Om te beginnen kan ik dat met geen mogelijkheid 'duur' noemen, verder betaal ik doorgaans minder.quote:Op donderdag 17 november 2011 20:02 schreef laszlol het volgende:
Ik vind draadjesvlees zo duur, je betaald âŹ10 voor 800 gram sucade! Terwijl het toch eigenlijk 'rest' vlees is..
hmm, ik heb er toevallig vandaag in de supermarkt nog bij staan twijfelen maar vond het toen ontzettend duur. Rest stond ook tussen aanhalingstekens, omdat het niet het meest gewilde vlees is over het algemeen genomen. Waar koop jij het dan?quote:Op donderdag 17 november 2011 20:14 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Om te beginnen kan ik dat met geen mogelijkheid 'duur' noemen, verder betaal ik doorgaans minder.
En 'restvlees' bestaat niet.
Dat doe ik dus ook..goed verhitten tussendoor. Dan kan het niet zoveel kwaad.quote:Op donderdag 17 november 2011 19:50 schreef Broertie het volgende:
Ik maak geregeld stoofpotje voor een weeshuis en we zijn met zijn tweetjes. We eten er vrolijk een week van, tussendoor wel goed verhitten,natuurlijk! We zijn er nooit ziek van geworden!
Als het goed ruikt, kun je het dus wel eten zonder er wat aan over te houden, is mijn advies!
De laatste keer dat ik het kocht was dat bij de supermarkt. Ik koop het eigenlijk alleen als het goed vetdooraderd is (zie de plaatjes van Piet). Jumbo heeft af en toe mooie stukjes liggen. Bij de Turk kocht ik het ook wel eens. Of bij de slager.quote:Op donderdag 17 november 2011 20:42 schreef laszlol het volgende:
[..]
hmm, ik heb er toevallig vandaag in de supermarkt nog bij staan twijfelen maar vond het toen ontzettend duur. Rest stond ook tussen aanhalingstekens, omdat het niet het meest gewilde vlees is over het algemeen genomen. Waar koop jij het dan?
Ik betaal ook zoiets jaquote:Op donderdag 17 november 2011 21:14 schreef Isegrim het volgende:
[..]
De laatste keer dat ik het kocht was dat bij de supermarkt. Ik koop het eigenlijk alleen als het goed vetdooraderd is (zie de plaatjes van Piet). Jumbo heeft af en toe mooie stukjes liggen. Bij de Turk kocht ik het ook wel eens. Of bij de slager.
Maar de laatste keer dat ik het kocht betaalde ik geloof ik 8 euro de kilo. Al maakt het mij weinig uit, als het er echt mooi uitziet, koop ik het.
Grappig! Het middelste stuk lijkt op een sucadelap.quote:Op donderdag 5 januari 2012 18:16 schreef RobinOok het volgende:
Riblappen, geloof ik. Ondertussen twijfel ik aan alles. :-)
Yep, santen en melk, rest ook volgens recept, had alleen geen verse laos dus poeder gebruikt. Vorige week maar weer eens een voorraad diepvries laos, djeroek poeroet, citroengrasstengels etc. aangeschaft, handig om in huis te hebben!quote:Op vrijdag 6 januari 2012 12:34 schreef RobinOok het volgende:
Cool! Ook echt met melk? Of gewoon alleen kokosmelk?
Nog cooler!quote:Op vrijdag 6 januari 2012 12:49 schreef foodlover het volgende:
[..]
Yep, santen en melk, rest ook volgens recept, had alleen geen verse laos dus poeder gebruikt. Vorige week maar weer eens een voorraad diepvries laos, djeroek poeroet, citroengrasstengels etc. aangeschaft, handig om in huis te hebben!
wat een amateur dan, die turk... geen van die drie lappen komt ook maar in de buurt van een riblap.... zo op het oog komt de linker lap van de vang af (de buik van het rund) en de twee rechter komen van de sucadequote:Op donderdag 5 januari 2012 18:16 schreef RobinOok het volgende:
Riblappen, geloof ik. Ondertussen twijfel ik aan alles. :-)
Fap Fap Fap Fapquote:Op dinsdag 6 november 2012 18:43 schreef An_awesome_wave het volgende:
Heeele harde, nutteloze kick, maar deze prachtig gemarmerde stukken vlees wilde ik jullie niet onthouden:
[ afbeelding ]
Ik hoop het niet...quote:Op dinsdag 6 november 2012 18:52 schreef RobinOok het volgende:
En die wilde jij gaan sudderen tot draadjesvlees?
in het draadjesvleestopic...quote:Op dinsdag 6 november 2012 19:02 schreef An_awesome_wave het volgende:
Nee tuurlijk niet, ging puur om ff een mooi stuk gemarmerd vlees te laten zien.
Zou mijn maagdelijkheid verkopen voor zulke steaksquote:
Hahahaha, lekker makkelijk, iets verkopen wat je niet hebt!quote:Op dinsdag 6 november 2012 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou mijn maagdelijkheid verkopen voor zulke steaks
Fap fap.quote:Op woensdag 7 november 2012 14:02 schreef golfer het volgende:
Gisteren in een restaurant zulk mooi gemarmerd en mals USA sukadevlees gegeten dat het absoluut zonde was om te stoven, daarom gegrild geserveerd gekregen:
[ afbeelding ]
dit vlees is ook uitermate malsquote:Op woensdag 7 november 2012 15:02 schreef MaximusTG het volgende:
Das wel heel mals dan hoor, als het met de paplepel gaat.
Dat klopt zeker. Heerlijk mals vlees en verwerk Sucade ook vaak in stoofschotels. Smelt op de tong.quote:Op woensdag 7 november 2012 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dit vlees is ook uitermate mals
Goed bestorven en doorregen sucade kan je langs de zeen in het midden uitsnijden en dan als steak eten. Ossehaas is daar laf smakend peutervoer bij, zo smaakvol.quote:Op woensdag 7 november 2012 15:20 schreef Molleman het volgende:
[..]
Dat klopt zeker. Heerlijk mals vlees en verwerk Sucade ook vaak in stoofschotels. Smelt op de tong.
Maar bij mij thuis wel een voordeel. Mijn moeder heeft op de huishoudschool gezeten dus de meeste klassieke gerechten die je bijvoorbeeld in Wannée ziet heb ik wel voorbij zien komen toen ik jonger was, en nog steeds
Die kende ik al.quote:Op woensdag 7 november 2012 15:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed bestorven en doorregen sucade kan je langs de zeen in het midden uitsnijden en dan als steak eten. Ossehaas is daar laf smakend peutervoer bij, zo smaakvol.
Werkpaarden, dus flink gespierd.quote:Op donderdag 17 november 2011 15:50 schreef Isegrim het volgende:
Misschien niet helemaal ontopic, maar kwam op YouTube deze docu tegen over slachthuizen in Parijs in de jaren '40:
(niet voor weekhartige mensen)
Ligt het aan mij of was het vee toen veel mooier?
Gebruik paardenvlees. Lekkerder dan rund voor stoofvlees vind ik zelf.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 19:29 schreef Bladergroen het volgende:
Laatste post in dit draadjesvleesdraadje is bijna drie jaar geleden, maar toch maar een kick, want ik heb een vraag.
Ik had riblappen gekocht, want ik had zin in draadjesvlees. Na een paar uur sudderen was het vlees lekker mals. Het smaakte best goed, maar wat het voor mij dan weer verpest, is die ietwat vettig-ranzige smaak en geur die rundvlees kan hebben.
Ik wil dus graag lekker mals draadjesvlees dat alleen naar puur vlees smaakt en zonder die vetsmaak en -geur. Moet ik dan een magerder rundvleessoort kiezen? Of moet ik het vet wegsnijden bij de riblappen? (dat had ik nu niet gedaan vanwege de malsheid) Of hoort die smaak erbij en moet ik niet zeiken? Heeft iemand een idee?
Wat is het recept dat je gebruikt?quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 19:29 schreef Bladergroen het volgende:
Laatste post in dit draadjesvleesdraadje is bijna drie jaar geleden, maar toch maar een kick, want ik heb een vraag.
Ik had riblappen gekocht, want ik had zin in draadjesvlees. Na een paar uur sudderen was het vlees lekker mals. Het smaakte best goed, maar wat het voor mij dan weer verpest, is die ietwat vettig-ranzige smaak en geur die rundvlees kan hebben.
Ik wil dus graag lekker mals draadjesvlees dat alleen naar puur vlees smaakt en zonder die vetsmaak en -geur. Moet ik dan een magerder rundvleessoort kiezen? Of moet ik het vet wegsnijden bij de riblappen? (dat had ik nu niet gedaan vanwege de malsheid) Of hoort die smaak erbij en moet ik niet zeiken? Heeft iemand een idee?
Een recept is het nauwelijks te noemen:quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 23:17 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat is het recept dat je gebruikt?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |