quote:
Op dinsdag 16 augustus 2011 16:51 schreef AnneX het volgende:Tonijnviskoekjes gemaakt.
Gewoon om te snoepenVast heel lekker.
Dat soort recepten blief ik wel.
Alleen is de link leeg en wit ???
Dat ligt dan aan jouw computer.
Maar ik heb een variant op de Allerhande-versie gemaakt.
Mijn versie:
ca. 5 gekookte aardappeltjes pureren
1 blik uitgelekte tonijn op waterbasis er doorheen mengen.
een in (lactose vrije in mijn geval) melk gesopte maisboterham erbij mengen
1 klein gesneden augurkje erbij, wat kappertjes klein snijden en erbij, zwarte olijven fijn snijden en erbij.
fijn gesnipperde ui en een teentje knoflook erbij
fijngesneden zongedroogde tomaatje erbij
1 ei en een lepel olijolie erbij
cayennepeper en wat zout.
Alles flink door elkaar mengen et tot een redelijk gladde substantie maken.
een ei in een diep bord loskloppen en in een ander diep bord paneermeel.
Van het mengsel platte schijfjes van ca. 5 cm. doorsnede en 2 centimeter dikte maken. Eerst door ei halen en daarna door de paneer.
In een pan een laagje van ca. 1 cm (zonnebloem) olie heet maken en de schijjes aan elke kant ca. 3 minuten bakken.
Uit laten druipen op keukenpapier.
Kan warm of koud gegeten worden.
Bluezz vond het net erg lekker toen ik haar een halve liet proeven.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer