quote:Op maandag 15 augustus 2011 13:24 schreef Snuitebolletje het volgende:
Haal het zelf altijd bij de makro/sligro/hanos
Volledig mee eens afgelopen weekeind nog een paar van deze ribbetjes staan maken 4 uur op de bbq low and slow smikkel ende smulquote:Op maandag 15 augustus 2011 13:29 schreef Redcoon het volgende:
Makro, de blauwe (dus niet de witte) doos.
Laat ik nou net zo'n pasje hebben. Hoeveel kilo zit er in zo'n doos?quote:Op maandag 15 augustus 2011 13:29 schreef Redcoon het volgende:
Makro, de blauwe (dus niet de witte) doos.
Ziet er zeker mooi uit, maar om het laten bezorgen moet je aardig wat bestellenquote:Op maandag 15 augustus 2011 13:25 schreef Jarno het volgende:
En niet goedkoop, wel enorm lekker: http://www.beefensteak.nl/nl/ .
Op een of andere manier ben je bij de slager toch weer veel te veel geld kwijt voor dit soort vleesquote:
Bij mijn Lidl hebben ze alleen kleine, voorgegaarde stukken spareribsquote:
Ik heb in een supermarkt nog nooit echt grote stukken zien liggen. Dat vind ik altijd wel een pre voor spareribs namelijkquote:Op maandag 15 augustus 2011 13:31 schreef trachitol het volgende:
In de supermarkt. In de AH en de C1000 kan ik ze nooit vinden, maar alle andere supermarkten, bij mij inde buurt, verkopen ze gewoon.
Joh!quote:Op maandag 15 augustus 2011 13:45 schreef Gravedigger het volgende:
Ik gebruik(te) er altijd varkenskeabbetjes voor
Ik zie ze bij de Hanos en de Sligro nooit, hebben ze alleen halffabrikaat, geen dozen zoals TS bedoeld.quote:Op maandag 15 augustus 2011 13:24 schreef Snuitebolletje het volgende:
Haal het zelf altijd bij de makro/sligro/hanos
Vind ik niet geschikt ervoor,quote:Op maandag 15 augustus 2011 13:45 schreef Gravedigger het volgende:
Ik gebruik(te) er altijd varkenskeabbetjes voor
Die horen in de soep! Zit niet genoeg vlees aan.quote:Op maandag 15 augustus 2011 13:45 schreef Gravedigger het volgende:
Ik gebruik(te) er altijd varkenskeabbetjes voor
Ik zweer bij de eerder genoemde beefensteak.nl..quote:Op dinsdag 2 juli 2013 16:49 schreef mytec het volgende:
Leek mij beter om dit topic omhoog te schoppen dan een nieuwe te maken. Maar mijn vraag is waar kan je het beste buik spareribs krijgen? Makro/ slager? Ik wil de spareribs gaan roken, buik leek mij beter omdat hier meer vlees aan zit, maar is dit ook beter?
potver zeg. Even op die site gekeken en het water liep me in de mond. Ga zaterdag BBQ'en voor familie en zocht nog een mooi stuk vlees voor erbij (~23 man).quote:Op dinsdag 2 juli 2013 17:00 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ik zweer bij de eerder genoemde beefensteak.nl..
En babybacks (rug) zijn ook prima om te roken hoor, komen met de juiste rub en mobsaus (en veel geduld) prima ribben van...
Heb vanmiddag een 12 weken gerijpte grainfed ribeye gekocht van 4,3 kilo. Snij ik toch een slordige 13 steaks uit.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 17:18 schreef Catch22- het volgende:
[..]
potver zeg. Even op die site gekeken en het water liep me in de mond. Ga zaterdag BBQ'en voor familie en zocht nog een mooi stuk vlees voor erbij (~23 man).
url?quote:Op dinsdag 2 juli 2013 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb vanmiddag een 12 weken gerijpte grainfed ribeye gekocht van 4,3 kilo. Snij ik toch een slordige 13 steaks uit.
Prachtig gemarmerd amerikaans vlees. Aanbieding voor 35 euro/kilo
www.hanos.nlquote:
oja, dat is ook nog een optie. Hmmm...quote:
Zou voor een grote familie en vrienden bbq trouwens deze ribeye niet gebruiken.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 17:24 schreef Catch22- het volgende:
[..]
oja, dat is ook nog een optie. Hmmm...
Moet je wel binnen mogen en ik, zonder bedrijf, kom dat niet...quote:
gaat wat ver idd.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou voor een grote familie en vrienden bbq trouwens deze ribeye niet gebruiken.
Beefensteak is ook een favoriet van mijzelf helaas heb ik ze morgen al nodig, wou ze dus graag morgenvroeg gaan halen..quote:Op dinsdag 2 juli 2013 17:00 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ik zweer bij de eerder genoemde beefensteak.nl..
En babybacks (rug) zijn ook prima om te roken hoor, komen met de juiste rub en mobsaus (en veel geduld) prima ribben van...
Hoe dik snij jij je ribeyes, twee vingers dik ongeveer? Want dan is dat een erg net kostenplaatje.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb vanmiddag een 12 weken gerijpte grainfed ribeye gekocht van 4,3 kilo. Snij ik toch een slordige 13 steaks uit.
Prachtig gemarmerd amerikaans vlees. Aanbieding voor 35 euro/kilo
Een 350 gram ongeveer.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 19:09 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Hoe dik snij jij je ribeyes, twee vingers dik ongeveer? Want dan is dat een erg net kostenplaatje.
Erg mooi, binnenkort maar een van mijn vrienden met een kvk-nummer benaderen ;Pquote:
Na de zilverfolie nog even op de BBQ of meteen op het bord?quote:Op donderdag 4 juli 2013 11:50 schreef mytec het volgende:
Ribbetjes in de blauwe doos van de makro gekocht , na 3 uur roken en 2 uur in zilverfolie waren ze echt goddelijk.
[ afbeelding ]
Ik heb ze eerst 3 uur gerookt in de roker. (temperatuur 100 graden en na het opgooien van hickory hout wat lager 80 ofzo, dan weer laten oplopen tot 100). Na 1 uur roken elk half uur het vlees in gesmeerd met eigen gemaakte saus. En dan de laatste twee uur in zilverfolie op de roker. (rook trekt er niet meer in maar de hitte is er wel.)quote:Op donderdag 4 juli 2013 12:27 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Na de zilverfolie nog even op de BBQ of meteen op het bord?
quote:Op donderdag 4 juli 2013 12:51 schreef mytec het volgende:
[..]
Ik heb ze eerst 3 uur gerookt in de roker. (temperatuur 100 graden en na het opgooien van hickory hout wat lager 80 ofzo, dan weer laten oplopen tot 100). Na 1 uur roken elk half uur het vlees in gesmeerd met eigen gemaakte saus. En dan de laatste twee uur in zilverfolie op de roker. (rook trekt er niet meer in maar de hitte is er wel.)
We zijn begonnen met eten na 3+1 uur, toen waren ze al lekker maar nog niet heel mals. De volgende portie was 1 uur later en dat viel zo van het bot af.
Ik doe ze meestal 2-3 uur "naakt" op max 110 graden, dan 1-2 uur in folie met wat appelsap en dan nog 0,5-1 uur weer naakt waarvan de tweede helft ingesmeerd met zelfgemaakte BBQ saus. (tijden zijn afhankelijk van grootte (buik/rug))quote:Op donderdag 4 juli 2013 12:51 schreef mytec het volgende:
[..]
Ik heb ze eerst 3 uur gerookt in de roker. (temperatuur 100 graden en na het opgooien van hickory hout wat lager 80 ofzo, dan weer laten oplopen tot 100). Na 1 uur roken elk half uur het vlees in gesmeerd met eigen gemaakte saus. En dan de laatste twee uur in zilverfolie op de roker. (rook trekt er niet meer in maar de hitte is er wel.)
We zijn begonnen met eten na 3+1 uur, toen waren ze al lekker maar nog niet heel mals. De volgende portie was 1 uur later en dat viel zo van het bot af.
Haha zo moeilijk is het niet! Dit was mijn eerste keer met spareribs gewoon goed opletten en proeven ;-)quote:Op donderdag 4 juli 2013 12:53 schreef kovenant het volgende:
[..]
kan ik jou ook inhuren voor feesten en partijen en een lekkere weekend spare rib eet festijn ?
Ja het wachten was hier een probleem haha ;-) na 2-3 uur krijg je toch wel erg honger als je naar de spareribs kijkt. Ik had extreem scherpe saus, madam jeanette+ketchup+mosterd+ beetje suiker en appelsap. Maar ik merkte dus dat na 3+1 de ribben heel scherp waren en naar 3+2 veel minder. (minder was in dit geval wat beter).quote:Op donderdag 4 juli 2013 12:57 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ik doe ze meestal 2-3 uur "naakt" op max 110 graden, dan 1-2 uur in folie met wat appelsap en dan nog 0,5-1 uur weer naakt waarvan de tweede helft ingesmeerd met zelfgemaakte BBQ saus. (tijden zijn afhankelijk van grootte (buik/rug))
Dat laatste (half) uurtje maakt ze net weer iets steviger zodat ze nog wat bite hebben, maar wel lekker mals. Ook heb je dan minder kans op verbranden van je saus als daar veel suiker/honing in zit.
Ik ben meer van de sticky zoete ribs: (foto is wat donkerder dan dat ze waren)quote:Op donderdag 4 juli 2013 13:00 schreef mytec het volgende:
[..]
Ja het wachten was hier een probleem haha ;-) na 2-3 uur krijg je toch wel erg honger als je naar de spareribs kijkt. Ik had extreem scherpe saus, madam jeanette+ketchup+mosterd+ beetje suiker en appelsap. Maar ik merkte dus dat na 3+1 de ribben heel scherp waren en naar 3+2 veel minder. (minder was in dit geval wat beter).
Ribs zijn altijd lekker De een houdt van droge ribs (Memphis style, alleen een rub vooraf), de ander van natte ribs (Kansas City style, dus rub en op het laatst (veel) saus) en de derde doet het weer op zijn manier....quote:Op donderdag 4 juli 2013 13:08 schreef mytec het volgende:
Ja mijn ribben waren dus niet zo sticky meer maar wel echt lekker. pulled pork lijkt me ook nog lekker om een keer te maken.
Nee niks voorkoken idd, dat vind ik ook helemaal niks. Haha pulled pork is dus echt lang wachten..quote:Op donderdag 4 juli 2013 13:14 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ribs zijn altijd lekker De een houdt van droge ribs (Memphis style, alleen een rub vooraf), de ander van natte ribs (Kansas City style, dus rub en op het laatst (veel) saus) en de derde doet het weer op zijn manier....
Zo lang je ze maar niet voorkookt
Pulled pork is zo mogelijk nog simpeler, erop leggen, heel wat geduld hebben (kan wel tot een uur of 16 duren bij grote stukken) en eventueel soms besproeien (al is het niet geheel of dat echt wat toevoegt)...
Ook de pulled pork kun je halverwege inpakken in folie, dat verkort de tijd aanzienlijk. Dat noemt men (in de VS) een Texas crutch.quote:Op donderdag 4 juli 2013 13:22 schreef mytec het volgende:
[..]
Nee niks voorkoken idd, dat vind ik ook helemaal niks. Haha pulled pork is dus echt lang wachten..
Post NL is een ramp. Wel eens gehad dat ik in de hal wat aan het klussen was, er een kaartje van Post in de bus viel "Wij vonden u niet thuis"quote:Op maandag 8 juli 2013 09:40 schreef Catch22- het volgende:
Nou, de bestelling bij Beef en Steak loopt uit op een grote fail.
Zaterdag ging ik barbequen
Eerst waren ze donderdag vergeten eea te versturen. Dat hebben ze toen vrijdag gedaan.
Zaterdag kwam PostNL en de bezorger gaf aan dat we niet thuis waren (terwijl mijn vriendin op zeker thuis was)... Nog gebeld en hem gepoogd te zoeken, maar kon hem niet meer vinden.
Dus geen vlees bij de BBQ en hopelijk komt het vandaag.
Ja het zijn echt onwijze mongolen. Helaas hebben ze geen concurrentie.quote:Op maandag 8 juli 2013 09:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Post NL is een ramp. Wel eens gehad dat ik in de hal wat aan het klussen was, er een kaartje van Post in de bus viel "Wij vonden u niet thuis"
Trok dus de deur open en vroeg de postbode waarom hij dit deed en ik dat pakje wilde. Hij had het geeneens bij zich.
Ja. Als zij echter niet waren vergeten het pakketje te versturen, was het op vrijdag op mijn werk bezorgd en dan komt het altijd wel goedquote:Op maandag 8 juli 2013 09:52 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, dat briefje in de bus dat je niet thuis was zogenaamd gebeurt schijnbaar best vaak.. Je ziet ook dat pakketbezorging steeds meer toegespitst wordt op afhaalpunten.
Heb het gementioned, ziet dus niemand (alleen de mensen die hun én mij volgen) zonder dat ze zoeken of mijn profiel bekijken.quote:Op maandag 8 juli 2013 09:59 schreef MaximusTG het volgende:
Oja, publiek klagen, dat werkt altijd extra goed :
Meeste internetshops zijn veel te lief voor hun pakketdienst.quote:Op maandag 8 juli 2013 10:00 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Heb het gementioned, ziet dus niemand (alleen de mensen die hun én mij volgen) zonder dat ze zoeken of mijn profiel bekijken.
Niet zoals sommigen doen, een punt ervoor zetten zodat iedereen het ziet. Wat ik overigens wel heb gedaan met mijn kwade tweets naar PostNL toe, die zie ik namelijk als schuldige, Beef en steak kan er in deze niet heel veel aan doen (behalve mijn pakket niet vergeten, maar daar hebben ze netjes hun verontschuldigingen voor aangeboden aan de telefoon).
Die verontschuldigingen kwamen overigens 1 minuut na een tweet dat ik het apart vond dat mijn pakket 's ochtends (vrijdag) nog op "Wordt voorbereid door zender" stond.
Sja, wat wil je dan doen? Vriend van me werkt bij een webshop, maar je kan weinig aan de kwaliteit van de levering doen, tenzij je een koerier gaat gebruiken en dan wordt t al gauw heel duur.quote:Op maandag 8 juli 2013 10:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Meeste internetshops zijn veel te lief voor hun pakketdienst.
Accountmanager van de pakketdienst het vuur aan de schenen leggen, duidelijk maken dat DHL of DPD, of wie dan ook een zeer goede aanbieding hebben gedaan.quote:Op maandag 8 juli 2013 10:07 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Sja, wat wil je dan doen? Vriend van me werkt bij een webshop, maar je kan weinig aan de kwaliteit van de levering doen, tenzij je een koerier gaat gebruiken en dan wordt t al gauw heel duur.
dat mogen zij dan gaan doen. Het is inmiddels binnen, gelukkig.quote:Op maandag 8 juli 2013 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Accountmanager van de pakketdienst het vuur aan de schenen leggen, duidelijk maken dat DHL of DPD, of wie dan ook een zeer goede aanbieding hebben gedaan.
Correct, dat is aan de Webshop.quote:Op maandag 8 juli 2013 11:39 schreef Catch22- het volgende:
[..]
dat mogen zij dan gaan doen. Het is inmiddels binnen, gelukkig.
Ik bestel daar best veel vlees,quote:Op maandag 8 juli 2013 15:27 schreef Philotes het volgende:
Ik hier al 2 keer besteld!
http://www.beefensteak.nl/nl/
Super vlees!
1980 beldequote:Op donderdag 11 juli 2013 14:42 schreef Soohr het volgende:
[..]
Ik bestel daar best veel vlees,
Maar ga bijna altijd langs om de bestelling op te halen.
Vertrouw de PTT niks met snel bezorgen
das 200km voor mij, das me iets te gek.quote:Op donderdag 11 juli 2013 14:42 schreef Soohr het volgende:
[..]
Ik bestel daar best veel vlees,
Maar ga bijna altijd langs om de bestelling op te halen.
Vertrouw de PTT niks met snel bezorgen
Supervers? Vlees moet rijpen!quote:Op donderdag 4 juli 2013 13:02 schreef Snowballed het volgende:
De plaatselijke boer die eigen vlees verkoopt, kan je meestal op bestelling je vlees "op elke maat" krijgen..
Supervers en meestal topkwaliteit (hier kan ik in de stal uitkiezen wie mijn slachtoffer word)
dag of 4 toch minimaal? Zelfde geldt overigens voor eieren.quote:
Tuurlijk moet het rijpen, maar ik bedoel meer dat je korte lijnen hebt, en het hoeft geen duizenden KM ronde de wereld de reizen....quote:
Heb hier steaks liggen die drie maanden gerijpt hebben, daar vreet je niet alleen je vingers maar je hele handen bij opquote:Op vrijdag 12 juli 2013 09:42 schreef Catch22- het volgende:
[..]
dag of 4 toch minimaal? Zelfde geldt overigens voor eieren.
ja dat staat ook nog op mijn todo-lijst. Maar dat staat nog zoveel. Eerst maar even een BBQ-thermometer kopen voor de ribsquote:Op vrijdag 12 juli 2013 13:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb hier steaks liggen die drie maanden gerijpt hebben, daar vreet je niet alleen je vingers maar je hele handen bij op
Hoezo moeten eieren rijpen? Een vers gelegd eitje wat nog warm is, smaakt prima hoor. Alleen wat lastig pellen.quote:Op vrijdag 12 juli 2013 09:42 schreef Catch22- het volgende:
[..]
dag of 4 toch minimaal? Zelfde geldt overigens voor eieren.
Veel mensen vinden eieren die echt vers zijn niet lekker. Eieren van direct onder de kip vind ik lekker, maar veel van de pensiongasten van mijn schoonouders vonden dat niet.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:44 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Hoezo moeten eieren rijpen? Een vers gelegd eitje wat nog warm is, smaakt prima hoor. Alleen wat lastig pellen.
Ok, op die manier Nooit van gehoord eerlijk gezegd.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel mensen vinden eieren die echt vers zijn niet lekker. Eieren van direct onder de kip vind ik lekker, maar veel van de pensiongasten van mijn schoonouders vonden dat niet.
Eiwit van eieren net onder de kip vandaan slaat ook veel mooier stijf en veel luchtiger stijfquote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:51 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ok, op die manier Nooit van gehoord eerlijk gezegd.
Dat wist ik dan weer wel. Maar dat zie je ook direct wanneer je een ei breekt. Het eiwit is dan veel helderder en lobbigerquote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eiwit van eieren net onder de kip vandaan slaat ook veel mooier stijf en veel luchtiger stijf
Thermometer voor de bbq temp of voor de vlees temp? Die laatste moet je bij de ikea kopen, thermometer fantast a een kleine 7 euro. Heb je echter niet nodig voor ribs.quote:Op vrijdag 12 juli 2013 13:36 schreef Catch22- het volgende:
[..]
ja dat staat ook nog op mijn todo-lijst. Maar dat staat nog zoveel. Eerst maar even een BBQ-thermometer kopen voor de ribs
die fantast heb ik al. Ben voornemens wat meer grote stukken vlees te slowroasten, dus dan is een bbq thermo wel handig. Zal eens naar die macerick kijkenquote:Op zaterdag 13 juli 2013 20:49 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Thermometer voor de bbq temp of voor de vlees temp? Die laatste moet je bij de ikea kopen, thermometer fantast a een kleine 7 euro. Heb je echter niet nodig voor ribs.
Deze thermometers gaan kapot boven de 130 graden, dus tenzij je je bbq altijd onder die grens houdt, kun je beter een suikerthermometer oid kopen, die gaan tot lekker hoog.
Of je koopt de maverick et72, een draadloze met twee probes, een voor vlees en de ander voor de bbq. Ideaal als je bbq't in de regen of kou..
Ja voor grotere stukken die lang gaan is het wel handig. Er zijn trouwens zat verschillende thermometers, zoal eentje die je kan uitlezen op een smartphone, weber heeft er zelf een aantal, zolang ze maar tot een graad of 250 kunnen, dan heb je al veel scenario's waar je die probe kan gebruiken (of nog hoger natuurlijk).quote:Op zondag 14 juli 2013 11:15 schreef Catch22- het volgende:
[..]
die fantast heb ik al. Ben voornemens wat meer grote stukken vlees te slowroasten, dus dan is een bbq thermo wel handig. Zal eens naar die macerick kijken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |