abonnement Unibet Coolblue
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 28 december 2014 @ 12:54:27 #251
78918 SeLang
Black swans matter
pi_148043187
Ik zit nu brood met in september gemaakte sleebessen/appel jam te eten :9
Ingredienten (behalve de suiker) geplukt in bos en tuin.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_148961403
Heeft iemand een leuk atjar recept?
Spoilers!
  vrijdag 4 november 2016 @ 17:46:57 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166416852
Kick
Heb bij de turk verse olijven gekocht, liggen nu in een pekelbad. Moeten een paar maanden liggen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166417000
Oh, ik heb net de eerste olijven van oogst 2015 uit hun pekelbad gehaald en ontzilt. Het wisselt nogal vind ik, hoe lang ze moeten pekelen. Nu, ontzilt, zijn ze heerlijk. We hebben empeltre en arboquina.

Helaas levert onze boomgaard in 2016 geen olijven. Tussen april en november heeft het 70mm geregend. De bomen overleven dat prima, maar ze produceren geen olijven. Volgend jaar beter, hopelijk.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  vrijdag 4 november 2016 @ 17:59:16 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166417027
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 november 2016 17:57 schreef sigme het volgende:
Oh, ik heb net de eerste olijven van oogst 2015 uit hun pekelbad gehaald en ontzilt. Het wisselt nogal vind ik, hoe lang ze moeten pekelen. Nu, ontzilt, zijn ze heerlijk. We hebben empeltre en arboquina.

Helaas levert onze boomgaard in 2016 geen olijven. Tussen april en november heeft het 70mm geregend. De bomen overleven dat prima, maar ze produceren geen olijven. Volgend jaar beter, hopelijk.
Waar heb je je plantage?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166417694
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 november 2016 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waar heb je je plantage?
Spanje, in het zuiden van de provincie Zaragoza.
Inmiddels heeft het er wat geregend.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_166419725
Oh ja ik heb een experiment met jalapeno's gedaan dat zeker geslaagd is:

Jalapenos in reepjes snijden.
Per 100ml azijn 1 tl zout toevoegen en aan de kook brengen, eventueel wat suiker toevoegen.
Jalapenos in gesteriliseerde pot doen, overgieten met azijn, op zijn kop laten afkoelen.
Spoilers!
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 4 november 2016 @ 21:31:38 #258
414785 sirdanilot
pi_166422343
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 november 2016 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Kick
Heb bij de turk verse olijven gekocht, liggen nu in een pekelbad. Moeten een paar maanden liggen
Verse olijven bij de turk? Dat wil ik ook !
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166611000
Mag likeur hier ook? Ik heb wat appels in wodka gedaan. Ik ben benieuwd.......
En ook wat verse gember met wodka.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 12 november 2016 @ 20:13:53 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166611463
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2016 19:51 schreef krakkemieke het volgende:
Mag likeur hier ook? Ik heb wat appels in wodka gedaan. Ik ben benieuwd.......
En ook wat verse gember met wodka.
Ben benieuwd mee. Heb nog kersen en aardbeien op alcohol staan, moeten binnenkort ook eens op.
Aardbeien zijn wit geworden, alle kleur zit in de alcohol
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166611577
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 november 2016 20:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ben benieuwd mee. Heb nog kersen en aardbeien op alcohol staan, moeten binnenkort ook eens op.
Aardbeien zijn wit geworden, alle kleur zit in de alcohol
Dat schijnt zo te horen. En volgens mij zijn kersen ervoor gemaakt om in te maken op alcohol. Frambozen dan weer niet.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 12 november 2016 @ 20:20:57 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166611627
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2016 20:18 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dat schijnt zo te horen. En volgens mij zijn kersen ervoor gemaakt om in te maken op alcohol. Frambozen dan weer niet.
Sommig fruit is vreemd, blauwe bessen verliezen alle smaak als je er bv ijs van maakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166611643
Volgend jaar neem ik halfzoete geleisuiker mee op vakantie om jam te maken. Maar ik neem ook wat weckpotten mee om likeur te maken. De aardbeien en abrikozen zijn zo rijp en lekker!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_166611690
Ik vind blauwe bessen toch al raar. Ze worden verkocht als bosbessen, dat slaat nergens op!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_172624798
Tijd voor een schop in dit topic. Ik heb inmiddels 4 grote potten zuurkool in wording staan na het recept van mijnheer Wateetons. En ik heb nog minimaal 5 spitskolen. Ik kan nog wat potten atjar maken maar wat kan ik er nog meer mee? Heeft iemand ideeen?

Ook ben ik benieuwd of er hier wat mensen rondlopen die een goed recept kennen voor apetitka? Ik heb dit vorige week gekocht bij de Lidl en het was echt lekker. Ik kom wel wat recepten tegen via oa ajvar.nl maar die lijken niet op dat spul wat ik bij de Lidl heb gekocht. Dat was een paprikaspread met kaas en dus niet apetitka. Iemand?
  zondag 23 juli 2017 @ 18:13:41 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172624892
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 november 2016 20:23 schreef krakkemieke het volgende:
Ik vind blauwe bessen toch al raar. Ze worden verkocht als bosbessen, dat slaat nergens op!
Meeste mensen weten niet beter, hoewel ze wel familie van elkaar zijn, maar dat zijn appels en peren ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172624924
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Meeste mensen weten niet beter, hoewel ze wel familie van elkaar zijn, maar dat zijn appels en peren ook
Het is ongeveer de tijd om bosbessen te plukken ongeveer?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 23 juli 2017 @ 18:16:28 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172624942
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 18:09 schreef Oceanonix het volgende:
Tijd voor een schop in dit topic. Ik heb inmiddels 4 grote potten zuurkool in wording staan na het recept van mijnheer Wateetons. En ik heb nog minimaal 5 spitskolen. Ik kan nog wat potten atjar maken maar wat kan ik er nog meer mee? Heeft iemand ideeen?

Ook ben ik benieuwd of er hier wat mensen rondlopen die een goed recept kennen voor apetitka? Ik heb dit vorige week gekocht bij de Lidl en het was echt lekker. Ik kom wel wat recepten tegen via oa ajvar.nl maar die lijken niet op dat spul wat ik bij de Lidl heb gekocht. Dat was een paprikaspread met kaas en dus niet apetitka. Iemand?
Koolsla mee maken? Of Kimchee?
Oh en
http://www.bulcons.com/en/products/lyutenitsa/apetitka-parvomai
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172624961
En bramen... Ik heb ooit bramen in het bos geplukt, die waren goddelijk. De bramen op een braakliggend land smaakten nergens naar.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 23 juli 2017 @ 18:20:19 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172625011
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 18:15 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Het is ongeveer de tijd om bosbessen te plukken ongeveer?
Weet ik niet precies, volgens mij is het al laat daarvoor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 juli 2017 @ 18:21:07 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172625027
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 18:17 schreef krakkemieke het volgende:
En bramen... Ik heb ooit bramen in het bos geplukt, die waren goddelijk. De bramen op een braakliggend land smaakten nergens naar.
Er zijn honderden soorten in het wild heb ik eens bij vroege vogels gehoord
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172625037
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Weet ik niet precies, volgens mij is het al laat daarvoor
Ik zal het mijn chef vragen, hij weet dat in onze regio.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_172625062
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Weet ik niet precies, volgens mij is het al laat daarvoor
Nah. Hoe zuidelijker hoe eerder je ze plukt. In Zweden kun je tot diep in augustus de lekkerste bessen plukken. Smaak is daar ook nog eens beter van.
Whatever...
pi_172625088
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 18:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er zijn honderden soorten in het wild heb ik eens bij vroege vogels gehoord
De bosbramen hebben veel smaak. die andere bramen plukte ik op een verwilderde plek van moestuinen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_172625179
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 18:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er zijn honderden soorten in het wild heb ik eens bij vroege vogels gehoord
Dat is waar, ik heb het ook gehoord.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_172625212
quote:
quote:
Ik ga de kimchee maar eens proberen.
Koolsla is lekker maar dat lost mijn probleem nu niet echt op (heb ook nog kilo's courgette, bieten, sperziebonen en komkommer. Het hebben van een moestuin geeft uitdagingen.

De apetitka die in die potten zit zal vast de echte zijn. Lidl heeft iets verkocht onder de naam apetitka wat volgens mij vooral uit paprika bestaat en feta-achtige kaas. Het zal geen apetitka mogen heten.
pi_172625226
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 18:17 schreef krakkemieke het volgende:
En bramen... Ik heb ooit bramen in het bos geplukt, die waren goddelijk. De bramen op een braakliggend land smaakten nergens naar.
Nederland heeft meer dan 150 soorten bramen. Daar zullen ook mindere soorten tussen zitten.

edit: spuit 11 ;-)
pi_172625277
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 18:31 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Nederland heeft meer dan 150 soorten bramen. Daar zullen ook mindere soorten tussen zitten.

edit: spuit 11 ;-)
De bramen die ik plukte op verlaten moestuinen hadden geen smaak.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_172625313
Ehm. Zou het een verschil maken als dingen in je moestuin met 2 weken verschil zaait?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_172625454
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 18:35 schreef krakkemieke het volgende:
Ehm. Zou het een verschil maken als dingen in je moestuin met 2 weken verschil zaait?
dat hangt van te veel factoren af. Als het weer tegen of meezit (net hoe je het bekijkt), kan alles toch ineens op doorschieten staan. -O-
Maar misschien is deze discussie meer iets in het topic over moestuinen: F&F / Het Moestuintopic #24 Met pissebedden salade! :@
  User die het meest klaagt 2022 zondag 23 juli 2017 @ 18:54:16 #281
414785 sirdanilot
pi_172625662
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 18:30 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

[..]

Ik ga de kimchee maar eens proberen.
Koolsla is lekker maar dat lost mijn probleem nu niet echt op (heb ook nog kilo's courgette, bieten, sperziebonen en komkommer. Het hebben van een moestuin geeft uitdagingen.

De apetitka die in die potten zit zal vast de echte zijn. Lidl heeft iets verkocht onder de naam apetitka wat volgens mij vooral uit paprika bestaat en feta-achtige kaas. Het zal geen apetitka mogen heten.
Komkommers kun je inmaken zoals kimchi.
Sperzieboontjes, tsja... zou ze gewoon blancheren en invriezen als je die niet op krijgt. Inmaken in zout kan ook (zoute boontjes) maar dat is wel een beetje ouderwets. Je moet van die smaak houden van zoute boontjes. Ken je dat?


Bietjes kun je in het zuur inmaken.

Courgette is lastig, misschien gewoon heel veel soep van maken en dat invriezen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 23 juli 2017 @ 19:19:49 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172626389
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 18:35 schreef krakkemieke het volgende:
Ehm. Zou het een verschil maken als dingen in je moestuin met 2 weken verschil zaait?
Ja, klassiek moestuinieren is niet alles tegelijk zaaien maar iedere keer met tussenpozen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172626500
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, klassiek moestuinieren is niet alles tegelijk zaaien maar iedere keer met tussenpozen.
Ik ben er blij mee. ik mag volgende week een krop andijvie oogsten. *O*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 23 juli 2017 @ 19:24:15 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172626565
Zoute boontjes ken ik wel van snijbonen, niet van sperziebonen.
Ze zijn goed in te vriezen trouwens, jeugdtrauma, mij moe had bonen in de tuin staan, werden geblacheerd en ingevroren. Iedere fucking tweede dag sperziebonen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 juli 2017 @ 19:25:52 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172626625
Komkommers kan je ook halveren, zaadlijsten er uit halen en in het zoetzuur leggen, met kruiden als dille en mosterdzaad.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 juli 2017 @ 19:28:08 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172626706
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2017 18:28 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dat is waar, ik heb het ook gehoord.
Hier terug te luisteren
https://vroegevogels.vara.nl/nieuws/meer-respect-voor-bramen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172626743
quote:
1s.gif Op zondag 23 juli 2017 19:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoute boontjes ken ik wel van snijbonen, niet van sperziebonen.
Ze zijn goed in te vriezen trouwens, jeugdtrauma, mij moe had bonen in de tuin staan, werden geblacheerd en ingevroren. Iedere fucking tweede dag sperziebonen.
Mijn zus en ik hadden een schooltuin. Mijn zus lustte geen uien, behalve van de tuin. En we aten kiloos wortels van de tuin, zo zoet!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_172626877
En ja, aan het eind van het seizoen moest mijn moeder die bonen invriezen. Maar we hadden er veel plezier van!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_172627082
Ik kreeg woensdag toverbonen, lol!
Het zijn paarse bonen en als je ze kookt zijn ze weer groen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 18 juni 2019 @ 12:17:27 #290
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187483115
Hallo mensen, hoe is het met de huisvlijt?

Ik ben een lijstje aan het maken van dingen die ik deze zomer in wil maken. Ik heb een intolerantie voor ui en knoflook en wil een aantal dingen op voorraad hebben om het mezelf makkelijker te maken:
- Atjar
- Surinaamse komkommer
- Augurk
- Zongedroogde tomaat
- Gegrilde paprika
- Pastasaus
- Passata
- Tomaatblokjes
- Pesto
- Sambal
- Aardappelblokjes
- Barbecuesaus
- Jalapenos

Optioneel:
- Ajvar
- Harissa
- Kimchi
- Pizzasaus
- Pompoenblokjes (afhankelijk van de oogst)
Spoilers!
  dinsdag 18 juni 2019 @ 18:58:09 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187489617
Heb dit jaar alleen tomaten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 juni 2019 @ 20:30:42 #292
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187491095
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 18:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb dit jaar alleen tomaten
Ik heb augurken, tomaten, pompoen en cayennepepers. Nog wel meer maar of te weinig om om in te maken of niet geschikt. Wat ik mis koop ik wel in de winkel.
Spoilers!
  dinsdag 18 juni 2019 @ 20:33:11 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187491129
Had trostomaten gekocht, maar die waren nog niet echt rijp. Dus ze maar in de planten gehangen lekker in het zonnetje, man, buren, postbode allemaal, ooooh de eerste tomaten zijn al rijp
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 juni 2019 @ 20:34:12 #294
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187491148
:D
Spoilers!
  donderdag 20 juni 2019 @ 10:29:56 #295
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187516927
Ik heb tweedehands een partij van 90 weckpotten met toebehoren op de kop getikt :)
Spoilers!
  donderdag 20 juni 2019 @ 18:45:07 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187523407
Heb net een 20 kilo kersen gekregen
Zijn heerlijk, maar of jam daaruit smaakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 juni 2019 @ 15:49:50 #297
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187580663
Ik heb 90 weckpotten van iemand overgenomen maar daar niet heel hard over nagedacht. Het merendeel bestaat uit potten van een liter of groter. Ik heb niet heel veel te wecken van dat volume aangezien we maar met zijn tweeën zijn. Het zullen wel veel soepen worden, wat overblijft is dan voor nog een keer lunchen.
Spoilers!
pi_187581485
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2019 15:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb 90 weckpotten van iemand overgenomen maar daar niet heel hard over nagedacht. Het merendeel bestaat uit potten van een liter of groter. Ik heb niet heel veel te wecken van dat volume aangezien we maar met zijn tweeën zijn. Het zullen wel veel soepen worden, wat overblijft is dan voor nog een keer lunchen.
Ik heb gisteren ragú gemaakt. Zo'n 1500 gr. En die heb ik in porties ingevroren omdat ik alleen niet zo heel veel eet. Geen idee of het kan, maar zou je ook pasta/lasagne saus kunnen invriezen? Dan heb je weer een paar potten gevuld.
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 24 juni 2019 @ 16:42:53 #299
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187581724
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2019 16:30 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik heb gisteren ragú gemaakt. Zo'n 1500 gr. En die heb ik in porties ingevroren omdat ik alleen niet zo heel veel eet. Geen idee of het kan, maar zou je ook pasta/lasagne saus kunnen invriezen? Dan heb je weer een paar potten gevuld.
Jazeker, dat kan worden ingemaakt. Maar meestal gaat er geen liter saus over de pasta. Wel door de lasagna dus dat is zeker een optie. Net als dahl of gewoon groentebouillon voor risotto.
Spoilers!
pi_187581760
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2019 16:42 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Jazeker, dat kan worden ingemaakt. Maar meestal gaat er geen liter saus over de pasta. Wel door de lasagna dus dat is zeker een optie. Net als dahl of gewoon groentebouillon voor risotto.
je kent de site wecken online toch?
We have far more in common than that which devides us..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')