abonnement Unibet Coolblue
pi_100544618
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 11:24 schreef MonkNL het volgende:
Ja ik ga vanavond ff schroeven, zal mijn bevindingen wel posten als ik meer weet.
Hoe lang heb je hem al in je bezit?
pi_100545046
Paar weken. Op zich gaat het bakken wel goed. Vindt ze alleen soms nogal bleekjes. Zou natuurlijk ook aan mijn deeg kunnen liggen..
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 11:45:03 #53
91830 MaximusTG
pi_100545258
@Poepoog: Ja, is ook vaag, volgens mij wordt je pizza niet snel bruin omdat de thermostaat steeds het verwarmingselement aan en uit schakelt als ie eenmaal op temperatuur is. Zou je wel moeten kunnen horen. Zodra ie op temperatuur is zul je om de zoveel tijd een klik of tok horen. Dat is het schakelen van het element. En omdat zo'n oventje natuurlijk relatief vrij snel zn warmte verliest duurt het dan lang voordat je pizza bruin is. Door de thermostaat te omzeilen blijft het element altijd aan. Je zult dan alleen wel misschien een bepaalde techniek moeten ontwikkelen, waarbij je bv het oventje op temperatuur laat komen, een pizza bakt, even uitschakelt tot de temperatuur weer iets gedaald is, en dan weer aanzet voor de volgende pizza.
pi_100549936
@MaximusTG Het deeg scheurt steeds tijdens het vormen. Dus na tig x proberen maar de deegroller gepakt. De volgende ging het wat beter, maar toch wilde het deeg scheuren. Geen idee waar dat aan ligt.
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 14:09:30 #55
91830 MaximusTG
pi_100550440
En hoe vorm je ze dan? Op de rug van je handen? Dat doe ik altijd, en dan rek ik em steeds een beetje uit door mn handen iets uit elkaar te bewegen. Als je dat goed doet dan krijg je vanzelf dat je deeg rond begint te draaien op je handen. Als de pizza dan wat groter begint te worden dan laat ik vaak het stuk dat niet op mn handen ligt op het aanrecht steunen (handen dus niet te hoog), zodat het niet door de zwaartekracht naar beneden wordt getrokken.
Het kan ook zijn dat je gluten niet goed genoeg ontwikkeld zijn. In principe zou je deeg dat goed is zo ver moeten kunnen uitrekken dat je er doorheen kunt kijken zonder dat het scheurt. Maar dat is puur een test, niet de bedoeling natuurlijk.
  woensdag 10 augustus 2011 @ 14:25:26 #56
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_100551018
@MaximusTG,

Laatst het recept in jouw sig geprobeerd. Bij mij rees het deeg alleen niet echt. Kan het veel kwaad als ik inplaats van alles in een keer bij elkaar doen, ik eerst het lauwe water/zout/gist meng en laat borrelen en later pas de bloem toevoeg?
pi_100551325
@MaximusTG ik heb met mn vingertoppen geduwd zodat het een beetje vorm kreeg en dan met de binnenkant van mijn handen steeds verder duwen.Dus 1 hand op dezelfde plaats houden ongeveer en met andere een beetje uitrekken. Zoals op een filmpje hier in 1 van de pizza topics. Ik kon het maar een klein beetje uit elkaar trekken zonder te scheuren.
Maar vrijdag ga ik dubbel 0 meel halen en misschien gaat het dan beter.
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 14:40:35 #58
91830 MaximusTG
pi_100551595
@Redcoon, hmm, volgens mij kan dat wel kwaad ja, gist kan heel slecht tegen zout, dus misschien dat het niet goed is als je gist in zout water doet. Als je per se de gist eerst in het water wil doen zou ik het zout door de bloem mengen. Wat voor teaspoon gebruik je om het af te meten trouwens? Tis een Amerikaanse teaspoon. Kan altijd wat schelen natuurlijk ;).

@sjanette, kijk eens naar dit filmpje van mij, zo rekbaar moet het deeg toch wel zijn:
Niet mn meest snelle pizza, maar goed :P.
pi_100552717
Zo rekbaar was het deeg niet. Ook op sommige plekken erg dun, waar het dan scheurde.
Ik heb het deeg volgens jouw recept gemaakt, was vrij nat. Heb het 2 dagen in de koelkast laten staan en ging goed rijzen. Het waren wel draden deeg in het kommetje. 45 minuten voor gebruik uit de koelkast gehaald en omgekeerd op het aanrecht gezet. Kreeg het er moeilijk uit, was nog steeds vrij nat en plakkerig.
Moet ik het na het uit de kom halen nog weer laten rusten op het aanrechtblad zodat het ook nog wat platter en breder wordt? Of veel langer voor gebruik uit de koelkast en kom halen? Ik heb toen ook erg veel bloem gebruikt bij het vormen dat dat niet zo heel lekker was met het opeten van de pizza. Was teveel bloem.

[ Bericht 0% gewijzigd door sjanette op 10-08-2011 15:12:19 (iets bijgevoegd) ]
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 15:17:54 #60
91830 MaximusTG
pi_100553101
Hmm, ja, das wel vreemd dan ja. bakjes vet ik trouwens altijd in met olijfolie, en dan op de kop op het aanrecht zetten. Zakt het deeg zo naar beneden. Beetje bloem van te voren op het aanrecht. Tegenwoordig gebruik ik individuele bakjes voor de ballen deeg, en haal ik het wel al van te voren uit de koelkast, maar pas uit het bakje als ik em wil vormen. Voorheen had ik meerdere ballen in een bakje, en dan haalde ik ze meteen uit de bakjes en op een bebloemd aanrecht met folie erover.
Ik haal ze trouwens zelf eerder 1,5 tot 1 uur van te voren eruit, maar dat zou niet al te veel moeten uitmaken.
Teveel bloem is inderdaad niet lekker. Tja, zou het dan verder niet echt weten..
pi_100553709
Het deeg rijst wel goed, maar niet mooi. Het is een web van draden aan de zijkant in de kom?
Misschien ligt het aan de bloem, te weinig gluten?
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 15:37:54 #62
91830 MaximusTG
pi_100554021
Zou aan de bloem kunnen liggen.. Waren de bakjes erg groot tov de ballen deeg?

Zo zien mijn bakjes er tegenwoordig uit (gerecyclede AH toetjesbakjes):




(die eerste is voor het rijzen, de andere twee na het rijzen in de koelkast)
  woensdag 10 augustus 2011 @ 16:58:41 #63
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_100557591
is 2 dagen in de koelkast niet te lang?
heitieh
pi_100558608
Zo ziet mijn gerezen deeg er niet uit in ieder geval. Bakjes waren niet te groot.
mmmm..... heb geen idee meer wat er aan de zou kunnen zijn.
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 17:32:15 #65
91830 MaximusTG
pi_100558850
Misschien juist teveel gist of zo? 2 dagen koelkast is geen probleem trouwens.
  woensdag 10 augustus 2011 @ 20:30:27 #66
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_100565364
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 15:37 schreef MaximusTG het volgende:
Zou aan de bloem kunnen liggen.. Waren de bakjes erg groot tov de ballen deeg?

Zo zien mijn bakjes er tegenwoordig uit (gerecyclede AH toetjesbakjes):

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
(die eerste is voor het rijzen, de andere twee na het rijzen in de koelkast)
Hoe sluit je dat af in de koelkast? Met het bijbehorende dekseltje?
heitieh
  † In Memoriam † woensdag 10 augustus 2011 @ 21:33:45 #67
91830 MaximusTG
pi_100588432
Zijn er hier mensen die zo'n Ferrari-apparaat gebruiken. Is het wat? Maak je de pizza's bijna net zo lekker als in Italie? :9~
pi_100595970
Wij aten vorige week een pizza bij Da Michele in Napels, een beleving op zich!
Het is een heel klein tentje en het ziet er uit als een toiletgebouw met alle witte tegeltjes. Maar er hangt een leuk sfeertje en je kon zo in het keukentje kijken hoe ze aan het werk waren.
De pizza was echt heel erg lekker! Vrij zachte bodem, dat verbaasde mij wel, maar niet omdat het niet gaar is of zo, de hele bodem was mooi gekleurd. De tomaten en kaas waren heerlijk, en meer zit er natuurlijk niet op. Je kunt immers kiezen uit twee pizza's, Margherita of Marinara.

Ik zal vanavond nog even wat foto's plaatsen :)
pi_100611241
quote:
0s.gif Op woensdag 10 augustus 2011 17:32 schreef MaximusTG het volgende:
Misschien juist teveel gist of zo? 2 dagen koelkast is geen probleem trouwens.
Ik denk dat dat het is. Morgen nieuwe weegschaal en meel halen.
pi_100623544
De pizzeria:



De pizza:

pi_100632340
Dat is het echte werk, ja. Je bent ook maar net op tijd geweest als ik het goed zie: www.damichele.net/?lang=en
pi_100632505
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 09:46 schreef Yvesss het volgende:
Dat is het echte werk, ja. Je bent ook maar net op tijd geweest als ik het goed zie: www.damichele.net/?lang=en
Ja, inderdaad! Wij waren er 5 augustus.
  † In Memoriam † vrijdag 12 augustus 2011 @ 10:42:21 #74
91830 MaximusTG
pi_100633549
Hmm, ja, die ziet er lekker uit zeg! Oh, had ik maar zo'n mooie oven! en een klein bos voor de deur
pi_100639273
Het viel me trouwens op dat ze de lap deeg voor de pizza zo mooi egaal krijgen. Bij mij is het in het midden altijd dunner en neigt het naar scheuren (en dat doet het soms ook). Enig idee hoe ik dat kan verminderen? Moet het wat droger? Ze gooien er ook nog vrij veel bloem op, op het moment dat ze de bodem vormen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')