Mja als je wilt verhuizen wil je verhuizen. Op landelijk niveau gaat dat gewoon gebeuren. Voor de meesten gaat het ook enkel om een fictief verlies, en is het een kwestie can de acceptatiefases doorlopen.quote:Op donderdag 14 juli 2011 17:03 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Alleen als ze dan zelf een andere bakkerij terug kunnen kopen EN erop vooruit gaan. Anders kun je beter blijven zitten waar je zit.
Beter 1 bakkerij in de hand, dan 10 in de lucht.![]()
2008: Kut de economie gaat kutquote:Op donderdag 14 juli 2011 17:07 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Mja als je wilt verhuizen wil je verhuizen. Op landelijk niveau gaat dat gewoon gebeuren. Voor de meesten gaat het ook enkel om een fictief verlies, en is het een kwestie can de acceptatiefases doorlopen.
Tuurlijk het kost tijd. Eerst gaan mensen uitstellen. Hopen dat het rap beter gaat.quote:Op donderdag 14 juli 2011 17:09 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
2008: Kut de economie gaat kut
2009: Ja kut
2010: God, wat gaat het kut
2011: Het gaat nog steeds kut
Zoiets?
Hoe lang zou het duren? 5 jaar, 8 jaar, 10 jaar, 15 jaar?quote:Op donderdag 14 juli 2011 17:12 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Tuurlijk het kost tijd. Eerst gaan mensen uitstellen. Hopen dat het rap beter gaat.
Er zijn trouwens al genoeg mensen die hun al dan niet fictieve verlies nemen. Voor de massa kost het wat meer tijd.
2007 is voorbij...quote:Op donderdag 14 juli 2011 16:57 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Koper maakt de prijs niet
Klopt, 1990 ookquote:
Volgens mij beiden, zowel koper als verkoper moeten tevreden zijn. Anders krijg je zoals nu geen transacties....quote:Op donderdag 14 juli 2011 17:35 schreef Terrorizer het volgende:
Koper bepaald inderdaad niet de vraagprijs, maar wel de marktprijs.
(voor een deel dan)
'Een van de huizen in het stadje is voor slechts 10.000 pond (omgerekend 11.350 euro) verkocht'quote:Op donderdag 14 juli 2011 19:14 schreef michaelmoore het volgende:
Is dat een idee voor onze corporaties om van die overtollige woningen af te komen
http://www.telegraaf.nl/b(...)_.html?sn=buitenland
Hmm, straks op de terugweg maar even een bakje feta met olijfjes kopen voor bij de wijn vanavond...quote:AMSTERDAM - Nederlandse huizenbezitters profiteren van de nijpende financiële situatie in Griekenland.
Een aantal hypotheekverstrekkers heeft de afgelopen dagen de hypotheekrente verlaagd en de verwachting is dat grotere banken dat voorbeeld zullen volgen, schrijft De Telegraaf vrijdag.
De hypotheekvertrekkers haken hiermee in op de voortgaande daling van de rente op de Nederlandse kapitaalmarkt.
De afgelopen tijd zijn beleggers door de onrust rond de euro uit de Griekse en Italiaanse obligaties gestapt en hebben die verruild voor de veiligere Duitse, Zweedse en Nederlandse obligaties.
Profiteren
Die ontwikkeling drukt de rente op de kapitaalmarkt, zegt hoogleraar monetaire economie Ivo Arnold van Nyenrode in de krant. "Het is een logisch gevolg dat vervolgens ook de hypotheekrente daalt. Het is vreemd dat de huizenbezitters in ons land profiteren van de Griekse toestanden, maar zo werken de financiële markten nu eenmaal."
Hypotheekverstrekkers als Syntrus Achmea, Florius en BNP gaan de tarieven met een paar procentpunten verlagen. Het gaat om een daling van ongeveer 0,1 procent bij hypotheekrentes met een looptijd van vijf, tien en vijftien jaar.
Concurrentie
De Nederlandse Mededingingsautoriteit juicht de ontwikkeling toe. "Als de tarieven omlaag gaan, nodigt dit uit tot meer concurrentie op de hypotheekmarkt. Huizenbezitters doen er dan ook goed aan om te shoppen", zegt een woordvoerder in de krant.
Dan gaat dus de rente weer omhoogquote:Op vrijdag 15 juli 2011 07:59 schreef Whuzz het volgende:
Huizenbezitter profiteert van griekse ellende
[..]
Hmm, straks op de terugweg maar even een bakje feta met olijfjes kopen voor bij de wijn vanavond...
Nee man je weet toch wel dat ze huurlullo's dan nog meer gaan uitpersen. Dat zien we ook al hier in NL gebeuren.quote:Op vrijdag 15 juli 2011 08:33 schreef VirtualMemory het volgende:
Als straks het systeem crashed.... gaan ze de schuldenslaven dan samendrijven in werkkampen om hun schulden m.b.v. dwangarbeid af te lossen?
nee als de euro crashed, dan kun je met een ons goud een huis kopenquote:Op vrijdag 15 juli 2011 08:33 schreef VirtualMemory het volgende:
Als straks het systeem crashed.... gaan ze de schuldenslaven dan samendrijven in werkkampen om hun schulden m.b.v. dwangarbeid af te lossen?
Normaal gesproken 7 jaar. Je kent het gezegde: 7 magere jaren, 7 vette jaren... Maar zoals nu heb ik mijn twijfels of dat echt gaat gebeurenquote:Op donderdag 14 juli 2011 17:13 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Hoe lang zou het duren? 5 jaar, 8 jaar, 10 jaar, 15 jaar?
Vertel het ons nostradamus
Nee daar zorgen de Europese regeringsleiders wel voor door ons in financiële slavernij te storten. Maar ik ben blij dat de huizenkopers nog enkele kruimels krijgen toegeworpen.quote:
In Spanje zeker. Mooi dat de overheden nu vrijwel niet verder kunnen stimuleren. De rit naar beneden kan gaan beginnen.quote:Op vrijdag 15 juli 2011 08:32 schreef meth77 het volgende:
Maar de griekse huizen en spaanse huizen worden nog goedkoper en banken komen nog meer in de problemen
De lagere rente op Nederlandse en Duitse staatsobligaties is een direct gevolg van de vlucht van kapitaal uit de meer en meer risicovol geachtte staatsobligaties van de piigs en in mindere mate de normale effecten en obligatiemarkt.quote:Op vrijdag 15 juli 2011 10:03 schreef Boris_Karloff het volgende:
Maar ik ben blij dat de huizenkopers nog enkele kruimels krijgen toegeworpen.
Waar waren de 7 magere jaren in de jaren 90?quote:Op vrijdag 15 juli 2011 08:46 schreef antfukker het volgende:
[..]
Normaal gesproken 7 jaar. Je kent het gezegde: 7 magere jaren, 7 vette jaren... Maar zoals nu heb ik mijn twijfels of dat echt gaat gebeuren
De krimpende arbeidsmarkt is een veel grotere bedreiging voor de middenlange termijn maar die zorgt er wel voor dat het werkeloosheidsspook in de kast blijftquote:Op vrijdag 15 juli 2011 11:52 schreef Hanoying het volgende:
[..]
De lagere rente op Nederlandse en Duitse staatsobligaties is een direct gevolg van de vlucht van kapitaal uit de meer en meer risicovol geachtte staatsobligaties van de piigs en in mindere mate de normale effecten en obligatiemarkt.
Dat is op korte termijn voor Nederland leuk, we lenen immers goedkoper, maar op langere termijn is dat ontzettend schadelijk. Het is immers duidelijk dat de rekening van het feit dat de zuidelijke landen door het putje gaan uiteindelijk grotendeels bij de noordelijke landen komt te liggen. De Nederlandse schuldenpositie verslechtert voorlopig alleen nog maar verder en dit zal op termijn ook zijn weerslag vinden op de door de markt verwachtte rente.
Het grappige is dat de huizenmarkt er zowel bij voortdurende crisis als bij economisch herstel niet goed voor staat.
* Bij voortdurende crisis is er onvoldoende vertrouwen in de markt om grote schulden aan te gaan, blijven banken terughoudend in het verstrekken van krediet en hangt het scenario van oplopende werkloosheid dat we tot nog toe gemist hebben nog als een zwaard van damocles boven de markt.
* Bij economisch herstel en verdampende begrotingstekorten zal het kapitaal dat zijn toevlucht zocht in veilige staatsobligaties weer naar meer renderende investeringen zoeken waardoor de rente oploopt en de financieerbaarheid van huizen direct sterk afneemt.
De middellange termijn van de huizenmarkt is niet positief. In het beste geval zie je een klein hikje als gevolg van de verlaagde overdrachtsbelasting maar de seinen staan nog steeds op rood.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |