Wat zijn eigenlijk meestal je beginSG en eindSG bij die pakketten?quote:Op vrijdag 4 november 2011 15:50 schreef popolon het volgende:
Ga van het weekend het spul in de fles gooien en dan een nieuwe batch er in gooien, bijna twee weken gisting en mijn hydrometer geeft voor de tweede dag een constante waarde aan. Morgen nog even meten om zeker te zijn. Volgens de meting zal dit bier een alcoholpercentage van rond de 5.5% moeten krijgen.
Nog een paar weken nagisten en dan weer genieten.
Deze heeft een SG van 1.045 en FG van 1.005, kom ik op 5,25% uit zie ik net.quote:Op vrijdag 4 november 2011 16:08 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Wat zijn eigenlijk meestal je beginSG en eindSG bij die pakketten?
Ik kom met hergisting op de fles uit op 5,9%.quote:Op vrijdag 4 november 2011 16:28 schreef popolon het volgende:
[..]
Deze heeft een SG van 1.045 en FG van 1.005, kom ik op 5,25% uit zie ik net.
De animo is net wat te weinig. Heb vroeger nog wel topics geopend over destilleren. Hoop gezeur dat het gevaarlijk zou zijn, aardig wat lezers. En voordat je het weet ben je de enige die post.quote:Op dinsdag 15 november 2011 01:22 schreef Nembrionic het volgende:
Het verbaast me eigenlijk dat er niet meer zelfbrouwers te vinden zijn op Fok. (ja, schaamteloze kick)
Zodat de gist naar de bodem zakt?quote:Op dinsdag 1 november 2011 11:25 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Tip: flesjes rechtop zetten, nooit neerleggen.
Yup. En de andere troep die er eventueel nog in zweeft.quote:Op donderdag 29 december 2011 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zodat de gist naar de bodem zakt?
Pff dat zou mij te lang duren. Ik koop die 20 jaar oude single malt wel ipv er op te wachtenquote:Op donderdag 29 december 2011 20:19 schreef Aneurism het volgende:
Cool Topic, ik wil zelf eens whisky brouwen... Maar dat is een stukje moeilijker en kan je niet echt thuis doen. Leuk topic iig
Oppassen ook met het ontstaan van methanol.quote:Op donderdag 29 december 2011 22:54 schreef tjoptjop het volgende:
Ja, zo'n hoog alcoholpercentage haal je alleen met destilleren.
Ach, waar heb je dat volledig zicht met twee ogen voor nodigquote:Op donderdag 29 december 2011 22:56 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Oppassen ook met het ontstaan van methanol.
Inderdaad, dus whisky brouw je nietquote:
Scheikunde dan denk ikquote:Op vrijdag 30 december 2011 00:59 schreef SuperrrTuxxx het volgende:
Vroeger op school met natuurkunde gedaan, was best leuk. Je moet idd wel geduld hebben, da's wat minder.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |