abonnement Unibet Coolblue
pi_101727718
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


Alle verslagen in een overzicht:

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

[ Bericht 5% gewijzigd door golfer op 09-09-2011 11:58:57 (deeltje toegevoegd) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101727769
Het overzicht moet maar even door Borisz weer worden bijgewerkt,
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 8 september 2011 @ 21:47:57 #3
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_101727835
Deel 4

Deel 5 komt wel weer eens :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_101727947
Waar?
Burger King
Wanneer?
Vandaag
Wat at je?
Whopper menu met twisterfries en een fanta
Impressie?
Simpel
Kosten?
5.95
Cijfer?
6
pi_101728072
ah sorry Golfer, heb jij een prachtige recensie.. maak ik em snel vol -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_101728091
En omdat het bijna de laatste post was nog maar een keer ons verslag van vandaag:

Met een kortingskaart voor een dag onbeperkt treinen dus naar Maastricht getogen voor o.a. een lunch bij het met 1 Michelinster onderscheiden Restaurant Toine Hermsen.

Het is vrij onopvallend gevestigd in een fraai pand om de hoek van het Onze Lieve Vrouwenplein.:


Inrichting is rustig met zalmkleurige/terracotta-achtige kleuren. Uiteraard wordt je in zo'n sterrentent met alle egards ontvangen. Opvallend was dat wij zeker niet de enige bejaarden waren:


We kozen voor het 3-gangenlunchmenu, aangevuld met een extra tussengerecht.

Allereerst kwam er een 1e amuse op tafel, bestaande uit wat fingerfood:

van links naar rechts: bavarois van kalfszwezerik, rilette van ham gevuld met een tapenade, een bonbom van zalm met komkommergelei en een cakeje van olijf.

De 2e amuse was een coctailglas gevuld met gambas, hollandse garnalen, meloen en wat bleekselderij met een schuim van calvados en kokos:


Daarna volgde het voorgerecht. Tartaar van Hollands weiderund met kwarteleitjes, een frisse vinaigrette met wat olijfolie en een tuille van parmezaanse kaas:


Als tussengerecht kregen wij een stukje zeetongfilet met een kreeftensaus op een bedje van groene kool en vergezeld door groene asperges en fijngesneden haricot verts:

Het enige hele kleine minpunt van de lunch: we vonden de kreeftensaus wat te dun en vloeibaar, hadden die graag wat romiger gezien.

Het hoofdgerecht bestond uit een op de huid gebakken stuk snoekbaarsfilet met een sabayon van Limburgse mosterd en 'grootmoeders groentes' (snijboontjes, paddenstoeltjes, spekjes en wortel):


We konden hierna kiezen voor een dessert, bestaande uit een zelfgemaakte chocoladetaart of koffie/thee met friandises. Wij besloten voor het laatste gaan.
Voor mevrouw de (munt)thee met friandises:


en voor mij de espresso met friandises:


We dronken er elk 3 glazen Portugese Chardonnay en een fles plat water bij.

Na ruim 2 uur tafelen was deze heerlijke lunch voorbij.
De totale schade voor 2 personen bedroeg 141 euro.

Entourage: 8
Bediening: 8
Eten: 9
Prijs-kwaliteit: een dikke 8.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101728241
oh gelukkig heb je em nog een keer gepost ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 8 september 2011 @ 22:02:54 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101729150
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
pi_101729358
ziet er goed uit daar in maastricht! :Y
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_101731826
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 22:02 schreef RobinOok het volgende:
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
Inclusief drank, he? Zonder drank 50 euro pp.

Maar gelukkig verschillen smaken en hebben wij het er wel voor over.
Hou jij het lekker bij de Chinees. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 8 september 2011 @ 22:38:58 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101732051
Ik eet bijna nooit Chinees. Uit.
Waren er maar goeie Chinezen!
pi_101733024
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 22:02 schreef RobinOok het volgende:
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
Wij lunchen nooit 'uit' hooguit een broodje :)
Ik had het gevoel dat ik aan een diner zat en ik vond het heerlijk. :6
pi_101733787
als het restaurant mooi is ingericht en sfeervol is, is dat positief. Het gaat wel om de kwaliteit van het eten natuurlijk.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  donderdag 8 september 2011 @ 23:25:07 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101735060
Ik geloof echt heus wel dat het heerlijk was en van een geweldige kwaliteit, maar ik wil voor dat geld gewoon meer. Ik word gewoon niet warm of koud van zulke fantasieloze klassiekers, al is het 100%.

En al helemaal niet voor een lunch.

Het past wel bij mijn beeld van Limburg. Genoeg geld bij ouwe taaien.
pi_101736040
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2011 23:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof echt heus wel dat het heerlijk was en van een geweldige kwaliteit, maar ik wil voor dat geld gewoon meer. Ik word gewoon niet warm of koud van zulke fantasieloze klassiekers, al is het 100%.

En al helemaal niet voor een lunch.

Het past wel bij mijn beeld van Limburg. Genoeg geld bij ouwe taaien.
De 21e september gaan we bij Niven in Rijswijk eten. (ook 1 ster)
Niven Kunz presenteert dan z'n herfst-arrangement.
Ik verwacht daar wat meer vernieuwend koken (meer veel groentes) van.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101736177
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2011 23:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof echt heus wel dat het heerlijk was en van een geweldige kwaliteit, maar ik wil voor dat geld gewoon meer. Ik word gewoon niet warm of koud van zulke fantasieloze klassiekers, al is het 100%.

En al helemaal niet voor een lunch.

Het past wel bij mijn beeld van Limburg. Genoeg geld bij ouwe taaien.
moet je een keer naar de Beluga gaan :) :P
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  donderdag 8 september 2011 @ 23:50:00 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101736246
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 23:48 schreef komrad het volgende:

[..]

moet je een keer naar de Beluga gaan :) :P
Al geweest. ;-)
  donderdag 8 september 2011 @ 23:51:25 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101736300
quote:
7s.gif Op donderdag 8 september 2011 23:44 schreef golfer het volgende:

[..]

De 21e september gaan we bij Niven in Rijswijk eten. (ook 1 ster)
Niven Kunz presenteert dan z'n herfst-arrangement.
Ik verwacht daar wat meer vernieuwend koken (meer veel groentes) van.
Ja, verwacht dat Niven Kunz veel beter aan mijn verwachtingen zal doen. :Y
Nog niet geweest, maar komt nog wel eens.
pi_101736657
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 23:51 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, verwacht dat Niven Kunz veel beter aan mijn verwachtingen zal doen. :Y
Nog niet geweest, maar komt nog wel eens.
aan de mijne in ieder geval niet en zoveel verwachtingen heb ik niet.
ik ga eind van de maand naar Savelberg :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 9 september 2011 @ 00:04:09 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101736789
Ja, ik kan me herinneren dat jij daar geweest was en niet zo tevreden was he? :D
Nou ja, smaken verschillen. En iedereen kan een off-day hebben, ook nog.
pi_101738589
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 00:04 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik kan me herinneren dat jij daar geweest was en niet zo tevreden was he? :D
Nou ja, smaken verschillen. En iedereen kan een off-day hebben, ook nog.
vond de combinaties niet bij elkaar passen; zure appel met net gestold eigeel was niet echt een geslaagde combi :X
ik wijt het aan een off-day ja ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_101743816
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 21:47 schreef borisz het volgende:
Deel 4

Deel 5 komt wel weer eens :)
De Gulle waard ligt toch in Winterswijk? Moet er altijd nog een keer heen.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 9 september 2011 @ 11:49:17 #23
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_101745282
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 11:03 schreef Felagund het volgende:

[..]

De Gulle waard ligt toch in Winterswijk? Moet er altijd nog een keer heen.
Check. :+.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_101752342
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 00:04 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik kan me herinneren dat jij daar geweest was en niet zo tevreden was he? :D
Nou ja, smaken verschillen. En iedereen kan een off-day hebben, ook nog.
Bij mij had hij toen ook een off-day. Saaie vlakke smaken. Nog traditioneler dan de hierboven geposte lunch... Ik ga nooit meer naar Niven.

Parkheuvel en Latour staat voor mij op het programma volgende maand.
pi_101894094
Nu eens een recensie van een restaurant verder weg, maar daarom niet minder leuk.
Ik ben net terug van twee weken klimmen in de dolomieten, en de routine was voor ons meestal 3-4 dagen hoog in de bergen, en dan weer even een camping zoeken voor een frisse douche e.d.

Op een van die camping-dagen waren we in Cortina, midden in de Italiaanse (oostelijke) helft van de Dolomieten. Cortina is druk, rumoerig, toeristisch, en parkeren is er al een expeditie op zich :')
Dus toen we onze campingbaas vroegen om een goed restaurant, niet al te toeristisch en liefst buiten de stad, zei ie resoluut: La Baita Pie Tofana. Op de kaart inderdaad ergens buiten de stad, aan het einde van een heel klein bergweggetje bij een skilift.

En na net even gezocht te hebben vond ik nog een lovende recensie: http://rwapplewannabe.wor(...)tina-dampezzo-italy/

Dus, wij het ene net uitziende shirtje aan wat we bij ons hadden, en daarnaartoe. Daar aangekomen zag het er vooral uit zoals al die berghut restaurants die je rondom skipistes wel vaker aantreft: een gezellige stube Binnen is het gewoon een heel goed restaurant, waar ze klassiek italiaanse streekspecialiteiten koken.




Uiteraard waren we om 20 uur nog de allereersten, maar de zaak druppelde na ons snel vol met alleen maar Italianen, zakenlui, en over het algemeen mensen die eruitzien alsof ze geld hebben. Dus we voelden ons wel een beetje shabby op onze bergschoenen :)
Uitstraling leek in eerste instantie zoals op een standaard berghut, maar ook weer niet: een mengeling van mooi gedekte tafels en servies, maar wel een lekker oubollige berghut inrichting met gestoffeerde hoekbanken, truttige alpentafereeltjes, en veel stoffige bosjes gedroogde bloemen.

Enkele leden van het personeel konden gelukkig ook vloeiend Engels, mn culinaire Italiaans is niet echt geweldig namelijk. Veel verder dan Grazie e Arriverdeci kom ik niet...

Dan het eten!

na wat overleg met onze ober over de grootte van de porties, besloten we tot 4 gangen, waarvan we de antipasti samen deelden. En die was meteen de allerbeste van de avond:

een tartaar van hert, met daarbij een sorbet van mosterd (lekker, smolt op je tong!), gemarineerde champignons, twee soorten kool, toast, en kruidenboter met jeneverbes.
Hij is te vinden op de site: bij antipasti, tartare di cervo con capucci marina
http://www.baitapietofana(...)6accordion&Itemid=84
Enorm lekker, om heel eerlijk te zijn kon geen van de andere gerechten dit overtreffen. Niet dat die slecht waren.

Il Primo
Vervolgens voor mn vriendin de specialiteit van het huis: Casunziei, met bietjes gevulde ravioli, met maanzaad eroverheen. Voor mij een ravioli met vulling van aubergines, parmezaan, en een lekker tomatenprutje. Alles met de bekende eenvoudige, pure smaken waar de Italiaanse keuken zo goed om bekend staat. Lekker!

Il Secondi
Voor mevrouw eendenborst, met gesauteerde groenten, en voor mij een goed rose stuk koe van de grill, met rozemarijn en gegrillde witlof. Ook allebei erg goed, supermals rundvlees voor mij, en de eend was niet droog, maar wel met een lekker krokant vel.

Bij de 1e en tweede gang dronken we allebei 2 glazen van een lekkere rode wijn, waarvan de naam me even ontschoten is. Niet meer alcohol, want de bergweg naar beneden vanaf het restaurant was smal, pikdonker, en niet overal voorzien van vangrails. Niet dat Italianen daar zelf problemen mee hebben trouwens... :Y)
Verder een fles water.

Toe: gemberijs in een bakje van gesponnen suiker/sinaasappel voor mn meisje, en voor mij tarte tatin. Bij de espresso en thee (Thee? wat is dat? zag je die gasten denken, dus kwamen ze uiteindelijk met hele vieze zelfgeplukte kamillethee in een eitje) kregen we nog een schaal friandises, amarettini's, een soesje, in chocolade gedoopte koffieboontjes, etc.
Espresso in Italië is natuurlijk (bijna) altijd goed. Ik speel zelf ook rgelmatig Baristaatje thuis, dus de meeste Nederlandse restaurant koffie vind ik maar mwah-mwah vergeleken bij wat ik inmiddels zelf kan klaarmaken. Maar dit was gewoon een prima afsluiter. Vanwege het autorijden maar geen grappa o.i.d meer erbij gedronken.

Schade: uiteindelijk 135 ¤
cijfer: eten 8 / entourage 7 (want ik had een stoel met een kapotte rugleuning, zo'n houten kreng zoals op de foto ergens hierboven :P

Ik denk dat om ons heen zowat iedereen vaste gast was, te oordelen aan de begroeting met het personeel, en de gerechten die ze kregen: wij hebben ze nooit op de kaart kunnen ontdekken. Een gezin naast ons mocht bijvoorbeeld zn eigen stuk vlees inspecteren voordat het de grill opging, en dat was ook wat ze op tafel kregen: een bonk koe van 2 kilo, waarvan moeder en de kinderen een paar schamele reepjes kregen en Papa de rest mocht opeten >:)
Voor de gezonde touch was er gelukkig ook nog een schaaltje met een courgette en 2 gegrillde paprika's voor het hele gezin...

Ook al waren we er voor Italiaanse begrippen belachelijk vroeg, al om 20 uur, gingen we om 23 wel bijna als een van de laatsten weg.
Voor als je eens in de buurt van Cortina d'Ampezzo bent: een dikke aanrader! Ze zijn zo te zien ook in de winter gewoon open, stel je voor dat je dit soort gerechten zit te eten op het terras, in je skipak 8-)
maar dan wel een culinaire skihut inplaatsvan frietjes en worst op een plastic dienblad.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')