FOK!forum / Culinesse à gogo / Frietrecepten
Frietkraammaandag 15 augustus 2011 @ 01:06
Welkom in mijn frietrecepten topic als jullie nog idee'en hebben mbt. friet kunnen jullie die hier posten groetjes.


Frietje waterfiets

waterfiets%20foto.jpg

Een Friet Waterfiets (ook Friet Catamaran) is de combinatie van een grote portie friet, vaak speciaal, Met 2 frikandellen Met één frikandel is het een Friet Super.

Een friet met is de afkorting van een friet met mayonaise of zoals je tegenwoordig meestal in Nederland krijgt.

Steppegras

Steppegras is een door Jean Ceustermans gepatenteerd gerecht dat grotendeels bestaat uit een grote berg zeer dunne (Franse) frietjes. Onder deze berg friet ligt dan een biefstuk.

112-20080421-frietsteppegras.jpg

Frietspeciaal

Een friet speciaal is een portie friet met mayonaise of frietsaus, curry of ketchup en (meestal) uitjes. Het is één van de meest gegeten combinaties van sauzen over de friet. De combinatie speciaal wordt ook vaak over een frikandel gebruikt.

Meestal wordt voor curry gekozen en niet voor ketchup omdat de pittigheid van de curry goed contrasteert met de romigheid van de frietsaus. Ook verschillen de meningen over de vraag of de curry boven of onder de frietsaus moet.

1208-20080408-tocht0603.jpg

Kapsalon

Een kapsalon is een ovenschotel bestaande uit een combinatie van friet, shoarmavlees, saus, kaas en eventueel nog wat rauwkost.

De belangrijkste onderdelen:
aluminium bak (wat groter en hoger dan een normaal frietbakje)
een metalen vork om mee te eten. (is ook echt nodig vanwege de kaaslaag en rauwkost)
portie friet (bij voorkeur goed gebakken)
shoarma (soms ook ander vlees of Falafel)
flinke lepel knoflooksaus (hier is natuurlijk op te variëren, de zoete chilisaus is vaak een toevoeging)
kaas
sla

1421-20100626-20100624.jpg

[ Bericht 18% gewijzigd door Frietkraam op 15-08-2011 01:16:08 ]
DuTankmaandag 15 augustus 2011 @ 01:13
De waterfiets _O_ :9~
Tha-CheFmaandag 15 augustus 2011 @ 01:14
Het alom bekende friet kapsalon!
Daywalk3rmaandag 15 augustus 2011 @ 01:14
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 01:14 schreef Tha-CheF het volgende:
Het alom bekende friet kapsalon!
Die moet ik nog eens proberen. Alleen dan zonder kaas want dat lust ik niet.
DuTankmaandag 15 augustus 2011 @ 01:16
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 01:14 schreef Daywalk3r het volgende:

[..]

Die moet ik nog eens proberen. Alleen dan zonder kaas want dat lust ik niet.
dan mis je een van de essentiele ingredienten :')
Tha-CheFmaandag 15 augustus 2011 @ 01:16
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 01:14 schreef Daywalk3r het volgende:

[..]

Die moet ik nog eens proberen. Alleen dan zonder kaas want dat lust ik niet.
Geen fromage is een nogo man
Frietkraammaandag 15 augustus 2011 @ 01:17
Ik heb de ingredienten geplaatst misschien kunnen jullie het zelf maken.
ausweissmaandag 15 augustus 2011 @ 01:17
Een kapsalon ovenschotel noemen ?????? 8)7
ErkendFokkermaandag 15 augustus 2011 @ 02:35
De curry moet boven bij speciaal omdat anders de patat slap/nat wordt als het in direct contact komt met de curry
Pietverdrietmaandag 15 augustus 2011 @ 08:19
Wheres my chips
Isabeaumaandag 15 augustus 2011 @ 08:24
Elke post waarin ik een 'patat versus friet' opmerking bespeur wordt direct (of nadat ik wakker ben) verwijderd.
Pietverdrietmaandag 15 augustus 2011 @ 08:33
Ik ben en groot fan van pommes pont neuf

Meat+pommes+pont+neuf.JPG
Extra dikke friet, van buiten krokant, van binnen bloemig.
dribbel79maandag 15 augustus 2011 @ 08:41
kapsalon, een keer zo gruwelijk van over m'n nek gegaan :r
Pietverdrietmaandag 15 augustus 2011 @ 08:44
TS heeft het over friet met, als zijn de met mayonaise. Helaas krijg je in NL meestal, of eigenlijk altijd van die zoete frietsaus, geen mayo.
Weltschmerzmaandag 15 augustus 2011 @ 09:32
Friet met mosselen.
MaximusTGmaandag 15 augustus 2011 @ 09:45
Ja bah, zoete frietsaus.. Doe mij maar van die lekkere zure :).
Persoonlijk vind ik het trouwens altijd jammer dat saus zo over de friet gekwakt wordt.. Heb je de helft met teveel en de helft met bijna geen saus.
Gisteren wel lekker friet op met kibbeling en ravigottesaus.
LeeHarveyOswaldmaandag 15 augustus 2011 @ 10:15
quote:
4s.gif Op maandag 15 augustus 2011 08:24 schreef Isabeau het volgende:
Elke post waarin ik een 'patat versus friet' opmerking bespeur wordt direct (of nadat ik wakker ben) verwijderd.
Om te beginnen met TS? :) Met die ondertitel icm dit topic, is dit hele topic dus een patat-discussie :P

quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 08:44 schreef Pietverdriet het volgende:
TS heeft het over friet met, als zijn de met mayonaise. Helaas krijg je in NL meestal, of eigenlijk altijd van die zoete frietsaus, geen mayo.
TS heeft het later ook over friet met frietsaus, en niet over patat met mayonaise.

Een kapsalon is overigens meestal met döner, en soms met shoarma of ander vlees :) Hoeft niet in een hoog bakje, mijn vaste kapsalonboer geeft'm op een bord als je daar eet.
Redcoonmaandag 15 augustus 2011 @ 11:14
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 08:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben en groot fan van pommes pont neuf

[ afbeelding ]
Extra dikke friet, van buiten krokant, van binnen bloemig.
Patatje Jenga?
LeeHarveyOswaldmaandag 15 augustus 2011 @ 11:15
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:14 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Patatje Jenga?
In de OP staat al het Patatje Mikado :P
Karinamaandag 15 augustus 2011 @ 11:20
Patatje oorlog, ook niet te versmaden! En eens met de opmerking over de zoete mayo, ik heb ook liever de wat zurige.
patatje_oorlog_433023d.jpg
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 08:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben en groot fan van pommes pont neuf

[ afbeelding ]
Extra dikke friet, van buiten krokant, van binnen bloemig.
Die zien er ook lekker uit!
Sasmanmaandag 15 augustus 2011 @ 11:57
Die friet waterfiets ziet er LEKKER uit!
RobinOokmaandag 15 augustus 2011 @ 12:06
4989317119_c89ccba502.jpg

Gewone frietje op je bord garneren met aonori (zeewier flakes)
En voor de mietjes die niet van zeewier houden: beetje fijngehakte peterselie kan ook.
Pietverdrietmaandag 15 augustus 2011 @ 12:08
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:06 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Gewone frietje op je bord garneren met aonori (zeewier flakes)
En voor de mietjes die niet van zeewier houden: beetje fijngehakte peterselie kan ook.
Ziet er leuk uit, maar wat is er mis met friet die gewoon naar aardappel smaakt?
RobinOokmaandag 15 augustus 2011 @ 12:09
Dat het saai is.
Tha_Flashmaandag 15 augustus 2011 @ 12:12
patatje-met.jpg

Vlaamse frieten met lekkere zure echte mayo c_/
RobinOokmaandag 15 augustus 2011 @ 12:13
5528484485_cd9809b25c.jpg

Hiero, nog eentje tegen de sleur! Japans Frietje Speciaal.

Frietjes van zoete aardappel met Japanse mayonaise, okonomiyaki saus, gehakte rode uitjes, bonito flakes en wederom aonori.

:6 *O*
Pietverdrietmaandag 15 augustus 2011 @ 12:16
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:09 schreef RobinOok het volgende:
Dat het saai is.
Goede friet is nooit saai.
RobinOokmaandag 15 augustus 2011 @ 12:16
Wel. Bovendien wordt goede friet niet opeens slechte friet als je er eens iets anders op/over/bij serveert.
2dopemaandag 15 augustus 2011 @ 12:19
Dikke krokante patat bij de Belg Waterloo _O_

http://www.debelgwaterloo.nl/

Die patatkruiden _O_
LeeHarveyOswaldmaandag 15 augustus 2011 @ 12:22
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:13 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Hiero, nog eentje tegen de sleur! Japans Frietje Speciaal.

Frietjes van zoete aardappel met Japanse mayonaise, okonomiyaki saus, gehakte rode uitjes, bonito flakes en wederom aonori.

:6 *O*
Patatje Djenga 2.0
Tha-CheFmaandag 15 augustus 2011 @ 12:22
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:13 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Hiero, nog eentje tegen de sleur! Japans Frietje Speciaal.

Frietjes van zoete aardappel met Japanse mayonaise, okonomiyaki saus, gehakte rode uitjes, bonito flakes en wederom aonori.

:6 *O*
Culinaire porno :D
Weltschmerzmaandag 15 augustus 2011 @ 12:25
quote:
2s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:19 schreef 2dope het volgende:
Dikke krokante patat bij de Belg Waterloo _O_

http://www.debelgwaterloo.nl/

Die patatkruiden _O_
Patatkruiden? Plantaardige olie? Ik heb toch mijn twijfels bij die tent.
Miasanmaandag 15 augustus 2011 @ 12:26
Patat gemaakt van zoete aardappelen! :9~
sweet-potato-fries.jpg
Klonkmaandag 15 augustus 2011 @ 12:27
Frietje ala, ken het alleen uit Venlo en omgeving

Grote bak met daarin als eerste een flinke portie zuurvlees, daarboven op een opgesneden frikandel en daar bovenop een friet speciaal met aller er op en eraan :Y)
2dopemaandag 15 augustus 2011 @ 12:31
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Patatkruiden? Plantaardige olie? Ik heb toch mijn twijfels bij die tent.
Niet teveel vragen stellen, gewoon vreten. Niet te vaak natuurlijk.
FkTwkGs2012maandag 15 augustus 2011 @ 12:35
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:12 schreef Tha_Flash het volgende:
[ afbeelding ]

Vlaamse frieten met lekkere zure echte mayo c_/
Nomnomnom ^O^

En robin, hoe durf je :(
RobinOokmaandag 15 augustus 2011 @ 12:38
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

En robin, hoe durf je :(
Ben heel stoer en dapper. smug.gif
Sometimesmaandag 15 augustus 2011 @ 12:39
quote:
99s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:20 schreef Karina het volgende:
Patatje oorlog, ook niet te versmaden! En eens met de opmerking over de zoete mayo, ik heb ook liever de wat zurige.
[ afbeelding ]

De variant van de foto vind ik ook het lekkerst, maar oorlog betekent naast mayo en satésaus in ieder geval ook uitjes (en vaak nog meer).
Zoals op de foto noemen ze gewoonlijk patatje flip.
FkTwkGs2012maandag 15 augustus 2011 @ 12:40
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:38 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ben heel stoer en dapper.
Was je maar wat minder stoer en dapper :( Dit is frietschending! oO<
Pietverdrietmaandag 15 augustus 2011 @ 12:41
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:38 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ben heel stoer en dapper.
Welnee, je bent een eigenwijze muts die overal smaakjes aan moet toevoegen ipv zaken naar zichzelf te laten smaken.
RobinOokmaandag 15 augustus 2011 @ 12:41
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:40 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Was je maar wat minder stoer en dapper :( Dit is frietschending! oO<
Ik schen graag. smug.gif
FkTwkGs2012maandag 15 augustus 2011 @ 12:41
Mijn favo is oorlog, dus met uitjes *O* Als er goede majo is (belgisch) dan is patat met nog beter vink. *O*
RobinOokmaandag 15 augustus 2011 @ 12:41
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Welnee, je bent een eigenwijze muts die overal smaakjes aan moet toevoegen ipv zaken naar zichzelf te laten smaken.
Ja, en dat moet je wel durven! _O-
RobinOokmaandag 15 augustus 2011 @ 12:42
Alle dagen in het jaar aardappel die alleen naar aardappel smaken, groenten die alleen naar groenten smaken, vlees dat alleen naar vlees smaakt. Ik moet er niet aan denken, wat een arremoei.

Weet je hoe dat heet? Hollandse pot.
Best leuk, op zijn tijd, maar ik word echt depressief van het idee om dat alle dagen te moeten eten.
ErkendFokkermaandag 15 augustus 2011 @ 12:43
Goede zure mayo is trouwens ook gewoon in de supermarkt te koop. Bij de jumbo hebben ze zowel nederlandse (met een beetje honing) als belgische (zure) van ton's mayo. In leuke potjes met gekleurde dekseltjes.
hmmm lekker
FkTwkGs2012maandag 15 augustus 2011 @ 12:44
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:42 schreef RobinOok het volgende:
Alle dagen in het jaar aardappel die alleen naar aardappel smaken, groenten die alleen naar groenten smaken, vlees dat alleen naar vlees smaakt. Ik moet er niet aan denken, wat een arremoei.

Weet je hoe dat heet? Hollandse pot.
Best leuk, op zijn tijd, maar ik word echt depressief van het idee om dat alle dagen te moeten eten.
Alle dagen aardappels eten, da's pas armoei :Y)
Pietverdrietmaandag 15 augustus 2011 @ 12:44
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:41 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, en dat moet je wel durven! _O-
Nee, dat is een teken dat je niet in staat bent zonder smaak toe te voegen iets smaak te geven.
RobinOokmaandag 15 augustus 2011 @ 12:45
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:44 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Alle dagen aardappels eten, da's pas armoei :Y)
Dat ook ja.
FkTwkGs2012maandag 15 augustus 2011 @ 12:45
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, dat is een teken dat je niet in staat bent zonder smaak toe te voegen iets smaak te geven.
Jullie zouden echt moeten gaan trouwen om dit formeel te maken. o|O
Pietverdrietmaandag 15 augustus 2011 @ 12:46
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:42 schreef RobinOok het volgende:
Alle dagen in het jaar aardappel die alleen naar aardappel smaken, groenten die alleen naar groenten smaken, vlees dat alleen naar vlees smaakt. Ik moet er niet aan denken, wat een arremoei.

Weet je hoe dat heet? Hollandse pot.
Best leuk, op zijn tijd, maar ik word echt depressief van het idee om dat alle dagen te moeten eten.
Jij bent natuurlijk een enorme rebel.
De Che van de keuken.
RobinOokmaandag 15 augustus 2011 @ 12:46
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, dat is een teken dat je niet in staat bent zonder smaak toe te voegen iets smaak te geven.
Tuurlijk wel, dat kan iedereen.
Zo moeilijk is dat niet.

hi-hi.gif
Weltschmerzmaandag 15 augustus 2011 @ 13:03
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:42 schreef RobinOok het volgende:
Alle dagen in het jaar aardappel die alleen naar aardappel smaken
Dat is ook niet niks. Ik was laatst bij de Ikea, en ik dacht nu ik toch al zo diep gezonken ben en echt wat moet eten, laat ik eens Zweedse gehaktballetjes met patat nemen. Maar dat smaakte dus in het geheel niet naar aardappel, alleen maar naar frituur. De meeste friet smaakt al veel te weinig naar aardappel, deze helemaal niet.

SPOILER
Over de gehaktballetjes wil ik het helemaal niet hebben
Isabeaumaandag 15 augustus 2011 @ 13:08
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 13:03 schreef Weltschmerz het volgende:

Dat is ook niet niks. Ik was laatst bij de Ikea, en ik dacht nu ik toch al zo diep gezonken ben en echt wat moet eten, laat ik eens Zweedse gehaktballetjes met patat nemen. Maar dat smaakte dus in het geheel niet naar aardappel, alleen maar naar frituur. De meeste friet smaakt al veel te weinig naar aardappel, deze helemaal niet.

Een goed bord patat serveren is nog best een kunst. De patat moet knapperig, maar niet hard zijn. Moet dus echt naar aardappel smaken en niet naar vet. En het moet goed warm en niet lauw/koud zijn! Daarbij wil ik er geen feest van smaken omheen hebben, vandaar dat ik de kapsalon-versie nog nooit heb geprobeerd en de oorlog versie echt niet lekker vind.
RobinOokmaandag 15 augustus 2011 @ 13:14
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 13:03 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

laat ik eens Zweedse gehaktballetjes met patat nemen.
Ooh, dat zou ik dan weer nooit durven! :o
Axiamaandag 15 augustus 2011 @ 13:24
Patat van cassave is ook erg lekker, met pittige pindasaus O+
TN-FRmaandag 15 augustus 2011 @ 13:25
(Chili) cheese fries
LeeHarveyOswaldmaandag 15 augustus 2011 @ 13:39
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 13:08 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Een goed bord patat serveren is nog best een kunst. De patat moet knapperig, maar niet hard zijn. Moet dus echt naar aardappel smaken en niet naar vet. En het moet goed warm en niet lauw/koud zijn! Daarbij wil ik er geen feest van smaken omheen hebben, vandaar dat ik de kapsalon-versie nog nooit heb geprobeerd en de oorlog versie echt niet lekker vind.
De patat in een kapsalon is wel het minst lekkere, maar de kapsalon zelf is heerlijk... Doner met kaas :9
Weltschmerzmaandag 15 augustus 2011 @ 13:40
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 13:08 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Een goed bord patat serveren is nog best een kunst. De patat moet knapperig, maar niet hard zijn. Moet dus echt naar aardappel smaken en niet naar vet. En het moet goed warm en niet lauw/koud zijn!
Inderdaad. Ik val niet meer voor het idee dat als het maar in een bak met heet vet heeft gelegen het dan lekker is. Dat is effectbejag en het heeft op mij dat effect niet meer. Ik laat dan ook al tijden de friet aan mij voorbij gaan, de meeste eetcafés en restaurants denken dat het wel goed is als het maar goudbruin is. Doe mij dan maar de gebakken aardappeltjes of zo.

quote:
Daarbij wil ik er geen feest van smaken omheen hebben, vandaar dat ik de kapsalon-versie nog nooit heb geprobeerd en de oorlog versie echt niet lekker vind.
Ik kan me wel wat bij de aatrekkingskracht voorstellen, maar die heeft het niet meer op mij. Goede friet met goeie friszure mayonaise is rijk genoeg, en dat mag ook azijnmayonaise zijn. Het zou best kunnen dat de eerstvolgende keer dat ik weer friet eet bij een echt Belgische frietkot met ossenwit is. Goeie friet of geen friet.

quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 13:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ooh, dat zou ik dan weer nooit durven! :o
Ik ben nogal een man van risico's, bovendien had ik al 3 uur in de Ikea doorgebracht zonder noemenswaardig geweld te plegen, dus ik was misschien wat overmoedig geworden. Ik heb ook wel een zwak voor malbouffe, lekker vreten.
Pietverdrietmaandag 15 augustus 2011 @ 13:50
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 13:40 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
. Doe mij dan maar de gebakken aardappeltjes of zo.

Gros van de hoereca zegt gebakken aardappels maar geeft je aardappelsstukjes uit defrituur
Weltschmerzmaandag 15 augustus 2011 @ 13:53
Nee, die bedoel ik niet. Ik ken ze wel, maar er worden ook nog wel eens aardappels gebakken.
Isabeaumaandag 15 augustus 2011 @ 13:56
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 13:24 schreef Axia het volgende:
Patat van cassave is ook erg lekker, met pittige pindasaus O+
Met pindasaus weet ik zo net nog niet, maar patat van cassave is inderdaad erg lekker!
Pietverdrietmaandag 15 augustus 2011 @ 14:01
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 13:53 schreef Weltschmerz het volgende:
Nee, die bedoel ik niet. Ik ken ze wel, maar er worden ook nog wel eens aardappels gebakken.
Dat weet ik, maar 9 van de 10 zijn dat niet.
Charmianmaandag 15 augustus 2011 @ 14:04
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 13:56 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Met pindasaus weet ik zo net nog niet, maar patat van cassave is inderdaad erg lekker!
Yep is lekker, volgens mij is het traditioneel met bakkeljauw (telo met bakkeljauw) maar telo met pindasaus is het ook heerlijk. Zo heb ik meer moeite met pisang goreng met pindasaus (niet vies wel vreemd).
Axiamaandag 15 augustus 2011 @ 14:10
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 14:04 schreef Charmian het volgende:

[..]

Yep is lekker, volgens mij is het traditioneel met bakkeljauw (telo met bakkeljauw) maar telo met pindasaus is het ook heerlijk.
Yep, klopt. Soms eten we het ook wel eens met gedroogde visjes (vaak anjovis) die gebakken wordt.
TN-FRmaandag 15 augustus 2011 @ 14:32
Sate ku batata omnomnom
RobinOokmaandag 15 augustus 2011 @ 14:58
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 13:24 schreef Axia het volgende:
Patat van cassave is ook erg lekker, met pittige pindasaus O+
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 13:56 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Met pindasaus weet ik zo net nog niet, maar patat van cassave is inderdaad erg lekker!
Nee, niet pindasaus. Wasabi mayonaise! :9
Pietverdrietmaandag 15 augustus 2011 @ 14:59
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 14:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]


[..]

Nee, niet pindasaus. Wasabi mayonaise! :9
Waar haal jij wasabi?
RobinOokmaandag 15 augustus 2011 @ 15:03
Okay, correctie:

Nee, niet pindasaus. Groene-mierikswortelprut-uit-een-tube-met-uitjes-en-mayonaise! :9

3367382747_16db971c0c_m.jpg
Wasabi

Verse wasabi is (vrijwel) niet te krijgen in NL.
Pietverdrietmaandag 15 augustus 2011 @ 15:07
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 15:03 schreef RobinOok het volgende:
Okay, correctie:

Nee, niet pindasaus. Groene-mierikswortelprut-uit-een-tube-met-uitjes-en-mayonaise! :9

[ link | afbeelding ]
Wasabi

Verse wasabi is (vrijwel) niet te krijgen in NL.
Mierikswortel met een kleurstof dus, geen wasabi volgens je eigen site
ingrediënten: Mierikswortel, lactose, maïsolie, sorbitol, zout, water, smaakstof, carrageen, guar gom, turmeric, citroenzuur, kleurstof
FutureFairytalemaandag 15 augustus 2011 @ 15:23
patatje oorlog zonder rooie saus :P
O+
RobinOokmaandag 15 augustus 2011 @ 15:30
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 15:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mierikswortel met een kleurstof dus, geen wasabi volgens je eigen site
ingrediënten: Mierikswortel, lactose, maïsolie, sorbitol, zout, water, smaakstof, carrageen, guar gom, turmeric, citroenzuur, kleurstof
Ja, dat zeg ik. Groene mierikswortelprut.
realbasemaandag 15 augustus 2011 @ 15:38
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 08:44 schreef Pietverdriet het volgende:
TS heeft het over friet met, als zijn de met mayonaise. Helaas krijg je in NL meestal, of eigenlijk altijd van die zoete frietsaus, geen mayo.
Hey Piet,

Hier maakt men nog zelf de patat ( of friet hoe je het noemen wilt ) en heeft men nog echte mayo ipv fritessaus .. ik rij er soms een stuk voor om :) ( en ik bedoel dan hier langs.. ik kom er normaal niet echt in de buurt )

http://www.nicossnackbar.nl
Pietverdrietmaandag 15 augustus 2011 @ 15:45
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 15:38 schreef realbase het volgende:

[..]

Hey Piet,

Hier maakt men nog zelf de patat ( of friet hoe je het noemen wilt ) en heeft men nog echte mayo ipv fritessaus .. ik rij er soms een stuk voor om :) ( en ik bedoel dan hier langs.. ik kom er normaal niet echt in de buurt )

http://www.nicossnackbar.nl
De Haarg is voah mai een schtuckie om
(Marnix Rueb kan dat beter)
Maar ken die friettent,goede hap idd, ik heb daar in de buurt gewoond voor ik naar Singapore vertrok, zit het Spinnewiel er ook nog steeds? Stukkie verder aan de kop van de Schenkkade.
Kon je destijds (1999) prima eten
2dopemaandag 15 augustus 2011 @ 15:50
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 15:38 schreef realbase het volgende:

[..]

Hey Piet,

Hier maakt men nog zelf de patat ( of friet hoe je het noemen wilt ) en heeft men nog echte mayo ipv fritessaus .. ik rij er soms een stuk voor om :) ( en ik bedoel dan hier langs.. ik kom er normaal niet echt in de buurt )

http://www.nicossnackbar.nl
Mooie site :) Lekker rebels.
Pietverdrietmaandag 15 augustus 2011 @ 15:57
quote:
2s.gif Op maandag 15 augustus 2011 15:50 schreef 2dope het volgende:

[..]

Mooie site :) Lekker rebels.
Duidelijk dat ie meer met Friet bezig is dan met Internet. Vind ik een prima teken trouwens.
Mirjammaandag 15 augustus 2011 @ 16:04
dat steppegras ziet er nog best spannend uit :D
Pietverdrietmaandag 15 augustus 2011 @ 16:13
Ik vind die dunne friet nooit wat, hoe dunner hoe meer je het vet proeft en hoe minder de aardappel.
Charmianmaandag 15 augustus 2011 @ 16:17
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 15:38 schreef realbase het volgende:

[..]

Hey Piet,

Hier maakt men nog zelf de patat ( of friet hoe je het noemen wilt ) en heeft men nog echte mayo ipv fritessaus .. ik rij er soms een stuk voor om :) ( en ik bedoel dan hier langs.. ik kom er normaal niet echt in de buurt )

http://www.nicossnackbar.nl
De favo hangplek van ome Ed voordattie eruit gebonjourd werd uit de columns van Sjaak Bral :D
Platinamaandag 15 augustus 2011 @ 16:24
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 16:04 schreef Mirjam het volgende:
dat steppegras ziet er nog best spannend uit :D
Ik vind een berg friet anders niet echt spannend. Een recept wil ik het ook niet echt noemen want het is gewoon bief met friet, hetzelfde geldt voor de catamaran.
FkTwkGs2012maandag 15 augustus 2011 @ 16:33
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 16:24 schreef Platina het volgende:

[..]

Ik vind een berg friet anders niet echt spannend. Een recept wil ik het ook niet echt noemen want het is gewoon bief met friet, hetzelfde geldt voor de catamaran.
Leuk. Moeten meer snackbars doen.
Platinamaandag 15 augustus 2011 @ 18:15
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2011 16:33 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Leuk. Moeten meer snackbars doen.
Je kunt ook een frietje met 2 frikandellen speciaal bestellen.
Of je besteld er 3 en maakt een driemaster, dat is pas een echte VOC-mentaliteit :)
FkTwkGs2012maandag 15 augustus 2011 @ 18:17
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 18:15 schreef Platina het volgende:

[..]

Je kunt ook een frietje met 2 frikandellen speciaal bestellen.
Of je besteld er 3 en maakt een driemaster, dat is pas een echte VOC-mentaliteit :)
Verkeerde quote. Bedoelde verse friet ^O^
Erasmomaandag 15 augustus 2011 @ 18:56
quote:
99s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:20 schreef Karina het volgende:
Patatje oorlog, ook niet te versmaden! En eens met de opmerking over de zoete mayo, ik heb ook liever de wat zurige.
[ afbeelding ]

[..]

Die zien er ook lekker uit!
Ik mis de uitjes.
Tezzmaandag 15 augustus 2011 @ 19:49
Ik ben een echte aardappel-fan. Ik kan denk ik wel 200 verschillende manieren vinden om aardappels te bereiden...

En over friet gesproken: gisteren geen zin om echt te koken, maar wel ontzettend zin in friet. Dus even aardappels in de schil gesneden en dubbel gebakken in zonnebloemolie. Met grof zeezout er over én zelf even een citroenmayo getikt. Heerlijk was het! Echt comfort food wat mij betreft...
Thoricalmaandag 15 augustus 2011 @ 20:28
Ik eet bijna geen friet maar ik heb omgereden voor de patatten van Marja in de Jan Evertsenstraat te Amsterdam. Gewoon lekkere frietjes gebakken in Ossenwit en daar hoef ik geen saus of wat ook bij.
foodlovermaandag 15 augustus 2011 @ 20:55
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 15:38 schreef realbase het volgende:

[..]

Hey Piet,

Hier maakt men nog zelf de patat ( of friet hoe je het noemen wilt ) en heeft men nog echte mayo ipv fritessaus .. ik rij er soms een stuk voor om :) ( en ik bedoel dan hier langs.. ik kom er normaal niet echt in de buurt )

http://www.nicossnackbar.nl
Woon aan de andere kant van DH maar toch eens proberen, goede tip!

Bij mijn ouders thuis wordt nog steeds op vrijdagavond zelfgemaakte friet gegeten, met piccallily, zuurvlees of speciaal met mayo en Hela curry, Beckers frikandellen erbij. Als klein kind wist ik niet dat je friet en frikandel ook niet "speciaal" kon eten... :z
Red_85dinsdag 16 augustus 2011 @ 11:06
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jij bent natuurlijk een enorme rebel.
De Che van de keuken.
Waar komt deze calvinistische instelling vandaan? Wat is er mis met de instelling van Robin 'Che Guevara' Ook? Als jij iedere dag hollandse pot wil vreten, doe je best, andere mensen kijken wel over de grens. Letterlijk en figuurlijk.

Verandering van spijs doet eten en expirimenteren is tof. Culinaire ontekkingsreizen FTW! Dan kom je misschien nog eens achter andere bereidingstechnieken die het nog lekkerder maakt. Andere ingredienten en recepten. Van de nood een deugt maken. Maar hou jij het maar bij geprakte piepers, kultje jus, veel te gaar vlees en kapotgekookte groentes.

Owja, voor ik het vergeet. Patat.
Red_85dinsdag 16 augustus 2011 @ 11:08
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 15:23 schreef FutureFairytale het volgende:
patatje oorlog zonder rooie saus :P
O+
Patatje oorlog is toch alleen mayo, pinda en uitjes?
Isabeaudinsdag 16 augustus 2011 @ 11:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 11:06 schreef Red_85 het volgende:

Waar komt deze calvinistische instelling vandaan? Wat is er mis met de instelling van Robin 'Che Guevara' Ook? Als jij iedere dag hollandse pot wil vreten, doe je best, andere mensen kijken wel over de grens. Letterlijk en figuurlijk.

Verandering van spijs doet eten en expirimenteren is tof. Culinaire ontekkingsreizen FTW! Dan kom je misschien nog eens achter andere bereidingstechnieken die het nog lekkerder maakt. Andere ingredienten en recepten. Van de nood een deugt maken. Maar hou jij het maar bij geprakte piepers, kultje jus, veel te gaar vlees en kapotgekookte groentes.

Owja, voor ik het vergeet. Patat.
En dat zeg je tegen Piet :')

Sorry, ik zit hier echt te lachen :D
gebruikersnaamdinsdag 16 augustus 2011 @ 11:13
Een patat stoofvlees is ook erg lekker.

Friet20stoofvlees.jpg

Maar wel met lekkere mayo

zaanse_mayonaise_tube.png
RobinOokdinsdag 16 augustus 2011 @ 11:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 11:10 schreef Isabeau het volgende:

[..]

En dat zeg je tegen Piet :')

Sorry, ik zit hier echt te lachen :D
Zo gek is dat toch niet? Piet is toch best een behoudende, conservatieveling in de keuken?
FkTwkGs2012dinsdag 16 augustus 2011 @ 11:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 11:13 schreef gebruikersnaam het volgende:
Een patat stoofvlees is ook erg lekker.

[ afbeelding ]

Maar wel met lekkere mayo

[ afbeelding ]
Zaanse majo is wel ok. Euroshopper majo lijkt erop trouwens vink.
Pietverdrietdinsdag 16 augustus 2011 @ 11:48
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 11:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zo gek is dat toch niet? Piet is toch best een behoudende, conservatieveling in de keuken?
Nee, ik heb alleen een andere visie op eten dan jij, iets waar jij graag de spot mee drijft maar dat zegt meer over jou toch?
RobinOokdinsdag 16 augustus 2011 @ 12:28
Mijn kijk op eten zegt veel over mij inderdaad, maar jouw kijk op eten zegt net zoveel over jou hoor. En daar ging het even om, waarom moest Isebeau anders lachen?
LeeHarveyOswalddinsdag 16 augustus 2011 @ 12:30
Wat een leuk getrouwd stel zijn jullie toch.
RobinOokdinsdag 16 augustus 2011 @ 12:35
:s)

Alleen schiet dat internet bij misverstanden niet op.
Pietverdrietdinsdag 16 augustus 2011 @ 12:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 12:28 schreef RobinOok het volgende:
Mijn kijk op eten zegt veel over mij inderdaad, maar jouw kijk op eten zegt net zoveel over jou hoor. En daar ging het even om, waarom moest Isebeau anders lachen?
Ik ook van jou Robin, ik ook van jou

* Pietverdriet zet de muziek van mission impossible op en sluipt Robins keuken binnen, vervangt haar Basmati en Pandan door in karton verpakte snelkookrijst, leegt haar kruidenkast en vult deze met Conimex mix voor Nasi en Bami en vervangt alle flessen en potjes in de koelkast met Go-Tan producten
FkTwkGs2012dinsdag 16 augustus 2011 @ 12:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 12:35 schreef RobinOok het volgende:
:s)

Alleen schiet dat internet bij misverstanden niet op.
Daarom moeten jullie ook samen gaan wonen ^O^
RobinOokdinsdag 16 augustus 2011 @ 13:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 12:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

* Pietverdriet zet de muziek van mission impossible op en sluipt Robins keuken binnen, vervangt haar Basmati en Pandan door in karton verpakte snelkookrijst, leegt haar kruidenkast en vult deze met Conimex mix voor Nasi en Bami en vervangt alle flessen en potjes in de koelkast met Go-Tan producten
Rotzak! o|O

Dan kom ik bij jou kweekzalm en plofkip in de ijskast leggen.
Isabeaudinsdag 16 augustus 2011 @ 13:12
quote:
17s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 12:30 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wat een leuk getrouwd stel zijn jullie toch.
:Y :Y
Pietverdrietdinsdag 16 augustus 2011 @ 13:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 13:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Rotzak! o|O

Dan kom ik bij jou kweekzalm en plofkip in de ijskast leggen.
O+ O+ O+
FutureFairytaledinsdag 16 augustus 2011 @ 13:21
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 16:04 schreef Mirjam het volgende:
dat steppegras ziet er nog best spannend uit :D
wil ik graag een keer proberen. jammergenoeg alleen in het oosten van NL verkrijgbaar -O-
LeeHarveyOswalddinsdag 16 augustus 2011 @ 13:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 13:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Rotzak! o|O

Dan kom ik bij jou kweekzalm en plofkip in de ijskast leggen.
Vergeet de margarine niet.
FutureFairytaledinsdag 16 augustus 2011 @ 13:21
quote:
5s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 11:08 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Patatje oorlog is toch alleen mayo, pinda en uitjes?
soms, soms ook met curry erbij en dat vind ik niet lekker bij pinda en mayo
Grrrrrrrrdinsdag 16 augustus 2011 @ 13:22
Steppegras. :9
FutureFairytaledinsdag 16 augustus 2011 @ 13:23
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 13:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Vergeet de margarine niet.
oja _O-
FutureFairytaledinsdag 16 augustus 2011 @ 13:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 13:22 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Steppegras. :9
ja? nu wil ik echt ;(
RobinOokdinsdag 16 augustus 2011 @ 13:30
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 13:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Vergeet de margarine niet.
Ja, goeie! Becel dieet margarine. Een pakje en een spuitfles!
Erasmodinsdag 16 augustus 2011 @ 13:57
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 13:08 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Een goed bord patat serveren is nog best een kunst. De patat moet knapperig, maar niet hard zijn. Moet dus echt naar aardappel smaken en niet naar vet. En het moet goed warm en niet lauw/koud zijn! Daarbij wil ik er geen feest van smaken omheen hebben, vandaar dat ik de kapsalon-versie nog nooit heb geprobeerd en de oorlog versie echt niet lekker vind.
Bij kapsalon is de patat meer een vehikel voor de rest.
kingmobdinsdag 16 augustus 2011 @ 13:58
Supertje :9
Isabeaudinsdag 16 augustus 2011 @ 14:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 13:57 schreef Erasmo het volgende:

Bij kapsalon is de patat meer een vehikel voor de rest.
ik lust helemaal geen shoarma :o
FkTwkGs2012dinsdag 16 augustus 2011 @ 14:09
quote:
12s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 14:03 schreef Isabeau het volgende:

[..]

ik lust helemaal geen shoarma :o
Echte goeie shoarma vink wel ok. Die vette stukken vel die je gemiddeld krijgt zijn niet te vreten idd.
Pietverdrietdinsdag 16 augustus 2011 @ 14:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 14:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Echte goeie shoarma vink wel ok. Die vette stukken vel die je gemiddeld krijgt zijn niet te vreten idd.
Vel? Kreeg je maar lekker knapperig vel, gros heeft een soort reuze gehaktstaaf staan waar ze wat afschrapen.
FkTwkGs2012dinsdag 16 augustus 2011 @ 14:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 14:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vel? Kreeg je maar lekker knapperig vel, gros heeft een soort reuze gehaktstaaf staan waar ze wat afschrapen.
Nou hier verschillende toko's waar afvalvlees en vel met elkaar gemengd is. Supervet en de smaak moeten van de kruiden komen.
Erasmodinsdag 16 augustus 2011 @ 14:20
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 20:28 schreef Thorical het volgende:
Ik eet bijna geen friet maar ik heb omgereden voor de patatten van Marja in de Jan Evertsenstraat te Amsterdam. Gewoon lekkere frietjes gebakken in Ossenwit en daar hoef ik geen saus of wat ook bij.
Die ga ik onthouden, snackbars die in ossewit frituren zijn een schaars goed tegenwoordig.

quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 14:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Echte goeie shoarma vink wel ok. Die vette stukken vel die je gemiddeld krijgt zijn niet te vreten idd.
De KvW heeft er ooit een leuke aflevering over gemaakt. Kebab die niet van mengsel is gemaakt is lekkerder maar moeilijk te vinden.
Pietverdrietdinsdag 16 augustus 2011 @ 14:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 14:14 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Nou hier verschillende toko's waar afvalvlees en vel met elkaar gemengd is. Supervet en de smaak moeten van de kruiden komen.
Huiver
Ik weet dan ook weer waarom ik in NL zelden een Döner neem
FkTwkGs2012dinsdag 16 augustus 2011 @ 14:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Huiver
Ik weet dan ook weer waarom ik in NL zelden een Döner neem
Idd. Een turkse pizza met sla tomaat ui en sambal vind ik dan weer wel te doen vaak 8-)
Red_85dinsdag 16 augustus 2011 @ 16:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 11:10 schreef Isabeau het volgende:

[..]

En dat zeg je tegen Piet :')

Sorry, ik zit hier echt te lachen :D
Ja, ik als calvinismehater, kan zo'n opmerking niet als onbenut achterlaten. Daarbij heb ik overigens ook gefungeerd, lijkt het, als merriage counselor.

Jij lachen, RobinOok en Pietverdriet weer vriendjes. Iedereen blij.
Cinderella_Mandinsdag 16 augustus 2011 @ 22:06
Ik lees dit topic ook alleen maar voor Piet en Robin....voor de rest is friet, lekker zout en met mayo meer dan voldoende :)
FkTwkGs2012dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 22:06 schreef Cinderella_Man het volgende:
Ik lees dit topic ook alleen maar voor Piet en Robin....voor de rest is friet, lekker zout en met mayo meer dan voldoende :)
Een soort GTST maar dan op FOK!, zoiets? :D
RobinOokdinsdag 16 augustus 2011 @ 22:56
girl_blush.gif
FkTwkGs2012dinsdag 16 augustus 2011 @ 23:04
2e van boven. wtf :D
http://amyonfood.blogspot.com/2010_12_01_archive.html
FkTwkGs2012dinsdag 16 augustus 2011 @ 23:09
En deze hoort hier ook thuis:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet
Pietverdrietdinsdag 16 augustus 2011 @ 23:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 23:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
En deze hoort hier ook thuis:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet
Gaan in de openingszin al de mist in, komt van Pommes Friet, niet van patat friet.
Pietverdrietdinsdag 16 augustus 2011 @ 23:29
* Pietverdriet geeft robin_ook een knuffel
FkTwkGs2012dinsdag 16 augustus 2011 @ 23:32
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 23:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gaan in de openingszin al de mist in, komt van Pommes Friet, niet van patat friet.
Pas het aan ^O^
ausweisswoensdag 17 augustus 2011 @ 00:55
Poutine ziet der ook ranzig uit.

Poutine is een gerecht bestaande uit friet bedekt met onrijpe kaas, gedrenkt in jus en eventueel nog extra ingrediënten.[1] Het is een typisch Canadees gerecht en het geniet vooral grote populariteit in Québec waar het wordt gezien als het nationale gerecht.

Het is een populair fastfoodgerecht in Canada, het wordt bij veel fastfoodketens verkocht in de meeste Canadese provincies en bij cafés, kleine restaurants, maar ook bij "poutinetrucks" en "poutinekotten" aan de kant van de weg. De laatste fenomenen zijn in Québec bekend als "cantines" of "casse-croûtes". Internationale ketens zoals McDonald's,[2] KFC, en Burger King verkopen ook massageproduceerde poutine in heel Canada.


250px-Poutine.JPG
FkTwkGs2012woensdag 17 augustus 2011 @ 00:59
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 00:55 schreef ausweiss het volgende:
Poutine ziet der ook ranzig uit.

Poutine is een gerecht bestaande uit friet bedekt met onrijpe kaas, gedrenkt in jus en eventueel nog extra ingrediënten.[1] Het is een typisch Canadees gerecht en het geniet vooral grote populariteit in Québec waar het wordt gezien als het nationale gerecht.

Het is een populair fastfoodgerecht in Canada, het wordt bij veel fastfoodketens verkocht in de meeste Canadese provincies en bij cafés, kleine restaurants, maar ook bij "poutinetrucks" en "poutinekotten" aan de kant van de weg. De laatste fenomenen zijn in Québec bekend als "cantines" of "casse-croûtes". Internationale ketens zoals McDonald's,[2] KFC, en Burger King verkopen ook massageproduceerde poutine in heel Canada.


[ afbeelding ]
ow het klinkt wel redelijk. soort kaaskoekjes van friet :D zou ze zeker proberen. leuke vondst! ^O^
Red_85woensdag 17 augustus 2011 @ 11:19
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 00:55 schreef ausweiss het volgende:
Poutine ziet der ook ranzig uit.

Poutine is een gerecht bestaande uit friet bedekt met onrijpe kaas, gedrenkt in jus en eventueel nog extra ingrediënten.[1] Het is een typisch Canadees gerecht en het geniet vooral grote populariteit in Québec waar het wordt gezien als het nationale gerecht.

Het is een populair fastfoodgerecht in Canada, het wordt bij veel fastfoodketens verkocht in de meeste Canadese provincies en bij cafés, kleine restaurants, maar ook bij "poutinetrucks" en "poutinekotten" aan de kant van de weg. De laatste fenomenen zijn in Québec bekend als "cantines" of "casse-croûtes". Internationale ketens zoals McDonald's,[2] KFC, en Burger King verkopen ook massageproduceerde poutine in heel Canada.


[ afbeelding ]
Op een of andere manier ziet dit er zo goor uit dat ik er benieuwd naar ben. Heel raar.
Erasmowoensdag 17 augustus 2011 @ 11:43
Oh en de Belgen hebben natuurlijk hun Mitraillette :9
FkTwkGs2012vrijdag 2 september 2011 @ 14:45
Vandaag die mayo van ton gekocht, hoewel sceptisch. Uiteraard de belgische. Ik beken, hij is heerlijk ^O^ Beste majo die ik in Nederland geproefd heb _O_ Ook de duurste denk ik :D
Axiavrijdag 2 september 2011 @ 15:51
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 00:55 schreef ausweiss het volgende:
Poutine ziet der ook ranzig uit.

Poutine is een gerecht bestaande uit friet bedekt met onrijpe kaas, gedrenkt in jus en eventueel nog extra ingrediënten.[1] Het is een typisch Canadees gerecht en het geniet vooral grote populariteit in Québec waar het wordt gezien als het nationale gerecht.

Het is een populair fastfoodgerecht in Canada, het wordt bij veel fastfoodketens verkocht in de meeste Canadese provincies en bij cafés, kleine restaurants, maar ook bij "poutinetrucks" en "poutinekotten" aan de kant van de weg. De laatste fenomenen zijn in Québec bekend als "cantines" of "casse-croûtes". Internationale ketens zoals McDonald's,[2] KFC, en Burger King verkopen ook massageproduceerde poutine in heel Canada.


[ afbeelding ]
Dit lijkt mij om een of andere reden best wel smakelijk eigenlijk... :@
LeeHarveyOswaldvrijdag 2 september 2011 @ 16:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 14:45 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Vandaag die mayo van ton gekocht, hoewel sceptisch. Uiteraard de belgische. Ik beken, hij is heerlijk ^O^ Beste majo die ik in Nederland geproefd heb _O_ Ook de duurste denk ik :D
Spam :+
Staalvrijdag 2 september 2011 @ 17:20
quote:
2s.gif Op vrijdag 2 september 2011 16:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Spam :+
Ja, ja, wrijf het er nog maar eens in. ;).
Moet hem nog steeds proeven trouwens maar ben de laatste tijd alleen naar de AH geweest.
ErkendFokkervrijdag 2 september 2011 @ 21:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 14:45 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Vandaag die mayo van ton gekocht, hoewel sceptisch. Uiteraard de belgische. Ik beken, hij is heerlijk ^O^ Beste majo die ik in Nederland geproefd heb _O_ Ook de duurste denk ik :D
lekker hè,.zei ik toch : p
FkTwkGs2012vrijdag 2 september 2011 @ 21:02
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2011 21:01 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

lekker hè,.zei ik toch : p
jups. je had gelijk. :@
Staalzaterdag 3 september 2011 @ 12:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 14:14 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Nou hier verschillende toko's waar afvalvlees en vel met elkaar gemengd is. Supervet en de smaak moeten van de kruiden komen.
Zo is het negen van de tien keer. Wat je trouwens ook niet meer hoeft te bestellen is een gehaktbal.
Bestelde dat laatst uit nieuwsgierigheid wat ik dan zou krijgen. Die bal was glad en grijsroze van binnen en qua structuur leek het meer op een frikandel. Heb het maar aan de hond gegeven.
Jovatovzaterdag 3 september 2011 @ 12:44
Patatje pinda

En kapsalon :9~
pagadderzaterdag 3 september 2011 @ 14:39
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 11:43 schreef Erasmo het volgende:
Oh en de Belgen hebben natuurlijk hun Mitraillette :9
Juist. Dat ontbreekt hier nog. Het idee vond ik vroeger maar ranzig, maar sinds ik het geprobeerd heb ben ik helemaal fan. :9~

mitraillette.jpg
FutureFairytalezaterdag 3 september 2011 @ 14:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 14:39 schreef pagadder het volgende:

[..]

Juist. Dat ontbreekt hier nog. Het idee vond ik vroeger maar ranzig, maar sinds ik het geprobeerd heb ben ik helemaal fan. :9~

[ afbeelding ]
wat zit erin naast patat en brood?
Pietverdrietzaterdag 3 september 2011 @ 14:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2011 14:51 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

wat zit erin naast patat en brood?
Gefrituurt vlees, wat voor een vlees verschilt nogal.
FkTwkGs2012zaterdag 3 september 2011 @ 15:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2011 14:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gefrituurt vlees, wat voor een vlees verschilt nogal.
saus natuurlijk ook.
Erasmozaterdag 3 september 2011 @ 16:00
Plus wat groenvoer meestal. De uitvoering verschilt per frietkot.
FkTwkGs2012zaterdag 3 september 2011 @ 16:12
Eigenlijk is het een soort kapsalon zonder kaas maar met broodje. Kapsalon is alleen gruwelijk ranzig vet, en dit zou ik wel willen proberen.
Lastpostzaterdag 3 september 2011 @ 16:15
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 september 2011 12:44 schreef Jovatov het volgende:
Patatje pinda

En kapsalon :9~
realbasemaandag 5 september 2011 @ 18:58
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De Haarg is voah mai een schtuckie om
(Marnix Rueb kan dat beter)
Maar ken die friettent,goede hap idd, ik heb daar in de buurt gewoond voor ik naar Singapore vertrok, zit het Spinnewiel er ook nog steeds? Stukkie verder aan de kop van de Schenkkade.
Kon je destijds (1999) prima eten
Spinnewiel zit er nog, ben er ook al even niet geweest, maar jaartje of wat terug kon je er nog steeds voor < 20 euro een leuk menu krijgen met de tafel voor extra's aan groente ( altijd maar die rabarber !! :) ) en aardappel varianten. goede reminder voor mnzelf.. als ik er weer eens ben, toch even langs om een hapje te eten.
Pietverdrietmaandag 5 september 2011 @ 19:10
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 18:58 schreef realbase het volgende:

[..]

Spinnewiel zit er nog, ben er ook al even niet geweest, maar jaartje of wat terug kon je er nog steeds voor < 20 euro een leuk menu krijgen met de tafel voor extra's aan groente ( altijd maar die rabarber !! :) ) en aardappel varianten. goede reminder voor mnzelf.. als ik er weer eens ben, toch even langs om een hapje te eten.
Krakende trap op.
Was daar een keer toen de uitbaatster ( was 1999) met een klant stond te praten. Die gast ging naar zijn kamer met een heel duidelijke rentboy. Ik zei tegen haar , die leek net die en die Duitse Schlagerzanger. Zij keek me aan en zei, dat dacht ik nou ook.
LOL
FkTwkGs2012maandag 5 september 2011 @ 19:12
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2011 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Krakende trap op.
Was daar een keer toen de uitbaatster ( was 1999) met een klant stond te praten. Die gast ging naar zijn kamer met een heel duidelijke rentboy. Ik zei tegen haar , die leek net die en die Duitse Schlagerzanger. Zij keek me aan en zei, dat dacht ik nou ook.
LOL
En toen ging je het foonnummer van de rentboy scoren? ^O^
Pietverdrietmaandag 5 september 2011 @ 19:13
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2011 19:12 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

En toen ging je het foonnummer van de rentboy scoren? ^O^
Waarom? Ik heb jou toch?
FkTwkGs2012maandag 5 september 2011 @ 19:14
quote:
1s.gif Op maandag 5 september 2011 19:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom? Ik heb jou toch?
Ow, ik wist niet dat we monogaam waren :D :@
SiGNezaterdag 17 september 2011 @ 19:37
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 15:03 schreef RobinOok het volgende:
Okay, correctie:

Nee, niet pindasaus. Groene-mierikswortelprut-uit-een-tube-met-uitjes-en-mayonaise! :9

[ link | afbeelding ]
Wasabi

Verse wasabi is (vrijwel) niet te krijgen in NL.
Niet vers maar wel 100% Wasabi Japonica: http://wasabi.co.nz
Leveren ook erg snel en persoonlijk vind ik het lekkerder dan de "wasabi" die hier bij de toko's te krijgen is, veel pittiger maar ook zachter van smaak.

On topic:
Dat niemand nog het patatje Ziekenhuis nog niet heeft genoemd: Patat, mayo, ketchup/curry, uitjes en satésaus.

[ Bericht 5% gewijzigd door SiGNe op 17-09-2011 19:47:37 ]
RobinOokzaterdag 17 september 2011 @ 20:21
Ik heb nooit gezocht, maar is dat echt het "makkelijkste" manier om aan wasabipoeder van echte wasabiwortel te komen?
SiGNezaterdag 17 september 2011 @ 21:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 20:21 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb nooit gezocht, maar is dat echt het "makkelijkste" manier om aan wasabipoeder van echte wasabiwortel te komen?
Ik ben bang van wel, bij de Toko's heb je meestal spul met mierikswortel en/of mosterd er in, daar zit ook maximaal iets van 10-15% Wasabi Japonica in.
Soms als je mazzel hebt dan vind je nog wel hogere percentages Japonica maar 100% heb ik verder nergens anders weten te vinden.
FkTwkGs2012zaterdag 17 september 2011 @ 21:12
Weet niet of het wat is maar gegoogled:

http://www.gekruid.nl/wasabi.html
SiGNezaterdag 17 september 2011 @ 21:29
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 september 2011 21:12 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Weet niet of het wat is maar gegoogled:

http://www.gekruid.nl/wasabi.html
ietsjes duurder dan "mijn"adresje maar ze hebben er wel een leuk assortiment aan kruiden.. ^O^
Ook al had het voor dit topic dan weer leuk geweest als ze ook patatkruiden hadden ;)
Melodicazondag 18 september 2011 @ 13:32
Pff net wakker.. krijg zin in patat.. haha
Daywalk3rzondag 18 september 2011 @ 16:51
OMG die mitrailette lijkt me lekkerrrrr :D