

[..]

Verbranden die verse kruiden niet bij het bakken?
Nee, geen last van, anders zou mijn hele deeg meteen verbrand zijn :D zit er goed doorheen.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_104726041
@Kuifje: Hawaii is dan ook echt een kinderpizza, maar ik had het toevallig in huis. Liefst heb ik ze ook wat pittiger. Salami doet het erg goed en anjovis&kappertjes krijg je me ook mee om. Olijven, uiringen en paprika zijn verder geliefde toevoegingen. En met kazen kun je natuurlijk naar hartelust experimenteren. Alleen maar mozzarella vind ik wat flauw. (het is dan meestal de allergoedkoopste)
@Peerte: Je doet maar een heel klein scheutje olie door je deeg, velen doen het zelfs helemaal niet.
Moet wel een zeer aromatische olie zijn wil je daar iets van terugvinden. Maar wat is er mis met het besprenkelen van je pizza na het bakken? Is volgens mij redelijk gebruikelijk. Zelf heb ik hiervoor een fles peper-olie. Maar je kunt ook basilicum- knofloof- of watvoorcombinatiedanook-olie maken. Of kopen. Zelf maken is leuker en waarschijnlijk wordt je olie wat krachtiger. Je doet behoorlijk lang met zo'n fles.
  woensdag 23 november 2011 @ 22:06:23 #175
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_104740045
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 13:44 schreef MissHobje het volgende:
Jups, prima maar nog lekkerder om verse kruiden erdoor te doen :9 veel meer smaak afgifte.
Ik draai door mijn deeg een handje met italiaanse kruiden .. smaakt prima

Ik heb bij de AH een flesje met verstuiver gekocht, daar ziet een knoflook-basilicum olie in,
Na het bakken 1 of 2 sprays over de pizza verstuiven als parfum.. werkt goed !

( niet VOOR het bakken doen, werkt "beter" maar geeft averechts resultaat )
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')