Ik niet, gewoon basismerk van C1000.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 11:31 schreef Ole het volgende:
Veel mensen drinken toch bier/cola van een bepaald A merk?
datquote:Op vrijdag 3 juni 2011 11:29 schreef L-ascorbinezuur het volgende:
A-merk: tomatenketchup. (Heinz)
Verder kan ik me nu niks bedenken waarvan ik speciaal het A-merk moet hebben.
lipton-thee bevalt me anders meer dan primaquote:Op vrijdag 3 juni 2011 11:35 schreef Beardy het volgende:
Ole ik heb indertijd bij van Nelle stage gelopen. Veel 'eigen merk' producten worden door grote fabrikanten gemaakt (roodmerk van de Edah was indertijd op de wikkel na letterlijk identiek aan van Nelle roodmerk). Het prijsverschil zit 'm onder andere in de A merk reclame.
Waarom je thee van een merk zou willen kopen snap ik niet; er zijn genoeg winkeltjes waar thee 'los' verkocht wordt en waar de thee vele malen lekkerder is dan die zakjes thee [met stofgehalte] uit een doosje. Theezakjes zijn echt voor paupers met afgestorven smaakpappillen.
Chips van de Lidlquote:Op vrijdag 3 juni 2011 11:39 schreef Ole het volgende:
Maar even omgekeerd: sommige dingen van C- merken zijn ronduit smerig. Bijvoorbeeld die hele goedkope kaas van de euroshopper. Of brood van Euroshopper..
Dan ga je een stapje hoger zitten de volgende keer.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 11:39 schreef Ole het volgende:
Maar even omgekeerd: sommige dingen van C- merken zijn ronduit smerig. Bijvoorbeeld die hele goedkope kaas van de euroshopper. Of brood van Euroshopper..
Ja, dat koop ik ook bij Aldi/Lidl. Trouwens best goed spul! Maar ik denk gewoon dat bijna iedereen wel een paar dingen heeft die hij/zij toch liever van een A merk koopt Niet eetbaar maar tandpasta koop ik altijd van een A merk. Werkt gewoon beter.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 11:43 schreef trovey het volgende:
[..]
Dan ga je een stapje hoger zitten de volgende keer.![]()
Ik heb veel C-merken in huis die wel goed gelukt zijn en waarom zou ik trouwens zoiets als keukenpapier van een A-merk nemen...het goedkoopste C-merk doet precies hetzelfde werk.
Aldi en Lidl hebben prima spullen.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 11:46 schreef Ole het volgende:
[..]
Ja, dat koop ik ook bij Aldi/Lidl. Trouwens best goed spul! Maar ik denk gewoon dat bijna iedereen wel een paar dingen heeft die hij/zij toch liever van een A merk koopt Niet eetbaar maar tandpasta koop ik altijd van een A merk. Werkt gewoon beter.
Dat het wordt gemaakt in dezelfde fabriek wil nog niet zeggen dat het dezelfde kwaliteit is. Als produktieproces van een A-merk klaar is worden de machines gereinigd en nieuwe (lees: andere of goedkopere) ingredienten gebruikt voor de B, C merken. Dus dat het uit dezelfde fabriek komt zegt helemaal niets (al zullen er misschien bepaalde zaken zijn die wel exact hetzelfde zijn, koffie wellicht).quote:Op vrijdag 3 juni 2011 11:35 schreef Beardy het volgende:
Ole ik heb indertijd bij van Nelle stage gelopen. Veel 'eigen merk' producten worden door grote fabrikanten gemaakt (roodmerk van de Edah was indertijd op de wikkel na letterlijk identiek aan van Nelle roodmerk). Het prijsverschil zit 'm onder andere in de A merk reclame.
Dit dus. Kwalitatief doet het toch niet veel voor elkaar onder.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 11:27 schreef trovey het volgende:
Ik probeer eerst het goedkoopsteen als dat niet bevalt ga ik een stapje hoger dus het kan ook een B-merk zijn i.p.v. een A-merk waar ik eindig. Het enige waar ik vast een A-merk heb zijn mijn vuilniszakken, alleen KOMO, de rest is bagger.
Hier ook.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 11:29 schreef L-ascorbinezuur het volgende:
A-merk: tomatenketchup. (Heinz)
Verder kan ik me nu niks bedenken waarvan ik speciaal het A-merk moet hebben.
Heb je de verse van de Aldi wel een gedronken (plastic flessen in de koeling) hebben multivrucht, gewone en bloedsinaasappelsap. Is erg goed.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:00 schreef Beardy het volgende:
Pakken sinaasappelsap van de Lidl (gewone of rode) zijn naar mijn mening honderd keer beter dan die pakken 'sap uit concentraat' van Appelsientje en zo. Alleen de KLEUR al van dat sinaasappelsap uit concentraat man!
Gehakt van de supermarkt is sowieso niet te beffen. Vlees haal je op zijn minst bij een goede slager.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 11:40 schreef RedFever007 het volgende:
[..]
Chips van de Lidl![]()
En had laatst ook gehakt van de Lidl gekocht omdat ik er toevallig was. Brrrrr, wat ranzig
Koop nu enkel bij gerenommeerde supermarkten HoH gehakt
Vind maar eens een goede slager, verreweg de meeste hebben hetzelfde vlees als supermarkten.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:36 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Gehakt van de supermarkt is sowieso niet te beffen. Vlees haal je op zijn minst bij een goede slager.
Nu eet ik nooit HoH gehakt, maar de testen van de consumentenbond wezen uit dat de Lidl en Aldi prima gehakt hadden en het gehakt van de ecologische slagerijketen groene weg paardenvlees bevatte.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 11:40 schreef RedFever007 het volgende:
[..]
Chips van de Lidl![]()
En had laatst ook gehakt van de Lidl gekocht omdat ik er toevallig was. Brrrrr, wat ranzig
Koop nu enkel bij gerenommeerde supermarkten HoH gehakt
Ik heb het dan uiteraard niet over de ontdooislagers maar over slagers die weten waar ze mee bezig zijn en achter hun product staan. Het liefst zelfslachtende maar die zijn bijna nergens meer te vinden.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vind maar eens een goede slager, verreweg de meeste hebben hetzelfde vlees als supermarkten.
Maar je weet dat verreweg de meeste slagers dat niet zijn? Ik ken zelfs keurslagers die vrijbankvlees verkopenquote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:50 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ik heb het dan uiteraard niet over de ontdooislagers maar over slagers die weten waar ze mee bezig zijn en achter hun product staan. Het liefst zelfslachtende maar die zijn bijna nergens meer te vinden.
Ik haal het voor een 90% bij een bevriende horecaslager en bij de hanos schat ik zo. Uitzonderingen zijn als ik eens mooi rundvlees bij de supermarkt zie of kip wat ik meestal bij een poelier op de markt koop.quote:Persoonlijk haal ik mijn vlees het liefste direct bij de boer maar dat is een luxe die niet voor iedereen is weggelegd.
En die groene weg keten is weer eigendom van VIONN, om de cirkel even rond te maken. Nou zijn het wel franchise winkels en dus grotendeels zelfstandig, maar het is toch frappant om te weten dat hun vlees dus ook van een grote club komt.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nu eet ik nooit HoH gehakt, maar de testen van de consumentenbond wezen uit dat de Lidl en Aldi prima gehakt hadden en het gehakt van de ecologische slagerijketen groene weg paardenvlees bevatte.
En met dat laatste maak je een denkfout.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:59 schreef Misan het volgende:
Ik koop altijd A-merk. Gewoon omdat het kan en ik geen zin heb in mogelijk mindere kwaliteit.
Nee dat is dus niet zoquote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:02 schreef trovey het volgende:
[..]
En met dat laatste maak je een denkfout.Alsof A-merken per definitie beter zijn dan merken die minder kosten.
Je zou voor de sport eens een winkelmerk of C-merk moeten proberen, er zal een wereld voor je opengaan.
![]()
Hij zegt toch ook "mogelijke mindere kwaliteit". ben het daar wel mee eens. Stel je koopt een zak chips van de Aldi, je loopt dan het risico dat je s'avonds een film aan het kijken bent, die zak opent en het gewoonweg niet te vreten is, dan is heel je avond verziekt. Dat risico kun je gewoon niet nemen.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:02 schreef trovey het volgende:
[..]
En met dat laatste maak je een denkfout.Alsof A-merken per definitie beter zijn dan merken die minder kosten.
Je zou voor de sport eens een winkelmerk of C-merk moeten proberen, er zal een wereld voor je opengaan.
![]()
Grote supermarktketens kopen veel bevroren vlees van internationale handelaren. Vooral AH is een bekende wat dat betreft, al hun bewerkte vleesproducten (gehakt etc) bevatten buitenlands vlees. Zelfstandige slagers krijgen ook veel vlees van dezelfde slachterijen als de grote centrale slagerijen die de supermarkten van vers vlees voorzien, maar serieuzere slagers maken zelf hun selectie in de koelcel van de grossier, of slachten nog zelf.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vind maar eens een goede slager, verreweg de meeste hebben hetzelfde vlees als supermarkten.
Ik heb andere ervaringen met andere producten waar ik het verschil echt niet merk zoals b.v. beschuit en soms is het prijsverschil zodanig dat ik die heel misschien wat mindere kwaliteit voor lief neem b.v. bij keukenpapier...totale onzin om voor een motiefje en een een tikje steviger papier 2 euro meer neer te tellen terwijl ik met die twee rollen van 40 cent precies hetzelfde kan doen met dezelfde hoeveelheid papier.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:07 schreef Misan het volgende:
[..]
Nee dat is dus niet zoAls ik een bakje kipkerriesalade van Yohma koop dan is de kip in minder grote brokken dan in de kipkerriesalade van bijvoorbeeld Euroshopper.
quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:08 schreef ooge het volgende:
[..]
Hij zegt toch ook "mogelijke mindere kwaliteit". ben het daar wel mee eens. Stel je koopt een zak chips van de Aldi, je loopt dan het risico dat je s'avonds een film aan het kijken bent, die zak opent en het gewoonweg niet te vreten is, dan is heel je avond verziekt. Dat risico kun je gewoon niet nemen.
je avond laten verzieken door chips...quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:08 schreef ooge het volgende:
[..]
Hij zegt toch ook "mogelijke mindere kwaliteit". ben het daar wel mee eens. Stel je koopt een zak chips van de Aldi, je loopt dan het risico dat je s'avonds een film aan het kijken bent, die zak opent en het gewoonweg niet te vreten is, dan is heel je avond verziekt. Dat risico kun je gewoon niet nemen.
En de AH excellent salades zijn dan weer lekkerder dan Johma, vooral die nieuwe biologische.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:07 schreef Misan het volgende:
[..]
Nee dat is dus niet zoAls ik een bakje kipkerriesalade van Yohma koop dan is de kip in minder grote brokken dan in de kipkerriesalade van bijvoorbeeld Euroshopper.
en dan heb ik het nog niet eens over het smaakverschil bij frisdranken
ja of je hoeft er gewoon niet over na te denken en je koop gewoon altijd a-merkquote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:11 schreef loecje het volgende:
[..]
je avond laten verzieken door chips...![]()
dan weet je voor de volgende keer geen aldi chips te moeten kopen
Het is meer de treurigheid dat jij je plezier van die avond laat afhangen van welke chips je in je mond gaat stoppen die specifieke avond...als dat je grootste zorg is heb je een zwaar leven.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:11 schreef Misan het volgende:
[..]
ja of je hoeft er gewoon niet over na te denken en je koop gewoon altijd a-merk
Patatje joppie mag dan A-merk zijn, als ik die krijg op een feestje ben ik ook sikkeneurig, want die vind ik per defenintie niet te vreten.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:11 schreef Misan het volgende:
[..]
ja of je hoeft er gewoon niet over na te denken en je koop gewoon altijd a-merk
Die was ook de slechtste die er te krijgen was met die proef.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:15 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Patatje joppie mag dan A-merk zijn, als ik die krijg op een feestje ben ik ook sikkeneurig, want die vind ik per defenintie niet te vreten.
die cola vind ik echt niet om te drinken :Squote:
Ik wel.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:17 schreef Q-Festival het volgende:
[..]
die cola vind ik echt niet om te drinken :S
zo lang ik me makkelijk kan veroorloven om louter a-merk te kopen ga ik me niet druk maken over mogelijk mindere kwaliteit.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:13 schreef trovey het volgende:
[..]
Het is meer de treurigheid dat jij je plezier van die avond laat afhangen van welke chips je in je mond gaat stoppen die specifieke avond...als dat je grootste zorg is heb je een zwaar leven.![]()
lekker waterigquote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:15 schreef trovey het volgende:
Ik ga eens even aan een boterham met kip-kerriesalade van huismerk C1000, prima kwaliteit.
Ook niet over betere kwaliteit? In het geval van koffie en thee bijvoorbeeld, is er veel meer en beter spul te krijgen dan de reguliere A-merken in de supermarkt?quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:19 schreef Misan het volgende:
[..]
zo lang ik me makkelijk kan veroorloven om louter a-merk te kopen ga ik me niet druk maken over mogelijk mindere kwaliteit.
Jij denkt dat A-Merk staat voor de beste kwaliteit?quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:19 schreef Misan het volgende:
[..]
zo lang ik me makkelijk kan veroorloven om louter a-merk te kopen ga ik me niet druk maken over mogelijk mindere kwaliteit.
Onzin.quote:
En het goudmerk koffie van de Aldi is bv 100% arabica en duidelijk beter dan de in prijs vergelijkbare K&G of DEquote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:21 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Ook niet over betere kwaliteit? In het geval van koffie en thee bijvoorbeeld, is er veel meer en beter spul te krijgen dan de reguliere A-merken in de supermarkt?
Melk van een A-Merk???quote:
Campina is echt veel lekkerder dan de 'verse'melk van LIDL hoor! Heb het echt oprecht geprobeerd. Aldi melk is al beter iigquote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Melk van een A-Merk???
Melk is gewoon europees genormeerd. En trof eens een melkvrachtwagenrijder, die aan verschillende supermarkten diverse merken melk leverde, waren allemaal van dezelfde zuivelcooperatie.
Normaal het goedkoopste merk hier, nu even een huismerk omdat ik aan de magere moet door omstandigheden. Ook te doen als het "dag"melk is maar gesteriliseerde melk (of dat nu vol, halvol of mager is) is gewoon niet te zuipen en alleen maar bruikbaar als je het als ingrediënt gebruikt b.v. bij pannenkoeken.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Melk van een A-Merk???
Melk is gewoon europees genormeerd. En trof eens een melkvrachtwagenrijder, die aan verschillende supermarkten diverse merken melk leverde, waren allemaal van dezelfde zuivelcooperatie.
Helaas wel, keurslager is een nietszeggend keurmerk.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar je weet dat verreweg de meeste slagers dat niet zijn? Ik ken zelfs keurslagers die vrijbankvlees verkopen
[..]
Ik haal het voor een 90% bij een bevriende horecaslager en bij de hanos schat ik zo. Uitzonderingen zijn als ik eens mooi rundvlees bij de supermarkt zie of kip wat ik meestal bij een poelier op de markt koop.
Waar zit de slagerij van je neef?quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:09 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Grote supermarktketens kopen veel bevroren vlees van internationale handelaren. Vooral AH is een bekende wat dat betreft, al hun bewerkte vleesproducten (gehakt etc) bevatten buitenlands vlees. Zelfstandige slagers krijgen ook veel vlees van dezelfde slachterijen als de grote centrale slagerijen die de supermarkten van vers vlees voorzien, maar serieuzere slagers maken zelf hun selectie in de koelcel van de grossier, of slachten nog zelf.
Gelukkig zijn de kiloknaller-slagers ten onder gegaan aan de supermarkten, en blijven de echt goede slagers over. Zo heeft mijn neef niet te klagen over klandizie, en zijn er klanten die rustig 25 km komen rijden voor zijn vlees. Maar goed, dat vergt een compromisloze aanpak qua kwaliteit en versheid van zijn producten, en een oog voor detail. Dat heeft zijn prijs, en niet iedereen kán dat betalen natuurlijk.
Vergelijk je dan niet halfvolle melk met volle? of langer houdbare gepasteuriseerde met normale gepasteuriseerde melk?. De langer houdbare is in Duitsland inmiddels de standaard en die smaakt in mijn beleving naar UHT melkquote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:46 schreef Ole het volgende:
[..]
Campina is echt veel lekkerder dan de 'verse'melk van LIDL hoor! Heb het echt oprecht geprobeerd. Aldi melk is al beter iig
ben toch benieuwd wat voor half om half dat was, paard-rund of paard-varken. overigens is paardenvlees prima te etenquote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nu eet ik nooit HoH gehakt, maar de testen van de consumentenbond wezen uit dat de Lidl en Aldi prima gehakt hadden en het gehakt van de ecologische slagerijketen groene weg paardenvlees bevatte.
Dat wist ik niet. Ik gebruik grove maling voor mijn cafetiere. Normale koffie werkt daar niet goed in. Jammer genoeg is de enige grove maling die van DE.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:00 schreef Beardy het volgende:
Friekin wist je dat koffie in de fabriek helemaal niet gemalen wordt? Na het branden gaat de koffie door een walsenset, niet door een molen. Alleen monsters van bonen worden gemalen om er bepaalde tests op te kunnen uitvoeren.
Nope, De halfvolle gepasteuriseerde.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vergelijk je dan niet halfvolle melk met volle? of langer houdbare gepasteuriseerde met normale gepasteuriseerde melk?. De langer houdbare is in Duitsland inmiddels de standaard en die smaakt in mijn beleving naar UHT melk
Je hebt koffiespeciaalzaken en koffiespeciaalzaken. Sommigen zijn gewoon wederverkopers van een groter branderij, anderen zijn kleine zelfstandige branders. Een voorbeeld van de laatste is de Pelikaan in Zutphen, die hebben behalve een soms wat knorrige uitbater en zweverige meiden in de bediening uitstekende koffie die veel betere prijs kwaliteitsverhouding heeft dan de premium supermarkt merken.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 14:13 schreef friekin_ het volgende:
[..]
Dat wist ik niet. Ik gebruik grove maling voor mijn cafetiere. Normale koffie werkt daar niet goed in. Jammer genoeg is de enige grove maling die van DE.![]()
Dus soms maar een trip naar een koffiespeciaalzaak. (Wel te duur eigenlijk)
Let wel, ik heb het niet over UHT melk, die je in Zuid Europa veel meer ziet, maar over de gewone "dagverse" melk die door een speciale behandeling langer houdbaar is dan gewone gepasteuriseerde melk. Er zit daar een flink smaakverschil tussen.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 14:17 schreef Ole het volgende:
[..]
Nope, De halfvolle gepasteuriseerde.
In Spanje is idd ook de langer houdbare melk de standaard. Ik moet zeggen dat dat beter is dan vroeger, maar ik heb toch liever gepasteuriseerde!
O dat bedoel je!quote:Op vrijdag 3 juni 2011 14:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Let wel, ik heb het niet over UHT melk, die je in Zuid Europa veel meer ziet, maar over de gewone "dagverse" melk die door een speciale behandeling langer houdbaar is dan gewone gepasteuriseerde melk. Er zit daar een flink smaakverschil tussen.
Ik zit met hetzelfde probleem, vind die eigenlijk wel goed te doen. Ik haal ook wel eens van die koffie van een Keniaanse zuidhelling boven de 3000 meter in cafetieremaling, maar dat ruikt dan heel lekker maar smaakt minder.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 14:13 schreef friekin_ het volgende:
[..]
Dat wist ik niet. Ik gebruik grove maling voor mijn cafetiere. Normale koffie werkt daar niet goed in. Jammer genoeg is de enige grove maling die van DE.![]()
Dus soms maar een trip naar een koffiespeciaalzaak. (Wel te duur eigenlijk)
En bier dan?quote:Op vrijdag 3 juni 2011 14:45 schreef borisz het volgende:
Ik kan er maar twee verzinnen
- Coca cola.
- Ketchup(Heinz)
Verder maakt het mij niet direct uit.
Als ik zelf een biertje drink haal ik het bier bij de speciaalzaak.quote:
Als die messen heeft, mooi links laten liggen. Die slaan de bonen alleen maar kapot, een goede molen heeft schijven.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 14:42 schreef friekin_ het volgende:
Ik spotte bij de Aldi zojuist een elektrische molen. Misschien maar even teruggaan.
Leeuwarden, Bakker uw Slager in de sint Jacobsstraat.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Helaas wel, keurslager is een nietszeggend keurmerk.
[..]
Waar zit de slagerij van je neef?
Ik bestel altijd met wat collega's bij Fascino, >65 euro betaal je geen verzendkosten meer, en die hebben zo veel keuze en smaken, voor dezelfde prijs als zeg een kilo DE kost in de supermarkt.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 14:13 schreef friekin_ het volgende:
[..]
Dat wist ik niet. Ik gebruik grove maling voor mijn cafetiere. Normale koffie werkt daar niet goed in. Jammer genoeg is de enige grove maling die van DE.![]()
Dus soms maar een trip naar een koffiespeciaalzaak. (Wel te duur eigenlijk)
Ik doe niet aan mosselen.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 14:39 schreef Ole het volgende:
En wat doen jullie met mosselen: de dure Prins en Dungemans of huismerk/ euroshopper?
Ik haal ze wel bij Aldi, maar laatste keer waren de schelpen erg dun en breekbaar.
Mosselen haal je tussen half juli en half april, het beste dagvers in een juten zak.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 14:39 schreef Ole het volgende:
En wat doen jullie met mosselen: de dure Prins en Dungemans of huismerk/ euroshopper?
Ik haal ze wel bij Aldi, maar laatste keer waren de schelpen erg dun en breekbaar.
quote:Op vrijdag 3 juni 2011 16:15 schreef pussywillow het volgende:
bijvoorbeeld de verse vruchtensappen van AH ()
Zegt helemaal niet dat het een goed product is. Alleen maar dat het van een bekend merk is en de toon zet voor de kwaliteit binnen een groep. Honig is een A-Merk pasta, maar het smaakt naar karton omdat het in grijs karton wordt verpakt.quote:Volgens wikipedia: In de consumentengoederen wordt met een A-merk een merk bedoeld dat een hoge naamsbekendheid en goede reputatie heeft en toonaangevend is qua prijs en kwaliteit van dat specifieke goed. Voor A-merken wordt vaak reclame gemaakt om de naamsbekendheid te vergroten en gevestigde reputatie te handhaven of zelfs te versterken.
Ik hou eigenlijk helemaal niet van melk. Maar het B-merk hier is "Melkkan" ofzo, echt niet te drinken. Brrr. Dus koop ik altijd Campina of Friese vlag. Of eventueel houdbare melk voor cappuccino.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Melk van een A-Merk???
Melk is gewoon europees genormeerd. En trof eens een melkvrachtwagenrijder, die aan verschillende supermarkten diverse merken melk leverde, waren allemaal van dezelfde zuivelcooperatie.
WITTE KAASquote:Op vrijdag 3 juni 2011 12:00 schreef Beardy het volgende:
Kijk alleen al naar al die nep Feta (die officieel ook geen feta heet trouwens - maar onder fantasienamen in de schappen ligt).
Apetina. Is een feta (van koemelk) uit Denemarken maar ze mogen het geen feta meer noemen na een rechtzaak (zie het programma Keuringsdienst van Waarde)quote:
Die ook inderdaad.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 19:01 schreef trovey het volgende:
[..]
Apetina. Is een feta (van koemelk) uit Denemarken maar ze mogen het geen feta meer noemen na een rechtzaak (zie het programma Keuringsdienst van Waarde)
Ik heb nog een pakje in de koelkastquote:Op vrijdag 3 juni 2011 19:28 schreef trovey het volgende:
Herderskaas van de Lidl....overigens best lekker voor die prijs...soms een beetje droog maar dat merk je niet meer als het door een salade zit.
Nu heb ik zin in feta.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |