Frietkraam | maandag 15 augustus 2011 @ 01:06 |
Welkom in mijn frietrecepten topic als jullie nog idee'en hebben mbt. friet kunnen jullie die hier posten groetjes. Frietje waterfiets ![]() Een Friet Waterfiets (ook Friet Catamaran) is de combinatie van een grote portie friet, vaak speciaal, Met 2 frikandellen Met één frikandel is het een Friet Super. Een friet met is de afkorting van een friet met mayonaise of zoals je tegenwoordig meestal in Nederland krijgt. Steppegras Steppegras is een door Jean Ceustermans gepatenteerd gerecht dat grotendeels bestaat uit een grote berg zeer dunne (Franse) frietjes. Onder deze berg friet ligt dan een biefstuk. ![]() Frietspeciaal Een friet speciaal is een portie friet met mayonaise of frietsaus, curry of ketchup en (meestal) uitjes. Het is één van de meest gegeten combinaties van sauzen over de friet. De combinatie speciaal wordt ook vaak over een frikandel gebruikt. Meestal wordt voor curry gekozen en niet voor ketchup omdat de pittigheid van de curry goed contrasteert met de romigheid van de frietsaus. Ook verschillen de meningen over de vraag of de curry boven of onder de frietsaus moet. ![]() Kapsalon Een kapsalon is een ovenschotel bestaande uit een combinatie van friet, shoarmavlees, saus, kaas en eventueel nog wat rauwkost. De belangrijkste onderdelen: aluminium bak (wat groter en hoger dan een normaal frietbakje) een metalen vork om mee te eten. (is ook echt nodig vanwege de kaaslaag en rauwkost) portie friet (bij voorkeur goed gebakken) shoarma (soms ook ander vlees of Falafel) flinke lepel knoflooksaus (hier is natuurlijk op te variëren, de zoete chilisaus is vaak een toevoeging) kaas sla ![]() [ Bericht 18% gewijzigd door Frietkraam op 15-08-2011 01:16:08 ] | |
DuTank | maandag 15 augustus 2011 @ 01:13 |
De waterfiets ![]() ![]() | |
Tha-CheF | maandag 15 augustus 2011 @ 01:14 |
Het alom bekende friet kapsalon! | |
Daywalk3r | maandag 15 augustus 2011 @ 01:14 |
Die moet ik nog eens proberen. Alleen dan zonder kaas want dat lust ik niet. | |
DuTank | maandag 15 augustus 2011 @ 01:16 |
dan mis je een van de essentiele ingredienten ![]() | |
Tha-CheF | maandag 15 augustus 2011 @ 01:16 |
Geen fromage is een nogo man | |
Frietkraam | maandag 15 augustus 2011 @ 01:17 |
Ik heb de ingredienten geplaatst misschien kunnen jullie het zelf maken. | |
ausweiss | maandag 15 augustus 2011 @ 01:17 |
Een kapsalon ovenschotel noemen ?????? ![]() | |
ErkendFokker | maandag 15 augustus 2011 @ 02:35 |
De curry moet boven bij speciaal omdat anders de patat slap/nat wordt als het in direct contact komt met de curry | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 08:19 |
Wheres my chips | |
Isabeau | maandag 15 augustus 2011 @ 08:24 |
Elke post waarin ik een 'patat versus friet' opmerking bespeur wordt direct (of nadat ik wakker ben) verwijderd. | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 08:33 |
Ik ben en groot fan van pommes pont neuf Extra dikke friet, van buiten krokant, van binnen bloemig. | |
dribbel79 | maandag 15 augustus 2011 @ 08:41 |
kapsalon, een keer zo gruwelijk van over m'n nek gegaan ![]() | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 08:44 |
TS heeft het over friet met, als zijn de met mayonaise. Helaas krijg je in NL meestal, of eigenlijk altijd van die zoete frietsaus, geen mayo. | |
Weltschmerz | maandag 15 augustus 2011 @ 09:32 |
Friet met mosselen. | |
MaximusTG | maandag 15 augustus 2011 @ 09:45 |
Ja bah, zoete frietsaus.. Doe mij maar van die lekkere zure ![]() Persoonlijk vind ik het trouwens altijd jammer dat saus zo over de friet gekwakt wordt.. Heb je de helft met teveel en de helft met bijna geen saus. Gisteren wel lekker friet op met kibbeling en ravigottesaus. | |
LeeHarveyOswald | maandag 15 augustus 2011 @ 10:15 |
Om te beginnen met TS? ![]() ![]() TS heeft het later ook over friet met frietsaus, en niet over patat met mayonaise. Een kapsalon is overigens meestal met döner, en soms met shoarma of ander vlees ![]() | |
Redcoon | maandag 15 augustus 2011 @ 11:14 |
Patatje Jenga? | |
LeeHarveyOswald | maandag 15 augustus 2011 @ 11:15 |
In de OP staat al het Patatje Mikado ![]() | |
Karina | maandag 15 augustus 2011 @ 11:20 |
Patatje oorlog, ook niet te versmaden! En eens met de opmerking over de zoete mayo, ik heb ook liever de wat zurige.![]() Die zien er ook lekker uit! | |
Sasman | maandag 15 augustus 2011 @ 11:57 |
Die friet waterfiets ziet er LEKKER uit! | |
RobinOok | maandag 15 augustus 2011 @ 12:06 |
![]() Gewone frietje op je bord garneren met aonori (zeewier flakes) En voor de mietjes die niet van zeewier houden: beetje fijngehakte peterselie kan ook. | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 12:08 |
Ziet er leuk uit, maar wat is er mis met friet die gewoon naar aardappel smaakt? | |
RobinOok | maandag 15 augustus 2011 @ 12:09 |
Dat het saai is. | |
Tha_Flash | maandag 15 augustus 2011 @ 12:12 |
![]() Vlaamse frieten met lekkere zure echte mayo ![]() | |
RobinOok | maandag 15 augustus 2011 @ 12:13 |
![]() Hiero, nog eentje tegen de sleur! Japans Frietje Speciaal. Frietjes van zoete aardappel met Japanse mayonaise, okonomiyaki saus, gehakte rode uitjes, bonito flakes en wederom aonori. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 12:16 |
Goede friet is nooit saai. | |
RobinOok | maandag 15 augustus 2011 @ 12:16 |
Wel. Bovendien wordt goede friet niet opeens slechte friet als je er eens iets anders op/over/bij serveert. | |
2dope | maandag 15 augustus 2011 @ 12:19 |
Dikke krokante patat bij de Belg Waterloo ![]() http://www.debelgwaterloo.nl/ Die patatkruiden ![]() | |
LeeHarveyOswald | maandag 15 augustus 2011 @ 12:22 |
Patatje Djenga 2.0 | |
Tha-CheF | maandag 15 augustus 2011 @ 12:22 |
Culinaire porno ![]() | |
Weltschmerz | maandag 15 augustus 2011 @ 12:25 |
Patatkruiden? Plantaardige olie? Ik heb toch mijn twijfels bij die tent. | |
Miasan | maandag 15 augustus 2011 @ 12:26 |
Patat gemaakt van zoete aardappelen! ![]() ![]() | |
Klonk | maandag 15 augustus 2011 @ 12:27 |
Frietje ala, ken het alleen uit Venlo en omgeving Grote bak met daarin als eerste een flinke portie zuurvlees, daarboven op een opgesneden frikandel en daar bovenop een friet speciaal met aller er op en eraan ![]() | |
2dope | maandag 15 augustus 2011 @ 12:31 |
Niet teveel vragen stellen, gewoon vreten. Niet te vaak natuurlijk. | |
FkTwkGs2012 | maandag 15 augustus 2011 @ 12:35 |
Nomnomnom ![]() En robin, hoe durf je ![]() | |
RobinOok | maandag 15 augustus 2011 @ 12:38 |
Ben heel stoer en dapper. ![]() | |
Sometimes | maandag 15 augustus 2011 @ 12:39 |
De variant van de foto vind ik ook het lekkerst, maar oorlog betekent naast mayo en satésaus in ieder geval ook uitjes (en vaak nog meer). Zoals op de foto noemen ze gewoonlijk patatje flip. | |
FkTwkGs2012 | maandag 15 augustus 2011 @ 12:40 |
Was je maar wat minder stoer en dapper ![]() ![]() | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 12:41 |
Welnee, je bent een eigenwijze muts die overal smaakjes aan moet toevoegen ipv zaken naar zichzelf te laten smaken. | |
RobinOok | maandag 15 augustus 2011 @ 12:41 |
Ik schen graag. ![]() | |
FkTwkGs2012 | maandag 15 augustus 2011 @ 12:41 |
Mijn favo is oorlog, dus met uitjes ![]() ![]() | |
RobinOok | maandag 15 augustus 2011 @ 12:41 |
Ja, en dat moet je wel durven! ![]() | |
RobinOok | maandag 15 augustus 2011 @ 12:42 |
Alle dagen in het jaar aardappel die alleen naar aardappel smaken, groenten die alleen naar groenten smaken, vlees dat alleen naar vlees smaakt. Ik moet er niet aan denken, wat een arremoei. Weet je hoe dat heet? Hollandse pot. Best leuk, op zijn tijd, maar ik word echt depressief van het idee om dat alle dagen te moeten eten. | |
ErkendFokker | maandag 15 augustus 2011 @ 12:43 |
Goede zure mayo is trouwens ook gewoon in de supermarkt te koop. Bij de jumbo hebben ze zowel nederlandse (met een beetje honing) als belgische (zure) van ton's mayo. In leuke potjes met gekleurde dekseltjes. hmmm lekker | |
FkTwkGs2012 | maandag 15 augustus 2011 @ 12:44 |
Alle dagen aardappels eten, da's pas armoei ![]() | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 12:44 |
Nee, dat is een teken dat je niet in staat bent zonder smaak toe te voegen iets smaak te geven. | |
RobinOok | maandag 15 augustus 2011 @ 12:45 |
Dat ook ja. | |
FkTwkGs2012 | maandag 15 augustus 2011 @ 12:45 |
Jullie zouden echt moeten gaan trouwen om dit formeel te maken. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 12:46 |
Jij bent natuurlijk een enorme rebel. De Che van de keuken. | |
RobinOok | maandag 15 augustus 2011 @ 12:46 |
Tuurlijk wel, dat kan iedereen. Zo moeilijk is dat niet. ![]() | |
Weltschmerz | maandag 15 augustus 2011 @ 13:03 |
Dat is ook niet niks. Ik was laatst bij de Ikea, en ik dacht nu ik toch al zo diep gezonken ben en echt wat moet eten, laat ik eens Zweedse gehaktballetjes met patat nemen. Maar dat smaakte dus in het geheel niet naar aardappel, alleen maar naar frituur. De meeste friet smaakt al veel te weinig naar aardappel, deze helemaal niet.
| |
Isabeau | maandag 15 augustus 2011 @ 13:08 |
Een goed bord patat serveren is nog best een kunst. De patat moet knapperig, maar niet hard zijn. Moet dus echt naar aardappel smaken en niet naar vet. En het moet goed warm en niet lauw/koud zijn! Daarbij wil ik er geen feest van smaken omheen hebben, vandaar dat ik de kapsalon-versie nog nooit heb geprobeerd en de oorlog versie echt niet lekker vind. | |
RobinOok | maandag 15 augustus 2011 @ 13:14 |
Ooh, dat zou ik dan weer nooit durven! ![]() | |
Axia | maandag 15 augustus 2011 @ 13:24 |
Patat van cassave is ook erg lekker, met pittige pindasaus ![]() | |
TN-FR | maandag 15 augustus 2011 @ 13:25 |
(Chili) cheese fries | |
LeeHarveyOswald | maandag 15 augustus 2011 @ 13:39 |
De patat in een kapsalon is wel het minst lekkere, maar de kapsalon zelf is heerlijk... Doner met kaas ![]() | |
Weltschmerz | maandag 15 augustus 2011 @ 13:40 |
Inderdaad. Ik val niet meer voor het idee dat als het maar in een bak met heet vet heeft gelegen het dan lekker is. Dat is effectbejag en het heeft op mij dat effect niet meer. Ik laat dan ook al tijden de friet aan mij voorbij gaan, de meeste eetcafés en restaurants denken dat het wel goed is als het maar goudbruin is. Doe mij dan maar de gebakken aardappeltjes of zo. Ik kan me wel wat bij de aatrekkingskracht voorstellen, maar die heeft het niet meer op mij. Goede friet met goeie friszure mayonaise is rijk genoeg, en dat mag ook azijnmayonaise zijn. Het zou best kunnen dat de eerstvolgende keer dat ik weer friet eet bij een echt Belgische frietkot met ossenwit is. Goeie friet of geen friet. Ik ben nogal een man van risico's, bovendien had ik al 3 uur in de Ikea doorgebracht zonder noemenswaardig geweld te plegen, dus ik was misschien wat overmoedig geworden. Ik heb ook wel een zwak voor malbouffe, lekker vreten. | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 13:50 |
Gros van de hoereca zegt gebakken aardappels maar geeft je aardappelsstukjes uit defrituur | |
Weltschmerz | maandag 15 augustus 2011 @ 13:53 |
Nee, die bedoel ik niet. Ik ken ze wel, maar er worden ook nog wel eens aardappels gebakken. | |
Isabeau | maandag 15 augustus 2011 @ 13:56 |
Met pindasaus weet ik zo net nog niet, maar patat van cassave is inderdaad erg lekker! | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 14:01 |
Dat weet ik, maar 9 van de 10 zijn dat niet. | |
Charmian | maandag 15 augustus 2011 @ 14:04 |
Yep is lekker, volgens mij is het traditioneel met bakkeljauw (telo met bakkeljauw) maar telo met pindasaus is het ook heerlijk. Zo heb ik meer moeite met pisang goreng met pindasaus (niet vies wel vreemd). | |
Axia | maandag 15 augustus 2011 @ 14:10 |
Yep, klopt. Soms eten we het ook wel eens met gedroogde visjes (vaak anjovis) die gebakken wordt. | |
TN-FR | maandag 15 augustus 2011 @ 14:32 |
Sate ku batata omnomnom | |
RobinOok | maandag 15 augustus 2011 @ 14:58 |
Nee, niet pindasaus. Wasabi mayonaise! ![]() | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 14:59 |
Waar haal jij wasabi? | |
RobinOok | maandag 15 augustus 2011 @ 15:03 |
Okay, correctie: Nee, niet pindasaus. Groene-mierikswortelprut-uit-een-tube-met-uitjes-en-mayonaise! ![]() ![]() Wasabi Verse wasabi is (vrijwel) niet te krijgen in NL. | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 15:07 |
Mierikswortel met een kleurstof dus, geen wasabi volgens je eigen site ingrediënten: Mierikswortel, lactose, maïsolie, sorbitol, zout, water, smaakstof, carrageen, guar gom, turmeric, citroenzuur, kleurstof | |
FutureFairytale | maandag 15 augustus 2011 @ 15:23 |
patatje oorlog zonder rooie saus ![]() ![]() | |
RobinOok | maandag 15 augustus 2011 @ 15:30 |
Ja, dat zeg ik. Groene mierikswortelprut. | |
realbase | maandag 15 augustus 2011 @ 15:38 |
Hey Piet, Hier maakt men nog zelf de patat ( of friet hoe je het noemen wilt ) en heeft men nog echte mayo ipv fritessaus .. ik rij er soms een stuk voor om ![]() http://www.nicossnackbar.nl | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 15:45 |
De Haarg is voah mai een schtuckie om (Marnix Rueb kan dat beter) Maar ken die friettent,goede hap idd, ik heb daar in de buurt gewoond voor ik naar Singapore vertrok, zit het Spinnewiel er ook nog steeds? Stukkie verder aan de kop van de Schenkkade. Kon je destijds (1999) prima eten | |
2dope | maandag 15 augustus 2011 @ 15:50 |
Mooie site ![]() | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 15:57 |
Duidelijk dat ie meer met Friet bezig is dan met Internet. Vind ik een prima teken trouwens. | |
Mirjam | maandag 15 augustus 2011 @ 16:04 |
dat steppegras ziet er nog best spannend uit ![]() | |
Pietverdriet | maandag 15 augustus 2011 @ 16:13 |
Ik vind die dunne friet nooit wat, hoe dunner hoe meer je het vet proeft en hoe minder de aardappel. | |
Charmian | maandag 15 augustus 2011 @ 16:17 |
De favo hangplek van ome Ed voordattie eruit gebonjourd werd uit de columns van Sjaak Bral ![]() | |
Platina | maandag 15 augustus 2011 @ 16:24 |
Ik vind een berg friet anders niet echt spannend. Een recept wil ik het ook niet echt noemen want het is gewoon bief met friet, hetzelfde geldt voor de catamaran. | |
FkTwkGs2012 | maandag 15 augustus 2011 @ 16:33 |
Leuk. Moeten meer snackbars doen. | |
Platina | maandag 15 augustus 2011 @ 18:15 |
Je kunt ook een frietje met 2 frikandellen speciaal bestellen. Of je besteld er 3 en maakt een driemaster, dat is pas een echte VOC-mentaliteit ![]() | |
FkTwkGs2012 | maandag 15 augustus 2011 @ 18:17 |
Verkeerde quote. Bedoelde verse friet ![]() | |
Erasmo | maandag 15 augustus 2011 @ 18:56 |
Ik mis de uitjes. | |
Tezz | maandag 15 augustus 2011 @ 19:49 |
Ik ben een echte aardappel-fan. Ik kan denk ik wel 200 verschillende manieren vinden om aardappels te bereiden... En over friet gesproken: gisteren geen zin om echt te koken, maar wel ontzettend zin in friet. Dus even aardappels in de schil gesneden en dubbel gebakken in zonnebloemolie. Met grof zeezout er over én zelf even een citroenmayo getikt. Heerlijk was het! Echt comfort food wat mij betreft... | |
Thorical | maandag 15 augustus 2011 @ 20:28 |
Ik eet bijna geen friet maar ik heb omgereden voor de patatten van Marja in de Jan Evertsenstraat te Amsterdam. Gewoon lekkere frietjes gebakken in Ossenwit en daar hoef ik geen saus of wat ook bij. | |
foodlover | maandag 15 augustus 2011 @ 20:55 |
Woon aan de andere kant van DH maar toch eens proberen, goede tip! Bij mijn ouders thuis wordt nog steeds op vrijdagavond zelfgemaakte friet gegeten, met piccallily, zuurvlees of speciaal met mayo en Hela curry, Beckers frikandellen erbij. Als klein kind wist ik niet dat je friet en frikandel ook niet "speciaal" kon eten... ![]() | |
Red_85 | dinsdag 16 augustus 2011 @ 11:06 |
Waar komt deze calvinistische instelling vandaan? Wat is er mis met de instelling van Robin 'Che Guevara' Ook? Als jij iedere dag hollandse pot wil vreten, doe je best, andere mensen kijken wel over de grens. Letterlijk en figuurlijk. Verandering van spijs doet eten en expirimenteren is tof. Culinaire ontekkingsreizen FTW! Dan kom je misschien nog eens achter andere bereidingstechnieken die het nog lekkerder maakt. Andere ingredienten en recepten. Van de nood een deugt maken. Maar hou jij het maar bij geprakte piepers, kultje jus, veel te gaar vlees en kapotgekookte groentes. Owja, voor ik het vergeet. Patat. | |
Red_85 | dinsdag 16 augustus 2011 @ 11:08 |
Patatje oorlog is toch alleen mayo, pinda en uitjes? | |
Isabeau | dinsdag 16 augustus 2011 @ 11:10 |
En dat zeg je tegen Piet ![]() Sorry, ik zit hier echt te lachen ![]() | |
gebruikersnaam | dinsdag 16 augustus 2011 @ 11:13 |
Een patat stoofvlees is ook erg lekker.![]() Maar wel met lekkere mayo ![]() | |
RobinOok | dinsdag 16 augustus 2011 @ 11:26 |
Zo gek is dat toch niet? Piet is toch best een behoudende, conservatieveling in de keuken? | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 16 augustus 2011 @ 11:28 |
Zaanse majo is wel ok. Euroshopper majo lijkt erop trouwens vink. | |
Pietverdriet | dinsdag 16 augustus 2011 @ 11:48 |
Nee, ik heb alleen een andere visie op eten dan jij, iets waar jij graag de spot mee drijft maar dat zegt meer over jou toch? | |
RobinOok | dinsdag 16 augustus 2011 @ 12:28 |
Mijn kijk op eten zegt veel over mij inderdaad, maar jouw kijk op eten zegt net zoveel over jou hoor. En daar ging het even om, waarom moest Isebeau anders lachen? | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 16 augustus 2011 @ 12:30 |
Wat een leuk getrouwd stel zijn jullie toch. | |
RobinOok | dinsdag 16 augustus 2011 @ 12:35 |
![]() Alleen schiet dat internet bij misverstanden niet op. | |
Pietverdriet | dinsdag 16 augustus 2011 @ 12:36 |
Ik ook van jou Robin, ik ook van jou * Pietverdriet zet de muziek van mission impossible op en sluipt Robins keuken binnen, vervangt haar Basmati en Pandan door in karton verpakte snelkookrijst, leegt haar kruidenkast en vult deze met Conimex mix voor Nasi en Bami en vervangt alle flessen en potjes in de koelkast met Go-Tan producten | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 16 augustus 2011 @ 12:37 |
Daarom moeten jullie ook samen gaan wonen ![]() | |
RobinOok | dinsdag 16 augustus 2011 @ 13:07 |
Rotzak! ![]() Dan kom ik bij jou kweekzalm en plofkip in de ijskast leggen. | |
Isabeau | dinsdag 16 augustus 2011 @ 13:12 |
![]() ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 16 augustus 2011 @ 13:20 |
![]() ![]() ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 16 augustus 2011 @ 13:21 |
wil ik graag een keer proberen. jammergenoeg alleen in het oosten van NL verkrijgbaar ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 16 augustus 2011 @ 13:21 |
Vergeet de margarine niet. | |
FutureFairytale | dinsdag 16 augustus 2011 @ 13:21 |
soms, soms ook met curry erbij en dat vind ik niet lekker bij pinda en mayo | |
Grrrrrrrr | dinsdag 16 augustus 2011 @ 13:22 |
Steppegras. ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 16 augustus 2011 @ 13:23 |
oja ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 16 augustus 2011 @ 13:23 |
ja? nu wil ik echt ![]() | |
RobinOok | dinsdag 16 augustus 2011 @ 13:30 |
Ja, goeie! Becel dieet margarine. Een pakje en een spuitfles! | |
Erasmo | dinsdag 16 augustus 2011 @ 13:57 |
Bij kapsalon is de patat meer een vehikel voor de rest. | |
kingmob | dinsdag 16 augustus 2011 @ 13:58 |
Supertje ![]() | |
Isabeau | dinsdag 16 augustus 2011 @ 14:03 |
ik lust helemaal geen shoarma ![]() | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 16 augustus 2011 @ 14:09 |
Echte goeie shoarma vink wel ok. Die vette stukken vel die je gemiddeld krijgt zijn niet te vreten idd. | |
Pietverdriet | dinsdag 16 augustus 2011 @ 14:13 |
Vel? Kreeg je maar lekker knapperig vel, gros heeft een soort reuze gehaktstaaf staan waar ze wat afschrapen. | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 16 augustus 2011 @ 14:14 |
Nou hier verschillende toko's waar afvalvlees en vel met elkaar gemengd is. Supervet en de smaak moeten van de kruiden komen. | |
Erasmo | dinsdag 16 augustus 2011 @ 14:20 |
Die ga ik onthouden, snackbars die in ossewit frituren zijn een schaars goed tegenwoordig. De KvW heeft er ooit een leuke aflevering over gemaakt. Kebab die niet van mengsel is gemaakt is lekkerder maar moeilijk te vinden. | |
Pietverdriet | dinsdag 16 augustus 2011 @ 14:22 |
Huiver Ik weet dan ook weer waarom ik in NL zelden een Döner neem | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 16 augustus 2011 @ 14:23 |
Idd. Een turkse pizza met sla tomaat ui en sambal vind ik dan weer wel te doen vaak ![]() | |
Red_85 | dinsdag 16 augustus 2011 @ 16:29 |
Ja, ik als calvinismehater, kan zo'n opmerking niet als onbenut achterlaten. Daarbij heb ik overigens ook gefungeerd, lijkt het, als merriage counselor. Jij lachen, RobinOok en Pietverdriet weer vriendjes. Iedereen blij. | |
Cinderella_Man | dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:06 |
Ik lees dit topic ook alleen maar voor Piet en Robin....voor de rest is friet, lekker zout en met mayo meer dan voldoende ![]() | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:50 |
Een soort GTST maar dan op FOK!, zoiets? ![]() | |
RobinOok | dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:56 |
![]() | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 16 augustus 2011 @ 23:04 |
2e van boven. wtf ![]() http://amyonfood.blogspot.com/2010_12_01_archive.html | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 16 augustus 2011 @ 23:09 |
En deze hoort hier ook thuis: http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet | |
Pietverdriet | dinsdag 16 augustus 2011 @ 23:28 |
Gaan in de openingszin al de mist in, komt van Pommes Friet, niet van patat friet. | |
Pietverdriet | dinsdag 16 augustus 2011 @ 23:29 |
* Pietverdriet geeft robin_ook een knuffel | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 16 augustus 2011 @ 23:32 |
Pas het aan ![]() | |
ausweiss | woensdag 17 augustus 2011 @ 00:55 |
Poutine ziet der ook ranzig uit. Poutine is een gerecht bestaande uit friet bedekt met onrijpe kaas, gedrenkt in jus en eventueel nog extra ingrediënten.[1] Het is een typisch Canadees gerecht en het geniet vooral grote populariteit in Québec waar het wordt gezien als het nationale gerecht. Het is een populair fastfoodgerecht in Canada, het wordt bij veel fastfoodketens verkocht in de meeste Canadese provincies en bij cafés, kleine restaurants, maar ook bij "poutinetrucks" en "poutinekotten" aan de kant van de weg. De laatste fenomenen zijn in Québec bekend als "cantines" of "casse-croûtes". Internationale ketens zoals McDonald's,[2] KFC, en Burger King verkopen ook massageproduceerde poutine in heel Canada. | |
FkTwkGs2012 | woensdag 17 augustus 2011 @ 00:59 |
ow het klinkt wel redelijk. soort kaaskoekjes van friet ![]() ![]() | |
Red_85 | woensdag 17 augustus 2011 @ 11:19 |
Op een of andere manier ziet dit er zo goor uit dat ik er benieuwd naar ben. Heel raar. | |
Erasmo | woensdag 17 augustus 2011 @ 11:43 |
Oh en de Belgen hebben natuurlijk hun Mitraillette ![]() | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 2 september 2011 @ 14:45 |
Vandaag die mayo van ton gekocht, hoewel sceptisch. Uiteraard de belgische. Ik beken, hij is heerlijk ![]() ![]() ![]() | |
Axia | vrijdag 2 september 2011 @ 15:51 |
Dit lijkt mij om een of andere reden best wel smakelijk eigenlijk... ![]() | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 2 september 2011 @ 16:19 |
Spam ![]() | |
Staal | vrijdag 2 september 2011 @ 17:20 |
Ja, ja, wrijf het er nog maar eens in. ![]() Moet hem nog steeds proeven trouwens maar ben de laatste tijd alleen naar de AH geweest. | |
ErkendFokker | vrijdag 2 september 2011 @ 21:01 |
lekker hè,.zei ik toch : p | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 2 september 2011 @ 21:02 |
jups. je had gelijk. ![]() | |
Staal | zaterdag 3 september 2011 @ 12:42 |
Zo is het negen van de tien keer. Wat je trouwens ook niet meer hoeft te bestellen is een gehaktbal. Bestelde dat laatst uit nieuwsgierigheid wat ik dan zou krijgen. Die bal was glad en grijsroze van binnen en qua structuur leek het meer op een frikandel. Heb het maar aan de hond gegeven. | |
Jovatov | zaterdag 3 september 2011 @ 12:44 |
Patatje pinda En kapsalon ![]() | |
pagadder | zaterdag 3 september 2011 @ 14:39 |
Juist. Dat ontbreekt hier nog. Het idee vond ik vroeger maar ranzig, maar sinds ik het geprobeerd heb ben ik helemaal fan. ![]() ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 3 september 2011 @ 14:51 |
wat zit erin naast patat en brood? | |
Pietverdriet | zaterdag 3 september 2011 @ 14:54 |
Gefrituurt vlees, wat voor een vlees verschilt nogal. | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 3 september 2011 @ 15:21 |
saus natuurlijk ook. | |
Erasmo | zaterdag 3 september 2011 @ 16:00 |
Plus wat groenvoer meestal. De uitvoering verschilt per frietkot. | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 3 september 2011 @ 16:12 |
Eigenlijk is het een soort kapsalon zonder kaas maar met broodje. Kapsalon is alleen gruwelijk ranzig vet, en dit zou ik wel willen proberen. | |
Lastpost | zaterdag 3 september 2011 @ 16:15 |
| |
realbase | maandag 5 september 2011 @ 18:58 |
Spinnewiel zit er nog, ben er ook al even niet geweest, maar jaartje of wat terug kon je er nog steeds voor < 20 euro een leuk menu krijgen met de tafel voor extra's aan groente ( altijd maar die rabarber !! ![]() | |
Pietverdriet | maandag 5 september 2011 @ 19:10 |
Krakende trap op. Was daar een keer toen de uitbaatster ( was 1999) met een klant stond te praten. Die gast ging naar zijn kamer met een heel duidelijke rentboy. Ik zei tegen haar , die leek net die en die Duitse Schlagerzanger. Zij keek me aan en zei, dat dacht ik nou ook. LOL | |
FkTwkGs2012 | maandag 5 september 2011 @ 19:12 |
En toen ging je het foonnummer van de rentboy scoren? ![]() | |
Pietverdriet | maandag 5 september 2011 @ 19:13 |
Waarom? Ik heb jou toch? | |
FkTwkGs2012 | maandag 5 september 2011 @ 19:14 |
Ow, ik wist niet dat we monogaam waren ![]() ![]() | |
SiGNe | zaterdag 17 september 2011 @ 19:37 |
Niet vers maar wel 100% Wasabi Japonica: http://wasabi.co.nz Leveren ook erg snel en persoonlijk vind ik het lekkerder dan de "wasabi" die hier bij de toko's te krijgen is, veel pittiger maar ook zachter van smaak. On topic: Dat niemand nog het patatje Ziekenhuis nog niet heeft genoemd: Patat, mayo, ketchup/curry, uitjes en satésaus. [ Bericht 5% gewijzigd door SiGNe op 17-09-2011 19:47:37 ] | |
RobinOok | zaterdag 17 september 2011 @ 20:21 |
Ik heb nooit gezocht, maar is dat echt het "makkelijkste" manier om aan wasabipoeder van echte wasabiwortel te komen? | |
SiGNe | zaterdag 17 september 2011 @ 21:08 |
Ik ben bang van wel, bij de Toko's heb je meestal spul met mierikswortel en/of mosterd er in, daar zit ook maximaal iets van 10-15% Wasabi Japonica in. Soms als je mazzel hebt dan vind je nog wel hogere percentages Japonica maar 100% heb ik verder nergens anders weten te vinden. | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 17 september 2011 @ 21:12 |
Weet niet of het wat is maar gegoogled: http://www.gekruid.nl/wasabi.html | |
SiGNe | zaterdag 17 september 2011 @ 21:29 |
ietsjes duurder dan "mijn"adresje maar ze hebben er wel een leuk assortiment aan kruiden.. ![]() Ook al had het voor dit topic dan weer leuk geweest als ze ook patatkruiden hadden ![]() | |
Melodica | zondag 18 september 2011 @ 13:32 |
Pff net wakker.. krijg zin in patat.. haha | |
Daywalk3r | zondag 18 september 2011 @ 16:51 |
OMG die mitrailette lijkt me lekkerrrrr ![]() |