Klopt en dat zijn allemaal wijken waar duizenden dezelfde rijwoningen staan. Als je naar vathorst kijkt dan heeft ieder deel een appart karakter waar bijna niet één huizenblok hetzelfde is. Rij maar eens door de Laak en door de Velden.quote:Op vrijdag 8 juli 2011 11:20 schreef Hanoying het volgende:
[..]
Toch gaat mijn verhaal behoorlijk op hoor. Schothorst -> Zielhorst -> Vathorst -> de volgende Horst ->.....
Je koopt je echt niet in in een wijk die op de langere termijn fantastisch gaat zijn. In tegendeel. Over 10 jaar is er een nieuwe wijk in aanbouw en verwordt jouw wijk tot wat hij eigenlijk altijd al was. Een veredelde buurgemeente van de stad waarin je dacht te wonen op 20 minuten fietsen van de binnenstad. In eerste instantie werd het nog wat verbloemd door het feit dat alles nieuw was en modern leek en het feit dat er zoveel mensen ind e wijk wwoonden waarme je je kon identificeren maar na verloop van tijd blijtk dat je eigenlijk niets bijzonders hebt en dat je bij verkoop ineens tegen het feit aan loopt dat er nog 6 vergelijkbare huizen te koop staan in je omgeving voor 230-240 k. mmm hoe veel zou jij moeten vragen?
Als je toch in de periferie van een stad wilt gaan wonen dan kun je beter in een daadwerkelijke buurgemeente gaan zitten. (In het geval van Amersfoort bv een Leusden, Nijkerk of Hoevelaken). Daar zijnd e voorzieningen nog veel beter en zit je ook niet met de "grote stad problemen" die ook in de Vinexwijken toch echt hun kop op gaan steken op termijn.
Njah, de Bijlmer is ooit ook zo ingericht, met flats, huur- en koopwoningen op een rij. Iedereen wilde en ging alleen ergens anders wonen dan dat de architect had bedacht en de rest is geschiedenis.quote:Op vrijdag 8 juli 2011 11:09 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
De laatste vinex wijken zijn juist enorm divers en echt een enorme verbetering ten opzichte van de pre 1990 en in minder mate pre 2000 woningen waar duizenden dezelfde rijwoningen staan. Ik zou er niet dood gevonden willen worden.
In nieuwe vinexwijken is bijna niet één straat hetzelfde en staan appartementen, rijwoningen, twee onder een kappers en vrijstaande woningen allemaal doorelkaar heen. Dit bevorderd overigens direct de sociale cohesie in de buurt.
Daarnaast heeft een moderen vinexwijk veel meer faciliteiten dan de oudere wijken.
Bron.quote:Over Vinex en de Vinex-wijken bestaan veel misverstanden. Ten eerste zijn de Vinex-locaties niet door het rijk opgelegd maar in overleg met de lagere overheden (gemeente en provincie) bepaald. Ten tweede heeft Vinex niet alleen betrekking op de grootschalige nieuwbouwwijken die in de periode na 1993 aan de randen van verschillende steden zijn verrezen maar ook op binnenstedelijke (her)ontwikkeling. Maar liefst 39% van de bouwopgave lag in het binnenstedelijk gebied. Ten slotte roept het begrip Vinex-wijk veel verwarring op. Strikt genomen worden met Vinex-wijken die uitleglocaties bedoeld die zijn vastgelegd in de convenanten tussen rijk en de lagere overheden en die tussen 1995 en 2005 zijn gerealiseerd. In de volksmond is het begrip veel breder geworden. Grootschalige nieuwbouw op andere locaties en (ver) voor en na de genoemde periode, krijgt al snel het predicaat 'Vinex'.
Eens, je ziet hier ook erg veel verschil in bouwkwaliteit en de gebruikte kwaliteit. Bij sommige woningen is het treurig om te zien dat na 10 jaar de dakpannen al volledig hun kleur verloren hebben. Vooral in kattenbroek is er gebruik gemaakt van goedkope materialen. In vathorst is dit al een heel ander verhaal.quote:Op vrijdag 8 juli 2011 11:26 schreef NiGeLaToR het volgende:
[..]
Njah, de Bijlmer is ooit ook zo ingericht, met flats, huur- en koopwoningen op een rij. Iedereen wilde en ging alleen ergens anders wonen dan dat de architect had bedacht en de rest is geschiedenis.
Ik ben met je eens dat er nieuwe wijken zijn waar beter is nagedacht over diversiteit, ruimte en levensgenot. Zelf woon ik nu sinds 1,5 maand ook in een nieuwe wijk en geniet er absoluut van. Wat verder helpt is beter bouwbesluit: hogere plafonds, betere verhoudingen ramen/muren en groter comfort door isolatie in combinatie met ventilatie. Wij hebben dan ook nog eens de kans vrijstaand te wonen, met meer dan 10cm tot aan de buren
Overigens als je nu in een nieuw huis woont, woon je niet in een Vinex-wijk. Daarover bestaan nogal wat misverstanden, want juist die Vinex locaties geef je aan niet dood gevonden te willen worden
[..]
Bron.
Tenslotte kan plastic er nog net zo echt uit zien als hout, maar is dat het nog steeds niet. Voordeel van niet hoeven schilderen zie ik, maar nadeel van algaanslag, zwarte aanslag en verkleuring zie ik in onze nieuwe wijk wel op de met kunststof beklede woningen. Echte stevige houten kozijnen doen nu eenmaal luxer aan dan plastic.
Het is ook een kwestie van smaakquote:Op vrijdag 8 juli 2011 11:35 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
Eens, je ziet hier ook erg veel verschil in bouwkwaliteit en de gebruikte kwaliteit. Bij sommige woningen is het treurig om te zien dat na 10 jaar de dakpannen al volledig hun kleur verloren hebben. Vooral in kattenbroek is er gebruik gemaakt van goedkope materialen. In vathorst is dit al een heel ander verhaal.
Wij hebben het geluk dat er gekozen is voor hoogwaardige producten. Onze aannemer die onlangs de dakkapel plaatste en een extra raam was zelfs verbaast over de gebruikte materialen.
Persoonlijk vind ik een degelijk kunstofkozijn een stuk mooier dan een houten kozijn wat al 10x is geschildert. Daarnaast is algen aanslag gewoon een kwestie van onderhoud. Bij ons gaat 1x in de twee jaar de hogedruk spuit over de buitenkant (ook het dak)
De levensduur is ongeveer 50 jaar als ik onderstaande site mag gelovenquote:Op vrijdag 8 juli 2011 11:47 schreef RemcoDelft het volgende:
Hoe lang gaan die kunststofkozijnen mee? Van welk type kunststof is het gemaakt?
Over het algemeen heeft kunststof aardig te lijden van jarenlange zonnestraling, en wordt het bros.
De reden dat eigenaren van kantoren geen bezwaar maken, is omdat de WOZ waarde wordt opgenomen in het jaarverslag, tja en dan maar teveel betalenquote:vr 08 jul 2011, 11:24 Huurders laten geld liggen
Van een onzer verslaggeefsters
AMSTERDAM - Gebruikers en eigenaren van kantoor- en bedrijfsruimten zouden veel vaker bezwaar moeten maken tegen hun ozb-aanslag.
Dat kan zomaar duizenden euro's per jaar schelen. Dat zegt Henk Seij van de Desenco Groep, die opkomt voor de belangen van kantoorgebruikers.
Dat is inderdaad erg zuinig imoquote:Op vrijdag 8 juli 2011 11:00 schreef Revolution-NL het volgende:
Afgelopen jaar heb ik slechts 490m3 verstookt.
Daarom kan het systeem ook maar beter nu klappen want volgend jaar kost het 'ons' nog meerquote:Op vrijdag 8 juli 2011 11:00 schreef NiGeLaToR het volgende:
Nee hoor, dat zijn wij(wij alszijnde, relevante belastingbetalende burgers uiteraard
).
Ja... dankzij de 'inbreiding' een populaire manier om elk stukje plantsoen en grasveld vol te bouwen met woningen die pal op elkaar gebouwd zijn... de oude planologen zouden zich in hun graf omdraaienquote:Op vrijdag 8 juli 2011 11:25 schreef HansvD het volgende:
In de kleinere dorpen zijn er maar kleine nieuwbouwprojectjes en zit je nog steeds midden in het dorp.
Een beetje werkgever vergoed je reiskosten, maar vergeet niet dat reizen ook veel tijd kost.quote:Bijkomend voordeel, de woningen zijn veel goedkoper dan in de steden. Je bespaart zelfs zoveel geld dat je daarvan jaren naar de stad op en neer kunt rijden ....
En terecht... zo'n beetje elk huis heeft direct uitzicht op de buren. Echt doodzonde van die mooie huizen die er gebouwd zijn, ze staan hutje-mutje op elkaar gepropt... het zou bij wet verboden moeten worden het landschap en een woonwijk zo te verzieken. Een paar kilometer verderop liggen de ruime weilanden waar maar een paar koeien grazen.quote:
Nee hoor, in absolute bedragen misschien wel, maar volledig failliet is volledig faillietquote:Op vrijdag 8 juli 2011 12:09 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Daarom kan het systeem ook maar beter nu klappen want volgend jaar kost het 'ons' nog meer
Hou je daar niet van en wil je toch nieuwbouw kun je altijd nog een vinexwijk opzoeken....quote:Op vrijdag 8 juli 2011 12:15 schreef VirtualMemory het volgende:
[..]
Ja... dankzij de 'inbreiding' een populaire manier om elk stukje plantsoen en grasveld vol te bouwen met woningen die pal op elkaar gebouwd zijn... de oude planologen zouden zich in hun graf omdraaien[..]
Ik heb het niet over werk, meer de voorzieningen welke wel in een stad te vinden zijn en niet in een dorp.quote:Een beetje werkgever vergoed je reiskosten, maar vergeet niet dat reizen ook veel tijd kost.
In Vinex wijken vind je geen nieuwbouw (meer) hoor, lees anders even m'n reactie over 'Vinex'quote:Op vrijdag 8 juli 2011 12:23 schreef HansvD het volgende:
[..]
Hou je daar niet van en wil je toch nieuwbouw kun je altijd nog een vinexwijk opzoeken....
Oke een nieuwbouwwijk ergens in een buitenwijk van een stad dan....quote:Op vrijdag 8 juli 2011 12:27 schreef NiGeLaToR het volgende:
[..]
In Vinex wijken vind je geen nieuwbouw (meer) hoor, lees anders even m'n reactie over 'Vinex'
Wij net hetzelfde maar dan in een appartement (62 m²). Elektriciteitsverbruik 1.200 kwh per jaar (ondanks alle modern comfort) en gasverbruik 220 m³. We zullen zien wat de mensen met een 2de hands huis doen, als de energieprijzen de komende 5 jaar nog eens met 30% de hoogte in gaan.quote:Op vrijdag 8 juli 2011 11:00 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
Ik heb een nieuwbouw woning maar geen balansventilatie.
Mijn huis heeft wel hoogwaardige dakisolatie, HR++ beglazing, kunstof kozijnen, vloerisolatie, een spouw van 15cm dik, Douche WTW systeem.
Afgelopen jaar heb ik slechts 490m3 verstookt. Het is een eensgezinswoning met 450m3
Energie "lasten" per maand: 60 euro's![]()
Ja dat is de waanzin ten top, een subsidiekoe heeft meer ruimte dan een heel gezinquote:Op vrijdag 8 juli 2011 12:18 schreef VirtualMemory het volgende:
Een paar kilometer verderop liggen de ruime weilanden waar maar een paar koeien grazen.
Isoleren? Korter douchen? Kachel minder hoog?quote:Op vrijdag 8 juli 2011 13:17 schreef Emu het volgende:
[..]
Wij net hetzelfde maar dan in een appartement (62 m²). Elektriciteitsverbruik 1.200 kwh per jaar (ondanks alle modern comfort) en gasverbruik 220 m³. We zullen zien wat de mensen met een 2de hands huis doen, als de energieprijzen de komende 5 jaar nog eens met 30% de hoogte in gaan.
Ondertussen gaat de lobby tegen "varkensstallen" door... Wat mij betreft komen mijn gehaktballen gewoon uit een stal en hoeven ze nooit buiten te lopen. In ieder geval niet in Nederland.quote:Op vrijdag 8 juli 2011 13:21 schreef meth77 het volgende:
[..]
Ja dat is de waanzin ten top, een subsidiekoe heeft meer ruimte dan een heel gezin
Ben je al eens in zo'n intensieve veehouderij geweest? Ga er anders een dagje naast zo'n varken staan en laat je ook transporteren naar het slachthuis, ben benieuwd hoe stoer je dan nog doet achter je pc'tjequote:Op vrijdag 8 juli 2011 13:41 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Ondertussen gaat de lobby tegen "varkensstallen" door... Wat mij betreft komen mijn gehaktballen gewoon uit een stal en hoeven ze nooit buiten te lopen. In ieder geval niet in Nederland.
Werkelijk belachelijk dat beesten veel meer ruimte krijgen dan mensen! Bij transport is dat al niet veel anders: als vee zo zou worden gepropt als forenzen in de spits in trein en bus, stonden er heel veel subsidieclubs te demonstreren...
Kom kom het gaat hier over de huizenmarkt.quote:Op vrijdag 8 juli 2011 13:56 schreef NiGeLaToR het volgende:
[..]
Ben je al eens in zo'n intensieve veehouderij geweest? Ga er anders een dagje naast zo'n varken staan en laat je ook transporteren naar het slachthuis, ben benieuwd hoe stoer je dan nog doet achter je pc'tje
Ten eerste is dat meestal niet het geval. Ten tweede: als het wel zo zou zijn, waarom eigenlijk belachelijk?quote:Op vrijdag 8 juli 2011 13:41 schreef RemcoDelft het volgende:
Werkelijk belachelijk dat beesten veel meer ruimte krijgen dan mensen!
Wat een kutmentaliteit.quote:Op vrijdag 8 juli 2011 14:06 schreef HansvD het volgende:
Hoe die plakken ham leven en aan hun einde komen zal me worst zijn, als het maar smaakt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |