abonnement Unibet Coolblue
pi_103830153
Miss_Sly, dan woon je wel in een ander stadsdeel dan ik, hier hoeven we niet te loten gelukkig, maar er zijn wel steeds meer scholen met een wachtlijst. Bij de school waar we vandaag waren, vertelden ze dat kindjes die in 2009 zijn geboren nu op de wachtlijst komen, en dus niet meer zeker zijn van een plek. Wij hadden gelukkig nog net op tijd gebeld, dus als we besluiten in te schrijven, heeft ze zeker een plek.

Claudia: ja, die tweede school is die vrij nieuwe. Ik ben vanochtend vergeten te vragen of je op meerdere scholen mag inschrijven. We hebben in elk geval nu nog een maand of 3 om het inschrijfformulier van de montessorischool in te leveren. Bij deze beide scholen is het in elk geval zo dat je eerst gaat bezichtigen, en dan pas inschrijft.

Weet je wat ik nog wel het allerlastigst vindt nu eigenlijk? Mijn dochter is dus 2, en ik denk dat montessori wel bij haar past - ze is nu al behoorlijk zelfstandig, en gaat graag zelf op onderzoek uit en zo. Maar ik ben ook zwanger van een tweede, die natuurlijk naar dezelfde school zal gaan. En dat kan wel een heel ander kind zijn, dat veel meer leiding nodig heeft. Is gewoon helemaal niets over te zeggen. Ook daarom zou ik het wel fijn vinden als we nu op 2 scholen kunnen inschrijven, en dan over anderhalf jaar of zo de knoop kunnen doorhakken.
  Moderator dinsdag 1 november 2011 @ 14:58:57 #77
5428 crew  miss_sly
pi_103831115
Bleie, ikdacht dat jij eerst in hetzelfde deel van Asmterdam zat, Oost?

Vind je het vanzelfsprekend dat het volgende kind naar dezelfde school gaat?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_103832226
Chris zijn school (montessori) heeft ook geen continurooster, omdat de OR het teveel vind voor de kleuterklassen. Maar in praktijk blijft zo'n driekwart van de kinderen, ook de kleuters wel over. Dus dan ben je nog anders dan de meesten..
pi_103833367
Miss_Sly: ja, we woonden eerst in Oost, nu in Noord. Wist trouwens niet dat je in Oost moest loten. Ben wel nieuwsgierig naar welke scholen je overweeg (via pm?). En ja, ik vind het logischer als kinderen uit een gezin naar dezelfde school gaan, ook logistiek voor ons. Maar ja, dat is voor de kinderen niet per se handiger...
pi_103834872
Wij hebben inmiddels op twee scholen gekeken. Een van de scholen waar we gekeken hebben heeft voor het komende schooljaar een wachtlijst, de ander nog niet. Het schooljaar daarop sowieso allebei nog niet, dus wat dat betreft kunnen we gewoon nog kiezen nu. Op zich waren ze allebei prima geschikt, hoewel ik bij de ene school een nog prettiger gevoel had dan bij de ander. De school met het beste gevoel had alleen geen continurooster, dat vind ik dan wel weer echt een nadeel, maar wel iets waar vrij eenvoudig een oplossing voor te vinden is.

Er zijn nog twee andere scholen waar ik wel zou willen kijken nog ook, hoewel die qua gevoel een stuk minder lijken voor mij dan de twee waar we al gekeken hebben. Een van die twee is een montessorischool, ik weet nooit zo goed wat ik daar nou precies van denk.

Ik vind het lastig, de meeste scholen hier zijn echte wijkscholen waar vrijwel alleen kinderen uit die wijk heen gaan. En in onze wijk zit maar één openbare school met regulier onderwijs (wat wel mijn voorkeur heeft). Alleen krijg ik bij die school haast een beetje een achterstandsgevoel, het kleuterplein (andere kant heb ik niet gezien) is onverzorgd en het is een overwegend zwarte school. De paar blanke kindjes die ik op het plein zag lopen gaven mij een hoog tokkiegevoel. Die wordt het dus hoe dan ook níet.

De kans is ook nog aanwezig dat we tzt gaan verhuizen, we weten alleen nog niet waarheen, wat het nog lastiger maakt.
pi_103835257
continue rooster zegt op zich niks... wat deepfreeze al zegt op veel scholen blijven er al een hoop kinderen over, ook bij de kleuters.

Op pepijn zijn vorige school had hij continue rooster, nu niet. Omdat wij nu zelfs beide thuis zijn laten we dus Pepijn ook niet overblijven (kost 2,20 per keer), maar op dinsdag en donderdag zijn er maar 4 of 5 kindjes van zijn hele klas die NIET overblijven, de rest van de 23 wel.
pi_103835585
Die wachtlijsten verschillen trouwens echt enorm. In (het centrum van) grote steden is het dramatisch, maar wij gingen juist verhuizen naar een wijk van 10-20 jaar oud. Daar merken ze nu een terugloop in kinderen sinds een jaar of 5 en is er dus plek genoeg in de onderbouw op alle scholen.
Alle jonge gezinnen die 10-20 jaar geleden massaal in deze wijken zijn komen wonen hebben nu geen jonge kinderen meer.

Voor ons een enorme opluchting want ik heb me afgelopen zomer wel flink druk lopen maken hoe we een net gestart kleutertje op een andere school geplaatst gingen krijgen 6 weken na de zomervakantie.
  Moderator dinsdag 1 november 2011 @ 16:59:31 #83
5428 crew  miss_sly
pi_103836082
Chan, wij hebben hier ook een zogenaamde brede school met, zoals ze dat zelf zo mooi op hun site zeggen, een mooie mengeling van verschillende nationaliteiten. maar de verdeling vind ik helemaal niet zo mooi: 42% turk, 20 % marokkaans, 14% Nederlands en dan nog een aantal andere nationaliteiten. Bij mijn schoonzusje (lerares op een basissschool in amsterdam) zat op een bepaald moment één Nederlands kind en de rest was Turks en Marokkaans en dat kind viel dus overal buiten. Dat wil ik dus ook beslist niet. Ik hoef zeker geen blanke school, maar als het alternatief een zwarte school is, kiezen wij voor de blanke.

Bleie, ik snap dat de eerste voorkeur is dat een volgend kind naar dezelfde school gaat, maar ik geloof toch dat als het karakter van het andere kind echt zo anders is dat een andere school gewenst is, zou ik daar dan toch voor kiezen, denk ik.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_103858907
Bleie: ik heb begrepen dat die nieuwe school op termijn gaat verhuizen. Weet jij of dit klopt?

En nog een vraag: ik zie op een website van een andere school dat er gewijzigde schooltijden zijn, namelijk van 8.30 tot 12.00 uur. Kan dit kloppen of zijn ze de middaguren vergeten te melden? Ik neem aan dat basisscholen zich ook aan bepaalde minima moeten houden?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_103863344
Claudia: ja, ze zitten nu nog in een noodgebouw, en het nieuwe gebouw wordt gebouwd.Volgens de planning zou dat eind dit jaar af moeten zijn, dus dan zullen ze wel in januari / februari verhuizen. Het wordt dan ook een brede school geloof ik, maar dat weet ik niet zeker. Moeten we ook vragen. En ja, basisscholen hebben zeker ook een minimumaantal lesuren per jaar. Zie rijksoverheid.nl. Volgens mij is het op de meeste scholen nog zo dat de woensdag voor alle groepen een halve dag is, en voor de onderbouw de vrijdag om de week. Ik zou zelf geloof ik veel liever 5 even lange dagen hebben, maar in elk geval op de montessorischool zijn ze daar absoluut geen voorstander van, maakte de mevrouw die ons rondleidde duidelijk. Maar wel bijna alle kinderen blijven daar over, dus daarvoor maakte het niet uit.
  woensdag 2 november 2011 @ 08:14:52 #86
35189 Troel
scherp en bot
pi_103863903
Hier is het vrijdags ook een halve dag :) Niet om de week, maar elke week dus voor de groepen 1-4 en van half 9 tot half 12 en dan van half 2 tot half 4. Op woensdag wat langer en vanaf groep 5 ga je dan elke dag tot 12 uur.
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 21:25 schreef Bleie het volgende:
Het verschil zit ook in de details ;) Bij montessori bepaalt het kind echt zelf wanneer het wat leert
Nou, dat valt ook wel mee hoor. Er wordt ontzettend veel gestuurd door de docent, door het geven van lesjes :) En ze hebben ook echt gewoon een weekrooster en zullen dus alle onderdelen elke week moeten doen. En ook bij Montessori heb je gewoon klassikale lessen, waardoor je wel verplicht bent mee te doen :P
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_103865816
Dan zal de informatie op de site wel niet helemaal kloppen maar zijn ze de middagtijden vergeten erbij te zetten, vermoed ik.

Ik vind nieuwe scholen die nog in ontwikkeling zijn trouwens wel problematisch. Ze gaan vaak nog verhuizen, er komen allerlei nieuwe docenten bij. Hebben ze de organisatie wel staan? Daar ben ik benieuwd naar, Bleie. Ik denk dat die school voor ons afvalt omdat die toch gaat verhuizen. Er is nog een andere nieuwe school in Noord waar ik wel benieuwd naar ben, maar daar heb ik soortgelijke bedenkingen bij.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_103865894
Hier gaan de kleuters elke ochtend naar school en zijn ze 's middags vrij.
pi_103866304
Hier hebben de kleuters woendag en vrijdagmiddag vrij. T/m groep 4. De ochtenden van 8.30 tot 11.45 (behalve woensdag, dan tot 12.15). en de 3 middagen van 13-15.
pi_103866333
Ja echt, mrien? Maar hoe doen ouders die werken dat dan? Of gaan die kinderen de hele middag naar de buitenschoolse opvang?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_103867023
Wat een verschillen met de tijden zeg.
Hier in groep 1:
ma-di-do: 8.45-12.00 en 13.00-15.15
wo: 8.45-12.30
en vrijdag hele dag vrij

en vanaf groep 2 vrijdag ook hele dag naar school.

Wat ook wel interessant is (vind ik): hoe is overblijven geregeld en wat kost het.

Bij ons kost overblijven voor 2 dagen 120 euro per jaar. Mijn mijn kleuter vindt overblijven echt mega geweldig. Ze baalt er eigenlijk van dat mijn man op maandag ouderschapsverlof heeft en ze dan thuis moet eten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Cathmar op 02-11-2011 10:58:31 (Klein typefoutje in de tijden) ]
Met een meidenkwartet
pi_103867470
cathmar, beginnen ze echt pas om 9.45 of maak je een typfout en is het 8.45?

Hier ma, di, do 8.30-12 en 13-15, woensdag en vrijdag van 8.30-11.45
vanaf groep 5 op woensdag tot 12.15 en op vrijdag tot 12.00 en dan 's middags van 13-15

Ik kwam bij het rondzoeken naar scholen toen we op zoek gingen naar een ander huis aan de zuidkant van amersfoort ook scholen tegen waarbij groep 1 t/m 4 op woensdag en donderdag middag vrij is. Daar had ik nog nooit eerder van gehoord.

overblijven kost hier dus 2,20 per dag.
  woensdag 2 november 2011 @ 11:03:08 #93
144006 chacama
Ondernemend!
pi_103867642
Hier zijn de schooltijden
maandag/dinsdag/donderdag 08.30 - 12.00 en van 13.15-15.15
woensdag van 08.30 - 12.15
Vrijdag: 08.30-12.00
Vrijdagmiddag alleen groep 5-8: 13.15-15.15

Maar ik weet dat het hier op het eiland ook anders is per school. Twee dorpen verder gaat 1-4 wel op vrijdagmiddag naar school, maar is dan de hele woensdag vrij.

overblijven is hier op school ook iets van 2 euro per keer.
  Licht Ontvlambaar woensdag 2 november 2011 @ 11:07:52 #94
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_103867778
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 11:03 schreef chacama het volgende:
Hier zijn de schooltijden
maandag/dinsdag/donderdag 08.30 - 12.00 en van 13.15-15.15
woensdag van 08.30 - 12.15
Vrijdag: 08.30-12.00
Vrijdagmiddag alleen groep 5-8: 13.15-15.15

Maar ik weet dat het hier op het eiland ook anders is per school. Twee dorpen verder gaat 1-4 wel op vrijdagmiddag naar school, maar is dan de hele woensdag vrij.

overblijven is hier op school ook iets van 2 euro per keer.
Bij ons is het ongeveer hetzelfde, alleen op woensdag tot half een. En groep 1 heeft dinsdagsmiddag ook vrij.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_103867961
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 10:16 schreef Claudia_x het volgende:
Ja echt, mrien? Maar hoe doen ouders die werken dat dan? Of gaan die kinderen de hele middag naar de buitenschoolse opvang?
Geen idee!
Ik heb straks dus 2 middagen bso nodig, waarvan 1 middag de bso pas om 3 uur open is. Ze zal dan als verlengde opvang op haar huidige groep op het kdv komen.

Groep 1 gaat alle ochtenden naar school
Groep 2 en 3 gaan alle ochtenden en ook maandag, dinsdag en donderdagmiddag naar school
Groep 4 t/m 8 gaan alle ochtenden en alle middagen behalve woensdagmiddag

Overblijven kost 2 euro per keer. Een stempelkaart voor 10x kost 12,50, 20x 25,- en 30x 37,50
pi_103868046
Overblijf is hier ook 2 euro per keer. En Chris wil graag, dus dat is lekker makkelijk voor mij nu ;)
pi_103869323
wat irritant als groep 1 ook weer andere tijden heeft :{
Dat is toch gigantisch irritant met opvang maar ook als je nog meer kinderen op school hebt.
pi_103869539
quote:
1s.gif Op woensdag 2 november 2011 11:14 schreef mrien het volgende:

Ik heb straks dus 2 middagen bso nodig, waarvan 1 middag de bso pas om 3 uur open is. Ze zal dan als verlengde opvang op haar huidige groep op het kdv komen.
Wat een gedoe, zeg!

Wel fijn om dat soort dingen hier te lezen. Dat kan ik meenemen in m'n keuze voor een school, want er is keuze genoeg.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_103869745
Als jullie gaan kijken, neem je dan trouwens je kind mee?

Toen ik nog even googlede, ontdekte ik dat er een vrije school om de hoek van mijn werk zit. Misschien ook eens meenemen in onze opties.

Ik zag ook dat bijna alle scholen in onze buurt groot zijn, helaas.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_103870753
Miss_Sly: wij nemen onze dochter niet mee, die is beide keren al op het kdv. Komende vrijdag is dat wat toevallig, omdat we deze week dagen gewisseld hebben, anders was ze wel meegegaan.

Ik vind de BSO's trouwens ook een ramp hoor, die hebben ook weer allemaal wachtlijsten, en omdat ook nog niet alle scholen met dezelfde BSO's contracten hebben, moet je je weer bij tig BSO's inschrijven, omdat je nog niet weet naar welke school je kind gaat. Moet ook eerlijk zeggen dat ik daarvoor zoiets heb als bij ons eerste kdv: als we maar plek hebben, dan maakt waar me niet zo heel veel uit. Ik heb maar heel weinig tijd en energie op het moment, dus die gebruik ik dan liever voor het zoeken naar een basisschool.

Claudia: wel grappig dat jij vindt dat er zo veel keuze is, terwijl er voor mij echt maar 2 opties zijn. Komt ook doordat we net in een andere buurt zitten natuurlijk - afstand is voor mij in elk geval een heel belangrijk criterium.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')