Erasmo | zondag 19 juni 2011 @ 17:45 |
Bij de varkensboer een kinnebak van 2,5 kilo gehaald om toch eens met voor mij nieuwe stukken varken te werken. Alleen, wat doe je met zo'n ding? ![]() Dus best CUL-ers, wat doe je met een kinnebak? | |
Pietverdriet | zondag 19 juni 2011 @ 17:46 |
Worst maken, of aanbraden en dan stoven | |
RetepV | zondag 19 juni 2011 @ 17:54 |
Soep van trekken? Je kan overal soep van trekken, dus van zo'n kinnebak vast ook wel. ![]() En als je soep hebt kun je ragout maken. Lekker met geroosterd brood. En als je ragout hebt, kun je het indikken met maizena, rolletjes van maken die je dan met broodkruimels bedekt. En dan heb je je eigen kroket! Of maak er bolletjes van met broodkruimels en je hebt bitterballen! | |
Erasmo | zondag 19 juni 2011 @ 18:08 |
Worst maken kan altijd ja ![]() Bitterballen maak je met rundvlees ![]() Maar ook hier geldt, is zo'n stuk vlees er niet te vet voor? Ik zit er over te denken om er een paté oid van te maken maar heb daar eigenlijk geen ervaring mee. | |
Pietverdriet | zondag 19 juni 2011 @ 18:24 |
Vet er af scheppen natuurlijk | |
Faazz | zondag 19 juni 2011 @ 18:26 |
Kan je daar weer zeep van maken. | |
Weltschmerz | zondag 19 juni 2011 @ 18:37 |
Guanciale maken? | |
Erasmo | zondag 19 juni 2011 @ 20:03 |
Terwijl ik aan het zoeken was kwam ik trouwens onderstaand filmpje tegen, wou het jullie niet onthouden:Even googelen levert me dit op: http://thepauperedchef.com/2008/06/my-most-ambitio.html Ziet er zeer smakelijk uit ![]() | |
robber57 | zondag 19 juni 2011 @ 20:18 |
Uitbenen,zwoert er af, inwrijven met shoarma kruiden, oprollen met een touwtje, 1 uur de (hete lucht)oven in en voila; (vette) shoarma spek/rollade. Traditioneel doet een slager er niet veel meer mee dan (goedkoop) kinnebakspek maken of gehakt van maken voor bv saucijzen/verse worst of iid bv paté maar dan moet er wel een behoorlijk deel lever bij, paté zonder lever is geen paté maar heel vet gehaktbrood. Het is een behoorlijk vet stukje v/h varken [ Bericht 10% gewijzigd door robber57 op 19-06-2011 20:23:47 ] | |
Weltschmerz | zondag 19 juni 2011 @ 20:30 |
Mijn slager gebruikt het daarvoor omdat het er niet uitziet, mensen willen het niet kopen en willen het niet zien liggen. Het is überspek mits het varken goed is, in die grote witte stukken gaat immers de smaak zitten (van wat de varkens te eten krijgen). Er worden in België festivals gehouden ter ere van kinnebakspek (een boerendorp wat gezamenlijk spek gaat eten neem ik aan, maar toch). Het is sterk van smaak, er zit dan ook niet veel van in een pastasaus. | |
Erasmo | dinsdag 26 juli 2011 @ 22:31 |
Het stuk lag tot vandaag nog steeds in de vriezer ![]() Om mezelf toch te motiveren om er mee aan de gang te gaan heb ik het eruit gehaald en en de koelkast gelegd. Morgen leg ik hem een week in een bak met zout, suiker, peper en tijm en dan gaat ie de de droogkast in. | |
Weltschmerz | woensdag 27 juli 2011 @ 09:48 |
Tijm? Ik kan me wel voorstellen dat het er een mooie smaak aan geeft, maar ook dat het er een smaak aan geeft die je niet wil in je carbonara of tomatensaus. | |
RobinOok | woensdag 27 juli 2011 @ 13:22 |
Wel. | |
Erasmo | woensdag 27 juli 2011 @ 14:08 |
Een ietsiepietsie tijm vind ik best lekker in de saus. | |
Erasmo | woensdag 27 juli 2011 @ 23:15 |
Zo hier is ie dan:![]() Heb er even een wasknijper naast gelegd ter referentie. Ding ingewreven met het mengsel en na enig aandringen heb ik hem uiteindelijk in de sealbag gekregen: ![]() Nu mag ie een weekje koukleumen in de koelkast ![]() | |
RobinOok | donderdag 28 juli 2011 @ 02:17 |
Gadverdamme man. Wie wil dat nou eten? Da's voor door de worst of in de pate of weet ik veel. Nou ja, ik hoef het in ieder geval niet. | |
Pietverdriet | donderdag 28 juli 2011 @ 06:50 |
Wat is daar gadverdamme aan? Omdat het zo vet is? Of omdat je het een eng deel van het varken vindt? | |
PdeHoog | donderdag 28 juli 2011 @ 08:36 |
Mij trekt het ook niet helemaal moet ik zeggen ![]() ![]() | |
Erasmo | donderdag 28 juli 2011 @ 10:04 |
Het is op het oog niet het mooiste stuk vlees maar dat hoeft toch niks aan de smaak af te doen? Hij is er hier inderdaad al dieper op ingegaan: http://kokenmetkanker.blo(...)an-kinnebakspek.html Wat ik me straks afvraag voor het drogen, kun je het stuk vlees beter opbinden of niet? | |
PdeHoog | donderdag 28 juli 2011 @ 10:07 |
Geen idee ![]() ![]() | |
Ledig | donderdag 28 juli 2011 @ 12:35 |
Ik moet zeggen dat ik niet heel veel verschil zie met een stuk buikspek, behalve dat dit nog wat vetter lijkt. Mooi project lijkt mij! Als ik terug ben van vakantie ook de slager maar eens vragen of hij wat heeft liggen. Volgens mij wordt guanciale niet opgebonden, terwijl pancetta wel wordt opgebonden. Maar ik kan me voorstellen dat als het stuk van 2,5 kg iets te onhandig is om op te hangen dat je besluit het wel op te binden. (of in 2 stukken te verdelen). Volgens mij verschilt het drogingsproces uiteindelijk redelijk weinig. | |
Erasmo | zaterdag 30 juli 2011 @ 22:34 |
Het is wel leuk om met de wat minder alledaagse dingen te werken, ik wil ook uiteindelijk met ieder stukje varken wat er is wat gedaan hebben ![]() Het zouten doet zijn werk goed, er is al flink wat vocht uitgekomen. Ook ben ik vandaag begonnen met de droogkast, de basis vormt deze kast van de IKEA: Waarvan ik nu met horgaas en bizar veel nietjes 5 zijdes heb dichtgemaakt, morgen begin ik met een deur te maken. | |
densmee | zaterdag 30 juli 2011 @ 22:36 |
vraag het aan Lowieke, die eet dat elke dag. http://www.ncrv.nl/uitzen(...)ris-showroom-lowieke | |
sigme | zondag 31 juli 2011 @ 18:08 |
Oh, hier moet ik meer van weten! Ik heb nog 2 stukken kinnebak in de vriezer liggen van het vorige varken (van het eerste varken is de kinnebak in de bloedworst verwerkt door de slager). Ik was van plan, net als kokenmetkanker, het recept uit "Charcuterie" van Ruhlman en Polcyn te volgen. | |
Erasmo | zondag 31 juli 2011 @ 19:02 |
Meer foto's komen als ie opgehangen is. Vraagje wat heb jij met de staartjes van je varkens gedaan? Die heb ik namelijk ook nog in de vriezer liggen ![]() | |
sigme | zondag 31 juli 2011 @ 19:03 |
Staartjes hebben m'n slagers me niet aangeboden. Als je een succesrecept hebt vraag ik de slager er bij de volgende twee varkens om ![]() | |
heiden6 | zondag 31 juli 2011 @ 19:45 |
![]() | |
Erasmo | zondag 31 juli 2011 @ 23:35 |
Als ik er op Google kom ik voornamelijk buttplugs tegen ![]() | |
stavromulabeta | zondag 31 juli 2011 @ 23:39 |
Je kunt ze marineren en dan bbq'en of roosteren, net zoals varkenspoten en -oren. Ik heb het wel eens gemaakt, het geeft een vreemd contrast tussen zacht vet en knapperig kraakbeen maar het was niet helemaal mijn ding . Fransen schijnen er gek op te zijn. edit: ik heb er toen zelfs een topic over geopend: Nieuwe culinaire varkenavonturen | |
#ANONIEM | maandag 1 augustus 2011 @ 00:44 |
Keuterboer Lowieke (88 jaar) met z'n dagelijkse portie kinnebak ![]() http://tvblik.nl/joris-showroom/2-december-2008 2 Keer per dag brood met kinnebaks en pudding met 10 kersen ![]() ![]() ![]() [ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 01-08-2011 00:56:42 ] | |
Isabeau | maandag 1 augustus 2011 @ 02:18 |
Mijn oma deed die in de snert ![]() | |
sigme | maandag 1 augustus 2011 @ 06:46 |
Mijn vader zei ook dat ze vroeger bij hem thuis gekookte kinnebak op brood smeerden. | |
Redcoon | maandag 1 augustus 2011 @ 11:34 |
Ouwe baas. ![]() | |
densmee | maandag 1 augustus 2011 @ 12:32 |
gisteren kwam ik hem nog tegen, hij zat op de bank voor zijn boerderij en sjanneke stond in de wei | |
#ANONIEM | maandag 1 augustus 2011 @ 20:27 |
Ik vroeg me al af of die kerel nog steeds leeft. Ja dus ![]() | |
densmee | maandag 1 augustus 2011 @ 21:30 |
ja en hij staat nog iedere dag bij het kapelleke in vessem, overigens niet altijd meer met sjanneke | |
Erasmo | maandag 1 augustus 2011 @ 22:11 |
Ik zit te dubben of ik het stuk straks nou wel of niet moet smouten. | |
Erasmo | vrijdag 5 augustus 2011 @ 19:14 |
Hij hangt! Tot over 3 maanden ![]() | |
Miss_Isis | donderdag 10 mei 2012 @ 16:34 |
En, hoe is het inmiddels afgelopen met de kinnebak?? Wij hebben er ook één en ik zou wel willen proberen er guanciale van te maken dus ik vroeg me af hoe dat het jou is vergaan ![]() | |
Erasmo | donderdag 10 mei 2012 @ 18:21 |
Hij was lekker ![]() | |
sigme | donderdag 10 mei 2012 @ 18:47 |
Kan je 'm niet eens vragen hoe hij z'n kinnebak bereidt? Ik heb hier een stuk kinnebak gepekeld en gerookt. Is best prima, maar niet zo lekker als buikspek waarmee ik datzelfde doe. En ik heb nog wat in de vriezer liggen, dus goede recepten zijn welkom! | |
Pietverdriet | donderdag 10 mei 2012 @ 19:45 |
Braadworst mee maken? | |
sigme | donderdag 10 mei 2012 @ 19:53 |
Kan, maar is dat niet sund? Ik heb meer dan genoeg grofgemalen vet gehakt waarvan ik braadworst (en droge worst) maak. Is het van kinnebak een speciale traktatie? | |
Pietverdriet | donderdag 10 mei 2012 @ 20:06 |
bij gemalen kinnebak blijft het vet het best in de vulling zitten zonder uit te lopen, daardoor smaakt de worst vetter (en dus beter) | |
Miss_Isis | donderdag 10 mei 2012 @ 21:15 |
Maar hoe heb je het precies aangepakt? Hoe lang gehangen? Beschimmelde het niet? Iets wat je de volgende keer anders aan zou pakken? Ik heb dringend tips nodig ![]() | |
Erasmo | donderdag 10 mei 2012 @ 21:59 |
Voornamelijk dat recept van kokenmetkanker gevolgd. Na een week begon er een beetje schimmel op te groeien, heb het toen weggesneden en daarna alles met reuzel ingesmeerd. Na 3 maanden werd ie trouwens alleen maar lekkerder. [ Bericht 12% gewijzigd door Erasmo op 10-05-2012 22:04:56 ] |