Je geeft dezelfde link die ik ook al had gegevenquote:Op vrijdag 6 april 2012 18:32 schreef macferret het volgende:
geen ervaring, maar ding werkt goed, handig voor koud roken van oa zalm, kaas, zout, koflook etc
een maatje van me heeft hem getest
http://www.bbq-nl.com/2009/12/proq-cold-smoke-generator.html
Ik heb zo'n ding. Ik ben er erg tevreden over. Super makkelijk in gebruik.quote:Op vrijdag 6 april 2012 12:20 schreef The_stranger het volgende:
Na helaas een druk winterseizoen maar dan niet op het gebied van de BBQ, gaat de WSM volgende week weer aan het roken. Klassiek met spareribs als begin, weer even "inkomen", maar voor de zomer om is zijn er hele weilanden aan vee op mijn WSM verschenen...
Heeft iemand trouwens ervaring met een cold smoke generator?
Oooooohquote:Op zaterdag 21 april 2012 20:22 schreef Bortecinem het volgende:
Family BBQ.
Spiesjes & Kofte
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Niet doen! Leg gewoon je kooltjes aan een kant en je vlees aan de andere kant, dus niet direct boven je vuur. Deksel dicht houden zodat het warm wordt in de bol (want: if you're looking, you ain't cooking) en je zult merken dat je vlees al meteen een stuk sappiger en smaakvoller blijft. Luchtgaten op de deksel altijd open houden en de temp regelen met de 'bottom vents'. Smakelijk!quote:Op maandag 30 april 2012 11:43 schreef DinoPK het volgende:
Vanavond lekker even uitproberen op een gewone crematiewijze
Lekker! Recepten zijn welkom!quote:Op zaterdag 21 april 2012 20:22 schreef Bortecinem het volgende:
Family BBQ.
Spiesjes & Kofte
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Haha cremeren bedoelde ik meer als een 'eenvoudig' vleesfestijn, geen moeilijke recepten; bierkip wilde ik wel even maken, maar de ah vroeg 11 euro voor een klein kippetje, er moet wel een blik in zijn hol kunnen! Een ander keertje dan maar, nu gewoon wat eenvoudig vlees gegrild.quote:Op maandag 30 april 2012 12:00 schreef Coelho het volgende:
[..]
Niet doen! Leg gewoon je kooltjes aan een kant en je vlees aan de andere kant, dus niet direct boven je vuur. Deksel dicht houden zodat het warm wordt in de bol (want: if you're looking, you ain't cooking) en je zult merken dat je vlees al meteen een stuk sappiger en smaakvoller blijft. Luchtgaten op de deksel altijd open houden en de temp regelen met de 'bottom vents'. Smakelijk!
Haha, sorry dat ik je verkeerd begreep. Te veel mensen in mijn omgeving gezien die een Weber kochten en vervolgens zonder deksel satétjes stonden te verbranden boven direct vuur. En vervolgens klagen dat Weber gehyped was...quote:Op maandag 30 april 2012 23:25 schreef DinoPK het volgende:
[..]
Haha cremeren bedoelde ik meer als een 'eenvoudig' vleesfestijn, geen moeilijke recepten; bierkip wilde ik wel even maken, maar de ah vroeg 11 euro voor een klein kippetje, er moet wel een blik in zijn hol kunnen! Een ander keertje dan maar, nu gewoon wat eenvoudig vlees gegrild.
Ik moet zeggen... Een erg prettige bbq, lekker robuust en groot, maar ik kreeg het ding helaas niet echt warm. Wellicht te weinig bricketten gebruikt, briketten te vroeg uit de starter gehaald en te koud begonnen? Ik weet het niet, dat wordt nog even goed oefenen. Zo goed als alles indirect gedaan, tjah het is uiteindelijk allemaal gelukt maar geduld heb je daar dan wel voor nodig zeg (160 tot 170 graden max, hoger kreeg ik het bbqtje niet, aan het eind bleef het hangen rond de 140..). Volgende keer doe ik geen water meer in de lekbak, droog wordt je vlees niet maar wellicht houdt het de temperatuur ook wat tegen?
Bord of een plaat hout eronder leggen?quote:Op dinsdag 1 mei 2012 12:24 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb even een vraag over de plek waar je je bbq hebt staan. Mijn nieuwe tuin is bijna af en ik heb nu alleen nog een smokey joe. Nu wil ik eigenlijk niet dat mijn tegels zwart worden door briketten enz die afgeven op de tegels. Hoe erg geven briketten af op tegels, en is dat altijd weg te halen? Of hebben jullie speciale dingen voor onder jullie bbq?
Huh? Een smokey joe heeft geen gaten ondering. Hoe krijg jij dan briketten op je tegels? Ze gaan hier direct in de starter zonder de grond te raken...quote:Op dinsdag 1 mei 2012 12:24 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb even een vraag over de plek waar je je bbq hebt staan. Mijn nieuwe tuin is bijna af en ik heb nu alleen nog een smokey joe. Nu wil ik eigenlijk niet dat mijn tegels zwart worden door briketten enz die afgeven op de tegels. Hoe erg geven briketten af op tegels, en is dat altijd weg te halen? Of hebben jullie speciale dingen voor onder jullie bbq?
Je hebt altijd toch wel kans dat er een brikett uit valt ofzo. Ik vroeg me af of je dat van je tegels af kunt krijgen of niet.quote:Op dinsdag 1 mei 2012 13:24 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Huh? Een smokey joe heeft geen gaten ondering. Hoe krijg jij dan briketten op je tegels? Ze gaan hier direct in de starter zonder de grond te raken...
Zeer goede keuze, ik heb diezelfde 2 jaar geleden van vriendinlief voor mijn verjaardag gekregen, met allerhande gereedschap, bbq-wok. rekjes, houdertjes, hoes, eigenlijk alles. Die quickstarter is gewoon geniaal, sneller dan dat krijg je je kolen/briketten niet aan de gang.quote:Op maandag 30 april 2012 11:43 schreef DinoPK het volgende:
We zijn maar met zijn drietjes, maar ik wil er regelmatig gebruik van maken met een man of 6-8. Gisteravond even ingelezen en ik heb net een 57cm weber one touch premium met aspan gekocht, incl brickettenstarter. Er ging vandaag 20% vanaf, dat scheelt dus aardig wat.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |