abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † woensdag 21 september 2011 @ 15:18:52 #61
91830 MaximusTG
pi_102220347
@Freddeh, ah, vandaar, nee, dat komt je neus wel uit op een gegeven moment.

@Staal, nou, het zou niet mijn eerste keus zijn nee, maar als ik moest kiezen tussen de dingen in dit topic dan lijkt een kwak huzarensalade met een frikandel me niet meteen heel smerig. ;).
pi_102225804
Hutspot. Vroeger altijd met lever erbij, zo goor.
Ik eet hutspot pas sinds een paar jaar weer: zonder lever maar gewoon met een gehaktbal :)
pi_102227256
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 17:25 schreef mascara-klodder het volgende:
Hutspot. Vroeger altijd met lever erbij, zo goor.
Ik eet hutspot pas sinds een paar jaar weer: zonder lever maar gewoon met een gehaktbal :)
Ah ja hutspot, dat vind ik nog steeds niet lekker :') Zo'n weeig-zoete baby hap vind ik het.. bah
pi_102230256
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 18:07 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ah ja hutspot, dat vind ik nog steeds niet lekker :') Zo'n weeig-zoete baby hap vind ik het.. bah
ligt er ook maar net aan hoe je het maakt. je hoeft het niet helemaal fijn te stampen.
pi_102230434
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 19:14 schreef loecje het volgende:

[..]

ligt er ook maar net aan hoe je het maakt. je hoeft het niet helemaal fijn te stampen.
Alles koken, spekkies bakken, in de blender ermee en heerlijk smullen :9~
pi_102230491
Kaaskoekjes:
Gooi een homp oude kaas in de oven, en haal ze er pas uit als ze bruin zijn.

Bittere troep :r
Twiddel
pi_102231066
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2011 19:17 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Alles koken, spekkies bakken, in de blender ermee en heerlijk smullen :9~
dat is toch geen stamppot
pi_102233053
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 19:14 schreef loecje het volgende:

[..]

ligt er ook maar net aan hoe je het maakt. je hoeft het niet helemaal fijn te stampen.
Grof of fijn gestampt veranderd niets aan de smaak van wortel-aardappel ;)
pi_102233195
dat niet nee, maar dan is het geen babyhapje meer
pi_102238975
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 15:18 schreef MaximusTG het volgende:
@Freddeh, ah, vandaar, nee, dat komt je neus wel uit op een gegeven moment.

@Staal, nou, het zou niet mijn eerste keus zijn nee, maar als ik moest kiezen tussen de dingen in dit topic dan lijkt een kwak huzarensalade met een frikandel me niet meteen heel smerig. ;).
vind ik ook niet smerig hoor. genoeg mensen die in een snackbar een patatje, huzarenslaatje en een frikandel bestellen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102240984
Mij staat iets bij van , nasi uit een blik, brrrr.
Daarna heeft mijn moeder wel een cursus indonesisch koken gevolgd, waarschijnlijk op aandrang van man en kinderen, haha.
Dat is eens wat anders...
pi_102250232
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 20:09 schreef loecje het volgende:
dat niet nee, maar dan is het geen babyhapje meer
Ik doelde met ''babyhapje'' op de smaak, niet de textuur. Ik vind wortel-aardappel een van de zoetste en braafste combinaties die er bestaan.
  † In Memoriam † donderdag 22 september 2011 @ 08:20:17 #73
91830 MaximusTG
pi_102250818
@FutureFairyTale; Ja precies, zal ook nog wel redelijk bij mekaar smaken lijkt me zo. Maar als je het 3x per week krijgt of zo is het wel anders :).

Hutspot (of in sommige delen van het land ook wel peeënstamp, penenstamp, peenstamp genoemd), vind ik altijd wel lekker. Mits goed klaargemaakt en op smaak gebracht. Zijn zoveel varianten van, veel verschil in verhouding tussen aardappel en wortel en ui.
Was afgelopen weekend bij de ouders van mn vriendin, en ze hadden spullen gehaald voor hutspot. Nu moesten zij 's middags weg, dus ik was maar gaan koken. Maar er lag maar 1 zakje van 500 gram met wortels én uien (voorgesneden). Voor 4 man.. Heb er maar ong. 1 kg aardappel bijgedaan, want vond het anders in verhouding veel te veel aardappel worden. Maar dat was dus niet zoveel hutspot. Wel alles in de rundvleesbouillon gekookt. Lekker een klont boter erdoor en afmaken met een beetje opgevangen kookvocht, zout en peper.
  donderdag 22 september 2011 @ 08:57:44 #74
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_102251379
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 16:49 schreef DeZoektocht het volgende:
Haha moeders die kinderen voor de gek houden _O_
1. Zoon kokhalst van tofu
2. Zoon is dol op pasta met nep-roomsaus en ham, tot het moment dat hij rond z'n vierde allergisch blijkt voor zuivel.

Ik heb geexperimenteerd tot ik een ons woog, maar het het lukte niet een goede vervanging van die pastasaus te vinden. Tot ik silken tofu pureerde, bouillon erbij, veel knoflook zachtjes zaten zweten in olijfolie en als laatste hamstukjes erbij. Dat vond hij helemaal heerlijk.

Omdat inmiddels soya ook op z'n 'allergische lijstje' staat, hebben we hem laatst verteld waar z'n lievelingsgerecht uit bestond. Hij gelooft het nog steeds niet :D
pi_102264479
Ach ik geloof niet dat het echt een trauma is, maar ik vind het wel grappig :)
Mijn vriend heeft zijn nichtje toen ze een jaartje of 8 was verteld dat een fles cola net als een goede fles rode wijn werkt. Je mag het laatste beetje niet uitschenken/opdrinken ivm bezinksel ( ja...ze komen uit een familie die nogal van wijn houdt)
Resultaat: nichtje is inmiddels 20 en weigert nog steeds om het laatste beetje cola uit een fles te drinken, al weet ze dat het onzin is en dat er geen bezinksel in zit. Ze drinkt het dan wel weer uit een blikje of zo'n klein flesje :)
  donderdag 22 september 2011 @ 17:49:10 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102266695
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2011 19:17 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Alles koken, spekkies bakken, in de blender ermee en heerlijk smullen :9~
Olvarit fan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102266732
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 22:16 schreef cora4034 het volgende:
Mij staat iets bij van , nasi uit een blik, brrrr.
Daarna heeft mijn moeder wel een cursus indonesisch koken gevolgd, waarschijnlijk op aandrang van man en kinderen, haha.
Oh getver, dat maakte mijn huisgenote vroeger ook klaar, zo'n blik Suzi Wan. In een nieuwe (niet eerst afgewassen pan). Brr, wat een lucht kwam daar vanaf.
  donderdag 22 september 2011 @ 18:10:00 #78
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102267299
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 17:50 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Oh getver, dat maakte mijn huisgenote vroeger ook klaar, zo'n blik Suzi Wan. In een nieuwe (niet eerst afgewassen pan). Brr, wat een lucht kwam daar vanaf.
Ik las die post en kon maar niet op de naam komen. Suzi Wan inderdaad uit blik. Dat moest ik ook eten. Oh wat goor, het smaakte gewoon zuur. :r.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 22 september 2011 @ 18:13:02 #79
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102267372
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2011 19:17 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Alles koken, spekkies bakken, in de blender ermee en heerlijk smullen :9~
In de blender? -O- .

Als ik het maak is het geen babyvoeding. Maar bak de uien in roomboter i.p.v. koken en doe er bijv. een vleugje Kerrie bij. En inderdaad rundvlees, geen varkensvlees want dat versterkt elkaar qua zoetheid. Maar dat is mijn mening maar uiteraard.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_102267483
Ik wil het geen trauma noemen maar smerig was het wel: zelfgevangen paling. Na een hele tijd in ons ligbad te hebben gezwommen was het nog steeds het culinaire equivalent van een hap modder.
  donderdag 22 september 2011 @ 19:15:18 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102269704
Ik hou ook niet van hutspot. Zoete hap. Maar met pittige rendang is het nou juist wel weer lekker. Dat brengt het een beetje in balans.
pi_102270295
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:15 schreef RobinOok het volgende:
Ik hou ook niet van hutspot. Zoete hap. Maar met pittige rendang is het nou juist wel weer lekker. Dat brengt het een beetje in balans.
dat is een aparte combinatie :o

Ik moet altijd wel lachen om mijn vriend (hij is indo), als ik erwtensoep heb gemaakt dan gaat daar nog ketjap, gebakken uitjes en sambal doorheen :D

Btw heb aan hutspot dus alleen maar een trauma overgehouden door die lever die we erbij moesten eten :(
Nu met een gehaktbal erbij is het prima te doen
pi_102282175
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 18:10 schreef Staal het volgende:

[..]

Ik las die post en kon maar niet op de naam komen. Suzi Wan inderdaad uit blik. Dat moest ik ook eten. Oh wat goor, het smaakte gewoon zuur. :r.
Ik wist zelf ook de naam niet meer maar inderdaad, Suzi Wan. Groen etiket.
Dat is eens wat anders...
pi_102284413
Als kind gooide ik doorgaans ketchup over mijn bord spaghetti en macaroni. Nu moet ik daar echt niet aan denken. Mijn neef ging nog een stapje verder door ook ketchup over zijn bord rijst te gieten. Zelfs ik vond dat toen niet kunnen.
pi_102287715
Mijn moeder bakte vlees over het algemeen dusdanig dat het nogal... droog was. Om die reden kan ik een schnitzel, zelfs als ie wèl goed bereid is, nog altijd niet waarderen. Dat was een taaie droge lap. Sowieso vind ik vlees al heel snel te droog nu, denk daardoor.

En macaroni met ham en kaas. Ik kwakte daar altijd een grote klodder ketchup over.

Verder was mijn moeder op zich geen dramatische kok, ze vond het alleen niet leuk dus góed was het ook niet (we hadden ook alle nieuwe pakjes als een van de eersten in huis: aardappel anders, aardappel idee, alle knorr pakjes... Ik was vroeger trouwens enorm fan van aardappel anders, aardappel idee en chicken tonight. Het is gelukkig nog goedgekomen met me ;))

Oh, en dit is toch wel de grootste denk ik: die toetjes in hoge plastic bakjes, je had twee smaken: 'vanille' en 'chocolade'. Met een enorm neppe 'slagroom' erop. Mijn oma dacht dat we die lekker vonden, dus op een gegeven moment hadden we een hele koelkast vol.

"Wil je een toetje?"
"Ja lekker"
*Haalt die smerige meuk
"Oh, bij nader inzien, ik hoef geen toetje"
"Nee, je MOET een toetje, ze moeten op!"

:'( :{ brrrr
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 23 september 2011 @ 03:59:10 #86
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_102287835
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 03:14 schreef cinnamon_M het volgende:
Oh, en dit is toch wel de grootste denk ik: die toetjes in hoge plastic bakjes, je had twee smaken: 'vanille' en 'chocolade'. Met een enorm neppe 'slagroom' erop. Mijn oma dacht dat we die lekker vonden, dus op een gegeven moment hadden we een hele koelkast vol.
Die behoren nog steeds tot m'n 'guilty pleasures' :@ Zo eens per 5 a 10 jaar, ofzo. En dan vooral de vanille :)
pi_102294238
Mijn vader kocht altijd het allergoedkoopste vlees wat uiteraard vaak niet te eten was en dus de helft werd weggegooit maar hij bleef het kopen omdat het zo goedkoop was :')
  † In Memoriam † vrijdag 23 september 2011 @ 12:20:54 #88
91830 MaximusTG
pi_102294522
Tis toch eigenlijk best triest hoe slecht er af en toe gekookt wordt in het gemiddelde Nederlandse huishouden. Wat vinden jullie, zou het niet een goed idee zijn om wat meer aandacht te besteden aan gezond leven en koken op bv de middelbare school. Want ik weet nog dat wij (op het VWO), 1 jaar een soort combinatie maatschappijleer en verzorging hadden, waarvan vooral het laatste zo bedroevend slecht en van een laag niveau was dat ik er niet echt iets nieuws leerde.
pi_102294907
Er zou idd best een project tegenaan gegooid mogen worden om kinderen gezond te laten eten en ze te leren hoe je gezond én lekker kunt koken.

als ouders van jongs af aan hun kinderen junkfood geven gaan kinderen dat vanzelf lekker vinden omdat het vertrouwd is.

Jamie oliver heeft in engeland het project pass it on gedaan,en school dinners. Die laatste was redelijk succesvol
  vrijdag 23 september 2011 @ 12:36:10 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102294970
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 12:10 schreef hugsy33 het volgende:
Mijn vader kocht altijd het allergoedkoopste vlees wat uiteraard vaak niet te eten was en dus de helft werd weggegooit maar hij bleef het kopen omdat het zo goedkoop was :')
Goedkoop vlees als in dumphandel, of als in de goedkope delen van varken, koe enzo?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')