Om te beginnen kan ik dat met geen mogelijkheid 'duur' noemen, verder betaal ik doorgaans minder.quote:Op donderdag 17 november 2011 20:02 schreef laszlol het volgende:
Ik vind draadjesvlees zo duur, je betaald €10 voor 800 gram sucade! Terwijl het toch eigenlijk 'rest' vlees is..
hmm, ik heb er toevallig vandaag in de supermarkt nog bij staan twijfelen maar vond het toen ontzettend duur. Rest stond ook tussen aanhalingstekens, omdat het niet het meest gewilde vlees is over het algemeen genomen. Waar koop jij het dan?quote:Op donderdag 17 november 2011 20:14 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Om te beginnen kan ik dat met geen mogelijkheid 'duur' noemen, verder betaal ik doorgaans minder.
En 'restvlees' bestaat niet.
Dat doe ik dus ook..goed verhitten tussendoor. Dan kan het niet zoveel kwaad.quote:Op donderdag 17 november 2011 19:50 schreef Broertie het volgende:
Ik maak geregeld stoofpotje voor een weeshuis en we zijn met zijn tweetjes. We eten er vrolijk een week van, tussendoor wel goed verhitten,natuurlijk! We zijn er nooit ziek van geworden!
Als het goed ruikt, kun je het dus wel eten zonder er wat aan over te houden, is mijn advies!
De laatste keer dat ik het kocht was dat bij de supermarkt. Ik koop het eigenlijk alleen als het goed vetdooraderd is (zie de plaatjes van Piet). Jumbo heeft af en toe mooie stukjes liggen. Bij de Turk kocht ik het ook wel eens. Of bij de slager.quote:Op donderdag 17 november 2011 20:42 schreef laszlol het volgende:
[..]
hmm, ik heb er toevallig vandaag in de supermarkt nog bij staan twijfelen maar vond het toen ontzettend duur. Rest stond ook tussen aanhalingstekens, omdat het niet het meest gewilde vlees is over het algemeen genomen. Waar koop jij het dan?
Ik betaal ook zoiets jaquote:Op donderdag 17 november 2011 21:14 schreef Isegrim het volgende:
[..]
De laatste keer dat ik het kocht was dat bij de supermarkt. Ik koop het eigenlijk alleen als het goed vetdooraderd is (zie de plaatjes van Piet). Jumbo heeft af en toe mooie stukjes liggen. Bij de Turk kocht ik het ook wel eens. Of bij de slager.
Maar de laatste keer dat ik het kocht betaalde ik geloof ik 8 euro de kilo. Al maakt het mij weinig uit, als het er echt mooi uitziet, koop ik het.
Grappig! Het middelste stuk lijkt op een sucadelap.quote:Op donderdag 5 januari 2012 18:16 schreef RobinOok het volgende:
Riblappen, geloof ik. Ondertussen twijfel ik aan alles. :-)
Yep, santen en melk, rest ook volgens recept, had alleen geen verse laos dus poeder gebruikt. Vorige week maar weer eens een voorraad diepvries laos, djeroek poeroet, citroengrasstengels etc. aangeschaft, handig om in huis te hebben!quote:Op vrijdag 6 januari 2012 12:34 schreef RobinOok het volgende:
Cool! Ook echt met melk? Of gewoon alleen kokosmelk?
Nog cooler!quote:Op vrijdag 6 januari 2012 12:49 schreef foodlover het volgende:
[..]
Yep, santen en melk, rest ook volgens recept, had alleen geen verse laos dus poeder gebruikt. Vorige week maar weer eens een voorraad diepvries laos, djeroek poeroet, citroengrasstengels etc. aangeschaft, handig om in huis te hebben!
wat een amateur dan, die turk... geen van die drie lappen komt ook maar in de buurt van een riblap.... zo op het oog komt de linker lap van de vang af (de buik van het rund) en de twee rechter komen van de sucadequote:Op donderdag 5 januari 2012 18:16 schreef RobinOok het volgende:
Riblappen, geloof ik. Ondertussen twijfel ik aan alles. :-)
Fap Fap Fap Fapquote:Op dinsdag 6 november 2012 18:43 schreef An_awesome_wave het volgende:
Heeele harde, nutteloze kick, maar deze prachtig gemarmerde stukken vlees wilde ik jullie niet onthouden:
[ afbeelding ]
Ik hoop het niet...quote:Op dinsdag 6 november 2012 18:52 schreef RobinOok het volgende:
En die wilde jij gaan sudderen tot draadjesvlees?
in het draadjesvleestopic...quote:Op dinsdag 6 november 2012 19:02 schreef An_awesome_wave het volgende:
Nee tuurlijk niet, ging puur om ff een mooi stuk gemarmerd vlees te laten zien.
Zou mijn maagdelijkheid verkopen voor zulke steaksquote:
Hahahaha, lekker makkelijk, iets verkopen wat je niet hebt!quote:Op dinsdag 6 november 2012 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou mijn maagdelijkheid verkopen voor zulke steaks
Fap fap.quote:Op woensdag 7 november 2012 14:02 schreef golfer het volgende:
Gisteren in een restaurant zulk mooi gemarmerd en mals USA sukadevlees gegeten dat het absoluut zonde was om te stoven, daarom gegrild geserveerd gekregen:
[ afbeelding ]
dit vlees is ook uitermate malsquote:Op woensdag 7 november 2012 15:02 schreef MaximusTG het volgende:
Das wel heel mals dan hoor, als het met de paplepel gaat.
Dat klopt zeker. Heerlijk mals vlees en verwerk Sucade ook vaak in stoofschotels. Smelt op de tong.quote:Op woensdag 7 november 2012 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dit vlees is ook uitermate mals
Goed bestorven en doorregen sucade kan je langs de zeen in het midden uitsnijden en dan als steak eten. Ossehaas is daar laf smakend peutervoer bij, zo smaakvol.quote:Op woensdag 7 november 2012 15:20 schreef Molleman het volgende:
[..]
Dat klopt zeker. Heerlijk mals vlees en verwerk Sucade ook vaak in stoofschotels. Smelt op de tong.
Maar bij mij thuis wel een voordeel. Mijn moeder heeft op de huishoudschool gezeten dus de meeste klassieke gerechten die je bijvoorbeeld in Wannée ziet heb ik wel voorbij zien komen toen ik jonger was, en nog steeds
Die kende ik al.quote:Op woensdag 7 november 2012 15:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed bestorven en doorregen sucade kan je langs de zeen in het midden uitsnijden en dan als steak eten. Ossehaas is daar laf smakend peutervoer bij, zo smaakvol.
Werkpaarden, dus flink gespierd.quote:Op donderdag 17 november 2011 15:50 schreef Isegrim het volgende:
Misschien niet helemaal ontopic, maar kwam op YouTube deze docu tegen over slachthuizen in Parijs in de jaren '40:
(niet voor weekhartige mensen)
Ligt het aan mij of was het vee toen veel mooier?
Gebruik paardenvlees. Lekkerder dan rund voor stoofvlees vind ik zelf.quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 19:29 schreef Bladergroen het volgende:
Laatste post in dit draadjesvleesdraadje is bijna drie jaar geleden, maar toch maar een kick, want ik heb een vraag.
Ik had riblappen gekocht, want ik had zin in draadjesvlees. Na een paar uur sudderen was het vlees lekker mals. Het smaakte best goed, maar wat het voor mij dan weer verpest, is die ietwat vettig-ranzige smaak en geur die rundvlees kan hebben.
Ik wil dus graag lekker mals draadjesvlees dat alleen naar puur vlees smaakt en zonder die vetsmaak en -geur. Moet ik dan een magerder rundvleessoort kiezen? Of moet ik het vet wegsnijden bij de riblappen? (dat had ik nu niet gedaan vanwege de malsheid) Of hoort die smaak erbij en moet ik niet zeiken? Heeft iemand een idee?
Wat is het recept dat je gebruikt?quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 19:29 schreef Bladergroen het volgende:
Laatste post in dit draadjesvleesdraadje is bijna drie jaar geleden, maar toch maar een kick, want ik heb een vraag.
Ik had riblappen gekocht, want ik had zin in draadjesvlees. Na een paar uur sudderen was het vlees lekker mals. Het smaakte best goed, maar wat het voor mij dan weer verpest, is die ietwat vettig-ranzige smaak en geur die rundvlees kan hebben.
Ik wil dus graag lekker mals draadjesvlees dat alleen naar puur vlees smaakt en zonder die vetsmaak en -geur. Moet ik dan een magerder rundvleessoort kiezen? Of moet ik het vet wegsnijden bij de riblappen? (dat had ik nu niet gedaan vanwege de malsheid) Of hoort die smaak erbij en moet ik niet zeiken? Heeft iemand een idee?
Een recept is het nauwelijks te noemen:quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 23:17 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat is het recept dat je gebruikt?
dit zijn de issues, verder zou ik stoven in rode wijn en niet in azijn.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 18:32 schreef Bladergroen het volgende:
[..]
Een recept is het nauwelijks te noemen:
Riblappen in de pan leggen en bestrooien met wat zout. Aanbraden met vloeibaar braadspul. (Ik als lurker weet dat dit vloeken in de kerk is, maar ik gebruik het lekker toch) Daarna nog een scheut azijn erbij, eventueel water en sudderen maar, in dit geval een uurtje of 4.
Maar halverwege de dag kreeg ik de intelligente ingeving dat het waarschijnlijk ligt aan de jus: Het vlees had ik met jus en al een nacht in de koelkast gezet. De volgende dag zat er een flinke laag vet op de jus en die heb ik er niet afgeschept. Bij het verwarmen ligt het stuk vlees dan in die vette jus te rollebollen dus die smaak dringt overal door. Dat zal het zijn denk ik, maar als iemand nog een andere verklaring heeft dan hoor ik dat natuurlijk graag.
Volgende keer schep ik het vet er weer af. Of misschien ga ik eerst voor het paardenvlees. (dank voor de tip n0a!) Zijn er meer mensen die paard lekkerder vinden dan rund?
Hm ja.. "sudderen in azijn en water" klinkt inderdaad nogal armoedig. Die scheut azijn is trouwens alleen bedoeld om het vlees malser te maken. Toch vind ik dat rundvlees van zichzelf al smakelijk is (deze keer had-ie weliswaar niet de gewenste smaak) en daarom voeg ik er alleen zout aan toe en braad ik het eerst aan tot het vrij donker is.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 18:57 schreef Lienekien het volgende:
Misschien ligt het daar aan. Ik denk ook dat er heel wat smakelijker recepten te bedenken zijn, eerlijk gezegd. Kan me niet voorstellen dat sudderen in azijn en water nou een heel smakelijk resultaat oplevert.
Dat vloeibare spul heeft een heel neutrale smaak. Ik kan me niet voorstellen dat die ranzigheid daardoor wordt veroorzaakt. Maar ik zal eens roomboter gebruiken om te kijken wat het effect is op de smaak. En die rode wijn, welke hoeveelheden adviseer je bij pakweg een pond rund?quote:Op woensdag 26 augustus 2015 19:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dit zijn de issues, verder zou ik stoven in rode wijn en niet in azijn.
Paard is lekker, voor stoofvlees is het prima geschikt, maar steeds lastiger een paardenslager te vinden
Waarom vind je dat niet OK?quote:Op woensdag 26 augustus 2015 19:33 schreef Isegrim het volgende:
Jumbo heeft paardenvlees maar dat komt uit Argentinië for god's sake.
Maar hoe smaakt paardenvlees? Vind jij het lekkerder dan rund? Lijkt het qua smaak eigenlijk op rundvlees?quote:Op woensdag 26 augustus 2015 20:28 schreef golfer het volgende:
In Haarlem zit een uitstekende paardenslager:
http://www.slagerijwisker.nl/Paardenvlees/
Kan je ook online bestellen.
Zeer problematisch qua dierwelzijn. Plus onzin om dat helemaal hierheen te vliegen terwijl er in NL genoeg paarden worden geslacht die voor het merendeel een prima leven gehad hebben.quote:
Oh zo. Dat is jammer. Nu moet ik mn geweten sussen, mocht ik Jumbo paardenvlees gaan kopen.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 20:37 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Zeer problematisch qua dierwelzijn. Plus onzin om dat helemaal hierheen te vliegen terwijl er in NL genoeg paarden worden geslacht die voor het merendeel een prima leven gehad hebben.
Er zit een paardenslager in Schiedam, Van der Maaten.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 19:33 schreef Isegrim het volgende:
Jumbo heeft paardenvlees maar dat komt uit Argentinië for god's sake.
Ik hoef het zelf niet beslist te hebben hoor, LHO wil het niet eten.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 21:06 schreef n0a het volgende:
[..]
Er zit een paardenslager in Schiedam, Van der Maaten.
Kwart tot halve flesquote:Op woensdag 26 augustus 2015 20:28 schreef Bladergroen het volgende:
[..]
Dat vloeibare spul heeft een heel neutrale smaak. Ik kan me niet voorstellen dat die ranzigheid daardoor wordt veroorzaakt. Maar ik zal eens roomboter gebruiken om te kijken wat het effect is op de smaak. En die rode wijn, welke hoeveelheden adviseer je bij pakweg een pond rund?
Och. Pulled pork is ook draadjesvlees.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 22:39 schreef Bladergroen het volgende:
O ik zie nu dat met draadjesvlees uitsluitend rundvlees wordt bedoeld dus paardenvlees is eigenlijk niet relevant in dit topic.
draad*jes*vlees
het
Nederlands-Nederlands rundvlees dat na bereiding een vezelige structuur heeft, gestoofd rundvlees: ik lust geen ~
Die heb ik nog op vakantie gegeten. Lekkuh! Hij wilde me alleen het recept niet geven.... Eikel!quote:Op donderdag 27 augustus 2015 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Varkenswangen zijn ook erg lekker om te stoven
Ik hoorde vandaag van iemand dat er in winkelcentrum Keizerswaard een slager zit die sinds kort paardenvlees verkoopt.quote:Op woensdag 26 augustus 2015 21:06 schreef n0a het volgende:
[..]
Er zit een paardenslager in Schiedam, Van der Maaten.
Ontbijtkoek erbij doen en wat extra zout?quote:Op zaterdag 19 maart 2016 19:01 schreef Van_Poppel het volgende:
Heb het vandaag ook 's geprobeerd. Sukadelapjes op kamertemperatuur laten komen, bestrooid met zout en peper. Vervolgens aangebraden, zodat ze een lekker bruin kleurtje krijgen. Daarna rundvleesbouillon en 2dl rode wijn (opgewarmd) toegevoegd. Vervolgens 4 grof gesneden tomaten en een versnipperde ui in de pan gedaan. Daarna nog wat kruidnagels en foeliepoeier erin geflikkerd. Heb het geheel 5 uur laten stoven (nauwelijks kokend met de deksel op de pan). Het vlees is qua structuur prima (mals, valt bijna uitelkaar), maar er zit nauwelijks smaak aan. Hoe is dit te verbeteren?
Dan gaan we dat de volgende keer proberen.quote:Op zaterdag 19 maart 2016 19:03 schreef golfer het volgende:
[..]
Ontbijtkoek erbij doen en wat extra zout?
Al het vlees (550 gram) was ondergedompeld. Al met al zat er een dikke liter vocht in. Geen idee of dit te veel is. Denk ook dat de bouillon niet sterk genoeg was...quote:Op zaterdag 19 maart 2016 20:00 schreef n0a het volgende:
Misschien te veel vocht? Als er te veel in zit, je deksel op kiertje doen om de smaken te concentreren.
De rechter ziet er uit als een riblap, de middelste sucade en de linker kan ik niet zo goed thuisbrengen, waarschijnlijk iets van vlak naast de rib?quote:Op donderdag 5 januari 2012 18:16 schreef RobinOok het volgende:
Riblappen, geloof ik. Ondertussen twijfel ik aan alles. :-)
Ik zou ook gaan voor wat Robin zegt: inkoken tot licht stroperig.quote:Op zaterdag 19 maart 2016 19:01 schreef Van_Poppel het volgende:
Heb het vandaag ook 's geprobeerd. Sukadelapjes op kamertemperatuur laten komen, bestrooid met zout en peper. Vervolgens aangebraden, zodat ze een lekker bruin kleurtje krijgen. Daarna rundvleesbouillon en 2dl rode wijn (opgewarmd) toegevoegd. Vervolgens 4 grof gesneden tomaten en een versnipperde ui in de pan gedaan. Daarna nog wat kruidnagels en foeliepoeier erin geflikkerd. Heb het geheel 5 uur laten stoven (nauwelijks kokend met de deksel op de pan). Het vlees is qua structuur prima (mals, valt bijna uitelkaar), maar er zit nauwelijks smaak aan. Hoe is dit te verbeteren?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |