abonnement Unibet Coolblue
pi_103712820
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2011 20:46 schreef kievit19 het volgende:
heb nu alleen wel 1 probleem: ik heb nog geen beugelflessen , en om nou in 10 dagen 3 kratten grolsch leeg te drinken is me "net" iets teveel van het goede.

Zomaar een ideetje hoor, maar "koop" gewoon lege flessen? Elke supermarkt die zeg maar Grolsch flessen inneemt ofzo? Zo deden wij dat vroeger tenminste.

Je kan ook die kroonkurk dingen nemen die je erop mept met een hamer of die push versie zoals een "reversed kurketrekker" (naam ff kwijt, lijkt erop qua uiterlijk) maar waarom kutten als je gratis die Grolsch dingen kan gebruiken? Koop tegen statiegeld en lever later weer in.
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 18:01:29 #77
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_103712840
Zelfbrouwer meldt zich :W

-edit- niet uit blik trouwens.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_103713021
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2011 20:46 schreef kievit19 het volgende:
en om nou in 10 dagen 3 kratten grolsch leeg te drinken is me "net" iets teveel van het goede.

Voor het goede doel offer ik me wel op eigenlijk :) Maak er een semi kleine fok meet van en ik, Cynix en Harrie doen dat wel ff voor je :D

Ik en Cynix 1 krat Harrie de andere 2
pi_103713134
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 02:41 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Een grotere massa stof heeft een grotere warmtecapaciteit en reageert dus minder en dus trager op de toevoer van een gelijke hoeveelheid energie. Ik kan mij zo voorstellen dat de temperatuur dus juist nauwkeuriger te regelen is. Veel lastiger is het denk ik om het bier snel te koelen na het koken met de hop. Omdat water een gigantische warmtecapaciteit heeft moet er heel veel energie ontrokken worden. Bij een grote hoeveelheid bier is dat denk technisch gezien lastiger dan bij een kleine hoeveelheid bier.
Misschien begrijp ik je verkeerd, maar het punt is juist dat het gisten te hoge temperaturen oplevert. Of je het nu eerst voldoende koelt of niet.

Brouwers van stookwijn/wijn hebben daardoor waterslangen door het vat lopen die zodoende de massa koelen tijdens het gisten. Alcoholpercentages liggen bij 9 van de 10 keren lager bij bier. Dus ik dacht dat het daardoor misschien wel kon zonder koeling.
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 18:36:46 #80
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_103713744
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 18:11 schreef Kabolter het volgende:

[..]

Misschien begrijp ik je verkeerd, maar het punt is juist dat het gisten te hoge temperaturen oplevert. Of je het nu eerst voldoende koelt of niet.

Brouwers van stookwijn/wijn hebben daardoor waterslangen door het vat lopen die zodoende de massa koelen tijdens het gisten. Alcoholpercentages liggen bij 9 van de 10 keren lager bij bier. Dus ik dacht dat het daardoor misschien wel kon zonder koeling.
Het is goed dat je daarover nadenkt want de gisttemperatuur is erg belangrijk voor de smaak.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_103717662
haha wat vet is dit!!!!!

Ik ga sowieso zon pakketje bestellen :D
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 20:38:31 #82
89728 Plastic_Power
Vegetable rights & peace
pi_103717899
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2011 20:00 schreef popolon het volgende:
Ik zat er naast trouwens, heb geen witbier in de gister maar een 'European Pilsner'.

[ afbeelding ] *klik*

En hier is een voorbeeld van meegeleverde instructies.
Ik woonde vroeger zo'n 5 minuten van de toko waar je deze besteld hebt. Hele coole zaak! Ik heb er zelf ook de Oatmeal Stout en Honeyweiss van gebrouwen. Ik betrek mijn spullen nu hier:
http://www.grapeandgranary.com/

Het kriebelt al weken weer, dus misschien binnenkort maar even een pakketje ophalen ;)
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 20:43:30 #83
89728 Plastic_Power
Vegetable rights & peace
pi_103718105
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 00:01 schreef PKfotografie het volgende:
dit is iets wat ik wel eens wil gaan proberen..

is er een must have boek?
en de grote vraag van mijn wederhelft..... bier maken stinkt.... hoe erg ruik je het? (zitten op een appartement) en is er wat aan te doen?

drinken trouwens graag pils en niet zozeer bruinbier dus misschien scheelt dat wat, of juist niet
Deze website vind ik erg handig:
http://www.howtobrew.com/intro.html

Wat betreft boeken is dit een klassieker:



http://www.amazon.com/Com(...)31053/ref=pd_sim_b_3
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
pi_103719431
Waarom zou jouw bier lekkerder zijn dan fabrieksbier? Het is een vrij simpel proces dat perfect geautomatiseerd kan worden en de bierproducenten gebruiken ook geen inferieure ingredienten of rare toevoegingen zoals bij sommige andere prefab producten. en ze voegen zeker geen suiker toe aan hun bier zoals jij :r
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:50:28 #85
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_103720490
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 20:38 schreef Plastic_Power het volgende:

[..]

Ik woonde vroeger zo'n 5 minuten van de toko waar je deze besteld hebt. Hele coole zaak! Ik heb er zelf ook de Oatmeal Stout en Honeyweiss van gebrouwen. Ik betrek mijn spullen nu hier:
http://www.grapeandgranary.com/

Het kriebelt al weken weer, dus misschien binnenkort maar even een pakketje ophalen ;)
Er zitten hier wel wat kleine winkeltjes waar ik ook wel eens binnenloop maar niet zo'n grote als Midwest Brewing. Inderdaad een beste zaak. :7
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 21:54:40 #86
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_103720615
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 21:19 schreef Fokpop het volgende:
Waarom zou jouw bier lekkerder zijn dan fabrieksbier? Het is een vrij simpel proces dat perfect geautomatiseerd kan worden en de bierproducenten gebruiken ook geen inferieure ingredienten of rare toevoegingen zoals bij sommige andere prefab producten. en ze voegen zeker geen suiker toe aan hun bier zoals jij :r
Macrobier is dood bier. En je bent op de hoogte van wat de suikers doen?
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_103725424
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 21:19 schreef Fokpop het volgende:
en ze voegen zeker geen suiker toe aan hun bier zoals jij :r
Ik wil niet vervelend zijn maar als je de etiketten leest zie je toch heel vaak "maltose" erbij staan hoor.

Of het lekker is is persoonlijk. Hou er ook niet zo van. Hoewel grenadine in trappist weer wel heel normaal is. (persoonlijk vind ik dat je dat soort mensen een bier-ban moet geven)
  zondag 30 oktober 2011 @ 07:38:40 #88
37248 BertV
Handgemaakt
pi_103733023
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 21:19 schreef Fokpop het volgende:
Waarom zou jouw bier lekkerder zijn dan fabrieksbier? Het is een vrij simpel proces dat perfect geautomatiseerd kan worden en de bierproducenten gebruiken ook geen inferieure ingredienten of rare toevoegingen zoals bij sommige andere prefab producten. en ze voegen zeker geen suiker toe aan hun bier zoals jij :r
Met het toevoegen van suiker zorg je ervoor dat de nagisting op de fles op gang blijft / komt.
Alleen in die laatste fase kan er koolzuur in het bier blijven. (in de overige brouwfasen kan het ontsnappen. Dat schepje kristalsuiker waar we het over hebben wordt grotendeels omgezet in alcohol en koolzuur.
Fabrieksbier kan best lekker zijn. Belle-Vue Kriek is geen (zure) kriek maar zoete limonade, maar ik lust af en toe wel een flesje.
Kleinere brouwerijen maken ongezoet bier met nagisting op fles en dat is zeker niet slechter dan mijn eigen brouwsel. (eerder constanter van kwaliteit :o )
Grotere brouwerijen zouden dit makkelijk ook kunnen, alleen produceren ze nu het bier waar de meeste vraag naar is.

[ Bericht 4% gewijzigd door BertV op 30-10-2011 07:45:07 ]
Huisarts Van Waalwijk Van Doorn en/of voorouders net boven Neder-Rijn? Doe een DNA-test.
  zondag 30 oktober 2011 @ 12:10:30 #89
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_103737460
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 21:19 schreef Fokpop het volgende:
Waarom zou jouw bier lekkerder zijn dan fabrieksbier? Het is een vrij simpel proces dat perfect geautomatiseerd kan worden en de bierproducenten gebruiken ook geen inferieure ingredienten of rare toevoegingen zoals bij sommige andere prefab producten. en ze voegen zeker geen suiker toe aan hun bier zoals jij :r
Jij hebt het duidelijk niet begrepen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_103780772
Kan ik de boel in mijn kelder zetten? Deze is vorstvrij en indien nodig kan ik er zelfs de verwarming aan zetten.

Lees namelijk dat er nogal een lucht vanaf komt en die wil ik liever niet in mijn appartement :)
Realiteit is een illusie die ontstaat bij een gebrek aan alcohol
  maandag 31 oktober 2011 @ 12:18:03 #91
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_103780916
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 12:14 schreef RoaRRR het volgende:
Kan ik de boel in mijn kelder zetten? Deze is vorstvrij en indien nodig kan ik er zelfs de verwarming aan zetten.

Lees namelijk dat er nogal een lucht vanaf komt en die wil ik liever niet in mijn appartement :)
Hoe koud is het in je kelder? Ik weet niet welke gist gebruikt wordt maar meestal moet je zo rond de 18C-21C zitten. (soms liever wat warmer zelfs).

Iets lager kan wel maar dan verloopt de vergisting langzamer en je smaakprofiel wordt wat anders(dat hoeft niet erg te zijn).

Ik neem aan dat er bij die blikken een redelijk tolerant gist zit.


Ik vind de lucht zelf trouwens hartstikke meevallen. Ik heb meer last van het waterslot dan van geurtjes.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_103781021
Geen idee hoe koud/warm het in de kelder is :D Heb geen temp meter hier. Maar kan het wel eens meten.

Met de verwarming aan haalt ie wel 18 graden, dus dat zou geen probleem moeten zijn.
Realiteit is een illusie die ontstaat bij een gebrek aan alcohol
  maandag 31 oktober 2011 @ 12:22:45 #93
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_103781122
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 12:20 schreef RoaRRR het volgende:
Geen idee hoe koud/warm het in de kelder is :D Heb geen temp meter hier. Maar kan het wel eens meten.

Met de verwarming aan haalt ie wel 18 graden, dus dat zou geen probleem moeten zijn.
Meet het inderdaad eens. Laat er een thermometertje liggen. Kijk dan 's ochtends vroeg eens, overdag en 's avonds laat. En dan ook met de kachel aan.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_103782940
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 12:18 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Hoe koud is het in je kelder? Ik weet niet welke gist gebruikt wordt maar meestal moet je zo rond de 18C-21C zitten. (soms liever wat warmer zelfs).

Iets lager kan wel maar dan verloopt de vergisting langzamer en je smaakprofiel wordt wat anders(dat hoeft niet erg te zijn).

Ik neem aan dat er bij die blikken een redelijk tolerant gist zit.

Ik vind de lucht zelf trouwens hartstikke meevallen. Ik heb meer last van het waterslot dan van geurtjes.
Zo'n waterslot is wel rustgevend,
  maandag 31 oktober 2011 @ 13:28:27 #95
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_103783383
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 13:17 schreef Soohr het volgende:

[..]

Zo'n waterslot is wel rustgevend,
Dat wel :Y
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_103802720
Ik zet het toch meestal wel in een andere kamer. Geen idee of het toeval was, maar ik had toevallig wel een paar dagen hoofdpijn.
  maandag 31 oktober 2011 @ 20:36:34 #97
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_103803117
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 20:31 schreef Kabolter het volgende:
Ik zet het toch meestal wel in een andere kamer. Geen idee of het toeval was, maar ik had toevallig wel een paar dagen hoofdpijn.
Heel goed mogelijk. Zeker bij een wat kleinere kamer met slechte ventilatie.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 1 november 2011 @ 06:18:29 #98
36098 kievit19
vlaai squad is no more
pi_103819296
Van het weekend ben ik er mee aan de gang gegaan, en het staat nu al vrolijk 2 dagen flink te borrelen. De geur heb ik opgelost door aan het waterslot een stuk tuinslang te maken , en deze door de ventilatie van het raam te steken, tuinslang paste perfect op het waterslot heb om het zeker te weten nog wel een stukje tape er omheen gedaan
The sand is pouring through the hourglass
To remind me of how precious time is
Cause all I ever do
Is dream, dream, dream, what am I supposed to do
pi_103822147
Ik was vorige week begonnen en afgelopen zondag heb ik het bier gebotteld,
nu moeten de flesjes een week op kamertemperatuur staan om de 2e gisting op gang te brengen en daarna kunnen ze koel in de kelder nog 3 weekjes liggen.

Dan open ik de eerste,
  dinsdag 1 november 2011 @ 11:25:20 #100
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_103824539
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2011 10:01 schreef Soohr het volgende:
Ik was vorige week begonnen en afgelopen zondag heb ik het bier gebotteld,
nu moeten de flesjes een week op kamertemperatuur staan om de 2e gisting op gang te brengen en daarna kunnen ze koel in de kelder nog 3 weekjes liggen.

Dan open ik de eerste,
Tip: flesjes rechtop zetten, nooit neerleggen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')