abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 9 oktober 2011 @ 20:11:46 #31
36098 kievit19
vlaai squad is no more
pi_102886486
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 18:38 schreef Soohr het volgende:

[..]

Ik doe het zelf op zolder,
want je hebt non-stop borrel geluiden van lucht dat door het waterslot heen gaat en die lucht is ook wat zoetig / meurend.

Maar voor de rest kan je met dat starters pakket helemaal van start,
je hebt alleen nog lege flessen nodig om het bier in te stoppen.
dan ga ik me binnenkort denk ik ook maar eens storten in de wereld van het bier brouwen,
kan ik om het bier in te doen ook gewoon flessen gebruiken van bavaria oid.? ik lees wat dingen over die kroonkurk tang dat het niet echt denderend werkt met euroflessen (?)
The sand is pouring through the hourglass
To remind me of how precious time is
Cause all I ever do
Is dream, dream, dream, what am I supposed to do
pi_102890357
Ik had wat kratten van amstel de eerste keer gebruikt,
maar ben nu toch over op de beugelflessen, zoals die van grolsch.
Sommige Kroonkurken krijg je niet helemaal goed o pde flesjes, en dan komt er lucht bij en bederft het bier.
dat is en zonde en heel vies.
pi_102917203
Check Facebook @ brouwerij de pomp. Zij zijn net begonnen met ketels en vaten etc.
pi_102917341
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 21:07 schreef Soohr het volgende:
Ik had wat kratten van amstel de eerste keer gebruikt,
maar ben nu toch over op de beugelflessen, zoals die van grolsch.
Sommige Kroonkurken krijg je niet helemaal goed o pde flesjes, en dan komt er lucht bij en bederft het bier.
dat is en zonde en heel vies.
Inderdaad ik heb het ook al een paar keer gedaan. Beugelflessen van grolsch zijn het best. Goed doorzichtig zodat je tenminste ziet dat ze schoon zijn voordat je ze vult en altijd weer een nieuw rubebrtje gebruiken. Ik heb alleen een hekel aan dat schoonmaken daarom ben ik tijdelijk gestopt met bier maken.

Ik haal al die meuk bij de brouwmarkt in almere.
Al die mooie plekken op aarde, en ik zit hier :N
  maandag 10 oktober 2011 @ 16:04:31 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102917636
Zijn PET waterflessen niet gemakkelijker?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102918066
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2011 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Zijn PET waterflessen niet gemakkelijker?
Van de wiki pagina
quote:
Een petfles is lichter en sterker dan een fles van glas. pet is zeer taai en breekt vrijwel niet. Vergeleken met glas laat het echter gemakkelijker gassen als zuurstof en koolzuur door. Daarom zijn petflessen vooralsnog ongeschikt om bier te verpakken. Voor bier worden soms petflessen gebruikt die worden gecoat met een stof die minder gemakkelijk gas doorlaat, bijvoorbeeld PA (nylon), aluminium, of zelfs glas (middels siloxanen).
Je verliest dus met de standaard PET fles je koolzuur,
en met speciale PET flessen ben je weer duurder uit.
pi_102918165
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2011 15:56 schreef Aardwetenschapper het volgende:

[..]

Inderdaad ik heb het ook al een paar keer gedaan. Beugelflessen van grolsch zijn het best. Goed doorzichtig zodat je tenminste ziet dat ze schoon zijn voordat je ze vult en altijd weer een nieuw rubebrtje gebruiken. Ik heb alleen een hekel aan dat schoonmaken daarom ben ik tijdelijk gestopt met bier maken.

Ik haal al die meuk bij de brouwmarkt in almere.
inderdaad,
citroenzuur en sulfietpoeder geloof ik om de boel goed schoon te maken,
samen met een flessenborstel in warm water en elke fles van binnen goed schoonmaken.
Daarna alles weer goed uitspoelen om de schoonmaak spullen eruit te krijgen.

En die combinatie stinkt ook als de tiefus,
  maandag 10 oktober 2011 @ 17:09:10 #38
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_102920196
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2011 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Zijn PET waterflessen niet gemakkelijker?
Ik heb er 30 van 750 ml, speciaal gemaakt voor bier. Standaard PET zijn ook te doen maar daar kan je idd wat kwalitieitsverlies mee oplopen. En ze zijn een stuk makkelijker, ontploffen niet maar zijn net wat minder als 'presenteer' fles. ;)
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  maandag 10 oktober 2011 @ 17:12:41 #39
277627 Seven.
We are Borg.
pi_102920374
Wat leuk! Hehehe, leuk kado idee ook!
Resistance is futile.
  maandag 10 oktober 2011 @ 17:20:59 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102920779
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2011 16:15 schreef Soohr het volgende:

[..]

Van de wiki pagina

[..]

Je verliest dus met de standaard PET fles je koolzuur,
en met speciale PET flessen ben je weer duurder uit.
Wil je je bier bewaren of drinken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102925451
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2011 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wil je je bier bewaren of drinken?
binnen hoeveel tijd drink je 20 liter bier op?
Ik heb graag dat mijn laatste flesje nog net zo lekker is als mijn eerste,
  maandag 10 oktober 2011 @ 20:00:48 #42
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_102927257
Ik zat er naast trouwens, heb geen witbier in de gister maar een 'European Pilsner'.

*klik*

En hier is een voorbeeld van meegeleverde instructies.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 02:00:41 #43
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_102943526
Na bijna drie dagen is de gisting erg actief geworden. Goed teken.


Sorry voor het crappy camerawerk maar het is daar vrij donker. :P
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_102948286
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 02:00 schreef popolon het volgende:
Na bijna drie dagen is de gisting erg actief geworden. Goed teken.


Sorry voor het crappy camerawerk maar het is daar vrij donker. :P
Wat tof! _O_
Ja doei.
pi_102969071
Ik zou dit ook erg graag willen doen maar hoe kan ik garanderen dat de temperatuur stabiel blijft? Ik woon in een appartement en mijn zolder is volgens mij toch echt te koud...
  dinsdag 11 oktober 2011 @ 20:54:43 #46
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_102971687
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 20:13 schreef Haijo het volgende:
Ik zou dit ook erg graag willen doen maar hoe kan ik garanderen dat de temperatuur stabiel blijft? Ik woon in een appartement en mijn zolder is volgens mij toch echt te koud...
Mijn basement is vrijwel altijd redelijk dezelfde temperatuur zonder verwarming of koeling, zo rond de 18 graden, en dat is voor veel bieren een prima temperatuur om te gisten. Als het gisten klaar is, en dan vooral bij lichtere bieren zoals pils/lager, wil je de flessen zeker bewaren onder de 10 graden als het kan. Ik overweeg een tweede (mini)koelkast aan te schaffen voor dat.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 11 oktober 2011 @ 20:58:52 #47
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_102971974
Popobeer. Klinkt nu al beter dan Budweiser :7
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_102986874
Altijd leuk dit soort projecten. ^O^
quote:
6s.gif Op zaterdag 8 oktober 2011 23:57 schreef popolon het volgende:
De opstelling:
[ afbeelding ]
Wat doet het apparaat rechts op de foto?
  woensdag 12 oktober 2011 @ 03:41:20 #49
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_102986981
Da's voor flessen sterke drank. Zoiets dus.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_102990434
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 20:13 schreef Haijo het volgende:
Ik zou dit ook erg graag willen doen maar hoe kan ik garanderen dat de temperatuur stabiel blijft? Ik woon in een appartement en mijn zolder is volgens mij toch echt te koud...
Je zou kunnen kijken naar een soort verwarmingsplaten waar je je gistton op zet,
een eerste zoekactie leverde zo snel een verwarmingsriem op,
doe die om je ton en dan blijft je bier op temperatuur.

http://www.brouwmarkt.nl/(...)iem-watt-p-2029.html
  woensdag 19 oktober 2011 @ 15:15:01 #51
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_103281516
Ik ga me alvast verontschuldigen voor de slechte kwaliteit foto's, gemaakt met weinig licht laat in de avond.

Na ruim 2 weken gisting was het tijd om het bier, zo'n 25 liter European Pilsner, in de fles te doen. Nu moet het nu zeker minimaal 4 weken 'zitten' om tot het beste resultaat te komen. Ik heb gisteren al een glas gehad en het smaakt al erg goed, wat plat want er zit nog geen suiker in (dus geen nagisting/koolzuur wat pas in de fles ontstaat)

De opstelling:


'Bottle capper':


In de aanslag:


Suiker, bierdopjes en wat flessen variërend van 1 liter flessen tot 330ml flessen.


Een klein uurtje later, alles in de fles:


En schoonmaken:


Overblijfsel:




Zo, ik kan daar weer een weekendje mee vooruit. Dit weekend gooi ik er een nieuwe batch in. :9
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  maandag 24 oktober 2011 @ 00:01:42 #52
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_103482302
dit is iets wat ik wel eens wil gaan proberen..

is er een must have boek?
en de grote vraag van mijn wederhelft..... bier maken stinkt.... hoe erg ruik je het? (zitten op een appartement) en is er wat aan te doen?

drinken trouwens graag pils en niet zozeer bruinbier dus misschien scheelt dat wat, of juist niet
pi_103489268
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 00:01 schreef PKfotografie het volgende:
dit is iets wat ik wel eens wil gaan proberen..

is er een must have boek?
en de grote vraag van mijn wederhelft..... bier maken stinkt.... hoe erg ruik je het? (zitten op een appartement) en is er wat aan te doen?

drinken trouwens graag pils en niet zozeer bruinbier dus misschien scheelt dat wat, of juist niet
Je krijgt een zoetige lucht in de kamer waar je bier staat te gisten,
Je zou nog een grote vuilniszak om je ton heen kunenn doen,
dat scheelt iets, maar uiteindleijk komt de lucht toch eruit.
Als je erg handig bent zou je ook een slang op je waterslot kunnen maken die je dan door een raampje naar buiten laat gaan.
  maandag 24 oktober 2011 @ 14:56:01 #54
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_103498000
Je ruikt het wel een paar dagen. Wanneer de actieve gisting klaar is wordt het zeker minder. Maar een aparte kamer is zeker wel aan te raden. (die heb je maar een week of wat nodig, daarna gaat het de fles in sowieso)

Om een voorbeeld te geven vd instructies, dit is de handleiding van mijn eerste bier: Zoals je ziet vrij makkelijk te doen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_103524947
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2011 14:56 schreef popolon het volgende:
Je ruikt het wel een paar dagen. Wanneer de actieve gisting klaar is wordt het zeker minder. Maar een aparte kamer is zeker wel aan te raden. (die heb je maar een week of wat nodig, daarna gaat het de fles in sowieso)

Om een voorbeeld te geven vd instructies, dit is de handleiding van mijn eerste bier: Zoals je ziet vrij makkelijk te doen.
Ik had nog een blik staan met houdbaarheidsdatum tot 12 oktober,
die heb ik zondag, de 23e nog even snel in het vat gedaan,
maar de gisting kwam niet echt op gang,
dus ik heb er vanmiddag nog wat extra gist bij gegooid, had nog een potje in de koelkast staan,
en nu lijkt hij wel op gang te zijn gekomen.

Ik hoop dat ie het blijft doen.
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 05:53:09 #56
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_103531354
Zo'n blik, mits vacuum verpakt, blijft wel even goed. ;) Brouwze.

Leuke uitleg wat er mis is met de normale bieren uit de 'supermarkt'.


En waarom een laagje gist op de bodem vd fles juist goed en gezond is:



Living beer. ^O^
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_103533852
Leuk stukje,

Ik heb vanmorgen even geluisterd en de boel staat lekker te gisten.
Er komt steeds lucht door het waterslot heen en de zolderkamer ruikt ernaar,
gelukkig heb ik deze week geen thuiswerkdag gepland staan.

Dat wordt zaterdag weer 50 flesjes schoonmaken,
ik zag dat mijn citroenzuur bijna op is,
dus na deze batch even een nieuw potje bestellen.
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 18:01:32 #58
36098 kievit19
vlaai squad is no more
pi_103549624
ik heb zojuist de spullen besteld ! hoop dat het er voor het weekend is , dan kan ik mooi aan de gang dit weekend
The sand is pouring through the hourglass
To remind me of how precious time is
Cause all I ever do
Is dream, dream, dream, what am I supposed to do
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 18:59:44 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103551681
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2011 19:21 schreef Soohr het volgende:

[..]

binnen hoeveel tijd drink je 20 liter bier op?
Ik heb graag dat mijn laatste flesje nog net zo lekker is als mijn eerste,
Daar heb jij weer gelijk in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 19:05:53 #60
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_103551923
De laatste smaakt heel waarschijnlijk stukken beter dan de eerste, vooral heldere bieren als pilsners worden beter na minimaal drie maanden.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')