Ik wel, maar dan gewoon met pen dus, geen markeerstiftgedoe. Maar ik maak echt een samenvatting in het boek, waarbij ik direct dingen probeer te begrijpen. Lekker krassen, gedachten erbij schrijven, strepen etc.quote:Op maandag 19 september 2011 00:17 schreef Kevin1Bravo het volgende:
Markeert hier trouwens iedereen in de literatuur (voornamelijk de studieboeken)? Ik heb dat eigenlijk nooit gedaan. En als jullie markeren, lezen jullie dan de gemarkeerde stukken nog na voor het tentamen of is het enkel ter verduidelijking van de stof die je op dat moment aan het bestuderen bent?
Hier hetzelfde bij de Master-vakken. Los van de arresten moet ik echt enorm veel uitzoeken en uitprinten. Kost echt veel tijd en moeite, heel irritant.quote:Op maandag 19 september 2011 00:10 schreef Marloes het volgende:
Ik word er trouwens echt schijtziek van dat ik zoveel aanvullend materiaal moet printen... Stop het lekker in een reader, dat bespaart me een hoop gezeik. Dan betaal ik wel wat meer. Voor deze week zou ik bijv. alleen al iets van 120 pagina's moeten printen, wat denken die mensen?
Dat is ook wel een beetje jouw geluk, imo, die videocolleges. Dat wil maar niet los komen in Leiden. Hebben ze daar in Groningen dat wel eens geëvalueerd? Ik zoek nog iets waarmee ik kan aantonen dat het echt het rendement van studenten vergroot... (want dat vind ik dus..)quote:Op maandag 19 september 2011 08:45 schreef Maharbal het volgende:
Maar dit was meestal voor tentamens. Gewoon tussendoor volgde ik alleen hoor- of videocolleges.
Dat lijkt me ook een aanwijzing tot een verhoging van rendement, aangenomen dat je jouw contentheid omzet in voldoendesquote:Op maandag 19 september 2011 22:43 schreef Renesite het volgende:
Ik heb daar nooit wat over gehoord, het rendement. Wel moet ik zeggen dat ik er zeeeer content me eben!
Ik heb tot nu toe nog nooit een arrest gelezen.... Het gaat toch alleen maar om de essentie van een arrest en dat vind ik zo ook wel ergensquote:Op maandag 19 september 2011 13:15 schreef Rucebo het volgende:
[..]
Hier hetzelfde bij de Master-vakken. Los van de arresten moet ik echt enorm veel uitzoeken en uitprinten. Kost echt veel tijd en moeite, heel irritant.
Bij de Mastervakken hier gaan ze soms wat dieper in op de arresten dan enkel de essentie. Maar in de bachelor las ik ook enkel de essentie en samenvatting. Ik lees ze nu ook niet helemaal van voor tot achter, maar ik pak meestal wel de noot mee.quote:Op dinsdag 20 september 2011 08:38 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Ik heb tot nu toe nog nooit een arrest gelezen.... Het gaat toch alleen maar om de essentie van een arrest en dat vind ik zo ook wel ergens
Nog niks over gehoord. Misschien is het op te vragen?quote:Op maandag 19 september 2011 22:41 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Dat is ook wel een beetje jouw geluk, imo, die videocolleges. Dat wil maar niet los komen in Leiden. Hebben ze daar in Groningen dat wel eens geëvalueerd? Ik zoek nog iets waarmee ik kan aantonen dat het echt het rendement van studenten vergroot... (want dat vind ik dus..)
Ik ook niet. Wel pakte ik meestal de noten mee en probeerde ik me bij sommige vakken een beeld te vormen van de casus die ten grondslag lag aan het arrest, omdat sommige docenten nog wel eens vroegen 'waar ging arrest X over'.quote:Op dinsdag 20 september 2011 08:38 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Ik heb tot nu toe nog nooit een arrest gelezen.... Het gaat toch alleen maar om de essentie van een arrest en dat vind ik zo ook wel ergens
Lekker op tijd? Dat dat pas in november is?quote:'Opfris-instructies' juridische informatievaardigheden voor scriptiestudenten
Gepost op: woensdag 21 september 2011
Bibliotheek Rechtsgeleerdheid biedt scriptiestudenten de mogelijkheid om zich in te schrijven voor opfris-instructies juridische informatievaardigheden. De instructies bestaan uit twee bijeenkomsten die elkaar aanvullen. Bij de bijeenkomsten staat kort aangegeven welke onderwerpen aan de orde komen:
Maandag 14 november 2011 van 8.45 – 10.30 uur:
bijeenkomst 1: oriëntatie onderwerp scriptie / zoekstrategieën / zoektermen / website bibliotheek / zoeken naar juridische literatuur
Maandag 21 november 2011 van 8.45 uur – 10.30 uur:
bijeenkomst 2: zoeken naar wet- en regelgeving / parlementaire documenten / jurisprudentie
Vrijdag 18 november 2011 van 13.45 – 15.30 uur:
bijeenkomst 1: oriëntatie onderwerp scriptie / zoekstrategieën / zoektermen / website bibliotheek / zoeken naar juridische literatuur
Vrijdag 25 november 2011 van 13.45 uur – 15.30 uur:
bijeenkomst 2: zoeken naar wet- en regelgeving / parlementaire documenten / jurisprudentie
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Linda van Eede of Henja Korsten (beiden verbonden aan de Bibliotheek Rechtsgeleerdheid):
l.vaneede@ubn.ru.nl
h.korsten@ubn.ru.nl
De instructies worden gegeven in de instructieruimte van de Bibliotheek Rechtsgeleerdheid
Ik ben naar het secretariaat van sociaal recht gegaan en die vrouw daar heeft een scriptiebegeleider voor me geregeld.quote:Op woensdag 21 september 2011 15:01 schreef Yashaaaaa het volgende:
[..]
Lekker op tijd? Dat dat pas in november is?
Ik ben al heerlijk aan het uitstellen, wil namelijk een afspraak gaan maken met een scritpiebegeleider, maar ik weet niet zo goed hoe ik het moet aanpakken.. Ook omdat ik alleen nog maar een vaag onderwerp in mijn hoofd heb ( de 35 minner in het kader van de WIA) en ik niet weet wat mijn rooster volgende week of die week erop gaat zijn, dus ook moeilijk afspraken kan maken..![]()
Ja, klopt, dat was ze. Had na een paar dagen al een mailtje met de naam van m'n scriptiebegeleider erin. Ik pm wel even de naam van haar. Als ik eerlijk ben had ik liever R. gehad, ik vind haar echt een heel leuke vrouw. Ik zou haar gewoon gaan mailen, misschien kan ze je wel begeleiden. Ik doe het trouwens over arbeidsrecht.quote:Op woensdag 21 september 2011 16:19 schreef Yashaaaaa het volgende:
Nice, dat is wel fijn om te horen
Je bent dus bij mevrouw Argante geweest? En wie wordt je begeleider? Pm/dm anders als je het hier niet wilt zeggenHeb je ook al contact met de begeleider zelf gehad?
Heb je ook al een onderwerp? wil je het in socialezekerheidsrecht of in arbeidsrecht gaan doen?
/einde kruisverhoor
Ik heb namelijk ooit met mevrouw R. (die de eerste colleges van socialezekerheidsrecht gaf) afgesproken dat ik haar persoonlijk zou mailen.. Maar goed dat was na het tentamen van arbeidsrecht, dus dat is al zo lang geleden..
Nou ja, het moet voor de belegeider en de tweede docent die er naar kijkt uitnodigend zijn om te lezen. En daar hoort blijkbaar een enthousiast verhaal over de keuze voor het scriptievak bij.quote:Op woensdag 21 september 2011 17:20 schreef Yashaaaaa het volgende:
Das idd wel een beetje apart, ik bedoel je kiest dat vak toch niet voor niets? en wat is de consequentie van het niet-enthousiast zijn dan? Je hebt toch een begeleider..
Ik hoorde van het studiegenootje die dezelfde begeleider als jou heeft dat de begeleider (L. dus) gezegd had dat als je maar een 6 had voor arbeidsrecht het moeilijker zou zijn om een scriptie in dat vak te schrijven.. Ik had dus maar een 6.. Maar had een 7.5 voor socialezekerheidsrecht.. Ben ik blij dat ik daar de onderwerpen ook van interessant vind
Wat ik toen met R. besproken heb is dat we het hadden over het vinden van een onderwerp, en die zei toen dat als je globaal een beetje een idee hebt van waarin je het wilt schrijven en we gaan samen brainstormen hebben we binnen 10 minuten een onderwerp. Dus ben benieuwd, zij heeft namelijk ook samen met L een stuk geschreven over de 35minner. Dus ze weten er wel genoeg van af.. Maar verder heb ik nog helemaal geen onderzoek gedaan of er al teveel over het onderwerp is geschreven![]()
Maar op BB staat dat er haast geen uitgekauwde onderwerpen bestaan omdat er altijd wel nieuwe relevante jurisprudentie is enzo..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |