abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_100527475
Maar hoe dan ook, als dit je eerste poging is, dan kom je er wel. Zaten er geen standaard schepjes bij de Ferrari? Dat vind ik wel wat apart. Bij de veel goedkopere Bestron zitten ze wel. 2 van die helften, werkt erg makkelijk.
pi_100528977
Ja die zaten wel bij die Ferrari, maar wilde liever uit 1 stuk en wat meer planken alleen zijn die vrij prijzig. Dus even een stuk multiplex gehaald en 3 pizzaplanken eruit kunnen halen.
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 09:29:27 #45
91830 MaximusTG
pi_100541310
Zien er goed uit hoor sjanette! Jammer dat de eerste pizza scheurde. Was dat terwijl het deeg nog vrij dik was, of toen je er al een grotere pizza van gevormd had? Als je je pizza's luchtiger wil, dan zal je toch van de deegroller moeten afstappen. Goed wat bloem gebruiken tijdens het vormen maakt het makkelijker, en als je er dan beter in wordt kan je geleidelijk wat minder bloem gaan gebruiken :).
pi_100543327
quote:
9s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 22:51 schreef Poepoog het volgende:
Iemand met een Bestron oven die kan bevestigen dat als het 15 minuten duurt voordat je uberhaupt een kleurtje krijgt op je pizza, dat dat ding dan kapoet is?
Al wat kunnen vinden hierover? Heb zelf ook die Bestron en mijn pizza blijft ook vrij bleek..
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 11:07:48 #47
91830 MaximusTG
pi_100543924
Hier is een topic over een vergelijkbaar apparaat op pizzamaking.com:
http://www.pizzamaking.com/forum/index.php/topic,2334.0.html

Die kerel heeft de thermostaat er gewoon tussenuit gesloopt. Ik denk echt dat je daar de oplossing moet zoeken.. Is ie makkelijk open te schroeven?
pi_100544205
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 10:50 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Al wat kunnen vinden hierover? Heb zelf ook die Bestron en mijn pizza blijft ook vrij bleek..
Hoe lang doe je er over?

Ik denk dat ik hem maar ga terugsturen.
pi_100544566
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 11:07 schreef MaximusTG het volgende:
Hier is een topic over een vergelijkbaar apparaat op pizzamaking.com:
http://www.pizzamaking.com/forum/index.php/topic,2334.0.html

Die kerel heeft de thermostaat er gewoon tussenuit gesloopt. Ik denk echt dat je daar de oplossing moet zoeken.. Is ie makkelijk open te schroeven?
Wel vaag dat ik in dat ding moet gaan poeren om uberhaupt een beetje goeie pizza te krijgen. Ik heb een thermometer die tot 300 c gaat. En het duurt ongeveer 12 minuten voordat ie dit bereikt, jammer genoeg geen een die verder gaat.
pi_100544574
Ja ik ga vanavond ff schroeven, zal mijn bevindingen wel posten als ik meer weet.
pi_100544618
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 11:24 schreef MonkNL het volgende:
Ja ik ga vanavond ff schroeven, zal mijn bevindingen wel posten als ik meer weet.
Hoe lang heb je hem al in je bezit?
pi_100545046
Paar weken. Op zich gaat het bakken wel goed. Vindt ze alleen soms nogal bleekjes. Zou natuurlijk ook aan mijn deeg kunnen liggen..
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 11:45:03 #53
91830 MaximusTG
pi_100545258
@Poepoog: Ja, is ook vaag, volgens mij wordt je pizza niet snel bruin omdat de thermostaat steeds het verwarmingselement aan en uit schakelt als ie eenmaal op temperatuur is. Zou je wel moeten kunnen horen. Zodra ie op temperatuur is zul je om de zoveel tijd een klik of tok horen. Dat is het schakelen van het element. En omdat zo'n oventje natuurlijk relatief vrij snel zn warmte verliest duurt het dan lang voordat je pizza bruin is. Door de thermostaat te omzeilen blijft het element altijd aan. Je zult dan alleen wel misschien een bepaalde techniek moeten ontwikkelen, waarbij je bv het oventje op temperatuur laat komen, een pizza bakt, even uitschakelt tot de temperatuur weer iets gedaald is, en dan weer aanzet voor de volgende pizza.
pi_100549936
@MaximusTG Het deeg scheurt steeds tijdens het vormen. Dus na tig x proberen maar de deegroller gepakt. De volgende ging het wat beter, maar toch wilde het deeg scheuren. Geen idee waar dat aan ligt.
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 14:09:30 #55
91830 MaximusTG
pi_100550440
En hoe vorm je ze dan? Op de rug van je handen? Dat doe ik altijd, en dan rek ik em steeds een beetje uit door mn handen iets uit elkaar te bewegen. Als je dat goed doet dan krijg je vanzelf dat je deeg rond begint te draaien op je handen. Als de pizza dan wat groter begint te worden dan laat ik vaak het stuk dat niet op mn handen ligt op het aanrecht steunen (handen dus niet te hoog), zodat het niet door de zwaartekracht naar beneden wordt getrokken.
Het kan ook zijn dat je gluten niet goed genoeg ontwikkeld zijn. In principe zou je deeg dat goed is zo ver moeten kunnen uitrekken dat je er doorheen kunt kijken zonder dat het scheurt. Maar dat is puur een test, niet de bedoeling natuurlijk.
  woensdag 10 augustus 2011 @ 14:25:26 #56
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_100551018
@MaximusTG,

Laatst het recept in jouw sig geprobeerd. Bij mij rees het deeg alleen niet echt. Kan het veel kwaad als ik inplaats van alles in een keer bij elkaar doen, ik eerst het lauwe water/zout/gist meng en laat borrelen en later pas de bloem toevoeg?
pi_100551325
@MaximusTG ik heb met mn vingertoppen geduwd zodat het een beetje vorm kreeg en dan met de binnenkant van mijn handen steeds verder duwen.Dus 1 hand op dezelfde plaats houden ongeveer en met andere een beetje uitrekken. Zoals op een filmpje hier in 1 van de pizza topics. Ik kon het maar een klein beetje uit elkaar trekken zonder te scheuren.
Maar vrijdag ga ik dubbel 0 meel halen en misschien gaat het dan beter.
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 14:40:35 #58
91830 MaximusTG
pi_100551595
@Redcoon, hmm, volgens mij kan dat wel kwaad ja, gist kan heel slecht tegen zout, dus misschien dat het niet goed is als je gist in zout water doet. Als je per se de gist eerst in het water wil doen zou ik het zout door de bloem mengen. Wat voor teaspoon gebruik je om het af te meten trouwens? Tis een Amerikaanse teaspoon. Kan altijd wat schelen natuurlijk ;).

@sjanette, kijk eens naar dit filmpje van mij, zo rekbaar moet het deeg toch wel zijn:
Niet mn meest snelle pizza, maar goed :P.
pi_100552717
Zo rekbaar was het deeg niet. Ook op sommige plekken erg dun, waar het dan scheurde.
Ik heb het deeg volgens jouw recept gemaakt, was vrij nat. Heb het 2 dagen in de koelkast laten staan en ging goed rijzen. Het waren wel draden deeg in het kommetje. 45 minuten voor gebruik uit de koelkast gehaald en omgekeerd op het aanrecht gezet. Kreeg het er moeilijk uit, was nog steeds vrij nat en plakkerig.
Moet ik het na het uit de kom halen nog weer laten rusten op het aanrechtblad zodat het ook nog wat platter en breder wordt? Of veel langer voor gebruik uit de koelkast en kom halen? Ik heb toen ook erg veel bloem gebruikt bij het vormen dat dat niet zo heel lekker was met het opeten van de pizza. Was teveel bloem.

[ Bericht 0% gewijzigd door sjanette op 10-08-2011 15:12:19 (iets bijgevoegd) ]
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 15:17:54 #60
91830 MaximusTG
pi_100553101
Hmm, ja, das wel vreemd dan ja. bakjes vet ik trouwens altijd in met olijfolie, en dan op de kop op het aanrecht zetten. Zakt het deeg zo naar beneden. Beetje bloem van te voren op het aanrecht. Tegenwoordig gebruik ik individuele bakjes voor de ballen deeg, en haal ik het wel al van te voren uit de koelkast, maar pas uit het bakje als ik em wil vormen. Voorheen had ik meerdere ballen in een bakje, en dan haalde ik ze meteen uit de bakjes en op een bebloemd aanrecht met folie erover.
Ik haal ze trouwens zelf eerder 1,5 tot 1 uur van te voren eruit, maar dat zou niet al te veel moeten uitmaken.
Teveel bloem is inderdaad niet lekker. Tja, zou het dan verder niet echt weten..
pi_100553709
Het deeg rijst wel goed, maar niet mooi. Het is een web van draden aan de zijkant in de kom?
Misschien ligt het aan de bloem, te weinig gluten?
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 15:37:54 #62
91830 MaximusTG
pi_100554021
Zou aan de bloem kunnen liggen.. Waren de bakjes erg groot tov de ballen deeg?

Zo zien mijn bakjes er tegenwoordig uit (gerecyclede AH toetjesbakjes):




(die eerste is voor het rijzen, de andere twee na het rijzen in de koelkast)
  woensdag 10 augustus 2011 @ 16:58:41 #63
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_100557591
is 2 dagen in de koelkast niet te lang?
heitieh
pi_100558608
Zo ziet mijn gerezen deeg er niet uit in ieder geval. Bakjes waren niet te groot.
mmmm..... heb geen idee meer wat er aan de zou kunnen zijn.
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 17:32:15 #65
91830 MaximusTG
pi_100558850
Misschien juist teveel gist of zo? 2 dagen koelkast is geen probleem trouwens.
  woensdag 10 augustus 2011 @ 20:30:27 #66
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_100565364
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 15:37 schreef MaximusTG het volgende:
Zou aan de bloem kunnen liggen.. Waren de bakjes erg groot tov de ballen deeg?

Zo zien mijn bakjes er tegenwoordig uit (gerecyclede AH toetjesbakjes):

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
(die eerste is voor het rijzen, de andere twee na het rijzen in de koelkast)
Hoe sluit je dat af in de koelkast? Met het bijbehorende dekseltje?
heitieh
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 21:33:45 #67
91830 MaximusTG
pi_100588432
Zijn er hier mensen die zo'n Ferrari-apparaat gebruiken. Is het wat? Maak je de pizza's bijna net zo lekker als in Italie? :9~
pi_100595970
Wij aten vorige week een pizza bij Da Michele in Napels, een beleving op zich!
Het is een heel klein tentje en het ziet er uit als een toiletgebouw met alle witte tegeltjes. Maar er hangt een leuk sfeertje en je kon zo in het keukentje kijken hoe ze aan het werk waren.
De pizza was echt heel erg lekker! Vrij zachte bodem, dat verbaasde mij wel, maar niet omdat het niet gaar is of zo, de hele bodem was mooi gekleurd. De tomaten en kaas waren heerlijk, en meer zit er natuurlijk niet op. Je kunt immers kiezen uit twee pizza's, Margherita of Marinara.

Ik zal vanavond nog even wat foto's plaatsen :)
pi_100611241
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 17:32 schreef MaximusTG het volgende:
Misschien juist teveel gist of zo? 2 dagen koelkast is geen probleem trouwens.
Ik denk dat dat het is. Morgen nieuwe weegschaal en meel halen.
pi_100623544
De pizzeria:



De pizza:

pi_100632340
Dat is het echte werk, ja. Je bent ook maar net op tijd geweest als ik het goed zie: www.damichele.net/?lang=en
pi_100632505
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 09:46 schreef Yvesss het volgende:
Dat is het echte werk, ja. Je bent ook maar net op tijd geweest als ik het goed zie: www.damichele.net/?lang=en
Ja, inderdaad! Wij waren er 5 augustus.
  † In Memoriam † vrijdag 12 augustus 2011 @ 10:42:21 #74
91830 MaximusTG
pi_100633549
Hmm, ja, die ziet er lekker uit zeg! Oh, had ik maar zo'n mooie oven! en een klein bos voor de deur
pi_100639273
Het viel me trouwens op dat ze de lap deeg voor de pizza zo mooi egaal krijgen. Bij mij is het in het midden altijd dunner en neigt het naar scheuren (en dat doet het soms ook). Enig idee hoe ik dat kan verminderen? Moet het wat droger? Ze gooien er ook nog vrij veel bloem op, op het moment dat ze de bodem vormen.
  † In Memoriam † vrijdag 12 augustus 2011 @ 14:00:06 #76
91830 MaximusTG
pi_100639702
Nee, zeker niet droger, maar wel gewoon wat bloem er los onder of over tegen het plakken. Tja, ik pak het deeg dan altijd op de rug van mn handen en dan uitrekken terwijl je het deeg door die beweging rond beweegt. Door het zo te doen rek je altijd alleen het stuk aan de buitenkant, aan een kant van het middelpunt (als je begrijpt wat ik bedoel). Blijft wel kwestie van veel oefenen hoor :).
pi_100639842
Ik heb ook een filmpje gemaakt van hoe ze de bodem maakten, maar ik zie dat er al een filmpje op youtube staat waar het ook in zit:
Vanaf 1:33. Ze drukken het plat zeg maar.

En kijk ook even rond 2.54, naar de pizza die in de oven ligt :D
pi_100641421
Sjeezus, dat benne beste units. Alleen met blistering heat krijg je ze zo. Met de gluten in het deeg zit het ook wel snor. Niet te zuunig met de tomaten en de olie, misschien verklaart dat enigszins het zachte. En niet van dat fancy door de lucht smijten wat een enkele keer ook hier gepredikt wordt. Da's meer voor als de pizzaioli indruk wil maken op de lokale ragazze wil maken, oid.
pi_100671035
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 14:00 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, zeker niet droger, maar wel gewoon wat bloem er los onder of over tegen het plakken. Tja, ik pak het deeg dan altijd op de rug van mn handen en dan uitrekken terwijl je het deeg door die beweging rond beweegt. Door het zo te doen rek je altijd alleen het stuk aan de buitenkant, aan een kant van het middelpunt (als je begrijpt wat ik bedoel). Blijft wel kwestie van veel oefenen hoor :).
Dat laatste is zeker waar, maar dat is ook wel leuk ;)
Hoe maak jij de individuele bolletjes eigenlijk, weeg je dat? En hoe veel deeg neem je dan per pizza? Die bakjes van jou zien er ideaal uit.
pi_100671530
Gisteren weer pizzadeeg gemaakt. Morgen gaat het uit de koelkast. Eerst nog wat gist zijn werk laten doen.

Trouwens, mijn kookboeken collectie wordt een beetje te groot.
En nu ga ik John Lanzafame - Pizza Eigenwijs weg doen.
Iemand interesse? Het gaat om dit boek: http://www.bol.com/nl/p/e(...)006149404/index.html
Maar dan in het NL.
pi_100671689
Nog even bedenken wat ik vandaag op mijn pizza wil....
Zit aan salami & mozzarella te denken, maar dan allebei op een aparte helft
pi_100673159
Gisteren deeg gemaakt en nu wel mooi gerezen *O* Saus net gemaakt en vanavond pizza!
Partner wil weer met verschillende soorten kaas en ik met sucuk, champignons en mozzarella. Heb er nu al zin in
pi_100679615
MaximusTG, ik krijg een foutmelding als ik je deegrecept wil bekijken :)
pi_100684560
Net lekker pizza op! Het rijzen en vormen ging een heel stuk beter met Farina "00" meel! De bodem vond ik iets te knapperig (wellicht door de griesmeel), maar daar ga ik de volgende keer aan werken.
http://www.flickr.com/pho(...)627299666267/detail/
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')