abonnement Unibet Coolblue
pi_100753722
quote:
10s.gif Op maandag 15 augustus 2011 11:51 schreef tomaat52 het volgende:

[..]

Ik gebruik altijd ontvetter en heel heel stukken handdoek. :') En als smeer gebruik ik Cyclon ATB wetspray.
die blauwe spuitbus ?
heb ik ook als ik me niet vergis.

Ipv handdoek gebruik ik gewoon een pluisvrije doek
You don't have to be CRAZY to be my friend............. But it sure helps!
Op donderdag 8 december 2011 10:27 schreef MaleDuck het volgende: Ja, je bent een steunpilaar van GRTD :Y
Ik word altijd dronken van 1 biertje...meestal het 16e
Ik luister NL-Talig
  maandag 15 augustus 2011 @ 12:02:10 #177
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_100753797
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2011 23:18 schreef Skwish het volgende:

[..]

Kennelijk heb je nog veel te leren met het onderhoud van een fiets. Een hogedrukreiniger op de fiets loslaten is het domste wat je kan doen. Door de druk spuit je juist zand en rotzooi tussen de lagers. Het binnenste zal binnen no time gaan roesten. Over een x aantal jaar ben je dus genoodzaakt om allerlei onderdelen te moeten vervangen (naven, trapas, balhoofd etc). Een emmertje met een borstel is het beste.

Het afstellen van een derailleur kan je beter zelf gaan leren want om elk wissewasje naar de fietsenmaker te moeten gaan gaat een dure hobbie worden.


Just my 2 cents :)
Dit is precies waar ik me deze week in wou verdiepen. Ben blij dat ik mijn hogedrukspuit nog niet uit de schuur had gehaald.
Life is what you make it.
  maandag 15 augustus 2011 @ 12:34:09 #178
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_100754901
quote:
2s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:00 schreef Crazy-M het volgende:

[..]

die blauwe spuitbus ?
heb ik ook als ik me niet vergis.

Ipv handdoek gebruik ik gewoon een pluisvrije doek

Blauw is anders. :+
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_100754984


^O^
-weg-
pi_100755201
quote:
10s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:34 schreef tomaat52 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Blauw is anders. :+
lijkt verder wel dezelfde fles :)
Was aangeraden door de fietsspecialist
You don't have to be CRAZY to be my friend............. But it sure helps!
Op donderdag 8 december 2011 10:27 schreef MaleDuck het volgende: Ja, je bent een steunpilaar van GRTD :Y
Ik word altijd dronken van 1 biertje...meestal het 16e
Ik luister NL-Talig
pi_100755461
@FHR, hoe was het @ Whistler? Tijdje geleden alweer maar ik heb je er verder niet meer over zien posten?
-weg-
  maandag 15 augustus 2011 @ 13:55:10 #182
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_100757867

:')
Inbussleutelset
Bandenlichters, heb ik eigenlijk nooit nodig. :')
Zakmes met tang
Mini pomp
bandenplakset
Met etui. :')
¤3.99, mij hoor je niet klagen. :s)
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  maandag 15 augustus 2011 @ 21:10:52 #183
33800 FHR
Omhoog fietsen? Stoeltjeslift!
pi_100777570
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 12:49 schreef Auti het volgende:
@FHR, hoe was het @ Whistler? Tijdje geleden alweer maar ik heb je er verder niet meer over zien posten?
Whistler was f-ing awesome 8-) . Ik wilde eigenlijk ook wat foto's posten, maar ik kon 't wachtwoord van m'n FTP niet meer vinden :@.

Het bikepark daar is echt fantastisch. De routes zijn zeer goed aangegeven en de kleurcodering (groen = makkelijk, blauw = iets lastiger, black diamond = moeilijk, double black diamond = moeilijkst) klopt tenminste (is in Europa niet altijd zo, rood is soms lastiger dan zwart....). Daarnaast geven ze nog aan of het 'flowing' is of 'technical'. Daardoor kan je dus precies uitzoeken waar je zin in hebt. Veel routes kruisen elkaar, dus je kan telkens andere combinaties doen. De routes zijn ook erg goed aangelegd en onderhouden. Tenminste niet zo achterlijk veel kapot geremde plekken zoals in je in Portes du Soleil veel hebt. En 's nachts worden de beschadigde plekken zelfs gerepareerd.

Wij reden met name de 'flow' paden. Die zijn zo aangelegd dat je overal door kunt scheuren en weinig echt hard hoeft te remmen, hooguit even wat vaart minderen voor een kombocht of table. Die paden hebben ook als voordeel dat je wat minder op het pad hoeft te letten en dat je je dus meer kun concentreren op techniek, leren en uitproberen. En als je een route dan goed onder de knie hebt, ga je naar een iets moeilijkere. De skills areas zijn ook erg handig, daar kan je op je gemakje drop offs, teeter totters, tables, doubles etc. oefenen. Bij sprongen geven ze met oranje vlaggetjes het punt aan waar je los komt/moet komen. Da's wel handig voor je timing, want in sommige routes zitten zoveel tables dat je echt niet van allemaal kunt onthouden hoe ze in elkaar zitten.

Ik heb volgens mij nog niet zoveel air time gehad en horizontaal in kombochten gehangen ("railing the berms") als in die drie dagen. Helaas was het bovenste deel van het park (Garbanzo) nog gesloten in verband met de grote hoeveelheid sneeuw. Gelukkig hadden wij wel redelijk weer: beetje bewolkt en fris, maar wel droog. Er voor had het geregend, maar daar was niet heel veel van te merken, alles droogde redelijk goed op. Het was nog rustig in het park, alleen op zondag was het 's middags even wat drukker bij de lift (volgens mij één keer 10 minuten moeten wachten ofzo). En ook nog een stel beren in het bike park gezien, één keer zelfs midden op het pad.

We hebben alleen in het bike park gefietst. Als we er langer waren geweest, had ik ook nog wel in het dal wat XC/trail routes willen fietsen zoals A River Runs Through It. Maar we hadden maar 3 dagen, dus tja, we moesten kiezen.

Whistler is echt een aanrader: fantastisch bike park, leuk dorp, goede sfeer, relaxte winkels en kroegen. En als je even goed zoekt op internet kan je een mooie hotelkamer/appartement vinden voor niet al te veel. Ik ben in ieder geval van plan om volgende zomer, of het jaar daarop, nog een keer te gaan, maar dan langer, twee weken ofzo. ^O^
Fietsen is gezond, eet meer fiets
pi_100783262
Misschien dat jullie mij advies kunnen geven.

Ben onlangs verhuisd naar Haarlem en wil zeker gaan crossen in de duinen ed, Nu heb ik al een fiets die eigenlijk best goed bevalt (Giant Terrago volgens mij) maar wil een nieuwe. Mijn budget is helaas niet groot ~500 euro dus heb niet veel keus. Wil echter geen totale miskoop doen, is het überhaupt mogelijk om iets redelijks te krijgen binnen dat budget?

Heb een beetje rondgekeken en modellen gezien van Batavus (BA 1.1 en 1.3) , Giant (Revel 4) en Cube (Aim). Is dat een beetje wat? Moet toegeven dat ik de fiets ook wel zal gebruiken voor ritjes over asfalt dus ik kijk ook een naar bijv de Cube Hyde (Comp). Verder deze http://www.bulls.de/nl/mo(...)harptail-street.html gevonden voor 500 euro.

Tevens ben ik op zoek naar een goede fietswinkel in Haarlem, mocht iemand nog tips hebben hoor ik het graag. Richt mij nu op Rijwielhal Haarlem http://www.rijwielhalhaarlem.nl/.

Heb verder voorkeur voor een zo licht mogelijke fiets (moet dagelijks een trap optillen). Wat betreft mijn huidige fiets heb ik wel vaak problemen gehad met de remmen (hydraulische schijfremmen van Giant zelf). Nu ik olie uit heb laten lopen gaat het wel beter maar als het morgen 30 graden wordt moet ik de remmen nu al helemaal opendraaien omdat ie anders muurvast staat. Zelfs de afstelmechaniek op het stuur zit dan loeivast. Weet niet of dat inherent is aan het model of aan het soort schijfremmen, anders is het misschien beter om V-brakes te nemen? Heb vaak met de fiets op de rug naar huis moeten lopen.

----
Toevoeging. http://www.fietssportief.(...)ke-2011-save-4-0/763. Heb gezien dat deze mtb wel vaker genoemd wordt binnen mij budget op andere fora. Vooral qua afmontage (?) zou deze beter zijn dan diegenen die ik boven genoemd heb. Enige nadeel zou zijn dat ik niet kan passen (ben 1.70cm) dus dat wordt min of meer gokken op de kleinste maat.

[ Bericht 4% gewijzigd door das_phantom op 16-08-2011 02:30:19 ]
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 11:47:35 #185
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_100799933
Heb tot nu toe geen problemen gehad met mijn fiets. Okee, hij moest alleen afgesteld worden. Waarom ga je niet naar een fietsenwinkel en ga je daar de juiste maat fiets uitzoeken?
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_100802334
Had gelezen dat dezelfde maten bij verschillende merken toch anders kunnen zijn (net als bij kleren). De winkel is hier bijna 4 uur vandaan ;(
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 20:56:59 #187
33800 FHR
Omhoog fietsen? Stoeltjeslift!
pi_100822983
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 22:45 schreef das_phantom het volgende:
Misschien dat jullie mij advies kunnen geven.

Die Bulls zou ik in ieder geval niet doen. Die is ¤ 600 voor een fiets met beroerde onderdelen, spatborden en licht. Die is ook erg zwaar.

Die Cube Aim, Giant en BA ontlopen elkaar volgens mij niet zo heel veel (ik heb ze niet in veel detail bekeken). De Cube Hyde is echt een ander soort fiets, maar als je veel op asfalt rijdt, zou het wel iets kunnen zijn. Die Xtrail ken ik niet. Heeft wel goede onderdelen voor de prijs, maar geen idee of het frame fatsoenlijk is. Die Tektro Draco remmen schijnen echter niet echt je-van-het te zijn.

Als je je budget zou kunnen rekken voor ¤ 600 (waarschijnlijk wel gezien je die Bulls noemde), zou ik ook even kijken naar de Canyon Yellowstone 3.0. Over het algemeen goede onderdelen, zoals goede Avid remmen, Easton stuur/voorbouw, RockShox Recon voorvork. Alleen de Alivio spullen wil je op een gegeven moment wel vervangen, maar ja, dat zit ook op die andere fietsen (of slechter). Canyon heeft een handige tool op hun website om je maat te bepalen.

Als je liever niet via internet koopt, zou je ook nog kunnen kijken naar een Specialized Rockhopper. Misschien niet altijd de beste onderdelen, maar wel een erg goed frame voor die prijs.

Let wel even op dat veel modellen nu uitverkocht zullen zijn. Het modeljaar loopt op z'n einde en de nieuwe modellen komen er binnenkort aan. Dat betekent dat de huidige modellen of slecht (of niet) leverbaar zijn in de goede maat, maar ook dat je misschien wel korting kan krijgen op oude modellen. Wel de goede maat nemen! En dus niet een eigenlijk-net-niet maatje kopen omdat 'ie zo goedkoop is. En maten kunnen inderdaad verschillen. Framehoogte zegt bijvoorbeeld niet zoveel, de lengte is belangrijker.

Over die remmen: wel raar dat ze zo gevoelig zijn voor temperatuur. Dat klinkt alsof het een gesloten systeem is. Volgens mij zijn die er nu bijna niet meer, alle systemen zijn open met een reservoir in de remhendel. Trouwens ook raar dat je met olie een verstelmechanisme bij het stuur hebt. Is dat niet gewoon het schroefje om de remhendel dichter bij het stuur te zetten (de reikwijdte)? Welk merk/type rem is het?
Fietsen is gezond, eet meer fiets
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 21:18:36 #188
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_100824067
Godver. :( Fiets is morgen pas klaar. :( Wilde eigenlijk vanavond nog een stuk rijden. ;( Morgen ga ik op vakantie, dus moet m'n pa 'm maar ophalen. :{
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:08:39 #189
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_100826952
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 20:56 schreef FHR het volgende:
Die Xtrail ken ik niet. Heeft wel goede onderdelen voor de prijs, maar geen idee of het frame fatsoenlijk is. Die Tektro Draco remmen schijnen echter niet echt je-van-het te zijn.
De frames van Xtrail zijn dezelfde frames als Focus gebruikt. En die frames zijn al verschillende keren goed uit testen gekomen van tijdschriften e.d.

Trouwens, de Yellowstone 3.0 is z'n beetje volledig Alivio afgemonteerd, terwijl de Xtrail met Deore afgemonteerd is. De Tektro en Juicy 3 remmen ontlopen elkaar ook niet veel hoor, de Juicy 3 remmen zijn misschien een tikkie beter... maar veel zal het niet zijn.
pi_100873217
Gister voor het eerst een MTB route gefietst. In mijn eigen woonplaats heb je niet echt routes die aangegeven worden, maar was nu ergens anders gaan fietsen, waar netjes bordjes langs de weg stonden. Moet zeggen toch wel een stuk leuker dan gewoon zomaar wat door het bos crossen zonder echt een "doel" zeg maar. Begin van de route was redelijk droog, door de zon van de afgelopen dagen, maar eenmaal in het bos, kwam ik flinke plassen tegen. Kwam onder de modder thuis, maar ach, dat maakt het ook wel weer leuk toch :P. Even onder de douche en kleding in de wasmachine en het is weer schoon. Ga morgen denk ik weer.

quote:
2s.gif Op vrijdag 12 augustus 2011 20:54 schreef Crazy-M het volgende:
Wat voor fietskleding hebben jullie in de winter eigenlijk ? thermo kleding neem ik aan?
Heb al wel op bobshop.de gekeken waar ik ook mn andere kleding heb gehaald.
Afgelopen winter heb ik zelf door tijdgebrek niet zoveel gefietst, maar in de late herfst/vroege lente heb ik het gedaan met een lange (strakke) hardloopbroek (goedkoop ding van de Lidl) over m'n normale fietsbroek en een thermo shirt onder m'n gewone fietsshirt. Of als het wat koeler was, een thermoshirt onder een fietsshirt met lange mouwen :). In het begin wel wat koud, maar na een tien minuten flink doorfietsen kreeg ik het vanzelf warm :P.
pi_100891514
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2011 20:56 schreef FHR het volgende:

[..]

Die Bulls zou ik in ieder geval niet doen. Die is ¤ 600 voor een fiets met beroerde onderdelen, spatborden en licht. Die is ook erg zwaar.

Die Cube Aim, Giant en BA ontlopen elkaar volgens mij niet zo heel veel (ik heb ze niet in veel detail bekeken). De Cube Hyde is echt een ander soort fiets, maar als je veel op asfalt rijdt, zou het wel iets kunnen zijn. Die Xtrail ken ik niet. Heeft wel goede onderdelen voor de prijs, maar geen idee of het frame fatsoenlijk is. Die Tektro Draco remmen schijnen echter niet echt je-van-het te zijn.

Als je je budget zou kunnen rekken voor ¤ 600 (waarschijnlijk wel gezien je die Bulls noemde), zou ik ook even kijken naar de Canyon Yellowstone 3.0. Over het algemeen goede onderdelen, zoals goede Avid remmen, Easton stuur/voorbouw, RockShox Recon voorvork. Alleen de Alivio spullen wil je op een gegeven moment wel vervangen, maar ja, dat zit ook op die andere fietsen (of slechter). Canyon heeft een handige tool op hun website om je maat te bepalen.

Als je liever niet via internet koopt, zou je ook nog kunnen kijken naar een Specialized Rockhopper. Misschien niet altijd de beste onderdelen, maar wel een erg goed frame voor die prijs.

Let wel even op dat veel modellen nu uitverkocht zullen zijn. Het modeljaar loopt op z'n einde en de nieuwe modellen komen er binnenkort aan. Dat betekent dat de huidige modellen of slecht (of niet) leverbaar zijn in de goede maat, maar ook dat je misschien wel korting kan krijgen op oude modellen. Wel de goede maat nemen! En dus niet een eigenlijk-net-niet maatje kopen omdat 'ie zo goedkoop is. En maten kunnen inderdaad verschillen. Framehoogte zegt bijvoorbeeld niet zoveel, de lengte is belangrijker.

Over die remmen: wel raar dat ze zo gevoelig zijn voor temperatuur. Dat klinkt alsof het een gesloten systeem is. Volgens mij zijn die er nu bijna niet meer, alle systemen zijn open met een reservoir in de remhendel. Trouwens ook raar dat je met olie een verstelmechanisme bij het stuur hebt. Is dat niet gewoon het schroefje om de remhendel dichter bij het stuur te zetten (de reikwijdte)? Welk merk/type rem is het?
Dank voor je reactie :P. Ben uiteindelijk voor de xtrail save 4.0 gegaan. Heb lang gezocht maar niet iets kunnen vinden met betere afmontage voor hetzelfde bedrag (ook veel positieve commentaren over gelezen op mtb forum). Ben ook een beginner dus wil niet gelijk teveel uitgeven. De merken die jij noemt ben ik ook tegengekomen trouwens. Het frame schijnt van Focus te zijn en in orde, wat hier boven ook genoemd wordt.

De remmen zijn Giant MPH remmen en dat schijnt zoals je zegt idd een van de weinige gesloten systemen te zijn.



Hier kun je goed zien dat er nog een regelmechanisme op het stuur zit.
pi_100899358
Vandaag weer MTB route gedaan, deze volledig afgefietst. 18 kilometer route, was daarna ook best op. Volledig door het bos, dus veel heuveltjes enzo.

Ik heb wel nog een vraag voor de mede MTB'ers. Zelf haal ik - ik denk net als de meesten hier :P - een hoop lol uit het MTB'en doordat je gewoon lekker vies kan/mag worden. Lekker door de modder raggen enzo :D. Maar ik vroeg me af of mijn fiets dat net zo leuk vind als ikzelf? Ik ben zelf meestal meer van het door plassen raggen in plaats van eromheen, maar m'n fiets krijgt dan dus wel de "volle laag" so to speak. Soms hoor ik ook dingen schuren nadat ik door een plas ben gereden, denk dat dat m'n remmen zijn, want het verergerd als ik rem.
Thuis spoel ik m'n fiets wel altijd grondig af met de tuinslang en een zachte borstel (geen hoge druk spuit), maar ik vroeg me toch af of het geen kwaad kan voor m'n fiets/ketting enzo?
Iemand misschien ook tips voor hoe ik m'n fiets na een goede modderrit het beste kan "verzorgen" :)?
pi_100900366
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 16:14 schreef Jort227 het volgende:
Vandaag weer MTB route gedaan, deze volledig afgefietst. 18 kilometer route, was daarna ook best op. Volledig door het bos, dus veel heuveltjes enzo.

Ik heb wel nog een vraag voor de mede MTB'ers. Zelf haal ik - ik denk net als de meesten hier :P - een hoop lol uit het MTB'en doordat je gewoon lekker vies kan/mag worden. Lekker door de modder raggen enzo :D. Maar ik vroeg me af of mijn fiets dat net zo leuk vind als ikzelf? Ik ben zelf meestal meer van het door plassen raggen in plaats van eromheen, maar m'n fiets krijgt dan dus wel de "volle laag" so to speak. Soms hoor ik ook dingen schuren nadat ik door een plas ben gereden, denk dat dat m'n remmen zijn, want het verergerd als ik rem.
Thuis spoel ik m'n fiets wel altijd grondig af met de tuinslang en een zachte borstel (geen hoge druk spuit), maar ik vroeg me toch af of het geen kwaad kan voor m'n fiets/ketting enzo?
Iemand misschien ook tips voor hoe ik m'n fiets na een goede modderrit het beste kan "verzorgen" :)?
Het enige wat ik kan zeggen als je achteraf de fiets goed schoonmaakt; daar moet een mountainbike tegen kunnen.
pi_100908485
Zo..mijn eerste toertocht zit er aan te komen. 27 Augustus in Gevelsberg ( Duitsland)
32 km..maar niet de hollandse kilometers. Nee..rasechte Duitse kilometers

Ben benieuwd hoe 't mij vergaat. Conditie zit wel goed aangezien ik ook nog doe aan hardlopen.
Mocht ik 't niet overleven. Het gaat jullie allen goed ! :)
pi_100919968
Vandaag een kleine 70 km ge-mtb't :)

Eerste stuk echt de bossen in op bij Veluwe. Daarna door/langs de bossen (veel verharde wegen) naar de rand van Hardewijk. Uiteindelijk weer terug naar Apeldoorn.

Nog beste vermoeiend voor een beginnende fietser! :P
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 07:38:20 #196
33800 FHR
Omhoog fietsen? Stoeltjeslift!
pi_100926885
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 12:37 schreef das_phantom het volgende:

[..]

Dank voor je reactie :P. Ben uiteindelijk voor de xtrail save 4.0 gegaan.

Gefeliciteerd met je nieuwe fiets!
Fietsen is gezond, eet meer fiets
  vrijdag 19 augustus 2011 @ 07:49:44 #197
33800 FHR
Omhoog fietsen? Stoeltjeslift!
pi_100926927
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 16:14 schreef Jort227 het volgende:

Iemand misschien ook tips voor hoe ik m'n fiets na een goede modderrit het beste kan "verzorgen" :)?
Gewoon met de tuinslang en borstel inderdaad. En daarna goed afdrogen. Even je zadelpen eruit halen en droog maken. Waarschijnlijk zitten er onderin je frame ook wat gaatjes, dus even de fiets beetje voorover/achterover houden zodat het wateruit loopt. Er zijn ook sprays om het vocht te verdrijven, dat is wel handig in kiertjes en tussen kleine onderdelen zoals in de derailleurs of tussen scharnierpunten van je achtervering.

Er zijn ook schoonmaakspullen te krijgen om de blubber en het vieze vet er makkelijker af te krijgen. Moet je maar even zoeken bij de fietsenboer. Daarna weer een beetje smeerspul op je ketting.

Het is handig om tijdens het schoonmaken de remblokken uit je remmen te halen (als je schijfremmen hebt), anders kan je ze vies en vettig maken (het vieze water dat er langs loopt) en dat trekt in de blokken. De schijf kan je schoonmaken met isopropyl alcohol (de meeste brake cleaners zijn dat). En met een zachte doek of tandborstel de seals van je voorvork/achterdemper schoon maken en daarna weer wat olie erop (Finish Line Fork Lube of gewoon siliconen spray).

Na het schoonmaken kan je je hele frame een beetje inspuiten met siliconen olie (niet op je remmen en handgrepen etc. natuurlijk). Dan blijft de modder minder goed plakken. Of je frame in de was zetten helpt ook (van die was die je ook voor de auto gebruikt. "Wax on, wax off"). En als je kabels versleten zijn, upgraden naar Gore RideOn gesloten kabels. Dan hebben die in ieder geval geen last meer van de blubber.
Fietsen is gezond, eet meer fiets
  zondag 28 augustus 2011 @ 00:05:02 #198
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_101272989
Kosten vallen reuze mee. :o Voorrem afstellen en de mantel van de versnellingskabels van binnen smeren. ¤15. _O-
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_101830148
hmm na mn laatste offroad trip was er na een grondige wasbeurt geen smeer meer op mn ketting (lees, hoge drukspuit erop)

Vandaag even gesmeerd en gelijk met het fietsen wat geschakeld om de smeer op elk tandwiel te krijgen. Alles verliep goed en de ketting was stil ....

maar toen schakelde ik het achterstetandwiel naar zijn 1 door en liep de ketting van het tandwiel af.
Ketting gleed tussen de tandwiel en het wiel door, Door middel van omhoog schakelen kwam de ketting wel weer terug op de tandwielen.

Kan dit een kwestie zijn van bijstellen of mogelijk grote blad defect ?
You don't have to be CRAZY to be my friend............. But it sure helps!
Op donderdag 8 december 2011 10:27 schreef MaleDuck het volgende: Ja, je bent een steunpilaar van GRTD :Y
Ik word altijd dronken van 1 biertje...meestal het 16e
Ik luister NL-Talig
  zaterdag 17 september 2011 @ 22:50:27 #200
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_102073235
Is iedereen verongelukt ofzo? :{
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')