Over een week allemaal blije ingelote sjaars erbij!quote:Op woensdag 6 juli 2011 13:09 schreef Godshand het volgende:
Dit topic is trouwens onderdeel van SES: School En Studie. De Geneeskundestudenten die nog niet aan de cofase zijn begonnen, schitteren door afwezigheid (behalve Dizorn dan)![]()
Of zijn ze heel verstandig nooit aan Fok! begonnen?
Er wordt hier zoveel over patiënten en spreekuren en poli's etc. gepraat, dat ik me altijd een beetje kneuzig voel als ik weer aan kom kakken met iets over tentamens ofzoquote:Op woensdag 6 juli 2011 13:09 schreef Godshand het volgende:
Dit topic is trouwens onderdeel van SES: School En Studie. De Geneeskundestudenten die nog niet aan de cofase zijn begonnen, schitteren door afwezigheid (behalve Dizorn dan)![]()
Of zijn ze heel verstandig nooit aan Fok! begonnen?
Huh? Voor iedereen in plaats van alleen risicogroepen?quote:Op woensdag 6 juli 2011 13:36 schreef fusionfake het volgende:
Nice, vanaf 1 augustus HepB in het rijksvaccinatieprogramma.
Een weekje, das kort! Waarover?quote:Begin morgen met een weekje keuzeonderwijs op de uni v. antwerpen, ben benieuwd
Yup, tot nu toe werden alleen baby's waarvan één of twee ouders uit een endemisch gebied komt, of wanneer de moeder HbsAg positief is en vanaf 1-8-11 elke baby in een combinatie vaccin met DKTP-HIB-HepB. (http://www.rivm.nl/rvp/rijks_vp/vac_schema/)quote:Op woensdag 6 juli 2011 13:39 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Huh? Voor iedereen in plaats van alleen risicogroepen?
[..]
Een weekje, das kort! Waarover?
Prima keuze lijkt me.quote:Hepatitis B-inenting voor alle kinderen 27 Juni 2011
Voortaan krijgen alle kinderen die geboren zijn op of na 1 augustus 2011 een inenting tegen hepatitis B aangeboden. De minister van VWS volgt daarmee het advies op van de Gezondheidsraad om de inenting op te nemen in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Hepatitis B is een ernstige leverziekte die veroorzaakt wordt door een virus.
Op dit moment krijgen kinderen die een verhoogd risico hebben op hepatitis B deze inenting al. Dit zijn kinderen van een moeder met een chronische hepatitis B-infectie, kinderen van wie tenminste één ouder afkomstig is uit een land waar hepatitis B vaak voorkomt en kinderen met het syndroom van Down.
Ook buiten het Rijksvaccinatieprogramma laten al veel mensen zich inenten die risico lopen op een hepatitis B-infectie. Zo kunnen werknemers uit de gezondheidszorg en reizigers naar landen waar veel hepatitis B voorkomt zich laten inenten. Ook mensen die in seksuele relaties risico lopen krijgen inenting aangeboden.
Toch is vaccinatie van kinderen en volwassenen met verhoogd risico niet toereikend om de ziekte hepatitis B in Nederland voldoende terug te dringen. Er komen steeds vaker hepatitis B-infecties voor buiten deze risicogroepen. Ook zonder risicogedrag kan je ergens in je leven een besmetting oplopen. Bijvoorbeeld via werk, reizen of een seksuele relatie met iemand die uit een land komt waar veel hepatits B voorkomt. Ook al is de kans om hepatitis B op te lopen relatief klein, de gevolgen van de ziekte zijn groot.
Vaccinatie is een effectieve bescherming tegen hepatitis B. Er is een veilig vaccin beschikbaar waarmee zonder veel extra belasting meer ziekte kan worden voorkomen. Daarom heeft de minister algemene vaccinatie van alle kinderen opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. Op de leeftijd van 2, 3, 4 en 11 maanden krijgen kinderen een combinatievaccin DKTP-Hib-HepB aangeboden. Dit vaccin wordt al vanaf januari 2006 in het Rijksvaccinatieprogramma gebruikt bij de inenting van kinderen met verhoogd risico.
Nederland volgt nu met de invoering van de algemene hepatitis B-inenting het advies van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) uit 1992 op. In de meeste (ook Europese) landen zit de vaccinatie al veel langer in het vaccinatieprogramma.
http://www.rivm.nl/rvp/actueel1/index.jsp
in welk jaar zit jij nu überhaupt eigenlijk?quote:Op woensdag 6 juli 2011 13:38 schreef Merel1808 het volgende:
[..]
Er wordt hier zoveel over patiënten en spreekuren en poli's etc. gepraat, dat ik me altijd een beetje kneuzig voel als ik weer aan kom kakken met iets over tentamens ofzo
Het 3e! Maar wegens omstandigheden dit jaar wel errrrg weinig gehaald, dus ik moet nog even babbelen met de studie-adviseur over het meest verstandige traject om te volgen.quote:Op woensdag 6 juli 2011 19:19 schreef Pluizel het volgende:
[..]
in welk jaar zit jij nu überhaupt eigenlijk?
quote:Op woensdag 6 juli 2011 13:23 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Over een week allemaal blije ingelote sjaars erbij!
Leuk!quote:Op woensdag 6 juli 2011 21:50 schreef starla het volgende:
Jeuj, ik mijn certificaat ALS, ABCDE(F) en kinderreanimatie gehaald!
Volgend jaar weer, zucht...
En het houdt nooit opquote:Op woensdag 6 juli 2011 21:50 schreef starla het volgende:
Jeuj, ik mijn certificaat ALS, ABCDE(F) en kinderreanimatie gehaald!
Volgend jaar weer, zucht...
Ah, ok, wel goede maatregel denk ik. Zo moeilijk is het natuurlijk ook weer niet.quote:Op woensdag 6 juli 2011 22:11 schreef starla het volgende:
Iedereen die op de SEH gaat werken moet volgens de inspectie dit beheersen. Is ook nieuw hoor. Dus ook neuro.
Ik zat in mijn eerste jaar in een groepje met 2 meisjes/vrouwen van 28, waarvan de ene al verpleegkundige was en de ander al een hele universitaire studie had afgerond. Er zit in ons jaar ook nog een fysiotherapeut met een eigen praktijk van 39, ik vind het niet gek. Je zult alleen wel goed moeten kijken hoe dat straks zit met langstudeerdersboetes/instellingscollegegeld etc.quote:Op woensdag 6 juli 2011 22:38 schreef TC_Artemis het volgende:
Zijn er mensen die ervaring hebben met geneeskunde beginnen na hun hbo? Het is iets wat ik heel graag zou willen, maar het lijkt mij zo onrealistisch om op je 25e nog met een studie te beginnen.
Ik heb nu in 1 jaar mijn hbo propedeuse (MBRT) behaald en zit te twijfelen of ik deelcertificaten moet gaan halen of dat ik mijn hbo moet afmaken en deelcertificaten ondertussen halen. Any thoughts on this?
Yes, dat was ook al een struikelblok. Ik heb alles al in werking gezet om deelcertificaten te halen, misschien dat ik eventueel nog een jaar hbo met een jaar wo kan combineren. Ik overweeg dan ook decentraal loten. Ik ben in mijn vrije tijd bezig met evenementen organiseren, en dat schijnt op zo'n decentrale selectie heel goed uit te komen. Voor nu: dan maar lifesavings aan gaan leggen. Ik zal dan per jaar 3000 euro extra 'boete' moeten betalen, maar dat is wel te overleven.quote:Op woensdag 6 juli 2011 22:40 schreef Merel1808 het volgende:
[..]
Ik zat in mijn eerste jaar in een groepje met 2 meisjes/vrouwen van 28, waarvan de ene al verpleegkundige was en de ander al een hele universitaire studie had afgerond. Er zit in ons jaar ook nog een fysiotherapeut met een eigen praktijk van 39, ik vind het niet gek. Je zult alleen wel goed moeten kijken hoe dat straks zit met langstudeerdersboetes/instellingscollegegeld etc.
1 2 3 4 | R/ Salbutamol inhalatie 200mcg dtd no 60 S. 1-2 dd z.n. |
Ja. Opleiding tot radiodiagnostisch/therapeutisch laborant.quote:Op woensdag 6 juli 2011 23:10 schreef June. het volgende:
Ik weet niet precies hoe het zit maar als je een tweede studie gaat doen in dezelfde richting, moet je dan ook niet instellingsgeld gaan betalen? MBRT is toch is met radiologie?
Dat scheelt weer danquote:Op woensdag 6 juli 2011 23:15 schreef TC_Artemis het volgende:
Uitzondering wordt gemaakt voor master of bacheloropleidingen die zich richten op onderwijs of zorg.
Idd, ik gebruik zelfs alleen nog maar de R en de S, verder schrijf ik gewoon alles achter elkaar, dus:quote:Op woensdag 6 juli 2011 23:46 schreef gohan16 het volgende:
R/ Salbutamol 200mcg/inhalatie
dtd no 1 discus
S. 1-2 dd z.n.
Maakt overigens niet zoveel uit, zolang de apotheek het begrijpt.
Mits je niet al eerder een opleiding op het gebied van gezondheidszorg of onderwijs hebt gevolgd....quote:Op woensdag 6 juli 2011 23:15 schreef TC_Artemis het volgende:
Uitzondering wordt gemaakt voor master of bacheloropleidingen die zich richten op onderwijs of zorg.
Same here. R/ NTG spray , no 1 flacon, S/ zn 1.quote:Op donderdag 7 juli 2011 08:36 schreef Honeymooner het volgende:
[..]
Idd, ik gebruik zelfs alleen nog maar de R en de S, verder schrijf ik gewoon alles achter elkaar, dus:
R/ Salbutamol 200 mcg/inhalatie
1 discus
S/ 1-2 dd z.n.
Ken ook geen specialist die nog met D en F aankomt..
gewoon 1 discus schrijven is genoeg in de dagelijkse praktijk. Bij examens farmacie tijdensde co-schappen niet. Dan moest je echt in het FK kijken en:quote:Op woensdag 6 juli 2011 23:46 schreef gohan16 het volgende:
R/ Salbutamol 200mcg/inhalatie
dtd no 1 discus
S/1-2 dd z.n.
Maakt overigens niet zoveel uit, zolang de apotheek het begrijpt.
Ook niet onbelangrijk: voor tal van specialisaties geldt in Nederland een maximale leeftijd waarop je mag starten aan de opleiding. Vraag mij niet waarom.quote:Ik zat in mijn eerste jaar in een groepje met 2 meisjes/vrouwen van 28, waarvan de ene al verpleegkundige was en de ander al een hele universitaire studie had afgerond. Er zit in ons jaar ook nog een fysiotherapeut met een eigen praktijk van 39, ik vind het niet gek. Je zult alleen wel goed moeten kijken hoe dat straks zit met langstudeerdersboetes/instellingscollegegeld etc.
Nou ja, iemand die 35 is, kan dus 10 jaar minder lang werken dan een AIOS die op zijn 25 begint. Dat is natuurlijk wel iets om mee te nemen.quote:Op donderdag 7 juli 2011 17:05 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ook niet onbelangrijk: voor tal van specialisaties geldt in Nederland een maximale leeftijd waarop je mag starten aan de opleiding. Vraag mij niet waarom.
Ik ken een arts die een tijd in het buitenland heeft gewerkt. Zij is nu halverwege 30 en wordt voor geen enkele opleiding voor een snijdend beroep meer aangenomen. Ik weet natuurlijk verder niet wat haar CV precies inhoudt, maar volgens mij is het een prima dokter.quote:Op donderdag 7 juli 2011 18:30 schreef gohan16 het volgende:
In welke selectie voor welke opleiding wordt en gediscrimineerd op leeftijd? Ben er wel benieuwd naar.
Waarom?quote:Nou ja, iemand die 35 is, kan dus 10 jaar minder lang werken dan een AIOS die op zijn 25 begint. Dat is natuurlijk wel iets om mee te nemen.
Voor neurochirurgie ligt de grens op 35 jaar.quote:In welke selectie voor welke opleiding wordt en gediscrimineerd op leeftijd? Ben er wel benieuwd naar.
Het lijkt me een interessante grond voor een rechtszaak m.b.t. leeftijdsdiscriminatie. Ik zou het eens proberen...quote:Ik ken een arts die een tijd in het buitenland heeft gewerkt. Zij is nu halverwege 30 en wordt voor geen enkele opleiding voor een snijdend beroep meer aangenomen. Ik weet natuurlijk verder niet wat haar CV precies inhoudt, maar volgens mij is het een prima dokter.
Ik heb een verslavingsarts eens op de televisiek horen vertellen dat het met name onder strevers vaker voorkomt dat ze een coaïneverslaving ontwikkelen t.g.v. de druk die zij zichzelf continue opleggen en omdat je een bepaald type persoonlijkheid moet hebben om zoveel te bereiken in je vak.quote:Ik ken zelfs een doctor die uit de opleiding is gekickt vanwege bepaalde nevenactiviteiten waar je een kleiner neustussenschotje van krijgt.
Ik erger me ook altijd ja!quote:Op donderdag 7 juli 2011 19:46 schreef dotKoen het volgende:
Overigens irriteer ik me elke keer als ik het tijdschrift van de VtdK ontvang weer aan de kinderachtige manier waarop Renckens c.s. stukjes schrijven, maar goed, hij heeft hier een punt.
Wat kneuzig? Ik zou er maar alvast van leren, en over 3 jaar doe jij daar ook aan mee (tenminste, als je niet tot het kleine percentage gaat horen dat tussentijds opgeeft)quote:Op woensdag 6 juli 2011 13:38 schreef Merel1808 het volgende:
[..]
Er wordt hier zoveel over patiënten en spreekuren en poli's etc. gepraat, dat ik me altijd een beetje kneuzig voel als ik weer aan kom kakken met iets over tentamens ofzo
Dat dus. Een beetje weemoedig naar die goede oude tijd, toen een college om half 9 's ochtends nog "vroeg" was en het irritant was als een college 10 minuten van je pauze afsnoepte...quote:Op donderdag 7 juli 2011 21:10 schreef Godshand het volgende:
Dan zullen de overige (bijna) a(n)ios-sen met een traan in hun ogen aan hun studentenjaren terugdenken![]()
![]()
![]()
De tijd dat je met een beetje geluk zo'n 12 weken vakantie hebt per jaarquote:Op donderdag 7 juli 2011 21:28 schreef intoxicated het volgende:
[..]
Dat dus. Een beetje weemoedig naar die goede oude tijd, toen een college om half 9 's ochtends nog "vroeg" was en het irritant was als een college 10 minuten van je pauze afsnoepte...![]()
En ik ben pas een halfjaar klaar
Water- en zouthuishouding 2? -> ICC Internequote:Op donderdag 7 juli 2011 21:31 schreef Rituals het volgende:
[..]
De tijd dat je met een beetje geluk zo'n 12 weken vakantie hebt per jaarik waarschijnlijk niet, want m'n laatste tentamen ging slecht
.
Jaquote:Op donderdag 7 juli 2011 21:34 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Water- en zouthuishouding 2? -> ICC Interne
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |