Naast de standaard ingrediėnten, of vervangt het iets van de suiker (al denk ik dat die twee eetlepels niet zo heel veel effect hebben op de zoetheid).quote:Op vrijdag 28 oktober 2011 13:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik gebruik het als ingredient in het ijs, ongeveer een twee eetlepels op 0,5 liter mengsel.
Ik weeg sowieso niet altijd alles af, maar proef gewoon, zou dat wel kunnen gaan doen als ik nog eens een kookboek schrijf.quote:Op vrijdag 28 oktober 2011 16:26 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Naast de standaard ingrediėnten, of vervangt het iets van de suiker (al denk ik dat die twee eetlepels niet zo heel veel effect hebben op de zoetheid).
Denk dat ik je voorbeeld maar eens ga proberen, labeltje "Piet's vanillesiroop" erop
Niet wetende hoe "vanille" je siroop smaakte, dacht ik eerst dat je meer zou toevoegen dan 2 eetlepels, wat de hoeveelheid suiker in de uiteindelijke custard natuurlijk wel flink zou beļnvloeden.quote:Op vrijdag 28 oktober 2011 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik weeg sowieso niet altijd alles af, maar proef gewoon, zou dat wel kunnen gaan doen als ik nog eens een kookboek schrijf.
gewoon laten staan, zakt vanzelf uiteindelijk.quote:Op maandag 3 december 2012 17:59 schreef KleinKipje het volgende:
Piet,
Ik heb ook geprobeerd vanilie siroop te maken. Zelfde ingredienten als jou gebruikt.
Zondag gedaan. Nu, maandag, is het nog steeds redelijk troebel. Er is een gedeelte naar de bodem van de fles gezakt maar er drijft ook een gedeelte bovenin.
Enig idee hoe dit op te lossen. Eventueel filteren in iets ?
Is het wat geworden?quote:Op maandag 3 december 2012 18:59 schreef KleinKipje het volgende:
oke, ik heb hem net in de kast gezet. Zal over een maandje eens kijken.
thks
Dat kan, je kan het ook door een theezeefje gieten en eruit halen.quote:Op woensdag 20 februari 2013 12:20 schreef KleinKipje het volgende:
Hij is wel helderder geworden. Maar er blijft een gedeelte bovenin hangen (drijven). De smaak is opzich goed.
Ik weet alleen niet goed wat ik met het bezinksel/ en het gedeelte wat drijft moet doen. Kan ik dat gewoon meemengen met waar ik het dan ook ingiet ?
ik bedoelde niet de hele fles zeven, maar dat als je er wat uitgiet je er voor dat gerecht of drankje er een zeefje onder kan houden als je het er niet in wilt.quote:Op woensdag 20 februari 2013 13:22 schreef KleinKipje het volgende:
Maar nu, met alle vanillie deeltjes er nog in wordt de smaak alleen maar sterker (beter), dat houd dan toch op of zijn de smaakgevende vanillie deeltjes zo klein dat die er niet uitgezeefd worden ?
In de gaten houden wanneer een discounter een aanbieding heeft?quote:Op zondag 15 september 2013 08:08 schreef Bleie het volgende:
Oeh zelfgemaakt vanille-extract! Ik gebruik nu vaak zo'n flesje aroma van dr. Oetker, maar dat is duur en niet heel lekker. Maar waar haal je fatsoenlijke vanille vandaan? En nee, ik heb geen toegang tot een Hanos of Makro, kan evt wel vrij makkelijk iemand in Duitsland iets laten halen, als dat helpt.
Tja, geen idee, ben geen vanille expert, ook daar zal je kwaliteitsverschil hebbenquote:Op zondag 15 september 2013 09:32 schreef MaximusTG het volgende:
Ik wou binnenkort een heleboel stokjes bestellen op eBay, daar staan echt hele goedkope aanbiedingen. Maar of het goede zijn? Meestal staat er dan iets van "Madagascar grade A".
Ik heb nu twee keer vanille via ebay gekocht bij een Engels bedrijf en kan het alleen maar aanraden. Stuk "vetter", langer en geuriger dan de stokjes die je bij de AH koopt, plus keuze uit soort en herkomst.quote:Op zondag 15 september 2013 09:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, geen idee, ben geen vanille expert, ook daar zal je kwaliteitsverschil hebben
Als ik op ebay kijk weet ik wel dat ik de volgende batch daar koop.
Die bij AH hangen waarschijnlijk al jaren in het plastic zakje in het schap uit te drogen en aroma te verliezen.quote:Op zondag 15 september 2013 10:45 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ik heb nu twee keer vanille via ebay gekocht bij een Engels bedrijf en kan het alleen maar aanraden. Stuk "vetter", langer en geuriger dan de stokjes die je bij de AH koopt, plus keuze uit soort en herkomst.
Dat zal zeker zo zijn, maar daarnaast denk ik niet de de AH de beste kwaliteit koopt, dus tel daar die periode in het zakje bij op en je hebt het standaard droge kleine bijna niet ruikende stokje..quote:Op zondag 15 september 2013 10:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die bij AH hangen waarschijnlijk al jaren in het plastic zakje in het schap uit te drogen en aroma te verliezen.
Twee flikkers, één ideequote:Op zondag 15 september 2013 13:08 schreef roos85 het volgende:
Rutger (die laatst Heel Holland Bakt heeft gewonnen) had als tip wat vanillestokjes in een fles wodka te doen. Dat te laten trekken om zo vanille-extract te maken.
quote:Op vrijdag 13 september 2013 19:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik had de fles al bijna leeg, en heb net 9 vanillestokjes erbij gedaan (bij de vanilledrab die in de fles achter was gebleven) gedaan, 200 gram suiker en daarna opgevuld met een halve liter Vodka.
Ik wilde eerst likeuralcohol gebruiken, 96%, maar die was 19,50 ex btw, en Vodka koop ik voor 4,50 de fles, okay, minder alcohol, maar 1/5 van prijs. Nu een paar maanden wachten
quote:Op zondag 15 september 2013 13:08 schreef roos85 het volgende:
Rutger (die laatst Heel Holland Bakt heeft gewonnen) had als tip wat vanillestokjes in een fles wodka te doen. Dat te laten trekken om zo vanille-extract te maken.
Vanwaar de suiker? En niet alleen alcohol, de hoeveelheid die door het gebak gaat is dermate weinig dat de suiker me niet echt wat lijkt uit te maken...quote:Op zondag 15 september 2013 13:54 schreef Pietverdriet het volgende:
as gebleven) gedaan, 200 gram suiker en daarna opgevuld met een halve liter Vodka.
Ik wilde eerst likeuralcohol gebruiken, 96%, maar die was 19,50 ex btw, en Vodka koop ik voor 4,50 de fles, okay, minder alcohol, maar 1/5 van prijs. Nu een paar maanden w
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |