Jaja, gesproken als een echte kenner van de goudmarkt!quote:Op donderdag 25 augustus 2011 09:12 schreef piepeloi55 het volgende:
Wow DVR nostradamus, dat is wel heel makkelijk scoren.
Ten eerste omdat de daling niet veroorzaakt word door expiratiedag/marginverhogingen, maar omdat goud (tijdelijk?) overbought is na een dergelijke stijging en winstnemingen vanzelfsprekend zijn in een dergelijke markt.
Net zo min als dat ik op die dag voorzag, dat goud binnen twee weken alweer 8% verder zou stijgen, zodat zich een vergelijkbare piek aftekende als in april-mei 2010, toen goud ineens 12,5% steeg, waarvan driekwart meteen daarna weer vervloog. Zoiets verwacht ik nu ook weer, de huidige daling zou dan tot iets onder de 34.800 E/Kg kunnen gaan. Nog even wachten hoe de markt op Bernanke en op de expiratieafloop reageert.quote:Ten tweede omdat je een dip van 2 3 dagen (of meer) met dergelijke percentages niet voorzag. Anders had je natuurlijk niet op 11 augustus bijgekocht en had je, ondanks dat je koopt voor lange termijn, wel even gewacht.
Ik zie je quotes graag tegemoet, want ik kan me niet herinneren ooit eerder kortetermijn voorspellingen gedaan te hebben. Die deed ik overigens alleen maar omdat er steeds meer berichten opduiken in de trant van 'ik weet er niets van, maar vraag me af of ik goud moet kopen' - dat moet natuurlijk, maar deze week was er niet het beste moment voor.quote:Ik kan daarnaast een meervoud van korte termijn quotes van je quoten die zacht uitgedrukt niet eens in de buurt zijn uitgekomen.
Maar wel om te verkopen, zoals mijn moeder gisteren deed en al haar 14-karaats goud aanbood voor een prijs van 22 euro/ gram. Die gaat straks een heerlijke vakantie boeken, haar slaapkamer opknappen plus nog wat leuke spulletjes in huis halen.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 14:56 schreef dvr het volgende:
..... 'ik weet er niets van, maar vraag me af of ik goud moet kopen' - dat moet natuurlijk, maar deze week was er niet het beste moment voor.
een liefhebber van Burger King?quote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:04 schreef voice-over het volgende:
Griekse rente torenhoog door Finse controverse
http://www.z24.nl/economi(...)nse_controverse.html
Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft ......
Als ik een ruwe schatting mag maken dan denk ik om en nabij de 100%.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 09:05 schreef Blandigan het volgende:
[ afbeelding ]
Ik plemp het hier maar neer bij gebrek aan een betere plek.
Drukke baasjes, die US banken. Tot over hun oren in de derivaten. En nou de hamvraag, welk % van die derivaten is gebakken lucht handel ? Wie het weet mag het zeggen.
Gold = Real Money.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 12:02 schreef Goldman_Sucks het volgende:
[..]
Als ik een ruwe schatting mag maken dan denk ik om en nabij de 100%.
quote:“All the problems that drove the price of gold up are still out there. All Bernanke did today was move the decision to a proper time.”
Wordt misschien bedoeld "De ladder van aluminium"?quote:
Haha, nou, wie weet. Ik zie Mexico er wel voor aan, of China of een ander ZO-Aziatisch land met een gezonde zilverproductie, een geschiedenis van zilvergeld en een teveel aan FIAT-reserves.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 17:22 schreef Blandigan het volgende:
The Leader wishes to inform his readers that a sovereign central bank will soon announce that it is accumulating silver as a reserve asset.
Dank. Gaan deze factoren nog gevolgen krijgen voor de mate waarin jij in zilver blijft zitten? Mijn grootste vrees op dit moment is een Amerikaanse beurscrash, die tot een wereldwijde recessie zou leiden waar de industriële vraag naar zilver dus onder zou lijden. In de Grote Depressie deed zilver het beter dan aandelen, maar het boette toch flink in koopkracht in. De fundamentele driver in de stijging van het afgelopen jaar was enerzijds de industriële vraag, en anderzijds de speculatie die samenhing met het gegeven dat zilver erg schaars aan het worden was. Dat laatste is nog steeds waar, maar die schaarste zal toch vooral een afgeleide zijn van de industriële vraag. Omdat het dit voorjaar al niet gelukt is om de bullion banks te breken, denk ik dat dat in een deflationaire omgeving al helemaal niet zal lukken. Het zal totdat die deflatie toeslaat nog wel wat blijven stijgen, maar daarna verwacht ik dat het pas weer omhoog gaat wanneer er her en der hoge prijsinflatie ontstaat zodat zilver zijn rol als 'poor man's gold' oppakt. Hoe schat jij dat in?quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 07:39 schreef Blandigan het volgende:
Voor mensen die er aan zitten te denken in zilver te beleggen, hierbij een interessante studie van BMO company.
- er wordt in rap tempo gewerkt aan uitbreiding van zilverwinning: flinke verwachte toenames vanaf 2013 met een piek in 2015-2016, waarbij bijna 160% zilver wordt gewonnen
- de verwachte vraag is voor een zeer substantieel deel ~50% afhankelijk van de industrie; met een verschuiving van traditionele afnemers in het westen en Japan, naar India en China. Kortom als we een recessie krijgen zal dat grote gevolgen hebben voor de vraag (en prijs)
quote:Op zondag 28 augustus 2011 05:10 schreef dvr het volgende:
Gaan deze factoren nog gevolgen krijgen voor de mate waarin jij in zilver blijft zitten?
Om te beginnen is het denk ik goed om even aan te geven hoe ik in zilver zit.
Zilver is 25% van mijn belegbare bezit. Het overige deel is onroerendgoed beleggingen met een looptijd van minimaal 10 jaar (50%) en nog een deel cash waarmee ik zo goed als zeker mijn huis vervroegd aflos. Van die 25% zilver zit 1/5 in munten, 2/5 in bullion baren, en de rest is papier en zeer speculatief (opties, mijnaandelen, etc).
Die zilveren munten zal ik altijd houden ongeacht de prijs of wereldontwikkelingen, en gaan waarschijnlijk tzt naar mijn kinderen. Bullion houd ik zo lang mogelijk aan maar als ik de omstandigheden fundamenteel zie veranderen kan ik dat deel direct verkopen (24 uur per dag 7 dagen in de week zolang de website draait). Met de papieren zilverpot ben ik dagelijks aan het rommelen.
Mijn grootste vrees op dit moment is een Amerikaanse beurscrash, die tot een wereldwijde recessie zou leiden waar de industriële vraag naar zilver dus onder zou lijden. In de Grote Depressie deed zilver het beter dan aandelen, maar het boette toch flink in koopkracht in. De fundamentele driver in de stijging van het afgelopen jaar was enerzijds de industriële vraag, en anderzijds de speculatie die samenhing met het gegeven dat zilver erg schaars aan het worden was. Dat laatste is nog steeds waar, maar die schaarste zal toch vooral een afgeleide zijn van de industriële vraag. Omdat het dit voorjaar al niet gelukt is om de bullion banks te breken, denk ik dat dat in een deflationaire omgeving al helemaal niet zal lukken. Het zal totdat die deflatie toeslaat nog wel wat blijven stijgen, maar daarna verwacht ik dat het pas weer omhoog gaat wanneer er her en der hoge prijsinflatie ontstaat zodat zilver zijn rol als 'poor man's gold' oppakt. Hoe schat jij dat in?
Mijn inschatting is dat de papieren zilvermarkt een deuk oploopt als we crashen. Maar ik denk ook dat de val van de zilver koers minder groot en minder langdurig is dan aandelen, en dan in het verleden het geval was omdat fysiek zilver dan zijn rol gaat spelen:
- om te beginnen, this time is differentIn die zin dat van de 46 miljard ounces die we ooit boven de grond gehaald hebben en waarvan er in 1929 nog ruim voldoende over waren, er inmiddels nog maar 1 miljard boven de grond zijn. We zijn nu wel met 7 miljard mensen.
- er is een steeds groter worden groep die werkelijk alles wat aan papiergeld binnenkomt omzet in fysiek zilver (vooral munten). Je ziet het ook aan de websites van munthandelaren die steeds vaker nee moeten verkopen of lange leveringstermijnen hanteren, en daarnaast aan berichten zoals deze laatst http://www.goldstackers.c(...)nar-dragon-2012.html waarbij een munt die in 2012 moet uitkomen al uitverkocht is. Al dat fysiek zilver drukt op de voorraad en vormt een steeds groter wordende buffer bij koersschommelingen
- ook zilver is nog maar net bij grote groepen mensen bekend als belegging en er komt nog een grote inhaalslag om al die mensen te voorzien van hun deel van de zilverberg zeker als het vertrouwen in fiat geld blijft dalen
- landen als China en India blijven dollars dumpen en zilver opkopen, en die zouden erg blij zijn met een prijsdaling om nog eens extra in te slaan. Overigens met name ook vanwege de strategischenoodzaak van zilver voor o.a. kruisraketten, zo'n 10 kg per raket (hier is bij mijn weten nog geen enkel alternatief voor)
- zilver blijft met een touwtje aan goud zitten. Zowel omhoog als naar beneden wordt de bandbreedte 15:1 t/m 40:1 angstvallig in de gaten gehouden en als in moeilijke tijden goud omhoog schiet, gaat zilver mee ondanks dat de industrieele factor dan nagenoeg wegvalt.
Dan is dat al de 2e beurs in korte tijd naast de zojuist geopende HkMex http://www.hkmerc.com/en/index.htmlquote:Op zondag 28 augustus 2011 05:17 schreef dvr het volgende:
Leuk nieuws uit China: daar is een nieuwe precious metals beurs (PAGE - Pan Asian Gold Exchange) geopend die nu eens niet door de JP Morgan's van deze wereld bestierd wordt, en waar westerse beleggers goudcontracten kunnen krijgen die in remnimbi (yuan) genoteerd zijn.
Met andere woorden, door de aanschaf van goud krijg je tevens exposure aan de Chinese munt, en dat lijkt me een garantie voor een verschuiving van een flinke hoeveelheid goud naar Azië (d.w.z. wie alleen yuan's wil, koopt daar goud en verkoopt evenveel dollargenoteerd goud in het westen) . Die Chinezen weten het toch handig te spelen...
http://www.cheviot.co.uk/(...)us-meeting-of-minds/
Onmogelijk heb ik nooit gesteld, maar onwaarschijnlijk wel. Feitelijk klopt de redenering en ik heb nog nooit een onderbouwd antwoord gehoord waarom centrale banken zich in een dergelijk beschreven situatie zouden inlaten met dergelijk beleid. Dat kan ook niet, omdat je er dan van uitgaat dat autoriteiten doelbewust aansturen op het verwoesten van de economie. Nogmaals, zodra de gevolgen (en dat moment komt ooit) van monetair beleid leiden tot de oorzaak van dat monetaire beleid en/of die oorzaak zelfs verergeren is dergelijk monetair beleid niet waarschijnlijk. Centrale banken weten min of meer waar dat punt zich begeeft en ook de speelruimte van centrale banken is dus gelimiteerd.quote:Op zondag 28 augustus 2011 05:32 schreef dvr het volgende:
Tot mijn teleurstelling lijkt Piepeloi zijn werkveld even naar IEX te hebben verplaatst, waar ik zijn onmiskenbare 'goud door het putje'-riedel in anonieme gedaante aantrof tussen de reacties op een vermakelijke columnistenstrijd tussen Willem Middelkoop en Corné van Zeijl. Met de nodige bravoure bewijst hij dat hyperinflatie technisch onmogelijk is (terwijl het toch regelmatig voorgekomen is..) en poneert hij de al even gewaagde stelling dat centrale banken alleen het korte eind van de yieldcurve kunnen beinvloeden (terwijl centrale banken toch iedere maturity kunnen kopen die hun hartjes maar begeren).
Die quotes komen nog, ik heb alleen geen tijd/behoefte om je postgeschiedenis uren door te lopen en ik vind het eerlijk gezegd een lage manier om te discussieren en gaan voorbij aan de feitelijke inhoud, die zal ik je dan ook sturen in een PM.quote:Ik heb van Piepeloi nog een hoop quotes tegoed waarin ik kortetermijnvoorspellingen over goud doe die niet uitgekomen zijn. De enige die mij daarvan heugt deed ik een paar berichten hierboven, toen ik zei dat goud in de huidige daling nog wel tot onder de 35.000 E/Kg zou kunnen dalen, terwijl het alweer tot 40.000 is aangetrokken. Het lijkt er steeds meer op dat alleen de optieexpiratie tot de daling geleid had en we de andere verklaringen die gretig door goudhaterz werden aangedragen (overbought, winstneming etc) kunnen vergeten.
Die column heb ik ook gelezen en vond hem wel goed. Niet dat ieder argument tegen goud die hier gebruikt wordt niet ooit op FOK! genoemd is, maar toch. Een fittie tussen een goldbug en een non-believer op zo'n site is natuurlijk altijd smullen!quote:Op zondag 28 augustus 2011 05:32 schreef dvr het volgende:
Tot mijn teleurstelling lijkt Piepeloi zijn werkveld even naar IEX te hebben verplaatst, waar ik zijn onmiskenbare 'goud door het putje'-riedel in anonieme gedaante aantrof tussen de reacties op een vermakelijke columnistenstrijd tussen Willem Middelkoop en Corné van Zeijl. Met de nodige bravoure bewijst hij dat hyperinflatie technisch onmogelijk is (terwijl het toch regelmatig voorgekomen is..) en poneert hij de al even gewaagde stelling dat centrale banken alleen het korte eind van de yieldcurve kunnen beinvloeden (terwijl centrale banken toch iedere maturity kunnen kopen die hun hartjes maar begeren).
http://www.iex.nl/Column/(...)Willem/reacties.aspx
Ik heb van Piepeloi nog een hoop quotes tegoed waarin ik kortetermijnvoorspellingen over goud doe die niet uitgekomen zijn. De enige die mij daarvan heugt deed ik een paar berichten hierboven, toen ik zei dat goud in de huidige daling nog wel tot onder de 35.000 E/Kg zou kunnen dalen, terwijl het alweer tot 40.000 is aangetrokken. Het lijkt er steeds meer op dat alleen de optieexpiratie tot de daling geleid had en we de andere verklaringen die gretig door goudhaterz werden aangedragen (overbought, winstneming etc) kunnen vergeten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |