abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_99543390
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:58 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Thanks! En hoe kom ik aan die heerlijke ingredienten voor spare-ribs, vleugeltjes, lambsracks etc :D
Ik weet niet eens wat een rub is bijvoorbeeld :X
mijn favoriete spare ribs (sweet asian ribs van de bbq pit boys)

Marinade:
1 deel hoy sin saus
1 deel oestersaus
1 deel zoete ketjap
knoflook naar smaak (fijn gesneden)
paar theelepels cayenne peper

ribben los snijden van elkaar en een uurtje of 2 in de marinade laten zwemmen (niet overnachten)

ribben boven indirect vuur garen (uur of 4-5) elk half uur omdraaien en van plaats wisselen om ze gelijk matige te garen.

na het omdraaien insmeren met een mengsel van honing en zoete soja saus.
voor dat mengsel moet je even kijken en proeven wat je lekker vind, ik gooi er zelf behoorlijk wat honing in, dan is het wat dikker.

ff op youtube kijken naar de bbq pit boys voor veel lekkere (en ook minder lekkere) bbq gerechten.

Voor mijn vleugels heb ik 2 recepten de makkelijke

lekkere kruiden

de niet uit een pakje variant (surinaamse kip):
black soy (2-3 koppen)
laos (paar theelepels)
knoflook (teentje of 4)
2 mdme jeanettes
suiker (2 eetlepels)
zoete soja saus (half kopje)
zoute soja saus (half kopje)
zonnebloem olie (flinke scheut)
gember (stukje van een cm of 3)
zout

alles in de blender en de marinade en de kip een nachtje laten kennismaken.
op indirect vuur uurtje of 2 regelmatig keren.

overigens vergeet je druipbakjes niet.....aangebakken marinade is echt tering zooi om op te ruimen naderhand
suck my asshole taco bender
  zondag 17 juli 2011 @ 04:29:04 #27
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_99569907


zzzzz
  zondag 17 juli 2011 @ 13:18:23 #28
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99575634
quote:
14s.gif Op zondag 17 juli 2011 04:29 schreef AMAR420 het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er erg goed uit!
Heb je alleen die seasoning gebruikt of er verder ook nog iets mee gedaan?

Ik ken overigens wel deze, zou die heel anders zijn qua smaak?
  zondag 17 juli 2011 @ 16:58:52 #29
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_99582759
Weet ik niet,maar waarschijnlijk, jij hebt een thaise Marinade ik heb het over de Chinese Char Siu bbq. Je kan er extra knoflook en soyasaus bijdoen.
zzzzz
pi_99839800
Yes! Heb gisteren een weber besteld via mijn t-mobile punten. Niet de allermooiste maar voor mij prima om te beginnen. Ben echt een fan van BBQ, altijd tijdens de vakanties ga ik hiermee aan de slag.

Nu krijg ik zo'n brikketset, handig? Welke onderdelen van Weber raden jullie nog meer aan om te kopen?
pi_99842817
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 15:45 schreef stoeltafel het volgende:
Nu krijg ik zo'n brikketset, handig?
Wat voor set?

Wat je niet moet kopen zijn de briketten van weber zelf, die long lasting. Die zijn niet zo goed, beter kun je, om het makkelijk te houden, fireup kokosbriketten uit het tuincentrum slepen. (er zijn betere alternatieven, maar dan hebben we het over briketten welke je bij slechts een paar punten in ons land kan halen, niet geheel praktisch voor ene middagje gezellig grillen)

Wat je wel moet halen is een starter. Ook zelf te maken, maar waarom zou je. Het si een ronde "buis" waarin je kolen doet om ze dan vanaf onder aan te steken. In 20-30 minuten prima brandende kolen en dan gaan met die banaan.

Kijk ook eens op bbqforum.nl, voor het echt serieuze werk...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_99867275
Zon starterset krijg ik gelukkig. Nu opzoek naar mooie tangen enzo
pi_99871315
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 05:38 schreef stoeltafel het volgende:
Zon starterset krijg ik gelukkig. Nu opzoek naar mooie tangen enzo
Qua tangen e.d. zou ik me niet blindstaren op weber. Hun BBQ's zijn prima, hun service en garantie super, maar de rest is mijns inziens veel te duur voor wat je krijgt.
Neem als voorbeeld een kernthermometer. Die verkopen ze ook, maar voor nog geen 7 euro heb je bij de ikea een pracht van een thermometer. Scheelt je wel een kleine euro of 40? Tenzij je per se draadloos wil hebben, dan moet je de ikea voorbij gaan. Tangen net zo, veel goedkoper te krijgen en minstens net zo goed...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_99950343
Prima om te zien alleen krijg ik de onderdelen gratis. Heb trouwens al een kernthermometer.
Maar heb goed nieuws want de Weber is net al bezorgd, echt lekker snel.
pi_100069305
Vandaag me eerste echte BBQ recept gemaakt, MOINK Balls







Nomnom!
pi_100101011
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2011 23:20 schreef stoeltafel het volgende:
Vandaag me eerste echte BBQ recept gemaakt, MOINK Balls

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Nomnom!
Lekker zijn ze he? Vandaag 2 kg ribs 6 uur op de smoker gehad, wederom niet te versmaden... :9~
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_100111989
Morgen een bbq met vrienden, wel gezellig maar bbq technisch niet echt interessant :P
Een paar uur kloten doe ik lekker in mijn eentje, een hoop mensen snappen er niks van als je 6 uur bezig ben met de Weber :')
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zaterdag 30 juli 2011 @ 00:40:07 #38
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100112379
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 00:27 schreef junkiexp het volgende:
Morgen een bbq met vrienden, wel gezellig maar bbq technisch niet echt interessant :P
Een paar uur kloten doe ik lekker in mijn eentje, een hoop mensen snappen er niks van als je 6 uur bezig ben met de Weber :')
Tja, die zijn gewend dat ze een kwartier na het aansteken hun rauwe maar roetzwarte speklapjes naar binnen kunnen werken en ze maken van spekfakkels ook daadwerkelijk fakkels.
pi_100113411
De balls waren super! Paar uurtjes 3ribs in de rub gezet. Wil ze morgen bbqen alleen ze passen er niet alle drie op omdat mijn smokey joe te klein is.

En heb niet zoveel tijd, denk max 3 uurtjes, is dit wel te doen?
  zaterdag 30 juli 2011 @ 01:55:36 #40
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100115193
Die ribs hoeven natuurlijk niet perse op het rooster te liggen, ik heb weleen gezien dat je ze ook vertikaal kan roosteren door ze in een rekje te plaatsen.
pi_100117769
Dat is zeker een optie maar bedoel meer of ik binnen twee uur lekkere ribs kan maken? Heb dit weekend weinig tijd. De rub zit er straks 20 uur op alleen het grillen kan max 2/3 uur. Wil 2 uur indirect grillen en dan nog 30min met honing/ketjap
pi_100117784
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 16:59 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Wat voor set?

Wat je niet moet kopen zijn de briketten van weber zelf, die long lasting. Die zijn niet zo goed, beter kun je, om het makkelijk te houden, fireup kokosbriketten uit het tuincentrum slepen. (er zijn betere alternatieven, maar dan hebben we het over briketten welke je bij slechts een paar punten in ons land kan halen, niet geheel praktisch voor ene middagje gezellig grillen)

Wat je wel moet halen is een starter. Ook zelf te maken, maar waarom zou je. Het si een ronde "buis" waarin je kolen doet om ze dan vanaf onder aan te steken. In 20-30 minuten prima brandende kolen en dan gaan met die banaan.

Kijk ook eens op bbqforum.nl, voor het echt serieuze werk...
Waarom zijn die briketten zo slecht van weber? Had deze week eerst een goede zak van een b merk en dat was niks. Ging moeilijk aan, vieze geur. Hierna de long premium van weber en dat ging veel beter. Maar heb weinig vergelijkingsmateriaal.

De briketten die jij aan geeft ga ik nog bestellen. Volgende week krijg ik zoveel moois voor me verjaardag.
  zaterdag 30 juli 2011 @ 09:52:56 #43
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100118398
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 08:41 schreef stoeltafel het volgende:
Dat is zeker een optie maar bedoel meer of ik binnen twee uur lekkere ribs kan maken? Heb dit weekend weinig tijd. De rub zit er straks 20 uur op alleen het grillen kan max 2/3 uur. Wil 2 uur indirect grillen en dan nog 30min met honing/ketjap
Kun je ze niet eventueel stapelen met een rekje ertussen?
pi_100119330
Goede tip! Dat moet wel lukken alleen waar haal ik zon rekje in de stad??
pi_100121751
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 00:40 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Tja, die zijn gewend dat ze een kwartier na het aansteken hun rauwe maar roetzwarte speklapjes naar binnen kunnen werken en ze maken van spekfakkels ook daadwerkelijk fakkels.
Klopt, die snappen er echt niks van.
Tot ze ribs proeven die 3 uur op de bbq hebben geleden, dan snappen ze het opeens prima ;)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_100121752
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 10:49 schreef stoeltafel het volgende:
Goede tip! Dat moet wel lukken alleen waar haal ik zon rekje in de stad??
Bij de Gamma hier in de stad hebben ze een behoorlijk Weber assortiment, misschien hebben ze daar ook de rekjes ?
Welke stad gaat het over ?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zaterdag 30 juli 2011 @ 13:56:40 #47
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100123751
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 10:49 schreef stoeltafel het volgende:
Goede tip! Dat moet wel lukken alleen waar haal ik zon rekje in de stad??
Xenos.. daar heb je ook rekjes voor geroosterd brood, om het te serveren, maar goed, da's metaal en dat kan dus ook prima op de BBQ lijkt me.

Ik ga maandag of dinsdag weer eens naar m'n ouders toe dus dat wordt waarschijnlijk weer BBQ'en.
Nu hebben zij alleen een erg simpele gietijzeren BBQ van de Blokker (¤10) en dat ding kent maar 2 standen, gloeiend heet en witheet en een deksel zit er ook niet bij.
Wat zijn nou lekkere gerechten die daar op kunnen?
Of blijft het toch bij sateetjes en een gemarineerd varkenslapje?

MOINK balls en wilde sockeyezalm in een marinade van rum en bruine suiker zit er in elk geval niet in, geen deksel om de BBQ als (rook)oven te gebruiken en indirect BBQ'en zit er ook niet in door de vorm.


[ Bericht 19% gewijzigd door SiGNe op 31-07-2011 13:21:13 ]
pi_100124050
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 12:45 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Bij de Gamma hier in de stad hebben ze een behoorlijk Weber assortiment, misschien hebben ze daar ook de rekjes ?
Welke stad gaat het over ?
Apeldoorn
  zondag 31 juli 2011 @ 11:25:27 #49
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_100151459
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 13:56 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Xenos.. daar heb je ook rekjes voor geroosterd brood, om het te serveren, maar goed, da's metaal en dat kan dus ook prima op de BBQ lijkt me.

Ik ga maandag of dinsdag weer eens naar m'n ouders toe dus dat wordt waarschijnlijk weer BBQ'en.
Nu hebben zij alleen een erg simpele gietijzeren BBQ van de Blokker (¤10) en dat ding kent maar 2 standen, gloeiend heet en witheet en een deksel zit er ook niet bij.
Wat zijn nou lekkere gerechten die daar op kunnen?
Of blijft het toch bij sateetjes en een gemarineerd varkenslapje?

MOINK balls en wilde sockeyzalm in een marinade van rum en bruine suiker zit er in elk geval niet in, geen deksel om de BBQ als (rook)oven te gebruiken en indirect BBQ'en zit er ook niet in door de vorm.
[ afbeelding ]
Op die BBQ kun je ideaal grillen. Dus ik zeg steaks! En probeer dan eens een keer longhaas oid. Je gooit er wat zout en peper op. Zorgt dat die BBQ loeihete is en dan 2 minuutjes per kant. In de alufolie voor 10 minuten en klaar. Courgette plakken met olijfolie een klein minuutje per kant op de BBQ en klaar.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_100177405
Wat is het nu van folie na de bbq?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')