abonnement bol.com Unibet Coolblue
  FOK!fotograaf vrijdag 29 juli 2011 @ 15:54:58 #276
13368 NiGeLaToR
pi_100090844
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 15:47 schreef blomke het volgende:

[..]

Prostitutie is toch ook niet verboden?
Edit: Nope, tis legaal en gereguleerd, aldus Wiki :)

Overigens doel ik niet specifiek op prostitutie - ik denk dat iedereen een eigen ding heeft en zelf uitlaatkleppen moet zoeken. Zo speel ik graag schietspelletjes en volg het debat rond het spelen er van dan ook met interesse. Enerzijds blijken de geweldadige idioten van deze wereld ook schietspelletjes te spelen (dus: verbieden!), tegelijkertijd worden dalende criminaliteitscijfers in de VS ook in verband gebracht met het spelen van schietspelletjes (Zie punt 9). Dat geweld in mensen zit is geen verrassing, alleen, hoe ga je er mee om?
pi_100092889
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 15:45 schreef NiGeLaToR het volgende:
Rationeel heb je natuurlijk gelijk. In de praktijk alleen niet. Je kleine hersenen (cerebellum) zijn verantwoordelijk voor allerlei onbewuste zaken als beweging en evenwicht, maar ook voor je primaire reactie. Zolang alles prima en relaxed is, dan doe je alles mooi rationeel en doordacht, maar zodra er sprake is van een heftig iets wat leidt tot een heftige emotie dan gaat je cerebellum met je aan de haal. Die primaire reactie kun je in principe inderdaad weinig aan doen. We associeren het vooral met angst (vluchten of vechten bijvoorbeeld), maar in het dagelijks leven zul je veel vaker onbewust iets ervaren wat puur op basis door je onbewuste 'oerdriften' wordt veroorzaakt.

Wat jij primaire reacties noemt zijn actiepotentialen in de vorm van gevoelens en gedachtes, en tussen de actiepotentiaal (die bedoelt is je tot actie aan te zetten) en het daadwerkelijke gedrag zit een heel klein beetje ruimte. Ruimte waarmee je kan leren om te gaan door onbewuste processen steeds bewuster te maken en anders te handelen dan je primaire reacties. Je primaire reacties berusten zich op het verleden; we hebben altijd zo gereageerd dus doen we het nu weer zo. Dat gegeven geeft vrijheid om anders te handelen zoals vast ligt; je hebt weer een keuze. Dat kan je zelf de praktijk maken en er kan niks met jou aan de haal gaan juist omdat je de actiepotentialen waarneemt, er laat zijn, niet bestrijd, begrijpt en vervolgens zelf kiest. Dat leidt er wel toe dat gevoelens die men normaal gezien uit de weg gaat door met de primaire reactie mee te gaan zal gaan voelen in het volledige heftigheid, wat goed is want zo verdwijnt de angst voor gevoelens.
quote:
Er is natuurlijk een verschil tussen het moment dat je je aangetrokken voelt door iemand (anders dan je partner) en daadwerkelijk vreemd gaan. Dit wordt vooral bepaald door wat je verstaat onder 'vreemdgaan', want die aantrekkingskracht kun je simpelweg niet wegnemen of ontkennen. Daar speelt de reclameindustrie dan ook gretig op in - allemaal aantrekkelijke mensen op tv, billboard en tijdschriften. Ze roepen altijd 'sex sells', maar volgens mij is het 'oerdriften sells'.

Gevoelens wegnemen of ontkennen moet je vind ik nooit doen. Ze de ruimte geven en ze leren begrijpen is wat anders dan reageren met ''ow ik heb dit gevoel dus moet er dat gebeuren''.
quote:
Overigens insinueer je dat je ergens mee zit als je 'oergevoelens' opsteken, ik denk dat dat juist de reden is dat mensen zo gefrustreerd raken. Ze overtuigen zichzelf ervan dat wat ze onbewust voelen en ervaren niet kan, mag en fout is, maar zorgen er daarmee juist voor dat die dingen nergens heen kunnen. Zoek die uitlaatklep, zorg dat je je oerdingetjes kwijt kan op een veilige manier. Er is niet voor niets zo'n grote markt voor 'geweldadige' spelletjes, actiesporten en 'extreme sports'. Maar, daarnaast is er nog een grotere markt voor advertenties gericht op verlangens of het oudste beroep ter wereld - prostitutie.

Ik denk niet dat je ergens mee zit als oergevoelens opsteken, het is het verzet tegen die oergevoelens die het mensen moeilijk maakt en een uitlaatklep ervoor zoeken is ook van het gevoel af willen. Het is inderdaad niet voor niks dat er zo'n grote markt voor is; de mensheid lijkt zich collectief aan het verzetten te zijn tegen wat ze voelen. Iets doen om van dat gevoel af te willen is ook het gevoel bestrijden en het is het gevoel je gedrag laten bepalen; je raakt wederom de vrijheid van keuze kwijt op die manier.
quote:
Zolang je binnen de marges blijft van het beschaafde normale doorsnee leven heb je gelijk. Zodra je ook maar een tikkeltje afwijkend gedrag vertoond val je er buiten. Overigens doel ik met m'n harnas meer op het feit dat we als mens in dit land 1 doel dienen: Belasting betalen. Nu ben ik voor belasting betalen (ik betaal inmiddels meer dan de helft van mijn inkomen elke maand, aftrekposten daargelaten ;) ), maar niet als doel. Het doel was om het geld te besteden om samen leuker te kunnen leven, voor elkaar te kunnen zorgen en voor een collectief veilig klimaat te zorgen.

Overigens is de rode draad dus dat ik het met je eens bent, zolang je maar binnen de kaders van dat 'harnas' blijft ;) En soms, moet je er gewoon even uit...
Je zegt ''val je erbuiten'' waar val je dan buiten? Als je leeft als jezelf op een manier die bij jou past, kan je dan ooit ergens buiten vallen? Ik heb persoonlijk niks met het idee dat mensen een functie hebben te vervullen voor de maatschappij, ik vind dat een maatschappij er zou moeten zijn om voor de mensen een functie te vervullen, zo zit het helaas niet in elkaar maar dan kan je nog er voor jezelf het beste van maken, het hoeft je niet te frustreren wanneer je geluk haalt uit het zijn van jezelf en jouw leven. Als je vrij bent in het zijn van jezelf hoeft er geen harnas te zijn, en dus ook niks waar je af en toe uit zou moeten, moeten is altijd een vorm van dwang, en dat is nooit heel gezond.
Kijk eens om je heen en vraag je af; wat voor probleem heb je hier en nu werkelijk?
Kan iemand jou het gevoel geven dat je een boom bent? Geloof dan ook niet dat een ander je het gevoel kan geven dat je niet goed bent zoals je bent.
pi_100141615
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2011 16:35 schreef Aardbijna het volgende:

[..]

Leer mij er een kennen dan...
Je kent me toch lieverd. Een beetje toch
pi_100259371
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 13:25 schreef ikjijallebei het volgende:
[quote]0s.gif Op woensdag 22 juni 2011 15:50 schreef Lips het volgende:

[..]

Feit zou ik het niet willen noemen, hooguit generaliserend geformuleerd (maar daar is het Fok! voor :P)
En hoe zeer ik het vertrouwen in de monogamie van de mens ook ben verloren (niet eens omdat ik zelf een partner heb gehad die vreemd is gegaan), ik ben nog nooit vreemd gegaan en kan me ook niet indenken dat ik dat zou doen. Ik denk dat monogamie niet natuurlijk is, maar tegelijkertijd vind ik de keuze voor monogamie de grootste uiting van liefde die je iemand kan geven.
Daarnaast ben ik ook van mening dat wanneer je partner je niet alles kan geven wat je wenst van iemand waar je je leven mee wilt delen, diegene niet de partner is voor jou. Maar uit ervaring weet ik ook dat het heel moeilijk is een relatie te verbreken met iemand waar je heel veel van houdt maar waar het heel eerlijk gewoon niet mee werkt.
Helemaal mee eens, ondanks je statement dat alle mannen vreemdgaan. Het mag dan gewoon een generalisatie zijn, maar het is fout. Ik zou niet vreemdgaan, als ik van iemand houdt heb ik daar helemaal geen behoefte aan. Alhoewel het single zijn toch iets is wat ik vaak mis, maar dat is een ander verhaal :)
pi_100259530
Ik zou het niet kunnen hebben als mijn BF vreemd zou gaan, geen idee wat ik zou doen, niet meegemaakt, dus kan het ook niet weten.

Zelf wel over nagedacht, maar vond het echt vet kut en ben best wel heel snel jankend naar m'n vriendje gegaan om om vergeving te vragen. >.<

Maarja, I'm such a girl, nouja op dat punt
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_100259666
tja soms als de man of vrouw het thuis niet krijgt , haalt hij of zij het ergens anders.
  vrijdag 5 augustus 2011 @ 02:43:51 #282
335659 gastwatdefok
Wie noem jij hier normaal!?
pi_100341750
ik hoef niet vreemd te gaan.
Zie jij dat schaap in mijn Usericon?
DAT IS EEN EINDBAAS JA.
k hou van Punk-rock.
pi_100346971
Vreemdgaan is voor mij een no-go in een relatie..

Vreemdgaan doe je ook vaak met een reden, bv thuis niets krijgen, of toch al een verstoorde relatie.

Mensen die een goede relatie zeggen te hebben en per ongeluk toch vreemdgaan onder invloed van drank ofzo liegen gewoon.. Als je relatie goed is pak je gewoon je vriendin of vriend en niet een wildvreemde..

Soms hoor je ook wel eens dat mannen of vrouwen thuis niet alles krijgen bv anale sex of andere dingen dat ze dat zoeken bij een andere vrouw/man. In deze situaties heb je 2 keuzes, of je legt je er bij neer dat je het niet/nauwelijks krijgt of je verbreekt de relatie..
En dan is de vraag, wat is sterker, je liefde of je tekortkomingen in de sex?
pi_100376872
Het lijkt me geil dat na het ketsen met de n, dat de ander je zeg maar schoon pijpt... Maar meer ook niet

:')
pi_100384269
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2011 01:47 schreef kingtoppie het volgende:

[..]

Dit is dus pure onzin, tenzij je bedoelt dat vrouwen in relatie als ze vreemdgaan dus vaak een slippertje met een andere vrouw maakt, dit zou kunnen kloppen, maar ik denk dat jij daar niet op doelt..

het lijkt mij vrij voor de hand liggend dat erg succesvolle mannen erg vaak vreemdgaan, en de ''gewone man'' niet, waardoor er relatief weinig mannen zijn die het doen.

toch jammer dat machtige mannen zo asociaal zijn, en dat vrouwen hierop kicken door de positieve karakter eigenschappen van zulke mannen, zelfverzekerdheid, macht, status, geld.

maargoed dat je niet op een super simpele onzekere jongen zonder geld valt snap ik daarnaast ook wel weer :)
Of komt het gewoon d
Ik geloof niet dat je de mechaniek achter vrouwelijke partnerkeuze helemaal hebt begrepen.
pi_100384318
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2011 11:11 schreef htctouch2 het volgende:
Vreemdgaan is voor mij een no-go in een relatie..

Vreemdgaan doe je ook vaak met een reden, bv thuis niets krijgen, of toch al een verstoorde relatie.

Mensen die een goede relatie zeggen te hebben en per ongeluk toch vreemdgaan onder invloed van drank ofzo liegen gewoon.. Als je relatie goed is pak je gewoon je vriendin of vriend en niet een wildvreemde..

Soms hoor je ook wel eens dat mannen of vrouwen thuis niet alles krijgen bv anale sex of andere dingen dat ze dat zoeken bij een andere vrouw/man. In deze situaties heb je 2 keuzes, of je legt je er bij neer dat je het niet/nauwelijks krijgt of je verbreekt de relatie..
En dan is de vraag, wat is sterker, je liefde of je tekortkomingen in de sex?
In een relatie doet gebrekkige seks op termijn afbreuk aan de liefde. Lullig, maar wel waar.
  zaterdag 6 augustus 2011 @ 10:33:43 #287
30509 Nightwulf
Howling lone wolf
pi_100385272
Tja, wat is vreemdgaan?
Ik heb ooit een langdurige relatie gehad (>10 jr) en in het begin al afgesproken dat we er niet naar op zoek gingen, maar dat als er eens iets met een ander zou gebeuren dat dat geen probleem zou zijn.
Prima bevallen, en zowel zij als ik hebben wel eens iets meegemaakt buiten de deur, maar dat is nooit een probleem geweest.
Is dat dan ook vreemdgaan?
Be kind whenever possible. It is always possible.
Dalai Lama
pi_100385510
Nee, vreemdgaan is achter de rug omgaan, liegen, bedriegen, afspraken breken.
Zodra je anders overeenkomt, daar beide ok mee bent is het geen vreemdgaan meer.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  zaterdag 6 augustus 2011 @ 11:08:29 #289
30509 Nightwulf
Howling lone wolf
pi_100385843
Nou ja, dat dacht ik eigenlijk ook wel, maar bedoel eigenlijk meer te zeggen dat een keertje sex met een ander echt niet dodelijk voor je relatie hoeft te zijn.
Het feit dat wij dit destijds afgesproken hebben heeft echt niet tot veel "vreemdgaan" geleid, en zeker niet tot ruzies, discussies en toestanden.
Begrijp wel dat niet iedereen dit wil op deze manier, maar zou het bij een volgende vaste relatie zo weer doen.
Be kind whenever possible. It is always possible.
Dalai Lama
pi_100690281
Met vreemdgaan laat je diepe littekens achter bij de ander. Ik spreek uit ervaring.
Zelfs ruim een jaar later kan ik er soms nog erg boos om worden en kan ik het nog steeds niet geloven.

Aan de andere kant ben ik heel blij dat ik niet meer met haar samen ben. Ik zou dan alleen maar onzeker zijn en bij elk afspraakje van haar twijfelachtig zijn. Dan leef je ook in een hel. En ook dit spreek ik uit ervaring, want met deze twijfels is de relatie uiteindelijk ook kapot gegaan.
Cuz I'm Mr. Brightside
  zondag 14 augustus 2011 @ 01:23:50 #291
253447 Ethanolic
TOUCH UR FUKIN CHEST BRAH
pi_100699964
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 21:41 schreef Neo-Mullen het volgende:
Met vreemdgaan laat je diepe littekens achter bij de ander. Ik spreek uit ervaring.
Zelfs ruim een jaar later kan ik er soms nog erg boos om worden en kan ik het nog steeds niet geloven.

Aan de andere kant ben ik heel blij dat ik niet meer met haar samen ben. Ik zou dan alleen maar onzeker zijn en bij elk afspraakje van haar twijfelachtig zijn. Dan leef je ook in een hel. En ook dit spreek ik uit ervaring, want met deze twijfels is de relatie uiteindelijk ook kapot gegaan.
Je hebt helemaal gelijk
Ik heb net echter een heerlijk wijf gebaft en heb er geen moment spijt van.
Deathlift or Die.
pi_100796253
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2011 23:53 schreef Aneurism het volgende:
Het lijkt me geil dat na het ketsen met de n, dat de ander je zeg maar schoon pijpt... Maar meer ook niet

:')
Wat een gedachten hebben sommige.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')