abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_104477758
Misschien niet helemaal ontopic, maar kwam op YouTube deze docu tegen over slachthuizen in Parijs in de jaren '40:
(niet voor weekhartige mensen)

Ligt het aan mij of was het vee toen veel mooier? O+
pi_104482725
Staat hier net een stoofpotje op, atm zit er in: riblapjes (met bloem, z&p aangebraden in roomboter), ui, knof, laurier, foelie kaneel en een flesje bokbier :9 Ws komt daar later nog een lepeltje mosterd en een stukje ontbijtkoek bij, maar eigenlijk kan er nog van alles mee gebeuren, ik bedenk het altijd tijdens het koken. Sowieso moet ik zo sporten en dan maakt een vriend van me hem af, dus het wordt een verrassing wat hij er nog mee gaat uitspoken :o (soort doorgeefstoofpot!).
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_104486970
Ik maak geregeld stoofpotje voor een weeshuis en we zijn met zijn tweetjes. We eten er vrolijk een week van, tussendoor wel goed verhitten,natuurlijk! We zijn er nooit ziek van geworden!
Als het goed ruikt, kun je het dus wel eten zonder er wat aan over te houden, is mijn advies!
pi_104487633
Ik vind draadjesvlees zo duur, je betaald ¤10 voor 800 gram sucade! Terwijl het toch eigenlijk 'rest' vlees is..
pi_104488002
Ik gebruik vaak riblappen omdat die een iets beter eindproduct geven, zeker als je het hebt over supermarktvlees of van de gewone slager. Ze zijn meestal nog goedkoper ook, terwijl ik ze eigenlijk lekerder vind.
Whatever...
pi_104488202
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 20:02 schreef laszlol het volgende:
Ik vind draadjesvlees zo duur, je betaald €10 voor 800 gram sucade! Terwijl het toch eigenlijk 'rest' vlees is..
Om te beginnen kan ik dat met geen mogelijkheid 'duur' noemen, verder betaal ik doorgaans minder.

En 'restvlees' bestaat niet. :P
pi_104489591
quote:
1s.gif Op donderdag 17 november 2011 20:14 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Om te beginnen kan ik dat met geen mogelijkheid 'duur' noemen, verder betaal ik doorgaans minder.

En 'restvlees' bestaat niet. :P
hmm, ik heb er toevallig vandaag in de supermarkt nog bij staan twijfelen maar vond het toen ontzettend duur. Rest stond ook tussen aanhalingstekens, omdat het niet het meest gewilde vlees is over het algemeen genomen. Waar koop jij het dan?
  donderdag 17 november 2011 @ 21:10:37 #208
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_104491153
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 19:50 schreef Broertie het volgende:
Ik maak geregeld stoofpotje voor een weeshuis en we zijn met zijn tweetjes. We eten er vrolijk een week van, tussendoor wel goed verhitten,natuurlijk! We zijn er nooit ziek van geworden!
Als het goed ruikt, kun je het dus wel eten zonder er wat aan over te houden, is mijn advies!
Dat doe ik dus ook..goed verhitten tussendoor. Dan kan het niet zoveel kwaad.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 17 november 2011 @ 21:12:19 #209
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_104491253
Ik koop het bij de turk. Vanmiddag toevallig weer 10-11 kilo besteld voor aanstaande zondag.

Ik ga het morgen magen. Tussendoor experimenteer ik eventjes met een lapje of 2 in een rookoventje gooien na het aanbakken. Kijken of ik die smaak mee kan krijgen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_104491375
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 20:42 schreef laszlol het volgende:

[..]

hmm, ik heb er toevallig vandaag in de supermarkt nog bij staan twijfelen maar vond het toen ontzettend duur. Rest stond ook tussen aanhalingstekens, omdat het niet het meest gewilde vlees is over het algemeen genomen. Waar koop jij het dan?
De laatste keer dat ik het kocht was dat bij de supermarkt. Ik koop het eigenlijk alleen als het goed vetdooraderd is (zie de plaatjes van Piet). Jumbo heeft af en toe mooie stukjes liggen. Bij de Turk kocht ik het ook wel eens. Of bij de slager.

Maar de laatste keer dat ik het kocht betaalde ik geloof ik 8 euro de kilo. Al maakt het mij weinig uit, als het er echt mooi uitziet, koop ik het. :)
  donderdag 17 november 2011 @ 21:17:08 #211
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_104491536
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 21:14 schreef Isegrim het volgende:

[..]

De laatste keer dat ik het kocht was dat bij de supermarkt. Ik koop het eigenlijk alleen als het goed vetdooraderd is (zie de plaatjes van Piet). Jumbo heeft af en toe mooie stukjes liggen. Bij de Turk kocht ik het ook wel eens. Of bij de slager.

Maar de laatste keer dat ik het kocht betaalde ik geloof ik 8 euro de kilo. Al maakt het mij weinig uit, als het er echt mooi uitziet, koop ik het. :)
Ik betaal ook zoiets ja :Y

7,5-8 euro de kilo.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 5 januari 2012 @ 17:32:04 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106446223
Draadjesvlees voor en na:


Braised Beef

Volgens mij had de Turk me 3 verschillende soorten vlees meegegeven.
Tsssssss. Volgende keer even beter opletten.

Het heeft 22 uur in de crockpot gesudderd. Straks op 't menu. Met aardappelpuree en euh prei? Ik heb geloof ik niks anders. Hm.
En jus. Die is er ook, maar niet op de foto.
Of eigenlijk is het bouillon. Wat er overblijft vries ik in en ga ik helder maken door 't langzaam te ontdooien. Zal een lekker soeppie worden. ;-)
  donderdag 5 januari 2012 @ 17:41:57 #213
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106446635
Onder welke naam heb je het gekocht dan? :P
  donderdag 5 januari 2012 @ 18:16:25 #214
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106448124
Riblappen, geloof ik. Ondertussen twijfel ik aan alles. :-)
  vrijdag 6 januari 2012 @ 12:01:16 #215
296595 foodlover
live and learn
pi_106477031
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 18:16 schreef RobinOok het volgende:
Riblappen, geloof ik. Ondertussen twijfel ik aan alles. :-)
Grappig! Het middelste stuk lijkt op een sucadelap.
Hier nog een rest zuurvlees met wat opgebakken hutspot als lunch, lekker!

Week of 3 geleden overigens beef rendang gemaakt van Robin's site, viel goed in de smaak bij de eters!
  vrijdag 6 januari 2012 @ 12:34:59 #216
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106478182
Cool! Ook echt met melk? Of gewoon alleen kokosmelk?
  vrijdag 6 januari 2012 @ 12:49:12 #217
296595 foodlover
live and learn
pi_106478649
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 12:34 schreef RobinOok het volgende:
Cool! Ook echt met melk? Of gewoon alleen kokosmelk?
Yep, santen en melk, rest ook volgens recept, had alleen geen verse laos dus poeder gebruikt. Vorige week maar weer eens een voorraad diepvries laos, djeroek poeroet, citroengrasstengels etc. aangeschaft, handig om in huis te hebben!
pi_106479036
Vraag aan de ervaren draadjesvleesmakers (ik heb pas sinds kort het gerecht weer herontdekt, mede dankzij dit topic): geeft een bepaald ras nog smakelijker resultaten? Oftewel, is het moeite waard om even om te rijden voor Limousine-lappen?

Ik heb gemerkt dat de gebruikte roomboter wel degelijk verschil maakt; een flinke klont Belgische boter geeft een diepere, romige smaak.
  vrijdag 6 januari 2012 @ 13:06:10 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106479294
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 12:49 schreef foodlover het volgende:

[..]

Yep, santen en melk, rest ook volgens recept, had alleen geen verse laos dus poeder gebruikt. Vorige week maar weer eens een voorraad diepvries laos, djeroek poeroet, citroengrasstengels etc. aangeschaft, handig om in huis te hebben!
Nog cooler! *O*
pi_106481079
Mijn mama heeft de afgelopen dagen zuurvlees voorbereid en dat gaan we vanavond consumeren ^O^
  vrijdag 6 januari 2012 @ 16:47:52 #221
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_106488632
vanmiddag een pan sukade opgezet, met ui, knoflook, palmbier, kruidnagel en laurier...ruikt al heerlijk :9
  vrijdag 6 januari 2012 @ 18:01:16 #222
128548 pavv
The computer says NO
pi_106491865
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 18:16 schreef RobinOok het volgende:
Riblappen, geloof ik. Ondertussen twijfel ik aan alles. :-)
wat een amateur dan, die turk... geen van die drie lappen komt ook maar in de buurt van een riblap.... zo op het oog komt de linker lap van de vang af (de buik van het rund) en de twee rechter komen van de sucade

Dit zijn (mooie, doch iets te magere) riblappen


De mooiste riblappen herken je aan het zg 'appeltje in het vlees, op de bovenstaande foto is het het wat rechthoekige middendeel van de riblap.... Dat kun je haast als biefstuk bakken en zo oppeuzelen.
pi_118899142
Heeele harde, nutteloze kick, maar deze prachtig gemarmerde stukken vlees wilde ik jullie niet onthouden:



:9
Misery, complaints, self pity, injustice!!!!
  dinsdag 6 november 2012 @ 18:52:05 #224
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118899534
En die wilde jij gaan sudderen tot draadjesvlees? :?
  dinsdag 6 november 2012 @ 19:01:29 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118899960
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 18:43 schreef An_awesome_wave het volgende:
Heeele harde, nutteloze kick, maar deze prachtig gemarmerde stukken vlees wilde ik jullie niet onthouden:

[ afbeelding ]

:9
Fap Fap Fap Fap
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 6 november 2012 @ 19:01:49 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118899974
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 18:52 schreef RobinOok het volgende:
En die wilde jij gaan sudderen tot draadjesvlees? :?
Ik hoop het niet...
Moest hier aan denken

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118900002
Nee tuurlijk niet, ging puur om ff een mooi stuk gemarmerd vlees te laten zien.
Misery, complaints, self pity, injustice!!!!
  dinsdag 6 november 2012 @ 19:02:27 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118900005
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 november 2012 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Fap Fap Fap Fap
Rauw vlees en fappen? :{w
  dinsdag 6 november 2012 @ 19:02:47 #229
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118900017
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 19:02 schreef An_awesome_wave het volgende:
Nee tuurlijk niet, ging puur om ff een mooi stuk gemarmerd vlees te laten zien.
in het draadjesvleestopic... :?
  dinsdag 6 november 2012 @ 19:04:49 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118900119
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 19:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Rauw vlees en fappen? :{w
Zou mijn maagdelijkheid verkopen voor zulke steaks
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118900142
Ja daar ging het de vorige pagina over enzo.
Misery, complaints, self pity, injustice!!!!
  dinsdag 6 november 2012 @ 19:09:07 #232
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118900308
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 november 2012 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou mijn maagdelijkheid verkopen voor zulke steaks
Hahahaha, lekker makkelijk, iets verkopen wat je niet hebt!
pi_118916404
damn deze draad maakt me hongerig ;)
  woensdag 7 november 2012 @ 03:21:49 #234
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118922756
*knip*
  woensdag 7 november 2012 @ 12:03:55 #235
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118930269
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 november 2012 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Fap Fap Fap Fap
_O-
Siesta & Fiesta!
  woensdag 7 november 2012 @ 14:02:55 #236
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_118934571
Gisteren in een restaurant zulk mooi gemarmerd en mals USA sukadevlees gegeten dat het absoluut zonde was om te stoven, daarom gegrild geserveerd gekregen:

:9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_118934983
Volgen voor draadjesvlees
pi_118936759
quote:
14s.gif Op woensdag 7 november 2012 14:02 schreef golfer het volgende:
Gisteren in een restaurant zulk mooi gemarmerd en mals USA sukadevlees gegeten dat het absoluut zonde was om te stoven, daarom gegrild geserveerd gekregen:
[ afbeelding ]
:9
Fap fap.

Ik bereid ook graag sukade, met de paplepel ingegoten aangezien wij het 10 jaar geleden thuis minimaal 1 keer in de 2 weken hadden.

Heerlijk!
  † In Memoriam † woensdag 7 november 2012 @ 15:02:34 #239
91830 MaximusTG
pi_118937047
Das wel heel mals dan hoor, als het met de paplepel gaat.
  woensdag 7 november 2012 @ 15:10:51 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118937345
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 15:02 schreef MaximusTG het volgende:
Das wel heel mals dan hoor, als het met de paplepel gaat.
dit vlees is ook uitermate mals
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118937768
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2012 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dit vlees is ook uitermate mals
Dat klopt zeker. Heerlijk mals vlees en verwerk Sucade ook vaak in stoofschotels. Smelt op de tong.

Maar bij mij thuis wel een voordeel. Mijn moeder heeft op de huishoudschool gezeten dus de meeste klassieke gerechten die je bijvoorbeeld in Wannée ziet heb ik wel voorbij zien komen toen ik jonger was, en nog steeds :)
  woensdag 7 november 2012 @ 15:32:23 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118938268
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 15:20 schreef Molleman het volgende:

[..]

Dat klopt zeker. Heerlijk mals vlees en verwerk Sucade ook vaak in stoofschotels. Smelt op de tong.

Maar bij mij thuis wel een voordeel. Mijn moeder heeft op de huishoudschool gezeten dus de meeste klassieke gerechten die je bijvoorbeeld in Wannée ziet heb ik wel voorbij zien komen toen ik jonger was, en nog steeds :)
Goed bestorven en doorregen sucade kan je langs de zeen in het midden uitsnijden en dan als steak eten. Ossehaas is daar laf smakend peutervoer bij, zo smaakvol.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 8 november 2012 @ 21:50:28 #243
97745 Thorical
finding a way
pi_118997291
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2012 15:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed bestorven en doorregen sucade kan je langs de zeen in het midden uitsnijden en dan als steak eten. Ossehaas is daar laf smakend peutervoer bij, zo smaakvol.
Die kende ik al.
Vandaag rendang proberen te maken maar dat vind ik nog niet meevallen de olie wilde niet uit mijn kokos.En ik had een recept drie Spaanse pepers en 10 rawit op een pond vlees. Dat vond ik een beetje overdreven. Maar ik vind het resultaat maar zo zo, niet sprankelend met frisse zuurtjes maar een beetje bedompt.
pi_155534873
Laatste post in dit draadjesvleesdraadje is bijna drie jaar geleden, maar toch maar een kick, want ik heb een vraag.

Ik had riblappen gekocht, want ik had zin in draadjesvlees. Na een paar uur sudderen was het vlees lekker mals. Het smaakte best goed, maar wat het voor mij dan weer verpest, is die ietwat vettig-ranzige smaak en geur die rundvlees kan hebben.
Ik wil dus graag lekker mals draadjesvlees dat alleen naar puur vlees smaakt en zonder die vetsmaak en -geur. Moet ik dan een magerder rundvleessoort kiezen? Of moet ik het vet wegsnijden bij de riblappen? (dat had ik nu niet gedaan vanwege de malsheid) Of hoort die smaak erbij en moet ik niet zeiken? Heeft iemand een idee?
pi_155536532
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 15:50 schreef Isegrim het volgende:
Misschien niet helemaal ontopic, maar kwam op YouTube deze docu tegen over slachthuizen in Parijs in de jaren '40:
(niet voor weekhartige mensen)

Ligt het aan mij of was het vee toen veel mooier? O+
Werkpaarden, dus flink gespierd.
Whatever...
pi_155542621
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 19:29 schreef Bladergroen het volgende:
Laatste post in dit draadjesvleesdraadje is bijna drie jaar geleden, maar toch maar een kick, want ik heb een vraag.

Ik had riblappen gekocht, want ik had zin in draadjesvlees. Na een paar uur sudderen was het vlees lekker mals. Het smaakte best goed, maar wat het voor mij dan weer verpest, is die ietwat vettig-ranzige smaak en geur die rundvlees kan hebben.
Ik wil dus graag lekker mals draadjesvlees dat alleen naar puur vlees smaakt en zonder die vetsmaak en -geur. Moet ik dan een magerder rundvleessoort kiezen? Of moet ik het vet wegsnijden bij de riblappen? (dat had ik nu niet gedaan vanwege de malsheid) Of hoort die smaak erbij en moet ik niet zeiken? Heeft iemand een idee?
Gebruik paardenvlees. Lekkerder dan rund voor stoofvlees vind ik zelf.
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 23:17:56 #247
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155543477
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 19:29 schreef Bladergroen het volgende:
Laatste post in dit draadjesvleesdraadje is bijna drie jaar geleden, maar toch maar een kick, want ik heb een vraag.

Ik had riblappen gekocht, want ik had zin in draadjesvlees. Na een paar uur sudderen was het vlees lekker mals. Het smaakte best goed, maar wat het voor mij dan weer verpest, is die ietwat vettig-ranzige smaak en geur die rundvlees kan hebben.
Ik wil dus graag lekker mals draadjesvlees dat alleen naar puur vlees smaakt en zonder die vetsmaak en -geur. Moet ik dan een magerder rundvleessoort kiezen? Of moet ik het vet wegsnijden bij de riblappen? (dat had ik nu niet gedaan vanwege de malsheid) Of hoort die smaak erbij en moet ik niet zeiken? Heeft iemand een idee?
Wat is het recept dat je gebruikt?
The love you take is equal to the love you make.
pi_155565837
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 23:17 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Wat is het recept dat je gebruikt?
Een recept is het nauwelijks te noemen:
Riblappen in de pan leggen en bestrooien met wat zout. Aanbraden met vloeibaar braadspul. (Ik als lurker weet dat dit vloeken in de kerk is, maar ik gebruik het lekker toch) Daarna nog een scheut azijn erbij, eventueel water en sudderen maar, in dit geval een uurtje of 4.

Maar halverwege de dag kreeg ik de intelligente ingeving dat het waarschijnlijk ligt aan de jus: Het vlees had ik met jus en al een nacht in de koelkast gezet. De volgende dag zat er een flinke laag vet op de jus en die heb ik er niet afgeschept. Bij het verwarmen ligt het stuk vlees dan in die vette jus te rollebollen dus die smaak dringt overal door. Dat zal het zijn denk ik, maar als iemand nog een andere verklaring heeft dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Volgende keer schep ik het vet er weer af. Of misschien ga ik eerst voor het paardenvlees. (dank voor de tip n0a!) Zijn er meer mensen die paard lekkerder vinden dan rund?
  woensdag 26 augustus 2015 @ 18:57:45 #249
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155566632
Misschien ligt het daar aan. Ik denk ook dat er heel wat smakelijker recepten te bedenken zijn, eerlijk gezegd. Kan me niet voorstellen dat sudderen in azijn en water nou een heel smakelijk resultaat oplevert.
The love you take is equal to the love you make.
pi_155566951
Sucadelappen met alleen rundvleeskruifen 6 uur garen in onder jus liefst Maggie vloeibare jus. Gegarandeerd succes!
  woensdag 26 augustus 2015 @ 19:13:06 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155567255
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 18:32 schreef Bladergroen het volgende:

[..]

Een recept is het nauwelijks te noemen:
Riblappen in de pan leggen en bestrooien met wat zout. Aanbraden met vloeibaar braadspul. (Ik als lurker weet dat dit vloeken in de kerk is, maar ik gebruik het lekker toch) Daarna nog een scheut azijn erbij, eventueel water en sudderen maar, in dit geval een uurtje of 4.

Maar halverwege de dag kreeg ik de intelligente ingeving dat het waarschijnlijk ligt aan de jus: Het vlees had ik met jus en al een nacht in de koelkast gezet. De volgende dag zat er een flinke laag vet op de jus en die heb ik er niet afgeschept. Bij het verwarmen ligt het stuk vlees dan in die vette jus te rollebollen dus die smaak dringt overal door. Dat zal het zijn denk ik, maar als iemand nog een andere verklaring heeft dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Volgende keer schep ik het vet er weer af. Of misschien ga ik eerst voor het paardenvlees. (dank voor de tip n0a!) Zijn er meer mensen die paard lekkerder vinden dan rund?
dit zijn de issues, verder zou ik stoven in rode wijn en niet in azijn.
Paard is lekker, voor stoofvlees is het prima geschikt, maar steeds lastiger een paardenslager te vinden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155568066
Jumbo heeft paardenvlees maar dat komt uit Argentinië for god's sake. :(
pi_155570181
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 18:57 schreef Lienekien het volgende:
Misschien ligt het daar aan. Ik denk ook dat er heel wat smakelijker recepten te bedenken zijn, eerlijk gezegd. Kan me niet voorstellen dat sudderen in azijn en water nou een heel smakelijk resultaat oplevert.
Hm ja.. "sudderen in azijn en water" klinkt inderdaad nogal armoedig. Die scheut azijn is trouwens alleen bedoeld om het vlees malser te maken. Toch vind ik dat rundvlees van zichzelf al smakelijk is (deze keer had-ie weliswaar niet de gewenste smaak) en daarom voeg ik er alleen zout aan toe en braad ik het eerst aan tot het vrij donker is.
Toevoegingen als kruidnagel en ui e.d. gebruik ik als ik hachee maak. Maar uiteraard zijn alle tips ter verbetering welkom.
  woensdag 26 augustus 2015 @ 20:28:03 #254
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155570307
In Haarlem zit een uitstekende paardenslager:
http://www.slagerijwisker.nl/Paardenvlees/

Kan je ook online bestellen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155570312
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 19:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dit zijn de issues, verder zou ik stoven in rode wijn en niet in azijn.
Paard is lekker, voor stoofvlees is het prima geschikt, maar steeds lastiger een paardenslager te vinden
Dat vloeibare spul heeft een heel neutrale smaak. Ik kan me niet voorstellen dat die ranzigheid daardoor wordt veroorzaakt. Maar ik zal eens roomboter gebruiken om te kijken wat het effect is op de smaak. En die rode wijn, welke hoeveelheden adviseer je bij pakweg een pond rund?
pi_155570341
foutje
pi_155570574
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 19:33 schreef Isegrim het volgende:
Jumbo heeft paardenvlees maar dat komt uit Argentinië for god's sake. :(
Waarom vind je dat niet OK?

quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 20:28 schreef golfer het volgende:
In Haarlem zit een uitstekende paardenslager:
http://www.slagerijwisker.nl/Paardenvlees/

Kan je ook online bestellen.
Maar hoe smaakt paardenvlees? Vind jij het lekkerder dan rund? Lijkt het qua smaak eigenlijk op rundvlees?
pi_155570750
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 20:33 schreef Bladergroen het volgende:

[..]

Waarom vind je dat niet OK?
Zeer problematisch qua dierwelzijn. Plus onzin om dat helemaal hierheen te vliegen terwijl er in NL genoeg paarden worden geslacht die voor het merendeel een prima leven gehad hebben.
pi_155571773
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 20:37 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Zeer problematisch qua dierwelzijn. Plus onzin om dat helemaal hierheen te vliegen terwijl er in NL genoeg paarden worden geslacht die voor het merendeel een prima leven gehad hebben.
Oh zo. Dat is jammer. Nu moet ik mn geweten sussen, mocht ik Jumbo paardenvlees gaan kopen.
pi_155572039
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 19:33 schreef Isegrim het volgende:
Jumbo heeft paardenvlees maar dat komt uit Argentinië for god's sake. :(
Er zit een paardenslager in Schiedam, Van der Maaten.
pi_155572093
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 21:06 schreef n0a het volgende:

[..]

Er zit een paardenslager in Schiedam, Van der Maaten.
Ik hoef het zelf niet beslist te hebben hoor, LHO wil het niet eten. :')
pi_155576027
O ik zie nu dat met draadjesvlees uitsluitend rundvlees wordt bedoeld dus paardenvlees is eigenlijk niet relevant in dit topic.

draad*jes*vlees
het
Nederlands-Nederlands rundvlees dat na bereiding een vezelige structuur heeft, gestoofd rundvlees: ik lust geen ~
  woensdag 26 augustus 2015 @ 22:42:37 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155576161
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 20:28 schreef Bladergroen het volgende:

[..]

Dat vloeibare spul heeft een heel neutrale smaak. Ik kan me niet voorstellen dat die ranzigheid daardoor wordt veroorzaakt. Maar ik zal eens roomboter gebruiken om te kijken wat het effect is op de smaak. En die rode wijn, welke hoeveelheden adviseer je bij pakweg een pond rund?
Kwart tot halve fles
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155576269
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 22:39 schreef Bladergroen het volgende:
O ik zie nu dat met draadjesvlees uitsluitend rundvlees wordt bedoeld dus paardenvlees is eigenlijk niet relevant in dit topic.

draad*jes*vlees
het
Nederlands-Nederlands rundvlees dat na bereiding een vezelige structuur heeft, gestoofd rundvlees: ik lust geen ~
Och. Pulled pork is ook draadjesvlees.
  woensdag 26 augustus 2015 @ 22:50:03 #265
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155576487
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 27 augustus 2015 @ 08:34:55 #266
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155581958
Ik had laatst nog paardenwangen gemaakt. Ik denk niet dat ik het verschil zou proeven tussen runderwangen of paardenwangen. Verder gewoon heel lekker.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 27 augustus 2015 @ 17:31:06 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155594713
Varkenswangen zijn ook erg lekker om te stoven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155595029
Ik krijg trek van dit topic. :D Laatst een lekker stoofpotje gemaakt met sucadelappen, voor het eerst, binnenkort maar weer doen. :9~
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  donderdag 27 augustus 2015 @ 17:46:59 #269
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155595138
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Varkenswangen zijn ook erg lekker om te stoven
Die heb ik nog op vakantie gegeten. Lekkuh! Hij wilde me alleen het recept niet geven.... Eikel!
Siesta & Fiesta!
pi_156014164
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 21:06 schreef n0a het volgende:

[..]

Er zit een paardenslager in Schiedam, Van der Maaten.
Ik hoorde vandaag van iemand dat er in winkelcentrum Keizerswaard een slager zit die sinds kort paardenvlees verkoopt.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  zaterdag 19 maart 2016 @ 19:01:31 #271
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_160790033
Heb het vandaag ook 's geprobeerd. Sukadelapjes op kamertemperatuur laten komen, bestrooid met zout en peper. Vervolgens aangebraden, zodat ze een lekker bruin kleurtje krijgen. Daarna rundvleesbouillon en 2dl rode wijn (opgewarmd) toegevoegd. Vervolgens 4 grof gesneden tomaten en een versnipperde ui in de pan gedaan. Daarna nog wat kruidnagels en foeliepoeier erin geflikkerd. Heb het geheel 5 uur laten stoven (nauwelijks kokend met de deksel op de pan). Het vlees is qua structuur prima (mals, valt bijna uitelkaar), maar er zit nauwelijks smaak aan. Hoe is dit te verbeteren?
  zaterdag 19 maart 2016 @ 19:03:27 #272
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160790080
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 19:01 schreef Van_Poppel het volgende:
Heb het vandaag ook 's geprobeerd. Sukadelapjes op kamertemperatuur laten komen, bestrooid met zout en peper. Vervolgens aangebraden, zodat ze een lekker bruin kleurtje krijgen. Daarna rundvleesbouillon en 2dl rode wijn (opgewarmd) toegevoegd. Vervolgens 4 grof gesneden tomaten en een versnipperde ui in de pan gedaan. Daarna nog wat kruidnagels en foeliepoeier erin geflikkerd. Heb het geheel 5 uur laten stoven (nauwelijks kokend met de deksel op de pan). Het vlees is qua structuur prima (mals, valt bijna uitelkaar), maar er zit nauwelijks smaak aan. Hoe is dit te verbeteren?
Ontbijtkoek erbij doen en wat extra zout?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 19 maart 2016 @ 19:20:15 #273
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_160790463
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 19:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Ontbijtkoek erbij doen en wat extra zout?
Dan gaan we dat de volgende keer proberen. :Y

Heb wel het idee dat ik één en ander wat kapot heb gestoofd. Het waren 5 lapjes; inmiddels is het een soort soep geworden. :@
pi_160791490
Misschien te veel vocht? Als er te veel in zit, je deksel op kiertje doen om de smaken te concentreren.
  zaterdag 19 maart 2016 @ 20:56:12 #275
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_160793666
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 20:00 schreef n0a het volgende:
Misschien te veel vocht? Als er te veel in zit, je deksel op kiertje doen om de smaken te concentreren.
Al het vlees (550 gram) was ondergedompeld. Al met al zat er een dikke liter vocht in. Geen idee of dit te veel is. Denk ook dat de bouillon niet sterk genoeg was...
pi_160793897
Ik lees niet dat je laurierblad erbij hebt gedaan? Dat zal niet de vlakke smaak verklaren. Daarvoor misscien wat al gezegd is, wat meer peper en zout erbij.
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 19 maart 2016 @ 21:02:10 #277
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160793914
Vlees eruit halen. Overgebleven vocht in laten koken op hoog vuur. Misschien eerst even zeven?
En dan op smaak maken (zout, peper, scheutje sherry azijn of euh verse kruiden ofzo). Lapjes terug in de pan om op te warmen. Klaar.
pi_160794888
Ik mis inderdaad ook kruiden. Gekneusde Jeneverbessen, kruidnagels en Laurierblad mee laten sudderen. En daarna eventueel op smaak brengen met wat peper en zout.
pi_160799212
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 18:16 schreef RobinOok het volgende:
Riblappen, geloof ik. Ondertussen twijfel ik aan alles. :-)
De rechter ziet er uit als een riblap, de middelste sucade en de linker kan ik niet zo goed thuisbrengen, waarschijnlijk iets van vlak naast de rib?
Whatever...
pi_160799425
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 19:01 schreef Van_Poppel het volgende:
Heb het vandaag ook 's geprobeerd. Sukadelapjes op kamertemperatuur laten komen, bestrooid met zout en peper. Vervolgens aangebraden, zodat ze een lekker bruin kleurtje krijgen. Daarna rundvleesbouillon en 2dl rode wijn (opgewarmd) toegevoegd. Vervolgens 4 grof gesneden tomaten en een versnipperde ui in de pan gedaan. Daarna nog wat kruidnagels en foeliepoeier erin geflikkerd. Heb het geheel 5 uur laten stoven (nauwelijks kokend met de deksel op de pan). Het vlees is qua structuur prima (mals, valt bijna uitelkaar), maar er zit nauwelijks smaak aan. Hoe is dit te verbeteren?
Ik zou ook gaan voor wat Robin zegt: inkoken tot licht stroperig.

Zelf ben ik niet zo gek van tomaten in stoofvlees en dat heb ik dan ook nooit gedaan. Ik kies zelf meestal voor bier ipv wijn en veel uien, wat knoflook, een ansjovisfilet (geeft enorm veel diepe smaak, je proeft geen vis - dan heb je teveel gebruikt) eventueel wat wortel en laurier, foelie, peperkorrels, beetje mosterd. En uiteraard wat zout. Je kunt een heel klein stukje zwarte chocolade toevoegen voor donkerder smaak, of wat peperkoek of een beetje schenkstroop (jeweetwel, voor pannenkoeken).

Gebruik dus niet eens bouillon, maar toch altijd veel smaak. Wel voldoende zout gebruikt? Of gewoon veel te veel vocht?
Whatever...
pi_160802764
Als je uien bakt ipv mee laat koken/stoven, dus eerst bakken in boter, dat dat ook veel smaak afgeeft ipv toevoegen bij vocht.

Eerst ui wat aanbakken, tomaatje erbij en dan het vlees.
pi_160818962
Voor de smaak;
-Boterhammen met mosterd er bovenop leggen (besmeerde kant naar beneden)
-Ontbijtkoek/kruidkoek
-Appelstroop
-Laurier, kruidnagel
pi_160824966
Vandaag deze nog gemaakt. Wel 24 uur in het zuur laten staan vooraf. Goddelijk zacht vlees.

http://adriaandesmaakmaker.nl/maastrichts-zoervleis-zuur-vlees/

:9~
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')