Hoe kan je nou een sollicitatieplicht hebben als je met een opleiding bezig ben?quote:Op donderdag 15 september 2011 17:37 schreef Morrigan het volgende:
[..]
Dan moet je eerst minimaal 36 weken gewerkt hebben en daarna ontslagen worden. Dan krijg je wel 3 maanden WW met sollicitatieplicht. Tenzij je meer dan 3 jaar gewerkt heb.
Omdat je met een opleiding nog niet gelijk een baan hebt en werken naast een studie is niet verboden.quote:Op donderdag 15 september 2011 17:39 schreef kree het volgende:
[..]
Hoe kan je nou een sollicitatieplicht hebben als je met een opleiding bezig ben?
Dus het lijkt me logisch dat die WW uitkering dan stopt.
Nee, hoe berekenen ze hoeveel uren je beschikbaar bent naast je studie?quote:Op donderdag 15 september 2011 17:32 schreef Morrigan het volgende:
[..]
het aantal uur per week wat je bij je vorige baan gewerkt hebt.
Ok dus het verhaal is dan zo:quote:Op donderdag 15 september 2011 17:42 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Omdat je met een opleiding nog niet gelijk een baan hebt en werken naast een studie is niet verboden.
Waarom zou dat niet kunnen. Je hebt recht op een WW-uitkering omdat je daar premie voor betaald. Het is aan het UWV om te bepalen of TS serieus bezig is met het zoeken van nieuw werk. Daarnaast moet TS sowieso na een paar maanden toch een nieuwe baan vinden. (Tenzij hij van studiefinanciering kan leven.)quote:Op donderdag 15 september 2011 17:45 schreef kree het volgende:
[..]
Ok dus het verhaal is dan zo:
TS moet zelf die WW uitkering stop zetten (en zo geen sollicitatieplicht meer hebben)
En dan de opleiding gaan doen en stufi krijgen en daarbij een bijbaan zoeken. (zoals bijna elke student)
Of hij begint met die opleiding en blijft nog even lekker cashen van de WW en stuurt een paar bullshit sollicitaties waar ie toch nooit mee aangenomen gaat worden.
Kan dat echt zo?
wel voor de middag dan he!quote:Op woensdag 14 september 2011 18:58 schreef DJLovado het volgende:
Bedankt.
Ik ga inderdaad morgen even ervoor bellen
Als een beetje verdiept in de WW-uitkering weet je dat je met een maand fulltime werken niet in aanmerking komt voor een WW-uitkering. Dat heb ik ook ook al eerder gezegd. Je moet minimaal 36 weken gewerkt hebben (eigenlijk 36 weken in dienst waarvan 26 weken gewerkt), wat ongeveer 8,5 maanden is en dan ontvang je maximaal 3 maanden uitkering. Bovendien is het een noodoplossing omdat je ontslagen bent en daardoor tijdelijk je vaste inkomen verliest. Dat je daarnaast studiefinanciering krijgt heeft er niks mee te maken. Voor het zelfde was TS al bezig met studeren en had hij alsnog zijn baan verloren. Dan had hij om de zelfde reden alsnog een uitkering gekregen. Het enige waar TS mee moet oppassen is dat zijn uitkering op jaarbasis niet meer is dan 13.215,83 Euro, want vanaf dat bedrag heeft hij geen recht meer op studiefinanciering.quote:Op donderdag 15 september 2011 18:08 schreef kree het volgende:
Ja maar ik betaal ook premie voor WW als oproepkracht (althans als ik het goed begrijp uit m'n salarisstrook)
Dat is toch raar, geval van dubbel cashen, anders ga ik ook wel een maand fulltime werken en vang nog even lekker een paar maanden gratis geld.
Ik neem aan dat ze je vragen hoeveel uur je beschikbaar bent voor werk.. Echt een berekening zal er niet voor zijn.quote:Op donderdag 15 september 2011 17:42 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nee, hoe berekenen ze hoeveel uren je beschikbaar bent naast je studie?
Nee, zij bepalen hoeveel uur je beschikbaar bent voor werk. En ik ga ervan uit dat als je een fulltime studie doet, dat ze er dan vanuitgaan dat je niet beschikbaar bent.quote:Op vrijdag 16 september 2011 09:10 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Ik neem aan dat ze je vragen hoeveel uur je beschikbaar bent voor werk.. Echt een berekening zal er niet voor zijn.
Studiefinanciering wordt slechts verstrekt bij voltijdstudies.quote:Op zaterdag 17 september 2011 18:20 schreef Armani XL het volgende:
Als TS een WW uitkering voor 20 uur heeft en hij gaat een deeltijdstudie volgen
[knip]
Dat is ook achterlijk. Als je dus naast je studie jarenlang 20 uur per week werkt, en je raakt werkloos, kan het UWV gaan bepalen dat jij niet genoeg uren 'beschikbaar' bent ook al is dat helemaal niet zo?quote:Op vrijdag 16 september 2011 09:44 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nee, zij bepalen hoeveel uur je beschikbaar bent voor werk. En ik ga ervan uit dat als je een fulltime studie doet, dat ze er dan vanuitgaan dat je niet beschikbaar bent.
Nogmaals, ik weet dus niet hoe het UWV dat doet. Zoals jij het schetst: plausibel. Maar als iemand van werken (fulltime of parttime) overgaat naar studeren (fulltime) vind ik het een ander verhaal.quote:Op zondag 18 september 2011 07:21 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Dat is ook achterlijk. Als je dus naast je studie jarenlang 20 uur per week werkt, en je raakt werkloos, kan het UWV gaan bepalen dat jij niet genoeg uren 'beschikbaar' bent ook al is dat helemaal niet zo?
Precies:quote:Op zondag 18 september 2011 07:21 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Dat is ook achterlijk. Als je dus naast je studie jarenlang 20 uur per week werkt, en je raakt werkloos, kan het UWV gaan bepalen dat jij niet genoeg uren 'beschikbaar' bent ook al is dat helemaal niet zo?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |