abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 4 september 2011 @ 13:53:14 #76
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_101552116
Nu heb ik ook zin in hamburgers!! Alleen: ik heb geen worcestersaus. En die lijkt wel essentieel te zijn. Hmmm. Misschien toch maar dit als avondmaaltijd maken en straks even langs de zondagsupermarkt :P
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  zondag 4 september 2011 @ 14:04:41 #77
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_101552503
Ik maak wel vaker een hamburger met sla, tomaat, cheddar, gefrituurde uienringen, gefrituurde brie, mayonaise en ketchup. Alles op een focaccia, heerlijk :)
Hamburger zelf overigens marineren met curry, worcester-saus, een beetje sambal en een beetje mosterd :9
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_101559383
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 21:43 schreef Gedetineerde het volgende:

[..]

Even voor mijn informatie. Ik heb dit in het topic al vaker gehoord, maar wat is er precies mis mee? Voor zover ik weet heeft de AH een 'eigen slager' dus zou het vlees ook 'goed' moeten zijn,

Natuurlijk merk ik het verschil tussen de AH en een poelier/slager. Maar eerlijk gezegd, merk ik het meer in mijn portemonnee dan in mijn mond.

Komt wel van iemand af die net een jaar op zichzelf woont. Moeders deed zit normaal altijd :)
Bij ah gehakt loopt er altijd van die prut uit als je het aanbraadt. Geen idee wat het is, maar normaal is het niet :{w
pi_101562827
Wel grappig en tegelijk ook weer niet zo grappig dat je aan een topic als dit ziet hoe de McDonalds en de Burgerking het ideaalbeeld van een hamburger beinvloeden. De TT is dan ook nogal misleidend, aangezien TS nog heel ver van de perfectie af zat.

Volgens mij is het een Romeinse uitvinding en is het brood met een schijf van rundergehakt. En daarmee kun je behoorlijk variëren. Laat het Mc-idee helemaal los en dan hoeft het broodje helemaal niet rond te zijn, het is belangrijker dat het lekker brood is. Zo'n kadetje vind ik bijvoorbeeld niks, te luchtig en te zompig in je mond. Het vlees mag best vet zijn, het mag zeker rood zijn als je daarvan houdt, het hoeft echt niet gekruid met meer dan peper en zout, de kaas kan eventueel cheddar zijn als je lekkere kunt vinden, maar elke andere kaas die een beetje smelt (met hulp van de grill bijvoorbeeld) is kan minstens zo goed. Gloucester bijvoorbeeld, als je per se in het Engelse taalgebied wilt blijven. Sterker nog, die Cheddar van de mac is kunstmatig zacht gemaakt en die plakjes uit de super zijn cheddarhoudende analoogkaas. Maar zo'n cheapass camembert uit de super doet het ook prima. Eigenlijk hoeft er ook helemaal geen saus op, ik vind ketchup erop wel lekker, maar plakjes tomaat ook.

Zelf maak ik ze met Italiaanse bollen, van de Italiaan en niet die onzin van de super. Dat is lekker stevig brood en smaakvol deeg. Ze zijn wel groot dus moet er ook een grote hamburger op, dan maak ik van 2 van de slager eentje, of ik doe in noodgevallen steak du boeuf van de AH. Voordeel is dat 2 hamburgers pp dan een volledige maaltijd vormen voor een flinke eter, of samen met soep en wat salade of zo.

Met zout en grof gemalen zwarte peper in de grillpan, hartstikke rood van binnen. Hard gebakken uiringen erbij, paprikareepjes, sla (wisselend, soms romaine, soms raket, vaak botersla), plakjes augurk en ketchup. Soms nog een plakje pancetta of gerookt spek erbij. Ik varieer vooral met de kaas, die leg ik bovenop als ze omgedraaid zijn en dan zet ik nog even onder de gril om verder te laten smelten. De broodjes moesten ook onder de grill dus die was nog warm. Ik heb er ooit een creme brulee brander voor gekocht, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

Ik varieer vooral met de kaas, voornamelijk wat ik in huis heb. Ik vind eigenlijk alles wel lekker, gewoon een pittige jonge of belegen, schapenkaas, harde geitenkaas, plakjes geitenkaas van zo'n rol, Emmenthaler, camembert. als je het maar lekkere kaas vindt en hij een beetje smelt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_101563996
Alsof de stukjes augurk ook neit mac-geinspireerd zijn.

Ieder zijn smaak. Leuke van hamburgers is dat bijna alles kan. Al word ik misselijk bij het idee van brie en mayonaise in een combi (hihi).

Ik vind zelf verse en goede tomaat (coeur de boeuf, zeer rijpe roma's of vleestomaten) erg belangrijk voor de smaak en doe er komkommer en lollo bianco op voor wat meer knapperigheid.

In het vlees vind ik dat mosterd een beetje ketchup en worcestershire wel lekker is.
Whatever...
pi_101565045
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 19:49 schreef Spanky78 het volgende:
Alsof de stukjes augurk ook neit mac-geinspireerd zijn.
Wat mij betreft op een heel ander manier dan je denkt. Ik had namelijk tijdens mijn tweedaagse carriere bij de McDonalds ontdekt dat mensen een hamburger konden bestellen zonder bepaalde ingredienten en dat die dan vers gemaakt werd. Dus als ik er dan eens een hamburger ging halen bestelde ik er eentje zonder augurk, zodat ik er niet eentje kreeg die al 5 minuten klaarlag. Alleen bleek ik die augurk te missen. Maar ik denk dat ander tafelzuur ook voldoet.

quote:
Ieder zijn smaak. Leuke van hamburgers is dat bijna alles kan.
Inderdaad, brood met rundvlees ertussen, daar gaat het om.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_101565953
Bah, vandaag zowat heel de dag bezig geweest met klussen. Uiteindelijk was ik pas om half 8 klaar. Aangezien ik toen erge honger had, en redelijk bezweet was, maar een pizza in de oven gedaan en daarna gaan douchen, met het idee dat de pizza klaar zou zijn als ik klaar was met douchen.

Dit klopte redelijk en ik zit nu dus aan de pizza. Misschien dat ik later op de avond nog hamburgers ga maken, maar ik denk dat ik ze bewaar voor morgen :)
pi_101576227
Ik bak sinds kort mijn hamburgers in een grillpan, dan zie je pas echt goed hoeveel bagger en vet eruit die krengen komt :r

*Met het hier ergens eerder in dit topic geposte recept, dus samengevat: 500gr rundergehakt, 1 eetlepel ketchup, ui, en dan verder droge kruiden + drupje worcester. Maar als ik die dan in de grilpan gooi *(zonder olie) staat er 5min later al een dikke halve centimeter vet in :X
Normaal zou ik daar dus extra vet bijgooien (koekenpan met blokje croma) :D

Ze zijn trouwens wel gruwelijk lekker *;

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 04-09-2011 23:16:16 ]
pi_101576379


Dat was best goed weg te krijgen...
Haha, U schakelt nog. Test een DAF !
pi_101577289
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:30 schreef Platina het volgende:

[..]

Wat is er zo speciaal aan dan
http://www.fergburger.com/menu.html











Hierom, ze zijn gewoon perfect. Ik vind het vrij vervelend, want geen een hamburger kan hier aan tippen. Ook niet als ik ze zelf maak. Daarom eet ik nu bijna nooit meer hamburgers, ze worden toch niet zo lekker als die ik bij Fergburger heb gegeten. Ze zijn 21 uur per dag open, verkopen 2000 hamburgers per dag.
  maandag 5 september 2011 @ 00:49:14 #86
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_101579927
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 06:39 schreef minilot het volgende:
Voor mij gaat er niets boven dit verhaal:

The Burger Lab: The World's Best Burger for a Single Man (or Woman)

[ afbeelding ]

Klein pannetje en gehakt extreem los houden! O+

(Ik heb een hekel aan van die doorgeknede burgers die als een dikke, compacte bonk op je broodje liggen, met kaas er als losse laag bovenop. Bleh.)
_O_ Gelijk morgen proberen :D
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_101580469
quote:
10s.gif Op maandag 5 september 2011 00:49 schreef Bravebart het volgende:

[..]

_O_ Gelijk morgen proberen :D
Echt doen. Het zijn Hamburgers met een grote 'H'!

"..I love my wife, but burgers are my mistress"
:s)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 5 september 2011 @ 01:14:21 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101580547
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2011 17:20 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Bij ah gehakt loopt er altijd van die prut uit als je het aanbraadt. Geen idee wat het is, maar normaal is het niet :{w
Als je niet weet wat het is, hoe weet je dan dat het niet normaal is? ;(
Het heet eiwit. Gestold e-i-w-i-t, ooit van gehoord? Nog steeds niet normaal?
pi_101582236
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 01:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als je niet weet wat het is, hoe weet je dan dat het niet normaal is? ;(
Het heet eiwit. Gestold e-i-w-i-t, ooit van gehoord? Nog steeds niet normaal?
zoals het witte van een gekookt ei ? O-)
  maandag 5 september 2011 @ 10:14:40 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101584244
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 01:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als je niet weet wat het is, hoe weet je dan dat het niet normaal is? ;(
Het heet eiwit. Gestold e-i-w-i-t, ooit van gehoord? Nog steeds niet normaal?
Gek, heb ik bij mijn eigen gehakt nooit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101586569
Heeft er trouwens iemand enig idee waar je wat grotere bollen kan halen? Ben bij verschillende supermarkten geweest, maar ik vind ze niet. Of het zijn van die erg krokante dingen, dat zoek ik ook niet.

pi_101586600
opgeschoond
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † maandag 5 september 2011 @ 12:26:53 #93
91830 MaximusTG
pi_101587548
@Gedetineerde: Dat is inderdaad lastig, hebben de meeste supermarkten niet, misschien bij een bakker?
Zelf bakken is dan nog de beste optie.. Kan je ze zo groot en klein maken als je zelf wil..
pi_101587937
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 11:53 schreef Gedetineerde het volgende:
Heeft er trouwens iemand enig idee waar je wat grotere bollen kan halen? Ben bij verschillende supermarkten geweest, maar ik vind ze niet. Of het zijn van die erg krokante dingen, dat zoek ik ook niet.
Klopt, schuimdeeg in een krokant korstje, en dan met wat kruiden en dan noem je het een Italiaanse bol. De Italiaanse bollen van een Italiaanse specialiteitenwinkel daarentegen doen het prima om een hamburger heen. Ik kan ze hier op de markt halen bij een deels Italiaanse specialiteitenkraam en de bijbehorende winkel, en bij een echte Italiaanse winkel. Maar ik ken ze van een afhaalpizzeria in een wijk waar ik woonde, die verkocht er wat dingetjes bij.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 5 september 2011 @ 13:18:57 #95
191858 Arnevld
Omdat het kan
pi_101589022
Probeer van die AH kalfburgers, even hard dicht laten bakken en daarna laag laten garen voor +/- 10 min, gecarameliseerde uitjes.
schijfje tomaat
blaadje ijsbergsla
Ketchup
Mayo
Licht mosterd op het witte bolletje
klein plakje augurk

In amerika bakte ik ze op de buitengril met Jack Daniels BBQ saus!

[ Bericht 12% gewijzigd door Arnevld op 05-09-2011 13:26:28 ]
Eindbaas jongeh!
pi_101590988
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 12:26 schreef MaximusTG het volgende:
@Gedetineerde: Dat is inderdaad lastig, hebben de meeste supermarkten niet, misschien bij een bakker?
Zelf bakken is dan nog de beste optie.. Kan je ze zo groot en klein maken als je zelf wil..
Een bakker, dom dat ik daar niet aan heb gedacht :) Gelukkig zit die hier in de buurt. Volgende keer maar eens kijken :)

quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 12:41 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Klopt, schuimdeeg in een krokant korstje, en dan met wat kruiden en dan noem je het een Italiaanse bol. De Italiaanse bollen van een Italiaanse specialiteitenwinkel daarentegen doen het prima om een hamburger heen. Ik kan ze hier op de markt halen bij een deels Italiaanse specialiteitenkraam en de bijbehorende winkel, en bij een echte Italiaanse winkel. Maar ik ken ze van een afhaalpizzeria in een wijk waar ik woonde, die verkocht er wat dingetjes bij.
Juist ja. De italiaanse bol is qua formaat goed. Ik vraag me alleen af waar ik die kan vinden hier, voor zover ik weet zit hier geen italiaans winkeltje in de buurt.

Wel veel turkse winkeltjes. Daar heb ik ook gekeken. De turkse puntjes, die de vorm hebben van een pistoletje zijn perfect qua structuur. Wat harder aan de buitenkant en lekker zacht van binnen.

Met deze broodjes eet ik altijd sardientjes met tomatensaus. Heel kort even bakken in een pannetje met olie, wat uien en peper erbij :9~

Jammer genoeg is de vorm van deze broodjes niet geschikt.

Ik zal verder zoeken naar goede broodjes. In ieder geval heb ik wel mijn doel bereikt met dit topic. Nu kan ik zelf lekkere hamburgers maken :)
pi_101593391
Ik vind die kleinere afbakciabatta's, vond ze pas bij c1000, eigenlijk wel heel goed om als hamburgerbroodje te gebruiken. Zijn eigenlijk ciabatta's in gewoon broodjesformaat. Misschien een idee om daar naar te zoeken.
pi_101593517
Die is rauw!
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_101593848
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 14:22 schreef Gedetineerde het volgende:

Juist ja. De italiaanse bol is qua formaat goed. Ik vraag me alleen af waar ik die kan vinden hier, voor zover ik weet zit hier geen italiaans winkeltje in de buurt.

Wel veel turkse winkeltjes. Daar heb ik ook gekeken. De turkse puntjes, die de vorm hebben van een pistoletje zijn perfect qua structuur. Wat harder aan de buitenkant en lekker zacht van binnen.
En een beetje stevig? Ik vind textuur en smaak van het deeg ook erg belangrijk. Maar die niet zo authentieke Italiaanse bolleverkoper van de markt wist mij te vertellen dat ze van een Turkse bakker kwamen. Dat ze niet uit Italië werden geimporteerd had ik ook al bedacht, maar misschien kan die Turk van je ze gewoon bij zijn bakker bestellen. Ik vind ze heel aardig uit de vriezer komen als je ze er geen maanden in houdt.

Kennelijk willen de meeste Nederlanders een hap lucht met een korstje nemen.

quote:
Met deze broodjes eet ik altijd sardientjes met tomatensaus. Heel kort even bakken in een pannetje met olie, wat uien en peper erbij :9~

Jammer genoeg is de vorm van deze broodjes niet geschikt.
Dat hangt natuurlijk ook af van de vorm waarin je je hamburgers maakt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_101594544
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 16:01 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

En een beetje stevig? Ik vind textuur en smaak van het deeg ook erg belangrijk. Maar die niet zo authentieke Italiaanse bolleverkoper van de markt wist mij te vertellen dat ze van een Turkse bakker kwamen. Dat ze niet uit Italië werden geimporteerd had ik ook al bedacht, maar misschien kan die Turk van je ze gewoon bij zijn bakker bestellen. Ik vind ze heel aardig uit de vriezer komen als je ze er geen maanden in houdt.

Kennelijk willen de meeste Nederlanders een hap lucht met een korstje nemen.

Ja ook stevig inderdaad. Heerlijk brood. Alleen wel 1 groot nadeel. Vers is het heerlijk, maar zodra het al 1 dag oud is, wordt het taai, Ik koop ook als ik het haal, 2 of 4 broodjes, zodat ik weet dat het de dag zelf op gaat.

Ik ben wel benieuwd hoe deze het in de vriezer doet. 'Normaal' brood werkt perfect, maar sommige soorten brood krijg ik er al een stuk minder uit. Wat uitgedroogder zeg maar.

quote:
Dat hangt natuurlijk ook af van de vorm waarin je je hamburgers maakt.
Ja dat is waar, maar zelf vind ik het wel belangrijk dat het rond is. De burger zelf is rond, en ik weet niet anders. Vind het wel eigenlijk prima zo.

Op een lang broodje, zou de beleving minder zijn. Zou 'gewoon' een broodje vlees zijn dan.

Gewoon die goed gevulde ronde dikke burgers :9
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')