abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 11 maart 2012 @ 00:38:57 #203
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_108957145
Pils duurt vrij lang voordat het goed te drinken is. De ales, stouts, wheats e.d. gaan wat dat betreft stukken sneller. Maar ok, da's met de pilsners die ik tot nu toe gebrouwen heb.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 11 maart 2012 @ 00:40:03 #204
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108957169
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2012 00:38 schreef popolon het volgende:
Pils duurt vrij lang voordat het goed te drinken is. De ales, stouts, wheats e.d. gaan wat dat betreft stukken sneller. Maar ok, da's met de pilsners die ik tot nu toe gebrouwen heb.
Lager je wel?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 11 maart 2012 @ 00:44:38 #205
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_108957296
1 a 2 weken fermenting, afhankelijk vh type. Dan de fles in voor de 2e fermentatie. Sommige mensen vinden dat niks, die willen de tweede ook in een carboy of zoiets maar de tweede kan prima in de fles, daarom dus. ;)
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 11 maart 2012 @ 00:48:31 #206
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_108957386
Crap ik weet al die Nederlandse termen niet. Ik brouwde nog niet toen ik in NL woonde.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 11 maart 2012 @ 00:51:03 #207
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108957434
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2012 00:44 schreef popolon het volgende:
1 a 2 weken fermenting, afhankelijk vh type. Dan de fles in voor de 2e fermentatie. Sommige mensen vinden dat niks, die willen de tweede ook in een carboy of zoiets maar de tweede kan prima in de fles, daarom dus. ;)
Fermenting / vergisten
Fermentation / vergisting (logisch :P )
Carboy = mandfles.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 11 maart 2012 @ 00:51:56 #208
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108957463
Ik hevel trouwens ook over naar de mandfles want dan ben je een hoop troep kwijt uit je eerste vergisting, zoals eiwitten en meer van dat soort troep. Wellicht is dat bij die pakketten minder.

Je zegt dat het dus zo lang duurt voordat het drinkbaar is. Dat kán daar wel eens mee te maken hebben ;)

Maar je lagert dus niet begrijp ik?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 11 maart 2012 @ 00:58:30 #209
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_108957633
De paketten die ik koop werken prima voor beide methodes. En ik heb de apparatuur verder (nog) niet. ;)

Hou sowieso altijd weinig residu over, het vergist bijna allemaal. En er mag best iets op de bodem liggen bij een goed biertje. Maar klopt, zoals ik het doe duurt het in wat gevallen wat langer. Zeker met lichtere bieren.

En die mandfles (jaja) gaat er binnenkort wel komen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 11 maart 2012 @ 01:01:39 #210
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108957708
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2012 00:58 schreef popolon het volgende:
De paketten die ik koop werken prima voor beide methodes. En ik heb de apparatuur verder (nog) niet. ;)

Hou sowieso altijd weinig residu over, het vergist bijna allemaal. En er mag best iets op de bodem liggen bij een goed biertje. Maar klopt, zoals ik het doe duurt het in wat gevallen wat langer. Zeker met lichtere bieren.

En die mandfles (jaja) gaat er binnenkort wel komen.
Die pakketten zullen weinig troep achterlaten denk ik zo. De hop e.d. hoef je ook niet meer toe te voegen toch?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 11 maart 2012 @ 01:06:02 #211
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_108957806
Sommige wel, sommige niet. De Nut Brown Ale heeft wel aparte hop.

De Aussie Ales waren 'no boil kits', erg makkelijk en misschien niet het best vh beste maar ik vind ze erg goed te drinken. Zeker vergeleken met de supermarkt bieren.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  maandag 12 maart 2012 @ 19:42:46 #212
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109022316
Heb 't nog even opgezocht op het grootste homebrewforum maar tweede vergisting is vaak niet eens meer nodig bij de wat simpelere niet al te heldere bieren.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  maandag 12 maart 2012 @ 19:46:18 #213
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109022499
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 19:42 schreef popolon het volgende:
Heb 't nog even opgezocht op het grootste homebrewforum maar tweede vergisting is vaak niet eens meer nodig bij de wat simpelere niet al te heldere bieren.
Duidelijk :)

Mijn brouwsel van maandag ga ik woensdag overhevelen en beginnen met de dryhop(zo'n 10 dagen). Vrienden van me hebben gisteren blijkbaar een beetje gesnoept en ze waren behoorlijk enthousiast, dus dat is goed nieuws :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 12 maart 2012 @ 20:07:18 #214
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109023619
Met de dryhop is idd wel tweede vergisting aan te raden. Maar dat wist je al. ;)
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  maandag 12 maart 2012 @ 22:03:26 #215
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109030688
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 20:07 schreef popolon het volgende:
Met de dryhop is idd wel tweede vergisting aan te raden. Maar dat wist je al. ;)
Yup :)

Ik ga echter wel 3 flesjes direct bottelen deze woensdag. Dan kan ik het verschil proeven :)

Want hij schijnt nu echt heel lekker te ruiken en te smaken. Die smaak verandert sowieso natuurlijk maar ben wel benieuwd naar de geur, wat die doet.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 13 maart 2012 @ 00:02:14 #216
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109036692
Zo, ik heb zojuist een hop/eiwitfilter gebouwd. Dat moet een hoop viezigheid uit mijn bier gaan houden. Schoner bier, betere smaak :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 15 maart 2012 @ 15:18:23 #217
23344 Sheepcidus
Is it an excuse?
pi_109131667
Leuk topic wil zelf ook binnekort een bier gaan brouwen. Ik heb al wat spullen staan van het cider maken de afgelopen herfst. Maar waar halen jullie de flesjes vandaan ook gewoon van de brouwer?
Were making, were making!
Radio Soulwax!
  donderdag 15 maart 2012 @ 15:33:05 #218
37248 BertV
Klei indiaan
pi_109132108
quote:
14s.gif Op donderdag 15 maart 2012 15:18 schreef Sheepcidus het volgende:
Leuk topic wil zelf ook binnekort een bier gaan brouwen. Ik heb al wat spullen staan van het cider maken de afgelopen herfst. Maar waar halen jullie de flesjes vandaan ook gewoon van de brouwer?
Bij de buurtsuper haal ik lege beugelflesjes die ik vervolgens goed schoonmaak met Sterinet.

Ik ben ook meer van het simpele low-budget-werk.
Bovengenoemde filtering doe ik bijvoorbeeld met uitgekookte handdoeken.
Handgemaakt | Doggerlandvluchteling
  zaterdag 17 maart 2012 @ 20:45:23 #219
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109212651
Vandaag 11 anonieme proevers mijn bier voorgeschoteld. Gemiddelde score: een 8 :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 17 maart 2012 @ 22:28:43 #220
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109215783
Da's een prima score lijkt me.


Kom net bij een vriend vandaan die een een 20 gallon (75 liter) fermenter heeft gekocht. Zoiets dus:



Oh zo mooi spul maar wel erg duur.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 17 maart 2012 @ 22:31:00 #221
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109215852
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2012 22:28 schreef popolon het volgende:
Da's een prima score lijkt me.

Kom net bij een vriend vandaan die een een 20 gallon (75 liter) fermenter heeft gekocht. Zoiets dus:

[ afbeelding ]

Oh zo mooi spul maar wel erg duur.
Oeh, ja heel mooi spul :Y
Ook fijn met schoonmaken. Maar inderdaad prijzig. En het moet wel nuttig zijn om dat geld uit te geven.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 17 maart 2012 @ 22:40:07 #222
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109216099
Ja dat zit er nog even niet in, ga geen (minimaal) 500 ballen uitgeven. ;( Al is 't het wel waard als je blijft brouwen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 17 maart 2012 @ 22:46:59 #223
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109216341
Ja, 30liter RVS CCT is ongeveer 400eu.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 23 maart 2012 @ 20:44:13 #224
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109441709
Toch maar eens 'dry hoppen', wat biologische hop ingeslagen.

German Hallertaur Tradition Pellet Hops 2 oz.
New Zealand Motueka (Saaz) Whole Hops 4 oz.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 24 maart 2012 @ 01:52:57 #225
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109453684
Vrienden van me zijn inmiddels een stapje verder gegaan en hebben 40 hectoliter van hun recept (American IPA en Double Oatmeal Stout) bij http://www.brouwerijdemolen.nl/ gebrouwen.
Je kan daar een ketel huren.

Mocht je zin hebben om te proeven, 14 April hebben ze een proeverij bij de Bierkoning en 17 April bij Wildeman (beiden in Amterdam)
http://rooiedop.nl/

Wel tof om te zien, eerst hebben ze een flink aantal testbiertjes gemaakt en langzaam kwam het idee om het dan ook meteen echt groot aan te pakken.
  zaterdag 24 maart 2012 @ 12:22:06 #226
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109458800
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 01:52 schreef SiGNe het volgende:
Vrienden van me zijn inmiddels een stapje verder gegaan en hebben 40 hectoliter van hun recept (American IPA en Double Oatmeal Stout) bij http://www.brouwerijdemolen.nl/ gebrouwen.
Je kan daar een ketel huren.

Mocht je zin hebben om te proeven, 14 April hebben ze een proeverij bij de Bierkoning en 17 April bij Wildeman (beiden in Amterdam)
http://rooiedop.nl/

Wel tof om te zien, eerst hebben ze een flink aantal testbiertjes gemaakt en langzaam kwam het idee om het dan ook meteen echt groot aan te pakken.
Ah, daar zag ik gisteren iets over op Facebook :)

Erg leuk :Y
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 24 maart 2012 @ 14:39:15 #227
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109461933
Het is wel even wat meer dan de 15 liter die ze thuis elke keer brouwden per batch :P
Ze hebben nu ook een kleine brouwerij-lokatie in Utrecht in een werfkelder waar ze ook af en toe proefavonden hebben, ook met andere bieren erbij en hapjes.
Best leuk concept dat ze bedacht hebben en opzich allemaal ook nog thuis te doen.
  zaterdag 24 maart 2012 @ 14:40:44 #228
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109461966
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 14:39 schreef SiGNe het volgende:
Het is wel even wat meer dan de 15 liter die ze thuis elke keer brouwden per batch :P
In dat stadium zit ik nu ook :Y
Alhoewel ik een pan van 70liter op het oog heb.

quote:
Ze hebben nu ook een kleine brouwerij-lokatie in Utrecht in een werfkelder waar ze ook af en toe proefavonden hebben, ook met andere bieren erbij en hapjes.
Best leuk concept dat ze bedacht hebben en opzich allemaal ook nog thuis te doen.
Zag ik nou een afgezaagd VW-busje als bestelauto?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 24 maart 2012 @ 15:33:17 #229
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109463092
Een oude VW bus past wel bij het idee. :D
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 24 maart 2012 @ 16:29:35 #230
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109464419
Ja, die bus hebben ze sinds kort.. is volgens mij van de broer van een van de brouwers (had ie al dacht ik) en daar hebben ze een Rooie Dop stikker opgeplakt.
En nu met de introductie van hun eerste grote batch bier dat ook commerciëel verkrijgbaar gaat worden is het wel een handig reclamemiddel.
Het zal overigens alleen in speciaalzaken te krijgen zijn en dan warschijnlijk oko nog neit alle speciaalzaken.
Geenidee of het bijv. ook bij Bert's Bierhuis in Utrecht verkocht gaat worden, neem aan dat dar binnenkort wel meer bekend over word.
pi_109464448
Van 15 naar 4000 liter is wel een flinke stap ja :D

Wel tof ^O^
  zaterdag 24 maart 2012 @ 16:56:08 #232
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109465026
Volgens mij mogen ze nu ook op Ratebeer een klassificering krijgen, ook wel tof ^O^
  donderdag 29 maart 2012 @ 20:22:03 #233
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109666984
De Nut Brown Ale gaat dit weekend in de fles en ik heb twee Leffe klonen bestelt.

Een makkelijk bier om te brouwen en schijnt uitstekend te smaken.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 29 maart 2012 @ 23:34:06 #234
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109678664
http://www.ratebeer.com/b(...)mericana-ipa/168334/ ^O^

Bij bierspeciaalzaken te krijgen (zo niet, wel te bestellen door ze, moeten ze ff naar hun website gaan en contact opnemen)
Echt tof.

Ben zelf meer een rum liefhebber en zelf rum distileren gaat lastig worden helaas (en thuisstoken is ook illegaal) maar toch, van thuis brouwen naar dit ^O^
  donderdag 29 maart 2012 @ 23:44:08 #235
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109679078
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 23:34 schreef SiGNe het volgende:
http://www.ratebeer.com/b(...)mericana-ipa/168334/ ^O^

Bij bierspeciaalzaken te krijgen (zo niet, wel te bestellen door ze, moeten ze ff naar hun website gaan en contact opnemen)
Echt tof.

Ben zelf meer een rum liefhebber en zelf rum distileren gaat lastig worden helaas (en thuisstoken is ook illegaal) maar toch, van thuis brouwen naar dit ^O^
Je kunt vrij simpel zelf destilleren maar je moet veel oefenen. En ja, illegaal maar niemand dat je deur binnen komt vallen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 29 maart 2012 @ 23:48:00 #236
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109679246
Ik heb ook geen idee of de basismaterialen wel te krijgen zijn, zuivere molasse en suikerriet..
Molasse is opzich nog wel te krijgen maar dat is zeg maar het restmateriaal dat alleen nog als zoetstof(suikerstroop) te gebruiken is.
Ik gok ook dat de apparatuur wat duurder za zijn dan bij bier brouwen, je hebt oa een distileerapparaat nodig.
Voorlopig heb ik nog een zeer goede speciaalzaak in Utrecht (Jaarbeurstraverse) maar die gaat eind 2012 helaas dicht ivm verbouwing van het station.
en huur elders in Utrecht centrum is veel te duur.
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:40:10 #237
304120 Bramdecaviaeter
"LSD, 100 µg, i.m."
pi_109858072
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 23:48 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb ook geen idee of de basismaterialen wel te krijgen zijn, zuivere molasse en suikerriet..
Molasse is opzich nog wel te krijgen maar dat is zeg maar het restmateriaal dat alleen nog als zoetstof(suikerstroop) te gebruiken is.
Ik gok ook dat de apparatuur wat duurder za zijn dan bij bier brouwen, je hebt oa een distileerapparaat nodig.
Voorlopig heb ik nog een zeer goede speciaalzaak in Utrecht (Jaarbeurstraverse) maar die gaat eind 2012 helaas dicht ivm verbouwing van het station.
en huur elders in Utrecht centrum is veel te duur.
Valt wel mee hoor, Voor de kolom + koeler ben je voor 20 euro koperwerk wel klaar je moet het alleen zelf in elkaar zetten. Ik heb 1 of 2 jaar geleden een enkele keer wijn gedestileerd en heb de drank laten trekken met een avondmelange (lekkere thee van AH huismerk) en dat beviel toch wel aardig.

Nu wil ik het wat serieuzer aanpakken en ook zelf gaan gisten met gewone suiker of aardappels. Heb 2 boeken gekocht:

- Kleinschalig destilleren en likeur maken van Ad Coumou
- Stoken in Beeld van Prof. J.W. Brouwer. (Nomen est Omen :D)

Ik ben blij dat ik beide boeken heb gekocht want de eerste is erg technisch geschreven met veel tabellen en een CD met excel sheets om alles makkelijk te berekenen. Maar dat werkt toch wat lastiger als beginner, en daarvoor is dat 2e boek veel toegankelijker.

Ik moet me nog wel verder verdiepen, wat apparatuur aanschaffen zoals een grote stookketel om de kolom op aan te sluiten en even mn berging opruimen en dan gaat het beginnen!

Lijkt me erg tof om eigen drankjes te kunnen maken en zelf je smaak te kunnen bepalen.

Edit: is er op FOK nog een goed Destilleer topic? want ik kon het zo gemakkelijk niet vinden.

[ Bericht 2% gewijzigd door Bramdecaviaeter op 03-04-2012 17:45:56 ]
Inter faeces et urinam nascimur,
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:52:01 #238
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109858490
Denk dat je dat topic zelf moet aanmaken, lees ik wel mee naar hoe de vorderingen gaan :)
Altijd handig als er iemand er een beetje info over kan geven
pi_109898457
een vraag voor de meer ervaren brouwers op FOK. Ik wil bier brouwen; ik denk aan een IPA of een dikke stout of porter. Ik heb nog nooit gebrouwen, maar die 'starterskits' lijken mij niet zo geweldig. Van andere die er ervaring mee hebben, hoor ik dat de starterkits body missen.
Zij er pakketten die wel te doen zijn, maar ook mooie bieren opleveren. pakketten met goede grondstoffen ipv concentraat.
  woensdag 4 april 2012 @ 16:26:03 #240
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109899639
Als starterskits zijn die pakketten over het algemeen goed te doen hoor, het gaat ook om te kijken of het wat voor je is en dan zou ik zeker niet al te moeilijk beginnen.

Sterker nog, ik brouw regelmatig nog zo'n pakket als ik er even snel een batch in wil gooien. (en je kunt er zelf een draai aangeven d.m.v. hop, cacao, honing etc. toe te voegen) Een 'simpele' Stout, Porter en IPA zijn over het algemeen vrij vergevingsgezind dus heel veel zou er niet mis moeten gaan.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  woensdag 4 april 2012 @ 18:24:40 #241
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109904419
Je kan het die vrienden van me vragen, 4000 liter IPA en Stout geeft je wel wat ervaring zou ik zeggen ;)
mailadres kan je vinden op de site die ik al vaak genoeg hier gespammed heb (wil dat ook weer niet te vaak doen, het gaat hier over bierbrouwen in het algemeen en niet om hun)
(overigens nu ook te krijgen bij Burg Bieren in Ermelo O-) )

Zij zijn redelijk snel overgestapt op eigen recepten ipv die start-kits, wilden ook meer invloed hebben op de smaken, verschillende hoppen en mouten gebruiken enzo.
pi_110477400
Voor de verjaardag van die ouwe van me ga ik zo'n pakketje kopen en samen uitproberen. Lijkt me tof!
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 18 april 2012 @ 16:04:38 #243
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_110489350
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2012 11:39 schreef dimmak het volgende:
Voor de verjaardag van die ouwe van me ga ik zo'n pakketje kopen en samen uitproberen. Lijkt me tof!
^O^

Lees dit maar even door: http://www.wiki-hobbybrou(...)_brouwer:blikbrouwen

Erg handige tips over het "blikbrouwen", gebaseerd op lange ervaring van andere gebruikers :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_110490810
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2012 16:04 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

^O^

Lees dit maar even door: http://www.wiki-hobbybrou(...)_brouwer:blikbrouwen

Erg handige tips over het "blikbrouwen", gebaseerd op lange ervaring van andere gebruikers :)
Thanks!
Uitvinder van de biersmiley.
pi_110491335
Even een tvpeetje, binnenkort ook van plan om bier te brouwen in de schuur! Nu even inlezen :Y
  donderdag 19 april 2012 @ 18:38:35 #246
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_110542562
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 20:22 schreef popolon het volgende:
De Nut Brown Ale gaat dit weekend in de fles
Zo! Die smaakt me een partijtje goed. Heel in de verte proef je ook wat chocolade maar da's echt detail.
quote:
The finished product exhibits a deep copper color, fruity/caramelly flavor and aroma with toasty, chocolatey notes; and it tastes great after just a few weeks.
Drinkt te makkelijk weg. ;)
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 17:01:08 #247
89728 Plastic_Power
Vegetable rights & peace
pi_111135256
Gisteren deze besteld, zodat ik mooi buiten kan brouwen. Minder rommel en het kookt vel sneller op zo'n ding dan op het fornuis.

http://www.amazon.com/Bay(...)id=1336143532&sr=8-1
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 00:06:44 #248
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111273658
Vraag betreffende de gisting van ginger ale. Alhoewel het strikt gezien geen bier is komt er wel suiker en gist bij kijken :P
Ik maak af en toe zelf gemberbier maar ik vraag me af op welk moment ik het beste kan bottelen. Direct op de fles gisten resulteerde in ontploffende beugelflessen :P Te lang wachten lijkt me ook niet goed ivm koolzuur, er mag best slim wat prik in zitten. Ik werk met 50 gr gember en 175 gr suiker per liter.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 01:03:58 #249
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_111275427
Hmmm, ontploffen lijk me voornamelijk een zaak van niet complete gisting . Beter te lang wachten dan te kort. Ik neem aan dat de gisting plaatsvindt in een emmer of iets dergelijks?
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 01:09:51 #250
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111275529
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 00:06 schreef Erasmo het volgende:
Vraag betreffende de gisting van ginger ale. Alhoewel het strikt gezien geen bier is komt er wel suiker en gist bij kijken :P
Ik maak af en toe zelf gemberbier maar ik vraag me af op welk moment ik het beste kan bottelen. Direct op de fles gisten resulteerde in ontploffende beugelflessen :P Te lang wachten lijkt me ook niet goed ivm koolzuur, er mag best slim wat prik in zitten. Ik werk met 50 gr gember en 175 gr suiker per liter.
Wat je moet doen is net als de bierbrouwers hergisten op de fles.

Wat Popolon zegt: bierbommetjes ontstaan doordat de vergisting nog niet klaar is.

Wat je moet doen is helemaal uit laten vergisten en vervolgens bottelen met 5-8 gram per liter aan suiker.

Dan krijg je dus koolzuur op de fles, net als bij bier :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 8 mei 2012 @ 11:07:37 #252
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111281677
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 8 mei 2012 @ 11:33:06 #253
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111282635
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 01:03 schreef popolon het volgende:
Hmmm, ontploffen lijk me voornamelijk een zaak van niet complete gisting . Beter te lang wachten dan te kort. Ik neem aan dat de gisting plaatsvindt in een emmer of iets dergelijks?
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 01:09 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Wat je moet doen is net als de bierbrouwers hergisten op de fles.

Wat Popolon zegt: bierbommetjes ontstaan doordat de vergisting nog niet klaar is.

Wat je moet doen is helemaal uit laten vergisten en vervolgens bottelen met 5-8 gram per liter aan suiker.

Dan krijg je dus koolzuur op de fles, net als bij bier :)
Ok spul zit nu in het gistvat :)
  donderdag 10 mei 2012 @ 22:30:36 #254
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111398727
Waterslot is nog steeds constant aan het borrelen :D
  donderdag 10 mei 2012 @ 22:54:01 #255
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111400024
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 22:30 schreef Erasmo het volgende:
Waterslot is nog steeds constant aan het borrelen :D
Wanneer ben je begonnen? Want opzich kan het lang duren.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 10 mei 2012 @ 22:55:18 #256
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111400092
Dinsdag avond laat.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 00:17:53 #257
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_111403871
Oh minimaal een week laten zitten, maar langer kan geen kwaad.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 00:27:35 #258
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111404204
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 00:17 schreef popolon het volgende:
Oh minimaal een week laten zitten, maar langer kan geen kwaad.
En meten is weten. Heb je een hydrometer? Zo niet..dan gewoon lekker wachten tot het waterslot klaar is, dan nog een weekje laten staan. Dan op de fles met suikerwater :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 11 mei 2012 @ 07:03:36 #259
37248 BertV
Klei indiaan
pi_111407863
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 00:17 schreef popolon het volgende:
Oh minimaal een week laten zitten, maar langer kan geen kwaad.
In principe voor het bier niet, maar het vergroot wel de kans op besmetting.

Tip om in het waterslot geen water maar jenever te gebruiken. Anders heb je na twee weken een "bolletje-besmetting" boven je brouwsel hangen.
Handgemaakt | Doggerlandvluchteling
  vrijdag 11 mei 2012 @ 07:13:28 #260
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_111407902
Niet echt, er zijn zelfs brouwerijen met 'open gisting ?' Besmetting ontstaat vaak met niet goed schoongemaakte 'attributen'.

De gassen die vrijkomen zijn zwaarder dan de standaard lucht, in een normaal afgesloten vat/emmer heeft een eventueel gevaar geen kans.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 10:35:52 #261
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111411383
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 07:03 schreef BertV het volgende:

[..]

In principe voor het bier niet, maar het vergroot wel de kans op besmetting.

Tip om in het waterslot geen water maar jenever te gebruiken. Anders heb je na twee weken een "bolletje-besmetting" boven je brouwsel hangen.
Die besmettingskans is behoorlijk kleiner geworden doordat er alcohol inzit en de pH van je wort omlaag is gegaan.

Bieren lageren is heel normaal.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 11 mei 2012 @ 17:15:37 #262
304120 Bramdecaviaeter
"LSD, 100 µg, i.m."
pi_111426576
Ik ben nu bezig met een liter of 27 honing wijn.
Omdat ik dit wil brouwen voor een opening van een DIY bioartlab heb ik gekozen voor een recept wat snel resultaat geeft ipv het gebruikelijke brouwersgeduld. het moet namelijk 18 mei al drinkbaar zijn en ben 2 mei begonnen. Ik heb dit recept gevolgd:

http://www.greydragon.org/brewing/mead.html#Gyrth

Vrij weinig suikerinhoud dus, ik heb Wyeast sweet mead gist gebruikt omdat die speciaal voor honingwijn zou zijn. maar na enkele dagen heb ik geen gebubbel gemerkt al zaten er wel een klein beetje belletjes in het afgetapte mengsel. Omdat ik enkele dagen later toch bezig was met wat turbogist heb ik er ook een beetje bijgegooid. Nu heb ik het nog een keer afgegoten, een beetje extra honing, suiker, en kruiden toegevoegd en weer terug in het brouwvat gedaan. Nu bubbeld het wel lekker en de smaak is ook gelijk wat beter.

Alleen vraag ik me nu af of ik er verstandig aan doe om er een klaringsmiddel bij te gooien en of ik na het gebruik van klaringmiddel nog bubbelformatie kan verwachten na het bottelen.
Inter faeces et urinam nascimur,
  zaterdag 12 mei 2012 @ 23:50:54 #263
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111477565
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 17:15 schreef Bramdecaviaeter het volgende:
Ik ben nu bezig met een liter of 27 honing wijn.
Omdat ik dit wil brouwen voor een opening van een DIY bioartlab heb ik gekozen voor een recept wat snel resultaat geeft ipv het gebruikelijke brouwersgeduld. het moet namelijk 18 mei al drinkbaar zijn en ben 2 mei begonnen. Ik heb dit recept gevolgd:

http://www.greydragon.org/brewing/mead.html#Gyrth

Vrij weinig suikerinhoud dus, ik heb Wyeast sweet mead gist gebruikt omdat die speciaal voor honingwijn zou zijn. maar na enkele dagen heb ik geen gebubbel gemerkt al zaten er wel een klein beetje belletjes in het afgetapte mengsel. Omdat ik enkele dagen later toch bezig was met wat turbogist heb ik er ook een beetje bijgegooid. Nu heb ik het nog een keer afgegoten, een beetje extra honing, suiker, en kruiden toegevoegd en weer terug in het brouwvat gedaan. Nu bubbeld het wel lekker en de smaak is ook gelijk wat beter.

Alleen vraag ik me nu af of ik er verstandig aan doe om er een klaringsmiddel bij te gooien en of ik na het gebruik van klaringmiddel nog bubbelformatie kan verwachten na het bottelen.
Welk klaringsmiddel had je in gedachten?

Opzich zou het geen probleem moeten zijn.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 13 mei 2012 @ 04:49:17 #264
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_111482746
Weer 20 liter in de fles, een witbier dit keer. Ik heb nu bijna 50 liter bier in de basement staan. :Y)
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 13 mei 2012 @ 05:45:45 #265
181802 theKiD
Ons Gusje
pi_111483066
Tot nu toe alleen ervaring met wijn maken om te verstoken voor likeurtjes. Altijd bij brouwmarkt in Almere. Maar bier brouwen heeft me altijd al getrokken. Dit komt in mijn AT-lijst. En komende zomer eens kijken of ik een keer naar Almere ga, om wat te proberen :)
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  zondag 13 mei 2012 @ 10:29:38 #266
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111484632
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 00:17 schreef popolon het volgende:
Oh minimaal een week laten zitten, maar langer kan geen kwaad.
Bubbelt nog steeds constant :P
  zondag 13 mei 2012 @ 13:31:10 #267
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_111488961
http://www.utrechtsebierbrouwersfestival.nl/
19 Mei in.. Utrecht :P
Ik weet niet of julllie ook gaan maar ik kan nog steeds die bieren van de Rooie Dop aanraden :)
  zondag 13 mei 2012 @ 18:57:45 #268
304120 Bramdecaviaeter
"LSD, 100 µg, i.m."
pi_111501327
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 23:50 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Welk klaringsmiddel had je in gedachten?

Opzich zou het geen probleem moeten zijn.
Turboklar

Ik weet eigenlijk ook niet echt wat het doet.
Inter faeces et urinam nascimur,
  maandag 14 mei 2012 @ 00:36:04 #269
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111519717
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2012 18:57 schreef Bramdecaviaeter het volgende:

[..]

Turboklar

Ik weet eigenlijk ook niet echt wat het doet.
In principe zorgen klaringsmiddelen ervoor dat eitwitten neerslaan(die zorgen voor troebelheid).
Het wil bijvoorbeeld wel eens zijn dat je je wort niet snel genoeg afkoelt.

Dan wordt je bier uiteindelijk wel helder maar zodra je het in de koelkast zet, dan wordt het weer troebel. Dat zijn eiwitten. Die kun je dus doen neerslaan.

Ik gebruik zelf altijd iers mos tijdens het brouwen.
De laatste keren werkte dat erg goed.

En dan heb je ook nog gistwaas. Maar daar helpt een klaringsmiddel niet tegen(en dat wil je ook niet)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 14 mei 2012 @ 15:28:02 #270
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_111534705
Leuk artikel, misschien ook wel interessant voor de thuisbrouwer:
http://dg.ned.newsmemory.(...)T7D8Jn9ghSM.facebook
  maandag 14 mei 2012 @ 15:52:42 #271
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111535633
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 15:28 schreef SiGNe het volgende:
Leuk artikel, misschien ook wel interessant voor de thuisbrouwer:
http://dg.ned.newsmemory.(...)T7D8Jn9ghSM.facebook
Heb je aandelen?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 14 mei 2012 @ 19:28:34 #272
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_111545434
nope, gewoon vrienden van me.
Maar ik zal 't niet meer doen
  dinsdag 15 mei 2012 @ 00:41:39 #273
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111564467
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 19:28 schreef SiGNe het volgende:
nope, gewoon vrienden van me.
Dat wist ik.

quote:
Maar ik zal 't niet meer doen
Ik hou je niet tegen hoor? :D
Ik snap alleen de relevantie van het laatste artikel niet voor de thuisbrouwer :+
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 15 mei 2012 @ 01:07:23 #274
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_111565203
Nja, dat de thuisbrouwer ook op een redelijk makkelijke manier verder kan gaan dan alleen thuisbrouwen en dat het best loont om commerciëel te gaan denken.
Ik weet niet of jullie bijv. ook de recepten die jullie maken bijhouden maar dat zou je kunnen doen zodat je, als je meer wil gaan brouwen, meteen al weet welke je op de markt wil zetten.
  dinsdag 15 mei 2012 @ 01:09:00 #275
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111565237
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2012 01:07 schreef SiGNe het volgende:
Nja, dat de thuisbrouwer ook op een redelijk makkelijke manier verder kan gaan dan alleen thuisbrouwen en dat het best loont om commerciëel te gaan denken.
Ik weet niet of jullie bijv. ook de recepten die jullie maken bijhouden maar dat zou je kunnen doen zodat je, als je meer wil gaan brouwen, meteen al weet welke je op de markt wil zetten.
Duidelijk :)

Ik gebruik daar BrouwVisie voor. Goeie software en ik documenteer alles. Maar dat heb ik eigenlijk vanaf dag 1 gedaan. Ook voor de hobbiest zonder commerciele plannen is het leuk een bier zoveel mogelijk keer op keer te kunnen maken zonder veel afwijkingen :)

Eén bier heb ik ingeschreven voor het ONK en ik ben erg benieuwd wat het commentaar van de keurmeesters gaat zijn. Als het goed is, is het al beoordeeld op de 11e.

2 Juni de uitslag. Maar daar ben ik niet bij dus ik moet een week wachten totdat het formulier met smaaknotities is opgestuurd helaas.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 15 mei 2012 @ 01:13:51 #276
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_111565364
Dat is ook wel leuk inderdaad, als je je bieren laat keuren.
Altijd leuk om te horen wat anderen er van vinden en ideeën op te doen, wat dat betreft zijn er met bieren ideeën genoeg.
  dinsdag 15 mei 2012 @ 01:18:24 #277
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111565466
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2012 01:13 schreef SiGNe het volgende:
Dat is ook wel leuk inderdaad, als je je bieren laat keuren.
Altijd leuk om te horen wat anderen er van vinden en ideeën op te doen, wat dat betreft zijn er met bieren ideeën genoeg.
Bij de Rooie Dop mogen ze alleen niet meedoen met de wedstrijd want ze zijn commercieel :+
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 5 juni 2012 @ 16:08:07 #278
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_112479750
Bier brouwen met wat vrienden in een rommelige garage. Natuurlijk drink je dan bier en bbq je wat vlees.



Nee ik sta er niet op. :P
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 19:07:32 #279
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112487260
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2012 01:18 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Bij de Rooie Dop mogen ze alleen niet meedoen met de wedstrijd want ze zijn commercieel :+
Geldt dat voor alle bieren? Ze hebben namelijk ook testseries die voornamelijk voor eigen gebruik zijn.
Naja, ze zullen het zelf ook wel weten aangezien ze ook met dat soort wedstrijden hebben meegedaan.
En ze brouwen ook nog buiten de Rooie dop om voor zichzelf dus er zullen vast mogelijkheden zijn :)

Ze hebben inmiddels wel ratings op ratebeer.com:
http://www.ratebeer.com/b(...)mericana-ipa/168334/
http://www.ratebeer.com/b(...)atmeal-stout/170183/
  dinsdag 5 juni 2012 @ 20:30:08 #280
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_112491509
Oh ja, hier mag het nieuws ook wel geplaatst worden :P

In de voornoemde wedstrijd heeft mijn zelfgebrouwen, ingezonden bier het goed gedaan :)
In mijn categorie(130 inzendingen) ben ik met 86 punten op de 6e plaats geeindigd. Volgens een keurmeester was dat nét niet genoeg om in de finale te komen maar de finalisten waren echt heel erg goed(dus mijn bier ook :P )

Erg blij mee :Y
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 5 juni 2012 @ 20:32:49 #281
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_112491656
Zeker, mooi resultaat.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 20:39:32 #282
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112492019
Altijd fijn als je iets maakt dat door anderen net zo goed gevonden wordt als je het zelf vindt.
Als je jezelf moet beoordelen geef je jezelf alleen maar poede punten tenslotte.
Wel jammer dat je net niet in de finale kwam maar wie weet lukt dat een volgende keer wel :)
  Moderator dinsdag 5 juni 2012 @ 23:47:34 #283
45833 crew  Fogel
pi_112503154
Binnenkort heb ik genoeg ruimte om zelf te gaan brouwen O+
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
  woensdag 6 juni 2012 @ 11:52:42 #284
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_112513914
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 23:47 schreef Fogel het volgende:
Binnenkort heb ik genoeg ruimte om zelf te gaan brouwen O+
Spannend :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 13 augustus 2012 @ 23:36:03 #285
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_115537375
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 23:47 schreef Fogel het volgende:
Binnenkort heb ik genoeg ruimte om zelf te gaan brouwen O+
Zijn we al zover? O-)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_115573841
afgelopen zaterdag alle boodschappen gedaan. Wij kunnen gaan brouwen. We beginnen simpel met blikken zodat we ons vooral kunnen storten op het schoonmaken en bottelen.
Nu nog even tijd vinden.....
  dinsdag 14 augustus 2012 @ 22:04:06 #287
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_115574295
Da's inderdaad een goede manier om te beginnen. Zelf vorige week ook nog een blik gebrouwen (Coopers Lager). Had niet teveel tijd en wilde toch een aardig biertje hebben.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  woensdag 15 augustus 2012 @ 17:37:28 #288
304120 Bramdecaviaeter
"LSD, 100 µg, i.m."
pi_115604860
Mn eerste 25 liter stookwijn dat ik gestookt heb is een behoorlijk succes. Uiteindelijk was ik met mijn installatie veel eerder klaar dan ik aanvankelijk gedacht had. NA een uurtje of 3 a 4 had ik mn stookvat al doorgestookt.

Mn doel was gewoon pure alcohol te krijgen voor een soort wodka (al mag het officieel alleen wodka heten als het van aardappels of graan is gemaakt en ik had suiker) en voor likeurtjes.

Ik had allereerst wat Ouzo gemaakt met alleen wat suiker(10%) snufje vanillesuiker en een paar druppeltjes anijsolie. Dat smaakte direct al erg goed, tikkeltje platte smaak maar gewoon iets wat je ook in de slijterij aan zou kunnen treffen.

Als wodka zat er nog iets teveel gistsmaak aan, maar na een tweede stook is het ook al goed drinkbaar en toch gewoon lekker zachte smaak.

Eigenlijk is stoken een stuk makkelijker als ik gedacht had. *O*
Inter faeces et urinam nascimur,
  maandag 27 augustus 2012 @ 11:03:53 #289
54575 Curchulain
Et tel était son nom...
pi_116060005
*schop*

Heeft iemand hier ervaring met het brouwen van echt kleine hoeveelheden? Ik heb recepten voor 1 gallon (3,8 liter) maar ik denk dat ik richting de 2,5 liter moet gaan denken met de spullen die ik momenteel heb. En ik ben niet echt in een positie om groter spul aan te schaffen. Geen plek om het op te bergen.
"In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
  donderdag 30 augustus 2012 @ 17:29:06 #290
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_116193847
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2012 11:03 schreef Curchulain het volgende:
*schop*

Heeft iemand hier ervaring met het brouwen van echt kleine hoeveelheden? Ik heb recepten voor 1 gallon (3,8 liter) maar ik denk dat ik richting de 2,5 liter moet gaan denken met de spullen die ik momenteel heb. En ik ben niet echt in een positie om groter spul aan te schaffen. Geen plek om het op te bergen.
Mijn kleinste batches zijn 10 liter. Kleiner zou ik ook niet gaan, dat is teveel werk, te lastig om nauwkeurig te zijn.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 3 september 2012 @ 11:13:22 #291
54575 Curchulain
Et tel était son nom...
pi_116339367
Misschien is 'ie hier al eens gepost: een feature van de website van het Witte Huis (die in Washington DC) over het brouwen dat ze daar doen.

"In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
pi_116339634
Gisteren begonnen met de triple van Brewfirm. Hij staat nu lekker te pruttelen. *O*
  maandag 3 september 2012 @ 21:34:38 #293
89728 Plastic_Power
Vegetable rights & peace
pi_116363102
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2012 11:13 schreef Curchulain het volgende:
Misschien is 'ie hier al eens gepost: een feature van de website van het Witte Huis (die in Washington DC) over het brouwen dat ze daar doen.

En hier de recepten:

http://www.theatlantic.co(...)-beer-recipe/261870/
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
  dinsdag 4 september 2012 @ 15:18:33 #294
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_116384475
Speel al een tijdje met het idee om zelf bier te gaan brouwen; iemand ervaring met deze
http://www.brouwmarkt.nl/(...)05rq75tbstovuqk403d1

Of maakt het (als starter) allemaal niet zoveel uit? Nog dingen waar ik aan het begin op moet letten (bij de aankoop dan?). Tips voor startersset zijn uiteraard welkom!
pi_116483798
* devzero meldt zich ook met zijn 1ste starters kit.

Gelukkig had ik nog een klein koelkastje liggen met een aparte thermostaat, want anders is het veel te warm om bier te laten gisten (florida)
  vrijdag 7 september 2012 @ 05:14:21 #296
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_116487826
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2012 15:18 schreef travelman het volgende:
Speel al een tijdje met het idee om zelf bier te gaan brouwen; iemand ervaring met deze
http://www.brouwmarkt.nl/(...)05rq75tbstovuqk403d1

Of maakt het (als starter) allemaal niet zoveel uit? Nog dingen waar ik aan het begin op moet letten (bij de aankoop dan?). Tips voor startersset zijn uiteraard welkom!
Zo ben ik ook begonnen en zijn prima om mee te beginnen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_116785791
HELP!!!!!
Ik wilde net mijn brouwsel meten maar de combinatie maatcilinder (100 ml) en meter werkt niet. De meter kan niet drijven!!
Hoe doen jullie dat?
  vrijdag 14 september 2012 @ 17:36:36 #298
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_116786705
Misschien omdat je bier nog niet klaar is? Hij kan ook kapot zijn, kan ik zo niet zien.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_116786974
ik zou op 1020 moeten uitkomen en die schaal steekt er nu nog bovenuit en drijver zit op de bodem. Mijn maatcilinder is te klein. Waarin meten jullie?
  zondag 16 september 2012 @ 15:57:52 #300
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_116850599
Heb je wel een goede hydrometer + maatglas dan? Dit zou geen probleem moeten zijn.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 16 september 2012 @ 15:58:56 #301
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_116850663
Deel 2 coming up. Proost! :Y)
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')