Waar heb je je plantage?quote:Op vrijdag 4 november 2016 17:57 schreef sigme het volgende:
Oh, ik heb net de eerste olijven van oogst 2015 uit hun pekelbad gehaald en ontzilt. Het wisselt nogal vind ik, hoe lang ze moeten pekelen. Nu, ontzilt, zijn ze heerlijk. We hebben empeltre en arboquina.
Helaas levert onze boomgaard in 2016 geen olijven. Tussen april en november heeft het 70mm geregend. De bomen overleven dat prima, maar ze produceren geen olijven. Volgend jaar beter, hopelijk.
Spanje, in het zuiden van de provincie Zaragoza.quote:
Verse olijven bij de turk? Dat wil ik ook !quote:Op vrijdag 4 november 2016 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Kick
Heb bij de turk verse olijven gekocht, liggen nu in een pekelbad. Moeten een paar maanden liggen
Ben benieuwd mee. Heb nog kersen en aardbeien op alcohol staan, moeten binnenkort ook eens op.quote:Op zaterdag 12 november 2016 19:51 schreef krakkemieke het volgende:
Mag likeur hier ook? Ik heb wat appels in wodka gedaan. Ik ben benieuwd.......
En ook wat verse gember met wodka.
Dat schijnt zo te horen. En volgens mij zijn kersen ervoor gemaakt om in te maken op alcohol. Frambozen dan weer niet.quote:Op zaterdag 12 november 2016 20:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ben benieuwd mee. Heb nog kersen en aardbeien op alcohol staan, moeten binnenkort ook eens op.
Aardbeien zijn wit geworden, alle kleur zit in de alcohol
Sommig fruit is vreemd, blauwe bessen verliezen alle smaak als je er bv ijs van maakt.quote:Op zaterdag 12 november 2016 20:18 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Dat schijnt zo te horen. En volgens mij zijn kersen ervoor gemaakt om in te maken op alcohol. Frambozen dan weer niet.
Meeste mensen weten niet beter, hoewel ze wel familie van elkaar zijn, maar dat zijn appels en peren ookquote:Op zaterdag 12 november 2016 20:23 schreef krakkemieke het volgende:
Ik vind blauwe bessen toch al raar. Ze worden verkocht als bosbessen, dat slaat nergens op!
Het is ongeveer de tijd om bosbessen te plukken ongeveer?quote:Op zondag 23 juli 2017 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Meeste mensen weten niet beter, hoewel ze wel familie van elkaar zijn, maar dat zijn appels en peren ook
Koolsla mee maken? Of Kimchee?quote:Op zondag 23 juli 2017 18:09 schreef Oceanonix het volgende:
Tijd voor een schop in dit topic. Ik heb inmiddels 4 grote potten zuurkool in wording staan na het recept van mijnheer Wateetons. En ik heb nog minimaal 5 spitskolen. Ik kan nog wat potten atjar maken maar wat kan ik er nog meer mee? Heeft iemand ideeen?
Ook ben ik benieuwd of er hier wat mensen rondlopen die een goed recept kennen voor apetitka? Ik heb dit vorige week gekocht bij de Lidl en het was echt lekker. Ik kom wel wat recepten tegen via oa ajvar.nl maar die lijken niet op dat spul wat ik bij de Lidl heb gekocht. Dat was een paprikaspread met kaas en dus niet apetitka. Iemand?
Weet ik niet precies, volgens mij is het al laat daarvoorquote:Op zondag 23 juli 2017 18:15 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Het is ongeveer de tijd om bosbessen te plukken ongeveer?
Er zijn honderden soorten in het wild heb ik eens bij vroege vogels gehoordquote:Op zondag 23 juli 2017 18:17 schreef krakkemieke het volgende:
En bramen... Ik heb ooit bramen in het bos geplukt, die waren goddelijk. De bramen op een braakliggend land smaakten nergens naar.
Ik zal het mijn chef vragen, hij weet dat in onze regio.quote:Op zondag 23 juli 2017 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Weet ik niet precies, volgens mij is het al laat daarvoor
Nah. Hoe zuidelijker hoe eerder je ze plukt. In Zweden kun je tot diep in augustus de lekkerste bessen plukken. Smaak is daar ook nog eens beter van.quote:Op zondag 23 juli 2017 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Weet ik niet precies, volgens mij is het al laat daarvoor
De bosbramen hebben veel smaak. die andere bramen plukte ik op een verwilderde plek van moestuinen.quote:Op zondag 23 juli 2017 18:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn honderden soorten in het wild heb ik eens bij vroege vogels gehoord
Dat is waar, ik heb het ook gehoord.quote:Op zondag 23 juli 2017 18:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn honderden soorten in het wild heb ik eens bij vroege vogels gehoord
quote:Op zondag 23 juli 2017 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koolsla mee maken? Of Kimchee?
Oh en
http://www.bulcons.com/en/products/lyutenitsa/apetitka-parvomai
Ik ga de kimchee maar eens proberen.quote:Op zondag 23 juli 2017 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koolsla mee maken? Of Kimchee?
Oh en
http://www.bulcons.com/en/products/lyutenitsa/apetitka-parvomai
Nederland heeft meer dan 150 soorten bramen. Daar zullen ook mindere soorten tussen zitten.quote:Op zondag 23 juli 2017 18:17 schreef krakkemieke het volgende:
En bramen... Ik heb ooit bramen in het bos geplukt, die waren goddelijk. De bramen op een braakliggend land smaakten nergens naar.
De bramen die ik plukte op verlaten moestuinen hadden geen smaak.quote:Op zondag 23 juli 2017 18:31 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Nederland heeft meer dan 150 soorten bramen. Daar zullen ook mindere soorten tussen zitten.
edit: spuit 11 ;-)
dat hangt van te veel factoren af. Als het weer tegen of meezit (net hoe je het bekijkt), kan alles toch ineens op doorschieten staan.quote:Op zondag 23 juli 2017 18:35 schreef krakkemieke het volgende:
Ehm. Zou het een verschil maken als dingen in je moestuin met 2 weken verschil zaait?
Komkommers kun je inmaken zoals kimchi.quote:Op zondag 23 juli 2017 18:30 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
[..]
Ik ga de kimchee maar eens proberen.
Koolsla is lekker maar dat lost mijn probleem nu niet echt op (heb ook nog kilo's courgette, bieten, sperziebonen en komkommer. Het hebben van een moestuin geeft uitdagingen.
De apetitka die in die potten zit zal vast de echte zijn. Lidl heeft iets verkocht onder de naam apetitka wat volgens mij vooral uit paprika bestaat en feta-achtige kaas. Het zal geen apetitka mogen heten.
Ja, klassiek moestuinieren is niet alles tegelijk zaaien maar iedere keer met tussenpozen.quote:Op zondag 23 juli 2017 18:35 schreef krakkemieke het volgende:
Ehm. Zou het een verschil maken als dingen in je moestuin met 2 weken verschil zaait?
Ik ben er blij mee. ik mag volgende week een krop andijvie oogsten.quote:Op zondag 23 juli 2017 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, klassiek moestuinieren is niet alles tegelijk zaaien maar iedere keer met tussenpozen.
Hier terug te luisterenquote:Op zondag 23 juli 2017 18:28 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Dat is waar, ik heb het ook gehoord.
Mijn zus en ik hadden een schooltuin. Mijn zus lustte geen uien, behalve van de tuin. En we aten kiloos wortels van de tuin, zo zoet!quote:Op zondag 23 juli 2017 19:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoute boontjes ken ik wel van snijbonen, niet van sperziebonen.
Ze zijn goed in te vriezen trouwens, jeugdtrauma, mij moe had bonen in de tuin staan, werden geblacheerd en ingevroren. Iedere fucking tweede dag sperziebonen.
Ik heb augurken, tomaten, pompoen en cayennepepers. Nog wel meer maar of te weinig om om in te maken of niet geschikt. Wat ik mis koop ik wel in de winkel.quote:
Ik heb gisteren ragú gemaakt. Zo'n 1500 gr. En die heb ik in porties ingevroren omdat ik alleen niet zo heel veel eet. Geen idee of het kan, maar zou je ook pasta/lasagne saus kunnen invriezen? Dan heb je weer een paar potten gevuld.quote:Op maandag 24 juni 2019 15:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb 90 weckpotten van iemand overgenomen maar daar niet heel hard over nagedacht. Het merendeel bestaat uit potten van een liter of groter. Ik heb niet heel veel te wecken van dat volume aangezien we maar met zijn tweeën zijn. Het zullen wel veel soepen worden, wat overblijft is dan voor nog een keer lunchen.
Jazeker, dat kan worden ingemaakt. Maar meestal gaat er geen liter saus over de pasta. Wel door de lasagna dus dat is zeker een optie. Net als dahl of gewoon groentebouillon voor risotto.quote:Op maandag 24 juni 2019 16:30 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik heb gisteren ragú gemaakt. Zo'n 1500 gr. En die heb ik in porties ingevroren omdat ik alleen niet zo heel veel eet. Geen idee of het kan, maar zou je ook pasta/lasagne saus kunnen invriezen? Dan heb je weer een paar potten gevuld.
je kent de site wecken online toch?quote:Op maandag 24 juni 2019 16:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Jazeker, dat kan worden ingemaakt. Maar meestal gaat er geen liter saus over de pasta. Wel door de lasagna dus dat is zeker een optie. Net als dahl of gewoon groentebouillon voor risotto.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |