quote:Op zondag 16 oktober 2011 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De A&P Had vaak prachtig vlees maar die zijn weg. Weet zeker dat dit soort vlees er ook in NL is maar dat het verwerkt wordt in gehakt ofzo.
C1000 was toch A&P?quote:Op zondag 16 oktober 2011 10:37 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik heb 1 keer zulke mooie sukadelappen gezien, bij de C1000 nog wel.
Wat heb ik aan een webshop in deze, kan het vlees niet zien als ik het koop.quote:Op zondag 16 oktober 2011 10:42 schreef Sorella het volgende:
http://www.meerdanvlees.nl/index.php nog een webshop
De mooiste stukken koe, dus goed gemarmerd en met voldoende vet, gaan naar Zuid Europa heb ik eens bij De Wilde keuken(? of was het de Keuringsdienst?) gezienquote:Op zondag 16 oktober 2011 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De A&P Had vaak prachtig vlees maar die zijn weg. Weet zeker dat dit soort vlees er ook in NL is maar dat het verwerkt wordt in gehakt ofzo.
In gehakt! Wat doodzonde...quote:Op zondag 16 oktober 2011 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De A&P Had vaak prachtig vlees maar die zijn weg. Weet zeker dat dit soort vlees er ook in NL is maar dat het verwerkt wordt in gehakt ofzo.
Echt! Wat zonde... Maarja, nederlanders willen geloof ik graag mager vlees.quote:Op zondag 16 oktober 2011 10:44 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
De mooiste stukken koe, dus goed gemarmerd en met voldoende vet, gaan naar Zuid Europa heb ik eens bij De Wilde keuken(? of was het de Keuringsdienst?) gezien![]()
Prachtige beelden gefilmd in een abattoir, het leek wel een soort dans.. kan het fragment niet vinden helaas..
Ik vond het vooral zo mooi gefilmdquote:Op zondag 16 oktober 2011 10:54 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Echt! Wat zonde... Maarja, nederlanders willen geloof ik graag mager vlees.
Thanks voor de link, net aangeklikt, even kijken. Vind het wel interessant!
Haha, dat kijk ik dus regelmatig, juist omdat ze dit soort vragen stellen. Pas hadden ze een aflevering over doperwten vs tuinerwten enz. Wat ik helemaal grappig vond omdat ik enkele dagen daarvoor bij de AH stond om diepvriesdoperwten te kopen. Ik zag echter alleen maar tuinerwten liggen. Tja, het ziet eruit als een doperwt, ik heb het idee dat het smaakt als een doperwt, dan neem ik maar tuinerwten dacht ik toen nog. Toen kwam in die aflevering aan het licht dat het maar een vaag gedoe is met dat onderscheid tuinerwt-doperwtquote:Op zondag 16 oktober 2011 10:54 schreef Isegrim het volgende:
Ik lees het al, jij moet vaker Keuringsdienst van Waarde kijken.Van dat hertenvlees lijkt me een goeie kijkersvraag.
Tuinerwtjes zijn stiekem net ff wat lekkerder, want malser, maar eigenlijk is het allemaal één pot natquote:Op zondag 16 oktober 2011 10:57 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Haha, dat kijk ik dus regelmatig, juist omdat ze dit soort vragen stellen. Pas hadden ze een aflevering over doperwten vs tuinerwten enz. Wat ik helemaal grappig vond omdat ik enkele dagen daarvoor bij de AH stond om diepvriesdoperwten te kopen. Ik zag echter alleen maar tuinerwten liggen. Tja, het ziet eruit als een doperwt, ik heb het idee dat het smaakt als een doperwt, dan neem ik maar tuinerwten dacht ik toen nog. Toen kwam in die aflevering aan het licht dat het maar een vaag gedoe is met dat onderscheid tuinerwt-doperwt
Mijn kat krijgt soms ook vers vlees, en ook in niet-vers voer zit natuurlijk vlees (al is dat maar 7%, wat de reden is dat ik het niet koop. Dat, en mijn kat moet van dat natvoer standaard kotsen. T beestje heeft smaakquote:Op zondag 16 oktober 2011 10:55 schreef Sunnythesun het volgende:
HondenvoerDaar wordt ook veel restvlees naar toe gebracht. Mijn hond krijgt kvv (kant en klaar versvlees). Dat zijn organen, stukken spiervlees, kraakbeen, wat vermalen bot van eigenlijk alle dieren die geslacht worden behalve varken, verpakt in een rol van 1kg voor in de vriezer. Dus ik vermoed dat ook wild in dit soort rollen terecht komt. Ik weet iig dat het merk wat mijn hond krijgt een versie 'lam' heeft, maar ook 'eend'.
Mja, dat kwam toen ook nog aan het licht, dat er weer producenten zijn die velderwten als doperwt verkopen. Enfin.quote:Op zondag 16 oktober 2011 10:59 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Tuinerwtjes zijn stiekem net ff wat lekkerder, want malser, maar eigenlijk is het allemaal één pot natAlleen kapucijners (of velderwtjes) zijn echt een andere soort.. Maar het verschil is nog steeds niet echt groot.
Jup, al lees ik net op de site van Carnibest dat er alleen 'vee' in zit.. Kan nog even niets vinden over restvlees van wild..quote:Op zondag 16 oktober 2011 10:59 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Mijn kat krijgt soms ook vers vlees, en ook in niet-vers voer zit natuurlijk vlees (al is dat maar 7%, wat de reden is dat ik het niet koop. Dat, en mijn kat moet van dat natvoer standaard kotsen. T beestje heeft smaak). Ook in snacks zoals kroketten en frikadellen zal eea verwerkt worden natuurlijk, evenals in bep. veevoeder.
Dan raad ik je aan om die aflevering te kijken, het enige verschil is de grootte.quote:Op zondag 16 oktober 2011 10:59 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Tuinerwtjes zijn stiekem net ff wat lekkerder, want malser, maar eigenlijk is het allemaal één pot natAlleen kapucijners (of velderwtjes) zijn echt een andere soort.. Maar het verschil is nog steeds niet echt groot.
Daarom neem ik gewoon tuinerwtjes uit de diepvries als ik doperwten wil en een pot velderwtjes als ik kapucijners nodig hebquote:Op zondag 16 oktober 2011 11:00 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Mja, dat kwam toen ook nog aan het licht, dat er weer producenten zijn die velderwten als doperwt verkopen. Enfin.
Ja, dat was meen ik wel een beetje de conclusie ja (ik heb niet alles even goed gevolgd van die aflevering, was intussen wat anders aan het doen)quote:Op zondag 16 oktober 2011 11:01 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dan raad ik je aan om die aflevering te kijken, het enige verschil is de grootte.
En de kleur, en de kleur van de peul. Ik heb gekekenquote:Op zondag 16 oktober 2011 11:01 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dan raad ik je aan om die aflevering te kijken, het enige verschil is de grootte.
Ze zitten in dezelfde peul hoorquote:Op zondag 16 oktober 2011 11:02 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
En de kleur, en de kleur van de peul. Ik heb gekeken![]()
Grotere erwtjes zijn vaak iets minder mals, vandaar dat ik het onderscheid maak..
Volgens mij liet de bioloog 2 verschillende peulen zien, 1 Kapucijner/velderwt (die was rood en de erwtjes gelig) en 1 doperwt/tuinerwt (die was geel en de erwt groen)quote:
Dat herinner ik met ook.quote:Op zondag 16 oktober 2011 11:13 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Volgens mij liet de bioloog 2 verschillende peulen zien, 1 Kapucijner/velderwt (die was rood en de erwtjes gelig) en 1 doperwt/tuinerwt (die was geel en de erwt groen)Maar misschien heb ik dat dan verkeerd onthouden?
Bij de Aldi in duitsland ( ze hebben er twee, Nord en Süd, blauwe en oranje aldis) hebben ze in de diepvries hertenpoulet liggen, vlees om te stoven. Voor de Hertenpeper dus.quote:Op zondag 16 oktober 2011 10:52 schreef cinnamon_M het volgende:
.
Ik vraag het me trouwens helemaal af van bijv. hertenvlees: daar zie je alleen de biefstukjes van liggen, soms wat wildstoof met hert. Wat gebeurt er met de rest? Ik zie iig nooit hertengehakt liggen, wat doen ze er dan mee?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |