abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 31 oktober 2011 @ 12:18:03 #91
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_103780916
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 12:14 schreef RoaRRR het volgende:
Kan ik de boel in mijn kelder zetten? Deze is vorstvrij en indien nodig kan ik er zelfs de verwarming aan zetten.

Lees namelijk dat er nogal een lucht vanaf komt en die wil ik liever niet in mijn appartement :)
Hoe koud is het in je kelder? Ik weet niet welke gist gebruikt wordt maar meestal moet je zo rond de 18C-21C zitten. (soms liever wat warmer zelfs).

Iets lager kan wel maar dan verloopt de vergisting langzamer en je smaakprofiel wordt wat anders(dat hoeft niet erg te zijn).

Ik neem aan dat er bij die blikken een redelijk tolerant gist zit.


Ik vind de lucht zelf trouwens hartstikke meevallen. Ik heb meer last van het waterslot dan van geurtjes.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_103781021
Geen idee hoe koud/warm het in de kelder is :D Heb geen temp meter hier. Maar kan het wel eens meten.

Met de verwarming aan haalt ie wel 18 graden, dus dat zou geen probleem moeten zijn.
Realiteit is een illusie die ontstaat bij een gebrek aan alcohol
  maandag 31 oktober 2011 @ 12:22:45 #93
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_103781122
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 12:20 schreef RoaRRR het volgende:
Geen idee hoe koud/warm het in de kelder is :D Heb geen temp meter hier. Maar kan het wel eens meten.

Met de verwarming aan haalt ie wel 18 graden, dus dat zou geen probleem moeten zijn.
Meet het inderdaad eens. Laat er een thermometertje liggen. Kijk dan 's ochtends vroeg eens, overdag en 's avonds laat. En dan ook met de kachel aan.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_103782940
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 12:18 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Hoe koud is het in je kelder? Ik weet niet welke gist gebruikt wordt maar meestal moet je zo rond de 18C-21C zitten. (soms liever wat warmer zelfs).

Iets lager kan wel maar dan verloopt de vergisting langzamer en je smaakprofiel wordt wat anders(dat hoeft niet erg te zijn).

Ik neem aan dat er bij die blikken een redelijk tolerant gist zit.

Ik vind de lucht zelf trouwens hartstikke meevallen. Ik heb meer last van het waterslot dan van geurtjes.
Zo'n waterslot is wel rustgevend,
  maandag 31 oktober 2011 @ 13:28:27 #95
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_103783383
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 13:17 schreef Soohr het volgende:

[..]

Zo'n waterslot is wel rustgevend,
Dat wel :Y
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_103802720
Ik zet het toch meestal wel in een andere kamer. Geen idee of het toeval was, maar ik had toevallig wel een paar dagen hoofdpijn.
  maandag 31 oktober 2011 @ 20:36:34 #97
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_103803117
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 20:31 schreef Kabolter het volgende:
Ik zet het toch meestal wel in een andere kamer. Geen idee of het toeval was, maar ik had toevallig wel een paar dagen hoofdpijn.
Heel goed mogelijk. Zeker bij een wat kleinere kamer met slechte ventilatie.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 1 november 2011 @ 06:18:29 #98
36098 kievit19
vlaai squad is no more
pi_103819296
Van het weekend ben ik er mee aan de gang gegaan, en het staat nu al vrolijk 2 dagen flink te borrelen. De geur heb ik opgelost door aan het waterslot een stuk tuinslang te maken , en deze door de ventilatie van het raam te steken, tuinslang paste perfect op het waterslot heb om het zeker te weten nog wel een stukje tape er omheen gedaan
The sand is pouring through the hourglass
To remind me of how precious time is
Cause all I ever do
Is dream, dream, dream, what am I supposed to do
pi_103822147
Ik was vorige week begonnen en afgelopen zondag heb ik het bier gebotteld,
nu moeten de flesjes een week op kamertemperatuur staan om de 2e gisting op gang te brengen en daarna kunnen ze koel in de kelder nog 3 weekjes liggen.

Dan open ik de eerste,
  dinsdag 1 november 2011 @ 11:25:20 #100
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_103824539
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 10:01 schreef Soohr het volgende:
Ik was vorige week begonnen en afgelopen zondag heb ik het bier gebotteld,
nu moeten de flesjes een week op kamertemperatuur staan om de 2e gisting op gang te brengen en daarna kunnen ze koel in de kelder nog 3 weekjes liggen.

Dan open ik de eerste,
Tip: flesjes rechtop zetten, nooit neerleggen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_103825302
nu ik het teruglees en mijn kelder even in gedachten neem liggen ze ook niet nee,
zeker in de winter is het dermate koud (de keldervloer) dat het bier eigenlijk ook niet eens in de koelkast hoeft.
  vrijdag 4 november 2011 @ 15:50:18 #102
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_103959891
Ga van het weekend het spul in de fles gooien en dan een nieuwe batch er in gooien, bijna twee weken gisting en mijn hydrometer geeft voor de tweede dag een constante waarde aan. Morgen nog even meten om zeker te zijn. Volgens de meting zal dit bier een alcoholpercentage van rond de 5.5% moeten krijgen.

Nog een paar weken nagisten en dan weer genieten.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  vrijdag 4 november 2011 @ 16:08:06 #103
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_103960550
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 15:50 schreef popolon het volgende:
Ga van het weekend het spul in de fles gooien en dan een nieuwe batch er in gooien, bijna twee weken gisting en mijn hydrometer geeft voor de tweede dag een constante waarde aan. Morgen nog even meten om zeker te zijn. Volgens de meting zal dit bier een alcoholpercentage van rond de 5.5% moeten krijgen.

Nog een paar weken nagisten en dan weer genieten.
Wat zijn eigenlijk meestal je beginSG en eindSG bij die pakketten?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 4 november 2011 @ 16:28:57 #104
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_103961465
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 16:08 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Wat zijn eigenlijk meestal je beginSG en eindSG bij die pakketten?
Deze heeft een SG van 1.045 en FG van 1.005, kom ik op 5,25% uit zie ik net.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  vrijdag 4 november 2011 @ 19:22:23 #105
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_103968146
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 16:28 schreef popolon het volgende:

[..]

Deze heeft een SG van 1.045 en FG van 1.005, kom ik op 5,25% uit zie ik net.
Ik kom met hergisting op de fles uit op 5,9%.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 4 november 2011 @ 20:29:25 #106
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_103971481
Dat was inderdaad voor bottling. Even snel een berekening gedaan met een online calculator.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 15 november 2011 @ 01:22:50 #107
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_104383226
Het verbaast me eigenlijk dat er niet meer zelfbrouwers te vinden zijn op Fok. (ja, schaamteloze kick)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_104483722
Meldt zich, maar dat was gedurende een periode van 5 jaar elk weekend 25/30 liter, eindigend rond 1985.....
Niet uit blik/pakket (afgezien eerste keer) echter altijd van zelf geschroot mout en vaak 2/3 e deel tarwezetmeel wat ik goedkoop (lees: bijna gratis) kon verkrijgen.

[ Bericht 54% gewijzigd door fietsenmaker11 op 17-11-2011 18:50:44 ]
  vrijdag 18 november 2011 @ 17:51:30 #109
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_104520155
Waarom gestopt?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 28 december 2011 @ 08:07:46 #110
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_106116270
Kick! Hier staat weer 10 liter te vergisten.

Deze keer ga ik 5 liter ervan dry hoppen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_106129955
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2011 01:22 schreef Nembrionic het volgende:
Het verbaast me eigenlijk dat er niet meer zelfbrouwers te vinden zijn op Fok. (ja, schaamteloze kick)
De animo is net wat te weinig. Heb vroeger nog wel topics geopend over destilleren. Hoop gezeur dat het gevaarlijk zou zijn, aardig wat lezers. En voordat je het weet ben je de enige die post.

Als er niet een stuk of 6 mensen (minimaal) posten dan is de lol er snel van af, bloedt het topic dood en is er nog minder aandacht omdat het minder vaak te zien is in 'actieve topics'.
  woensdag 28 december 2011 @ 16:43:05 #112
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_106130090
ik en mn broer zouden in december beginnen. stel het nog even uit naar januari ;-)
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
  donderdag 29 december 2011 @ 19:26:22 #113
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_106176762
Zo, mijn hoofdvergisting is klaar(snel deze keer, net iets meer dan 48 uur).
Zojuist de boel overgeheveld en een dry hopping experiment uitgevoerd.

Weekje laten staan en dan op de fles :)

Tussentijdse meting levert alvast goede resultaten op.

BeginSG: 1064 (stiekem zou het 1066 kunnen zijn)
TussenmetingSG: 1012

Na de navergisting op de fles zou dat 7,7% alcohol moeten opleveren(prima) maar ik denk dat 'ie de komende week ook nog wel zakt naar 1011 of zelf 1010 (dat zou 8% opleveren).
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 29 december 2011 @ 19:33:43 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106177110
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 11:25 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Tip: flesjes rechtop zetten, nooit neerleggen.
Zodat de gist naar de bodem zakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 december 2011 @ 19:36:10 #115
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_106177215
quote:
1s.gif Op donderdag 29 december 2011 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zodat de gist naar de bodem zakt?
Yup. En de andere troep die er eventueel nog in zweeft.

Er is een essentieel smaakverschil als je het depot meegiet. Soms is het echt vies en soms voegt het smaak toe(zoals bijvoorbeeld bij Avec Les Bon Voeux).

De keuze is dus aan de drinker.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_106179073
Cool Topic, ik wil zelf eens whisky brouwen... Maar dat is een stukje moeilijker en kan je niet echt thuis doen. :) Leuk topic iig :)
pi_106185432
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2011 20:19 schreef Aneurism het volgende:
Cool Topic, ik wil zelf eens whisky brouwen... Maar dat is een stukje moeilijker en kan je niet echt thuis doen. :) Leuk topic iig :)
Pff dat zou mij te lang duren. Ik koop die 20 jaar oude single malt wel ipv er op te wachten :P

En hoezo moeilijker? Ik heb het idee dat bierbrouwen toch wel wat complexer is.
pi_106186313
Whiskey is toch gedestilleerd? Volgens mij is het in Nederland lastig om aan geschikte destillatie-apparatuur te komen (thuis stoken mag natuurlijk niet van de overheid omdat ze anders accijns mis lopen).
pi_106186376
Ja, zo'n hoog alcoholpercentage haal je alleen met destilleren.
pi_106186443
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2011 22:54 schreef tjoptjop het volgende:
Ja, zo'n hoog alcoholpercentage haal je alleen met destilleren.
Oppassen ook met het ontstaan van methanol.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')