Hoe koud is het in je kelder? Ik weet niet welke gist gebruikt wordt maar meestal moet je zo rond de 18C-21C zitten. (soms liever wat warmer zelfs).quote:Op maandag 31 oktober 2011 12:14 schreef RoaRRR het volgende:
Kan ik de boel in mijn kelder zetten? Deze is vorstvrij en indien nodig kan ik er zelfs de verwarming aan zetten.
Lees namelijk dat er nogal een lucht vanaf komt en die wil ik liever niet in mijn appartement
Meet het inderdaad eens. Laat er een thermometertje liggen. Kijk dan 's ochtends vroeg eens, overdag en 's avonds laat. En dan ook met de kachel aan.quote:Op maandag 31 oktober 2011 12:20 schreef RoaRRR het volgende:
Geen idee hoe koud/warm het in de kelder isHeb geen temp meter hier. Maar kan het wel eens meten.
Met de verwarming aan haalt ie wel 18 graden, dus dat zou geen probleem moeten zijn.
Zo'n waterslot is wel rustgevend,quote:Op maandag 31 oktober 2011 12:18 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Hoe koud is het in je kelder? Ik weet niet welke gist gebruikt wordt maar meestal moet je zo rond de 18C-21C zitten. (soms liever wat warmer zelfs).
Iets lager kan wel maar dan verloopt de vergisting langzamer en je smaakprofiel wordt wat anders(dat hoeft niet erg te zijn).
Ik neem aan dat er bij die blikken een redelijk tolerant gist zit.
Ik vind de lucht zelf trouwens hartstikke meevallen. Ik heb meer last van het waterslot dan van geurtjes.
Heel goed mogelijk. Zeker bij een wat kleinere kamer met slechte ventilatie.quote:Op maandag 31 oktober 2011 20:31 schreef Kabolter het volgende:
Ik zet het toch meestal wel in een andere kamer. Geen idee of het toeval was, maar ik had toevallig wel een paar dagen hoofdpijn.
Tip: flesjes rechtop zetten, nooit neerleggen.quote:Op dinsdag 1 november 2011 10:01 schreef Soohr het volgende:
Ik was vorige week begonnen en afgelopen zondag heb ik het bier gebotteld,
nu moeten de flesjes een week op kamertemperatuur staan om de 2e gisting op gang te brengen en daarna kunnen ze koel in de kelder nog 3 weekjes liggen.
Dan open ik de eerste,
Wat zijn eigenlijk meestal je beginSG en eindSG bij die pakketten?quote:Op vrijdag 4 november 2011 15:50 schreef popolon het volgende:
Ga van het weekend het spul in de fles gooien en dan een nieuwe batch er in gooien, bijna twee weken gisting en mijn hydrometer geeft voor de tweede dag een constante waarde aan. Morgen nog even meten om zeker te zijn. Volgens de meting zal dit bier een alcoholpercentage van rond de 5.5% moeten krijgen.
Nog een paar weken nagisten en dan weer genieten.
Deze heeft een SG van 1.045 en FG van 1.005, kom ik op 5,25% uit zie ik net.quote:Op vrijdag 4 november 2011 16:08 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Wat zijn eigenlijk meestal je beginSG en eindSG bij die pakketten?
Ik kom met hergisting op de fles uit op 5,9%.quote:Op vrijdag 4 november 2011 16:28 schreef popolon het volgende:
[..]
Deze heeft een SG van 1.045 en FG van 1.005, kom ik op 5,25% uit zie ik net.
De animo is net wat te weinig. Heb vroeger nog wel topics geopend over destilleren. Hoop gezeur dat het gevaarlijk zou zijn, aardig wat lezers. En voordat je het weet ben je de enige die post.quote:Op dinsdag 15 november 2011 01:22 schreef Nembrionic het volgende:
Het verbaast me eigenlijk dat er niet meer zelfbrouwers te vinden zijn op Fok. (ja, schaamteloze kick)
Zodat de gist naar de bodem zakt?quote:Op dinsdag 1 november 2011 11:25 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Tip: flesjes rechtop zetten, nooit neerleggen.
Yup. En de andere troep die er eventueel nog in zweeft.quote:Op donderdag 29 december 2011 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zodat de gist naar de bodem zakt?
Pff dat zou mij te lang duren. Ik koop die 20 jaar oude single malt wel ipv er op te wachtenquote:Op donderdag 29 december 2011 20:19 schreef Aneurism het volgende:
Cool Topic, ik wil zelf eens whisky brouwen... Maar dat is een stukje moeilijker en kan je niet echt thuis doen.Leuk topic iig
Oppassen ook met het ontstaan van methanol.quote:Op donderdag 29 december 2011 22:54 schreef tjoptjop het volgende:
Ja, zo'n hoog alcoholpercentage haal je alleen met destilleren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |