quote:Stopzetten kost je ¤20,50, en je moet dus wel weer een half jaar langer met je telefoon doen.
http://www.vodafone.nl/Vo(...)rmulier_time_out.pdf
Tja, een docent heb ik maximaal 1 keer, daarna zie ik ze nooit meer. Dus ik kan het wel vragen aan de docent bij wiens vak ik vorig jaar een 9 heb gehaald, maar die kan echt niets over mij zeggen.quote:Op donderdag 16 juni 2011 14:58 schreef Jabberwocky het volgende:
Toch gewoon een docent vragen? Zeker als je al eens goede resultaten bij die persoon hebt gehaald, al kijken ze daar niet eens altijd naar.
Goed dat je het aangeeft. In dat geval is het bij niet voordelig meer. Wat een rare regeling trouwens "alle kortingen vervallen".quote:Op donderdag 16 juni 2011 17:02 schreef T.O.P het volgende:
[..]
Stopzetten kost je ¤20,50, en je moet dus wel weer een half jaar langer met je telefoon doen.
http://www.vodafone.nl/Vo(...)rmulier_time_out.pdf
Jakkie, nee dat werkt niet... Zijn er geen andere mogelijkheden of ben je van hen afhankelijk?quote:Op donderdag 16 juni 2011 17:15 schreef _Loki het volgende:
God ik word gek van al die onzekerheid. Nu krijg ik weer te horen dat, als ze stagairs nodig hebben, ze een vacature online zetten. Maar daar heb ik nu toch niks aanDan kan ik fijn 2 maanden voor m'n begin solliciteren.
Neh, niet afhankelijk, maar wel een gewéldig bedrijf en de eerste die niet meteen terug mailt dat ze per sé master of post master studenten willen. De rest die ik gemaild heb willen dat allemaal wel en dat is frustrerend met HBO. Dat kennen ze daar ook niet of zo dus uitleggen hoe HBO in elkaar steekt, is vrij lastig.quote:Op donderdag 16 juni 2011 18:12 schreef fh101 het volgende:
Ik heb iemand! (na bijna elke docent die mijn gezicht mss ook maar 1 keer heeft gezien te hebben gemaild).
Het is een docente van laaaaang geleden geworden.
[..]
Jakkie, nee dat werkt niet... Zijn er geen andere mogelijkheden of ben je van hen afhankelijk?
Yo Jabber, tis dat we op dezelfde uni zitten vandaar even wat advies. Ik ben toch wel wat genaaid omtrent mijn scriptie, dus op het moment dat je je begeleider kiest. Wees picky en resoluut anders heb je geen poot op te staan.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 00:14 schreef Jabberwocky het volgende:
Ik ken iemand die aan WCU heeft gestudeerd, mocht je er meer over willen weten.
Ik heb slechts een beeld van de WCU en EKU door informatie op verschillende sites te lezen, afbeeldingen te bekijken en natuurlijk video's op youtube.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 00:14 schreef Jabberwocky het volgende:
Ik ken iemand die aan WCU heeft gestudeerd, mocht je er meer over willen weten.
Goed nieuws dus!quote:
nou, het zegt eigenlijk nog niets... nog steeds niets gehoord over mijn aanvraag! Ik wil gewoon weten of ik mag gaan...quote:Op vrijdag 17 juni 2011 11:07 schreef ruudvandebeeten het volgende:
[..]
Goed nieuws dus!
Aankomende maandag komt de director of international office van MNSU, Mankato op gesprek bij ons op school. Ik heb met haar een gesprek kunnen regelen. Kan ik mooi kennis maken.
Het is altijd te proberen natuurlijk, en ik ken voorbeelden waarin dit gelukt is. Maar hoop er natuurlijk niet te veel op.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 11:10 schreef _Loki het volgende:
Ik heb even jullie mening nodig. Kan ik zomaar aan een bedrijf vragen of ze voor mij een uitzondering kunnen maken om tķch een stageplek voor me te creeëren of iets? Hetzelfde bedrijf als hierboven, die alleen werkt met vacatures. Ik ga pas in september 2012 dus ze hebben denk ik zat tijd om dat te kunnen plannen.
Lees dit nu pas, dank voor de info. Ik heb morgen toevallig een gesprek met een docente, en ik wil haar ook vragen als supervisor, ik zet er wel wat druk achter.quote:Op vrijdag 17 juni 2011 00:57 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Yo Jabber, tis dat we op dezelfde uni zitten vandaar even wat advies. Ik ben toch wel wat genaaid omtrent mijn scriptie, dus op het moment dat je je begeleider kiest. Wees picky en resoluut anders heb je geen poot op te staan.
Anders krijg het verhaal van, .. ja ja, Jabber, dit is goed werk, tegen de 70 aan! En dan krijg je je cijfer, een schlemielige 55. Oppassen dus
Ik kan je vraag niet beantwoorden, maar ik kan je wel meer info geven over EKU. Ik studeer zelf in Kentucky, niet EKU, en heb een aantal vrienden daar. Ik ben er zelf een aantal keer geweest. EKU staat niet zo heel erg goed aangeschreven (tenzij je forestry doet) en staat ongeveer gelijk aan een ondermaatste HBO studie. PM maar als je meer info wilt.quote:Op donderdag 16 juni 2011 22:58 schreef computerprobleem het volgende:
Hallo mensen,
in een vorig topic vroeg ik naar ervaringen/mogelijkheden over het studeren in het buitenland, wanneer je een IBMS studie (HBO opleiding) gaat volgen. Nu weet ik dat het mogelijk is om voor een double degree te gaan.
De school waar ik zit bied de Eastern Kentucky University & Western Carolina University aan om uit te kiezen (in de VS). Vandaag werd mij tijdens mijn PTA verteld dat je ook kunt kiezen uit andere universiteiten in de VS, maar dat dat dan niet gaat via het Erasmus Programme.
Hier hebben we verder niet zoveel informatie over gehad, behalve dat de kosten (veel) hoger zullen zijn en je alles echt zelf moet gaan regelen. Nu heb ik de universiteiten EKU en WCU bekeken en ze komen 'gewoon' normaal over. Als je b.v. kijkt naar de afgestudeerden enz. doet EKU het nog wel leuk met een ex-student die premier van Thailand is geworden.Voor de rest veel sport carrieres enz...
Mijn vraag is dus: weten jullie meer over de andere universiteiten waar uit gekozen kan worden? Ze hadden het i.i.g. over iets van 40 universiteiten wereldwijd waar ze bij aangesloten waren (in de VS EKU en WCU) maar ook over honderden andere universiteiten waar je zelf uit kon kiezen, volledig op eigen kosten. Ik wil zelf een goede opleiding. Op basis van mijn huidige cijferlijst zou ik VWO aankunnen, alleen wil zelf liever z.s.m met een studie beginnen.
Ik hoop dat jullie hier meer over weten.
PS: Wil voornamelijk weten of het dan ook mogelijk is om aan een top 100 universiteit o.i.d. te studeren. Uiteraard met het vooruitzicht dat ik er qua cijfers goed voor sta. Financieel zal het niet een al te groot probleem zijn. Ik ben mij er van bewust dat studies in de VS, bij zo'n soort universiteit per jaar vaak ver boven de 30.000$ uitkomt.
ik heb het voor nu eerst maar geaccepteerd... met het idee dat als ik echt helemaal niets kan vinden ik toch nog wat heb... ga nu niet meer op zoek naar een andere master. Uiteindelijk is het maar 4 maand, is opzich lang maar ach...quote:Op dinsdag 21 juni 2011 11:33 schreef motorbloempje het volgende:
Een studiegenootje heeft mede om die reden haar half jaar in Zweden afgezegd, gaat nu naar een universiteit in het VK
duur? Beursquote:Op dinsdag 21 juni 2011 11:41 schreef Jabberwocky het volgende:
Maar hier is het onderwijs dan weer zo duur dat ze net zo goed een bed en bureau bij IKEA had kunnen kopen.
Ik heb geen ervaring met Kopenhagen maar ik neem aan dat zij gemeubileerd aanbieden?quote:Op donderdag 23 juni 2011 21:55 schreef RegularVisitor het volgende:
Ik ben aangenomen aan de Universiteit van Kopenhagen voor een semester te volgen daar, ben alleen opzoek naar een woning. De school zelf bied mij 2 opties die enorm duur zijn (ja ik snap dat Kopenhagen duur is) maar ik vroeg me af, of er mensen zijn met ervaringen in Kopenhagen en het vinden van woonruimte in die stad.
Alle hulp is welkom, contacten, instanties etc.
Bedankt alvast
Heel frustrerend!! Vooral omdat het nu best dichtbij komt.. Hoop dat je snel wat zekerheid krijgt!quote:Op maandag 27 juni 2011 14:22 schreef maen het volgende:
pff maar weer een lading mailtjes eruit gestuurd, ik weet nog steeds niets! Heb nog niet eens bevestiging gehad dat het statement van mijn Engels niveau opgestuurd/ontvangen is... Duurt lang!
Welke taaltoets moet je doen. TestDaF of DSH?quote:Op maandag 27 juni 2011 14:00 schreef Thomas B. het volgende:
Ben momenteel bezig met een aanmelding voor een duitstalige master aan de Freie Universitat in Berlijn. Maar aangezien ik waarschijnlijk een hele strenge taaltoets moet doen is het allemaal nog lang niet zeker. Meer Berlijn gangers hier?
oh fijn :s ze gaan nu pas bezig met mijn statement voor het Engels. Of ik zelf even aan kan geven of mijn Engels goed genoeg is? slaat toch nergens op, alleen een idioot zou zeggen dat ie geen Engels kan maar toch naar het buitenland wil en vakken in het Engels wil gaan volgenquote:Op maandag 27 juni 2011 14:31 schreef fh101 het volgende:
[..]
Heel frustrerend!! Vooral omdat het nu best dichtbij komt.. Hoop dat je snel wat zekerheid krijgt!
Ik weet dat het duurder is, maar als je toch minimaal 7k per jaar moet gaan neerleggen is het toch handig om rond te kijken hoe duur het in het buitenland is? Moet sowieso een lening afsluiten..quote:Op vrijdag 1 juli 2011 18:54 schreef Jetfly het volgende:
Gast, een opleiding in Amerika is nog duurder...
ik moet zeggen dat ik dat geen absurd bedrag vind, zeker als je het omrekent naar euro's. Of je het daadwerkelijk per maand kwijt zou zijn is een tweede, de een leeft nou eenmaal duurder dan de ander. Maar een tijdje in het buitenland leven is sowieso duurder omdat je eerder geld uitgeeft.quote:Op vrijdag 1 juli 2011 20:33 schreef Fingon het volgende:
Damn, net een info-verhaal gekregen over een internship bij de American University in Washington, maar je moet aantonen dat je minimum 1600$ per maand kan financieren voor 6 maanden(puur voor 'living expenses')
Maar het is zo fuckin vet!
Gefeliciteerd!! Dapper dat je naar Azie zou willen, mij zou de cultuurshock te groot zijnquote:Op vrijdag 1 juli 2011 21:07 schreef T.O.P het volgende:
Heb toestemming om op uitwisseling te gaan, nu nog een bestemming uitkiezen. China, Taiwan, USA of Australië. Moet erbij zeggen dat Azië mij op dit moment meer trekt dan de Angelsaksische landen.
1100 euro minimum puur voor living, zonder wat voor verzekeringen, vliegreis etc. dan ook lijkt mij toch erg duur hoor. Ik begrijp dat je sneller uit geeft maar dan nog, dit is absurd veel meer. Zeker gezien het feit dat het een internship is en je dus echt niet zoveel vrij hebt als je hebt bij een gewone uitwisseling.quote:Op vrijdag 1 juli 2011 21:47 schreef fh101 het volgende:
[..]
ik moet zeggen dat ik dat geen absurd bedrag vind, zeker als je het omrekent naar euro's. Of je het daadwerkelijk per maand kwijt zou zijn is een tweede, de een leeft nou eenmaal duurder dan de ander. Maar een tijdje in het buitenland leven is sowieso duurder omdat je eerder geld uitgeeft.
[..]
Gefeliciteerd!! Dapper dat je naar Azie zou willen, mij zou de cultuurshock te groot zijn
tuurlijk is het heel veel, dat ontken ik ook niet. Maar zij willen natuurlijk zeker weten dat je genoeg geld hebt, dus ze vragen altijd wat meer van je.. Uiteindelijk zal je het idd niet allemaal uitgeven, denk ik. Het is gewoon puur voor hun zekerheid. Zou je je daardoor tegen laten houden?quote:Op vrijdag 1 juli 2011 22:02 schreef Fingon het volgende:
[..]
1100 euro minimum puur voor living, zonder wat voor verzekeringen, vliegreis etc. dan ook lijkt mij toch erg duur hoor. Ik begrijp dat je sneller uit geeft maar dan nog, dit is absurd veel meer. Zeker gezien het feit dat het een internship is en je dus echt niet zoveel vrij hebt als je hebt bij een gewone uitwisseling.
Zeker niet, ik weet alleen niet of ik 1600. exc al die andere dingen kan regelenquote:Op vrijdag 1 juli 2011 22:14 schreef fh101 het volgende:
[..]
tuurlijk is het heel veel, dat ontken ik ook niet. Maar zij willen natuurlijk zeker weten dat je genoeg geld hebt, dus ze vragen altijd wat meer van je.. Uiteindelijk zal je het idd niet allemaal uitgeven, denk ik. Het is gewoon puur voor hun zekerheid. Zou je je daardoor tegen laten houden?
Vergeet ook niet dat een visum voor een internship in de US belachelijk duur is, zeker wanneer een sponsor zoals bv de CIEE is vereist.quote:Op vrijdag 1 juli 2011 22:20 schreef Fingon het volgende:
[..]
Zeker niet, ik weet alleen niet of ik 1600. exc al die andere dingen kan regelen
Maargoed het is iets voor over ~1-2 jaar dus sparen is het devies en hopen dat de dollar nog wat dropt
Pff, 550$ voor 1-6 maanden... stellertje uitzuigers.quote:Op vrijdag 1 juli 2011 23:15 schreef larry91 het volgende:
[..]
Vergeet ook niet dat een visum voor een internship in de US belachelijk duur is, zeker wanneer een sponsor zoals bv de CIEE is vereist.
Dan valt het bij jou nog meequote:Op vrijdag 1 juli 2011 23:33 schreef Fingon het volgende:
[..]
Pff, 550$ voor 1-6 maanden... stellertje uitzuigers.
Ben afgelopen jaar al een half jaar naar Korea op uitwisseling geweest, dus weet inmiddels wat me te wachten staatquote:Op vrijdag 1 juli 2011 21:47 schreef fh101 het volgende:
[..]
Gefeliciteerd!! Dapper dat je naar Azie zou willen, mij zou de cultuurshock te groot zijn
Balen! (of toch niet zo dan?) Wil je volgend jaar dan nog steeds naar Warschau, of wordt het dan iets anders?quote:Op zaterdag 9 juli 2011 13:47 schreef maen het volgende:
plannen voor Warschau gecanceld... om heel veel redenen eigenlijk. Nu wil ik volgend jaar september weg, dus ik ga even heel goed orienteren op wat er dan mogelijk isTot die tijd blijf ik hier wel inspiratie opdoen
Ik ben nog niet langs geweest, werd een beetje ziek en ben a la minute naar huis gegaan zonder de docent te spreken. En hij ging de dag erna op vakantiequote:Op zaterdag 9 juli 2011 13:58 schreef fh101 het volgende:
[..]
Balen! (of toch niet zo dan?) Wil je volgend jaar dan nog steeds naar Warschau, of wordt het dan iets anders?
Chemiu, spannend! Weet je al wat meer nu?
Toen ik 4 maanden in Korea zat had ik de students-insurance van Aon. Is ook een stuk makkelijker af te sluiten.quote:Op woensdag 13 juli 2011 19:59 schreef Rnnz het volgende:
Heeft iemand ervaring met verzekeringen? Ik ga dus een half jaar in Mexico studeren en denk dat ik de Young Global Traveler verzkering neem van OOM, die ook geadviseerd wordt door CZ.
Anyone?
Vet! Ik zit er ook over na te denken om na m'n studie hier nog een master te doen in Zweden. Ben benieuwd naar jouw ervaringen.quote:Op donderdag 14 juli 2011 10:04 schreef Kuno_van_Dijk het volgende:
Ha! Ik ben geaccepteerd voor mijn gekozen master in Zweden, ga eind Augustus voor een jaar naar Karlstad!
Ben ook wel benieuwd, moet zelf ook nog een reisverzekering afsluiten voor mijn stage van 8 maanden in de VS.quote:Op woensdag 13 juli 2011 19:59 schreef Rnnz het volgende:
Heeft iemand ervaring met verzekeringen? Ik ga dus een half jaar in Mexico studeren en denk dat ik de Young Global Traveler verzkering neem van OOM, die ook geadviseerd wordt door CZ.
Anyone?
VWO diploma vertalen?quote:Op dinsdag 19 juli 2011 20:11 schreef Warren het volgende:
Studeert iemand hier in het VK en kan diegene mij vertellen wat je met je VWO-dipoma hebt gedaan? Heb je dat vertaald? Iemand toevallig van deze service gebruikt gemaakt http://www.naric.org.uk/ ?
Hoezo is dat zo vanzelf sprekend?quote:Op woensdag 20 juli 2011 01:19 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
VWO diploma vertalen?
Naric?
Nee
aah welke uni studeer je? Zou dat overal kunnen? En hoeveel kost het?quote:Op woensdag 20 juli 2011 12:50 schreef fh101 het volgende:
Ik heb gewoon een Engelstalige cijferlijst bij de uni laten uitprinten. Mn vakken klonken ineens een stuk chiquer
Maar dat is natuurlijk iets anders dan een vwo diploma, dat hoef ik niet te laten zien.
Leiden. Ik neem aan dat dat overal wel kan, gewoon vragen! En het was gratis!quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:12 schreef margaretha_01 het volgende:
[..]
aah welke uni studeer je? Zou dat overal kunnen? En hoeveel kost het?
Toen ik mijn bachelor aanvroeg heb ik er expliciet bijgezegd dat het in het Engels moest zijn. Was geen probleem. Maar ik had al eerder een cijferlijst nodig voor mijn aanmelding in het buitenland. Die moest ook in het Engels met een gemiddelde eronder. Daarvoor heb ik hemel en aarde moeten bewegen bij de UvA. Ik moest ook een vertaling van mijn middelbare schooldiploma opsturen. Heb ik bij een vertaalbureau laten doen voor 120 euro.quote:Op woensdag 20 juli 2011 11:07 schreef margaretha_01 het volgende:
ohjaa, da's ook nog iets... tenminste... even vragen, hoe dat zit om diploma's te vertalen, want dat moet ik inderdaad ook doen... :s
Op mijn bachelor werd hetzelfde gezegd, ik moest negens en tienen halen, en dan pas werd er MISSCHIEN gekeken... sommige studenten hadden er lak aan, gingen zelf een stage zoeken en gingen er vandoor, resultaat: 9,5 voor hun stage voor nietsdoen. Waarom houdt de VU mij tegen?quote:Beste XXX,
Ik weet niet waar je het hebt gelezen, maar een stage/ exchange is niet mogelijk in het premaster jaar (en in principe ook niet in de master). Asl je in je master toch iets in het buitenland wilt doen, dan krijg je er in principe geen punten voor en je moet het helemaal zelf regelen. Houd er rekening mee dat er geen ruimte voor is gereserveerd en dat je dan dus hoogstwaarschijnlijk uitloopt.
Met vriendelijke groet,
Studieadviseur
Voor masters van een jaar kan je in principe ook niet zomaar naar het buitenland. Of je moet bijvoorbeeld op één of andere manier je hele afstudeerproject in het buitenland kunnen doen.quote:Op woensdag 20 juli 2011 15:28 schreef Gelatelli het volgende:
De VU houdt mij tegen om een exchange programma te doen in het buitenland, ik weet niet of jullie mij misschien kunnen helpen?
[..]
Op mijn bachelor werd hetzelfde gezegd, ik moest negens en tienen halen, en dan pas werd er MISSCHIEN gekeken... sommige studenten hadden er lak aan, gingen zelf een stage zoeken en gingen er vandoor, resultaat: 9,5 voor hun stage voor nietsdoen. Waarom houdt de VU mij tegen?
Tja, niemand stimuleerde mij... studieadviseursquote:Op woensdag 20 juli 2011 16:43 schreef Thormodo het volgende:
[..]
Voor masters van een jaar kan je in principe ook niet zomaar naar het buitenland. Of je moet bijvoorbeeld op één of andere manier je hele afstudeerproject in het buitenland kunnen doen.
En je pre-master wordt alleen gegeven op de universiteit waar je je master doet, dus ik zou ook niet weten hoe je daarmee naar het buitenland zou willen.
Juist een stage of je minor tijdens je bachelor had je heel goed in het buitenland kunnen doen.
Dank voor je reactiequote:Op donderdag 21 juli 2011 20:49 schreef fh101 het volgende:
Ik wil je absoluut niet ontmoedigen, maar je moet ook realistisch zijn. Ik denk niet dat je het haalt om dit jaar nog te kunnen beginnen. Misschien in het tweede semester, maar niet in september al. Wel hoop ik dat je me het tegendeel kunt gaan bewijzen!
Wat lullig ook trouwens, dat ze je nu pas vertellen dat je moet stoppen...
Ik was bijna succesvol met mn kamerjacht, totdat ik er achter kwam dat het Nigeriaanse scammers waren
Hier kom ik binnen twee weken op terug.quote:Op donderdag 21 juli 2011 22:17 schreef margaretha_01 het volgende:
Hey Thomas B! Ik heb een vraagje... Wat voor bachelor heb je hiervoor afgerond en hoe hoog schat je je kansen om aan genomen te worden in Berlijn? Ik wil volgend jaar ook in Duitsland gaan studeren, maar ik geloof dat het voor mij sowieso niet is weggelegd om het in Berlijn te proberen, want je schijnt er echt een superhoog gemiddelde te moeten hebben om toegelaten te worden, omdat er ontzettend veel aanmeldingen zijn...Ga je het bij nog meer universiteiten proberen, of wil je per se naar de freie universität?
Haha okay! Succes, zou ontzettend vet zijn als je wordt toegelaten!quote:Op donderdag 21 juli 2011 22:24 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Hier kom ik binnen twee weken op terug.
Ik heb en gemaild en gebeld.quote:Op woensdag 20 juli 2011 19:12 schreef fh101 het volgende:
Hey Moblo, hoe heb jij je woning eigenlijk gevonden?
Ik ben nu dus druk bezig met het zoeken van of een kamer, of een apartement dat ik met iemand uit Spanje kan delen. Maar de verhuurders willen vaak enkel contact per telefoon en als ze al op mailtjes in gaan, dan krijg ik standaard terug dat ze iemand willen die een contract voor 8 maanden of langer tekent. Nou is dat laatste voor jou volgens mij geen probleem geweest, en jullie hebben ook een weekje ingeruimd om daar te gaan kijken, toch?
Heb je tips om contact te leggen?
Oeh dat is een goeie, dankjewel!quote:Op donderdag 21 juli 2011 23:01 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Ik heb en gemaild en gebeld.
Vooral gekeken naar woningen die al een tijdje te huur stonden: die zijn dus blijkbaar niet zo populair.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |