Gaat jou geen ene flikker aan. Hoezo moet iedereen zijn cv.afgevenquote:Op vrijdag 22 juli 2011 17:23 schreef lighted het volgende:
Haha echt serieus, wat een held ben jij (op internet?).
Waar de fuck baseer jij op dat je culinair onderlegd bent?
Nou dan maak jij je druk om niks en ik zou zeggen gooi nogquote:Daarnaast ben ik 100% Hollands (en kok..) dus wie is er de
"waldo" :S.
Nou nou..knap hoor.Alleen dat pakken wat je toevallig tegenkomtquote:Uit je koffie review blijkt nou ook niet echt dat je culinair onderlegd
ben.Tenminste, ik ben nog nooit een kok tegengekomen die van
een slap bakkie houdt.
Zoals ik al zei: alleen vanuit je eigen belevingswereldje redeneren en dus nietquote:Op vrijdag 22 juli 2011 19:26 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
Mijn ouders zijn Surinaams, maar niet van Hindoe/Pakistaanse afkomst. Wel Creool/Javaans/Chinees.
Gast..welk deel van mijn antwoorden begrijp jij niet!quote:De gemiddelde smaak van deze 'doelgroep' kan je vinden bij de Surinaams/Javaans/
Chinese eet- en/of afhaaltentjes. De roti van RoopRam tegenover de roti van deze
tentjes is meestal gewoon beter (want specialisatie). Dat weet ik uit ervaring, van
mezelf en vanuit mijn directe omgeving. Niet representatief, maar het is gewoon
een feit dat RoopRam bekend staat om goede (betere) roti's.
En ik zeg al 3 reacties lang dat mijn insteek juist niet van de zondagchineesquote:De multiculturele smaak in Nederland ís onder andere de zondachinees.
Dat is op de smaak van Nederlanders afgestemd. Sterker nog, 3/4e van
het menu vind je niet in China zelf! Met dat referentiekader moet je geen
traditioneel gerecht als roti beoordelen. Is dat tegen dovemansoren gezegd
ofzo, damn gast?
Je draait in cirkeltjes en speelt je eigen speelplaat te lang af zonder echt metquote:Jij bent echt raar. Tuurlijk kan en vooral mag iemand van een andere afkomst
zo'n tent beoordelen, het slaat alleen nergens op om beoordelingscriteria te
hanteren die bij jouw eigen smaak passen, terwijl zo'n traditionele roti bijna
is zoals die hoort te zijn. Dat is alsof ik bij een Griek binnenstap en daarna
een recensie schrijf over dat de tzatziki waterig was en de kruiden
overheersten, terwijl hij dat volgens traditioneel recept heeft klaargemaakt.
Waarom heb je zo de behoefte iemand persoonlijk aan te vallen die kritiek heeft op een review van je?quote:Op zaterdag 23 juli 2011 12:22 schreef rubje het volgende:
[..]
Gaat jou geen ene flikker aan. Hoezo moet iedereen zijn cv.afgeven
als hij een stukje ervaring en mening ventileert over iets?
[..]
Nou dan maak jij je druk om niks en ik zou zeggen gooi nog
een schnitzel in de frituur,pak een groot wit bord flikker er wat
garnituur op en zeg dat je een toprestaurant werkt.
[..]
Nou nou..knap hoor.Alleen dat pakken wat je toevallig tegenkomt
om proberen een punt te maken dat geen punt is en die andere
review over Sweet Balie,daar zeg je niks over.![]()
![]()
Oh.. dus omdat iets of iemand niet in jouw belevingswereldje past
is het allemaal onzin wat daar buiten valt.![]()
tis maar goed dat je 'kok' zal wel een hulpje in de keuken zijn
die mag voorbereiden/snijden bent want voor elke andere
functie zou je te licht zijn bevonden in de maatschappij.
[..]
Zoals ik al zei: alleen vanuit je eigen belevingswereldje redeneren en dus niet
openstaan dat er andere 'smaken' zijn.
[..]
Gast..welk deel van mijn antwoorden begrijp jij niet!Ik zeg nou net dat die
hele soppige manier van presentatie/bereiding on-Surinaams is! Wat op dat
bord ligt is gewoon een vijver van drassigheid ondergesneeuwd door een
overdadigheid aan currypoeder waar menig Hindoe/PakiÍndier zo gek op is!
Dat is zelfs voor de gemiddelde Surinamer van welke afkomst ook teveel!
Je ziet het verschil tussen de eend,kip en lam niet eens! Daar gaat het om!![]()
l-e-z-en!
[..]
En ik zeg al 3 reacties lang dat mijn insteek juist niet van de zondagchinees
is en jij komt aanzetten dat het wel zo is en je bewijst niet eens waarop dat
dan gebasseerd is dan behalve dat ik een blanke ben en dus nooit in staat
kan zijn te beoordelen of het wel goed of fout is. Ik beoordeel dit soort
gerechten door te weten hoe het eruit behoort te zien,hoe het bereidt dient
te worden en welke basis ingredienten ervoor worden gebruikt en natuurlijk
hoe de smaakverhouding uiteindelijk uitvalt tussen alles. En dat is iig niet
een drassig en soppig geheel waar alles eender smaakt!
[..]
Je draait in cirkeltjes en speelt je eigen speelplaat te lang af zonder echt met
iets nieuws aan te komen zetten dat je reactie zou rechtvaardigen.![]()
In dit geval lijkt mijn 'belevingswereld' gewoon relevant hoorquote:Op zaterdag 23 juli 2011 12:22 schreef rubje het volgende:
Zoals ik al zei: alleen vanuit je eigen belevingswereldje redeneren en dus niet
openstaan dat er andere 'smaken' zijn.
Hoe weet jij dat het voor de gemiddelde Surinamer teveel is? Surinamers houden van saus (en dan geen sloot ketchup of mayoquote:Gast..welk deel van mijn antwoorden begrijp jij niet!Ik zeg nou net dat die
hele soppige manier van presentatie/bereiding on-Surinaams is! Wat op dat
bord ligt is gewoon een vijver van drassigheid ondergesneeuwd door een
overdadigheid aan currypoeder waar menig Hindoe/PakiÍndier zo gek op is!
Dat is zelfs voor de gemiddelde Surinamer van welke afkomst ook teveel!
Je ziet het verschil tussen de eend,kip en lam niet eens! Daar gaat het om!![]()
Dude, jij hebt het over de multiculturele Nederlandse smaak, ik geef je nog het voordeel van de twijfel en denk dat je het over de afhaalchinees hebt, maar welke multiculturele smaak bedoel je dan? Die van de magnetronmaaltijden van de AH? Die van pakjes Honig en Knorr?quote:En ik zeg al 3 reacties lang dat mijn insteek juist niet van de zondagchinees
is en jij komt aanzetten dat het wel zo is en je bewijst niet eens waarop dat
dan gebasseerd is dan behalve dat ik een blanke ben en dus nooit in staat
kan zijn te beoordelen of het wel goed of fout is. Ik beoordeel dit soort
gerechten door te weten hoe het eruit behoort te zien,hoe het bereidt dient
te worden en welke basis ingredienten ervoor worden gebruikt en natuurlijk
hoe de smaakverhouding uiteindelijk uitvalt tussen alles. En dat is iig niet
een drassig en soppig geheel waar alles eender smaakt!
Wat moet ik dan doen? Aantal personen dat de filialen gemiddeld te verwerken krijgt vertellen? De weekomzet? Een representatieve steekproef houden onder RoopRam bezoekers?quote:Je draait in cirkeltjes en speelt je eigen speelplaat te lang af zonder echt met
iets nieuws aan te komen zetten dat je reactie zou rechtvaardigen.![]()
Wat een ongelooflijke lulkoek echt serieus. Alsof jij weet wat *typisch* Surinaams is. Zoals je zelf al mekkert in je beginpost: naar nederlandse begrippen is te jus te kruidig en dus niet lekker blabla.quote:Op zaterdag 23 juli 2011 12:22 schreef rubje het volgende:
Gast..welk deel van mijn antwoorden begrijp jij niet!Ik zeg nou net dat die
hele soppige manier van presentatie/bereiding on-Surinaams is! Wat op dat
bord ligt is gewoon een vijver van drassigheid ondergesneeuwd door een
overdadigheid aan currypoeder waar menig Hindoe/PakiÍndier zo gek op is!
Dat is zelfs voor de gemiddelde Surinamer van welke afkomst ook teveel!
Je ziet het verschil tussen de eend,kip en lam niet eens! Daar gaat het om!![]()
[i]l-e-z-e-n
Wat een felheid weer.quote:Op maandag 5 september 2011 12:46 schreef _Lily_ het volgende:
Wat een ongelooflijke lulkoek echt serieus. Alsof jij weet wat *typisch* Surinaams is. Zoals je zelf al mekkert in je beginpost: naar nederlandse begrippen is te jus te kruidig en dus niet lekker blabla.
Het is geen Nederlands gerecht dus deal with it! Wij Surinamers vinden sterk gekruid lekker dus toets het gerecht liever aan de hand van dat culturele feitje. En bijna alle Surinamers vinden de roti van roopram ook lekker. Ikzelf ook en ik heb geen hindoestaanse achtergrond. Ik ben Surinaams en dan met een mep Chinees bloed.
Wat de *drab* betreft zoals jij het noemt:
ook dat is niet vreemd. Roti hoor je te eten met je handen en dan lekker soppen in die jus. En ik kan het verschil tussen eend, kip en lam wel proeven
hoor, misschien omdat mijn mond getraind is om kruiden, peper en dergelijke te verdragen en de jouwe niet?
quote:Op maandag 12 september 2011 14:38 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
Klopt, dus ik heb vele roti's gehad ondertussen. Niks mis mee, lijkt me..
Jawel, was lui...quote:Op maandag 12 september 2011 15:25 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
Ah, ok. Werkt die quote bij jou ook ineens niet meer
![]()
Muahahahaquote:leek mij de benaming de beste van
Rotterdam schromelijk overdreven aangezien de beste een relatief
begrip is, en als dit echt zo was Ik er ongetwijfeld wel van gehoord zou hebben
Ik zat ook al te lachen bij die uitspraakquote:Op donderdag 21 juli 2011 18:50 schreef lighted het volgende:
[..]
Hier stopte ik met lezen.
Serieus, je beoordeeld een buitenlands gerecht naar Nederlandse begrippen?
Volgens mij moet je dan juist blij zijn dat er iets niet een keer "op z'n Hollands" wordt gemaakt maar gewoon volgens traditioneel recept blijft.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |