Heb vanmiddag een 12 weken gerijpte grainfed ribeye gekocht van 4,3 kilo. Snij ik toch een slordige 13 steaks uit.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 17:18 schreef Catch22- het volgende:
[..]
potver zeg. Even op die site gekeken en het water liep me in de mond. Ga zaterdag BBQ'en voor familie en zocht nog een mooi stuk vlees voor erbij (~23 man).
url?quote:Op dinsdag 2 juli 2013 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb vanmiddag een 12 weken gerijpte grainfed ribeye gekocht van 4,3 kilo. Snij ik toch een slordige 13 steaks uit.
Prachtig gemarmerd amerikaans vlees. Aanbieding voor 35 euro/kilo
www.hanos.nlquote:
oja, dat is ook nog een optie. Hmmm...quote:
Zou voor een grote familie en vrienden bbq trouwens deze ribeye niet gebruiken.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 17:24 schreef Catch22- het volgende:
[..]
oja, dat is ook nog een optie. Hmmm...
Moet je wel binnen mogen en ik, zonder bedrijf, kom dat niet...quote:
gaat wat ver idd.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou voor een grote familie en vrienden bbq trouwens deze ribeye niet gebruiken.
Beefensteak is ook een favoriet van mijzelf helaas heb ik ze morgen al nodig, wou ze dus graag morgenvroeg gaan halen..quote:Op dinsdag 2 juli 2013 17:00 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ik zweer bij de eerder genoemde beefensteak.nl..
En babybacks (rug) zijn ook prima om te roken hoor, komen met de juiste rub en mobsaus (en veel geduld) prima ribben van...
Hoe dik snij jij je ribeyes, twee vingers dik ongeveer? Want dan is dat een erg net kostenplaatje.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb vanmiddag een 12 weken gerijpte grainfed ribeye gekocht van 4,3 kilo. Snij ik toch een slordige 13 steaks uit.
Prachtig gemarmerd amerikaans vlees. Aanbieding voor 35 euro/kilo
Een 350 gram ongeveer.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 19:09 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Hoe dik snij jij je ribeyes, twee vingers dik ongeveer? Want dan is dat een erg net kostenplaatje.
Erg mooi, binnenkort maar een van mijn vrienden met een kvk-nummer benaderen ;Pquote:
Na de zilverfolie nog even op de BBQ of meteen op het bord?quote:Op donderdag 4 juli 2013 11:50 schreef mytec het volgende:
Ribbetjes in de blauwe doos van de makro gekocht , na 3 uur roken en 2 uur in zilverfolie waren ze echt goddelijk.
[ afbeelding ]
Ik heb ze eerst 3 uur gerookt in de roker. (temperatuur 100 graden en na het opgooien van hickory hout wat lager 80 ofzo, dan weer laten oplopen tot 100). Na 1 uur roken elk half uur het vlees in gesmeerd met eigen gemaakte saus. En dan de laatste twee uur in zilverfolie op de roker. (rook trekt er niet meer in maar de hitte is er wel.)quote:Op donderdag 4 juli 2013 12:27 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Na de zilverfolie nog even op de BBQ of meteen op het bord?
quote:Op donderdag 4 juli 2013 12:51 schreef mytec het volgende:
[..]
Ik heb ze eerst 3 uur gerookt in de roker. (temperatuur 100 graden en na het opgooien van hickory hout wat lager 80 ofzo, dan weer laten oplopen tot 100). Na 1 uur roken elk half uur het vlees in gesmeerd met eigen gemaakte saus. En dan de laatste twee uur in zilverfolie op de roker. (rook trekt er niet meer in maar de hitte is er wel.)
We zijn begonnen met eten na 3+1 uur, toen waren ze al lekker maar nog niet heel mals. De volgende portie was 1 uur later en dat viel zo van het bot af.
Ik doe ze meestal 2-3 uur "naakt" op max 110 graden, dan 1-2 uur in folie met wat appelsap en dan nog 0,5-1 uur weer naakt waarvan de tweede helft ingesmeerd met zelfgemaakte BBQ saus. (tijden zijn afhankelijk van grootte (buik/rug))quote:Op donderdag 4 juli 2013 12:51 schreef mytec het volgende:
[..]
Ik heb ze eerst 3 uur gerookt in de roker. (temperatuur 100 graden en na het opgooien van hickory hout wat lager 80 ofzo, dan weer laten oplopen tot 100). Na 1 uur roken elk half uur het vlees in gesmeerd met eigen gemaakte saus. En dan de laatste twee uur in zilverfolie op de roker. (rook trekt er niet meer in maar de hitte is er wel.)
We zijn begonnen met eten na 3+1 uur, toen waren ze al lekker maar nog niet heel mals. De volgende portie was 1 uur later en dat viel zo van het bot af.
Haha zo moeilijk is het niet! Dit was mijn eerste keer met spareribs gewoon goed opletten en proeven ;-)quote:Op donderdag 4 juli 2013 12:53 schreef kovenant het volgende:
[..]
kan ik jou ook inhuren voor feesten en partijen en een lekkere weekend spare rib eet festijn ?
Ja het wachten was hier een probleem haha ;-) na 2-3 uur krijg je toch wel erg honger als je naar de spareribs kijkt. Ik had extreem scherpe saus, madam jeanette+ketchup+mosterd+ beetje suiker en appelsap. Maar ik merkte dus dat na 3+1 de ribben heel scherp waren en naar 3+2 veel minder. (minder was in dit geval wat beter).quote:Op donderdag 4 juli 2013 12:57 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ik doe ze meestal 2-3 uur "naakt" op max 110 graden, dan 1-2 uur in folie met wat appelsap en dan nog 0,5-1 uur weer naakt waarvan de tweede helft ingesmeerd met zelfgemaakte BBQ saus. (tijden zijn afhankelijk van grootte (buik/rug))
Dat laatste (half) uurtje maakt ze net weer iets steviger zodat ze nog wat bite hebben, maar wel lekker mals. Ook heb je dan minder kans op verbranden van je saus als daar veel suiker/honing in zit.
Ik ben meer van de sticky zoete ribs: (foto is wat donkerder dan dat ze waren)quote:Op donderdag 4 juli 2013 13:00 schreef mytec het volgende:
[..]
Ja het wachten was hier een probleem haha ;-) na 2-3 uur krijg je toch wel erg honger als je naar de spareribs kijkt. Ik had extreem scherpe saus, madam jeanette+ketchup+mosterd+ beetje suiker en appelsap. Maar ik merkte dus dat na 3+1 de ribben heel scherp waren en naar 3+2 veel minder. (minder was in dit geval wat beter).
Ribs zijn altijd lekker De een houdt van droge ribs (Memphis style, alleen een rub vooraf), de ander van natte ribs (Kansas City style, dus rub en op het laatst (veel) saus) en de derde doet het weer op zijn manier....quote:Op donderdag 4 juli 2013 13:08 schreef mytec het volgende:
Ja mijn ribben waren dus niet zo sticky meer maar wel echt lekker. pulled pork lijkt me ook nog lekker om een keer te maken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |