Of een kernthermometer dr in, en de temperatuur grofweg tussen de 80 en de 90 houden, en dan een paar uur lang in de ovenquote:Op woensdag 23 november 2011 10:55 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, ik ga het gewoon proberen vanavond, heb een kip gekocht, 1,3 kg, 1,5 kg zeezout, heb eieren, bloem. Ga de kip zouten, peperen, met olijfolie insmeren, de holte vullen met wat tijm, oregano, knoflook en citroen. Zeezout mengen met wat bloem en twee eiwitten. Oven op 250 graden en dan denk ik een uurtje erin of zo? Vond die 35 minuten uit bovenstaand filmpje erg kort, maar dat is ook wel een kleinere kip. Daarentegen lijkt het mij dat het niet zoveel kwaad kan als de kip er wat langer inzit, omdat, als het goed is, het vocht toch opgesloten zit.. Liever iets langer erin dan rauw eruit.
Maar had nog wat meer zitten zoeken, en je vindt zoveel tegenstrijdige verhalen en filmpjes. Wel met bloem, zonder bloem, 8 eiwitten op 1 kg zout, 1 eiwit op 1 kg zout.. 1 uur en 45 minuten op een lagere temperatuur, 35 min. op 250 graden.
En de een zegt dat er absoluut geen openingen mogen zijn (lijkt mij ook logisch), maar in bovenstaand filmpje zie je ook nog wat gewrichten van de kip eruit steken.
Bedoel je een leversmaak, zeg maar zoals bloed smaakt? Of een smaak zoals kattevoer ruikt?quote:Op woensdag 23 november 2011 18:32 schreef fotostarter het volgende:
Piet, wellicht dat je dit weet. Niet om iets klaar te maken, maar even iets anders.
Ik mag graag een broodje, dan wel toastje of stokbroodje eten met een lekkere pate.
Zelf maken zie ik niet zitten
Echter merk ik vaak, dat ik een bepaalde ijzersmaak proef bij bepaalde soorten, ongeacht het merk.
Aan de THT ligt het niet. Weet jij wat dit kan zijn?
Nee gelukkig niet het laatstequote:Op woensdag 23 november 2011 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bedoel je een leversmaak, zeg maar zoals bloed smaakt? Of een smaak zoals kattevoer ruikt?
Zou kunnen, ook hangt het samen met wat je nog meer eet, tandenpoets-sinaasappel effect zeg maar. Paté eet ik trouwens graag op kamertemperatuur.quote:Op woensdag 23 november 2011 19:20 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Nee gelukkig niet het laatste
Ja ik denk inderdaad dat het de leversmaak is..... en laat dat nu net in pate zitten.
Kan het ook zijn, doordat ik het te koud eet, dat dit de smaak sterker smaak? Ik proef het namelijk niet iedere keer, terwijl ik vaak dezelfde haal.
Ik zie sesam, een korstje, wat zijn het?quote:Op woensdag 23 november 2011 22:31 schreef Mirjam het volgende:
piet/robin, weten jullie hoe deze dingen heten, waar je ze koopt en hoe je ze klaar moet maken?
ik weet alleen dat ze overheerlijk zijn
[ afbeelding ]
K&K?quote:Op woensdag 23 november 2011 22:56 schreef RobinOok het volgende:
Die liggen k&k in de vriezer bij de toko.
LOLquote:Op woensdag 23 november 2011 23:03 schreef Isegrim het volgende:
Kant & klaar, een term die jij niet kent.
Naja, dan alleen voor de char sieuwquote:Op woensdag 23 november 2011 23:40 schreef RobinOok het volgende:
Het artikel over tofu? Of bedoel je het artikel over gefermenteerde tofu?
Ik vind die rode nogal vies.
Ik zou er niks anders mee willen doen dan in een marinade verwerken. Heeeel misschien een beetje door de (water)spinazie of zo. Dat doe ik wel met de witte en de chili-variant, maar met die rode heb ik het nog niet aangedurfd. Verder geloof ik niet dat het voor veel andere dingen gebruikt wordt. Of ja, in de congee, die rijstepapsoepjes. Hoe dan ook gebruik je het maar in kleine beetjes.
Dus sorry, heb geen spannende recepten of ideeen voor je.
Dat is gek! Nog nooit tofu gegeten?quote:Op donderdag 24 november 2011 00:00 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik heb zelf eigenlijk nog nooit eerder tofu in gerechten verwerkt, heb zelfs geen idee hoe de gewone versie smaakt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |