Ook als thuisgebruiker? Dat is wel heel weinig, met gepanneerde produkten ververs ik 't vet wel vrij snel, maar met alleen frietjes pas na een keer of 10 hoor.quote:Op zondag 24 juli 2011 22:09 schreef superkokje het volgende:
[..]
wordt beweerd dat je maar 5 keer in vat mag bakken
Dat zag ik ja..... je vaardigheden aan het verleren hè, gaat niet meer zo snelquote:Op zondag 24 juli 2011 22:13 schreef superkokje het volgende:
weet niet wat er gebeurde maar was best lastig
ik ook hoorquote:Op zondag 24 juli 2011 22:14 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Ook als thuisgebruiker? Dat is wel heel weinig, met gepanneerde produkten ververs ik 't vet wel vrij snel, maar met alleen frietjes pas na een keer of 10 hoor.
Ik was ook blij niet de lapo te hebben hoor.... had al zo'n vermoeden dat kokje die wel weer wilde hebbenquote:Op zondag 24 juli 2011 22:14 schreef kaatje50 het volgende:
was blij dat ik niet de laatste post had![]()
duurde lang hoor Kokje
weet het niet, maar pakte de invoer nietquote:Op zondag 24 juli 2011 22:14 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Dat zag ik ja..... je vaardigheden aan het verleren hè, gaat niet meer zo snel
quote:Op zondag 24 juli 2011 22:16 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Ik was ook blij niet de lapo te hebben hoor.... had al zo'n vermoeden dat kokje die wel weer wilde hebben
quote:
dagelijks niet, maar twee tot drie keer per week wel. 10 ltr per putquote:Op zondag 24 juli 2011 22:18 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
zijn we daarom af en toe wat minder gezond
![]()
Maar met de hoeveelheden bitterballen die jij er op je werk doorheen gooit zal je denk ik wel minimaal dagelijks moeten verversen?
quote:Op zondag 24 juli 2011 22:19 schreef Drassss het volgende:
Of het gaat morgen gewoon weer regenen zeg
ik ben vrij netjes in huis. Zeker in de keuken, maar vind soms al die wetjes en regeltjes ook wel overdreven hoor. Fritesvet houd ik wel in de gaten, maar ga niet precies bijhouden hoeveel keer ik het gebruikt heb. Je ziet en ruikt het vanzelf als het nodig is...quote:Op zondag 24 juli 2011 22:18 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
zijn we daarom af en toe wat minder gezond
![]()
Maar met de hoeveelheden bitterballen die jij er op je werk doorheen gooit zal je denk ik wel minimaal dagelijks moeten verversen?
quote:Op zondag 24 juli 2011 22:19 schreef Drassss het volgende:
Of het gaat morgen gewoon weer regenen zeg
quote:Op zondag 24 juli 2011 22:22 schreef Drassss het volgende:
[..]
Volle zon boven je restaurant 12 uur lang
Wilde eigenlijk savonds wielrennen gaan kijken, maar nu twijfel ik. Alhoewel er wel meer kans is op valpartijenquote:
ramptoeristquote:Op zondag 24 juli 2011 22:22 schreef Drassss het volgende:
[..]
Wilde eigenlijk savonds wielrennen gaan kijken, maar nu twijfel ik. Alhoewel er wel meer kans is op valpartijen![]()
Oh maar mijn pa heeft mij geleerd dat als je 't gaat zien en zeker als je 't gaat ruiken dat het vet dan al te ver heen is, dus ik let daar wel op.quote:Op zondag 24 juli 2011 22:20 schreef kaatje50 het volgende:
[..]
ik ben vrij netjes in huis. Zeker in de keuken, maar vind soms al die wetjes en regeltjes ook wel overdreven hoor. Fritesvet houd ik wel in de gaten, maar ga niet precies bijhouden hoeveel keer ik het gebruikt heb. Je ziet en ruikt het vanzelf als het nodig is...
Jaloersquote:
quote:
gaat met neme om ruiken. Producten geven kleur af (caramelliseren) dus wordt het vet donkerquote:Op zondag 24 juli 2011 22:23 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Oh maar mijn pa heeft mij geleerd dat als je 't gaat zien en zeker als je 't gaat ruiken dat het vet dan al te ver heen is, dus ik let daar wel op.
ik let er ook wel op, maar ik vind het soms wat te overdreven. Alhoewel het deze keer erg snel gaat met het vet in onze fritespan. Ben bang dat ik toch een nieuwe moet kopen, dat de thermostaat niet helemaal goed meer werkt.quote:Op zondag 24 juli 2011 22:23 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Oh maar mijn pa heeft mij geleerd dat als je 't gaat zien en zeker als je 't gaat ruiken dat het vet dan al te ver heen is, dus ik let daar wel op.
Ja, dan klopt 't toch wat mijn pa al zei, en als je het gaat ruiken dan is het vet al te ver heen en had al vervangen moeten worden. Hij lette vooral op de helderheid van het vet.quote:Op zondag 24 juli 2011 22:25 schreef superkokje het volgende:
[..]
gaat met neme om ruiken. Producten geven kleur af (caramelliseren) dus wordt het vet donker
brand losquote:Op zondag 24 juli 2011 22:29 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Ja, dan klopt 't toch wat mijn pa al zei, en als je het gaat ruiken dan is het vet al te ver heen en had al vervangen moeten worden. Hij lette vooral op de helderheid van het vet.
Maar, nu we 't er toch over hebben, mag ik je nog een vet vraagje stellen?
@Kaatje néé ik heb het niet over zijn sixpack
een man met een sixpackquote:Op zondag 24 juli 2011 22:29 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Ja, dan klopt 't toch wat mijn pa al zei, en als je het gaat ruiken dan is het vet al te ver heen en had al vervangen moeten worden. Hij lette vooral op de helderheid van het vet.
Maar, nu we 't er toch over hebben, mag ik je nog een vet vraagje stellen?
@Kaatje néé ik heb het niet over zijn sixpack
is het privé??? dan niet hier aub.quote:
mijn man en ik zijn ook wel een beetje ramptoeristen hoor. Wij hebben altijd de 112 meldingen aanstaan op de pc. Bijhouden wat er zoal gebeurt hier en daar. Mijn man pakt ook gerust de auto en gaat kijkenquote:
Nooit iets van gemerktquote:
Kijken doe ik niet, maar ik heb ook altijd 112 aanstaanquote:Op zondag 24 juli 2011 22:32 schreef kaatje50 het volgende:
[..]
mijn man en ik zijn ook wel een beetje ramptoeristen hoor. Wij hebben altijd de 112 meldingen aanstaan op de pc. Bijhouden wat er zoal gebeurt hier en daar. Mijn man pakt ook gerust de auto en gaat kijken
quote:
oh, het is gewoon een technische vraag. Ik dacht dat er een pittige privévraag kwamquote:Op zondag 24 juli 2011 22:32 schreef MaryMouse het volgende:
Mijn pa frituurde zaken als bitterballen, of oliebollen altijd in zonnebloemolie, maar voor de patatten hadden we een aparte pan met ossewit (dierlijk vet dus). Ossewit kan je (als particulier) niet meer kopen omdat het te slecht zou zijn voor je cholesterol, toch lukt het de patatboer wél om de patatten te laten smaken alsof ze in ossewit gebakken zijn, gebruiken ze een ander soort olie?
quote:Op zondag 24 juli 2011 22:35 schreef kaatje50 het volgende:
[..]
oh, het is gewoon een technische vraag. Ik dacht dat er een pittige privévraag kwam
ik heb geen idee. ik gebruik emmers met vloeibaar vet. Neem aan dat patat zaken vast plantaardig vet gebruiken. is goedkoper en zij hebben vaak apparatuur waar dat vet direct in gesmolten kan worden. Ik zou het eerst in een pan moeten smelten en dan over gieten. Er zit wel kwaliteitverschil in vetten, net als bij oliequote:Op zondag 24 juli 2011 22:32 schreef MaryMouse het volgende:
Mijn pa frituurde zaken als bitterballen, of oliebollen altijd in zonnebloemolie, maar voor de patatten hadden we een aparte pan met ossewit (dierlijk vet dus). Ossewit kan je (als particulier) niet meer kopen omdat het te slecht zou zijn voor je cholesterol, toch lukt het de patatboer wél om de patatten te laten smaken alsof ze in ossewit gebakken zijn, gebruiken ze een ander soort olie?
wat is een dm??quote:
dat heb ik een paar keer geprobeerd, maar vind dat helemaal niets. Duurt erg lang voor ze klaar zijn.quote:
25 minuten. Ik vind het wel lekker, amper vet en hapt lekker wegquote:Op zondag 24 juli 2011 22:38 schreef kaatje50 het volgende:
[..]
dat heb ik een paar keer geprobeerd, maar vind dat helemaal niets. Duurt erg lang voor ze klaar zijn.
OK, dank je voor 't antwoord.... Ga ik deze vraag toch maar eens bij Vlaminckx stellen (de beste frieten van Amsterdam)quote:Op zondag 24 juli 2011 22:36 schreef superkokje het volgende:
[..]
ik heb geen idee. ik gebruik emmers met vloeibaar vet. Neem aan dat patat zaken vast plantaardig vet gebruiken. is goedkoper en zij hebben vaak apparatuur waar dat vet direct in gesmolten kan worden. Ik zou het eerst in een pan moeten smelten en dan over gieten. Er zit wel kwaliteitverschil in vetten, net als bij olie
vind jou ook lief hoorquote:
Moet ik misschien ook maar eens gaan proberen... Nu piepers schillen en door de frietensnijder halen, voorbakken en later afbakken, ben ik vaak langer mee bezig dan 25 minutenquote:Op zondag 24 juli 2011 22:39 schreef Drassss het volgende:
[..]
25 minuten. Ik vind het wel lekker, amper vet en hapt lekker weg
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |