Worst maken kan altijd jaquote:Op zondag 19 juni 2011 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Worst maken, of aanbraden en dan stoven
Bitterballen maak je met rundvleesquote:Op zondag 19 juni 2011 17:54 schreef RetepV het volgende:
Soep van trekken? Je kan overal soep van trekken, dus van zo'n kinnebak vast ook wel.
En als je soep hebt kun je ragout maken. Lekker met geroosterd brood.
En als je ragout hebt, kun je het indikken met maizena, rolletjes van maken die je dan met broodkruimels bedekt. En dan heb je je eigen kroket!
Of maak er bolletjes van met broodkruimels en je hebt bitterballen!
Vet er af scheppen natuurlijkquote:Op zondag 19 juni 2011 18:08 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Worst maken kan altijd jaZou dat stoven lekker zijn? Het is behoorlijk vet...
[..]
Even googelen levert me dit op:quote:
Mijn slager gebruikt het daarvoor omdat het er niet uitziet, mensen willen het niet kopen en willen het niet zien liggen. Het is überspek mits het varken goed is, in die grote witte stukken gaat immers de smaak zitten (van wat de varkens te eten krijgen).quote:Op zondag 19 juni 2011 20:18 schreef robber57 het volgende:
Traditioneel doet een slager er niet veel meer mee dan spek maken of gehakt van maken voor bv saucijzen/verse worst.
Het is een behoorlijk vet stukje v/h varken
Een ietsiepietsie tijm vind ik best lekker in de saus.quote:Op woensdag 27 juli 2011 09:48 schreef Weltschmerz het volgende:
Tijm? Ik kan me wel voorstellen dat het er een mooie smaak aan geeft, maar ook dat het er een smaak aan geeft die je niet wil in je carbonara of tomatensaus.
Wat is daar gadverdamme aan? Omdat het zo vet is? Of omdat je het een eng deel van het varken vindt?quote:Op donderdag 28 juli 2011 02:17 schreef RobinOok het volgende:
Gadverdamme man. Wie wil dat nou eten?
Da's voor door de worst of in de pate of weet ik veel.
Nou ja, ik hoef het in ieder geval niet.
Het is op het oog niet het mooiste stuk vlees maar dat hoeft toch niks aan de smaak af te doen?quote:Op donderdag 28 juli 2011 02:17 schreef RobinOok het volgende:
Gadverdamme man. Wie wil dat nou eten?
Da's voor door de worst of in de pate of weet ik veel.
Nou ja, ik hoef het in ieder geval niet.
Hij is er hier inderdaad al dieper op ingegaan: http://kokenmetkanker.blo(...)an-kinnebakspek.htmlquote:Op donderdag 28 juli 2011 08:36 schreef PdeHoog het volgende:
Mij trekt het ook niet helemaal moet ik zeggenMaareh...Erasmo: http://kokenmetkanker.blo(...)erwerken-deel-4.html
Geen ideequote:Op donderdag 28 juli 2011 10:04 schreef Erasmo het volgende:
Hij is er hier inderdaad al dieper op ingegaan: http://kokenmetkanker.blo(...)an-kinnebakspek.html
Wat ik me straks afvraag voor het drogen, kun je het stuk vlees beter opbinden of niet?
Meer foto's komen als ie opgehangen is. Vraagje wat heb jij met de staartjes van je varkens gedaan? Die heb ik namelijk ook nog in de vriezer liggenquote:Op zondag 31 juli 2011 18:08 schreef sigme het volgende:
Oh, hier moet ik meer van weten!
Ik heb nog 2 stukken kinnebak in de vriezer liggen van het vorige varken (van het eerste varken is de kinnebak in de bloedworst verwerkt door de slager).
Ik was van plan, net als kokenmetkanker, het recept uit "Charcuterie" van Ruhlman en Polcyn te volgen.
quote:Op zondag 19 juni 2011 20:03 schreef Erasmo het volgende:
Terwijl ik aan het zoeken was kwam ik trouwens onderstaand filmpje tegen, wou het jullie niet onthouden:
[..]
Even googelen levert me dit op:
http://thepauperedchef.com/2008/06/my-most-ambitio.html
Ziet er zeer smakelijk uit
Als ik er op Google kom ik voornamelijk buttplugs tegenquote:Op zondag 31 juli 2011 19:03 schreef sigme het volgende:
Staartjes hebben m'n slagers me niet aangeboden.
Als je een succesrecept hebt vraag ik de slager er bij de volgende twee varkens om.
Je kunt ze marineren en dan bbq'en of roosteren, net zoals varkenspoten en -oren.quote:Op zondag 31 juli 2011 19:03 schreef sigme het volgende:
Staartjes hebben m'n slagers me niet aangeboden.
Als je een succesrecept hebt vraag ik de slager er bij de volgende twee varkens om.
Mijn oma deed die in de snertquote:Op zondag 31 juli 2011 19:02 schreef Erasmo het volgende:
Meer foto's komen als ie opgehangen is. Vraagje wat heb jij met de staartjes van je varkens gedaan? Die heb ik namelijk ook nog in de vriezer liggen
Mijn vader zei ook dat ze vroeger bij hem thuis gekookte kinnebak op brood smeerden.quote:Op maandag 1 augustus 2011 00:44 schreef Papabear het volgende:
Keuterboer Lowieke (88 jaar) met z'n dagelijkse portie kinnebak![]()
http://tvblik.nl/joris-showroom/2-december-2008
2 Keer per dag brood met kinnebaks en pudding met 10 kersen![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ouwe baas.quote:Op maandag 1 augustus 2011 00:44 schreef Papabear het volgende:
Keuterboer Lowieke (88 jaar) met z'n dagelijkse portie kinnebak![]()
http://tvblik.nl/joris-showroom/2-december-2008
2 Keer per dag brood met kinnebaks en pudding met 10 kersen![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
gisteren kwam ik hem nog tegen, hij zat op de bank voor zijn boerderij en sjanneke stond in de weiquote:
Ik vroeg me al af of die kerel nog steeds leeft. Ja dusquote:Op maandag 1 augustus 2011 12:32 schreef densmee het volgende:
[..]
gisteren kwam ik hem nog tegen, hij zat op de bank voor zijn boerderij en sjanneke stond in de wei
ja en hij staat nog iedere dag bij het kapelleke in vessem, overigens niet altijd meer met sjannekequote:Op maandag 1 augustus 2011 20:27 schreef Papabear het volgende:
[..]
Ik vroeg me al af of die kerel nog steeds leeft. Ja dus
En, hoe is het inmiddels afgelopen met de kinnebak?? Wij hebben er ook één en ik zou wel willen proberen er guanciale van te maken dus ik vroeg me af hoe dat het jou is vergaanquote:
Kan je 'm niet eens vragen hoe hij z'n kinnebak bereidt?quote:Op maandag 1 augustus 2011 21:30 schreef densmee het volgende:
[..]
ja en hij staat nog iedere dag bij het kapelleke in vessem, overigens niet altijd meer met sjanneke
Braadworst mee maken?quote:Op donderdag 10 mei 2012 18:47 schreef sigme het volgende:
[..]
Kan je 'm niet eens vragen hoe hij z'n kinnebak bereidt?
Ik heb hier een stuk kinnebak gepekeld en gerookt. Is best prima, maar niet zo lekker als buikspek waarmee ik datzelfde doe. En ik heb nog wat in de vriezer liggen, dus goede recepten zijn welkom!
Kan, maar is dat niet sund? Ik heb meer dan genoeg grofgemalen vet gehakt waarvan ik braadworst (en droge worst) maak. Is het van kinnebak een speciale traktatie?quote:
bij gemalen kinnebak blijft het vet het best in de vulling zitten zonder uit te lopen, daardoor smaakt de worst vetter (en dus beter)quote:Op donderdag 10 mei 2012 19:53 schreef sigme het volgende:
[..]
Kan, maar is dat niet sund? Ik heb meer dan genoeg grofgemalen vet gehakt waarvan ik braadworst (en droge worst) maak. Is het van kinnebak een speciale traktatie?
Maar hoe heb je het precies aangepakt? Hoe lang gehangen? Beschimmelde het niet? Iets wat je de volgende keer anders aan zou pakken? Ik heb dringend tips nodigquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |