abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 2 juli 2013 @ 17:22:04 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128505209
quote:
11s.gif Op dinsdag 2 juli 2013 17:18 schreef Catch22- het volgende:

[..]

potver zeg. Even op die site gekeken en het water liep me in de mond. Ga zaterdag BBQ'en voor familie en zocht nog een mooi stuk vlees voor erbij (~23 man).
Heb vanmiddag een 12 weken gerijpte grainfed ribeye gekocht van 4,3 kilo. Snij ik toch een slordige 13 steaks uit.
Prachtig gemarmerd amerikaans vlees. Aanbieding voor 35 euro/kilo
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 juli 2013 @ 17:23:02 #27
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_128505252
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 juli 2013 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb vanmiddag een 12 weken gerijpte grainfed ribeye gekocht van 4,3 kilo. Snij ik toch een slordige 13 steaks uit.
Prachtig gemarmerd amerikaans vlees. Aanbieding voor 35 euro/kilo
url? :)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  dinsdag 2 juli 2013 @ 17:24:07 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128505292
quote:
11s.gif Op dinsdag 2 juli 2013 17:23 schreef Catch22- het volgende:

[..]

url? :)
www.hanos.nl
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 juli 2013 @ 17:24:33 #29
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_128505308
quote:
oja, dat is ook nog een optie. Hmmm...
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  dinsdag 2 juli 2013 @ 17:35:50 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128505720
quote:
11s.gif Op dinsdag 2 juli 2013 17:24 schreef Catch22- het volgende:

[..]

oja, dat is ook nog een optie. Hmmm...
Zou voor een grote familie en vrienden bbq trouwens deze ribeye niet gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128506328
quote:
Moet je wel binnen mogen en ik, zonder bedrijf, kom dat niet...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  dinsdag 2 juli 2013 @ 17:57:34 #32
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_128506404
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 juli 2013 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou voor een grote familie en vrienden bbq trouwens deze ribeye niet gebruiken.
gaat wat ver idd.

Zat aan deze te denken http://www.beefensteak.nl(...)d=6226061&quantity=1
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_128506509
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2013 17:00 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ik zweer bij de eerder genoemde beefensteak.nl..

En babybacks (rug) zijn ook prima om te roken hoor, komen met de juiste rub en mobsaus (en veel geduld) prima ribben van...
Beefensteak is ook een favoriet van mijzelf helaas heb ik ze morgen al nodig, wou ze dus graag morgenvroeg gaan halen..
pi_128507084
:D Gaaf ik kan op 50 meter van mijn woning ophalen als ik bij beef en steak bestel :)
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
  dinsdag 2 juli 2013 @ 19:09:35 #35
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_128508509
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 juli 2013 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb vanmiddag een 12 weken gerijpte grainfed ribeye gekocht van 4,3 kilo. Snij ik toch een slordige 13 steaks uit.
Prachtig gemarmerd amerikaans vlees. Aanbieding voor 35 euro/kilo
Hoe dik snij jij je ribeyes, twee vingers dik ongeveer? Want dan is dat een erg net kostenplaatje.
  dinsdag 2 juli 2013 @ 19:22:06 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128509010
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2013 19:09 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Hoe dik snij jij je ribeyes, twee vingers dik ongeveer? Want dan is dat een erg net kostenplaatje.
Een 350 gram ongeveer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 juli 2013 @ 19:45:09 #37
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_128509847
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 juli 2013 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een 350 gram ongeveer.
Erg mooi, binnenkort maar een van mijn vrienden met een kvk-nummer benaderen ;P
pi_128522498
waarschijnlijk maar even naar de makro morgen dan. blauwe doos, aangezien de witte doos nogal een verassingspakket is als je op het internet zoekt.
pi_128574459
Ribbetjes in de blauwe doos van de makro gekocht , na 3 uur roken en 2 uur in zilverfolie waren ze echt goddelijk.

pi_128574985
man , krijg al honger van dit topic ...
pi_128575686
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 11:50 schreef mytec het volgende:
Ribbetjes in de blauwe doos van de makro gekocht , na 3 uur roken en 2 uur in zilverfolie waren ze echt goddelijk.

[ afbeelding ]
Na de zilverfolie nog even op de BBQ of meteen op het bord?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_128576364
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 12:27 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Na de zilverfolie nog even op de BBQ of meteen op het bord?
Ik heb ze eerst 3 uur gerookt in de roker. (temperatuur 100 graden en na het opgooien van hickory hout wat lager 80 ofzo, dan weer laten oplopen tot 100). Na 1 uur roken elk half uur het vlees in gesmeerd met eigen gemaakte saus. En dan de laatste twee uur in zilverfolie op de roker. (rook trekt er niet meer in maar de hitte is er wel.)

We zijn begonnen met eten na 3+1 uur, toen waren ze al lekker maar nog niet heel mals. De volgende portie was 1 uur later en dat viel zo van het bot af.
pi_128576423
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 12:51 schreef mytec het volgende:

[..]

Ik heb ze eerst 3 uur gerookt in de roker. (temperatuur 100 graden en na het opgooien van hickory hout wat lager 80 ofzo, dan weer laten oplopen tot 100). Na 1 uur roken elk half uur het vlees in gesmeerd met eigen gemaakte saus. En dan de laatste twee uur in zilverfolie op de roker. (rook trekt er niet meer in maar de hitte is er wel.)

We zijn begonnen met eten na 3+1 uur, toen waren ze al lekker maar nog niet heel mals. De volgende portie was 1 uur later en dat viel zo van het bot af.
:9~ :9~ :9~

kan ik jou ook inhuren voor feesten en partijen en een lekkere weekend spare rib eet festijn ?
pi_128576530
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 12:51 schreef mytec het volgende:

[..]

Ik heb ze eerst 3 uur gerookt in de roker. (temperatuur 100 graden en na het opgooien van hickory hout wat lager 80 ofzo, dan weer laten oplopen tot 100). Na 1 uur roken elk half uur het vlees in gesmeerd met eigen gemaakte saus. En dan de laatste twee uur in zilverfolie op de roker. (rook trekt er niet meer in maar de hitte is er wel.)

We zijn begonnen met eten na 3+1 uur, toen waren ze al lekker maar nog niet heel mals. De volgende portie was 1 uur later en dat viel zo van het bot af.
Ik doe ze meestal 2-3 uur "naakt" op max 110 graden, dan 1-2 uur in folie met wat appelsap en dan nog 0,5-1 uur weer naakt waarvan de tweede helft ingesmeerd met zelfgemaakte BBQ saus. (tijden zijn afhankelijk van grootte (buik/rug))

Dat laatste (half) uurtje maakt ze net weer iets steviger zodat ze nog wat bite hebben, maar wel lekker mals. Ook heb je dan minder kans op verbranden van je saus als daar veel suiker/honing in zit.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_128576552
quote:
2s.gif Op donderdag 4 juli 2013 12:53 schreef kovenant het volgende:

[..]

:9~ :9~ :9~

kan ik jou ook inhuren voor feesten en partijen en een lekkere weekend spare rib eet festijn ?
Haha zo moeilijk is het niet! Dit was mijn eerste keer met spareribs gewoon goed opletten en proeven ;-)
pi_128576629
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 12:57 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ik doe ze meestal 2-3 uur "naakt" op max 110 graden, dan 1-2 uur in folie met wat appelsap en dan nog 0,5-1 uur weer naakt waarvan de tweede helft ingesmeerd met zelfgemaakte BBQ saus. (tijden zijn afhankelijk van grootte (buik/rug))

Dat laatste (half) uurtje maakt ze net weer iets steviger zodat ze nog wat bite hebben, maar wel lekker mals. Ook heb je dan minder kans op verbranden van je saus als daar veel suiker/honing in zit.
Ja het wachten was hier een probleem haha ;-) na 2-3 uur krijg je toch wel erg honger als je naar de spareribs kijkt. Ik had extreem scherpe saus, madam jeanette+ketchup+mosterd+ beetje suiker en appelsap. Maar ik merkte dus dat na 3+1 de ribben heel scherp waren en naar 3+2 veel minder. (minder was in dit geval wat beter).
  donderdag 4 juli 2013 @ 13:02:11 #47
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_128576678
De plaatselijke boer die eigen vlees verkoopt, kan je meestal op bestelling je vlees "op elke maat" krijgen..
Supervers en meestal topkwaliteit (hier kan ik in de stal uitkiezen wie mijn slachtoffer word)
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_128576734
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 13:00 schreef mytec het volgende:

[..]

Ja het wachten was hier een probleem haha ;-) na 2-3 uur krijg je toch wel erg honger als je naar de spareribs kijkt. Ik had extreem scherpe saus, madam jeanette+ketchup+mosterd+ beetje suiker en appelsap. Maar ik merkte dus dat na 3+1 de ribben heel scherp waren en naar 3+2 veel minder. (minder was in dit geval wat beter).
Ik ben meer van de sticky zoete ribs: (foto is wat donkerder dan dat ze waren)

Van te voren een goede (zoete) rub en dus op het laatst de saus.

Ben nu wat vaker bezig met pulled pork:



Waar je met de restjes weer dit kan maken:

You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_128576908
Ja mijn ribben waren dus niet zo sticky meer maar wel echt lekker. pulled pork lijkt me ook nog lekker om een keer te maken.
pi_128577101
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 13:08 schreef mytec het volgende:
Ja mijn ribben waren dus niet zo sticky meer maar wel echt lekker. pulled pork lijkt me ook nog lekker om een keer te maken.
Ribs zijn altijd lekker :D De een houdt van droge ribs (Memphis style, alleen een rub vooraf), de ander van natte ribs (Kansas City style, dus rub en op het laatst (veel) saus) en de derde doet het weer op zijn manier....

Zo lang je ze maar niet voorkookt :'(

Pulled pork is zo mogelijk nog simpeler, erop leggen, heel wat geduld hebben (kan wel tot een uur of 16 duren bij grote stukken) en eventueel soms besproeien (al is het niet geheel of dat echt wat toevoegt)...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')