abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_98260865
Het is openbaar hè? Ik wil ook graag een keer gaan
  donderdag 16 juni 2011 @ 21:05:28 #27
208890 June.
Seriously?
pi_98266872
Koen, ook bij de UMC bbq geweest? Was wel een mooi feestje, met gratis drank en vlees :P
Shine bright like a diamond.
pi_98329258
Gister mijn eerste reanimatie gehad, wat een volkomen surrealistische situatie was dat...
pi_98329373
Alles went ;)
Ik vond 't ook een rare, georganiseerde chaos in het begin :)
"Anyone who does not agree with me is mentally sick, and should be shot I'm afraid to say."
pi_98330219
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2011 21:05 schreef June. het volgende:
Koen, ook bij de UMC bbq geweest? Was wel een mooi feestje, met gratis drank en vlees :P
Nee, ik kon niet: mijn broertje vierde dat hij z'n VWO-diploma heeft gehaald. Hoorde idd dat het erg leuk was. Ben in 2009 en 2010 wel geweest, was ook toen mooi en erg goed geregeld.
  zaterdag 18 juni 2011 @ 17:18:58 #31
99724 Pluizel
Pluizig en blond
pi_98339005
quote:
15s.gif Op zaterdag 18 juni 2011 12:28 schreef iofn het volgende:
Gister mijn eerste reanimatie gehad, wat een volkomen surrealistische situatie was dat...
nu pas? :|
heeft de patiënt het overleefd? tis idd een rare ervaring.
Wij haalden opgelucht adem toen zij dat niet meer deden...
pi_98372733
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2011 17:18 schreef Pluizel het volgende:

[..]

nu pas? :|
heeft de patiënt het overleefd? tis idd een rare ervaring.
Niet overleefd nee, vermoedelijk een aorta dissectie. :N
  zondag 19 juni 2011 @ 18:53:22 #33
99724 Pluizel
Pluizig en blond
pi_98379781
ah ja daar is geen houden aan.

heb er een gezien van iemand met een geruptureerd AAA, je zag die buik gaandeweg steeds dikker worden :{
Wij haalden opgelucht adem toen zij dat niet meer deden...
pi_98407219
quote:
EINDHOVEN - Het tuchtcollege voor de gezondheidszorg heeft maandag een waarschuwing opgelegd aan een fysiotherapeut uit Molenhoek omdat hij een patiënte onvoldoende informeerde over een gênante behandeling in de schaamstreek.

De klacht van de vrouw over grensoverschrijdend seksueel gedrag door de fysiotherapeut is echter ongegrond omdat beider verklaringen lijnrecht tegenover elkaar staan.

De 49-jarige vrouw uit Groesbeek stapte naar de politie en naar het tuchtcollege, omdat de fysiotherapeut drukpuntmassage uitvoerde rondom haar schaamstreek terwijl zij alleen een knieblessure had. Ze zegt dat de man met zijn vingers in haar vagina kwam.

Het tuchtcollege stelt voorop dat een zogenoemde frictiebehandeling in de schaamstreek ook voor knieklachten kan helpen. Maar uit het dossier en de uitleg van de fysiotherapeut blijkt niet dat hij de vrouw voldoende heeft geïnformeerd of om toestemming heeft gevraagd, aldus de uitspraak.

De fysiotherapeut werd eind vorig jaar voor ontucht gearresteerd en zat 38 dagen in voorarrest. De man ging met succes in beroep tegen de verlenging van zijn voorlopige hechtenis. Het gerechtshof in Den Bosch liet hem vrij. Justitie heeft nog niet besloten of de fysiotherapeut voor de rechter moet komen.

http://www.gelderlander.n(...)ante-behandeling.ece
:')
pi_98407276
ROFL, ik was even op zoek naar de uitspraak van het Tuchtcollege van die fysiotherapeut. Daar kwam ik dit pareltje tegen:
quote:
Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg te ’s-Gravenhage heeft de navolgende uitspraak gedaan inzake de klacht van:

A,
wonende te B,
klaagster,

tegen:

C, uroloog,
wonende te D,
de persoon over wie geklaagd wordt,
hierna als de arts aan te duiden.

1. Het verloop van de procedure
Namens klaagster heeft mr. K. Lammers-Roselaar, advocaat te Rotterdam, een klacht ingediend, die op 21 mei 2010 door het College is ontvangen. De arts heeft hierop geantwoord middels een verweerschrift van zijn gemachtigde, mr. Ch.L. van den Puttelaar, eveneens advocaat te Rotterdam. Partijen hebben gerepliceerd respectievelijk gedupliceerd. Op 6 april 2011 is nog een brief van klaagster en op 15 april 2011 een brief van de arts ontvangen. De behandeling van de klacht heeft plaats gehad op 19 april 2011. Klaagster was daarbij niet aanwezig. Haar advocaat was dat wel. Voorts zijn de arts en diens advocaat verschenen. Beide advocaten hebben een pleitnota overgelegd.

2. De feiten
De arts is verbonden geweest aan een ziekenhuis in B en heeft daar op 2 februari 2010 klaagster behandeld. In het kader van deze behandeling lag klaagster met ontbloot onderlichaam op de behandeltafel, terwijl de arts achter haar stond. De arts heeft toen zijn geslachtsdeel uit zijn broek gehaald. Klaagster heeft dit gezien, is hevig geschrokken en heeft zich aan de behandeling van de arts onttrokken.

3. De klacht
De arts heeft zich in ernstige mate aan seksueel grensoverschrijdend gedrag schuldig gemaakt.

4. Het standpunt van de arts
De arts heeft erkend zijn geslachtsdeel uit zijn broek te hebben gehaald, terwijl hij achter klaagster stond. Hij was op dat moment bezig met een rectaal onderzoek van klaagster. De arts heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en zich onder behandeling gesteld van een psycholoog. Deze is tot de conclusie gekomen dat er bij de arts sprake is van een gedurende langere periode (jaren) al bestaande professionele en emotionele uitputting.

5. De beoordeling
De arts heeft tijdens de behandeling van klaagster die met een ontbloot onderlichaam op de behandeltafel lag, zijn geslachtsdeel uit zijn broek gehaald. Daarmee heeft hij zich aan ernstig grensoverschrijdend gedrag schuldig gemaakt. Dergelijk gedrag ondermijnt het vertrouwen dat patiënten in een arts moeten kunnen stellen. De arts onderschrijft dit ook, zodat het College hier verder niet op in behoeft te gaan.
De klacht is dus gegrond. Het College staat vervolgens voor de vraag welke maatregel in dit verband aan de arts moet worden opgelegd. Daaraan vooraf gaat nog de vraag of de arts een maatregel moet worden opgelegd.
De arts heeft aangevoerd een bewustzijnsvernauwing te hebben gehad en niet te hebben beseft wat hij deed. Hij meent daarom dat sprake is van sterk verminderde toerekeningsvatbaarheid of zelfs volledige ontoerekeningsvatbaarheid. Het feit kan hem daarom niet of nauwelijks worden toegerekend, aldus nog steeds de arts. Het College kan zich hier niet mee verenigen. Het overweegt in dit verband dat de gestelde verminderde of zelfs afwezige toerekeningsvatbaarheid door de arts niet is onderbouwd. Hij stelt weliswaar dat een psycholoog een conclusie van deze strekking heeft bereikt maar hij heeft geen enkel stuk overgelegd, waaruit dit kan worden opgemaakt. Het College zal er daarom van uit gaan dat de arts voor zijn handelen verantwoordelijk kan worden gehouden.
Klaagster heeft aangifte gedaan bij de politie. Deze aangifte heeft niet tot een vervolging geleid omdat de officier van justitie tot de conclusie is gekomen dat de zaak geseponeerd diende te worden op grond van de “gezondheidstoestand van de verdachte”. Voorts is een onderzoek ingesteld door de inspectie voor de volksgezondheid. Dit heeft geleid tot de conclusie dat de arts ernstig grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond, dat het bewaren van de noodzakelijke professionele afstand onder normale omstandigheden voor de arts geen probleem vormt, maar dat langdurige overbelasting hem tot zijn gedrag op 2 februari 2010 heeft gebracht. De inspectie acht de kans op herhaling van een dergelijk incident gering, doordat de arts zijn niet professionele optreden onderkent, zich onder behandeling heeft gesteld en bereid is afspraken met de inspectie te maken.
Uit het bovenstaande kan niet anders worden opgemaakt dan dat de arts zich bewust is geworden van de grenzen die hij zich zelf moet stellen om zijn beroep als arts te kunnen uitoefenen en dat kennelijk vertrouwen bestaat dat hij hiernaar ook zal kunnen handelen. Het College spreekt de hoop uit dat dit inderdaad het geval is. Dat doet er echter niet aan af dat het de arts wel een maatregel zal opleggen. In deze maatregel komt de ernst van het grensoverschrijdende gedrag tot uitdrukking. Het College zal met na te noemen maatregel volstaan, omdat het geen aanwijzingen heeft dat de arts zich eerder aan dergelijk gedrag heeft schuldig gemaakt en ook verder van bezwaren tegen de arts niet is gebleken.

6. De beslissing
Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg te ’s-Gravenhage:

schorst de inschrijving van de arts in het register, bedoeld in artikel 3 van de Wet BIG, voor de duur van twee maanden.

Deze beslissing is genomen door: mr P.A. Offers, voorzitter, mr C.C. Dedel-van Walbeek, lid-jurist, drs P.R.H. Vermeulen, prof. dr J.T. van Dissel en prof. dr J.H. van Bockel, leden-artsen, bijgestaan door mr V.J. Schelfhout-van Deventer als secretaris, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 14 juni 2011.



voorzitter secretaris
http://tuchtrecht.overhei(...)itspraak/2011/YG1176
:') :') Wat een debiel.
pi_98414990
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 12:51 schreef dotKoen het volgende:
ROFL, ik was even op zoek naar de uitspraak van het Tuchtcollege van die fysiotherapeut. Daar kwam ik dit pareltje tegen:

[..]

http://tuchtrecht.overhei(...)itspraak/2011/YG1176
:') :') Wat een debiel.
Epic fail :') en dan proberen er mee weg te komen door zich 'ontoerekeningsvatbaar' te laten verklaren
If I'm sad, I stop being sad and be awesome instead. True story
pi_98415400
Waarom zijn bèta-blokkers gecontraïndiceerd bij patiënten met hypertensie die ook astma en COPD hebben?
If I'm sad, I stop being sad and be awesome instead. True story
pi_98418474
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 15:57 schreef MaxC het volgende:
Waarom zijn bèta-blokkers gecontraïndiceerd bij patiënten met hypertensie die ook astma en COPD hebben?
Omdat ze door blokkade van de B2-receptoren in de longen bronchospasmen kunnen veroorzaken.
pi_98426527
Beetje kort door de bocht. Het maakt niets uit of de indicatie hypertensie is, het gaat gewoon om het voorschrijven van een betablokker. Daarnaast heb je betablokkers die meer B1 selectief zijn en deze genieten de voorkeur. Ergo, de absolute contra-indicatie verandert in een relatieve contra-indicatie.
pi_98426630
Daarom hebben ze de selectieve b-blokkers bedacht.

edit DDM was me voor
I feel kinda Locrian today
  maandag 20 juni 2011 @ 20:24:36 #41
19350 gohan16
Inmiddels 26
pi_98428757
DM is ook een contraindicatie voor beta-blokkers. Niemand die het weet/zich wat van aantrekt.

[ Bericht 35% gewijzigd door gohan16 op 20-06-2011 20:30:51 ]
I used to be schizofrenic, but we're okay now.
pi_98428922
Keuze co-schap cardiologie bevestigd *O*
Nu alleen nog de laatste blokken halen dit jaar :P
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
pi_98429138
Contra-indicatie is een groot woord. Doet me denken aan 1ste jaars die gaan piepen dat iemand een diclootje slikt bij koppijn terwijl die een ace-remmer gebruikt. Oh noes! Niet een nsaid en een ace remmer! Dat is euthanasie!
I feel kinda Locrian today
pi_98429153
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 20:24 schreef gohan16 het volgende:
DM is ook een contraindicatie voor beta-blokkers. Niemand die het weet/zich wat van aantrekt.

[ afbeelding ]
Ik weet het wel en met mij nog veel meer artsen. Maar ja er is een verschil tussen absoluut en relatief. En zoals je ziet valt dit onder een relatieve contra-indicatie.
pi_98429533
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2011 20:31 schreef starla het volgende:
Contra-indicatie is een groot woord. Doet me denken aan 1ste jaars die gaan piepen dat iemand een diclootje slikt bij koppijn terwijl die een ace-remmer gebruikt. Oh noes! Niet een nsaid en een ace remmer! Dat is euthanasie!
Het drukt wel de kosten van een ampul kalium :P
pi_98433911
If I'm sad, I stop being sad and be awesome instead. True story
pi_98434680
Vandaag weer wat verhalen gehoord waardoor je blij bent dat je ouders als het goed is nooit in dat betreffende ziekenhuis terecht zullen komen, christus _O- :')
pi_98435709
quote:
7s.gif Op maandag 20 juni 2011 20:27 schreef Seam het volgende:
Keuze co-schap cardiologie bevestigd *O*
Nu alleen nog de laatste blokken halen dit jaar :P
*O* _O_ *O* :Y :D ^O^
"Anyone who does not agree with me is mentally sick, and should be shot I'm afraid to say."
pi_98437311
quote:
Oeh >:)
Nah, hij is gewoon gefrustreerd omdat ze hem niet willen :6
"Anyone who does not agree with me is mentally sick, and should be shot I'm afraid to say."
  maandag 20 juni 2011 @ 22:48:56 #50
208890 June.
Seriously?
pi_98438621
Mijn twee weken sociale geneeskunde bij de GGD, thank god, niet bij het uwv.. Hopelijk misschien een keertje mee met de forensisch geneeskundige, lijkt me wel tof om te zien.
Shine bright like a diamond.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')