OrangeWombat | maandag 15 augustus 2011 @ 13:22 |
Ik wil van de week zelf spareribs gaan maken en ben hiervoor op zoek naar vlees. Wie weet waar ik (tegen redelijke prijs) grote stukken rauwe spareribs kan kopen? Veel discussies gaan al over voorgekookte/te bestellen/kant-en-klare spareribs, maar over rauwe spareribs kon ik nog niks vinden. Iemand hier ervaring mee? | |
LamstraalASD | maandag 15 augustus 2011 @ 13:23 |
Bij de slager? | |
Snuitebolletje | maandag 15 augustus 2011 @ 13:24 |
Haal het zelf altijd bij de makro/sligro/hanos | |
fruityloop | maandag 15 augustus 2011 @ 13:24 |
Groothandel als je er een pasje van kan ritselen, en anders even bij een slager binnenlopen. | |
Jarno | maandag 15 augustus 2011 @ 13:25 |
De slager? Of zeg ik nou heel gekke dingen? | |
minkuukel | maandag 15 augustus 2011 @ 13:25 |
| |
Jarno | maandag 15 augustus 2011 @ 13:25 |
En niet goedkoop, wel enorm lekker: http://www.beefensteak.nl/nl/ . | |
Mathiaaas | maandag 15 augustus 2011 @ 13:26 |
de slager. | |
geertbukken | maandag 15 augustus 2011 @ 13:26 |
Lidl. | |
Redcoon | maandag 15 augustus 2011 @ 13:29 |
Makro, de blauwe (dus niet de witte) doos. | |
trachitol | maandag 15 augustus 2011 @ 13:31 |
In de supermarkt. In de AH en de C1000 kan ik ze nooit vinden, maar alle andere supermarkten, bij mij inde buurt, verkopen ze gewoon. | |
MaximusTG | maandag 15 augustus 2011 @ 13:34 |
Gewoon ff bellen met een slager idd. Let wel op dat er vaak nog zo'n vlies onder zit. Die moet je eraf halen. Let wel op dat je het goede stuk krijgt, vaak zie je dat ze in de US babyback ribs gebruiken, maar dat krijg je niet altijd als je bij een slager om spareribs vraagt. Zijn ook wel websites waar je online vlees kan bestellen. Heb ze wel eens bij de Jumbo gehaald, maar daar hebben ze ze ook niet altijd. En 1 keer, waren ze gewoon bedorven . | |
Tumble | maandag 15 augustus 2011 @ 13:36 |
Volledig mee eens afgelopen weekeind nog een paar van deze ribbetjes staan maken 4 uur op de bbq low and slow smikkel ende smul | |
OrangeWombat | maandag 15 augustus 2011 @ 13:38 |
Thx voor alle snelle reactiesLaat ik nou net zo'n pasje hebben. Hoeveel kilo zit er in zo'n doos? Ziet er zeker mooi uit, maar om het laten bezorgen moet je aardig wat bestellen Op een of andere manier ben je bij de slager toch weer veel te veel geld kwijt voor dit soort vlees Bij mijn Lidl hebben ze alleen kleine, voorgegaarde stukken spareribs Ik heb in een supermarkt nog nooit echt grote stukken zien liggen. Dat vind ik altijd wel een pre voor spareribs namelijk | |
Spouwerranger | maandag 15 augustus 2011 @ 13:40 |
Eerst langs de supermarkt en de slager gaan, was geen optie? | |
Gravedigger | maandag 15 augustus 2011 @ 13:45 |
Ik gebruik(te) er altijd varkenskeabbetjes voor | |
DutchMan0211 | maandag 15 augustus 2011 @ 13:48 |
Deze week nog per meter bij de Lidl zien liggen. Weet helaas de prijs niet meer. | |
RobinOok | maandag 15 augustus 2011 @ 15:01 |
Joh! | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 15:12 |
Ik zie ze bij de Hanos en de Sligro nooit, hebben ze alleen halffabrikaat, geen dozen zoals TS bedoeld. Ik haal ze bij een bevriende horecaslager. | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 15:12 |
Vind ik niet geschikt ervoor, | |
Catch22- | maandag 15 augustus 2011 @ 15:12 |
Op de markt? | |
Redcoon | maandag 15 augustus 2011 @ 15:26 |
Die horen in de soep! Zit niet genoeg vlees aan. | |
mytec | dinsdag 2 juli 2013 @ 16:49 |
Leek mij beter om dit topic omhoog te schoppen dan een nieuwe te maken. Maar mijn vraag is waar kan je het beste buik spareribs krijgen? Makro/ slager? Ik wil de spareribs gaan roken, buik leek mij beter omdat hier meer vlees aan zit, maar is dit ook beter? | |
The_stranger | dinsdag 2 juli 2013 @ 17:00 |
Ik zweer bij de eerder genoemde beefensteak.nl.. En babybacks (rug) zijn ook prima om te roken hoor, komen met de juiste rub en mobsaus (en veel geduld) prima ribben van... | |
Catch22- | dinsdag 2 juli 2013 @ 17:18 |
potver zeg. Even op die site gekeken en het water liep me in de mond. Ga zaterdag BBQ'en voor familie en zocht nog een mooi stuk vlees voor erbij (~23 man). | |
Pietverdriet | dinsdag 2 juli 2013 @ 17:22 |
Heb vanmiddag een 12 weken gerijpte grainfed ribeye gekocht van 4,3 kilo. Snij ik toch een slordige 13 steaks uit. Prachtig gemarmerd amerikaans vlees. Aanbieding voor 35 euro/kilo | |
Catch22- | dinsdag 2 juli 2013 @ 17:23 |
url? | |
Pietverdriet | dinsdag 2 juli 2013 @ 17:24 |
www.hanos.nl | |
Catch22- | dinsdag 2 juli 2013 @ 17:24 |
oja, dat is ook nog een optie. Hmmm... | |
Pietverdriet | dinsdag 2 juli 2013 @ 17:35 |
Zou voor een grote familie en vrienden bbq trouwens deze ribeye niet gebruiken. | |
The_stranger | dinsdag 2 juli 2013 @ 17:55 |
Moet je wel binnen mogen en ik, zonder bedrijf, kom dat niet... | |
Catch22- | dinsdag 2 juli 2013 @ 17:57 |
gaat wat ver idd. Zat aan deze te denken http://www.beefensteak.nl(...)d=6226061&quantity=1 | |
mytec | dinsdag 2 juli 2013 @ 18:01 |
Beefensteak is ook een favoriet van mijzelf helaas heb ik ze morgen al nodig, wou ze dus graag morgenvroeg gaan halen.. | |
N.I.M.B.Y. | dinsdag 2 juli 2013 @ 18:20 |
Gaaf ik kan op 50 meter van mijn woning ophalen als ik bij beef en steak bestel | |
Redcoon | dinsdag 2 juli 2013 @ 19:09 |
Hoe dik snij jij je ribeyes, twee vingers dik ongeveer? Want dan is dat een erg net kostenplaatje. | |
Pietverdriet | dinsdag 2 juli 2013 @ 19:22 |
Een 350 gram ongeveer. | |
Redcoon | dinsdag 2 juli 2013 @ 19:45 |
Erg mooi, binnenkort maar een van mijn vrienden met een kvk-nummer benaderen ;P | |
mytec | woensdag 3 juli 2013 @ 00:14 |
waarschijnlijk maar even naar de makro morgen dan. blauwe doos, aangezien de witte doos nogal een verassingspakket is als je op het internet zoekt. | |
mytec | donderdag 4 juli 2013 @ 11:50 |
Ribbetjes in de blauwe doos van de makro gekocht , na 3 uur roken en 2 uur in zilverfolie waren ze echt goddelijk. | |
kovenant | donderdag 4 juli 2013 @ 12:06 |
man , krijg al honger van dit topic ... | |
The_stranger | donderdag 4 juli 2013 @ 12:27 |
Na de zilverfolie nog even op de BBQ of meteen op het bord? | |
mytec | donderdag 4 juli 2013 @ 12:51 |
Ik heb ze eerst 3 uur gerookt in de roker. (temperatuur 100 graden en na het opgooien van hickory hout wat lager 80 ofzo, dan weer laten oplopen tot 100). Na 1 uur roken elk half uur het vlees in gesmeerd met eigen gemaakte saus. En dan de laatste twee uur in zilverfolie op de roker. (rook trekt er niet meer in maar de hitte is er wel.) We zijn begonnen met eten na 3+1 uur, toen waren ze al lekker maar nog niet heel mals. De volgende portie was 1 uur later en dat viel zo van het bot af. | |
kovenant | donderdag 4 juli 2013 @ 12:53 |
kan ik jou ook inhuren voor feesten en partijen en een lekkere weekend spare rib eet festijn ? | |
The_stranger | donderdag 4 juli 2013 @ 12:57 |
Ik doe ze meestal 2-3 uur "naakt" op max 110 graden, dan 1-2 uur in folie met wat appelsap en dan nog 0,5-1 uur weer naakt waarvan de tweede helft ingesmeerd met zelfgemaakte BBQ saus. (tijden zijn afhankelijk van grootte (buik/rug)) Dat laatste (half) uurtje maakt ze net weer iets steviger zodat ze nog wat bite hebben, maar wel lekker mals. Ook heb je dan minder kans op verbranden van je saus als daar veel suiker/honing in zit. | |
mytec | donderdag 4 juli 2013 @ 12:58 |
Haha zo moeilijk is het niet! Dit was mijn eerste keer met spareribs gewoon goed opletten en proeven ;-) | |
mytec | donderdag 4 juli 2013 @ 13:00 |
Ja het wachten was hier een probleem haha ;-) na 2-3 uur krijg je toch wel erg honger als je naar de spareribs kijkt. Ik had extreem scherpe saus, madam jeanette+ketchup+mosterd+ beetje suiker en appelsap. Maar ik merkte dus dat na 3+1 de ribben heel scherp waren en naar 3+2 veel minder. (minder was in dit geval wat beter). | |
Snowballed | donderdag 4 juli 2013 @ 13:02 |
De plaatselijke boer die eigen vlees verkoopt, kan je meestal op bestelling je vlees "op elke maat" krijgen.. Supervers en meestal topkwaliteit (hier kan ik in de stal uitkiezen wie mijn slachtoffer word) | |
The_stranger | donderdag 4 juli 2013 @ 13:03 |
Ik ben meer van de sticky zoete ribs: (foto is wat donkerder dan dat ze waren) Van te voren een goede (zoete) rub en dus op het laatst de saus. Ben nu wat vaker bezig met pulled pork: Waar je met de restjes weer dit kan maken: | |
mytec | donderdag 4 juli 2013 @ 13:08 |
Ja mijn ribben waren dus niet zo sticky meer maar wel echt lekker. pulled pork lijkt me ook nog lekker om een keer te maken. | |
The_stranger | donderdag 4 juli 2013 @ 13:14 |
Ribs zijn altijd lekker De een houdt van droge ribs (Memphis style, alleen een rub vooraf), de ander van natte ribs (Kansas City style, dus rub en op het laatst (veel) saus) en de derde doet het weer op zijn manier.... Zo lang je ze maar niet voorkookt Pulled pork is zo mogelijk nog simpeler, erop leggen, heel wat geduld hebben (kan wel tot een uur of 16 duren bij grote stukken) en eventueel soms besproeien (al is het niet geheel of dat echt wat toevoegt)... | |
mytec | donderdag 4 juli 2013 @ 13:22 |
Nee niks voorkoken idd, dat vind ik ook helemaal niks. Haha pulled pork is dus echt lang wachten.. | |
The_stranger | donderdag 4 juli 2013 @ 13:25 |
Ook de pulled pork kun je halverwege inpakken in folie, dat verkort de tijd aanzienlijk. Dat noemt men (in de VS) een Texas crutch. Wat bij de ribbetjes werkt, werkt ook voor een varkensschouder. Bij 65/66 graden in de folie, er bij 95 weer uit. Of het qua smaak echt helpt, weet ik niet, maar qua tijd zeker wel. http://www.huffingtonpost(...)how-to_b_590681.html | |
Catch22- | maandag 8 juli 2013 @ 09:40 |
Nou, de bestelling bij Beef en Steak loopt uit op een grote fail. Zaterdag ging ik barbequen Eerst waren ze donderdag vergeten eea te versturen. Dat hebben ze toen vrijdag gedaan. Zaterdag kwam PostNL en de bezorger gaf aan dat we niet thuis waren (terwijl mijn vriendin op zeker thuis was)... Nog gebeld en hem gepoogd te zoeken, maar kon hem niet meer vinden. Dus geen vlees bij de BBQ en hopelijk komt het vandaag. | |
Pietverdriet | maandag 8 juli 2013 @ 09:44 |
Post NL is een ramp. Wel eens gehad dat ik in de hal wat aan het klussen was, er een kaartje van Post in de bus viel "Wij vonden u niet thuis" Trok dus de deur open en vroeg de postbode waarom hij dit deed en ik dat pakje wilde. Hij had het geeneens bij zich. | |
Catch22- | maandag 8 juli 2013 @ 09:48 |
Ja het zijn echt onwijze mongolen. Helaas hebben ze geen concurrentie. Als ik iets met DHL laat bezorgen en je bent er niet; dan moet ik van Groningen naar Drachten om het pakket op te halen. Dan is het "voordeel" van online bestellen (zowel tijdsgewijs als financieel) compleet verdwenen. | |
MaximusTG | maandag 8 juli 2013 @ 09:52 |
Ja, dat briefje in de bus dat je niet thuis was zogenaamd gebeurt schijnbaar best vaak.. Je ziet ook dat pakketbezorging steeds meer toegespitst wordt op afhaalpunten. | |
Catch22- | maandag 8 juli 2013 @ 09:54 |
Ja. Als zij echter niet waren vergeten het pakketje te versturen, was het op vrijdag op mijn werk bezorgd en dan komt het altijd wel goed Volgende keer maar weer gewoon naar de slager. | |
Pietverdriet | maandag 8 juli 2013 @ 09:56 |
Zou ook vooral bij Beef & Steak melden dat de pakketdienst niet aanbelde maar slechts een briefje in de bus gooide en je gewoon thuis was. | |
Catch22- | maandag 8 juli 2013 @ 09:58 |
Heb het even naar ze getweet. | |
MaximusTG | maandag 8 juli 2013 @ 09:59 |
Oja, publiek klagen, dat werkt altijd extra goed : | |
Catch22- | maandag 8 juli 2013 @ 10:00 |
Heb het gementioned, ziet dus niemand (alleen de mensen die hun én mij volgen) zonder dat ze zoeken of mijn profiel bekijken. Niet zoals sommigen doen, een punt ervoor zetten zodat iedereen het ziet. Wat ik overigens wel heb gedaan met mijn kwade tweets naar PostNL toe, die zie ik namelijk als schuldige, Beef en steak kan er in deze niet heel veel aan doen (behalve mijn pakket niet vergeten, maar daar hebben ze netjes hun verontschuldigingen voor aangeboden aan de telefoon). Die verontschuldigingen kwamen overigens 1 minuut na een tweet dat ik het apart vond dat mijn pakket 's ochtends (vrijdag) nog op "Wordt voorbereid door zender" stond. | |
Pietverdriet | maandag 8 juli 2013 @ 10:04 |
Meeste internetshops zijn veel te lief voor hun pakketdienst. | |
Catch22- | maandag 8 juli 2013 @ 10:07 |
Sja, wat wil je dan doen? Vriend van me werkt bij een webshop, maar je kan weinig aan de kwaliteit van de levering doen, tenzij je een koerier gaat gebruiken en dan wordt t al gauw heel duur. | |
Pietverdriet | maandag 8 juli 2013 @ 11:18 |
Accountmanager van de pakketdienst het vuur aan de schenen leggen, duidelijk maken dat DHL of DPD, of wie dan ook een zeer goede aanbieding hebben gedaan. | |
Catch22- | maandag 8 juli 2013 @ 11:39 |
dat mogen zij dan gaan doen. Het is inmiddels binnen, gelukkig. | |
Pietverdriet | maandag 8 juli 2013 @ 14:52 |
Correct, dat is aan de Webshop. | |
Philotes | maandag 8 juli 2013 @ 15:27 |
Ik hier al 2 keer besteld! http://www.beefensteak.nl/nl/ Super vlees! | |
Soohr | donderdag 11 juli 2013 @ 14:42 |
Ik bestel daar best veel vlees, Maar ga bijna altijd langs om de bestelling op te halen. Vertrouw de PTT niks met snel bezorgen | |
Pietverdriet | donderdag 11 juli 2013 @ 21:16 |
1980 belde | |
Catch22- | donderdag 11 juli 2013 @ 21:21 |
das 200km voor mij, das me iets te gek. Als ik aan t begin vd week bestel en t op mijn werk laat bezorgen komt t wel goed denk ik. Dan kunnen ze niet met smoesjes komen. | |
highender | donderdag 11 juli 2013 @ 22:05 |
http://www.vanstrien.keurslager.nl/ | |
Sicstus | vrijdag 12 juli 2013 @ 09:40 |
Supervers? Vlees moet rijpen! | |
Catch22- | vrijdag 12 juli 2013 @ 09:42 |
dag of 4 toch minimaal? Zelfde geldt overigens voor eieren. | |
Snowballed | vrijdag 12 juli 2013 @ 13:04 |
Tuurlijk moet het rijpen, maar ik bedoel meer dat je korte lijnen hebt, en het hoeft geen duizenden KM ronde de wereld de reizen.... | |
Pietverdriet | vrijdag 12 juli 2013 @ 13:32 |
Heb hier steaks liggen die drie maanden gerijpt hebben, daar vreet je niet alleen je vingers maar je hele handen bij op | |
Catch22- | vrijdag 12 juli 2013 @ 13:36 |
ja dat staat ook nog op mijn todo-lijst. Maar dat staat nog zoveel. Eerst maar even een BBQ-thermometer kopen voor de ribs | |
Nico987 | vrijdag 12 juli 2013 @ 13:38 |
de slager in Nunspeet heeft de best!! ik weet alleen niet hoe die slager heet! | |
petertje74 | vrijdag 12 juli 2013 @ 15:35 |
ze liggen hier gewoon bij de bakker tussen de tijgerbroden en de knip wit in | |
fotostarter | zaterdag 13 juli 2013 @ 18:44 |
Hoezo moeten eieren rijpen? Een vers gelegd eitje wat nog warm is, smaakt prima hoor. Alleen wat lastig pellen. | |
Pietverdriet | zaterdag 13 juli 2013 @ 18:49 |
Veel mensen vinden eieren die echt vers zijn niet lekker. Eieren van direct onder de kip vind ik lekker, maar veel van de pensiongasten van mijn schoonouders vonden dat niet. | |
fotostarter | zaterdag 13 juli 2013 @ 18:51 |
Ok, op die manier Nooit van gehoord eerlijk gezegd. | |
Pietverdriet | zaterdag 13 juli 2013 @ 18:56 |
Eiwit van eieren net onder de kip vandaan slaat ook veel mooier stijf en veel luchtiger stijf | |
fotostarter | zaterdag 13 juli 2013 @ 19:08 |
Dat wist ik dan weer wel. Maar dat zie je ook direct wanneer je een ei breekt. Het eiwit is dan veel helderder en lobbiger | |
The_stranger | zaterdag 13 juli 2013 @ 20:49 |
Thermometer voor de bbq temp of voor de vlees temp? Die laatste moet je bij de ikea kopen, thermometer fantast a een kleine 7 euro. Heb je echter niet nodig voor ribs. Deze thermometers gaan kapot boven de 130 graden, dus tenzij je je bbq altijd onder die grens houdt, kun je beter een suikerthermometer oid kopen, die gaan tot lekker hoog. Of je koopt de maverick et72, een draadloze met twee probes, een voor vlees en de ander voor de bbq. Ideaal als je bbq't in de regen of kou.. | |
klotezooi | zondag 14 juli 2013 @ 11:02 |
Ik haal ze altijd in Staphorst bij slager Buitenhuis. Niet de goedkoopste maar wel extreem veel vlees erop. Even via de 3-2-1 methode op de smoker en heerlijk smullen. Lekker inrubben met spice apple rub. | |
Catch22- | zondag 14 juli 2013 @ 11:15 |
die fantast heb ik al. Ben voornemens wat meer grote stukken vlees te slowroasten, dus dan is een bbq thermo wel handig. Zal eens naar die macerick kijken | |
The_stranger | zondag 14 juli 2013 @ 11:42 |
Ja voor grotere stukken die lang gaan is het wel handig. Er zijn trouwens zat verschillende thermometers, zoal eentje die je kan uitlezen op een smartphone, weber heeft er zelf een aantal, zolang ze maar tot een graad of 250 kunnen, dan heb je al veel scenario's waar je die probe kan gebruiken (of nog hoger natuurlijk). |