abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 24 maart 2012 @ 12:22:06 #226
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109458800
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 01:52 schreef SiGNe het volgende:
Vrienden van me zijn inmiddels een stapje verder gegaan en hebben 40 hectoliter van hun recept (American IPA en Double Oatmeal Stout) bij http://www.brouwerijdemolen.nl/ gebrouwen.
Je kan daar een ketel huren.

Mocht je zin hebben om te proeven, 14 April hebben ze een proeverij bij de Bierkoning en 17 April bij Wildeman (beiden in Amterdam)
http://rooiedop.nl/

Wel tof om te zien, eerst hebben ze een flink aantal testbiertjes gemaakt en langzaam kwam het idee om het dan ook meteen echt groot aan te pakken.
Ah, daar zag ik gisteren iets over op Facebook :)

Erg leuk :Y
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 24 maart 2012 @ 14:39:15 #227
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109461933
Het is wel even wat meer dan de 15 liter die ze thuis elke keer brouwden per batch :P
Ze hebben nu ook een kleine brouwerij-lokatie in Utrecht in een werfkelder waar ze ook af en toe proefavonden hebben, ook met andere bieren erbij en hapjes.
Best leuk concept dat ze bedacht hebben en opzich allemaal ook nog thuis te doen.
  zaterdag 24 maart 2012 @ 14:40:44 #228
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109461966
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 14:39 schreef SiGNe het volgende:
Het is wel even wat meer dan de 15 liter die ze thuis elke keer brouwden per batch :P
In dat stadium zit ik nu ook :Y
Alhoewel ik een pan van 70liter op het oog heb.

quote:
Ze hebben nu ook een kleine brouwerij-lokatie in Utrecht in een werfkelder waar ze ook af en toe proefavonden hebben, ook met andere bieren erbij en hapjes.
Best leuk concept dat ze bedacht hebben en opzich allemaal ook nog thuis te doen.
Zag ik nou een afgezaagd VW-busje als bestelauto?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 24 maart 2012 @ 15:33:17 #229
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109463092
Een oude VW bus past wel bij het idee. :D
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 24 maart 2012 @ 16:29:35 #230
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109464419
Ja, die bus hebben ze sinds kort.. is volgens mij van de broer van een van de brouwers (had ie al dacht ik) en daar hebben ze een Rooie Dop stikker opgeplakt.
En nu met de introductie van hun eerste grote batch bier dat ook commerciëel verkrijgbaar gaat worden is het wel een handig reclamemiddel.
Het zal overigens alleen in speciaalzaken te krijgen zijn en dan warschijnlijk oko nog neit alle speciaalzaken.
Geenidee of het bijv. ook bij Bert's Bierhuis in Utrecht verkocht gaat worden, neem aan dat dar binnenkort wel meer bekend over word.
pi_109464448
Van 15 naar 4000 liter is wel een flinke stap ja :D

Wel tof ^O^
  zaterdag 24 maart 2012 @ 16:56:08 #232
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109465026
Volgens mij mogen ze nu ook op Ratebeer een klassificering krijgen, ook wel tof ^O^
  donderdag 29 maart 2012 @ 20:22:03 #233
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109666984
De Nut Brown Ale gaat dit weekend in de fles en ik heb twee Leffe klonen bestelt.

Een makkelijk bier om te brouwen en schijnt uitstekend te smaken.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 29 maart 2012 @ 23:34:06 #234
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109678664
http://www.ratebeer.com/b(...)mericana-ipa/168334/ ^O^

Bij bierspeciaalzaken te krijgen (zo niet, wel te bestellen door ze, moeten ze ff naar hun website gaan en contact opnemen)
Echt tof.

Ben zelf meer een rum liefhebber en zelf rum distileren gaat lastig worden helaas (en thuisstoken is ook illegaal) maar toch, van thuis brouwen naar dit ^O^
  donderdag 29 maart 2012 @ 23:44:08 #235
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109679078
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 23:34 schreef SiGNe het volgende:
http://www.ratebeer.com/b(...)mericana-ipa/168334/ ^O^

Bij bierspeciaalzaken te krijgen (zo niet, wel te bestellen door ze, moeten ze ff naar hun website gaan en contact opnemen)
Echt tof.

Ben zelf meer een rum liefhebber en zelf rum distileren gaat lastig worden helaas (en thuisstoken is ook illegaal) maar toch, van thuis brouwen naar dit ^O^
Je kunt vrij simpel zelf destilleren maar je moet veel oefenen. En ja, illegaal maar niemand dat je deur binnen komt vallen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 29 maart 2012 @ 23:48:00 #236
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109679246
Ik heb ook geen idee of de basismaterialen wel te krijgen zijn, zuivere molasse en suikerriet..
Molasse is opzich nog wel te krijgen maar dat is zeg maar het restmateriaal dat alleen nog als zoetstof(suikerstroop) te gebruiken is.
Ik gok ook dat de apparatuur wat duurder za zijn dan bij bier brouwen, je hebt oa een distileerapparaat nodig.
Voorlopig heb ik nog een zeer goede speciaalzaak in Utrecht (Jaarbeurstraverse) maar die gaat eind 2012 helaas dicht ivm verbouwing van het station.
en huur elders in Utrecht centrum is veel te duur.
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:40:10 #237
304120 Bramdecaviaeter
"LSD, 100 µg, i.m."
pi_109858072
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 23:48 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb ook geen idee of de basismaterialen wel te krijgen zijn, zuivere molasse en suikerriet..
Molasse is opzich nog wel te krijgen maar dat is zeg maar het restmateriaal dat alleen nog als zoetstof(suikerstroop) te gebruiken is.
Ik gok ook dat de apparatuur wat duurder za zijn dan bij bier brouwen, je hebt oa een distileerapparaat nodig.
Voorlopig heb ik nog een zeer goede speciaalzaak in Utrecht (Jaarbeurstraverse) maar die gaat eind 2012 helaas dicht ivm verbouwing van het station.
en huur elders in Utrecht centrum is veel te duur.
Valt wel mee hoor, Voor de kolom + koeler ben je voor 20 euro koperwerk wel klaar je moet het alleen zelf in elkaar zetten. Ik heb 1 of 2 jaar geleden een enkele keer wijn gedestileerd en heb de drank laten trekken met een avondmelange (lekkere thee van AH huismerk) en dat beviel toch wel aardig.

Nu wil ik het wat serieuzer aanpakken en ook zelf gaan gisten met gewone suiker of aardappels. Heb 2 boeken gekocht:

- Kleinschalig destilleren en likeur maken van Ad Coumou
- Stoken in Beeld van Prof. J.W. Brouwer. (Nomen est Omen :D)

Ik ben blij dat ik beide boeken heb gekocht want de eerste is erg technisch geschreven met veel tabellen en een CD met excel sheets om alles makkelijk te berekenen. Maar dat werkt toch wat lastiger als beginner, en daarvoor is dat 2e boek veel toegankelijker.

Ik moet me nog wel verder verdiepen, wat apparatuur aanschaffen zoals een grote stookketel om de kolom op aan te sluiten en even mn berging opruimen en dan gaat het beginnen!

Lijkt me erg tof om eigen drankjes te kunnen maken en zelf je smaak te kunnen bepalen.

Edit: is er op FOK nog een goed Destilleer topic? want ik kon het zo gemakkelijk niet vinden.

[ Bericht 2% gewijzigd door Bramdecaviaeter op 03-04-2012 17:45:56 ]
Inter faeces et urinam nascimur,
  dinsdag 3 april 2012 @ 17:52:01 #238
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109858490
Denk dat je dat topic zelf moet aanmaken, lees ik wel mee naar hoe de vorderingen gaan :)
Altijd handig als er iemand er een beetje info over kan geven
pi_109898457
een vraag voor de meer ervaren brouwers op FOK. Ik wil bier brouwen; ik denk aan een IPA of een dikke stout of porter. Ik heb nog nooit gebrouwen, maar die 'starterskits' lijken mij niet zo geweldig. Van andere die er ervaring mee hebben, hoor ik dat de starterkits body missen.
Zij er pakketten die wel te doen zijn, maar ook mooie bieren opleveren. pakketten met goede grondstoffen ipv concentraat.
  woensdag 4 april 2012 @ 16:26:03 #240
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109899639
Als starterskits zijn die pakketten over het algemeen goed te doen hoor, het gaat ook om te kijken of het wat voor je is en dan zou ik zeker niet al te moeilijk beginnen.

Sterker nog, ik brouw regelmatig nog zo'n pakket als ik er even snel een batch in wil gooien. (en je kunt er zelf een draai aangeven d.m.v. hop, cacao, honing etc. toe te voegen) Een 'simpele' Stout, Porter en IPA zijn over het algemeen vrij vergevingsgezind dus heel veel zou er niet mis moeten gaan.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  woensdag 4 april 2012 @ 18:24:40 #241
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109904419
Je kan het die vrienden van me vragen, 4000 liter IPA en Stout geeft je wel wat ervaring zou ik zeggen ;)
mailadres kan je vinden op de site die ik al vaak genoeg hier gespammed heb (wil dat ook weer niet te vaak doen, het gaat hier over bierbrouwen in het algemeen en niet om hun)
(overigens nu ook te krijgen bij Burg Bieren in Ermelo O-) )

Zij zijn redelijk snel overgestapt op eigen recepten ipv die start-kits, wilden ook meer invloed hebben op de smaken, verschillende hoppen en mouten gebruiken enzo.
pi_110477400
Voor de verjaardag van die ouwe van me ga ik zo'n pakketje kopen en samen uitproberen. Lijkt me tof!
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 18 april 2012 @ 16:04:38 #243
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_110489350
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2012 11:39 schreef dimmak het volgende:
Voor de verjaardag van die ouwe van me ga ik zo'n pakketje kopen en samen uitproberen. Lijkt me tof!
^O^

Lees dit maar even door: http://www.wiki-hobbybrou(...)_brouwer:blikbrouwen

Erg handige tips over het "blikbrouwen", gebaseerd op lange ervaring van andere gebruikers :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_110490810
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2012 16:04 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

^O^

Lees dit maar even door: http://www.wiki-hobbybrou(...)_brouwer:blikbrouwen

Erg handige tips over het "blikbrouwen", gebaseerd op lange ervaring van andere gebruikers :)
Thanks!
Uitvinder van de biersmiley.
pi_110491335
Even een tvpeetje, binnenkort ook van plan om bier te brouwen in de schuur! Nu even inlezen :Y
  donderdag 19 april 2012 @ 18:38:35 #246
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_110542562
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 20:22 schreef popolon het volgende:
De Nut Brown Ale gaat dit weekend in de fles
Zo! Die smaakt me een partijtje goed. Heel in de verte proef je ook wat chocolade maar da's echt detail.
quote:
The finished product exhibits a deep copper color, fruity/caramelly flavor and aroma with toasty, chocolatey notes; and it tastes great after just a few weeks.
Drinkt te makkelijk weg. ;)
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 17:01:08 #247
89728 Plastic_Power
Vegetable rights & peace
pi_111135256
Gisteren deze besteld, zodat ik mooi buiten kan brouwen. Minder rommel en het kookt vel sneller op zo'n ding dan op het fornuis.

http://www.amazon.com/Bay(...)id=1336143532&sr=8-1
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 00:06:44 #248
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111273658
Vraag betreffende de gisting van ginger ale. Alhoewel het strikt gezien geen bier is komt er wel suiker en gist bij kijken :P
Ik maak af en toe zelf gemberbier maar ik vraag me af op welk moment ik het beste kan bottelen. Direct op de fles gisten resulteerde in ontploffende beugelflessen :P Te lang wachten lijkt me ook niet goed ivm koolzuur, er mag best slim wat prik in zitten. Ik werk met 50 gr gember en 175 gr suiker per liter.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 01:03:58 #249
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_111275427
Hmmm, ontploffen lijk me voornamelijk een zaak van niet complete gisting . Beter te lang wachten dan te kort. Ik neem aan dat de gisting plaatsvindt in een emmer of iets dergelijks?
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 01:09:51 #250
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111275529
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 00:06 schreef Erasmo het volgende:
Vraag betreffende de gisting van ginger ale. Alhoewel het strikt gezien geen bier is komt er wel suiker en gist bij kijken :P
Ik maak af en toe zelf gemberbier maar ik vraag me af op welk moment ik het beste kan bottelen. Direct op de fles gisten resulteerde in ontploffende beugelflessen :P Te lang wachten lijkt me ook niet goed ivm koolzuur, er mag best slim wat prik in zitten. Ik werk met 50 gr gember en 175 gr suiker per liter.
Wat je moet doen is net als de bierbrouwers hergisten op de fles.

Wat Popolon zegt: bierbommetjes ontstaan doordat de vergisting nog niet klaar is.

Wat je moet doen is helemaal uit laten vergisten en vervolgens bottelen met 5-8 gram per liter aan suiker.

Dan krijg je dus koolzuur op de fles, net als bij bier :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')