abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 6 november 2012 @ 19:01:49 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118899974
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 18:52 schreef RobinOok het volgende:
En die wilde jij gaan sudderen tot draadjesvlees? :?
Ik hoop het niet...
Moest hier aan denken

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118900002
Nee tuurlijk niet, ging puur om ff een mooi stuk gemarmerd vlees te laten zien.
Misery, complaints, self pity, injustice!!!!
  dinsdag 6 november 2012 @ 19:02:27 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118900005
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 november 2012 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Fap Fap Fap Fap
Rauw vlees en fappen? :{w
  dinsdag 6 november 2012 @ 19:02:47 #229
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118900017
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 19:02 schreef An_awesome_wave het volgende:
Nee tuurlijk niet, ging puur om ff een mooi stuk gemarmerd vlees te laten zien.
in het draadjesvleestopic... :?
  dinsdag 6 november 2012 @ 19:04:49 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118900119
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 19:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Rauw vlees en fappen? :{w
Zou mijn maagdelijkheid verkopen voor zulke steaks
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118900142
Ja daar ging het de vorige pagina over enzo.
Misery, complaints, self pity, injustice!!!!
  dinsdag 6 november 2012 @ 19:09:07 #232
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118900308
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 november 2012 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou mijn maagdelijkheid verkopen voor zulke steaks
Hahahaha, lekker makkelijk, iets verkopen wat je niet hebt!
pi_118916404
damn deze draad maakt me hongerig ;)
  woensdag 7 november 2012 @ 03:21:49 #234
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118922756
*knip*
  woensdag 7 november 2012 @ 12:03:55 #235
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118930269
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 november 2012 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Fap Fap Fap Fap
_O-
Siesta & Fiesta!
  woensdag 7 november 2012 @ 14:02:55 #236
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_118934571
Gisteren in een restaurant zulk mooi gemarmerd en mals USA sukadevlees gegeten dat het absoluut zonde was om te stoven, daarom gegrild geserveerd gekregen:

:9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_118934983
Volgen voor draadjesvlees
pi_118936759
quote:
14s.gif Op woensdag 7 november 2012 14:02 schreef golfer het volgende:
Gisteren in een restaurant zulk mooi gemarmerd en mals USA sukadevlees gegeten dat het absoluut zonde was om te stoven, daarom gegrild geserveerd gekregen:
[ afbeelding ]
:9
Fap fap.

Ik bereid ook graag sukade, met de paplepel ingegoten aangezien wij het 10 jaar geleden thuis minimaal 1 keer in de 2 weken hadden.

Heerlijk!
  † In Memoriam † woensdag 7 november 2012 @ 15:02:34 #239
91830 MaximusTG
pi_118937047
Das wel heel mals dan hoor, als het met de paplepel gaat.
  woensdag 7 november 2012 @ 15:10:51 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118937345
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 15:02 schreef MaximusTG het volgende:
Das wel heel mals dan hoor, als het met de paplepel gaat.
dit vlees is ook uitermate mals
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118937768
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2012 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dit vlees is ook uitermate mals
Dat klopt zeker. Heerlijk mals vlees en verwerk Sucade ook vaak in stoofschotels. Smelt op de tong.

Maar bij mij thuis wel een voordeel. Mijn moeder heeft op de huishoudschool gezeten dus de meeste klassieke gerechten die je bijvoorbeeld in Wannée ziet heb ik wel voorbij zien komen toen ik jonger was, en nog steeds :)
  woensdag 7 november 2012 @ 15:32:23 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118938268
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 15:20 schreef Molleman het volgende:

[..]

Dat klopt zeker. Heerlijk mals vlees en verwerk Sucade ook vaak in stoofschotels. Smelt op de tong.

Maar bij mij thuis wel een voordeel. Mijn moeder heeft op de huishoudschool gezeten dus de meeste klassieke gerechten die je bijvoorbeeld in Wannée ziet heb ik wel voorbij zien komen toen ik jonger was, en nog steeds :)
Goed bestorven en doorregen sucade kan je langs de zeen in het midden uitsnijden en dan als steak eten. Ossehaas is daar laf smakend peutervoer bij, zo smaakvol.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 8 november 2012 @ 21:50:28 #243
97745 Thorical
finding a way
pi_118997291
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2012 15:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed bestorven en doorregen sucade kan je langs de zeen in het midden uitsnijden en dan als steak eten. Ossehaas is daar laf smakend peutervoer bij, zo smaakvol.
Die kende ik al.
Vandaag rendang proberen te maken maar dat vind ik nog niet meevallen de olie wilde niet uit mijn kokos.En ik had een recept drie Spaanse pepers en 10 rawit op een pond vlees. Dat vond ik een beetje overdreven. Maar ik vind het resultaat maar zo zo, niet sprankelend met frisse zuurtjes maar een beetje bedompt.
pi_155534873
Laatste post in dit draadjesvleesdraadje is bijna drie jaar geleden, maar toch maar een kick, want ik heb een vraag.

Ik had riblappen gekocht, want ik had zin in draadjesvlees. Na een paar uur sudderen was het vlees lekker mals. Het smaakte best goed, maar wat het voor mij dan weer verpest, is die ietwat vettig-ranzige smaak en geur die rundvlees kan hebben.
Ik wil dus graag lekker mals draadjesvlees dat alleen naar puur vlees smaakt en zonder die vetsmaak en -geur. Moet ik dan een magerder rundvleessoort kiezen? Of moet ik het vet wegsnijden bij de riblappen? (dat had ik nu niet gedaan vanwege de malsheid) Of hoort die smaak erbij en moet ik niet zeiken? Heeft iemand een idee?
pi_155536532
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 15:50 schreef Isegrim het volgende:
Misschien niet helemaal ontopic, maar kwam op YouTube deze docu tegen over slachthuizen in Parijs in de jaren '40:
(niet voor weekhartige mensen)

Ligt het aan mij of was het vee toen veel mooier? O+
Werkpaarden, dus flink gespierd.
Whatever...
pi_155542621
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 19:29 schreef Bladergroen het volgende:
Laatste post in dit draadjesvleesdraadje is bijna drie jaar geleden, maar toch maar een kick, want ik heb een vraag.

Ik had riblappen gekocht, want ik had zin in draadjesvlees. Na een paar uur sudderen was het vlees lekker mals. Het smaakte best goed, maar wat het voor mij dan weer verpest, is die ietwat vettig-ranzige smaak en geur die rundvlees kan hebben.
Ik wil dus graag lekker mals draadjesvlees dat alleen naar puur vlees smaakt en zonder die vetsmaak en -geur. Moet ik dan een magerder rundvleessoort kiezen? Of moet ik het vet wegsnijden bij de riblappen? (dat had ik nu niet gedaan vanwege de malsheid) Of hoort die smaak erbij en moet ik niet zeiken? Heeft iemand een idee?
Gebruik paardenvlees. Lekkerder dan rund voor stoofvlees vind ik zelf.
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 23:17:56 #247
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155543477
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 19:29 schreef Bladergroen het volgende:
Laatste post in dit draadjesvleesdraadje is bijna drie jaar geleden, maar toch maar een kick, want ik heb een vraag.

Ik had riblappen gekocht, want ik had zin in draadjesvlees. Na een paar uur sudderen was het vlees lekker mals. Het smaakte best goed, maar wat het voor mij dan weer verpest, is die ietwat vettig-ranzige smaak en geur die rundvlees kan hebben.
Ik wil dus graag lekker mals draadjesvlees dat alleen naar puur vlees smaakt en zonder die vetsmaak en -geur. Moet ik dan een magerder rundvleessoort kiezen? Of moet ik het vet wegsnijden bij de riblappen? (dat had ik nu niet gedaan vanwege de malsheid) Of hoort die smaak erbij en moet ik niet zeiken? Heeft iemand een idee?
Wat is het recept dat je gebruikt?
The love you take is equal to the love you make.
pi_155565837
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 23:17 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Wat is het recept dat je gebruikt?
Een recept is het nauwelijks te noemen:
Riblappen in de pan leggen en bestrooien met wat zout. Aanbraden met vloeibaar braadspul. (Ik als lurker weet dat dit vloeken in de kerk is, maar ik gebruik het lekker toch) Daarna nog een scheut azijn erbij, eventueel water en sudderen maar, in dit geval een uurtje of 4.

Maar halverwege de dag kreeg ik de intelligente ingeving dat het waarschijnlijk ligt aan de jus: Het vlees had ik met jus en al een nacht in de koelkast gezet. De volgende dag zat er een flinke laag vet op de jus en die heb ik er niet afgeschept. Bij het verwarmen ligt het stuk vlees dan in die vette jus te rollebollen dus die smaak dringt overal door. Dat zal het zijn denk ik, maar als iemand nog een andere verklaring heeft dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Volgende keer schep ik het vet er weer af. Of misschien ga ik eerst voor het paardenvlees. (dank voor de tip n0a!) Zijn er meer mensen die paard lekkerder vinden dan rund?
  woensdag 26 augustus 2015 @ 18:57:45 #249
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155566632
Misschien ligt het daar aan. Ik denk ook dat er heel wat smakelijker recepten te bedenken zijn, eerlijk gezegd. Kan me niet voorstellen dat sudderen in azijn en water nou een heel smakelijk resultaat oplevert.
The love you take is equal to the love you make.
pi_155566951
Sucadelappen met alleen rundvleeskruifen 6 uur garen in onder jus liefst Maggie vloeibare jus. Gegarandeerd succes!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')