quote:Varkens genieten in de wei
Oirschot - De varkens van boer Scheepens mochten voor het eerst naar buiten. De dieren trokken veel bekijks, terwijl ze knorden van genot.
Scheepens is op de biologische toer gegaan. Hij laat zijn Engelse Berkshire varkens samen met hun biggen buiten hun gang gaan. In het weiland zijn verscheidene koepels gebouwd waar zeugen en biggen kunnen schuilen.
Als de kleintjes groot genoeg zijn om zonder hun moeder te kunnen, gaan ze naar een stal met stro en een uitloop naar buiten.
Ik neem aan dat je een onderbouwing hebt voor dat maar een "heeeeeel klein deel" van de koeien in de wei loopt?quote:Op donderdag 14 juli 2011 06:07 schreef bijdehand het volgende:
Bij ons zie je vaak koeien in de wei, maar dat is maar een heeeeeel klein deel dat vrij rond mag lopen.
Volgens mij staan die beesten vaak in zo'n kutschuur met z'n honderden, net als varkens en kippen.quote:Op donderdag 14 juli 2011 06:31 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je een onderbouwing hebt voor dat maar een "heeeeeel klein deel" van de koeien in de wei loopt?
Want ik weet niet beter dan dat het merendeel gewoon 's zomers in de wei staat.
Tenzij je met vrij rond mag bewegen bedoelt dat ze op straat mogen lopen en deel mogen nemen aan het verkeer
Die varkens fluisteren vast heel vaak 'neeee, ik wil niet opgegeten worden'quote:Op donderdag 14 juli 2011 08:30 schreef BrandX het volgende:
Hij is wel boer, dierenarts en, niet te vergeten, varkensfluisteraar![]()
Niet zeuren! Het zijn gewoon dieren. Dan ga ja maar naar Zandbakkiestan of zo...quote:Op donderdag 14 juli 2011 07:07 schreef Keiichi het volgende:
Ik vind dit heel provocerend. Deze onreine dieren
quote:Op donderdag 14 juli 2011 08:36 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die varkens fluisteren vast heel vaak 'neeee, ik wil niet opgegeten worden'
Daarom is speenvarken ook zo lekker!quote:Op donderdag 14 juli 2011 08:36 schreef Isabeau het volgende:
Die varkens fluisteren vast heel vaak 'neeee, ik wil niet opgegeten worden'
We hebben een kenner!quote:
Obvious troll is obviousquote:Op donderdag 14 juli 2011 09:49 schreef Spatzmann het volgende:
Zoalng het vlees maar goedkoop blijft. Kom op waar hebben we het over. Het zijn maar halffabrikaten en moeten dus ook als zodanig worden behandeld....
Je getroll was al duidelijk. En als je het meent ben jij de enige minderwaardige vorm van leven.quote:Op donderdag 14 juli 2011 10:34 schreef Spatzmann het volgende:
[..]
Dit is geen troll. Dit is mijn mening. Dieren zijn een minderwaardige vorm van leven. Waarom daar rechten aangeven?
Diequote:Op donderdag 14 juli 2011 06:31 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je een onderbouwing hebt voor dat maar een "heeeeeel klein deel" van de koeien in de wei loopt?
Want ik weet niet beter dan dat het merendeel gewoon 's zomers in de wei staat.
Tenzij je met vrij rond mag bewegen bedoelt dat ze op straat mogen lopen en deel mogen nemen aan het verkeer
Met tong uit z'n bekquote:Op donderdag 14 juli 2011 10:47 schreef Gwywen het volgende:
[..]
Diesmiley is misplaatst, want:
[ afbeelding ]
koeien mogen wel degelijk deelnemen aan het verkeer.
Dat vind ik dan wel weer top. Deze varkens hebben wel een goed leven gehad.quote:Op donderdag 14 juli 2011 11:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Hier in huize piet eten we Livar varkensvlees
En scharrel Iberico
Worden die in de Herfst ook vetgemest en geslacht of is het alleen voor de leuk?quote:Op donderdag 14 juli 2011 11:38 schreef Miss_Isis het volgende:
Ha, bij die man hebben wij ook onze twee varkentjes gekocht! Die trouwens ook heerlijk buiten rond crossen door de wei elke dag
Leuk om te zien dat hun moeders nu ook van de buitenlucht mogen genieten
Dat zou ik ook wel willen, niet alleen de behandeling, ook de smaak is vele malen beter.quote:Op donderdag 14 juli 2011 11:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Hier in huize piet eten we Livar varkensvlees
En scharrel Iberico
Deze twee zijn nu nog voor de leuk, en met ingang van het nieuwe jaar zijn ze voor de fok. De biggetjes worden dan grotendeels verkocht (is het plan iig) en een paar (ik denk niet meer dan 2 of 3) kunnen we zelf opfokken voor de slacht in november 2012.quote:Op donderdag 14 juli 2011 11:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
[..]
Worden die in de Herfst ook vetgemest en geslacht of is het alleen voor de leuk?
Klopt, de smaak was een zeer belangrijke reden over te stappen. Ik ben al jaren niet te spreken over de smaak van het gewone varkensvlees.quote:Op donderdag 14 juli 2011 11:53 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Dat zou ik ook wel willen, niet alleen de behandeling, ook de smaak is vele malen beter.
Later als ik groot ben!..
Het verkopen kan nog lastig worden, de handel in en het houden van varkens is in NL zeer streng geregeld, en geloof zelfs dat jij als particulier nu al in de overtreding bent. Weet dat echter niet zeker. Als je ze wilt laten slachten moet je wel de weg weten.quote:Op donderdag 14 juli 2011 11:59 schreef Miss_Isis het volgende:
[..]
Deze twee zijn nu nog voor de leuk, en met ingang van het nieuwe jaar zijn ze voor de fok. De biggetjes worden dan grotendeels verkocht (is het plan iig) en een paar (ik denk niet meer dan 2 of 3) kunnen we zelf opfokken voor de slacht in november 2012.
Voor mij de ultieme vorm van het aangename (snoezige baby biggetjes!) combineren met het andere aangename (heerlijke karbonaadjes en speklapjes
)
quote:The “magic” is called Secreto Ibérico, (Iberian Secret), and I am licking my fingers at the memory alone. Everyone knows that the Spanish love their pork. They have awesome pork products. I pity the pork abstainers on holiday in Spain. Of all the Spanish, the Extremeños know pork the best. The Secreto Ibérico is a cut of pork that I believe could only come from the famed Spanish pigs raised in the wooded hills of Extremadura.
What is it? It is a highly-marbled cut from behind the shoulder blade. Highly-marbled, so all you anti-fattists out there can stop reading. Herein lies the glory. Seared pork fat. Secreto Ibérico is cooked over a hot flame and through the power of science, the outer surface turns crispy while the inside stays moist and flavorful. Cut up and consumed with mass quantities of french fries cooked in olive oil, it is heaven. Or a heart attack, depending on your genetic makeup. Cost? No idea! It was worth whatever we paid!
Heb zaterdag wangetjes van iberico gegeten, waren goddelijk.quote:
*kwijl* In NL niet zo makkelijk te krijgen, of schreeuwend duur.. In de Extremadura daarentegen...quote:Op donderdag 14 juli 2011 12:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb zaterdag wangetjes van iberico gegeten, waren goddelijk.
Nee hoor, geen overtreding. Je moet je alleen laten registreren als varkenshouder, en zo staan we ook geregistreerd. Je krijgt dan een UBN en alles. Dit hebben we trouwens ook nodig voor de geitjes en schapen die we hebben. Alles is heel strikt gereguleerd, een varkenshouder zal je ook nooit biggen verkopen als je geen UBN hebt. Je kan dan niet eens de vervoersdocumenten en zo aanvragen die je nodig hebt. We staan nu geregistreerd als hobby houder van varkens, dit betekend dat je niet meer dan 4 volwassen varkens mag hebben. Deze mogen dan wel biggen krijgen, want onder de 25 kilo tellen ze niet als volwassen varken. De verkoop wordt dan wel lastig, dit mag dan geloof ik alleen aan andere hobby houders.quote:Op donderdag 14 juli 2011 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het verkopen kan nog lastig worden, de handel in en het houden van varkens is in NL zeer streng geregeld, en geloof zelfs dat jij als particulier nu al in de overtreding bent. Weet dat echter niet zeker. Als je ze wilt laten slachten moet je wel de weg weten.
Ik had ze bij de Hanos gekocht, weet niet meer wat het koste, maar was iedere cent waard.quote:Op donderdag 14 juli 2011 12:13 schreef Perrin het volgende:
[..]
*kwijl* In NL niet zo makkelijk te krijgen, of schreeuwend duur.. In de Extremadura daarentegen...
Ook is de meerwaarde van grasmelk gering. Als je daar namelijk boerenkaas van wilt maken dan komt de VWA elke week langs om de breedte van de voegen tussen de tegeltjes te controleren, op kosten van de kaasmaker. Zodat het duurder is dan een ambachtelijke kaas die uit de Auvernge is ingevlogen en de grootindustriele kaasmakers er geen concurrent aan hebben.quote:Op donderdag 14 juli 2011 09:39 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Niet alle koeien mogen in de lente de wei in. Steeds meer boeren houden de koeien binnen omdat dit kosten (tijd) kan besparen. Zo hoef je ze niet meer uit de wei te halen wanneer het tijd is om te melken en misschien dat het ook scheelt aan land dat je dan weer anders kan gebruiken.
Dat doen ongelukkige varkens niet. Maar jouw smaak is waarschijnlijk al verpest.quote:Op donderdag 14 juli 2011 12:22 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Laat die stinkende smerige rotvarkens maar lekker in de stal. Ze hoeven niet gelukkig te zijn, als ze maar lekker smaken.
Jij hebt duidelijk nooit een stuk Livar of biologische Iberico gegeten. Je moesje koopt alleen bij de AH?quote:Op donderdag 14 juli 2011 12:22 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Laat die stinkende smerige rotvarkens maar lekker in de stal. Ze hoeven niet gelukkig te zijn, als ze maar lekker smaken.
Nog zo eentjequote:Op donderdag 14 juli 2011 12:48 schreef Spatzmann het volgende:
[..]
Ze smaken nog steeds prima. Natuurlijk kan het beter. Maar voor het dagelijks stukje vlees goed genoeg. Minder lekker vlees > geen vlees.
dat vind ik van jou ook, ook maar slachten dan?quote:Op donderdag 14 juli 2011 10:34 schreef Spatzmann het volgende:
[..]
Dit is geen troll. Dit is mijn mening. Dieren zijn een minderwaardige vorm van leven. Waarom daar rechten aangeven?
Koeien binnenhouden heeft dan wel weer tot gevolg dat er meer tijd gaat zitten in het maaien van gras en het voeren van koeien. Wat meespeelt is dat bedrijven groter worden, zodat er niet genoeg grond is om de koeien buiten te laten lopen, of de grond ligt op afstand.quote:Op donderdag 14 juli 2011 09:39 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Niet alle koeien mogen in de lente de wei in. Steeds meer boeren houden de koeien binnen omdat dit kosten (tijd) kan besparen. Zo hoef je ze niet meer uit de wei te halen wanneer het tijd is om te melken en misschien dat het ook scheelt aan land dat je dan weer anders kan gebruiken.
5 tot 10% van alle koeien komt buiten, de rest niet...quote:Op donderdag 14 juli 2011 06:31 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je een onderbouwing hebt voor dat maar een "heeeeeel klein deel" van de koeien in de wei loopt?
Want ik weet niet beter dan dat het merendeel gewoon 's zomers in de wei staat.
Tenzij je met vrij rond mag bewegen bedoelt dat ze op straat mogen lopen en deel mogen nemen aan het verkeer
Bij melkkoeien ligt het rond de 75-80% momenteel.quote:Op donderdag 14 juli 2011 14:19 schreef erodome het volgende:
[..]
5 tot 10% van alle koeien komt buiten, de rest niet...
Bron?quote:Op donderdag 14 juli 2011 14:19 schreef erodome het volgende:
[..]
5 tot 10% van alle koeien komt buiten, de rest niet...
Bij melkkoeien is het idd wat hoger, de vleeskoeien komen bijna geen van allen buiten.quote:Op donderdag 14 juli 2011 14:20 schreef freako het volgende:
[..]
Bij melkkoeien ligt het rond de 75-80% momenteel.
Het is logisch natuurlijk dat koeien in de winter op stal staan, dat is al eeuwen zo. Koeien zijn te stom om sneeuw weg te schuiven en het gras er onder te eten. Ze blijven gewoon staan.quote:Op donderdag 14 juli 2011 14:24 schreef erodome het volgende:
[..]
Bij melkkoeien is het idd wat hoger, de vleeskoeien komen bijna geen van allen buiten.
Oh, en het geld vooral in de zomer die 75/80%, in de winter staan ze bijna allemaal binnen en zo'n 20% van het melkvee komt nooit buiten
Nee hoor, dat kunnen ze prima, maar een buiten/binnen oplossing vinden ze het fijnste, dus kunnen schuilen wanneer ze dat willen, maar ook buiten wanneer ze het willen.quote:Op donderdag 14 juli 2011 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is logisch natuurlijk dat koeien in de winter op stal staan, dat is al eeuwen zo. Koeien zijn te stom om sneeuw weg te schuiven en het gras er onder te eten. Ze blijven gewoon staan.
Ik ben met je eens dat er ook vlees moet zijn voor bijstandsmoeders en andere betreurenswaardigen. Maar ik denk dat beleid gericht op meer biologische varkenshouderij leidt tot goedkoper biologisch vlees en daardoor meer waar voor je geld.quote:Op donderdag 14 juli 2011 12:48 schreef Spatzmann het volgende:
[..]
Ze smaken nog steeds prima. Natuurlijk kan het beter. Maar voor het dagelijks stukje vlees goed genoeg. Minder lekker vlees > geen vlees.
Biologisch vlees is beter omdat het duurder is. Denk daar maar eens overna.quote:Op donderdag 14 juli 2011 14:31 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik ben met je eens dat er ook vlees moet zijn voor bijstandsmoeders en andere betreurenswaardigen. Maar ik denk dat beleid gericht op meer biologische varkenshouderij leidt tot goedkoper biologisch vlees en daardoor meer waar voor je geld.
Toen piet een klein pietje was in de jaren 60 had mijn pa een goede baan, we stookten alleen in de woonkamer, in de winter stonden de bloemen op de dekens. We dronken thee of ranja, of gewoon water, geen cola. Vakantie was kamperen op de fiets, pietje zat achterop.quote:Op donderdag 14 juli 2011 14:31 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik ben met je eens dat er ook vlees moet zijn voor bijstandsmoeders en andere betreurenswaardigen. Maar ik denk dat beleid gericht op meer biologische varkenshouderij leidt tot goedkoper biologisch vlees en daardoor meer waar voor je geld.
Biologisch vlees van goede kwaliteit is gewoon ronduit lekkerder.quote:Op donderdag 14 juli 2011 14:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Biologisch vlees is beter omdat het duurder is. Denk daar maar eens overna.
Laatst nog een weddenschap met mijn vriendin verloren, die zei dat niet alleen schapen maar ook koeien worden geschoren, en ik verklaarde haar voor gekquote:Op donderdag 14 juli 2011 14:29 schreef erodome het volgende:
Is wel leuk net voor de winter trouwens, dan is het tijd voor koeien scheren(anders krijgen ze het te warm binnen), dat vinden ze altijd erg lekker dat scheren
Jups. Agreed.quote:Op donderdag 14 juli 2011 14:36 schreef erodome het volgende:
[..]
Biologisch vlees van goede kwaliteit is gewoon ronduit lekkerder.
Grinnik, dat is idd een verloren weddenschapquote:Op donderdag 14 juli 2011 14:36 schreef Perrin het volgende:
[..]
Laatst nog een weddenschap met mijn vriendin verloren, die zei dat niet alleen schapen maar ook koeien worden geschoren, en ik verklaarde haar voor gek
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |