quote:za 22 okt 2011, 14:29
Griekse crisis nog erger
AMSTERDAM - Het is veel slechter gesteld met de financiële situatie van Griekenland dan de euroministers van Financiën dachten.
Volgens de Volkskrant heeft Athene minimaal 252 miljard euro aan noodleningen van de andere eurolanden nodig om een faillissement af te wenden, in het slechtste scenario zelfs 444 miljard euro.
Dat betekent dat de pot van het Europees noodfonds voor zwakke eurolanden gelijk leeg zou zijn. Het alternatief is een groot deel van de Griekse staatsschuld kwijtschelden. De rekening komt dan terecht bij de banken, pensioenfondsen en verzekeraars, die het Griekse schuldpapier in handen hebben.
Waar hoor je die?quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 15:24 schreef piepeloi55 het volgende:
Als je die eurofielen van GL hoort word je niet goed.
Griekenland failliet kost ons nog meer geld hoor!!!!1111quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 15:26 schreef michaelmoore het volgende:
Het wordt alleen maar erger en erger
[..]
Ja, mooie baantjes voor de politici.quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 16:07 schreef PirE het volgende:
Griekenland failliet kost ons nog meer geld hoor!!!!1111![]()
Voor banken en verzekeraars, maar dat geld zijn ze toch kwijtquote:Op zaterdag 22 oktober 2011 16:07 schreef PirE het volgende:
[..]
Griekenland failliet kost ons nog meer geld hoor!!!!1111![]()
quote:za 22 okt 2011, 15:02 | 115 reacties
PVV: steun Griekenland, hoe gek kun je zijn?
DEN HAAG - De PVV snapt er helemaal niets van dat eurolanden wederom geld willen lenen aan Griekenland, terwijl dat land volgens de partij geen serieuze poging doet om echt iets te veranderen. Dat zei PVV'er Teun van Dijck zaterdag.
Hij wees op krantenberichten dat de Grieken 200 miljard euro hebben weggesluisd naar Zwitserse bankrekeningen. „Hoe gek kun je dan zijn om miljarden aan Griekenland te geven?
Ja maar anders gaat de ECB failliet door de CDS die GS heeft verkochtquote:Op zaterdag 22 oktober 2011 20:16 schreef Bolkesteijn het volgende:
Net bij de NOS, ze gaan toch nog proberen de banken vrijwillig mee te laten betalen. Zoiets lukt natuurlijk alleen als het voor banken voordeliger wordt om mee te werken dan om dat niet te doen, lees een zuiver faillissement. Dat betekent onvermijdelijk dat er weer extra geld naar de banken gaat, er moet namelijk een regeling bedacht worden waarbij de waarde die banken overhouden bij instemming groter is dan als zij dat niet doen. Dit gaat dus om geld buiten de noodzakelijke herkapitalisatie om. Het begint bespottelijk te worden. Er is maar een oplossing, zo snel mogelijk aansturen op een zuiver faillissement voor Griekenland.
Dexia hebben we gehad.. what's next?quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 20:16 schreef Bolkesteijn het volgende:
Net bij de NOS, ze gaan toch nog proberen de banken vrijwillig mee te laten betalen. Zoiets lukt natuurlijk alleen als het voor banken voordeliger wordt om mee te werken dan om dat niet te doen, lees een zuiver faillissement. Dat betekent onvermijdelijk dat er weer extra geld naar de banken gaat, er moet namelijk een regeling bedacht worden waarbij de waarde die banken overhouden bij instemming groter is dan als zij dat niet doen. Dit gaat dus om geld buiten de noodzakelijke herkapitalisatie om. Het begint bespottelijk te worden. Er is maar een oplossing, zo snel mogelijk aansturen op een zuiver faillissement voor Griekenland. Dat is beter voor de Grieken en dat is beter voor het oplossen van de crisis, immers als de verliezen genomen zijn kan men weer naar de toekomst kijken.
Tsja, het komt natuurlijk uit de lucht vallen dat het slecht gaat met Griekenland, eigen schuld dikke bult heet zoiets.quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 20:20 schreef fedsingularity het volgende:
[..]
Dexia hebben we gehad.. what's next?
Unicredit, UBS, Santander?
BNW is een deur verder.quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 20:18 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ja maar anders gaat de ECB failliet door de CDS die GS heeft verkocht
Klinkt leuk en aardig maar je weet ook dat we nu geen hele rits bankfaillissementen willen hebben.quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 20:23 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Tsja, het komt natuurlijk uit de lucht vallen dat het slecht gaat met Griekenland, eigen schuld dikke bult heet zoiets.Dat is het risicobesef wat ik in de markt wil zien.
Door pappen en nat te houden zullen de problemen alleen maar erger worden, een nog geheim rapport waaruit geciteerd werd door de verslaggever laat zien dat de Grieken nog tot 2030 problemen zullen houden met hun staatsschuld als de schuldenlast niet gereduceerd wordt.quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 20:40 schreef fedsingularity het volgende:
Klinkt leuk en aardig maar je weet ook dat we nu geen hele rits bankfaillissementen willen hebben.
Het accoord zal ook wel niet veel meer behelzen dan pappen en nathouden.
Het is helaas wel de realiteit. Of het gebrek daaraan.quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 20:50 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Door pappen en nat te houden zullen de problemen alleen maar erger worden, een nog geheim rapport waaruit geciteerd werd door de verslaggever laat zien dat de Grieken nog tot 2030 problemen zullen houden met hun staatsschuld als de schuldenlast niet gereduceerd wordt.
Struisvogelpolitiek 2.0quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 21:15 schreef Aether het volgende:
'Tweedekamer geschokt door nieuwe ontwikkelingen Griekenland'. Een half jaar geleden was het al totaal onrealistisch dat Griekenland ooit zou kunnen terugbetalen
Vraag me soms af of het poppenkast is of dat ze het écht niet (willen) zien.quote:
Het was anderhalf jaar geleden al duidelijk dat Griekenland failliet was.quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 21:15 schreef Aether het volgende:
'Tweedekamer geschokt door nieuwe ontwikkelingen Griekenland'. Een half jaar geleden was het al totaal onrealistisch dat Griekenland ooit zou kunnen terugbetalen
Je mag toch aannemen dat De Jager de kamer achter gesloten deuren wel duidelijk heeft geïnformeerd en dat de meesten toch de ernst wel in moeten zien.quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 21:20 schreef Aether het volgende:
[..]
Vraag me soms af of het poppenkast is of dat ze het écht niet (willen) zien.
Ja, de zogenaamde stresstesten.quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 21:25 schreef Plus_Ultra het volgende:
Doen financiële instellingen nou ook testen. Bijvoorbeeld: stel land X gaat failliet, wat heeft dat dan voor gevolgen voor onze portefeuille en hoe werkt dat door op onze totale balans.
Of zeg ik nu iets heel geks? Hoe kan 1 klein land nou allemaal grote banken en verzekeraars in de problemen brengen?
Ik hou niet zo van doemverhalen, maar als dit verhoogde bedrag al nodig is voor Griekenland alleen en je bedenkt wat er van andere zuidelijke landen mogelijk nog achteraan komt kom je toch wel zo ongeveer op het punt dat het niet meer te betalen is.quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 21:22 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Het was anderhalf jaar geleden al duidelijk dat Griekenland failliet was.
Waar het nu om gaat is Spanje, Italie en wrs ook Frankrijk.
De politiek loopt heel ver achter, we staan aan de rand van de afgrond.
Ja, dat klopt. Italië maar ook Frankrijk dat doodsbang is z'n AAA-status te verliezen.quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 21:38 schreef CafeRoker het volgende:
[..]
Ik hou niet zo van doemverhalen, maar als dit verhoogde bedrag al nodig is voor Griekenland alleen en je bedenkt wat er van andere zuidelijke landen mogelijk nog achteraan komt kom je toch wel zo ongeveer op het punt dat het niet meer te betalen is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |