Dit nav eerdere berichten op Nu.nl:quote:Onderzoek naar EHEC-bacterie in Nederlandse groenten
DEN HAAG - De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit begint een onderzoek naar de vraag of er in Nederland groenten uit Duitsland worden verkocht. Volgens een woordvoerster hoeft het onderzoek niet lang te duren. Het staat volgens haar niet vast of er daarna ook testen worden uitgevoerd of de groenten besmet zijn met de gevaarlijke darmbacterie EHEC.
De Duitse overheid waarschuwde woensdag voor het eten van tomaten, komkommers en sla uit Noord-Duitsland. De groenten zijn vermoedelijk besmet door de bacterie. De oorzaak van de uitbraak is nog onduidelijk.
De EHEC-bacterie heeft in Duitsland al zeker twee levens geëist. Donderdag meldden de autoriteiren dat een 41-jarige vrouw uit Nedersaksen en een 89-jarige dame uit Sleeswijk-Holstein zijn bezweken aan diarree, bloedarmoede en nierfalen, de symptomen van een infectie. 140 Duitsers zijn ziek.
Wetenschappers van de Universiteit van Münster hebben ontdekt dat de gevaarlijke darminfectie wordt veroorzaakt door een al bekende bacterie, die echter uitzonderlijk agressief is en resistent tegen veel gangbare antibiotica. Dat melden Duitse media donderdag.
Het was als bekend dat de gevreesde ziekteverwekker behoort tot de EHEC-groep.
Dat zijn varianten van de darmbacterie E.coli die darmbloedingen veroorzaken. De onderzoekers hebben nu kunnen vaststellen om welke van de 42 bekende varianten het precies gaat.
Onderzocht wordt nu welke veranderingen de bacterie heeft ondergaan die hem zo gevaarlijk maken. Ook proberen de wetenschappers vast te stellen welke antibiotica wel vat kunnen krijgen op de ziekteverwekker.
quote:Eerste Nederlander met EHEC-bacterie
AMSTERDAM - De eerste Nederlander met de agressieve darmbacterie EHEC is in het ziekenhuis opgenomen. Het gaat om iemand die een bezoek bracht aan Noord-Duitsland.
Dat meldt de website healthylives.nl. De EHEC-bacterie grijpt sinds vorige week om zich heen in Duitsland. In tientallen ziekenhuizen in Duitsland liggen mensen met een EHEC-besmetting op de intensive care. Het dodental als gevolg van de EHEC-bacterie in Duitsland is mogelijk al opgelopen tot drie.
De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit begint een onderzoek naar de vraag of er in Nederland groenten uit Duitsland worden verkocht. Volgens een woordvoerster hoeft het onderzoek niet lang te duren. Het staat volgens haar niet vast of er daarna ook testen worden uitgevoerd of de groenten besmet zijn met de gevaarlijke darmbacterie EHEC.
Laten we hopen dat dit idd het geval is want dit soort resistente bactierieen in de voedselketen zitten we niet op te wachten natuurlijk.quote:Op donderdag 26 mei 2011 11:25 schreef RM-rf het volgende:
Mwah, ik heb de indruk dat een aantal Duitse Media, BILD voorop het een beetje opklopt..
enkele dagen terug waren het nog drie doden en 400 bevestigde infecties in opgewonden BILD-koppen, nu is dat al teruggebracht tot 140 en is een dode kennelijk 'verdwenen'.
van de twee resterende was er eentje dus 89, wat de kans groot maakt dat het iemand was die sowieso al een verzwakte weerstand had ..
Natuurlijk kan enteroheamoric E-coli een grotere infectie veroorzaken en dat komt ook vaker voor, maar voorlopig heb ik het idee dat dit nu nog niet het geval is, maar de Duitse Media alvast erop inspringt 'voor het geval dat'...
In het laatste artikel op bild.de hebben ze het erover dat woensdag slachtoffer 4 en 5 is overleden. Ze hadden het gisteren op bild trouwens over 138 zware gevallen en meer dan 600 geinfecteerden. Ik denk dat daar het verschil tussen die 400 en 140 zieken in zit.quote:Op donderdag 26 mei 2011 11:25 schreef RM-rf het volgende:
Mwah, ik heb de indruk dat een aantal Duitse Media, BILD voorop het een beetje opklopt..
enkele dagen terug waren het nog drie doden en 400 bevestigde infecties in opgewonden BILD-koppen, nu is dat al teruggebracht tot 140 en is een dode kennelijk 'verdwenen'.
van de twee resterende was er eentje dus 89, wat de kans groot maakt dat het iemand was die sowieso al een verzwakte weerstand had ..
Natuurlijk kan enteroheamoric E-coli een grotere infectie veroorzaken en dat komt ook vaker voor, maar voorlopig heb ik het idee dat dit nu nog niet het geval is, maar de Duitse Media alvast erop inspringt 'voor het geval dat'...
uh...heb je het nieuws in Duitsland gevolgd? Ze denken juist dat het verspreid is via ongekookte groenten. Er wordt afgeraden ongekookte groenten te eten en dan vooral komkommer, sla en tomaat.quote:Op donderdag 26 mei 2011 11:34 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:
Dus beter geen kip meer eten.
Wellicht om gezondheidsredenen dan toch maar overschakelen naar een vegetarisch dieet. Vlees is nauwelijks meer betrouwbaar en erg ongezond.
Ow, dan ga ik dood.quote:Op donderdag 26 mei 2011 11:35 schreef Mula het volgende:
[..]
uh...heb je het nieuws in Duitsland gevolgd? Ze denken juist dat het verspreid is via ongekookte groenten. Er wordt afgeraden ongekookte groenten te eten en dan vooral komkommer, sla en tomaat.
die drie doden meldden ze zondag al en maandag, stond heel lang heel groot opd e site, daarna verdween het opens en hadden ze het nog maar over 2 doden, BILD doet niet aan 'recitificatie maar doet altijd net alsof ze het altijd bij het rechte eind hebben en veranderen gewoon terugwerkend ook artikelen...quote:Op donderdag 26 mei 2011 11:34 schreef Mula het volgende:
[..]
In het laatste artikel op bild.de hebben ze het erover dat woensdag slachtoffer 4 en 5 is overleden. Ze hadden het gisteren op bild trouwens over 138 zware gevallen en meer dan 600 geinfecteerden. Ik denk dat daar het verschil tussen die 400 en 140 zieken in zit.
lezen mensen nog wel?quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:18 schreef attila_de_hun het volgende:
zet maar meer megastallen weg , intensiveer de veeteelt vooral!
Het zit in GROENTES, doe eens de moeite de eerste zin te lezen.quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:18 schreef attila_de_hun het volgende:
zet maar meer megastallen weg , intensiveer de veeteelt vooral!
Ja dat zal die kut komkommers leren!quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:18 schreef attila_de_hun het volgende:
zet maar meer megastallen weg , intensiveer de veeteelt vooral!
Wat een paar posts hierboven staat dus.quote:EHEC-Keime auf spanischen Gurken (dpa/afp/mm) - Das Hamburger Hygiene-Institut hat Salatgurken aus Spanien als Träger der gefährlichen EHEC-Erreger identifiziert. Das teilte Hamburgs Gesundheitssenatorin Cornelia Prüfer-Storcks mit.
Bei drei Gurken aus Spanien sei der Erreger eindeutig festgestellt worden. Die Studie habe aber nur bedingten Aussagewert für andere betroffene Orte. Es sei nicht auszuschließen, dass auch andere Lebensmittel als Infektionsquelle infrage kommen.
Forscher der Uniklinik Münster hatten zuvor den Typ des lebensbedrohlichen Darmkeims identifiziert, der für den jüngsten Ausbruch der EHEC-Infektionen in Deutschland verantwortlich ist. Es handele sich bei dem Typ um einen von 42 repräsentativen EHEC-Typen, teilte die Klinik mit.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Fine, fuck you then!
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
Die kweker in Malaga schijnt trouwens ook een Nederlander te zijn. Ik kan het bericht zo niet terugvinden, maar die kweker ontkent dat de besmetting bij hem weg komt en dat zijn groenten gecontroleerd en bacterie-vrij zijn. Volgens hem is de lading komkommers naar Hamburg verscheept waar ze -onverpakt- zijn gevallen. Hij heeft een bericht van het bedrijf in hamburg gehad over dat ze zouden kijken welke komkommers nog te verkopen zouden zijn. Het klinkt voor mij logischer dat de bacterie uit Hamburg komt, dan uit 2 verschillende landen en dan toch op min of meer dezelfde plek terechtkomt.quote:'EHEC-bacterie ook op Nederlandse komkommer'
Uitgegeven:
27 mei 2011 14:38
Laatst gewijzigd:
27 mei 2011 14:42
AMSTERDAM - De gevaarlijke EHEC-bacterie is in Duitsland aangetroffen op drie komkommers die afkomstig zijn van een teler in het Spaanse Málaga. Een vierde gecontroleerde komkommer zou afkomstig zijn uit Nederland.
© ANP
De Spaanse autoriteiten zouden in het bezit zijn van een brief uit Hamburg met die informatie, meldt de Duitse krant Bild.
De Spaanse teler in Málaga ontkent dat de besmetting op zijn bedrijf heeft plaatsgevonden.
Een infectie met de EHEC-bacterie heeft in Duitsland een vierde mensenleven geëist. Een oudere vrouw uit Cuxhaven stierf in een ziekenhuis in Bremen, meldde het ministerie van Gezondheid van de deelstaat Nedersaksen aan de publieke zender ARD.
Besmet
Inmiddels heeft de bacterie in Duitsland honderden mensen besmet. De infectie kan darmbloedingen, hevige diarree, misselijkheid en nierklachten veroorzaken.
Donderdag ontdekten onderzoekers dat komkommers uit Spanje de bacterie naar Duitsland hebben gebracht. Mogelijk zijn er meer besmettingsbronnen.
De ziekenhuizen in Hamburg vrezen onvoldoende bedden te hebben om in het weekeinde alle nieuwe gevallen te kunnen opnemen. In de noordelijke havenstad zijn inmiddels vierhonderd gevallen geregistreerd.
In ziekenhuizen daar liggen 79 mensen bij wie de infectie is vastgesteld of van wie wordt vermoed dat zij eraan lijden.
Klacht
Spanje heeft aangekondigd dat het bij de Europese Unie een klacht indient tegen Duitsland. De autoriteiten daar hebben eerst de media en niet, zoals voorgeschreven, de EU-instanties ingelicht over hun bevinding dat komkommers uit het Zuid-Europese land de oorzaak van de besmettingen zijn.
quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:21 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
[..]
Ja dat zal die kut komkommers leren!
Ja, het zit in GROENTES, inderdaad dat klopt.quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:21 schreef PP. het volgende:
[..]
Het zit in GROENTES, doe eens de moeite de eerste zin te lezen.
Uit voorzorg gewoon géén komkommers eten, zou ik zeggen. Alsof 't een noodzaak is om ze te eten.quote:Zevende Duitse dode EHEC-bacterie
***************************************
` In Duitsland is weer iemand overleden
aan de gevolgen van een besmetting met
de EHEC-bacterie,een variant van de
E.coli-bacterie.De 38-jarige vrouw uit
Kiel stierf donderdagavond.Het totaal
aantal doden komt daarmee op zeven.
Honderden Duitsers zijn ziek,sommige
van hen verkeren in levensgevaar.Ook in
Denemarken en Zweden is de darmbacterie
opgedoken.Een Nederlandse vrouw is ziek
geworden.
Onderzoekers denken dat komkommers uit
Spanje de bron van de besmetting zijn.
Minister Schippers adviseert om uit
voorzorg komkommers te schillen en goed
te wassen.
Antibiotica zit gewoon in vlees hoor, dat is al jaaaaaren bekend, dus iedereen diequote:Op donderdag 26 mei 2011 14:15 schreef SteveBudin het volgende:
Dat krijg je als je voor elk wissewasje antibiotica slikt/geeft, dan werkt het niet meer als het echt nodig is.
of gewoon goed wassen en schillen voldoet ook al...quote:Op zaterdag 28 mei 2011 11:16 schreef Arcee het volgende:
[..]
Uit voorzorg gewoon géén komkommers eten, zou ik zeggen. Alsof 't een noodzaak is om ze te eten.
Al sinds het moment dat vrouwen duidelijk andere biologie hebben in hun lichaam..quote:Op zaterdag 28 mei 2011 12:23 schreef taroticka het volgende:
Wat ik wel vreemd vind is dat er tot nu toe alleen vrouwelijke dodelijke slachtoffers zijn. Sinds wanneer hebben bacterieen een sexe-voorkeur?
Is dit niet omdat de vrouwen meestal het eten klaar maken dus daardoor besmet raken?quote:Op zaterdag 28 mei 2011 12:22 schreef RM-rf het volgende:
[..]
of gewoon goed wassen en schillen voldoet ook al...
zeker voor mannen, die horen al helemaal niet tot de risicogroep (ziekte komt vooral bij vrouwen voor)
rtlquote:NEGENDE DUITSE DODE DOOR DARMBACTERIE
In Duitsland zijn drie mensen overleden na besmetting met de EHEC-bacterie. Een 38-jarige en een 84-jarige vrouw bezweken aan de infectie in een ziekenhuis in Kiel en in een universiteitskliniek in Hamburg overleed een 87-jarige vrouw.
Negen doden
Inmiddels zijn zeker negen mensen in het land gestorven nadat ze ziek werden van de bacterie, die zich mogelijk via komkommers verspreidt. Honderden Duitsers zijn ziek, sommigen ernstig.
Nederlandse vrouw
EHEC is in veel andere Europese landen opgedoken. Een Nederlandse vrouw is er ook mee besmet. De agressieve bacterie is resistent tegen veel antibiotica en kan onder meer diarree, bloedingen en nierklachten veroorzaken.
Nederlands bedrijf onderzocht
De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft op aanwijzen van de Duitse autoriteiten een Nederlands bedrijf onderzocht. Daar zouden ook besmette komkommers zijn, maar dat bleek vals alarm.
RIVM alert
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) houdt de ontwikkelingen rond de bacterie in de gaten. Het instituut heeft artsen in Nederland gevraagd alert te zijn op verschijnselen die bij de besmetting horen.
Export ligt plant
De export naar Duitsland is intussen helemaal stil komen te liggen, een enorme strop voor de honderden komkommertelers in Nederland. Volgens minister Schippers van Volksgezondheid kunnen we komkommers wel blijven eten: "gewoon even schillen".
nope, je raakt niet besmet door eten klaarmakenquote:Op zaterdag 28 mei 2011 12:53 schreef Plugin het volgende:
[..]
Is dit niet omdat de vrouwen meestal het eten klaar maken dus daardoor besmet raken?
als je het maar veilig doet.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:24 schreef RM-rf het volgende:
[..]
nope, je raakt niet besmet door eten klaarmaken
Nee, bacteriën op de kommers gespoten.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:33 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
[..]
dat ze via anale seks een ton aubergines bv hebben geinfecteerd? zoiets? :/
ow zo. open er een topic over in bnw! ftw \o/quote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, bacteriën op de kommers gespoten.
Straks een kilo komkommers voor 3 centquote:Op zondag 29 mei 2011 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Intussen heeft het ook Tsjechië bereikt
http://www.n-tv.de/panora(...)-article3448956.html
En intussen is de Nederlandse export van kommers, tomaten en sla zwaar aan het stagneren en stil komen te liggen
Wel goedkoop komkommer in het zuur maken dan, maar als ik van 10 komkommers dat maak dan heb ik genoeg voor een jaar.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:14 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Straks een kilo komkommers voor 3 cent
Precies, daarna in jampotten afvullen en wecken.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:34 schreef Jarno het volgende:
Goedkope tomaten is niet verkeerd, nee. Een beetje saus staat een paar uur te pruttelen en dan is alles wel dood idd.
Ik denk eerder omdat vrouwen grotere rauwkost en groente eters zijn dan mannen.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 12:53 schreef Plugin het volgende:
[..]
Is dit niet omdat de vrouwen meestal het eten klaar maken dus daardoor besmet raken?
Vrouwen in hun karretje kijken in de supermarktquote:Op zondag 29 mei 2011 14:36 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Ik denk eerder omdat vrouwen grotere rauwkost en groente eters zijn dan mannen.
Dat zei die microbioloog bij K&vdB ook ja. Voornamelijk jonge vrouwen zijn fervente komkommer-eters, aldus de hypothese. Vandaar ook het buitenproportioneel hoge aantal getroffen jonge vrouwen.quote:Op zondag 29 mei 2011 14:36 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Ik denk eerder omdat vrouwen grotere rauwkost en groente eters zijn dan mannen.
Mannen eten minder rauwkost gemiddeld, en willen komkommers geschild hebben.quote:Op zondag 29 mei 2011 16:09 schreef Magnificat het volgende:
Toch vreemd dat geen enkele man besmet is.
Oke dat vrouwen meer rauwkost eten en vaker het eten klaarmaken.
Maar er zijn ook zat mannen die dat doen.
Wellicht reageert het virus op bepaalde vrouwelijke hormonen en groeit dan uit tot EHEC?
Ga er wel van uit dat er meer achter zit dan dat nu simpelweg gezegd wordt.
Tsja, ik vind het meer nieuws dan wat anders.quote:Op zondag 29 mei 2011 16:58 schreef Rewimo het volgende:
In GC loopt hier ook een topic over: De EHEC-bacterie.
Bron: Telegraaf.nlquote:Duitse klinieken overbelast door darmbacterie
HAMBURG - Duitsland krijgt de gevaarlijke darmbacterie EHEC maar niet onder controle. Het aantal patiënten loopt gestaag op. Veel van hen zijn er erg slecht aan toe. Ziekenhuizen zijn overvol en het bloed voor transfusies raakt op. EHEC brak enkele weken geleden uit en verspreidde zich snel over Duitsland. De bacterie kan darmbloedingen, hevige diarree, misselijkheid, koorts, buikkrampen, bloedarmoede en nierfalen veroorzaken. Bijkomend probleem is dat de Duitse bacterie agressiever dan gebruikelijk is en bestand blijkt tegen veel gangbare antibiotica.
Inmiddels zijn er al meer dan duizend gevallen bekend, terwijl de bacterie normaal gesproken ongeveer negenhonderd mensen in een heel jaar treft. Gedurende het weekeinde zijn vier patiënten overleden: twee vrouwen in Kiel (38 en 84), een 86-jarige dame in Lübeck en een 87-jarige vrouw in Hamburg. Daarmee staat het dodental op tien, maar de Duitse autoriteiten gaan ervan uit dat het daar niet bij blijft.
Ziekenhuizen kunnen de toestroom patiënten nauwelijks aan. Zo behandelt het academisch ziekenhuis van Hamburg tachtig mensen, veel meer dan waar de kliniek op is berekend. Bij dertig patiënten werken de nieren niet meer. „We zullen nog meer mensen verliezen. We moeten er rekening mee houden dat ook jongeren zullen bezwijken”, geeft ziekenhuisdirecteur Jörg Debatin openlijk toe.
De mensen die EHEC wel overleven, kampen volgens Debatin mogelijk voor de rest van hun leven met de gevolgen. Problemen met het centraal zenuwstelsel en de nieren kunnen permanent zijn.
Het Hamburgse academisch ziekenhuis en andere klinieken voeren experimenten uit met een nieuw medicijn, Eculizumab genaamd. Dat moet de nieren beschermen. Het wordt als laatste redmiddel toegediend aan de ernstigste gevallen: mensen die niet meer kunnen zien of praten, of epileptische aanvallen hebben gekregen. Eerdere proeven in andere landen bieden hoop, maar pas over enkele weken wordt duidelijk of Eculizumab aanslaat.
Ook in andere landen is de darmbacterie opgedoken. In Denemarken en Zweden zijn inmiddels bijna veertig besmettingen gemeld. De darminfectie is ook vastgesteld bij een Nederlandse vrouw. Alle patiënten waren op reis geweest naar Duitsland voordat zij ziek werden.
Duitsland vermoedt dat vervuilde komkommers uit Spanje de oorzaak van de EHEC-uitbraak zijn, maar laboratoria hebben dat nog niet met zekerheid vastgesteld. Tot de bron van de bacterie bekend is, is het beter om rauwkost als sla, komkommers en tomaten te laten staan, adviseerde de Duitse landbouwminister Ilse Aigner zondag.
De gezondheidscrisis leidt ook tot grote problemen voor Duitse boeren. Volgens landbouworganisaties kopen de Duitsers haast geen sla meer en is de verkoop van aardbeien gehalveerd.
quote:Maandag crisisoverleg over EHEC in Berlijn
BERLIJN - In Berlijn wordt maandag crisisberaad gehouden over de uitbraak van de darmbacterie EHEC, die tot dusver in Duitsland tien mensenlevens heeft geëist. Onder meer de bondsregering, de overheden van de deelstaten en autoriteiten op het gebied van volksgezondheid en landbouw schuiven daarbij aan, zo is zondag bekendgemaakt.
In Duitsland zijn waarschijnlijk meer dan duizend mensen ziek geworden door een uitzonderlijk agressieve variant van EHEC. In de omringende landen, waaronder Nederland, zijn ook besmettingsgevallen gemeld. Het betreft bijna allemaal mensen die onlangs in Duitsland zijn geweest.
De Duitse autoriteiten willen allereerst de bron van de besmettingen vaststellen. Er is een sterk vermoeden dat uit Spanje geïmporteerde komkommers de bacterie naar Duitsland hebben gebracht, maar zeker is dat nog allerminst.
Zolang niet vaststaat waar de bacterie precies vandaan komt, is het beter om rauwkost als sla, komkommers en tomaten te laten staan, zei landbouwminister Ilse Aigner zondag.
Denemarken en Zweden In Denemarken en Zweden zijn inmiddels bijna veertig besmettingen gemeld met EHEC. Alle patiënten waren op reis geweest naar Duitsland voordat zij ziek werden. Dat hebben de autoriteiten in Kopenhagen en Stockholm zondag gemeld.
Beide landen hebben hun burgers opgeroepen voorzichtig te zijn, vooral met eten, als zij naar Duitsland reizen. Vermoed wordt dat de besmettingen zijn veroorzaakt door vervuilde groenten, zoals komkommers.
Die CSI-aflevering ging over E. coli.quote:Op zondag 29 mei 2011 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
was er niet een aflevering van CSI waar er mensen stierven aan deze bacterie? Of was het House? Bleek een afwateringskanaal te zijn wat verse koemest op een tuinderij vloeide.
Het is gewoon een van de EColi, en een van de gevaarlijkste.quote:
Is er al onderzoek geweest dan? Wassen werkt lang niet tegen alles.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:01 schreef Rewimo het volgende:
Je mag ze wel eten, maar je moet ze goed schoonmaken.
Of schillen
Je woont toch niet zo noordelijk, of wel? Lokale producten zullen waarschijnlijk niet al te veel risico opleveren.
Dus goede hygiëne in acht nemen, dan beperk je de risico's.quote:Eine Schutzimpfung gibt es nicht; eine Therapie mit Antibiotika ist problematisch. Der Grund: Die Bakterien schütten für den menschlichen Körper gefährliche Gifte aus. Die Verwendung einiger Antibiotika kann diese Toxin-Ausschüttung im Körper anstoßen. Durch Hygiene lässt sich das Risiko einer Ehec-Infektion aber deutlich einschränken.
Nach dem Tier- und Bodenkontakt sollten die Finger nicht in den Mund gesteckt werden. Rohes Fleisch und leicht verderbliche Lebensmittel sollten stets bei Kühlschranktemperatur aufbewahrt werden. Beim Kochen sollten Lebensmittel durchgegart werden, um Bakterien abzutöten (mindestens zehn Minuten auf 70 Grad). Die Hände sollten zwischenzeitlich und regelmäßig gewaschen werden. Bretter, Geschirr und Besteck müssen gründlich gespült werden. Auf rohe Milch sollte man verzichten.
Ik vind het allemaal maar raar, volgens de berichten zouden de ziekenhuizen in Duitsland inmiddels vol liggen vanwege wat komkommers uit Spanje. Maar in Spanje hebben ze nergens last van! Kom op zeg!quote:Op zondag 29 mei 2011 22:03 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Vraag me uberhaupt af of ze de onstekingshaard al ontdekt hebben? Blijf het een wat vaag traject vinden, hoe ze dit oppakken bij de overheid.
quote:Op zondag 29 mei 2011 21:41 schreef Tinkepink het volgende:
Weet niet zo goed wat ik aan moet met de oproep geen rauwe tomaten meer te eten![]()
Volgens mij heb ik de afgelopen dagen zeker een kilo op
Dus als je volgende week niets krijgt zit het wel goed.quote:Symptoms of the diseases caused by EHEC include abdominal cramps and diarrhoea that may in some cases progress to bloody diarrhoea (haemorrhagic colitis). Fever and vomiting may also occur. The incubation period can range from three to eight days, with a median of three to four days. Most patients recover within 10 days, but in a small proportion of patients (particularly young children and the elderly), the infection may lead to a life-threatening disease, such as haemolytic uraemic syndrome (HUS).
http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs125/en/
Nogmaals:quote:Op zondag 29 mei 2011 22:14 schreef Rewimo het volgende:
Hier staat een stuk over de herkomst van de komkommers, uit Der Spiegel. Het is nog onduidelijk waar de besmetting heeft plaatsgevonden. Hetzij in een magazijn van een groothandel (niet waarschijnlijk, omdat daar normaal gesproken geen dierlijke mest rondzwerft), hetzij toen een partij komkommers van een vrachtwagen is gevallen, hetzij in Spanje zelf bij de producent (maar is daar niet aangetoond - aldus de teler - hmmm...)
quote:Op zondag 29 mei 2011 22:07 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Ik vind het allemaal maar raar, volgens de berichten zouden de ziekenhuizen in Duitsland inmiddels vol liggen vanwege wat komkommers uit Spanje. Maar in Spanje hebben ze nergens last van! Kom op zeg!
Het is niet raar dat producten van een enkele teler allemaal voor export bestemd zijn.quote:
Ik weet niet of jij ooit een vakantiebaan bij een teler hebt gehad, maar zó goed scheiden ze nou ook weer niet de productie voor buitenlands verkoop en voor de interne markt. En hoe vaak kunnen werknemers niet een zakje groenten meenemen?quote:Op zondag 29 mei 2011 22:16 schreef waht het volgende:
[..]
Het is niet raar dat producten van een enkele teler allemaal voor export bestemd zijn.
Er is aangetoond dat de bacterie van Spaanse komkommers afkomstig is. Ik weet niet waarom jij daaraan twijfelt?quote:
Dat wordt ook niet betwijfeld, de vraag is waar ze besmet zijn.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:21 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Er is aangetoond dat de bacterie van Spaanse komkommers afkomstig is. Ik weet niet waarom jij daaraan twijfelt?
quote:Op zondag 29 mei 2011 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat wordt ook niet betwijfeld, de vraag is waar ze besmet zijn.
quote:Zwei spanische Gurkenlieferanten stehen im Zentrum einer europaweiten Untersuchung wegen des gefährlichen Darmkeims Ehec. Jetzt haben Behörden die Betriebe geschlossen - doch auch Gemüsehändler aus den Niederlanden und Dänemark stehen unter Verdacht.
Dat heet deductief denken.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:21 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Er is aangetoond dat de bacterie van Spaanse komkommers afkomstig is. Ik weet niet waarom jij daaraan twijfelt?
Heb nooit zo'n bijbaan gehad nee. Maar als alle producten toch verscheept worden hoeven ze dus niet gescheiden te worden.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:20 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Ik weet niet of jij ooit een vakantiebaan bij een teler hebt gehad, maar zó goed scheiden ze nou ook weer niet de productie voor buitenlands verkoop en voor de interne markt. En hoe vaak kunnen werknemers niet een zakje groenten meenemen?
Okee, laat ik het het wat duidelijker uitleggen: het kweken en opgroeien op het land of in de kassen wordt gewoon doorelkaar gedaan. Op de lopende band vind dan vervolgens de selectie plaats door automaten en visueel door mensen (grootte, vorm, kleur, etc.). De beste kwaliteit, klasse I+ gaat in kratten bestemd voor het buitenland, klasse I, II of lager voor het binnenland. Maar wat ik al zei, als werknemer mocht ik af-en-toe wel'ns een kratje van de beste kwaliteit meenemen. Tevens, er is ook geen totaal geisoleerde opslag en transport.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:26 schreef waht het volgende:
[..]
Heb nooit zo'n bijbaan gehad nee. Maar als alle producten toch verscheept worden hoeven ze dus niet gescheiden te worden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |