Je kan vertellen wat je belangen zijn. Het begon overduidelijk met een vreedzame opstand, waarom wil je dat zo hardnekkig ontkennen?quote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:01 schreef Monidique het volgende:
Jaja, iedereen die het niet met je eens is, is liegt, dat snap ik ondertussen wel, maar het is natuurlijk de pure werkelijkheid: het is een militair conflict en het is dom van het Westen om hem aan te klagen. Wat kan ik er verder over zeggen...
Nee. Als er gelogen word in NWS doe ik niet relaxed.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:06 schreef Monidique het volgende:
Mijn belangen?! Dit is MO, hoor, niet BNW. Neem rustig adem, beschuldig niet iedereen die het met je oneens is als liegende belangenpartij, neem een ijsje en ga in de zon zitten. Bel denoods een psycholoog om het te bespreken, maakt mij het uit. Doe even relaxed, oftewel.
Joh, het is jouw feestje...quote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:07 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Nee. Als er gelogen word in NWS doe ik niet relaxed.
Aanklagen van Kadaffi is nooit het doel geweest. Hij moet weg, op welke manier interesseert men niet.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 11:44 schreef Monidique het volgende:
En Khaddafi gaat natuurlijk nooit in Scheveningen zitten, die vecht zichzelf dood. Nog een opmerkelijke blunder van het Westen, wat mij betreft.
Natuurlijk. En daarom is het dom om hem aan te klagen. Mocht hij nog een reden en wens hebben te vertrekken (kans achtte ik sowieso al klein), dan is dat nu dus volkomen weg. Als het doel is dat hij weg moet, dan is een aanklacht dus, zoals ik zeg, een verbluffende blunder.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:39 schreef waht het volgende:
[..]
Aanklagen van Kadaffi is nooit het doel geweest. Hij moet weg, op welke manier interesseert men niet.
Het is een Militair conflict ? begin eerst maar eens te lezen in topicje nr 1 .quote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:01 schreef Monidique het volgende:
Jaja, iedereen die het niet met je eens is, liegt, dat snap ik ondertussen wel, maar het is natuurlijk de pure werkelijkheid: het is een militair conflict en het is dom van het Westen om hem aan te klagen. Wat kan ik er verder over zeggen...
Denk je dat iemand hem nog een lekkere deal gaat geven zodat hij in een ander land zijn leven verder kan leven en eventueel aanslagen op zijn 'homeland' gaat of laat plegen??quote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:49 schreef Monidique het volgende:
[..]
Natuurlijk. En daarom is het dom om hem aan te klagen. Mocht hij nog een reden en wens hebben te vertrekken (kans achtte ik sowieso al klein), dan is dat nu dus volkomen weg. Als het doel is dat hij weg moet, dan is een aanklacht dus, zoals ik zeg, een verbluffende blunder.
Het zou niet de eerste keer zijn en ik denk dat als men de buitenlandse bemoeienis niet zo had geëscaleerd, dat er dan nog genoeg landen zouden zijn of zouden kunnen worden overgehaald om hem daar asiel als het ware te verlenen. Nu niet meer, nee.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 13:40 schreef houda het volgende:
Denk je dat iemand hem nog een lekkere deal gaat geven zodat hij in een ander land zijn leven verder kan leven en eventueel aanslagen op zijn 'homeland' gaat of laat plegen??
Daar ben ik het dus om wat ik al gezegd heb niet mee eens.quote:Daarom is het niet dom om hem aan te klagen maar een logisch gevolg en consequentie op zijn daden...
Dat begrijp ik, maar als zo verder bloedvergieten Libië bespaard had kunnen blijven of als het een positief gevolg had, dan zij het zo.quote:En daarbij is dit ook respectvol naar de nabestaande van zijn slachtoffers!
Het Internationaal Gerechtshof is dat met je eens maar als het land het niet wil of niet kan stapt het Int. Gerechtshof naar voren.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 13:54 schreef Monidique het volgende:
Verder heb ik niet zoveel op met dat Internationaal Gerechtshof. Het is selectief recht en hoewel de slachtoffers van de aangeklaagden daar niet om zullen malen, begrijpelijk, vind ik selectief recht geen recht. Ik heb liever dat ze Khaddafi in Libië berechten.
Dat is waar. En toch zie ik het liever in Libië gebeuren.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 13:59 schreef Ulpianus het volgende:
[..]
Het Internationaal Gerechtshof is dat met je eens maar als het land het niet wil of niet kan stapt het Int. Gerechtshof naar voren.
Zie jij Bush of Netanyahu of Assad al zitten? Ik niet. Khaddafi had reeds duizenden mensen vermoord en gemarteld en we vonden het wel best, goed genoeg om zaken met hem te doen -terecht overigens-, maar toen we oorlog met hem gingen voeren, toen werd-ie aangeklaagd. (Nu zul je trouwens nog wel de ingangsdatum als het ware hebben van het hof, akkoord.) Het is een selectief hof en het is dus selectief recht.quote:En waarom is het Int. Gerechtshof selectief?
Het is mijn zaak niet waar en hoe Khaddafi zijn leven leidt, maar als asiel in een ander land ervoor kan zorgen dat het conflict sneller opgelost kan worden, dan is dat iets wat ik prefereer boven een voortslepende burgeroorlog. Zelfs als het met een drankje onder een palmboom is. Daarom vond ik het in het begin al dom om hem zo in de hoek te drijven, met de kanttekening dat ik niet verwachtte dat hij zo'n oplossing zou kiezen.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 14:01 schreef houda het volgende:
Jij zou hem geloof ik het liefste zien onder een mooie palmboom met een lekker drankje erbij?! :S
De VN Veiligheids Raad heeft de mogelijkheid om het Int. Gerechtshof in werking te zetten betreft landen die niet het statuut van het Int. Gerechtshof hebben ondertekend. (Dit hebben ze trouwens gedaan in resolutie 1970, voordat de militaire actie van buitenaf begon.)quote:Op zaterdag 4 juni 2011 14:02 schreef Monidique het volgende:
[..]
Dat is waar. En toch zie ik het liever in Libië gebeuren.
[..]
Zie jij Bush of Netanyahu of Assad al zitten? Ik niet. Khaddafi had reeds duizenden mensen vermoord en gemarteld en we vonden het wel best, goed genoeg om zaken met hem te doen -terecht overigens-, maar toen we oorlog met hem gingen voeren, toen werd-ie aangeklaagd. (Nu zul je trouwens nog wel de ingangsdatum als het ware hebben van het hof, akkoord.) Het is een selectief hof en het is dus selectief recht.
Nou ja, als je weet waarom het selectief is dan hoefde ik eigenlijk niet uit te leggen waarom het selectief is. Verder ben ik het er niet helemaal mee eens, ik heb liever geen recht dan dergelijk selectief recht.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 14:10 schreef Ulpianus het volgende:
En elk recht is selectief recht door de limieten van de realiteit. Het is praktisch niet mogelijk om het weg te houden. Jammer maar hey, beter dan geen recht.
Mjah, daar ben ik het dan gewoon 100% niet mee eens.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 14:12 schreef Monidique het volgende:
[..]
Nou ja, als je weet waarom het selectief is dan hoefde ik eigenlijk niet uit te leggen waarom het selectief is. Verder ben ik het er niet helemaal mee eens, ik heb liever geen recht dan dergelijk selectief recht.
quote:The concept of state of nature was posited by the 17th century English philosopher Thomas Hobbes in Leviathan. Hobbes wrote that "during the time men live without a common power to keep them all in awe, they are in that condition which is called war; and such a war as is of every man against every man" (Leviathan, ch. XIII). In this state any person has a natural right to the liberty to do anything he wills to preserve his own life, and life is "solitary, poor, nasty, brutish, and short" (loc. cit.). He believed that in the international arena, states behave as individuals do in a state of nature.
Within the state of nature there is no injustice, since there is no law, excepting certain natural precepts, the first of which is "that every man ought to endeavour peace, as far as he has hope of obtaining it" (Leviathan, ch. XIV); and the second is "that a man be willing, when others are so too, as far forth as for peace and defence of himself he shall think it necessary, to lay down this right to all things; and be contented with so much liberty against other men as he would allow other men against himself" (loc. cit.). From this, Hobbes develops the way out of the state of nature into civil government by mutual contracts.
Hobbes described the concept in the Latin phrase bellum omnium contra omnes, (meaning war of all against all) in his work De Cive.
Hobbes schrijft over de interactie tussen burger en overheid.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 14:19 schreef Ulpianus het volgende:
[..]
Mjah, daar ben ik het dan gewoon 100% niet mee eens.
Van Wikipedia:
[..]
Hobbes schrijft daar over een state of nature, een bestaan van wetteloosheid.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 14:22 schreef Monidique het volgende:
[..]
Hobbes schrijft over de interactie tussen burger en overheid.
En Libische burgers demonstreerden vreedzaam tegen hun overheid. Die er vervolgens een oorlog begon tegen die burgers.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 14:22 schreef Monidique het volgende:
[..]
Hobbes schrijft over de interactie tussen burger en overheid.
Ghaddafi heeft er een wetteloze toestand van gemaakt door ongewapende burgers met luchtafweer geschut uit elkaar te schieten.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 14:24 schreef Monidique het volgende:
Dat is heel fijn voor hem,. De relevantie ontgaat mij.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |